PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Haber sıkıntısı

Safak Batman
29-09-2008, 10:26
"SİYAH VE BEYAZ ASLINDA RENK DEĞİL"

Türk spor tarihinin en köklü kulüplerinden biri olan, 105 yıldır formasında siyah-beyaz renkleri kullanan Beşiktaş Spor Kulübüne, renk uzmanından ''enerji gücünü artırması'' için ''renklerini değiştir'' önerisi geldi.

Yurt içi ve yurt dışında uzun yıllar araştırmalar yapan Renk Center Psikolojik Danışmanlık Eğitim Merkezi'nin sahibi renk bilimci Metin Yahya Üster, yaptığı açıklamada, Beşiktaş'ın simgesi haline gelen siyah ve beyazın aslında birer renk olmadığını öne sürdü.

''Bize göre Beşiktaş'ta renk yok. Çünkü siyah ve beyaz renk literatüründe renk olarak kabul görmüyor'' diyen Üster, beyazın, renkleri meydana getiren bir çıkış noktası, siyahın ise renklerin kaybolduğu karanlık bir alan olduğunu ifade etti. Üster, renk biliminin meydana gelişinde beyazın anaç olarak doğurgan bir renk potansiyeline sahip, temizlik, şeffaflık ve romantizm salgılamasına rağmen beyazda aktif bir güç olmadığını söyledi.

Üster, siyahta ise ölümü getiren, matemle iç içe olan, olumsuzluğu salgılayan bir enerji olduğunu savunarak, şöyle konuştu:

''Bize göre Beşiktaş'ta renk yok. Çünkü siyah ve beyaz renk literatüründe renk olarak kabul görmüyor. Bir futbol takımının futbolcularının ten temaslı giydiği forma renklerinin sahada futbolculara enerji vereceğini düşünürsek, bunu yasal doping olarak kabul edebiliriz. Renkler bir kulübün sahip olduğu enerji potansiyelleridir. Logo renklerinden tutun kulüpteki bütün renk görünümünün veya renksizliğin, o kulübü olumlu ve olumsuz yönde etkileyeceğinden kimsenin şüphesi olmasın.''

Beşiktaş'ın kurulduğu günlerde kırmızı rengi de kullandığını belirten Üster, ''Beşiktaş'ın rüşdünü ispatladığı dönemlerin, o dönemler olduğunu saptıyoruz. Sonra çeşitli sebeplerden ötürü kulübün kırmızıyı terk edip renksizliğe dönüşüyle enerji gücünü kaybettiğini biz uzmanlar olarak tespit etmekteyiz'' dedi.

Üster, kulübün renklerini değiştirmesini ya da ''siyah-beyaz'' yerine ''beyaz-siyah'' olarak anılmasını önerdi. Beşiktaş'ın ''siyah-beyaz'' olarak anılmasının enerji gücünün daha da düşmesine neden olduğunu iddia eden Üster, amaçlarının ''biz beyazla doğduk, siyahla öleceğiz'' duygusunu benimseyen Beşiktaşlılara ve bütün Beşiktaş camiasına katkıda bulunmak olduğunu ifade etti. Beşiktaş gibi siyah-beyaz formayla mücadele eden Juventus'un başarılarında ise ekonomik durumunun ön plana çıktığını kaydeden Üster, Beşiktaş'ın ''Kırmızı-turkuaz, turuncu-mavi, sarı-mor, yeşil-koyu pembe'' renk gruplarından birini kullanmasını önerdi.

maraton

Deniz Akkuş
29-09-2008, 12:28
bu yazıya bir yorum yazaccaktım ama kendimi tuttum.. karga leşleri BULAŞMAYIN BİZE... YAKARIZ SİZİDE BU GEZEGENİDE........

Mustafa Fatih
29-09-2008, 13:04
erkek adam RENKLİ takım tutmaz...

Hakan Kirezci
29-09-2008, 13:40
Bu tür falcı kılıklı çakra çukracı enerji pazarlamacılarının zırvalarına cevap vermeyi zul addederim (aşağılayıcı bulurum) da benim asıl mesele ettiğim konu şu kırmızı konusu.

