PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TSL 9. Hafta - Kayserispor(1)-Beşiktaş(0) 02 Kasım - 15.00 Selçuk Dereli

Mustafa Fatih
30-10-2008, 18:15
2 kasım pazar

15.00 Kayserispor-Beşiktaş: Selçuk Dereli

Beşiktaş'ımıza başarılar

Suleyman Kahriman
31-10-2008, 13:56
2-0 temiz bi skor olur antalyanın üstünede su gibi gider
bekle bizi Kayserii ! ! !

Can Topal
31-10-2008, 14:03
Mac saati miting var izleyemeyecğim macı ona yanıyorum..

Deniz Akkuş
31-10-2008, 18:21
Eylemle maça gitme arasında kararsız kaldım.. neyse daha ankaradayım pazara kadar .. ama gidemezsemde sanırım dünkü maça bakınca 2-3 atarız heralde.. ama tabi kayseriyi de küçümsemiyorum... başarılar kartalım

Mustafa Fatih
31-10-2008, 19:30
beşiktaş bu sistemle kayseriyi YE-NE-MEZ 2-0 yada 3-0 yenilirsekte kimse şaşırmasın en iyi ihtimal beraberlik biraz gerçekçi olalım arkadaşlar...

Cem Ozel
31-10-2008, 19:38
beşiktaş bu sistemle kayseriyi YE-NE-MEZ 2-0 yada 3-0 yenilirsekte kimse şaşırmasın en iyi ihtimal beraberlik biraz gerçekçi olalım arkadaşlar...

herkes öyle düşünüyor ama mustafa bence bu maçı kazanacağız. En az 2 farkla

Mustafa Fatih
31-10-2008, 20:46
en büyük arzum kazanmamız cem abi ama nedense hiç umudum yok...

Yanı Akdemır
31-10-2008, 21:57
çok zor maç.. inşallah kazanırız eger kazanırsak kocaeli maçı karnaval olur inönüde...

Serkan Keskin
31-10-2008, 23:36
valla bu sene kimin kendi sahasında ne yapacağı belli değil kayseri ligin en az gol yiyen takımı defansı çözersek gol(goller) bulabiliriz geçen haftaki sivas maçının telafisini kayseride yapmalıyız

kahrolsun kayseri eşşeklere özgürlük ulan

bekle bizi kayseri geliyoruzz

Deniz Özdemir
01-11-2008, 08:44
bence çok zorlanmayız bu maçta..çünkü kayseri hafta içi Altayla oynadığı kupa maçında berabere kaldı.Altay bile Kayseriyi bu kadar zorlamışken biz bu maçı alırız..

Akin Akoglan
01-11-2008, 09:02
ortası yok bu beşiktaşın ya 3 farklı alırız yada berabere kalırız bireysel yetenekler/hatalar skoru belirleyecektir

Çağrı Kaplan
01-11-2008, 10:58
Zor bir maç olacağı kesin ama maçı alacağımızı düşünüyorum delgado nobre dinlediği için bu maçda iyi bir performans bekliyorum

yine skor veriyorum Kayserispor:1-2:BEŞİKTAŞ

Umit Bayezit
01-11-2008, 15:31
rahat bir maç olur

kolay geçeriz

ankarakuçu kocaeliyi yener bu hafta ben haftaya kocaeli maçından endişeliyim...

yönetim istifa.

Ismail Hakki Demirel
01-11-2008, 16:48
Kayseri 1 - BEŞİKTAŞ 3

Umit Bayezit
01-11-2008, 17:24
Kayseri 1 - BEŞİKTAŞ 3
Zor bir maç olacağı kesin ama maçı alacağımızı düşünüyorum delgado nobre dinlediği için bu maçda iyi bir performans bekliyorum

yine skor veriyorum Kayserispor:1-2:BEŞİKTAŞ

yemeden olmazmı yani?

yönetim istifa.

