PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TSL 6.Hafta / BEŞİKTAŞ(2)-Hacettepe(1) 6 Ekim Pazartesi Saat 20:00/BJK İnönü

Uğurcan Erdem
01-10-2008, 00:22
Turkcell Süper Lig
06 Ekim 2008 Pazartesi - 20:00
Stadyum: Beşiktaş İnönü

Erken gol atınca üstüne yatmayan, ruhuyla mücadele eden diri bir Beşiktaş istiyoruz...

Serkan Balcı
01-10-2008, 15:12
hayde hayırlısı da bu pazartesi maçlarına kıl oluyorum.
hep bize mi denk geliyor anlayamadım.

Mustafa Fatih
01-10-2008, 19:03
yapacak bişey yok perşembe maç oynuyoruz 1 kez daha böyle olmuştu ozamnda perşembe oynadık yani sadece denk geliyor kasti bişey yok bu maçta fark olması gerekiyor
tahminim 3-0

*yok'u yok olarak yazalım.

Deniz Özdemir
01-10-2008, 19:16
hakemin tolga özkalfa olduğu ne zaman belli oldu yaa.ne zaman açıklandı hakemler.hem benim niye haberim olmadı..normalde perşembe günü açıklanıyor..

Mustafa Fatih
01-10-2008, 22:12
hakemin tolga özkalfa olduğu ne zaman belli oldu yaa.ne zaman açıklandı hakemler.hem benim niye haberim olmadı..normalde perşembe günü açıklanıyor..

tahmin etmiş heralde :)

Uğurcan Erdem
01-10-2008, 23:01
tahmin etmiş heralde :)

yok ya olurmu öyle şey tahmin etmedimde ya bende çok düşündüm yazsammı diye bi yerde okumuştumda ondan yazdım herhalde yanlış edit butonu olmadığındanda değiştiremiyorum...

Gursel Metin
02-10-2008, 02:12
yapacak bişey yoq perşembe maç oynuyoruz 1 kez daha böyle olmuştu ozamnda perşembe oynadık yani sadece denk geliyor kasti bişey yoq bu maçta fark olması gerekiyor
tahminim 3-0

Kasti birşey yok kontrolsüz hareket var diyosun ama bu kadar çabuk ve kolay alışmamak lazım.
Uefa maçları hep perşembe oynanır geçen senelerde olduğu gibi,ne değişti güzel kardeşim,birde gs de perşembe oynuyor
değilmi.Gerçi onlar her zaman biraz daha eşittirler bizimde kabul ettiğimiz gibi.
Stadta 2-3 bin kişinin bu sebeple az olmasını yabana atmamak lazım,çok önemli.

Deniz Özdemir
02-10-2008, 02:21
yok ya olurmu öyle şey tahmin etmedimde ya bende çok düşündüm yazsammı diye bi yerde okumuştumda ondan yazdım herhalde yanlış edit butonu olmadığındanda değiştiremiyorum...

hakemlerin kendisine bile perşembe sabahı tebligat gelir öğleden sonra da TFF nin sitesinde yayınlanır..yani o haftanın hakemlerini önceden bilen kimse olmaz:D

Mustafa Fatih
02-10-2008, 03:08
Kasti birşey yok kontrolsüz hareket var diyosun ama bu kadar çabuk ve kolay alışmamak lazım.
Uefa maçları hep perşembe oynanır geçen senelerde olduğu gibi,ne değişti güzel kardeşim,birde gs de perşembe oynuyor
değilmi.Gerçi onlar her zaman biraz daha eşittirler bizimde kabul ettiğimiz gibi.
Stadta 2-3 bin kişinin bu sebeple az olmasını yabana atmamak lazım,çok önemli.

abi bana göre önemli olan takımın dinlenip sahada daha iyi performans göstermesidir ben o açıyla halimden memnum olduğum için kabullendim alıştığımdan değil memnun olduğumdan. gs 2 gün dinlendikten sonra maça çıkacak. Ama biz deplasmandan dönecez ve çok yorgun olacağız gsninki gibi rakibimiz çok basit bi rakip değil...

