PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sağlam istifa etti

Yücel Yücel
07-10-2008, 13:24
Ertuğrul Sağlam istifa etti
Kaynak NTV Spor

Derya Banu Akgul
07-10-2008, 13:27
Daha kesin bir şey yok..

Barış Şahinler
07-10-2008, 13:29
4 yılda 4. tekniktrektör gitti, birileri hala duruyor.

Bizim forumda da son tahlilde taraftarın yorumu %90 sorumlu olarak Yönetim dedi. Çünkü takımla ilgili bütün kararları onlar verdiler, sadece sahadaki futbol değil ekonomik başarısızlıklarıda aldı başını gitti, sorumlusu yönetimse yaşananların asıl ilk onlar istifa etmeliydi. Ertuğrul gitmeliydi ama bu şekilde değil, hatta hiç gelmemeliydi. Beşiktaş kimlere emanet, başımı nerelere vuram.....................

Turgut Eren
07-10-2008, 13:36
Ertuğrul Sağlam’ın 13.45’teki basın toplantısında resmi açıklamayı yapması bekleniyor. Menajer Sinan Engin'in istifası ise belirsizlik içeriyor. Çünkü istifasını geri çektiği iddia ediliyor.

Yönetim'in Engin'in istifa etse dahi istifasını kabul etmeyeceği belirtiliyor.

İSTİFALARINI DEMİRÖREN'E VERDİLER

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ve Genel Menajer Sinan Engin istifalarını, Başkan Demirören'e verdiler. Demirören bu olay üzerine 'Acele etmeyin' dedi. Bu nedenden dolayı da 13:00'te yapılacak basın toplantısı 13:45'e ertelendi.

HABER 7

Emre Yüksel
07-10-2008, 13:37
daha kesin bir şey söz konusu değil. Ertuğrul Sağlam sadece istifasını yönetime verdi. Yönetim geri çevirebilir.

Bülent Acar
07-10-2008, 13:38
Yeni hocamız büyük ihtimal Mustafa DENİZLİ

Hiç bir şey söyleyemiyorum, allah sonumuzu hayır etsin.

Derya Banu Akgul
07-10-2008, 13:52
istifa etti ...

Turgut Eren
07-10-2008, 13:55
allah sonumuzu hayır etsin valla.. gidişat kötü bence. ilk yarının sonunda hedefimizi uefa olarak çizeriz bu senede. öyle görünüyo bana.

Sezen Gunduzalp
İşte Sağlam'ın açıklamaları;

-''Sözlerime ilk önce terör kurbanlarına rahmet, ailelerine başsağlığı dileyerek başlamak istiyorum.. Beşiktaş'ın başına geldiğimde 2.5 yıllık bir plan yapmıştık.. Geçen sezon herşeye rağmen başarılı günler geçirdik. Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool ve Marsilya gibi iki devi yenmeyi başardık. Ancak ligde bariz hakem hataları ile olmadık puanlar kaybettik.. Taraftarımızın desteği ile bir yerlere gelmeye çalıştık.. Bu sezona ise istediğimiz transferleri yaparak başladık.. Bugün şampiyonluk yolunda ezeli rakiplerimizden Galatasaray'ın 3, Fenerbahçe'nin 8 puan önündeyiz. Bugün Trabzon gibi bir deplasmandan puanla dönmeyi başardık. Oraya gidecek olan diğer rakiplerimizin neler yapacağını göreceğiz.. Bu arada bizim için en büyük üzüntü UEFA Kupası'nda Melalist yenilgisi oldu.. Bu nedenle Beşiktaşlı taraftarlardan ve kamuoyundan özür diliyorum.. Benim Beşiktaş'a gelişlerimde ve gidişlerimde benzer olaylar oldu.. Beşiktaş camiasını en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum. Ancak Beşiktaş'ta teknik direktörlük görevine geldiğimden bu yana ummadık şeylerle karşılaştım. Ben dışarıdaki isimlerle uğraşırken içeridekilerle de uğraşmak zorunda kaldım.. Burada aleyhimde yazan gazetecileri söylemek dahi istemiyorum. Biz sevinirken üzülen, biz üzülürken sevinen Beşiktaşlılar gördüm. Sevgili Beşiktaşlılar ben görevdeyken bir başkası ile görüşülmesine dayanamam.. Yüzüme başkası ile görüşülmedi denilse de yapılan ayaıptır. Bu nedenle görevimden istifa ediyorum.. Bu tabloya bakıp bu sezon şampiyon olurum diyebilirdim. Ben bu toplantıya girene kadar başkasıyla görüşmedik diyenler artık istedikleriyle görüşebilirler..

hurriyet.com

Barış Şahinler
Sinan ve Yönetim duruyor mu?

Emre Yüksel
07-10-2008, 14:00
" BEŞİKTAŞLILAR " İzlediniz mi ...

ADAM GİBİ ADAM ERTUĞRUL SAĞLAM...

Deniz Akkuş
bu nedir yaa bu nedir.. peki ne değişecek sadece e.s gitti yenisi ile bitecekmi herşey.. s.e y.d kaldıkça ne bir değişiklik olmuş oluyorki...adam haklı senin hocan varken sen başkaları ile görüş işte bu kadar kıvıran bu kadar içten pazarlıkçı bir yönetim bir kadro istemiyorum.. YETER!!!

Barış Şahinler
Sinan Engin Defol Artık!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Senin istifanı kabul etmeyen yönetimde defolsun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LAN BIRAKIN ŞU TAKIMIN YAKASINI...

Sezen Gunduzalp
Ben Beşiktaş'ta Ertuğrul Sağlam oldum.. Ama bir Türk antrenörü olarak yapılanlara dayanamam. Ben başkaları gibi paramı almak için kendimi kovdurtma çabaları içine girmem. İçimizde fırtınalar kopsa da, Beşiktaş'a karşı olan sevgimden dolayı susmak zorundayım. Bu nedenle basın mensubu arkadaşların sorularına cevap vermeyeceğim. Tek dileğim bana yapılanların benim yerime gelene yapılmaması. Taraftarların bana yaptığı ''Adam gibi adam Ertuğrul Sağlam'' tezahüratını unutamam.. Buraya adam gibi geldim, adam gibi gidiyorum. Herkese, tüm Beşiktaş camiasına teşekkür ediyorum..''

Sağlam bu açıklaması sonrası toplantıyı terkederken, basın mensupları genç hocayı ayakta alkışladı..
hurriyet.com

Derya Banu Akgul
07-10-2008, 14:05
Ayakta alkışlama falan yok abartmış hürrüyet.Yemin ederim aptala döndüm ne düşüneceğimi bilmiyorum.s.e hala devam o nasıl duruyor anlamıyorum aslında anlıyorumda anlamamzlığa vuruyorum... bu yönetimin allah cezasını versin...

Ismail Hakki Demirel
07-10-2008, 14:06
güle güle yolun açık olsun başarılı ol ve bizde başarılı olalım, bu arada forzada sinan engininde gittiği yönünde topicler var kaynak olarak hürriyet gösteriliyor?

Derya Banu Akgul
07-10-2008, 14:07
ntv de alt yazı geçiyor haber doğrumu bilmiyorum

Deniz Akkuş
07-10-2008, 14:07
yok öle bişe ismail sanırım geri çevirmiş y.d tabi gönderirmi kendisi gibi birini..

Neyzen Ünal
07-10-2008, 14:08
baş yönetmen ve yalakası sinan efendi siz hala duruyormusunuz.ertuğrulun gitmesine bende taraftardım ama yalnız başına değil.ertuğrulun yaptığını onlarda yapabileceklermi?
halk ne isterse o olur.ertuğrulun duygusal açıklamaları iyi güzel çok hoş ammaaaa.bu güne kadar sana bir çok yol gösterdiler be hocam neden dinlemedin?yada dinlettirmedilermi?
bunlara o zaman cevap verebilseydin keşke.
neyse sağlık olsun HAYAT DEVAM EDİYOR!!!!

Mehmet Aydın
07-10-2008, 14:11
demirören beşiktaştan elini ayağını çek artık

Deniz Akkuş
07-10-2008, 14:12
Yeter Yildirim DemİrÖren Yeter!!!!!!

Emre Yüksel
07-10-2008, 14:15
http://img220.imageshack.us/img220/170/essw3.jpg

Sezen Gunduzalp
07-10-2008, 14:17
Herşey için teşekkürler Hocam...

