PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : FTK-2.Maç: Trabzonspor(1) - BEŞİKTAŞ(2) /11 Kasım Salı / 20:00 / Hüseyin Avni Aker

Uğurcan Erdem
08-11-2008, 00:24
Fortis Türkiye Kupası
11 Kas 2008-20:00
Stad: H.Avni Aker

Beşiktaşımıza Başarılar
Maç Öncesi Ve Sonrası Bütün Yorumlar....

Mustafa Fatih
08-11-2008, 20:03
bence M.D'nin Beşiktaş'daki ilk maçı bakalım 5 haftada takımda ne değişti göreceğiz...

Davut Mirioğlu
08-11-2008, 20:34
inşallah en hayırlısı olur karakartalıma

Sinan Kara
09-11-2008, 01:00
berabere biter :)

Bülent Acar
09-11-2008, 13:45
Sinan kara arkadaşıma katılıyorum. Al gülüm ver gülümlü bir maç olcakmış gibi geliyor.

Berabere bencede.

Serkan Keskin
09-11-2008, 21:42
berabere biter :)

ben berabere biteceğini düşünmüyorum ilk maç gibi olmaz ofansif oynadığımız takdirde yani puan kaybetmemeyi düşünmek yerine maçı kazanacağımızı düşünürsek kesin kazanırız 3-1 alırız bu maçı

Sinan Kara
09-11-2008, 23:03
inşallah:) :)

Emre Yüksel
09-11-2008, 23:07
bir farklı kazanırız diye düşünüyorum.

Namik Kartaloglu
10-11-2008, 00:02
Mustafa Denizlinin Buyuk takimlara karsi verecegi sinavlardan biri daha. Iki buyuk takima 5 puan birakti(Sivas, Eskisehir). Bekleyip görecegiz. Ha FTK den de elenip tek kulvarda savasmak ta var o tercihi yaparsa artik iyice dibe vurur benim neznimde.

Deniz Akkuş
10-11-2008, 00:10
beklicez ve görecez... hmmm

Suleyman Korkmaz
10-11-2008, 00:46
salı günü oynanacak futbol bence ligde yapacağımız bursa,eskişehir,ve fener maçlarının nasıl geçiceği konusunda fikir verebilir bize valla skor tahmini yapmayım ne zaman kazanırız desem ya beraber yada mağlubiyet hatta koceli içinde stada girerken arkadaşlara zor maç olur dedim sonrası malumunuz

Metin Taylan
10-11-2008, 17:15
Kazanmaktan başka yolumuz yok.Beşiktaş her maça kazanmak için çıkmalı biz Beşiktaş'ız.....

Murat Ödemiş
11-11-2008, 12:29
mustafa denizliden iki deplesman macını kazanmasını beklemek ayıp olur sanırım :) bugun ts yı yenecek hafta sonu bursayı ....ben bu macta beraberlıge razıyım hatta yenılebılırızde ...ama bursa macı cok onemlı ...puan alman gereken maclar aynı zamanda yenmen gereken takımlardır mesela bursa mesela gs fb ..ortalıkta horoz gibi dolaşan bu takımları yenemıyorsan ulan ben nıye bu takımdayım dıye dusunmen lazım ...kayserıde beraberlıge oynadın ayıp ettın...haaaaa bazen beraberlıge oynamakta olabılır bır durumdur ...mesela hafta sonu bursayı yenecem ulaaa ts gel senınle berabere kalalım dıyebılırsın ...ama bursayı yeneceksen demi mustafa hoca ? valla mustafa hoca ben senın en cok nerde olursan ol ben bjk lıyım demenı sevıyorum ..umarım o taraftar ruhun hep BAKİ kalır ve inan seninle şampiyonluk bir başka olur ....

Cem Ozel
11-11-2008, 15:11
trabzon kötü futbol oynuyor, şans faktörü devreye girmezse rahat alırız.