Deniz Özdemir
02-10-2008, 13:00
hakemlerimiz belli oldu.uğurcan nasıl oldu bilmem ama hakemin kim olduğunu doğru tahmin etmişsin:)

(O) TOLGA ÖZKALFA
(Y) ERHAN SÖNMEZ
(Y) MUHİTTİN GÜRSES
(D) ÇAĞATAY ŞAHAN

Uğurcan Erdem
02-10-2008, 13:53
hakemlerimiz belli oldu.uğurcan nasıl oldu bilmem ama hakemin kim olduğunu doğru tahmin etmişsin:)

(O) TOLGA ÖZKALFA
(Y) ERHAN SÖNMEZ
(Y) MUHİTTİN GÜRSES
(D) ÇAĞATAY ŞAHAN

kahin olduğumu öncedende biliyodum zaten :D

Mustafa Fatih
02-10-2008, 15:13
güzel tahmin uğurcan :)

Serkan Balcı
02-10-2008, 17:45
biz daha önce pazartesi maçı yaptık.o zaman sıra gs de olması lazım

Bülent Acar
02-10-2008, 22:07
Tepki ya konmalı ya konmalı!
Gerekirse ilk yarı full tepki konmalı, lami-cimi yok arkadaş bu iş böyle gitmez. O formanın Beşiktaş forması oldugunu ya anlıyacaklar, YA ANLIYACAKLAR! Devir eski devir değil, anternman basılıp futbolcu kulagı çekilsin, tribün en büyük sesimiz bizim. Kendimize gelmemiz gerek.

Derya Banu Akgul
02-10-2008, 22:21
Tribün bence bitmiştir kimse tuttarlı davranmıyor.12. adam görevi bu değil sadece tribünde eğleniyoruz.Dattiridatdatlarla olmaz bu iş .

Metin Yalçınkaya
02-10-2008, 22:48
Apploud Apploud Apploud Tribün bence bitmiştir kimse tuttarlı davranmıyor.12. adam görevi bu değil sadece tribünde eğleniyoruz.Dattiridatdatlarla olmaz bu iş .

Derya Banu Akgul
02-10-2008, 22:55
Bir fikrim var !!! beyaz tişört üstüne siyah" İSTİFA "yazısı basıtırıp gelicem pazartesi maça ....

Hakan Kirezci
02-10-2008, 23:04
Valla başkanım ne yaparsan yap bunlar istifa falan etmezler. Onun yerine "Beşiktaş istifra" diye tişörtler bastırsak? İçimiz ancak böyle temizlenir gibi sanki...

Derya Banu Akgul
02-10-2008, 23:08
Hımmm bu çok daha iyi bir fikir müdürüm Apploud

Uğurcan Erdem
02-10-2008, 23:17
Tribün bence bitmiştir kimse tuttarlı davranmıyor.12. adam görevi bu değil sadece tribünde eğleniyoruz.Dattiridatdatlarla olmaz bu iş .

Apploud Apploud Apploud
aynen gıcık oluyorum zaten şu dattiri data

Demir Han
02-10-2008, 23:46
Galibiyeti ile balık beyinlilerinin kandırılabiliceği maç...yolun açık olsun yönetim SE ve ES

Ömür Hıncal
03-10-2008, 00:24
çok önemli maç,valla ben demedim hoca söyledi.

Bahadir Ozdemir
03-10-2008, 00:38
Rakip muhakkak çok koşan, 90 dk. mücadeleyi bırakmayan bir takımdır..Zaten artık TSL'de kolay maç yoktur.
Biz de 5'e 2 pas çalışması ve yarım sahada çift kale maç ile idmanlarımızı tamamlar, maç saatini beklemeye başlarız.