Yolun Açık olsun ve Hayat Devam Ediyor :(

Burak Güven
07-10-2008, 14:18
ERTUĞRUL SAĞLAM SİTEM DOLU BİR KONUŞMA İLE GÖREVİ BIRAKTIĞINI, İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLADI!
Sağlam ve sözleri;

2007-2008'de Yıldırım Demirören tarafından Beşiktaş teknik direktörlüğüne getirildim. Beşiktaş'ta uzun vadeli bir yapılanmaya gidilmesi için yapılan teklifi kabul ettim ve iki yıllık sözleşme imzaladım. Genç oyuncuları ortaya çıkarmak için çok uğraştık ve alt yapıdan yaklaşık 15 oyuncuyu A Takıma kazandırdık ve bu arkadaşları kazandırmak ile kalmadık ve A Takım'da kullandık. Beşiktaş'ın başında ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden ilk Türk Teknik adam olma şerefini yaşadım. Liverpool ve Marsilya galibiyetlerini yaşadım tabii Liverpool hezimetini de gördük.

Geçtiğimiz sezon Süper Lig'de dört yıldır tatmadığımız liderliği tattık ve bunu son haftalara kadar yaşadık. Ancak bu yarışta bizi mutlu eden şey taraftarımızın verdiği destek ve güven oldu. Geçtiğmiz sezon hakem hataları ve kişisel hatalardan dolayı şampiyonluğu kaçırdık. En büyük üzüntümüz bizi destekleyen taraftarlarımıza şampiyonluğu yaşatamamız oldu.

Bu sezon başında tekrar rotayı çizerken yönetimimizin tam desteğiyle göreve devam edeceğimiz belirtildi. Sezon başında transferlerimiz eksik bölgelerimize yaptık. Avusturya'da çok güzel bir hazırlık dönemi geçirdik, kaptanlarımızın kavgası bile bu güzel havayı bozmadı. Süper Lig'de şu ana kadar yenilgisiz 14 puanla üçüncü sıradayız. Fenerbahçe'nin 8, Galatasaray'ın 3 puan önündeyiz.

Trabzonspor deplasmanında aldığımız puanınin önemini rakiplerimiz Trabzon deplasmanına gittiği zaman anlayacağız. Kharkiv maçında aldığımız yenilgi bizi çok yaraladı, maç sonrasında yaptığım konuşmada belirttiğim bir cümle 'hayat devam ediyor' cümlesi bazı kesimler tarafından değişik yerlere çekilmeye çalışıldı. Benim burdaki maksatım, takımımı Hacettepe maçına hazırlayabilmekti. Taraftarlarımızdan tekrar tekrar özür diliyorum.

Beşiktaş'a transfer olmamı sağlayan Süleyman Seba'ya çok teşekkür ediyorum. Beşiktaş'a gelişlerim kadar gidişlerim de olaylı oluyor. Bugüne kadar Beşiktaşlı duruşuna layık davramdım, bu duruşun ne olduğunu Süleyman Seba'dan öğrendim. Her durumda camiamı en iyi şekilde temsil ettiğimi düşünüyorum. Ancak geldiğim günden beri alışık olmadığım olaylarla karşılaştım. Geldiğim andan beri beni eleştiren yöneticiler ile çalıştım, bu insanların neye hizmet ettiğini hala anlamış değilim. Benim söylemediğim şeyleri sürekli yazan ve beni yıpratmaya çalışan gazetecileri söylemek istemiyorum. İçimizdeki düşmanlarla uğraşmak zorunda kaldık.

Bu takımı şampiyonluğa ulaştıracağımıza inandığımız için görevimize içeride ve dışarıda mücadele ederek devam ettik. Bugün Beşiktaş'ta kalırsam şampiyon olacağına kesinlikle inanan bir teknik direktör olarak karşınızdayım. Ancak Beşiktaş'ın yetiştirdiği bir isim olarak son günlerde bana yapılanları içime sindiremiyorum. Bu yapılanları kesinlikle haketmedim. Ben görevdeyken başka isimlerle görüşülmesi bir tarafa, bazı medya organları tarfından da yıpratılmaya çalışıldım. Yüzüme karşı arkandayız denilse de arkadan yapılanların ardından burada kalmamız mümkün değil. Yabancı ve yerli hocaya yapılan ayrımın ortadan kalkmasını istiyorum.

Kendime olan saygım ve Beşiktaş'a olan sevgim ve Türk antrenörlügüne saygım için istifa ediyorum. Vefakar taraftarlarımıza, futbolcularımıza ve medyadaki arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. İstifa kararımı açıklamak için bu toplantıyı bekledim. Bu istifayı dört gün önce de yapabilirdim. Ancak duruşum ve iş ahlakım Hacettepe maçını oynamayı ve daha sonra anlaşılacağını

Şimdi milli ara var, yönetimin görüştüğü iddia edilen ama bana bu toplantıya gelen kadar kimseyle görüşmedik diyenler, şimdi görüştükleri isimlerle rahatlıkla görüşebilirler. Benim ağzımdan 3,5 milyon Avro isterim dediğim ortaya atıldı. Beni kamuoyunun gözü önünde zor durumda bırakmak için söylenen bu yalanların ne tarafını düzeltiyim. Tekrar tekrar üzerine basarak söylüyorum, insanlar bizi yanlış tanımışlar.

Ben Beşiktaş'ta Ertuğrul Sağlam oldum, burada Samsun ve Kayserispor'a da değinmek istiyorum. Vefayı da ahdevefayı da bilirim. Çalıştığım süre içinde kendimi istifaya zorlattırıp, para peşinde koşacak insan olmadım. Bizim Beşiktaş sevgimizi paraya karşılık getirmeye çalışanlar utanır mı bilmiyorum. Konuşalacak çok şey var ancak bazı yöneticiler gibi konuşup takıma zarar vermek istemiyorum. Bu nedenle sorularınıza yanıt vermek istemiyorum. Beşiktaş'ın başarıya ulaşması en büyük dileğim.

Ancak benden önceki ve bana yapılanların benden sonra gelecek antrenörlere yapılmasını istemiyorum. İşe başladığım bugüne kadar taraftarlarımız, ben sahaya çıktığım anda beni çok güzel onurlandırıyorlardı. 'Adam gibi adam Ertuğrul Sağlam' dediler, ben görevime adam gibi başladım, adam gibi devam ettirip, adam gibi bitiriyorum.

Derya Banu Akgul
07-10-2008, 14:19
Atilla Gökçe şimdi telefonla bağlanıp demirörenin babasından bir ricada bulundu ."oğlum artık sende elini ayağını çek "demesini rica etti.Türk teknik adamlarada asla Beşiktaşta görev almamalarını rica etti.

Deniz Akkuş
07-10-2008, 14:22
mustafa denizliyide istemiyorum... önce s.d ve y.d gitsin.. artık batacaksak hep batalım yeniden dirilmek için ne yapılacaksa yapacak birileri gelsin...

Derya Banu Akgul
07-10-2008, 14:23
Bende denizliyi istemiyorum ...

Murat Aru
07-10-2008, 14:25
Sadece Ertuğrul "HocA" nın istifa etmesi yönetiminde işine geliyor.
Burada yönetim diyor ki "takımın kötü yönetilmesinin nedeni Ertuğrul Sağlam'dır"

Evet Ertuğrul gitmeliydi hatta hiç gelmemeliydi, geldi ve sonuç hüsran oldu, burası Kayseri Spor değil BEŞİKTAŞ! Yönetime ithafen söylediği sözlerde haklı ama başkada haklı yönü yok... HAYAT DEVAM EDİYOR!...

Asıl gitmesi gerekenler YÖNETİM ve SİNAN ENGİN dir.
Ertuğrul'a Teknik Direktör olarak 10 beden büyük gelen Beşiktaş emin olunki var olan yönetime ve onun "tetikcisi" sinan engine 100 beden büyük geliyor GELİYOR.

Ertuğrul gitti başka hoca bulursun, Sinan gitti onun yerine yine çetelerle bağlantısı olan Beşiktaşın adını kirleten karanlık bir adam daha bulursun malum bunlardan baya var! Ama yönetim gitmek ile kurtulamazsın!!! önce bu takımın boşalttığın kasasını geri doldur, kulübe verdiğin paraların senetlerini yırt, hadi manevi yönden içine ettiğin Beşiktaşımın bari Maddi yönden rahat bırak.