Garo Deliboz
01-11-2008, 23:39
hakemin dereli oldugunu su anda ögrendim .icimi sikinti basti.
aranin acilmamasini isteyenler harekete gectiler gibi geldi bana.

Sinan Kara
01-11-2008, 23:59
can maç kaç olur sence...

Polat Can
02-11-2008, 08:27
Bize ters gelen bir takım tıpkı Sivas gibi.Büyük bi ihtimal puan kaybı olacak beraberliğin ağır bastığı bir maç,aama yinede
SaLdır Beşiktaş'ımmm....

Çağrı Kaplan
02-11-2008, 09:48
yemeden olmazmı yani?

yönetim istifa.

evet malesef yemeden olmaz ..

Uğurcan Erdem
02-11-2008, 10:32
Bize ters gelen bir takım tıpkı Sivas gibi.Büyük bi ihtimal puan kaybı olacak beraberliğin ağır bastığı bir maç,aama yinede
SaLdır Beşiktaş'ımmm....

Bence ters falan gelmez. Sivas bizi yenmek için oynamadıki bütün maç kapandılar şanslarıyla attıkları 1 tane gol vardı o kadar.Kayseri kapanmayacak bizi yenmek için oynayacak. Hücum gücümüzde belli zaten boşluk oldumu kimse tutamaz bizi...

Varol Özdemir
02-11-2008, 10:54
Maçtan önce hiç bir zaman tahminde bulunmadım bu güne kadar.Ancak bugün istikrarlı bir oyun sonucu 1-0 veya 2-0 yenebileceğimizi öngörüyorum.

Serkan Balcı
02-11-2008, 12:20
2-1 veya 3-1 kazanacağımızı düşünüyorum.

Murat Ödemiş
02-11-2008, 12:28
büyük teknik direktör eninde sonunda 90 dakikayı baştan aşağıya doğru okuyabilen yorumlayabilen ve buna göre oyuna müdahale edebilen kişidir..

ben mustafa denizlinin böle bir yeteneğinin olup olmadığını bilmiyorum ..varsa böle bir yeteneği kayseriyi çözecek oyuncularıda vardır...mustafa denizlinin gerçek bir beşiktaş taraftarı olduğuna inanıyorum...ve belkide futbolda en güzel en heyecan verici şeydir oyuncunun ve yöneticinin taraftar ruhu taşıması....tahmini yok bu maçın alalım almalıyız .......

Suleyman Korkmaz
02-11-2008, 12:59
maç kadrosu rüştü,sivok, zapo,dörtlü orta saha s.kurtuluş,üzülmez,delgado cisse,ilerde tello,nobre,holosko serdar özkan ilk 11 de yok 32 derece ateşi varmış hadi kartalım 1-0 olsun bizim olsun

Ismail Hakki Demirel
02-11-2008, 14:38
http://www.justin.tv/widgets/jtv_player.fix.swf?channel=ssetv

Namik Kartaloglu
02-11-2008, 14:53
golsuz simdiye kadar neredeyse biri birini kollayan iki takim seyrettik. Her an bir takimdan biri gol atip maci atesleyecek durumda. orta sahada paslasmalar esnasinda araya girip top calmalari korkuttu.

Suleyman Korkmaz
02-11-2008, 15:19
delgado yine kayıp bir tane olumlu top kullan be adam

Ismail Hakki Demirel
02-11-2008, 15:50
böylesine kötü bi futbol görmedim yazıklar olsun , serdar kurtuluş sen bitmişsin arkadaş, öz kaynak öz kaynak diyoruz serdar özkan anca çalımı düşünsün, çalım atana gol yazmıyorlar serdar!!! delgado bi olumlu hareketin yok be, holosko desen öyle.... daha ne diyeyim yaa :(:(:(

Suleyman Korkmaz
02-11-2008, 15:53
bu nasıl futbol nasıl sabredersin delgado ya kurtuluş a 90 dk

Namik Kartaloglu
02-11-2008, 15:57
iyi olan tek sey namaglup stresinden kurtulduk.