Kim, nerede, ne zaman, nasıl, neden bu zırva iddiayı ortaya attı da millet buna inanmaya pek bir teşne oldu anlamadım gitti. Neymiş? Beşiktaş'ın kuruluş renkleri aslında kırmızı-beyazmış da, Balkan savaşıyla kaybettiğimiz toprakların acısıyla kırmızı olan rengimiz Siyaha çevrilmiş ta ki o toprakları tekrar geri alana kadar. Hiç geri alamadığımıza göre de siyah kalmış.

Deniz'le (G.Akkuş) Ümit'in (Bayezit) editörlüğünde ciddiyetle canlı tutulan "Tarihte Bugün" başlığındaki şu sayfaya (http://www.halkintakimi.com/forum/showthread.php?t=3706&page=7) bir bakın. Kulübün kuruluş ambleminde ve kuruluş belgesinde renklerimiz siyah-beyaz olarak belirtilmiş ve resmedilmiş. Tarih 1903. Futbol takımının kuruluşu 1909. Balkan savaşları 1912-13. Balkanların elden çıkışını belgeleyen anlaşma 1913.

Hangi yıl hatırlamıyorum ama FIFA nın bir talimatıyla tüm kulüpler üçüncü bir renk tesciline zorlanmışlar ve Beşiktaş'da 3. renk olarak kırmızıyı tescil ettirmişti hepsi bu. GS ve FB Beyazı aldılar örneğin.

Hala bu zırvalıkla kafası karışmış olan arkadaşlar varsa lütfen bu yanlış bilgilenmeyi düzeltsinler.

Neyzen Ünal
29-09-2008, 14:09
sanırım salaklık endüstrisinin ordinaryüs profösörü bu şahıs.başkada bi şey dedim ama burda olmaaaaaaaaaaaaaaaazzz.

Edip Celik
29-09-2008, 17:01
aslında bizi habere konu edecek çok daha fazla durum mevcut..
siyahımızı beyazımızı bize bıraksınlar, illede konu renkten açılacaksa belediye maçında pis yürekli, mavi renkli biri dolanıyordu ortada, onu bi konu etsinler...

Gokhan Akyol
29-09-2008, 18:27
ne yazacaklarını konuşacaklarını şaşırdılar şimdide renklere takmışlar.Enerji meselesiymiş acaba bu yeşil pembe renklerde takım varmı performansı nasıl?(merak ettim şimdi )

Sezen Gunduzalp
29-09-2008, 18:46
Başka bi arzunuz?

Sinan Kara
29-09-2008, 18:50
BASIN RENKLİ KOKUYORSUNUZ...

hacettepe maçının pankartını buldum:)

Hakan Kirezci
29-09-2008, 19:11
Bu çakra-çukracının gözleri ne renkmiş acaba bilen var mı?
Hani siyah falan olabilir enerjisiz kalmasın. Mesela kendisine koyu eflatunu öneriyorum şahsen.

Deniz Akkuş
29-09-2008, 19:14
Bu çakra-çukracının gözleri ne renkmiş acaba bilen var mı?
Hani siyah falan olabilir enerjisiz kalmasın. Mesela kendisine koyu eflatunu öneriyorum şahsen.

:D :D :D :D

Akin Akoglan
29-09-2008, 19:30
haberci sıfatı taşımayan kurumdan haber değer olmayan haber demeye dilim varmıyor saçmalaklıklar

Bahadir Ozdemir
30-09-2008, 01:07
Yakındır kendilerinin giyeceği mor renkli utanç etekleri..
Çekemeyenlere inat, Kartalım şunları bir morart !

Mustafa Fatih
30-09-2008, 02:40
BASIN RENKLİ KOKUYORSUNUZ...

hacettepe maçının pankartını buldum:)

RENKLİ YAZARKEN

RENKLİ yazsan daha iyi olur bence sinan abi

Hakan Kirezci
30-09-2008, 13:47
Bu yılın başında yazdığım bir yazıyı tekrar etmek istedim; affola...

"Ana rahminin sıcak karanlığından gözalıcı beyazlığa avdetimizle başlayıp huzur dolu soğuk karanlığa duhulümüzle sona eren sürecin barkodudur siyah beyaz çubuklar.