Akin Akoglan
11-11-2008, 15:17
bence belirleyici olacak olan ersun yanalın hangi felsefeyle oynayacağı galip gelmek için fütürsuzca saldırırsa(ki bazen bunu yapıyor e.y.) bunu çok iyi değerlendiririz 1puan bana yeter derse uyur kalırız bu maçta

Cüneyt Saltan
11-11-2008, 16:02
3-1 bizimdir.. umarım

Uğurcan Erdem
11-11-2008, 19:17
kadormuz lig tvde söylediklerie göre:

i.toroman-------g.zan-----zapo-----i.üzülmez

----ekrem dağ ------u.inceman -------seric---

-----s.özkan-------bobo--------tello----

Uğurcan Erdem
11-11-2008, 19:17
bu arada kaledede hakan olacakmış....

Yaser Gündüz
11-11-2008, 19:33
Keşke hep Hakan olsa.... Alcaz bu maçı... 2-0

Turgut Eren
11-11-2008, 19:41
siyahhhhhhhhhhhhhhh

Ismail Hakki Demirel
11-11-2008, 19:56
beyazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Hakan Kirezci
11-11-2008, 20:00
BURASI (http://de.justin.tv/cruz10) oldukça net arkadaşlar...

Ismail Hakki Demirel
11-11-2008, 20:23
Alternatif olarak... (http://www.justin.tv/widgets/jtv_player.r3e909b04e5ea385fb0f532a9b60e12fd897ce4 06.swf?channel=ssetv)

tam ekranda izlerseniz görüntü çok kötü ama ekranı küçültüp izleyince idare eder :)

Ismail Hakki Demirel
11-11-2008, 20:34
gollllllllllllllllllll bobobooooooooooooo

Namik Kartaloglu
11-11-2008, 20:37
Gooooollllllllllllllllllllll

Çayan Işıklar
11-11-2008, 20:38
gooooooolllllllll ulan goooooooolllllll

Çayan Işıklar
11-11-2008, 20:49
ibrahim üzülmez oynamasa daha iyi olacak

Namik Kartaloglu
11-11-2008, 20:53
Ha kambersiz dugun, ha Delisiz Besiktas.

Murat Aru
11-11-2008, 20:54
TrabzonSpor oynadı golü biz attık.

Ortasahamız nerede ÇokoPrens mi almaya gitti yahu?

Çayan Işıklar
11-11-2008, 21:01
TrabzonSpor oynadı golü biz attık.

Ortasahamız nerede ÇokoPrens mi almaya gitti yahu?

kesinlikle katılıyorum Apploud

Ismail Hakki Demirel
11-11-2008, 21:17
ben böyle rezillik görmedim, yahu... yattara kendini yere atıyor hakem zapoya sarı veriyor , yan top gol oluyor ... böyle hakemlerin yatacak yeri yok

Barış Ulusoy
11-11-2008, 21:28
bobo'nun düşürüldüğü pozisyon penaltı mıydı ? maçı izliyorum ama sürekli takılıyor bişey anlamadım :/

Ismail Hakki Demirel
11-11-2008, 21:52
gollllllllllllll ulannnnnnnnnnnnn gollllllllll zapoooooooooooooo

Çayan Işıklar
11-11-2008, 21:54
Ismail Hakki abi bu zapo şahane yaw

Namik Kartaloglu
11-11-2008, 21:54
goooooolllllllllllllllllll

Cüneyt Saltan
11-11-2008, 21:55
oo beşiktaşım oleey

Demir Han
11-11-2008, 21:56
Harika skor
Maço seyredemedim fakat Denizli yine enteresan değişiklikler yapmış takımı sindirmek yerine yerine yüreklendiren değişiklikler yapmış ve meyvesi gol olarak almış.ES nin kulakları çınlasın o olsa idi 90 dk mahkum oynardı takım...Skor güzel bu deplasman için...takım iyi yolda

Serkan Balcı
11-11-2008, 21:59
iyi oldu bu skor takım biraz kendine gelir artık

Sezen Gunduzalp
11-11-2008, 22:00
Güzel oynamadık ama galibiyet elbette güzel.
Ugur'a çok kotu idi benim gözüme çarpan detay