Orçun Masatçı
02-11-2008, 15:59
fesupanallah...

Murat Aru
02-11-2008, 16:02
Bu sezon liğde ilk yenilgimizi almış olduk.

Sezen Gunduzalp
02-11-2008, 16:03
Çok keyifsiz sıkıcı ve bir mactı ve asla kazanmak için oynamadık hedef beraberlikti o da tutmadı....

Ismail Hakki Demirel
02-11-2008, 16:06
http://img142.imageshack.us/img142/2504/20081102170342bj0.jpg
http://img142.imageshack.us/img142/1918/20081102170422pb0.jpg

Polat Can
02-11-2008, 16:11
Bu malubiyet kötü oldu,ama maçın hakkı bu değildi en az 1 puanı hak etmiştik.Kayseri çok iyi top oynamadı hattta ben daha iyi bi kayseri bekliyodum.Maçın hakkı önce beraberlikti sonra Beşiktaş sonra Kayseri idi ama bence sonuncu ihtimal gerçekleşti sağlık olsun herşeye rağmen umudumuzu yitirmedik tek artı nağmalup stresinden kurtulmuş olmamızdır.
Bide bu Delgado ne iş yapar anlamadım 10 numara giymiş ama neye yarar.Korner atmaktan aciz.

Ismail Hakki Demirel
02-11-2008, 16:17
Ya bir savunma oyuncusu 1 metre önündeki topa dokunamayıp 3 metre geriden gelen adamın vurmasını beklerse böyle salak bir golü yeriz.kimse bana geri gelirken vuramadı rakibin yüzü kaleye dönüktü avantajlıydı demesin, beşiktaş gibi bir takımda üst düzey bir ligde oynuyorsun , üst düzey idman programna tabisin sen o topa vuramıyorsan belini güçlendirmen gerekli,çünkü o pozisyonda topa vurabilmek için belin güçlü olması ve bacağı öne atması gerekir, ama sen pek zayıfmışsın yahu çok aciz duruma düştün orda :(http://img186.imageshack.us/img186/1164/serdarhq4.jpg

ve böylede çıldırtırsın takım arkadaşlarını.
http://img186.imageshack.us/img186/5896/serdar2bf7.jpg

Sinan Kara
02-11-2008, 16:41
olan oldu maçın hakkı beraberlikti.2 takımda maçı hakedecek birşey yapmadı.ama bir ara oyun bayağı bir hızlandı..serdar ın hatasından yediğimiz bir gol var.üzülecek birşey yok bence sadece ilk yenilgimizi aldık.bundan sonrası için yapıcı eleştilerle yolumuza devam edeceğiz...
takımda eskisi gibi kendini ezdirmedi.bu tip maçlarda bol pozisyon ve gol olmaz.öyle de oldu...

Mustafa Fatih
02-11-2008, 16:57

ne yazıkki haklı çıktım

"Beşiktaş'ın son 4 maçını izleyen bir yabancı olsam serdar kurtuluşu 3 ligdeki bir takıma dahi transfer etmem"

İsmail Asan
02-11-2008, 18:16
Şimdi Ertuğrulun gitmesini isteyenlere soruyorum. Bugün oynanan futbolun Ertuğrulun oynattığı futboldan ne fazlası var yada ne farkı var. Köprüyü geçerken at değiştirilmez diye boşuna dememişler. Denizlinin gelmesi zerre kadar faydalı olduğunu düşünmüyorum ligde yaptığı 3 maçta 1 galibiyet 1 beraberlik ve 1 yenilgi aldı ve futbol olarakta ümit vermedi. Televizyonda yorumculuk yaparken " uğur inceman gibi mücadeleci bir oyuncu muhakkak Beşiktaşın orta sahasında oynamalı, Tello türkiyenin en yetenekli kanat oyuncularından biri, Delgado kesinlikle oyunun kontrol etmeli ve yönlendirmeli bu sorumluluğu alması sağlanmalı v.b " şeyler söyleyen denizli uğuru oynatmıyor tello kanatta değil kanat hariç her mevkide deneniyor delgadoya ertuğrulun yükleyemediği???? sorumluluğu yükleyemiyor. Demekki tv başında konuşmaya benzemiyor. Bu mağlubiyet şampiyonluğu elimizden almaz şampiyonda olabiliriz ama bu bizim iyi olduğumuzdan çok rakiplerimiz fb ve gs nin kötü olduğundan dolayıdır. Tabi trabzonuda unutmamak lazım.