YÖNETİM VE ONUN TETİKCİSİ SİNAN ENGİN DEFOL!!!

Ali Erken
07-10-2008, 14:29
Birlerinin talimatıyla gelmediğini kanıtladı.

Sinan Engin'le kavga etmiyordu ya, içinde kopan fırtınanın sesini dinlediniz mi toplantıda. Forum başında yazamıyordu. Beşiktaş teknik direktörüydü.

Tuğrul Yenidoğan'ı da izliyoruz. Medyaspor'da yazacak mı bu komplo teorilerini. Kendince çok bilen, ama bi cacık bilmeyen adam. Yıldırım Demirören'in lise arkadaşı. Kimi zaman kankası kimi zaman düşmanı. Hadi bakalım.

Hoca istifa etsin istedim. Angut Demirören belki istifayı reddeder yeni başlangıç olur diye. Ama beklenen oldu. Şeref Yalçın, Levent Erdoğan, Celallettin Kolot. Hadi bakalım iş başına. Toplanın bir araya gelin, yanınıza İsmail Er ve Orhan Yıldırım'ı almayı unutmayın. Takımın başına geçin, Beşiktaş'ı başarıdan başarıya uçurun.

Büyük taktisyenler için şimdi üzerinde tartışacak yeni bir hoca geliyor. Çift ön libero da olabilir, tek forvet de oynayabilir. Ama onlara hatırlatmak isteyeceğim birşey, bir futbol takımı sol bekindeki oyuncunun değişmesiyle veya iki strikerla (sizin anlayacağınız dil) oynarsa şampiyon olmaz. Birlikle beraberlikle kenetlenmeyle şampiyon olur.

Deniz Özdemir
07-10-2008, 14:32
allah sonumuzu hayır etsin başka bişey diyemiyorum..

Utku Temiz
07-10-2008, 14:39
Ertuğrul Sağlam'ın böyle gidişine üzüldüm açıkçası. Şahsi kanaatim Beşiktaş'ta vizyonu ve tecrübesi çok daha iyi bir teknik direktörün olması gerektiğiydi ve Ertuğrul Hoca'dan memnun değildim. Ama böyle bir gidiş olmamalıydı, ondan önce istifa etmesi gereken yönetim ve Sinan Engin var.

Beşiktaşlılık duruşuna ve yönetim anlayışına sahip olmayan insanların hala bu takımı yönetmesi ve milyonlarca taraftarı üzmeye devam etmemesi gerekiyor artık. Ben çocukluğumda Fener'le durmadan hoca değiştirdiği, her sene bi kamyon futbolcu alıp başarısız olduğu için dalga geçtiğimi hatırlarım. Şampiyon olamasak da takımımımdan mutluydum, gerçekten benim gibi beşiktaşı seven futbolcular ter akıtırdı sahada. Bakıyorum da ne hale geldik bu yönetimle ve zihniyetle. Ben eski beşiktaşımı istiyorum...

Kim gelirse gelsin, bu sene de heba oldu artık bu yönetim yüzünden.

Gursel Metin
07-10-2008, 14:53
Tribünlerde istifa etsin artık.Hayat devam ediyor dedi diye adamı astınız ölüp bitiyordunuz hani.Dün geceki bayramın nedeni neydi inönüde.
Bir gece önce matemdeydi herkez dünya başımıza yıkılmıştı ne oldu hacettepeyi yenince herkezin k.çı tavana vurdu.

Eeee hayat devam ediyormuş işte adamda onu dedi zaten.

Helal olsun size bu cümle yüzünden bütün okları başkandan yönetimden kaçırıp bir kişiye yıktınızya, helal olsun size dünyanın en büyük taraftarı helal olsun.

Neyzen Ünal
07-10-2008, 14:58
adamlığına asla lafım yok ama teknik adamlığına var.hemde çok var.duygularımız lütfen bir taraflara bırakalım kardeşlerim.mantığımızla hareket edelim.

Neyzen Ünal
07-10-2008, 14:59
seba babamızda adamdı hemde ne adamdı değilmi?

İsmet Hakan Kara
07-10-2008, 15:02
Sinan Engin'de vermiş istifasınıı ama yönetim kabul etmemişmişmiş.. Ertuğrul Sağlam'ı harcadılar yazık ya

Ozan Kaya
07-10-2008, 15:05
Umarim hepsi (yonetim) saglam'in actigi cukura duser...

Yücel Yücel
07-10-2008, 15:33
Sinan Engin'de vermiş istifasınıı ama yönetim kabul etmemişmişmiş.. Ertuğrul Sağlam'ı harcadılar yazık ya

Danışıklı dövüş diye buna derlerr !_sinir_!

Deniz Akkuş
07-10-2008, 15:43
bence evet tribünde istifa etmeli... bir türlü tepki anlamında sıfır konuma gelinmiş durumda.. dün ne olacak diye bekledim tribünlerde ama hiç birşey olmadı.. öncelik ne olmalı onuda açıkçası bir türlü çözemedim... takımmı desteklenmeliydi yoksa yönetimmi protesto edilmeliydi?? evet evet bence yönetim protesto edilmeliydi ne olursa olsun.. yok takımı destekleyek diyen arkadaşlara peki bu kadar kötü sonuçlar aldığımız,tesislerimiz,değerlerimiz onurmuz peşkeş çekilmişken bu sevincin bu kendinden geçmenin diğer rakip izleyicilerden varkımız olmuş oluyormu.. ya nerde o beşiktaş tribünü.. e.s gitmesine duygusal anlamda üzülmüşte olsam mantıken olması gerekeni yaptı ama böle olmamalıydı kefen sadece ona değil yıldırım ve sinananada giydirilmeli.. peki ne olacak bu taraftar daha ne yapacak tavır ne olacak onu açıkçası merak ediyorum.. heleki sözü geçen denizli gerçekten gelecekse işte taraftar ya istifa etmeli yada yönetimi muhakkak istifaya zorlamalıdır...
Yıldırım Sİnanınıda al git yaaaaa... çekin pis mafya ellerinizi yakamızdan.. yeterince sömürdünüz kanmımızı kemiğimizi gidin ya gidinnn keneler.....

Hakan Kirezci
07-10-2008, 15:58
Duygusal ama beklenendi ve oldu. Gerçi beklenenler kuyruğunda üçüncü sırada gelmekteydi. Kendi adıma gideceği her küçük takımda başarılı olacağını biliyor ve olmasını da diliyorum.

Bu arada bizim metalciler UEFA da G.Saray'ın grubunda. 27 Kasım'da İstanbul'da oynayacaklarmış. Deplasman olsaydı keşke ama yine de bu takımı dikkatle izleyin derim arkadaşlar. Benfica, Olympiakos, H.Berlin ve G.Saray grubundan koşturarak çıkar bu takım.

Mustafa Tunaoğlu
07-10-2008, 15:59
geldiğinde çok sevinmiştim.gidişine ise pek fazla üzülemedim.kendi ipini kendi çekti ama ne yapalım HAYAT DEVAM EDİYOR...........NO PASARAN.....

Ata Önder Atabay
07-10-2008, 16:01
Beşiktaş o kadar dibe vurdu ki ne yönetim var ,ne gercek bir tepki vercek tribün ,ne de duruşu olan mualefet. Beşiktaş gecmişin yarattığı değerleriN Üstüne hiç bir şey katmadan tüketen ve tükettikcede tükenen bir takım artık ...............