Ismail Hakki Demirel
11-11-2008, 22:01
Harika skor
Maço seyredemedim fakat Denizli yine enteresan değişiklikler yapmış takımı sindirmek yerine yerine yüreklendiren değişiklikler yapmış ve meyvesi gol olarak almış.ES nin kulakları çınlasın o olsa idi 90 dk mahkum oynardı takım...Skor güzel bu deplasman için...takım iyi yolda

ES olsaydı eminimki 85'ten sonra kullandığımı 3 korner'i göremezdik heleki deplasmanda TS bize korner atıyor olurdu? o bastıda dönen topu iyi karşıladık ve dengesiz yakalanan savunmada uzak direğe klas bir kafa vuruşu zapo ve gol... budur abicim... zapooo sonunda attın ya golünü süpersinn beeeee

Namik Kartaloglu
11-11-2008, 22:03
Macin tek ama tek guzel yani Besiktasimizin artik korkarak oynamayisi. Her takim kendini Denizli horozu sanmaya baslamisti karsimizda. Kucule kucule yavru kartala dönmustuk bir dönem. Yine eski huviyetimize burunmek savasci kimligimize kavusmak sevindirdi. Galibiyet te bir koca arti.

Turgut Eren
11-11-2008, 22:08
yaw bu trabzon balon yaawwww.

Deniz Akkuş
11-11-2008, 22:12
ewet en güzeli şuan için hocamızın geri çekilip sinmesinden çok direnip maçı alma isteği idi.. yine ve yine yanlış verilmiş bir sarı kartla gol yedik... ama son yarı maçı almak ve gol atmak için çabaladık ve başardık... süpersin zapooooooooooooooooooooooooooooo

Deniz Akkuş
11-11-2008, 22:13
bu arada maçı izlediğimiz cafede es esliler trabzonu desteklediler bizi sindirmek istediler ama kartalım o kadar yüksek uçtukii haftaya inşallah onlara beşiktaş neymiş göstereceğiz....

Serkan Keskin
11-11-2008, 22:25
maçın genelinde trabzon oynadı bizimkiler defans yaptı golu bulduktan sonra
skoru koruduk ama ikinci yarı gol yememizle beraber takım kendini bulmaya
başladı holoskonun oyuna katılışı maçı biraz daha hızlandırdı takım halinde
defansı iyi yaptık iyi oynayan trabzon karşısında ama ofansta iyi değildik çok
kötü bile oynasa delgadonun eksikliği vardı sanki sahada zaponun golü ve sevinci bana higueni hatırlattı
büyüksün zapo

Gokhan Gurgan
11-11-2008, 22:28
Eğer siz eyyamcılıkla meslek icraaa ederseniz eninde sonunda zalim bilinirsiniz. Zapotocny'i Tanrılar duydu. ( Maçın analizini yapacağım)

Ismail Hakki Demirel
11-11-2008, 22:41
Top Gayet sert ve kavisli bir şekilde altıpasa düşüyor, zapo son bir hamleyle öne atılıyor ve top onu geçiyor arka direkte toraman, tam kornere atacak derken;

http://img517.imageshack.us/img517/2936/toraman1fe0.jpg

o göğsünü gerip topu kontrollü bir şekilde auta gitsin diye bakıyor, benim bildiğim çevre kontrolü denen bişey vardır futbolda , önün arkan sağın solun kontrollü olmalısın hele bir stopersen, seyirci olamazsın !!!

http://img258.imageshack.us/img258/8559/toraman2mn3.jpg

ve top tekrar içeri geliyor zapo yine son hamle için orda bir hışımla topa doğru gidiyor ama nafile...

http://img258.imageshack.us/img258/1329/toraman3fc0.jpg

yorum sizlerin...

Ismail Hakki Demirel
11-11-2008, 22:42
Sağlam ve Engin'e selam olsun"

Fortis Türkiye Kupası'nda günün tek maçında Trabzonspor'u 2-1 yenen Beşiktaş'ta galibiyet golünü atan Zapotocny, maç sonunda ilginç açıklamalar yaptı. Attığı son dakika golünü Ertuğrul Sağlam ve Sinan Engin'e hediye eden Çek yıldız, "Çünkü beni onlar transfer etti. onlara selamlarını gönderiyorum" dedi.