Murat Ödemiş
02-11-2008, 18:35
büyük teknik direktör eninde sonunda 90 dakikayı baştan aşağıya doğru okuyabilen yorumlayabilen ve buna göre oyuna müdahale edebilen kişidir..
ben mustafa denizlinin böle bir yeteneğinin olup olmadığını bilmiyorum ..varsa böle bir yeteneği kayseriyi çözecek oyuncularıda vardır...mustafa denizlinin gerçek bir beşiktaş taraftarı olduğuna inanıyorum...ve belkide futbolda en güzel en heyecan verici şeydir oyuncunun ve yöneticinin taraftar ruhu taşıması....tahmini yok bu maçın alalım almalıyız .......

mustafa denizli maçı okuyamadı..................müdahale edemedi .....

Polat Can
02-11-2008, 19:59
ne yazıkki haklı çıktım

"Beşiktaş'ın son 4 maçını izleyen bir yabancı olsam serdar kurtuluşu 3 ligdeki bir takıma dahi transfer etmem"

Ne yazık ki haklı çıkmadın.Bende maç öncesi yorumumda kayıp süpriz olmaz dedim ama sen olayı biraz abartmışsın 3-0 falan olmaz.Ha bu takım 3 gol yersede en az 2 atar bügün oynanan oyuna bakarsak kayseri galibiyeti süpriz adam akıllı 1 pozisyonları var oda gol oldu.Biz daha üstündük bi ara ikinci yarı sahalarına hapsettik ama M.Denizli nin dediği gibi final paslarını yapamadık kısaca sistemden dolayı kaybedilmiş bir maç değil bu.Geçen seneki 2-0 kaybedilen Kayseri maçına bakarsan aradaki farkı görürsün.
Haftaya FB-GS maçı vardı o yüzden kazansaydık çok iyi olacaktı o açıdan üzüldüm yoksa Beşiktaş iyi yolda ve bu yolun sonu aydınlık..

Mustafa Fatih
02-11-2008, 21:43
bu sistemle bişey olmaz can polat abi bizim pozisyonuz varmıydı evet vardı ama ceza sahasında 2 tane pas yaptık mı hayır neden hücümda çoğalamıyoruz bugün kayseri dafansı çok çok kötüydü bunun içinde araya atılan her top kaleciyle karşı karşıya kalmamıza neden oluyordu biz korner atışları haricinde kayseriyi boğmadıkta bu sistemle boğamayızda.

skor tahminime gelincede ben 2-0 , 3-0 olursa şaşırmayın gerçekçi olalım kayseri iyi takım demek istedim

beşiktaş iyi yolda değil sistem değişecek kurtuluş yerine s.özkan 90 dakika oynayacak

Ozkan Agtas
02-11-2008, 22:07
bence besiktas iyi yolda ve gun gectikce daha iyi olacak,ikinci yarinin ilk 25 dakikasi kayseri topu goremedi,forvet elemanlarimiz biraz daha form tutarsa karsimizda kimse duramaz...kayserispor sans eseri bir galibiyet aldi okadar..oyunun tamaminda degil ama bolum bolum iyi top cevirip mucadele ettik..ben oyundan sikilmadim...ertugrulun oynattigi futbol dunyanin en sikici futboluydu