Akin Akoglan
07-10-2008, 16:13
bir istifa etmesi gerekenler listesi hazırlansa e.s. son sırada olurdu herhalde duygusal anlamda elbette üzüldüm gitmesine ama mantıklı gerekçeler e.s. ın bencede gitmesi yönündeydi beşiktaşta her şey tersten oluyor istifa yukarıdan başlaması gerekirken kharkıv maçı sonrası en alt kademeden başladı y.d. ören luce yle anlaşabilseydi kendisi yollayacaktı bu istifa ile zaten boğzına kadar batmış demirören yönetimi iyicene çuvalladı ve hata hanesine bir gol daha attı eğer bu istifa(s.e. istifa ettmi bilmiyorum) s.e. ve yönetiminde istifasına sebep olacaksa e.s. gerçekten beşiktaş için en hayırlı işe sebebiyet vermiş olur umarım sıradkiler ertuğrul hoca kadar beklemezler çünkü kharkıv maçı ve geçmiş 5 yılın faturasısadece bugün itibariyle yalnızca e.s. a çıkarsa işte o zaman oynattığı futbola rağmen çok yazık olur

Ulaş Benakay
07-10-2008, 16:36
bugün ertuğrul sağlam istifa etti.İyi yada kötü bjkmız için.ama bu yönetimin insanları köle gibi görmesine dur demek lazım.Ertuğrulun arkasından iş çevirip gönderdiler aynısı bakiye fahriye koraya burağa rızaya del bosque ye yapıldı ve daha niceleri olcak böyle çalışma prensibi olmaz birilerinin buna dur demesi lazım

Cavit Samancı
07-10-2008, 16:45
Ertuğrul Sağlam başarısız mıydı merak ediyorum.Beşiktaş taraftarı olrak hep istikrar istikrar diye inadına Tigana dedik ama aynı inadı ne Ertuğrul da ve ne de Rıza gösterdik.Oysa inadına Ertuğrul,inadına Rıza demeye devam etmeliydik bence.Bundan sonra inadına defol Sinan Engin defol ve inadına yönetim istifa demek gerektiği gibi.Bana göre Ertuğrul'un en büyük hatası Sinan Engin geldiğinde,istifa ettiğindeki Beşiktaşlı duruşunu gösterip hayır ben bu bozguncu,üçkağıtçı adamla çalışmam deme cesaretini gösterememesiydi.Bunun dışında mevcut kadro ve yönetim yapısıyla yapabileceğinin en iyisini yaptı diye düşünüyorum.Geçen sene açıkça çalınan 13 puan olmasaydı şampiyon değil miydik? Bu sene de aynı şeyler olmaya devam etmiyor mu,Belediye maçında verilmeyen 2 gol verilmiş olsa bugün ligin zirvesinde olmayacak mıydık?
Avrupa da başarılı olamadı Ertuğrul,ama bu aciz yönetim ve Sinan Engin tarafından kurulan takımdan daha fazlasını beklemek hayal olmaz mıydı? Ben yine de inadına Ertuğrul,inadına Rıza,inadına Tigana demeyi daha doğru buluyorum.Üstelik kerameti kendinden menkul Mustafa Denizli gibilerini o kulübede göreceğimi düşündükçe daha fazla inadına demek gerektiğini düşünüyorum.

Yanı Akdemır
07-10-2008, 16:52
herşeyin hayırlısı olsun arkadaşlar abiler ertugrul hoca şu andan sonra kalsaydı ilk yenılgisinde kovacaklardı adamı:( ama şerefiyle istifa etti ve giderken başta o basiretsiz levent erdogan olmak uzere yıneticilere çok guzel kapak yaptı ve en onemlisi arkasında yıkık bie enkaz bırakmadı teknık direktorsuz bile liderlik için oynıcak bi takım bıraktı eger biraz ama biraz olsun hakkımız varsa helal olsun saol hacam yapman gerekn buydu tebrikler...

Sukru Gursoy
07-10-2008, 17:25
mustafaaaa...genç kardeşiiimmmm
sabırlar zorlanıyor haberin olsun....
mıhtar nerdesin ?

Demir Han
07-10-2008, 17:33
Onurlu fakat çok geç kalmış bir davranış.Daha Diatta ve Higuain'i aldırarak geldiği sezonun ortasında bunu yapsa idi biraz daha anlayış gösterirdim.

Kimse gidişini adamlığı ile kıyaslamasın...zaten gitmeli idi verdiği zarar diğer teknik adamlar gibi olmasa da transferleri ile yanı yola çıkıyor.Kapasitesi kısıtlı bir teknik hoca idi bize göre değildi.

Şimdi asıl bu kadar TD değiştiren yönetim gitmeli.SE ye gelince onu kapıdan atsanı bacadan içeri sokarlar....onun olduğu yerde de başarı olmaz olsa da lekesiz olmaz...

Haydi geçmiş olsun hepimize ilk kale düştü...kısmet yönetime

Demir Han
07-10-2008, 17:38
Bu arada Sevgili Mustafa

Adam gibi adam işte aranan kan diyenlere bu adamdan adam olur ama Beşiktaş'a TD olmaz dediğimizde karşı koyanlar ne yapsınlar?

Akin Akoglan
07-10-2008, 17:45
http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=45524

atilla gökçe nin e.s. ın gidişine beyanatı tablo halıne getirilip duvara asılacak açıklama

M.Ilke Bortacina
07-10-2008, 18:20
biz boşuna uğraşıyoruz.. anlayın artık bunların ne gidecekleri var nede pisliklerini süpürecekleri bir halı altı.. it ürüdü kervan yürüdü.. daha ötesi yok !
Ertuğrul Hoca ile birlikte hepsi gitmeliydi.. hepsi..

M.Ilke Bortacina
07-10-2008, 18:30
Sevgili Ulaşçığım şu söylediklerinin hepsinin arkasında endüstriyel futbol var.. zaten olmasaydı beşiktaş' ı beşiktaş yapan değerlerle birlikte her zaman başarıya ulaşmış olacaktık..

Namik Kartaloglu
07-10-2008, 18:36
Kimse cikip Su an itibariyle ”Besiktas Durusu” demesin inandirici gelmiyor ve ustelik cok ta alayci geliyor bana. Fikret Orman ”Ertugrul Besiktas durusunu gösterdi” dedi. Hasan Arat” Gurur duydum” dedi. Bizlerde; asure usulu ”iyi oldu”, gidisindeki ”Besiktas Durusu” dedik, ”kalsaydi” dedik, ”O sonra gitseydi ” dedik,”O önce gitseydi” ve ”hirerarsiye göre en ust basta, en altta son da gitmeliydi” dedik(burda SE hangi zikkim oluyor? En ust mu en alt mi?)

Fikret orman 9 yildir Muhalefet bile degil simdiki yönetime ne diye konusuyor? Bir park sorununda bir metro sorununda muhalefet oldu yönetime o da sagolsun Seba Baba sayesinde ilk imzayi atmasaydi onu da yapmazdi. Hasan Arat ne yapti muhalefet olarak? Muhalefet bile olamadi. Ibrahim Altinsay ne yapti? Muhalefet bile olamadi kösesinde. Benim icin en önemlisi ve asili olan CARSI ne yapti? Hic bir sey yapmadi gitti SE ile el sikisti. Dun Hacetepe macinda ne yaptik? 5 dk sustuk protesto ettik…mi? Benim yorumum sehitler icindi ama siz takim protesto edildi deyin ve ben de yutayim.
¨
Son zamanlarda Besiktas Durusu olmus Fenerbahce Durusu. O Fenerbahce durusunu yasadik Seref Bey de; Galibiyet tum dertlerimize merhem olmustu. Ve Ertugrul Saglamin gitmemesi konusunda catlak seslerimiz olusmustu. Oysa ki basindan beri gelmemesi gerektigi ve yeterli olmadigi konusunda hemfikirdik. Gitmesi gerekenler siralamasi yapmamistik onun icin. Besiktasi Bir asama olarak kullanacakti konusunda göruslerimiz vardi. Takkelilerimiz onu milli takima alacagindan Besiktasta Pisirme derdindeydiler. Bunlari görmus ve daha o zamandan yargilamistim. Bizim icin en önemli dert olan ”Yildirim Demirören ve Sinan Engin gitmeli” sesimiz malesef cok cilizlasti hele hele CARSI artik yerini a takimina birakmisken onlar bu isleri istedigi sekilde, sevinci galibiyete endeksleyip taraftari fenerbahcelilestirirken sus pus olmus sinmis vaziyetteyiz. Bashsi gecen Barikati da Isiklarla Gömduk tu zaten.

Var sayalim Yönetim Istifa etti var sayalim SE gitti. Onlarin yerine görev yapacak Besiktas Durusu olan bir Muhalefet gösterebiliyormuyuz? Gidenlerin ardi sira apar topar olusacak bir muhalefetten de fazla ben Durus görecegimi sanmiyorum. Sebebim de mecburiyetten ve aceleden yapilmis bir muhalefet olacak ki bu da hic bir zaman saglikli olmayacak. Vel hasil u kelam; Bitmesin Dertler artik soyadimiz oldu. Simdiden herkes kendini alistirsin; isminzin sonuna Bitmesin Dertler eklemeyi unutmayiniz!