Serkan Keskin
11-11-2008, 22:57
ismail bak ben bunu atlamıştım ilk yarıda kullanılan bi serbest vuruşta toraman yine aynısını yaptı yere çarpan top kavis aldı ve kaleye doğru gitti hakan son anda çıkardı topu

Ismail Hakki Demirel
11-11-2008, 23:18
evet kardeş, bobonun golünden sonraki ts baskısında olan pozisyon,onun görüntülerinide bulursam atarım buraya, toraman bunu hep yapıyor...

Suleyman Korkmaz
11-11-2008, 23:28
ben kayseri maçında da oynanan futbolun pozitif olduğu kanısındayım bügün kurtuluş,seric,ve toroman,ın bu kadar hata yapacaklarını düşünmüyordum gecenin süprizi gökhan zan

İsmet Hakan Kara
11-11-2008, 23:37
zApo

Sinan Kara
11-11-2008, 23:39
ekrem dağı tebrik ediyorum.hemen hemen bir çok kişiyi gene yanılltı...

Ozkan Agtas
11-11-2008, 23:57
bu macta denizli degisik veryasyonlar denedi,bunlardan en goze batani seric ten,guintinin oynadigi pozisyonda yararlanmak istemesi,ekrem i ise enson sampiyon oldugumuz donemde tayfurun oynadigi bolgede denemesi idi.seric bence oynadigi bolgeyi oldukca yadirgadi,ekrem ise ileri cikislarini,ve savunmayi biraz gelistirebilirse bu bolgede ve kanatlarda oynayabilir.ugur inceman i hic begenmedim,oldukca agir ve gamsiz bir goruntu icinde idi...keza tello da verimsiz oldu...ama macin en fiyasko ismi toramandi..yillardan beri o bolgede top oynayipta hala hatasiz bir mac tamamliyamiyorsan,bu isi bilmiyorsun,yada onemsemiyorsun!

Gokhan Gurgan
12-11-2008, 00:56
Türkiye Kupası grup maçlarına Antalya galibiyetiyle başlayan Beşiktaş, Trabzonspor'la karşılacağı maçta sahaya farklı bir 11'le çıktı. N'çin diye sorulacak olursa, gerek Trabzonspor'un galibiyeti mecburi düşünmesi, gerek Bursaspor maçının düşünülmesi, gerekse Beşiktaş'taki oyuncuların bu maçta varlık gösterecek kapasiteye sahip olması, Beşiktaş'ın bu kadroyla maça çıkmasında etkili olmuştur. Aslında abartıcak birşey söz konusu değil. Fakat, izleyenlerin kafasında yeni yeni şekillenen ve ideal olma yolunda ilerleyen kadroyla, dün geceki kadro arasındaki değişkenlik gösterince, Beşiktaş taraftarının kafasında soru işaretleri kalmıştır.

Şimdi Mustafa Denizli'nin görev verdiği isimlere bir göz atalım. Mutlak galibiyete ihtiyacı olan Trabzonspor'a karşı, Denizli; Bobo'yu tek forvet olarak sahaya sürdü. İyi de düşündü. 50. golünü nihayet atan Bobo'nun yedek kalmasından sonra, böyle bir fırsatı değerlendirmesi pozitif sonuçlar doğurabilirdi. Tello yine serbest adam konumunda ama orta sahanın göbeğinde daha fazla bulunuyor. Belki biraz Delgado'nun terbiye edilmesi, belki biraz olası Trabzonspor akınları karşısında elinden geldiği kadar cankurtaran olabilmesi. Eh! Birazda Uğur'la anlaşıp, ileri uç elemanlarına top aktarıp, hücümda kombanisyon sağlamasındandır. Sağ kanatta Ekrem Dağ'ı savunma adamı olarakta kullanmak isteyen Denizli; S. Özkan'ı kanat adamı olarak kullanıp, Trabzonspor'un kaybettiği toplarda bu oyuncudan yararlanmak istiyor. Cezalı Sivok'un yokluğunda Gökhan Zan savunmaya dahil edilmek zorundaydı. Onun dışında İ. Üzülmez'i görev yerinde, aynı. Diğer bir farklılık ise Seric'ti. Sol kanat Seric'e teslim edilmekle beraber Tello'da zaman zaman imdada yetiştirilmekle görevlendirilmiş. Haliyle takımın yükünü çekecek hammalda U. İnceman oluyordu. Ayrıca kalede Hakan'ın kullanılması ve birçok yerdeki oyuncu değişikliği takımda yer bulan oyuncuların özgüvenini yerine getirdi. Mustafa hoca bu yönden mantıkla hareket ediyor. Farkına varmış ki, takımındaki koordinasyonu bu şekilde sağlayıp, futbolcularını küstürmüyor.