Serkan Keskin
02-11-2008, 22:25
kim ne derse desin maçın hakkı beraberlikti hatta ilk yarı kayseri bizden biraz üstün oynadı ikinci yarı ki oyunumuz bu üstünlüğün kapanmasını sağlasada doğru dürüst şutumuz yoktu maçta gol bulamadık maça iki takım açısından baktığımız zaman vasatı geçemeyen bi oyun vardı yenilen gol defans hatası yüzünden BOŞ BELEŞ bi gol oldu maçın aklımda kalacak tek güzel yanı geleneği bozmayıp maç bitimidede olsa gündoğduyu söylememiz oldu
daha işimiz bitmedi kayseri elbet bir gün eşşekler özgür kalacak ULAN

Namik Kartaloglu
02-11-2008, 22:52
Diger basliklari gezerken Ismailin ekledigi basliklarda okuklarimdan aklima geldi. Hakem ne de hassas tac atilacak yeri gösteriyordu. Cok sevdim vallahi, keske ayni seyleri de Aziz imparatorluguna, GS ye karsi da kullansalar. vallahi o zaman derim Hakemlerimiz adam olmaya basliyor. Macin hakki herkes gibi dusunuyorum beraberlikti. Ayni Trabzonspora karsi oynadigimiz gibi oynadik yaga bala dokunmama derdindeydik ama Serdar Kurtulus hesabi alt ust etti.

Gokhan Gurgan
03-11-2008, 00:59
Sivasspor maçıyla Beşiktaş'ta beliren azim ve dayanışma maçın beraberlikle sonuçlanmasına karşın seyirciye keyif verdi. Hafta içinde Süper Lig'in en zayıf halkalarından Antalyaspor ile oynanan kupa maçında, oyunun son bölümlerinde farka gitmeyi bildi Beşiktaş.

İlk yarının ortalarında dikkatleri çeken vaziyet paun tablosunun her an değişme olasılığıydı. Bu sezonun şu ana kadar ki, güzel tarafı mücadalenin gün geçtikçe üst düzeye çıkmasıdır. Mesela sezon başında Trabzonspor Camiası'nın kaynaşması aynı zamanda hedefler koyması ihtiyacımız olduğunu düşündüğüm girişimler olup, Üç Büyükler'in tahtını sallama ümidi yaşattı, yaşatıyor. Son yıllarda kendi çapı için tavan yapacak noktalara ulaşan Sivasspor ve Kayserispor yapısını koruyarak formdan düşmedi. Yakın dönemde kümeye düşmüş olan Bursaspor'un bu seneki durumu gayet iyi sayılır. Son oynadığı maçlarda pasif kaldıklarını gözlesem de Gaziantepspor Celal Doğan modunu yakalamış gibi görünüyordu. Ayrıca beraberlik tanrısı diye anımsadığımız klasik Ankara'da Aykut hocayla ligin zirvesine kapat attı. Kayseri deplasmanından kısa notlar sunmadan önce takımlarımızın güçlenmesi çetin maçları görmemizi sağlıyor diye vurgu yapma gereğini hissettim. Nitekim böyle bir tablonun oluşması tüm futbolseverlerin hoşuna gidiyor diye düşünüyorum. "Galiba dandik geçecek bir sezona başlıyoruz." Diye fısıldaşırken, Süper Lig'in ilk yarısına doğru ortram kızışıyor.

Yeni Teknik Direktör Mustafa Denizli ile ligte 3. önemli sınavına çıkacak olan Beşiktaş'ta moraller yerindeydi. Sivasspor maçında İnönü çimlerine şanssızca gömülen 2 puanın saf intikamı Kayserispor'dan alınabilirdi. Beşiktaş'ta taşlar yerine yavaş yavaş oturmaya başlarken, fikstürün azizliği olası seri galibiyetleri sekteye uğratmamalıydı. Gerçi "Biz Beşiktaş'ız zoru kolayı yok ezergeçeriz." klişesi haklı olabilir ama top yuvarlak desem, kimsenin eleştirisinden bana pay düşmez derim.