YILDIRIM DEMIRÖREN ve SINAN ENGIN DEFOLUN!!!

Onur Sarısoy
07-10-2008, 18:59
ertuğrul istifa etse nolur zihniyet aynı olduktan sonra biri gider öbürü gelir zihniyeti yok etmemiz lazım

Mustafa Fatih
07-10-2008, 19:03
yıldırım demirörenin yeni ismi endüstriyel futbol olsa çok iyi yakışır

Ulaş Benakay
07-10-2008, 19:56
ertuğrul sağlamın yerine daum geliyomuş şaka yapıyolar galibaa.şaka değilse böyle onurlu bir takımm şerefli 2.likler seçen bir klübün böyle bir yönetim haketmediği kanaatindeyim.Daummuşş şaka mı bu?o zaman ertuğrul kalsaydı hiç olmassa karakterli bir hocamız olurdu daum gibi olmazdı

Bülent Acar
07-10-2008, 19:58
KURALLARA UYMAZ KANUN TANIMAZ
BU ALEMDE CARSI YASALARA KARSI

HUKUMETI SEVMEZ MUHALEFET OLMAZ
BU ALEMDE CARSI SIYASETE KARSI

ARABAYA BINMEZ KARILARLA GEZMEZ
BU ALEMDE CARSI MANITAYA KARSI

BESTE ÇALMAZ DÖNEKLİK YAPMAZ
BU ALEMDE ÇARŞI ŞEREFSİZLİĞE KARŞI

BESTE BİZDE GÜFTE BİZDE
BU ALEMDE ÇARŞI ANONİM'E KARŞI

Yıllar GeLdi Geçti ÇARŞI Bitmedi
Bu alemde ÇARŞI ZAMANAda KARŞI..

Savaşa karşı
Siyanür ile altın aranmasına karşı
Teröre karşı
Küresel ısınmaya karşı
Çocuk istismarına karşı
Gün geldi Serdar bilgiliye, gün geldi sebaya karşı
.
..
...
....
çArşı, ALAYINA KARŞI!

Herşeye, herkese karşı olan biz neden hala 4.5 yılda 4 teknik adamın işine son veren/ vermesine sebep olan, şu anda 5incisini aramak için kolları sıvayan Yıldırım Demirörene karşı değliz? Teknik adamların birisi yeteneksiz, birisi ile maya uyuşmadı dersek ötekilere ne oldu peki? 4 yılda 60 topçu ile de olmuyorsa o zaman klübün mayasında (Yönetiminde) bir sorun yokmudur? Karşıyız diyen varsa eger, neden bir istikrar halinde bunun devamını getiremiyoruz?Yumrugumuzu havaya 1 kere kaldırınca istediğimizi alıncaya kadar indirmeyiz diye bilmiyormuyduk. BEŞİKTAŞlıyım, bununlada ömrüm boyunca gurur duydum 3-4lük kadıköy hatırasında da BEŞİKTAŞlıydım, 8-0lık liverpool yenilgisinde de.

Sürç-ü lisan ettiysek (A)f ola.

Hakan Kirezci
07-10-2008, 20:00
Bugün Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam istifa etti. Gözler Sinan Engin'e çevrildi. İşte Engin'den çarpıcı açıklamalar;

Beşiktaş teknik direktörü Ertuğrul Sağlam'la birlikte görevini bıraktığını, ancak Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören tarafından istifasının kabul edilmediğini açıklayan menajer Sinan Engin, "Yeni teknik direktör, muhtemelen yabancı bir isim olacak" dedi.

BEN DE İSTİFA ETTİM AMA KABUL EDİLMEDİ

Sinan Engin, şöyle konuştu:

"Öncelikle ben de Ertuğrul Sağlam ile birlikte istifa ettim ama bu kararım kabul edilmedi. Ben bu saatten sonra istifa düşüncemi rafa kaldırıyorum. Tek düşüncem Beşiktaş'ı içinde bulunduğu bu kaos ortamından çıkarmak. Ben Yıldırım Demirören yönetimi ile geldim ve bugünden sonra sadece onlarla beraber giderim. Ayrıca şunu da belirteyim Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü yabancı olacak.

HOCA YABANCI OLACAK

Dün ve bugün medyada çıkan haberlerde Mustafa Denizli'nin adı Beşiktaş ile anılıyor. Ama ben bu takımın menajeri olarak kesinlikle böyle bir düşüncemizin olmadığı söylemek isterim. Mustafa Denizli'nin Beşiktaş'ın teknik direktörü olmayacağını kesinlikle söyleyebilirim. Ayrıca yabancı olmasını düşündüğümüz yeni teknik adamımıza bu takımı en iyi anlatacak kişi benim. Yeni gelecek teknik adamımıza kısa sürede hem ülkemizi, hem de Beşiktaş'ın içinde bulunduğu durumu en iyi şekilde anlatacağıma eminim."

BEN İSTİFA ETSEM HER ŞEY DÜZELECEK MİYDİ?

Sinan Engin, Beşiktaş'ın sıkıntılı bir dönemden geçtiğini de vurgularken, "Kimse Beşiktaş'ı düşünmüyor. Herkes olayları kendine göre yorumluyor. Ama ortada Beşiktaş var ve bu durumdan en çok zarar gören kulübümüz oluyor. Son oynadığımız Hacettepe maçında beni istifaya davet eden taraftarlarımıza da söylemek istiyorum. Ben istifa edince, her şey düzelecek miydi? Bundan sonra herkes Beşiktaş'ın menfaatleri için ne dediğini ve nasıl hareket ettiğine dikkat etmeli" dedi.
Kaynak:Vatan

Ismail Hakki Demirel
07-10-2008, 20:07
BEN İSTİFA ETSEM HER ŞEY DÜZELECEK MİYDİ?

Sinan Engin, Beşiktaş'ın sıkıntılı bir dönemden geçtiğini de vurgularken, "Kimse Beşiktaş'ı düşünmüyor. Herkes olayları kendine göre yorumluyor. Ama ortada Beşiktaş var ve bu durumdan en çok zarar gören kulübümüz oluyor. Son oynadığımız Hacettepe maçında beni istifaya davet eden taraftarlarımıza da söylemek istiyorum. Ben istifa edince, her şey düzelecek miydi? Bundan sonra herkes Beşiktaş'ın menfaatleri için ne dediğini ve nasıl hareket ettiğine dikkat etmeli" dedi.

sinan bey bize bu takımda menajer olmanın beşiktaş'a bir faydasını söyle senin en çok kalmanı isteyenlerden olmazsam namuzsuzum...

Eren Cemaloğlu
07-10-2008, 20:33
ee artık ertuğrul'da gittiğine göre artık uefa kupasına yeniden başlayabilriz.yıllardır ilk kez bu kadar ümitlenmiştik o da bitti.mühim değil yeni bi hoca gelir biz yeniden ümitleniriz.evet evet tek sorunumuz ertuğrul hocaydı.ohh tamamdır artık ya kim tutar bizi.(bak hemen ümidimi geri kazandım)

Erdal Arayici
07-10-2008, 20:52
offf ya iyiki gitti o fetullahci, sinan engin ve yildirim demirorende (tabii yönetimde) gitsinler cok iyi olur , BESIKTASI RAHAT BIRAKSINLAR.
Keske RIZA CALIMBAY veya MUSTAFA DENIZLI olsun takimin basinda

Umit Bayezit
07-10-2008, 21:21
yönetim istifa.

Suleyman Korkmaz
07-10-2008, 21:50
kimse muhalefetten söz etmesin taraftarından,gazetecisinden,kongre üyelerine kadar bir külüp bu kadar yalnızlaştırılabilir.ertuğrul sağlama gelince geldiği ilk günden bu yana başarılı olacağına inanmamıştım. zaten geçen sene çaykur rize yenilgisinden sonra nasip değilmiş dediği andan itibaren bitti benim gözümde üstelik akademi mezunu olan biri sölemişti bunu asıl sorun şimdi demirören yönetiminin ve sinan enginin gitmesidir.ben istifa ettiğine kesinlikle inanmıyorum s.e nin görünen o ki zor günler kapıda

Burhan Kaynar
07-10-2008, 22:24
bence ertuğrul hocanın tek şanssızlığı bu yönetim ile calısması keske baska bi yönetimle calısabilseydi daha basarılı olabilirdi en azından beşiktaşı seven birisi olduğuna inandım kendi sahsıma ben...