Necdet Bulut
03-10-2008, 00:44
Apploud Apploud Apploud
aynen gıcık oluyorum zaten şu dattiri data

herşeyin aşırısı zarar olduğunun bazen farkına varmıyoruz bu bazenler baya çoğaldı !!!malesef ,,,

Vedat Benakay
03-10-2008, 12:27
geliyoruz be.ayak seslerimizi duyun gerci benim kulaklarim zor duyuyor.hacettepeyi yeneriz.dun iyi oynadik ve 8 gol yemedik.bu sene sampiyon biziz.kadikoyde uefanin finalini oynayacaktik ama olsun ya..saglam ve ekibine guveniyorum.bu senede uefaya hak kazanacagimiza inaniyor.tek bir ses olmali i S T I F AAAAAAAAAAA

Yanı Akdemır
03-10-2008, 22:38
kesinlikle ilk istifa ertugrul saglamdan gelmeli bu takımın agırlıgını kal-dı-ra-mı-yor!!!!

Sinan Kara
03-10-2008, 23:43
bence hacettepeyi 5-0 6-0 yeneriz..

Akin Akoglan
03-10-2008, 23:52
kesinlikle ilk istifa ertugrul saglamdan gelmeli bu takımın agırlıgını kal-dı-ra-mı-yor!!!!

bencede e.s. dan gelmeli istifa ama işin birde maddi yönü var bildiğim kadarıyla sözleşmesinde tazminat maddesi yok fakat gönderildiği takdirde maaşını almaya devam edebilecek zincirleme etkıyle e.s. s.e. y.d. hepsinin gitmesi en büyük temennim fakat mumkun değil birinin maaşı var birinin 40 mlıyon dolar alacağı hayatta gitmezler

Uğurcan Erdem
05-10-2008, 11:10
e.s kesinlikle istifa etmem, ancak paramı verip gönderirlerse olur demiş.
zaten 8-0 yenilip istifa etmeyen adamdan ne bekliyoruz ki...

Neyzen Ünal
05-10-2008, 14:41
layıkları neyse onu görsünler.

Mustafa Fatih
05-10-2008, 20:22
e.s kesinlikle istifa etmem, ancak paramı verip gönderirlerse olur demiş.
zaten 8-0 yenilip istifa etmeyen adamdan ne bekliyoruz ki...

kim söyledi abi?

böyle kulaktan duyma haberler bu günlerde arttıkça arttı bugün fotomaç gazetesinin manşetindede luce beşiktaşta diyordu ben ertuğrul sağlamın gönderilmesine karşıyım en azından bu yılda kalmalı yerine gelecek adam ondan daha iyi olmayacaktır. ''kimse lucenin geleceğine falanda inanmasın'' koskoca bir yalan bu

luce haricinde kim beşiktaşın başına gelirse başarılı olamaz luce gelmez gelsede 2003 deki başarı gelmez

bunlar benim görüşlerim

Necdet Bulut
06-10-2008, 02:50
gs ile fb yenıldi diye yıne başlamışlar tribünde protesto olmasın diye , biz tartarlar DEĞİŞMİŞİZ BEŞİKTAŞLIK DURUŞU BİZDE KALMAMIŞ malesef ((herkes için değil dediklerim)) skora göre laylaycı kendı takımımızdan cok TEK FENERLE UĞRAŞAR olduk ((şerefsız gs ile bıle değil)) kendımce artık bazı şeyleri unutmamız gerektiğinin farkına varar oldum malesef,ESKİYİ !FARKLI OLMAYI!BİZDEMİ YALAN OLDUK !!! SON BARIKAT SARSILIYOR arkadaşlar ,,,,,