Maçın ilk 20 dakikasını çeşitli nedenlerden dolayı takip edemesemde iki takımında tedbirli, ayağa basan, kontrollü bir futbolla oyuna dengelemeye çalıştığını tahmin ediyorum. Ama önce Mustafa Denizli'nin sahaya sürdüğü kadroya bir göz atalım. Kalede tabii ki Rüştü vardı. Savunmada ise Zapo Sivok ikilisi demirkazık konumunda. İ. Toraman ve İ Üzülmez'de mevkiilerinde. S. Kurtuluş'u sağ kanattan hücuma dönük oynatma macburiyetinde olan Denizli'nin kanattaki adamlarına Tello Süpermen'lik yapmak için kullanılıyor. Bir nevi orta alanda ön libero alanını bile kollayan Tello'yu rahatlatan adamda Cisse. Cisse rakibin ataklarını keserek ve oyunu kurarak destek veriyor Tello'ya. İleride ise gerekirse 90 dakika hiç çıkmaması lazım olan Nobre ve yanında oynayan Holosko var. Holosko'yu bu maçta kullanması çok doğru. Zira yırtıcı olabilecek bir oyuncu eğer ki, ufacık bir boşluk görürse güçlü fiziğiyle aralara sızar ve istediğini gerçekleştirebilir. Delgado'ya gelince o da ileri uç adamlarının arkalarında boş alan bulup, paslar yollamak için görevli. Zaten savunma yönü zayıf olan Delgado'nun bu tür maçlarda yapacağı her hareketin kıymeti tartışılmaz.

Birebirde Beşiktaş'lı oyuncuların anında dibinde biten Kayserispor'un tek tek pres yapması adam adama müdafası Beşiktaş'ın organize olmasına müsade etmese de orta alanda kazanılan topları olumlu kullanan Beşiktaş'ın atağa kalkıyordu. İlk yarıda Delgado'nun isabetsiz pasları Beşiktaş'ın gole yaklaşmasını etkilese de Tello ve Cisse'nin hücuma yönelik çıkışları zaman zaman geri dönmekte güçlük çekip, savunmada bütünleşemeyen Kayserispor'a zor anlar yaşattı. Kaldıki Kayserispor savunması beğendiğim savunmalardan. Lakin tipik ufak hatalardan başka yine iyiydiler. Beşiktaş'ın geride çakılı tuttuğu Zapo ve İ. Toraman ve Sivok'ta günlerinde olup, orta alanda kaptırılan ya da yeni yeni başlayan Kayserispor hücumlarında iyi yer tuttular. Özellikle İ. Toraman'ı diğer maçlara nazaran beğendiğimi söyleyebilirim.

Yalnız Beşiktaş'ın önemli bir sorununa dikkat çekelim. Beşiktaş'ta M. Denizli'nin teknik adamlığından beri Tello serbest oynayıp, canını dişine takıyor. Yani, S. Lizbon'dan tanıdığımız meşhur sol kanat ve hücuma dönük adam değil, Tello. Kötü mü? Kesinlikle hayır. Çünkü, iyi işler yapıyor. Topu iyi saklıyor. Taa Beşiktaş yarı sahası çizgisinden atağa kaldırıyor takımını. Uzun paslarıda savunmanın arkasına sığışan forvetlere lokum. Fakat Tello'nun o bölgede kullanılması belirli periyodlarda sıkı bir etki yapsa da hızla gelişen rakip kombinasyonlarında Cisse'nin yalnız kalmasına neden olabilir. Evet, Denizli hücum futbolu tercih ediyor. Gol atmak rakibi yıldırmak istiyor. Ancak, kollektif yapısı tıkır tıkıt işleyen bir takıma karşı Beşiktaş savunmasına giriş çok daha rahat olabilir. Zira Tello görev adamı olamayacak. Ee kanat adamlarımızn bile savunması aksakken savunmanın göbeği bir iki harekette delinebilir. Neyseki orta alanda bilhassa ilk yarı pozitif enerjiyle bezenen oyuncular rakibe bu imkanı vermemeye çalışıyorlar. Kayseri maçında da bu böyleydi. Sıkı sıkıya ikili üçlü bloklar halinde alan savunması yapan Beşiktaş Kayserispor'a göz açtırmadı.