Sinan Kara
07-10-2008, 22:30
e. sağlam kurban edildi...hadi geçmiş olsun

Serkan Balcı
07-10-2008, 23:04
ertuğrul hocanın gitmesi bence iyi oldu.beşiktaşımıza güzel futbol oynatmıyordu.her zaman saygı duyucağım bir insan olmuştur gözümde.
tabiki gidiş şekli de hoş olmadı .basın açıklaması çok duygusal oldu taraftarlar bana ADAM GİBİ ADAM ERTUĞRUL SAĞLAM dediler dedi.Ben de adam gibi gidiyorum dedi bu konuda kendisini takdir ediyorum.

Darısı şimdi sinan engin de yönetim de artık şansı kalmadı ama bu yinede son sanşı bu saatten sonra darısı artık yönetime.

Mustafa Fatih
07-10-2008, 23:39
ulan ne yapti bu fetuulahci ertuğrul hoca adam gibi adam işte ne istiyorsunuz adamdan futbol bilgisini tartışalım ama fetullahcılığıyla solculuğuyla sağcılığıyla niye ilgileniyorsunuz niye zorunuza gidiyor

Mustafa Fatih
07-10-2008, 23:42
offf ya iyiki gitti o fetullahci, sinan engin ve yildirim demirorende (tabii yönetimde) gitsinler cok iyi olur , BESIKTASI RAHAT BIRAKSINLAR.
Keske RIZA CALIMBAY veya MUSTAFA DENIZLI olsun takimin basinda

ALINTI YAPMAYI UNUTMUŞUM

Serkan Balcı
07-10-2008, 23:57
mustafa fatih arkaşlarla dün akşamda forumda ertuğrul hoca hakkında yazışmıştık.o ertuğrul hocanın kalmasını istiyor bense istafa etmesini savunuyordum.
mustafa arkadaşım dediği gibi kesinlikle ona katılıyorum olayın sağcı solcu veya fettuhlahcı boyutuna çekilmesi bence de hoş olmuyor.biz demedikmi adam gibi adam ertuğrul sağlam diye gerçekten adam dı bunu bugünde kanıtladı ve belkide beşiktaşdan alacağı parayı bile beklemeden istafa etti.
bence olayı diğer noktalara çekmek yanlış olur.(ertuğrul hocanın savundu değerleri hiç savunmasamda)

Necdet Bulut
08-10-2008, 00:06
ertuğrul sağlamın gitmesine sevındım ama yeni hoca kım olursa olsun ısterse morınho gelsın nafıle y,d kolltukta kaldığı sürece beşiktaş yitip yok olmaya mahkum ne yazzıkki ,yakında kulube kendı alacağından dolayı hacız gönderirse şaşırmayın bu ADAM!!!! dan hersey beklenır,,,,

bu arada y,d kulübü kendıne borcunu artıracak yenı bı ortam daha buldu alacağı 50 mılyonu aşar sanırım !!!!! ha gayret başkan ha gayret kulubü rehın almana az kaldı sen götür götür nasıl olsa sana karşı kimse sesini çıkaramıyor çokBÜYÜK ADAMSIN!!! beşiktaş için hayatını adayan BEŞİKTAŞ DURUŞU KAVRAMINI SAĞLAYAN SÜLEYMAN SEBAYI YOLLAYAN TRİBÜN SENİN BÜYÜKLÜĞÜN KARŞISINDA SESSİZ KALIYOR O KADAR BÜYÜKSÜNKİ ANLATILMAZ ,,,,,,,,,,,,,,

Demir Han
08-10-2008, 09:45
Merhaba
ES için kurban edildi söylemi pek uygun gelmiyor bana.Arkadaşlar bu adam başarılı olsa yönetimi de gönderirdi.Başarılı olsa...o transferleri yaptırmaktansa elindekiler ile devam ederdi.İstedğim oyuncular alınmadı söylemi arkasına sığınabilirdi bizde anlayış gösterirdik.Ama hepsini kendisi getirdiğini söyledi..kısacası olmadı arkadaşlar...Ayrıca kendisinin Beşiktaşlılık duruşu adı altına söylemlerini de desteklemiyorum...o 8-0 sonrası bir fırsattı ama o zaman da hayat devam etti...

Derya Banu Akgul
08-10-2008, 10:13
Dün ertuğrul Bjk ye gelişininde gidişininde olaylı olduğunu söyledi bana hiç hak etmedikleri şekilde yollanan futbolcuları hatırlattı bu söylemi.

Özgür Öge
08-10-2008, 10:18
Giderayak Türk ve Dünya futboluna çift pivot santraforlu sistemide hediye etti.S.Özkan'ın 37.dakikada sakatlanmasından sonra oluşan 57.dakikada Uğur'un oyuna girmesine kadarki 20 dakikalık dizilişi gözünüzün önüne getirin.Bana göre 2 yıldır takımın başında olan bir taknik direktör olarak yönetime cevabını basın toplantısında değil sahada oynattığı futbolla verebilmeliydi.Gordon Milne'nin görevine gs maçından sonra son verilip 1 hafta daha takımın başında kalması istendi Trabzon'a ertesi hafta 7 tane attık.Rasim Kara'nında giderayak oynattığı futbol,aldığı sonuçlar ortadadır.Ertuğrul Sağlam'ın 2 yıldır transferde tam yetkili olarak aldığı futbolcular,oynattığı futbol ortadadır.Yolu açık olsun.

Halil Kılıçaslan
08-10-2008, 11:36
"Adam gibi adam" Ertuğrul Sağlam, Ali Gültiken'in takımdan atılıp yerine s.e nin getirilmesine karşı koymalıydı. Adam gibi adam Yıldırım Demirören'in külübü kendine borçlandırarak Beşiktaş'ı Beşiktaşlının elinden çaldığını söyleyen FEYYAZ UÇAR'dır.

Nasuh Pirinc
08-10-2008, 13:09
"Adam gibi adam" Ertuğrul Sağlam, Ali Gültiken'in takımdan atılıp yerine s.e nin getirilmesine karşı koymalıydı.

ilaveten,çok değil daha 1-2 ay önce fahri tatan örnegide mevcut.

bi yandan da arkasında olan insanların nasıl oldugunu, kendisine karşı yapılanları görmesinden ötürü e.s adına sevindimde diyebilirim.

Ali Erken
08-10-2008, 18:39
Ben bu forumdan hicbir kimsenin günün birinde besiktas teknik direktörlüğüne ulaştırsa 2 ay geçmeden menajer görevden alındı diye istifa edeceğini sanmıyorum....

Sukru Gursoy
09-10-2008, 00:18
bize özel birşey heralde yani bizim toplumumuza.Nedense bizde kel ölünce sırma saçlı kör ölünce ela gözlü oluyor hep.
tarihimize bakıyorum mesela ülke yönetenler.Yönetirken ve berbat yönetirken "ulan varyaaaa" diyoruz .Dönemi bitiyor bir konuşma yapıyor veda cinsinde "vaybeee aslında iyi adamdı" diyoruz. ( bu bölümü bu şekilde basit geçirmek istemiyordum.Örneklerle,dönemlerle açıklayabilirdim ama 8 köşeli kasket sahibi muhtar ne der acaba diye yazmıyorum şimdilik)

duygusal milletiz vesselam,gidene ağlamak bizim hamurumuzda var sanki.
balık hafızalıyız birazda,yapılanları hemen unutuyoruz.
şimdi ertuğrul gitti.vaybe bir feryat bir figan.
8-0 dan hemen 5 dk sonra hangi vatan evladı "adam gibi adam ertuğrul sağlam " dedi?
ertuğrul gider ayak gerçekten kaka olan insanlara tükaka dedi.Peki ertuğrul gelirken bilmiyormuydu bu adamları ?

ertuğrulun gider ayak gözleri doldu "vaybee ne adammış,adam gibi adammış"
peki bu ertuğrul kendisine yer açılırken kesilen başlara neden kılını kıpırdatmadı ?