Suleyman Korkmaz
06-10-2008, 05:14
tutarsızlığın ,başı boşluğun ,neye kime inanacağını bilmeyen bir taraftar kitlesine dönüşümün başlangıcıdır aslında bu tartışmalar.yıllardır ya bekleyin takım iii gidiyor kupa şampıyonluk ve sonu hüsranla biten umutlar.aslında özellikle bu forumda bulunan çoğu arkadaş sorunun şampıyonluklar,kupalar,ve başarıya giden her yol mübahtır anlayışından uzak olduğunu düşünüyorum neden istifa ?neden protesto ?yapılmalıdır.uzun uzadıya yazmak istemiyorum 1 demirören yönetimi beşiktaşlı duruşunu yerlere sermiştir.2 beşiktaş için şehit olmuş şan ökten tesislerinin ismini değiştirmeye çalışmıştır.3beşiktaş başkanı tutarsız ve sözüne güvenilir bir insan değildir.4beşiktaş ımızın geleceğini saçma sapan transferler yaparak milyon dolarların çöpe gitmesine sebep olmuştur.5 emeğimizi şampıyonluğumuzu defalarca masa başından çalan külübe ben olamıyorsam onlar olsun diyerek tarihimize ihanet etmiştir.vb şimdi sorarım burdaki abilerime şampıyonluk için istifa diye bağırmayalımmı yoksa beşiktaş ın geleceği için sonuna kadar demirören yeter mi diyelim?zor

Deniz Akkuş
06-10-2008, 12:46
tüm yönetim,hocası ve kadrosu ve diğer şarlatan s.e hepsi istifa etsin.....
Yeter Yıldırım Demirören YETER!!!!

süleyman korkmaz bende kendi adıma bu hafta puan kaybeden rakiplerin aksine puan kazansak bile 4-5 gol atsak bile unutmamalıyızki bizler sekizler gördük bunu bize unutturmaya çalıştılar amma sabır taşı çatladı unutmak susmak artık ihanettir.. hep demedikmi bizler beşiktaşlıyız onurumuz değerlerimiz var bizler eto bizler ozontabakası olmadıkmı ozaman neden şampiyonluk için susalım,neden pafla çıkırız diyen sonra asena gibi kıvıran bir başkanın karşısında suspus olalım... yeter diyorum direnmek gerek Şeref'imizle ya ligde olacaz yada bu Şeref'sizliklerde bizde kaybolmaya direnecez...

Mustafa Tunaoğlu
06-10-2008, 14:41
kartal gol gol gol.....

Mustafa Tunaoğlu
06-10-2008, 14:43
şu bir gerçek bu sene şampiyon olsak bile çok fazla sevinemiycem.metalist maçını unutmam mümkün deyil.....NO PASARAN...

Deniz Akkuş
06-10-2008, 19:32
link yokmu link??

Hakan Kirezci
06-10-2008, 19:53
BURADAN BUYURUN (http://tsltv.tr.gg/)
Birkaç playerda birden oynarsa birini seçip diğerlerini kapatın ki donmalar daha az olsun.

MUHTAR
06-10-2008, 19:54
http://www.ustream.tv/channel/turko79-ligtv

Eren Yıldırım
06-10-2008, 19:59
http://www.justin.tv/live24xtra1

Ismail Hakki Demirel
06-10-2008, 20:07
maç başladı tık yok :( tribünler sus pustu 5 dk oldu yeni başladılar
Buyrun Maç (http://tsltv.tr.gg/)

Ismail Hakki Demirel
06-10-2008, 20:08
gollllllllllll batuhannnnnnn

Deniz Akkuş
06-10-2008, 20:09
batuhan goooollll

Ismail Hakki Demirel
06-10-2008, 20:31
3-1 biter bu maç rahat olun bence

Hakan Kirezci
06-10-2008, 20:50
Eski hamam yeni tas, biz eski tası istiyoz.
İsmail, 1-1 bitsin de bari bir puan alalım yav.

Cem Ozel
06-10-2008, 20:51
hakan abi metalist maçında anladımki senin öngörülerin çok sağlam. ben öyle ise cıkıyorum dısarı sözüne güvenip.

Hakan Kirezci
06-10-2008, 21:31
Vay vay vay...
Uğur can getirdi be yav.

Murat Aru
06-10-2008, 22:00
Kötü futbol iyi sonuç.

Tek sevinilecek şey 3 puan....

Murat Aru
06-10-2008, 22:10
Buradan GOL sevinçlerini izleyin hediye olarak (http://www.medyaspor.com/v02/Videos.aspx?CategoryID=8&VideoCategory=&id=169&Page=6)

Derya Banu Akgul
06-10-2008, 22:12
dikkatinizi çektimi bilmem batuhan gol atınca hocaya koştu,nobre gol atıncada nobreye hocaya hocaya diye bağırdı ama nobre gitmedi.....