Evet, 2. yarıda bol bol hazırlık pası yapan Beşiktaş topu ayağında tutmanın avantaj sağlayacağını düşündü. Yerinde bir karardı. Böyle yaparak pozisyon kovalayan Beşiktaş çok net fırsatlar yakalamasa da Kayserispor'a kendisini öyle bir kabullendirdi ki, Kayserispor pusuya yatıp, kontratak yapmayı bekler oldu. Maçtaki kıran kırana durum iki takımında ne denli istekli olduğunu kanıtlar nitelikteydi. Fakat istatisklere değinecek olursak, gerek topa sahip olma, gerekse atağa çıkma eğilimi ve gole yakınlık bakımından Beşiktaş Kayserispor'dan 2 gömlek üstündü. İlk yarıdaki Cisse'nin pozisyonu bir iki tane kanattan yapılan ortada Beşiktaş'ın psikolojik olarak bile golü sürekli düşünmesini tetikledi. Ha Kayserispor'un da kaleye attığı şutlar hatta ceza yayına kadar ilerlettiği pozisyonlar oldu. Muhakkak ki, olmasın ama böylesine bir takıma karşı bazen bu karelerin önüne geçilemez. Bu durumda kötü işler yaptığınıza delil olamaz.

Maçın sonlarına doğru oyunun kızışması beklentiydi. Gol sesi çıkmayan bu kritik maçta puan kapabilmek için cilveleşmeler görülür. Artık bu enstantanelere alışık olmaktan başka şansınız yoktur. Tahrik olacaktır, müdahaleler sert olacaktır. En önemlisi sakin olmak ve oyunu düşünmek lazım. İki takım arasında dünkü maçta bunların hepsini az-biraz gördük.

Mustafa Denizli'nin bugüne kadar ki yaptığı değişikliklere kötü söz söylemeyi anlamsız bulurdum. Dünkü Kayserispor maçında haliyle yorgun Tello'yu görmeyip, her ne olursa olsun gol kazandıracak Nobre'yi çıkarması sadece taze kan vasfı gördü. S. Özkan'ın oyuna dahil edilmesi zaten S. Kurtuluş ve İ. Üzülmez etkin olamazken yerindeydi. Ancak, kapanan bir Kayseri karşısında ne zaman karşı karşıya bir pozisyon yakaladın ki, Bobo'yu alıyorsun Denizli. Tamam yine de forvet şarttır. Olay şundan ibaret ki, Nobre sona ana kadar oyunda tutulmalıydı. Madem ki, S. Özkan'ı sağ ve sol kanada monte etmeyi düşünüyorsun o halde oyundan çıkacak adam Tello olmalıydı. Görüldüğü gibi Holosko bile sıkı basan Kayserispor savunması karşısında sırtını bile dönemeyerek verimsiz kalmıştır. Birde Beşiktaş'ın sağ ve sol bek adamlarının hücuma etkisi yeteneklerinin kısıtlı olmasından dolayı zayıf kalıyor. Bazı hallerde S. Kurtuluş düzgün ortalar açsa da bu ortaları her zaman açacak bir ortamı oyunun seyrinde bulmak kolay olmuyor. İ. Üzülmez'in kapasitesi zaten belli. Bu yüzden ileri uçtaki forvet arkası kanat oyuncularının ( bu Ertuğrul döneminde Holosko oluyordu) o açığı kapatması gerekiyor. Bir parantezde Delgado'ya açalım. Beşiktaş'ın kumandası olacak bu adam ama bu sezon pili sık sık bitiyor. Kendine çeki düzen vermesi şart.