"gerçek BEŞİKTAŞlı" bir tek o BEŞİKTAŞ lı zaten.biz neyizki ?
8-0 a katlanırken,geçen sene 11 puan önde olupta zor bela 3ncü bitiriken,geçmişte ciddiye almadığımız takımlara bile 9 doğururken,bütün derbilerden başımız önde çıkarken biz.Gerçek BEŞİKTAŞ lı ertuğrul paşamız demek.

Vay beee onurlu adammış ertuğrul paşa.
Baki,Koray ve Fahri ne kadar onursuzluk yapmışlar meğerse.

Helal olsun paranın adamı değilmiş giderken parasını bile istemedi.
Alkışşşş alkışşşşşş harbiden ya cidden bravo.Aldığı paralara karşın en kötü günlerimizi yaşattığı için ayakta alkış.
Higuen,Diatta,Gordon üste para vererek geldiler bize değilmi ve öyle saksı gibi oturup gittiler sonra para bizde bol ya.

Karakterli adamdı vesselam kendi doğruları vardı.
Kenarda oturan Batuhan milli takıma seçilir seçilmez ilk defa 11 de çıktı sahaya paşamızın kendi doğrularından dolayı heralde.

Cesurdu arkadaş gözü karaydı.
Rakip ligin sonlarında, sen baş a oynuyorsun durum 1-1 gol yememek için Çanakkale geçilmez i oynuyorsun helal sana cesur paşa.

Genç,gelecek vaadeden bir adamdı.
Rakip Ankara, sene geçen sene,skor berabere.Ve paşamız maç sonu açıklama yapıyor "NASİP KISMET DEĞİLMİŞ" demekki bu işler nasip kısmet işiymiş bizim maçlara gidip kendimizi paralamamızın bir önemi yokmuş.helal sana paşaam yürü beee..İstikbal var önünde...

fenerin şu kadar gs nin bu kadar önündeyiz ama onun sayesinde.
geçin bunları bunlar yalancı bahar, açan çiçekleri döken bahar bu.paşamıza kötülerin içinde iyi olmak yetebilir ama bana yetmiyor.Bana ne ondan bundan ben iyilere layığım.

İstikrarlı ve başarılıydı.
Taaa eskiden Milli takım İngiltereden 8 yemiştide senelerce konuşulmuştu.İki avrupa maçı yenilen gol 12 atılan gol 0.Ve yeni bir açıklama "Hayat devam ediyor" Hayat onurlu bir duruş ve başı dik bir tavrı gerektirir ve benim anladığım yaşam tarzı budur paşam heralde seninki biraz farklı.

BEŞİKTAŞ a yakışan adamdı.
Tabi gittiği gün zaman gazetesi bir anda BEŞİKTAŞ lı oluyor iki tam sayfayı paşamıza ayırıyor.Kim bilir Amerikada biri ağlıyor ve belkide kimbilir ihsan kalkavan karalar bağlıyor.

Yaşam tarzı kendine ama benim yaşam tarzımda kendime.

Sen benim için bir yaşam biçimi olan bu takımı nasiplerle kısmetlerle yönetemezsin çünkü ben nasiplerle,kısmetlerle ve alın yazılarıyla yaşamıyorum.

Birileri seni, başarısızlığın yaşanmışlıkla ve matematikle ispatlanmış olduğu halde birbildikleri olduğu için malum sebeplerden dolayı destekliyor ve iki tam sayfayı BEŞİKTAŞ a değilde sana ayırıyorsa, bende başka biri olarak öncelikle toy teknik direktörlüğüne,bize yaşattıklarına, matematiksel durumumuza. Daha sonrada benimde malum sebeplerim ve kendi doğrularımdan ötürü desteklemedim ve desteklemiyorum.

"Hayat devam ediyor" Paşam. Demekki BEŞİKTAŞ sana "nasip kısmet" değilmiş.
"Alın yazısı,Mukadderat" işte ne gelir elden.

Not:
* Asıl sorun kesinlikle yönetim.ertuğrul bir piyondu sadece öne sürüldü ve bitti.
* E peki şimdi kim ?
Bence olursa Luce.
işsiz ve eşsiz yorumcu Mustafa ve İstanbul Sporda oynarken bizim tribünlere el hareketi yaparak küfür eden Sergen asla değil.
Hatta Luce olmazsa kesinlikle Mehmet EKŞİ.

Ali Keskin
09-10-2008, 01:24
ya bunlar ne biçim beşiktaşlı takımını seven insan takımına faydalı olur bu adamlar kendi çıkarları doğrultusunda hareket ediyorlar 4 senedir kulübe hiçbirşey vermedi aksine çokşey aldılar bu takımdan ali gültiken ertuğrul sağlam bu adamlar bu takıma ömrünü verdi demirören sen ne verdin 20 milyon dolar verdin hergün paranı istiyorsun al paranı beşiktaşımızı bırak ya senide istemiyoruz sinanınıda paranıda kurduğun o fiyasko yönetimide içinde bı adam yok ya yazık bu takıma bu taraftara efsane başkan SEÜLEYMAN SEBA yı özlüyoruz...

Hakan Kirezci
09-10-2008, 13:00
Görüşlerimizi onu sevmek buna karşı çıkmak üzerine kurgulamak yerine biraz üzerine bastığımız toprağın kendi gerçeklerine göre olayları değerlendirmekte yarar görüyorum.

Şükrü'nün (Gürsoy) yukarıda söyledikleri arasında gözardı edilemeyecek hususları yönetime duyulan kızgınlığımıza kurban etmeyelim. Hukuk, taraf da olsak olaylara eşit mesafede yaklaşmayı gerektiriyor. Şimdi bakıyorum Başkan'ın dediklerine mesela. Ha, yalan söylüyor diye kestirip atabiliriz de ama biraz kuşkulu yaklaşmakta yarar yok mu?

"Bize kalacağını söyledi ertesi gün çıkıp istifa etti" diye bir beyanı var mesela.
"8-0 ın, derbi korkaklıklarının hesabını soramadık" diye de beyanı var.
Ha, Denizli bu kulüpten giremez diye de bir beyanı var derseniz, haklısınız derim. Peki eğer ilk söyledikleri de doğruysa bunun nedeni ne olabilir asıl ona bakalım.

Fatih Terim'in ikinci bir takım çalıştırmak istediğine dair talebi Futbol Federasyonunda kabul görmedi. Yenileneceği söylenen sözleşmesi de hala yenilenmedi. Ertuğrul Sağlam'ın daha Beşiktaş'ın başındayken ve de gitmesi kalması tartışmalarından eser yokken Milli Takım hocalığı ile ilgili söylentileri de biliyoruz. Bu durumda bekleyip gelişmelere bakmak ve ona göre kimin ne olduğuna karar vermek gerekiyor kanımca. Terim İtalya'da krallar gibi karşılanıyor şu sıralar. Milan-Fiorentina maçında her iki takımın hocalığını aynı anda yapacakmış hazret. Böyle bir ego cilalanması Terim'i ne hale getirecek düşünemiyorum bile. Yarın öbürgün pat diye istifasını verip İtalya'ya uçuverirse ya da sözleşmem yenilenmedi demek istenmiyorum bahanesiyle çekip giderse Milli takım için düşünülecek ilk isim kim olabilir dersiniz?
Hele de Sağlam'a C.başkanı, Başbakan ve Spor bakanının, komple Zaman tayfasının arka arkaya destek mesajlarının yağdığı şu günlerin ardından.