Uğurcan Erdem
06-10-2008, 22:13
Vay vay vay...
Uğur can getirdi be yav.

bende....
neyse :D

kötü oyun 3 puan hayırlı olsun.

Murat Aru
06-10-2008, 22:15
bir hedayede buradan olsun Özlediğim Beşiktaş.

Buradan tıklayarak Barcelonayı nasıl yendigimizi görebilirsiniz! (http://www.medyaspor.com/v02/Videos.aspx?CategoryID=8&VideoCategory=21&id=149&Page=6)

Bülent Acar
06-10-2008, 23:01
Ne diyim ki, 3 puanımız hayırlı olsun. Daha kötü günler görmemek dileğiyle.

Deniz Özdemir
06-10-2008, 23:25
bir hedayede buradan olsun Özlediğim Beşiktaş.

Buradan tıklayarak Barcelonayı nasıl yendigimizi görebilirsiniz! (http://www.medyaspor.com/v02/Videos.aspx?CategoryID=8&VideoCategory=21&id=149&Page=6)

ayy maçı izleyince pek bir duygulandım..ne maçtı yaa:) bu arada ilk golden sonra stadda mustafa sandalın seni tek geçerim şarkısı çalıyordu.hay allahım yaa:D çalacak başka bişey yok muydu:D

Umit Bayezit
06-10-2008, 23:27
bir galibiyet herşeyi unutturdu yine bu takım top oynamıyor malesef

bundan sonra sürekli yazacağım üşenmeden

yönetim istifa

Ali Erken
06-10-2008, 23:37
Oyuncuları değerendirmeye çalışayım. Spor yazarlığı nasıl oluyormus;

Böyle oynayan uğur inceman her maç 11'de olmalı,
Veya takıma her maç böyle oynabilecek bi ön libero almalı,

Delgado ve Holosko'daki düşüşü hayret verici. Toptan saklanıyorlar. Deplase olmuyorlar. Biraz kasıtlı gibi.
Aydın topu ayağına aldığında çok etkili, topsuz oyunda zayıf.
Batuhan 90 dakika sahada dursun, alex gibi biri onun kafasına carptırıp 3 gol attırır. Forvet oğlu forvet. Fazla kilosunu atıp biraz kondisyon. O da 60'da bitti.
Serdar Kurtuluş hep böyle oynasın. Türkiye'de orta yapmayı bilen nadir adamlardan biri.

Cisse,Nobre her zamanki vasatında.
Zapatocny hafif düşüşte. Ama takımı çok seviyor. Maç sonu dua etti
Sivok daha öne çıkıyor. Topla çok yumuşak.
Seriç çok hırslı, içinden oynuyor. Juanfran İbrahim karışımı. Ama kapasitesi sınırlı.

Serdar Özkan gelişti. Durdu, yerinde sayıyor. Kendinle bi de topla kavga etmese yeterli olacak.

Serkan Balcı
06-10-2008, 23:44
bu işyerinde parmağımda derin bir kesik oldu.doktora gittim 3 tane dikiş atıldı.akşama kadar sancı yaptı parmağım, akşam işten çıktım. beşiktaşa geldim saat 20:30 civarlarıdı maça gitmeyi düşünmüyordum.

dayanamadım devre arası stadı girdim.ve 2 yarıyı izledim.ama izlediğim takım hala kötü oynuyor veya oynatılıyor.

tam bir çelişki içindeyim ama bu akşamdan sonra kararım değişti.
önce yönetim ve ertuğrul gitmesi lazım.yönetim şimdilik gitmeyeceğine göre bence ertuğrul sağlamın istafa edip gitmesi lazım.