Maçın başlarında Yattara gibi süratli ve yetenekli, Serkan Balcı gibi 45 dakikalık hızlı adamların Beşiktaş'ın sol tarafını hallaç pamuğuna çevirdiğini gördük. Bir önceki maçta da aynen bunu deniyordu Ersun hoca. Ancak, o zaman Tello verdı solda. Ve Yattara yoktu. Yani o girişim, geçenki Trabzonspor maçında bu şekilde fitleniyordu. Bu sefer Yattara vardı. Karşısında ise uzun yıllar top koşturup, top yağın rakibindeyken amatörce bir hale bürünen İ. Üzülmez. Bazen iyi olsa da tek olumlu yönü azmidir İ. Üzülmez'in. Ee böyle olunca Trabzonspor orta sahaya geçince, baskı kuruyordu. Nereden ya da neden? Sağ kananttan. Çünkü Trabzonspor'un sağında Yattara ve eski atlet Serkan var. Beşiktaş'ın solunda ise zayıf bir İ. Üzülmez, sürekli yedek kakan Seriç ve zaman zaman çabalayan bir Tello var. Haliyle pasif kalan taraf Beşiktaş. Aktivasyon yenileyende Trabzonspor. Zaten böylesine bir taktik bekleniyordu. Normaldir, bir takımı abluka almanın en güzel tarafı, o takımı yakaladığın sağlı sollu pozisyonlarla şaşkına çevirmendir. İlk yarım saat boyunca Trabzonspor böyle yaptı. Beşiktaş'ı orta sahada kümleenerek sıkıştırdı. Beşiktaş daha ceza yayından çıkar çıkmaz, önüne geçti. Hataya zorlayarak, kazandığı topları iyi kullanamadı. Eğer ki, Trabzonspor yakaladığı önemli fırsatları hunharca harcamasa, Beşiktaş için maç daha zor olacaktı. Şut çekti Trabzon. Özellikle Selçuk uygun pozisyon bulunca vurdu da vurdu. Yanılmıyorsam bu sezon Beşiktaş'ın kalesi ilk yarım saatte, ilk defa böyle bir bombadımanla karşılaşmıştır. Neyse ki, Beşiktaş'ın tek şansı Trabzonspor'lu ileri uç elemanlarının beceriksizliğidir. Zira bu baskı karşısında Beşiktaş S. Özkan'ın sağ kanattan ortaladığı topa kadar, doğru dürüst bir varlık gösteremedi.

İlk yarının sonlarına yaklaşıldıkça, hızı kesilen Trabzonspor'ın orta saha ağırlığı yavaşladı. İnanılmaz bir efor sarfederek kolllektif oyunlarından meyve alamayan Trabzonspor'da Song ve Egemen yine günündeydi. Kaldıki Beşiktaş'ın atak girişimlerindeki dayanışma eksikliği ve Bobo'nun zaptedilmesi, Beşiktaş'a kolay kolay pozisyon yaratmadı. Trabzonspor'un direncinin kırıldığı anlarda, orta alanda dinamoluk yapan U. İnceman iyi kapanan Trabzonspor savunması ve çoğalamayan Beşiktaş'ı göz önünde bulundurarak, şutlar attı. O şutlardan birisi çok sertti. Ve Bobo Nobre ağbisinden izleyerek öğrenmiş olduğu bir gol attı. Hem morali düzeldi. Hemde takımını rahatlatarak, Tranzonspor'un hevesini kırdı.