Bizim bilmediğimiz çok kazanlar kaynıyor arkadaşlar. Biz onu bunu bırakıp mevcut durumda elimizde olanlara bakıp onun derdine düşelim. Bırakalım Sağlam'ı Lucescu'yu falan da Beşiktaş ne oluyor onu izleyelim artık.
Evimizde ki su borusu kırk yerden delik ya da çatlak. Ordan bantla, burdan tıkayla idare edip duruyor evin reisi. Ev ahalisi boruların tamamen yenilenmesi gerektiğini, tamir masrafının yenisini geçtiğini söylese bile dinleyen yok. Rutubet içinde su içinde yaşayıp hasta olanlar biz evde kalanlarız. Bırakalım evden gidip kendini kurtaranları kendi işimize bakalım. Bir delik daha kapandı şimdi. Biliyoruz ki bir süre sonra başka yerden patlayacak. 16 ay sonra seçim olacak bu kulüpte. O zaman muhalefet çıkacak mı çıkmayacak mı, çıkarsa kim ya da kimler çıkacak. Çözüm getirebilecekler mi getiremeyecekler mi?, getirebilirlerse neden bu kadar bekleyip bizleri, kulübü yıprattıklarının hesabını soracak mıyız sormayacak mıyız? gündemimiz bunlar olmalı. Denizli'yi falan boşverin. Aha ben size söyleyeyim. Bu takım bu sene süper lig de şampiyon olur. Denizli Ertuğrul'dan daha iyi hocadır. Sergen'de Mutlu Topçu'dan daha efektif bir yardımcı hoca olacaktır. Bunlardan yana kaygınız kuşkunuz olmasın. Olmasın da istediğimiz bunlar mı değil mi önce ona karar verelim ve kendimizi bilelim. Bilelim ki bugün hakkında esip gürlediklerimizi yarın şampiyon olduklarında, kendimizi onları tribüne çağırırken yakalamayalım. Yakalarsak da kendimizden utanmayalım.

Gursel Metin
09-10-2008, 16:11
Hakan abi Sergen konusunda katılmıyorum sana.Sergen daha geçen gün sırıtarak idman sevmediğini tv de anlatmıyormuydu,disipline en uzak adamlardan değilmiydi, küfür edilip gönderilmemesinin nedeni sadece yeteneği değilmiydi.
Futbolculuğunda kime abilik yapmıştır ki şimdi yapabilsin.Kaptanlığında bile takım olmayı umursamamış bir adam şimdi neden umursasın.Bu umursamazlık ve tembellik yüzünden kariyeri bile ilerlememiş takım takım gezmiş bir adam, yani kendisini bile çok fazla ciddiye almamış bir adam Beşiktaşa nasıl fayda sağlayacak.
Ertuğrul hoca adam gibi adamdı kötü antrenördü diyoruz,Sergen iyi topçuydu ama adamlığını nasıl bilirsiniz.
Antrnörlüğü zaten yoktu da olacağını da sanmıyorum,tıpkı abisi sinan gibi Beşiktaş dışında hiçbiryerden para kazanamaz bu işten ,ancak tv de ona buna sallayıp reyting canavarı olur sadece.

Hakan Kirezci
09-10-2008, 16:51
Senin aksine ben dediklerinin hepsine katılıyorum Gürsel. Söylemeye çalıştığım Mutlu Topçu varlığı yokluğu belli olmayan bir yardımcıydı. Sergen'in hiç değilse bir futbol zekası vardır ve belki arada bir işe yarar diye düşündüm. Olmasa daha iyi ama madem var bari işe yarama şansı da olsun. Bir de hiç kimse işe yaramaz değildir belki kötü örnek olarak takıma bir hizmeti dokunabilir.

Abilik meselesine gelince. Sanırım (ve de umarım) abilik işini Tayfur Havutçu yürütecek ki Ali'den çok daha iyi bir tercih olduğunu düşünüyorum. Kaptanlığı da iyiydi abiliği de iyi olacaktır olursa. Bir de Seba'nın yeğenidir Tayfur. Belki bir parça Seba kanı iyi gelebilir.

Sonuç olarak, ne olursa olsun önceki idari kadroya kıyasla birşeyler olacağı muhakkak. İyi ya da kötü. Daha önce hiçbirşey olmuyordu yahu. Kız istemeye gitmiş damat adayları kadar etkiliydiler kulübede. Efendi ama etkisiz ve sessiz.

Cavit Samancı
11-10-2008, 14:57
Kişisel düşüncem Beşiktaş'taki temel sorun yönetimden kaynaklanmaktadır.Öyle olmasa 8 milyon euro tazminat ödemek zorunda bırakıldığımız Del Bosque son avrupa şampiyonu İspanyol milli takımının başına getirilmezdi.İspanyollar bizden daha mı akılsız da başarısız diye gönderilen bir adamı milli takımın başına getiriyorlar.
Takımın başına kim getirilirse getirilsin ,Beşiktaş yönetiminin yanlış icraatları devam ettiği sürece ki hiç kuşkum yok bu yanlışlıklar aynen devam edecek,biz çok daha zor günler göreceğiz.Hatta şunu da söyleyebilirim,bu takım çok büyük olasılıkla şampiyon da olacaktır.Yaşanılacak şampiyonluk Beşiktaş'taki temel yönetim sorunlarının üstünün örtülmesinden öte bir anlamda taşımayacaktır.
Beşiktaş şampiyon olmasa da Beşiktaş'ı seviyorum,renklerine aşığım,Beşiktaş'ın simgelediği değerler beni mutlu ediyor.Tarihindeki şerefli ikincilikler bile şampiyonluktan daha önemli benim için.Ama bir dediği bir dediğini tutmayan,söylediği sözün arkasında duramayan,hesapsız kitapsız işler yapıp kulübü milyanlarca dolar borç altına sokan bu aciz yönetim göreve devam ettiği sürece biz daha çok kan ağlarız.

Hakan Kirezci
11-10-2008, 15:27
İspanyolların da bizden farkı yok hoca konusunda Cavit. Bizde de 2 hoca çıktı çıka çıka biri Terim diğeri Denizli. Onlarında yurtdışı performansları ortada. Bizden bir çıt yukarda ispanyollar Rafael Benitez dışında doğru dürüst birini çıkaramadılar ki zaten. Del Bosque'de Aragones de görüntü amaçlı İspanya'nın başındalar. O takım zaten kendi kendine de gider baksana kadroya. Ama İspanyol futbolcularında dışarıda pek birşey yaptığını söylemek zor. Şu sıralar bir iki çıkmış olsa da bir Yugoslavya, İtalya kadar futbolcuyu dışarıda oynatamadıkları malumumuz. Bu sosyal psikologların incelemesi gereken bir durum olsa gerek.

Ben takım şampiyon olsun isterim açıkçası. Şampiyon olursak bu yönetimin pislikleri örtülür hesapları yanlış hesaplar. Seçeneklerin arasında pislik çıkarmadan kulübü yönetecek alternatifin yoksa fazla da bu yönetime odaklanıp ahlanmanın vahlanmanın alemi yok. İlk tercihimiz şampiyonluk değil belki ama elimizdeki tek reel seçenek şampiyon olabilme ihtimalimizdir ki haklarıyla, şerefleriyle bu işi kıvıracaklarsa ben şampiyonluğu istiyorum.

Ha diyebilirsek ki yabancı futbolcu savurganlığına son verilecek, altyapı doğru dürüst işleyip özkaynağımız çatır çatır topçu üretecek, sponsor sultasına son verilecek, lisanslı ürün soygunu bitecek, Kombine üçkağıtçılığına son verilecek, kongre farelerinden tamamen kurtulunulacak, taraftarın yönetimde hatırı sayılır bir söz hakkı olacak, tüm değerlerimize sımsıkı sarılınılacak; işte o zaman önümüzdeki 10 sene ilk beşe oynamayı, taraftar sayımızın on milyona inmesini, Avrupa mavrupa yüzü görmemeyi ilk kabul edenlerden biri de benim. Bunların hepsi aynen devam edecekse o zaman bırakalım da bari şampiyon olsunlar işleri ne başka?...

Mustafa Fatih
11-10-2008, 23:27
Sağlam, veda etti

Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, BJK Nevzat Demir Tesisleri'ne gelerek, Mustafa Denizli'ye yeni görevinde başarılar diledi. Sağlam, siyah-beyazlı futbolcular ve tesis personeline de veda etti.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen ziyaret hakkında siyah-beyazlı kulübün resmi internet sitesinden bilgi verildi.

Yardımcısı Mutlu Topçu ile birlikte siyah-beyazlı takımı ziyaret eden Ertuğrul Sağlam, yeni teknik direktör Mustafa Denizli ve ekibine başarı dileklerinde bulunarak, en büyük arzusunun sezon sonunda Beşiktaş'ı şampiyon görmek olduğunu söyledi.

Denizli ise Sağlam'a, ''Bize çok iyi karakterli oyunculardan kurulu harika bir takım bıraktığınız için size ve ekibinize teşekkür eder, yeni hayatınızda başarılar dilerim'' diyerek, genç teknik adama çiçek verdi ve Ertuğrul Sağlam'ı arabasına kadar uğurladı.