Necdet Bulut
06-10-2008, 23:55
bir galibiyet herşeyi unutturdu yine bu takım top oynamıyor malesef

bundan sonra sürekli yazacağım üşenmeden

yönetim istifa

YETER Y,D !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mustafa Fatih
06-10-2008, 23:55
peki serkan balcı bu yönetim gitmeyecek başarısız her hocayı yollayacakmıyız ki buna başarısızlıkta denilmez futbol kötü ama 3 büyükler arasında en az gol yiyen ve nağmağlup tek takımız. kötü futbolun tek sorumlusu pskolojik baskı ve delgado diye düşünüyorum ben ertuğrul hocayı eleştireceğimize bence delgadoyu eleştirelim...

Sinan Arin
06-10-2008, 23:56
takımda iyi oynayan oyuncu gören oldumu? düşünüyorum ama ben bulamıyorum. beşiktaşta top oynayan bi futbolcuya pas atmasınıdamı hoca öğretecek arkadaşlar.bugün gene takım gene saç baş yoldurdu bana bu hafta kazandık ama haftaya ne olur bilmiyorum.şampiyonluk bu senede hayal. hele delgado oyundan çıkarken tribünlerin alkışlamasını anlıyamadım. alkışlanacak ne yaptı ben mi göremedim yoksa!!!

Mustafa Fatih
06-10-2008, 23:59
takımda iyi oynayan oyuncu gören oldumu? düşünüyorum ama ben bulamıyorum. beşiktaşta top oynayan bi futbolcuya pas atmasınıdamı hoca öğretecek arkadaşlar.bugün gene takım gene saç baş yoldurdu bana bu hafta kazandık ama haftaya ne olur bilmiyorum.şampiyonluk bu senede hayal. hele delgado oyundan çıkarken tribünlerin alkışlamasını anlıyamadım. alkışlanacak ne yaptı ben mi göremedim yoksa!!!

sonuna kadar katılıyorum

Serkan Balcı
07-10-2008, 00:11
mustafa fatih arkadaşım tabiki asıl sorumlu yönetim.bunu kabul ediyorum.bu sene hocamız transferleri kendi yaptı veya yaptığını söyledi ve geçen seneden de takımın eksik yerlerini biliyor.
ve elinden geldiği kadar da kapatmaya çalışmış ama takıma bu korkak futbolu aşılıyan maaselef ertuğrul hocanın vizyonu beşiktaşı bu kadar yerinden kaldırıyor.

bunu söylerken kesinlikle metalist maçını değerlendirmiyorum.metalist takımı o akşam çok farklı bir havada oynadı ve kazandı.biz turuda geçebilidik ama son haftalarda oynattığı futbol ve metalist maçından sonra verdiği demeç HAYAT DEVAM EDİYOR.beni hiç tatmin etmiyor.düşüncelerim bu noktada gelişti.
bence hocanın bırakıp beşiktaşında bir kan değişikliğiyle ve tabiki yakalayabilirse iyi bir hava ile yoluna devam etmesi lazım.

Necdet Bulut
07-10-2008, 00:13
deveye sormuşlar neren eğri !!!!

Cem Ozel
07-10-2008, 10:29
ağzımızın tadı öylesine kaçmış ki galibiyete sevinemez olmuşuz.

Ali Erken
07-10-2008, 10:32

uğur inceman batuhan nobre sivok zaptocny hakan v.s

Akin Akoglan
07-10-2008, 11:38
atılan ilk gole sevinemedim bile aklıma ister istemez metalis maçı geldi takım hala aynı havada gol atıyor yaslanıyor gol yiyor saldırıyor kapanmayan baskı yemeyen baskı kuran takım istiyoruz son 15 dk ları yüreğimiz ağzımızda ne zaman gol yeriz diye bekleyerek geçirmek istemiyoruz güzel olan tek şey kazanmak onun dışında nasıl ne şekilde kazanılmış orası ayrı