2. yarıda gol bulması gereken Trabzonspor hızlı başlamak istedi. Lakin Beşiktaş 2. yarı daha diriydi. Kanatlara oyun yaymak isteyen Trabzonspor'u çok adamla sıkıştırıp, Trabzonspor'un top yapmasına engel oldu Beşiktaş. 0-1'in heybetini de arkasına alan Beşiktaş'ın savunmasında İ. Üzülmez ve İ.Toraman hatalar yapsa da Ekrem Dağ, dağlara taşlara kaçsa da dinamizmin belirtisi, Beşiktaş'lı taraftarlara rahat bir nefes aldırıyordu.

Ta ki dananın kuyruğunu yemyeşil çimlere secde ederek kopartan, Yattara'ya kıyak geçen hakemin kararına kadar nefes alabildi Beşiktaş'lılar. Sarı görmesi gereken oyuncu şeytanlık yapan İbrahim Yattara gel gelelim, sarı kartla taşlanan sarı Zapo. Sinirlendi Zapo. Çok doğal, o temiz sarı saçlara, kirlenmiş sarı kart uyuşmuyor. Kullanılan serbest vuruşta İ. Toraman, ilk yarıdaki gibi topu bırakayımda dışarı çıksın, çıksında bende kurtalayım, müdahale yaparsam belki afallarım ikilemlerine düştü. Nihayetinde arka direkte kurt gibi bekleyen Trabzonspor'un oyuncusu çevirdiği topla asit yaptı. Egemen'de gol yaptı. Korkulan başa gelmişti. Skor 1-1 oldu.

Bu gol Beşiktaş'ı çokta etkilemedi. Kendin emin, kondüsyon olarak üstün taraf Beşiktaş'tı. Nitekim Trabzonspor'un direnci dakikalar geçtikçe kırılıyor. İlk yarının yorgunluğu Ersun hocanın tipik takımını belli ediyordu. S. Kurtuluş'un ve Ekrem'in irili ufaklı hatalarına rağmen Beşiktaş'ın savunmadan çıkardığı toplar artık hücum kıvamına kavuşuyordu. Bunlar olurkan, Trabzonspor savunması zorlanıyor. İleriye doğru uzun toplar çıkarıyordu. Oysa ki, orta alanda Beşiktaş'ın U. İnceman'la hatta Zapo ve Gökhan Zan'la direk gibi beklemesi, takıma güven tezeliyor, hücum hattında çoğalmasını sağlıyordu. Artık ipler Beşiktaş'ın elindeydi.

Trabzonspor savunmasının arasına atılan bir topta, iki rakibinden sıyrılan Bobo ceza yayına girerken çekiliyor, bir defa daha çekiliyor, sonuncusundan hızla giden Bobo'ya dokunuluyor ama maçın hakemi bu pozisyonuda es geçiyordu. Öyle ya da böyle kıvamını bulan Beşiktaş, hem hırs yaparak bitkin Trabzon'a göz dağı veriyor, hemde gol atma zamanın geldiğini düşünüyordu.

Allah'ın sopası yoktur ya! Hani belkide " ahh ulan ahh şu Zapo bir gol atsada maç öyle bitse" diyenler vardır. İşte bu gol Beşiktaş'lıların ömür boyu unutmaması bir gol oldu. Savunmadan çıkıp, müthiş bir kafa golü atan Zapo'yla beraber çok şey öğrendik. Mesela an gelir öyle bir klas hareket oluşur ki, bu o klaslığa gölge düşürenlere okkalı bir tokattır.

Beşiktaş Bursaspor maçı öncesi karşılaştığı Trabzonspor'a karşı kontratak futbolu tercih edip, maçın gidişatına göre seyrini değiştirecek bir felsefeyle sahaya çıktı. ilk yarı pusuya yattı. Ve az daha nöbet yerinde yakalanıyordu. 2. yarı ise sabrının ve hırsının meyvesini unutulmayacak karelerle almayı bildi.

