Orijinalini görmek için tıklayınız : Al 1 de Burdan Yak !
Emre Yüksel
28-09-2008, 14:22
Beşiktaş Teknik Direktörü Sağlam, hakem Bülent Yıldırım’ın maçtan sonra sadece “Kusura bakmayın” dediğini söyledi, “Geçtiğimiz sezon bu sözleri çok duyduğumuz için alıştık artık” yorumunu yaptı.
Hasagiç’in cezası nedeniyle Beşiktaş karşısında İstanbul Büyükşehir Belediyespor kalesine geçen Mehmet Ali, Nobre’nin darbesiyle hastanelik oldu. Yaşanan pozisyon sırasında Beşiktaşlı futbolcunun dizinin kafasına gelmesiyle baygınlık geçiren futbolcu, kafa travması şüphesiyle ambulansla hastaneye götürüldü.
İstanbul Büyükşehir belediyespor - Beşiktaş maçına hakem Bülent Yıldırım’ın kararları damgasını vurdu. 58. dakikada Nobre, 83. dakikada da Delgado’nun gollerini saymayan Yıldırım’ın kararları siyah-beyazlıların tepkisine neden oldu.
Özellikle ikinci golün verilmemesine isyan eden Beşiktaşlılar, maçın hakeminin de hatasını anladığını öne sürdüler.
Karşılaşmanın ardından dakikalarca hakem üçlüsüyle görüşmek için bekleyen Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, amacına ulaşamayınca soyunma odasına yöneldi. Sağlam, hakemin sadece kendisine “Kusura bakmayın” dediğini belirterek, “Geçtiğimiz sezon bu sözleri çok duyduğumuz için alıştık artık” yorumunu yaptı. Ertuğrul hoca, “İki tane filelere giden golümüz var. Hakemin vermediği net bir gol var, kiminle konuşsak ‘gol’ dedi. Eğer öyleyse yazık oldu” yorumunu yaptı. Menajer Sinan Engin de hakem kararlarına isyan edip tepki verdi. Yıldırım’ın Trabzonspor maçında Rüştü’yü de haksız yere attığına dikkat çeken Engin, “Trabzon’da da bizi yakmıştı” ifadesini kullandı.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı da hakem kararına saygı göstermek gerektiğini belirterek, “Beşiktaş’ın sayılmayan golüne maçtan sonra baktık. Tartışmalı bir pozisyon. Verilebilir de, verilemez de” diye konuştu. Ancak en ilginç yorum turuncu-mavili futbolcu Ekrem’den geldi. Centilmence açıklamada bulunan Ekrem, “Bence Beşiktaş’ın sayılmayan golü nizamiydi. Ama hakemin takdiri böyleymiş” dedi.
Hakan Kirezci
28-09-2008, 16:17
İnternetten pek bir halt anlayamadığım için TV den ağır ağır izledim pozisyonları. Maç ve takım hakkında düşüncelerim şöyle oluştu;
* Her ne kadar söyleyen Cem Papila'da olsa 2008-09 kural kitabında yapıldığını söylediği değişikliği doğru aktardıysa (Hakem Deniz'imiz var o söyler doğrusunu) ilk golde tarif kurala uyuyor. Kaleci ters eliyle topa bastı. Çime top koyanlar bilir top biraz yukarda durur çimende. ağır çekimde topa basınca top zeminle kalecinin eli arasında sıkıştı. Nobre tabanla topun kenarına basınca top pike çekilmiş gibi fırladı gitti. Geçen sene goldü yani ama bu değişikliğe göre gol olmadığı anlaşılıyor. Bu arada Nobre'nin dizi fena çarptı kaleci Mehmet Ali'nin kafasına. Eski bir kaleci olarak "Bütün kaleciler aynı takımdandır" kuralına inanırım. Mehmet Ali'ye geçmiş olsun diyorum. Sizlerin de böyle düşündüğünü biliyorum.
* İkinci golde ise bizim Nobre'nin hareketi gerçekten ustalık işiydi ama fauldu maalesef. Sol ayağıyla savunmacıya bilekten takıp indirdiği anda sağ ayağıyla topu Delgado'ya çıkarıverdi. Zaten pozisyonun farkında olan Delgado itiraz bile etmedi.
* Nobre'nin (her pozisyonda da bu çocuk var maaşallah) ceza alanında indirilişi ise fazla söz gerektirmeyecek kadar açık penaltıydı.
* Gelelim bu seneki mücadeleye. Fenerbahçe kopar artık. Erken konuşma falan değil, bu takımın kimyası bu mücadeleyi kaldıramaz orası belli artık. Trabzon herşeye rağmen mücadeleyi sonuna kadar zorlayacak gibi görünüyor ve de sakatlarını iyileştiren bir Galatasaray'ın da bu işin peşini kolay bırakacağını asla düşünmüyorum. Gerisi fasa fiso. Sivas'mış, Antep'miş, Kayseri'ymiş boşverelim. Çapları yetmez bu mücadeleye. Ben Trabzon'un plase olduğu fikriyle asıl şampiyonluk mücadelesinin bizimle Galatasaray arasında geçeceğini düşünüyorum.