Gokhan Gurgan
07-10-2008, 12:07
Yönetim-teknik heyet-futbolcu-taraftar bağının ince bir ipe dönüştürüldüğü dün akşam, yıllar yılı elde edilemeyen başarılara rağmen, Beşiktaş taraftarı İnönü'ye iyi sayılacak bir yoğunlukta gelmişti. Teknik heyet taraftar tarafından ıslıklandı... Futbolcularda hatalarının farkındalar... Bu çok belli. İlk gol atılınca hep beraber Ertuğrul'un şefkatli kucağına sığındılar. Biliyorlar ki, eskaza başka bir yere doğru hareket etseler, akıllarında acaba ne olur? Sorusu var. Nitekim ikisi de birbirinden suçlu olan futbolcu ve teknik heyet, teselliyi sıkı sıkı sarılmada buluyorlar. Yeşil sahada çaresiz kalmış olan bu süper avanaklar, telatabi gibi masum olmaya çalışıyorlar, tıpkı birer polyannalar... Maç sessiz başladı Dolmabahçe'de. Ne zamanki ruhunu boşluklara satıp, kendisini unutanlar olur Beşiktaş bünyesinde, işte o vakit, Dolmbahçe gizli ama derin bir öfkeyle susar. Dün akşamda böyleydi. Hele birde mevsim sonbaharsa ve çıkan kadroda istikrarsıszlık, kararsızlık, biçimsizlik varsa bir başka... Kötü bir şarkı maç öncesindeki anonsla dinlendirilmeye başladı. Uğur İnceman'ın ismini duyamadık, yine yoktu. Bobo'nun yerine Batuhan'ın kullanılması Beşiktaş'taki garip değişkenliğin göstergesiydi. Ertuğrul Sağlam saçmalığının çürümüş hali kulaklarımızda çınlamaya başlamıştı bile... İlk yarı sahada berbat bir maç izledik. Tam bir rezalet. Ne ev sahibi Beşiktaş, ev sahibine yakışır biçimde ağırlığını koydu. Ne de misafir Hacettepe, istemeyerek de olsa verilen ikramları midesine indirebildi. Haftalardır övdüğümüz Beşiktaş savunması, basit hatalar yaparak yürekleri ağızlara getirdi. Zapo ilk yarıda öyle saçma paslar attı ki, bir tanesi Hakan uyanmasa golle sonuçlanacak. Yine ilk yarı hazırlık pasları yapmakta zorlanan bir Beşiktaş var. Hemde Hacettepe pres de yapmıyor. Orta alana kadar Trakya'daki geniş araziler gibi keklik boşluklar var. Gel gelelim, Beşiktaş topla ileriye dahi çıkamıyor. Bu da yetmiyormuş gibi uzun şişirme toplarla atak başlangıcı yapmaya yelteniyor. O da yetmiyor, isabetli olmayan paslar, Hacettepe'ye hücum girişimi olarak avantaj sağlıyor. Neyse ki, Hacettepe takımının yakaladığı fırsatları değerlendirme çabası gibi bir niyeti yok... Tipik Anadolu takımı sinsiliği ve korkaklığı var Hacettepe'de. Zaten biraz yürekli olsalar Başkent'e üç puanla dönebilirlerdi. Batuhan'la erken gelen gol, Beşiktaş'a her maçta olduğu gibi gereksiz bir rahatlık verdi. Öyle ki, sabit tutulan savunma yerine tutkalla yapıştı. Orta alanda dinamizm zaten sıfır. Hoş, Delgado sistem kurbanı. Sonrası ise Hacettepe'nin beraberlik golü. Beraberlik golünden sonra ilk yarı bitti desem, yeridir. İtiraf etmem gerekirse bu ilk yarı, bugüne kadar İnönü'de seyrettiğim en uzun ve en sıkıcı ilk yarıdır. Tigana döneminde zar zor yendiğimiz Antalya maçındaki gibi karşı heyecanda yok... İkinci devrede Uğur İnceman'ı almayı nihayet becerebilme başarısını gösteren Sağlam, ilk yarıda sahada savaşan, bari ben birşey yapayım diyen, yürekli, cesaretli, becerikli Aydın'ı oyundan