Kayserispor'un attığı gole M. Topuz'un baskısı, Sivok'un topu uzaklaştırmada gecikmesi ve pozisyon öncesi S. kUrtuluş'un M. Topuz'u fark edememesi sebep oldu. Gollerde hata olur. Bu yüzden böyle bir maçta günah keçisi ilan etmeyi sadece golle değerlendirmek infaz olur. Beşiktaş rakibinden daha üstün olduğu, ölü toplar kullandığı ve birkaç fırsattan yararlanamadığı maçtan 1-0 yenik ayrıldı. Sivasspor ve Kayserispor'a karşı kayvedilen 5 puan çok şey ifade etse de Beşiktaş'ın kötü olduğunu göstermeyecektir. Görünen şu ki; Beşiktaş bu iki maçta biraz olsun şanssızlık yaşamıştır. Ligte kritik bir viraja giriyoruz. Haftaya önemli bir derbi var. Beşiktaş'ın kendi evinde aksaklık yaşamaması için elinden geleni ardına koymaması mecburiyettir. Cadı Kazanı bir lig ve kaynamaya tahammülü olmayan bir Beşiktaş. Şuna inanıyorum ki, Beşiktaş iyi bir yola ağır ağır girecek.

Zulfikar Kaya
03-11-2008, 05:19
Bu takima adam gibi 3 orta saha alinmadigi muddetce basari hayaldir.Kanatlarin hucuma katkisi sifir ibo uzulmez,cisse ve serdar kurtulusun yerine ortasahaya 3 adam sart.

Akin Akoglan
03-11-2008, 08:58
bu şartlarda maçın hakkı beraberlikti ligin başlarındakı trabzon maçının sıkıcı olmayan versiyonu gibiydi affedilmeyecek bir hatadan gol yedik gerek rüştünün gereksiz çıkışı gerek savunmanın m.ereni arkaya kaçırması ve son olarakda s.kurtulusun son hatası pahalıya maloldu takım baskı kuruyor pozisyona girme isteği var fakat bir türlü başarılı olunamıyor m.denizli uzun süre oyuna müdahale etmeden seyretti tam işte beklediğimiz müdahale derken takımın tüm hücüm organizasyonlarında olan tello çıkarıldı bence kötü karardı delgado uzun süredir yokları oynuyor delgado ve kanatlarda problem var kulubedekılerin performanslarına göre kadroya müdahale etmeli mustafa hoca.kaybedilmiş bir şey yok ama ligin iki dişli takımı karşısında alınan sonuçlar ve oynanan futbol arasında çelişki var

Cem Ozel
03-11-2008, 09:34
maçın hakkı bu değildi.güzel oynadığımız 2 maçta 5 puan kaybettik. buna rağmen kaybedilen birşey yok henüz.

Ercan Kartal
03-11-2008, 09:55
ilk defa demirorenin halini gorup uzuldum . oynanan oyundan ise herkezin tersine memnunum elestirisel olarak serdar ozkan bir kac pozisyonda topla oynamak yerine orta yapsa daha cok pozisyona girme sansimiz olurdu
defans hata yapiyor ama gunden gune oturuyorda ayni zamanda

bu maci kazansak herkez ruya alemine dalacakti bir yerde iyi oldu futbolcularimizda bu ruya aleminden cikip biraz daha isi ciddiye alma gerekliligini hissederler . kaybedilen maclar ogreticiyse giden puana uzulmemek lazim
birde namaglup unvanini tartisalim birgun bana gore gereksiz bir unvan

Gokhan Gurgan
03-11-2008, 10:45
Düzeltme: Yukarıdaki yazımda oyundan çıkacak oyuncunun Delgado olması gerekirdi yerine iki defa Tello yazdım. Delgado olacaktı...