Haykırarak fırladığımız güneşin altından sessizce çekiliriz yeraltına ki ne çok forma astık anılar dehlizine biz ve asmaya da devam ediyoruz hala…

Ahiretin kasalarından geçip okutana kadar bedelimizi meleklere,güneşin altında ödenecek çok borcumuz var daha.

İnsan olmak biyolojik bir tesadüf; iyi insan olmak ise iradi bir tasarımdır. Mevcut modellerden ilham aldığımız da olur, bazen de bizzat kendimiz model oluruz (ki sorumluluğu ağırdır). Tesadüfi organizmaların ortak paydaları menfaatlerin parıltısına doğru toplu bir yöneliştir ve bu seferberliğin çiğnediği güzergah ezilen değerler çöplüğü olarak uzanır gider tarihten geleceğe… Gönülleri de dümdüz etmiştir bu güruh; öylesine ki eskiye dair küçücük bir değerin dahi sığınabileceği hiçbir kıvrım kalmasın.

Bizim barkodumuz fazla eleman içermez. Hepi topu iki siyah arasında tek bir beyaz çubuk. Bütün tanımlamamız o üç çubuklu formaya kazınmıştır; dünyaya o parmaklıklar ardından bakarız ve ilmek ilmek ördüğümüz beyazlığın muhafazası tesadüf değil tasarım olduğumuzun garanti belgesidir.

Ne güzel türküdür o ve ne güzel de anlatır ortak kaderlerin yalnızlık için ettiği o anlaşılmaz ısrarı;

Rami kışlası kapısı
Islak yıldızlara bakar
Sarı duvarlar ardında
Askerler gülleri bekler

Rami kışlası kapısı
Ardında kapalı düşler
Işır gecenin koynunda
Doğunca ıslak güneşler

Malatyalı Vanlı Muşlu
Bir ranzada kurumuş üçlü
Benim sevdam daha içli
Diye yarışır yürekler

Kimi yorgun kimi tekin
Kimi ağlayacak dokun
Benim günüm daha yakın
Diye yarışır yürekler

Oysa benim sevdam sadece benimle yarışabilir ve tahliye olmak yoktur bu sevdadan; bunu bilmez mi bu yürekler?

Kendi yüreğimiz, kendi sevdamız… Hangisi daha büyük kim bilebilir ki?
Kimin günü daha yakın o son siyaha, kim iddia edebilir?
Sevda ortak, kader ortak…
Hepimizin hayatının barkodudur siyah beyaz çubuklu forma;
İşimiz ise bunu hiç unutmamak."

Ugur Yılgın
30-09-2008, 18:08
bu adam kafayı yemiş araştıracak başkabişey bulamamışmı heralde kendi reklamını yapmak için böyle bişey ortaya atmış.başka kapıya

Cem Ozel
30-09-2008, 19:17
http://www.resimsakla.com/data/media/9/300ei2te.jpg

Sinan Arin
30-09-2008, 21:58
aslında bu kadar önyargılı olmamak lazım diye düşünüyorum sonuçta arkadaşın yaptığı analiz bilimsel verilere dayanıyo olabilir. eğer söylediklerinde gerçeklik payı varsa, renklerimizi değiştirmek gerçekten başarıyı getirecekse siyah ve beyaza çok fazla takılmamak gerektiğini düşünüyorum sonuçta her şey değişir, değişmeyen tek şey değişimin kendisi değilmidir??

neyse bu kadar saçmaladığım yeter sanırım.Gerçi Metin Yahya Üster beyefendinin saçmalıklarının yanında benimkisi pek bişey sayılmaz ama değilmi:). Yazıyı okurken aklıma juventus geldi hemen ama yazının devamını okuyunca adamın onada bi kulp bulduğunu görmüş oldum. yazıyı Necmettin Erbakanın meşhur sözüyle bitiriyim..hadi ordan hadi ordan!!!

hayatın anlamı siyah beyaz!!!

Suleyman Korkmaz
30-09-2008, 23:58
arkadaşım sana diyorum git bilimsel ve deneysel çalışmalarını başka alanlarda yap