alarak bir ilke imza attı. Tribünde yanımda oturan İlkokul çocuğu, sevimli Beşiktaş taraftarı, devre arasında ona sahanın en iyisi kim? Diye sorduğumda, en çok Aydın'ı beğendim. Diye cevap vermişti. Herşey ortada, gerisini anlayanlar düşünsün... İkinci yarıya daha arzulu bir vaziyette çıkan Beşiktaş, başta Uğur İnceman'ın isteği ile kendine gelmeye başladı. Hayranı olduğum sahadaki en büyük Beşiktaş'lı Nobre'ninde yırtınması, savunmaya gelmesi Beşiktaş'ı yavaş yavaş canlandıran hareketlerdendi. Gerçi, Nobre'nin akıllıca indirdiği kafa toplarını, Batuhan'ın sezemeyişi, beni hüzünlendirse de hücum hattını dirilten adam Nobre'dir. Futbolun dini olsa, Nobre mesihtir. Onikinci adamda havarileri olur... Orta alanda Cisse ve Uğur'un yanyana bulunması gerek hücum yönünden, gerekse savunma yönünden Beşiktaş'a müthiş katkı sağlıyor. Böyle bir ortamda Beşiktaş dün akşam kötü de olsa Holoskoyu kullanıyor, sağ kanatta en iyi orta açan oyuncumuz S.Kurtuluş'a alan yaratıyor... Bir sağ bekte bulunması gereken en önemli farklı vasıf, sağ kanatta önündeki adamla anlaşıp, kombine paslar yapması, araya kaçıp, düzgün ortalar çıkarmasıdır. Bu özellik çok şükür Serdar Kurtuluş'ta var. Yaptığı düzgün ortalarla golü buluyoruz. Ancak,özellikle ikinci yarıda, yine sağ tarafımız savunma yönünden yer yer eksik kalınca Hacettepe önemli fırsatlar yakaladı. Başta Sivok olmak üzere kritik müdahaleler yapılınca Beşiktaş ucuz kurtardı diyebiliriz. İyi bir kaleci olduğuna inanmadığım Hakan Arıkan'da, karşı karşıya kaldığı bir pozisyonda hızla çıkıp, topu kucağına alınca Beşiktaş rahat bir nefes aldı. Bir nefesde Delgado'ya aldırayım diyen Ertuğrul Sağlam, onun mevkiine Tello gibi iyi bir kanat oyuncusunu sokunca, Tello o bölge kayboldu, kaybolur, kaybolacak... Beşiktaş Galatasaray ve Fenerbahçe'nin puan kaybettiği bu hafta, önemli bir galibiyet almıştır. Hakikat şudur ki, oynanılan futbol iç açıcı değildir. Skor Beşiktaş taraftarlarını aldatmamalı. Kısaca Beşiktaş'ın en büyük sorunu oyuncularının nerede ve nasıl oynayacağını çözememesidir. Çünkü, birçoğu istediği ve verimli olduğu bölgelerde oynamamaktadır. Bunun sebebi de Ertuğrul Sağlam'dır. Evet, iyi bir takım Beşiktaş. Fakat Ertuğrul Sağlam'a bu takımın teknik patronluğu ağır. Kime giderse gitsin... Bir daha Beşiktaş semtine uğraması bile ayıba teşkildir. Eğer Ertuğrul Sağlam, onuruyla istifa ederse, en azından hatasının farkına varıp, Beşiktaş'a geç de olsa bir iyilik yaptı denilir. Zira Ertuğrul Sağlam'ın yerine alınacak iyi bir teknik adamla, Beşiktaş lig ve Türkiye Kupası şampiyonluğunun en büyük adayı olacaktır.

Sinan Arin
07-10-2008, 17:06
uğur inceman batuhan nobre sivok zaptocny hakan v.s

iyi oynamak farklı şeydir hırslı oynayıp mücadele etmek farklı. bu saydığın oyuncular takımdaki ölü toprağını silkelemek için ellerinden geldiğince mücadele etmeye çalışmışlardır belki ama bu onların iyi oynadığını göstermez..

Demir Han
07-10-2008, 17:40
Sıradan bir lig maçı hiçbir önemi yok bence....kazansakda olurdu kaybetsek de...kazandık iyi oldu...