Dünkü maçta Metalist'in bizim takımı harbi harbi ürkütmüş olduğunu farkettik. O maçı nasıl kazandıklarının hepsi de farkındalar. Bir de yine dünkü maçta erken attığımız gol tüm takımın mücadele azmini kırıverdi. Bu arada maçı kaybedebilirdik bile açık konuşmak gerekirse. Bu nedenle Ertuğrul hocanın (Rıdvan'ın da dolandırıp dolandırıp sonunda dayanamayarak söylediği gibi) 1-0 'ı yakaladıktan sonra ki ürkekliğini falan sineye çekip yola devam edeceğiz. Sanırım bu korkaklığın arka planında birazda Y.Demirören'in kendi sıkışmış kuyruğunu ancak şampiyonlukla kurtarabileceğini bilmesi ve bu nedenle hoca üzerinde yarattığı baskının da payı var. Hoca da bizden (yani yerli) olması nedeniyle bu baskıya mesleki direnç gösteremiyor gibi sanki. Buna katlanmak zorundayız artık. UEFA da gruplara kalırsak baskı biraz azalacak gibi ama sezon sonuna kadar bu tür sıkıntılara şimdiden hazırlıklı olmalıyız.
Biraz da hocalık yapayım da kimseden geri kalmayayım, adet de yerini bulsun. Kişisel olarak yabancı zorlaması nedeniyle orta ikiliyi bozmak yerine gerektiğinde Cisse'yi kenarda bekletip Uğur İnceman'la orta sahayı dörtlememiz ve ön libero saçmalığından vazgeçmemiz daha hayırlı olacak gibi görünüyor bana. Bu durumda Tello -Serdar Özkan/ S.Kurtuluş-Holosko kanatları ve Nobre-Bobo ileri ikilisi gibi bir sonuç doğuyor. İsteyen gülsün valla benim gönlümden geçen budur.
Sakin kalıp olanı biteni izlemeye devam etmek gerekiyor arkadaşlar. Dün gece bazı yerlerde okuduğum tepkilerden sonra Halkın Takımı olarak daha bir sorumlu davranmanın gerekliliğini gördüm.
Deniz Özdemir
28-09-2008, 17:48
Hakan abi bu sene ki kurallarda bir değişiklik söz konusu evet ama benim henüz bunun hangi kurallar olduğundan haberim yok..süper lig ve fifa hakemleri yazın kampta eğitim seminerlerinde bunu öğrendiler ama biz amatörde ki hakemlerin henüz kural değişikliğinin neler olduğundan haberdar değiliz.bizede en kısa zamanda İHK tarafından bunlar anlatılacaktır.gerçi bir kaç gün önce ankarada oldu bize yönelik bir eğitim semineri ama ben rahatsızlığımdan dolayı katılamadım...yarın süper lig hocalarımızdan birini arar öğrenirim bu değişikliğin ne olduğunu..hatta bizzat Bülent hocama da sorabilirim..o zaman sizi de burdan bilgilendiririm...
Ozkan Agtas
28-09-2008, 23:45
dun maci yoneten hakemin kasitli olarak yanlis karar verdigini dusunmuyorum,bahsedilen pozisyonlar gercekten oldukca zor pozisyonlardi.Kabul etmemiz gerekirki besiktas son 4 yildir oldugu gibi iyi gununde degildi!bazen dusunuyorumda soyle bir arkamiza yaslanip,takimimizdan emin bir mac seyredemiyecekmiyiz?yani cok mu birsey istiyoruz bilmiyorum...oyunun basinda one gecmissin karsinda bu maca kadar hic bir sey oynamamis bir takim var ve hic birsey yapamadigin gibi bir de adamlara teslim futbol oynuyorsun!elindeki tek avrupa capindaki golcu yedek,ibrahim uzulmez sahada,serdar kurtulus yine sag bek,delgado sahneyi almasi gereken her macta oldugu gibi yine yoklarda!bitsin artik bu cile!!!
Neyzen Ünal
28-09-2008, 23:45
iyi hoş güzelde bu kurallar neden harfi harfine sadce bize uygulanıyor kaç yıldan beri?anlayan bilen gören duyan varsa ne olur banada anlatsın.
Vedat Benakay
29-09-2008, 07:17
Hakan hocam gs nin birinci golundeki ofsayt ve ikinci golundeki ofsayt ve faulle ilgili bir kural varmi ,varda bu kurallar bazilarina uygulanmiyormu..
Hakan Kirezci
29-09-2008, 13:54
Hakan hocam gs nin birinci golundeki ofsayt ve ikinci golundeki ofsayt ve faulle ilgili bir kural varmi ,varda bu kurallar bazilarina uygulanmiyormu..
Var Vedat kardeşim elbette var. Birinci golünde ofsayt kuralı ikinci golde de hem ofsayt hem de 10 kusurlu hareketten birinin gerçekleşmesi dolayısıyla faul değerlendirmesi gereği var ama dediğin gibi bazılarına uygulanıyor bazılarına uygulanmıyor.
Bunları geçelim de bir konuyu netleştirelim derim ben.
Biz neyi istiyoruz?
*Haksız kazanç uygulaması diğer rakiplerimize işletiliyor madem bize de işletilsin mi istiyoruz yoksa kurallar tüm takımlara gerektirdiği gibi uygulansın mı istiyoruz.
*Şerefinle oyna Hakkınla kazan ilkesini askıya mı almaya karar verdik yoksa hala Süleyman Seba'nın "şerefli ikincilik" şiarını yaşatıyor muyuz.
*Herşeyden önce Beşiktaş'ın başarısı gelir mi diyoruz Beşiktaş'lılık değerleri gelir mi diyoruz.
Bunları netleştirdikten sonra yorumları bu kriterlere göre okuyup öyle değerlendirmeye çalışacağım artık.
vBulletin v3.6.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.