Hakikatten kolay maç yok. Rakip bu sene iyi bşr takıma olabilmeyi başarmış Bursaspor ve harareti belli. Sonrası Galatasay ve Fenerbahçe'den önemli puanlar almıi Eskişehir ve son olarak Fenerbahçe. Sözün bittiği yere dönülecekse. Bu keskin virajlar Denizli'nin usta şöförlüğü eşliğinde dönülmeli. Tüm Beşiktaş'lılar sevinmeli. İşte budur! diyecek kadar övünmeli. Bence onlar çok şeyi hakediyorlar.

İnan Ceylan
12-11-2008, 01:30
uğur inceman bence iyiydi..kendisi cisseyi çok rahat kesebilecek kapasitede bir oyuncu..umarım bunu görür hoca..

Ismail Hakki Demirel
12-11-2008, 09:44
gökhan kardeş güzel analiz etmişsin maçı, yalnız ben ilk yarı yarım saat değilde 15 dk bastıran bir trabzon gördüm, öyle cılız olgunlaşmamış ataklar yapıyorlardı, bunlar zaten sonuç vermeyeceği aşikardı, ha ne olurdu ts-hacettepe maçındaki gibi uzaktan bir gol bulurlardı.aman aman tehlikeleri olmadı.ama dediğin gibi yine tipik ersun yanal takımı, üfle üfle şişir ve balon gibi patlasın...ayrıca şu zaponun olduğu savunma bana güven veriyor...

Akin Akoglan
12-11-2008, 11:15
kayseri ve sivas maçlarında iyi oynarken kaybedilen puanlar bu maçtada iki maça göre daha geride bir beşiktaş ayağa top yapamayan bi beşiktaşa rağmen deplasmanda gelen galibiyet. savunmadan çıkarken çok top kaybediyoruz basketbol tabiriyle çok ribaunt kaybettik ve buda deplasmanda oynayan bir takımın hücümlarını kısıtladı trabzon baskılı oyanamasına rağmen bence nitelikli hücüm yapamadılar öyle aman aman bi pozisyonları yok bence trabzonun golünden öncekı pozisyoda kesinlikle faul yoktu tartişmaya açık olmasına rağmen bobo nun song tarafından çekildi ve penaltıydı

Gokhan Gurgan
12-11-2008, 19:53
İsmail ağbi, ilk onbeş dakika bastıran Trabzonspor'un şu an tam olarak hatırlamasamda birkaç pozisyonu vardı. Bunlardan birisinde Yattara'nın sağ kanattan düzgün bir orta yaptı fakat İ.Toraman'dan topu daha iyi takip eden Umut, düzgün vuramadı. Birde Tarbazonspor'un karambolü vardı. Hatırlarsan, top en sonunda Hakan'ın kucağında kaldı. Yani, Metalist deplasmanındaki gibi rakibin üstüne gelmesini, ceza yayına yakın tuttuğun savunmana güvenerek sağlarsan, karşı takımın etkili silahları hiç anlamadığın bir anda seni vurabilir. Haliyle hücuma kalkıp, yarı sahanda gol arayan bir takıma ne kadar iyi takım olursan ol, hata yapma olasılığın yüksektir. Karşındaki takım, bu anlayışa şu şekilde cavaplar verebilir. Mesela şut çeker, araya paslar atar, kanatlardaki adamların bireysel becerisi ve dripningiyle içeriye kateder, orta keser ve hava topuna çıkar, hatta uzaktan şişirir savunmanın kıçına çarpar başına çarpar, en sonunda gol olur. Zaten en acısıda budur:) Şüphesiz maçı seyrine göre gardını alırsın ama maça başlarken, geriye yaslanma teşebbüsünü zamana göre ayarlaman imkansızlaşabilir. Nitekim rakip takımın yapısını maç başlamadan çözmen zordur. O yüzden, bazı anlarda psikolojik olarak çöker, yerinde sayıp, kilitlenirsin. Mustafa Hoca Türkiye Ligi'ndeki takımların potansiyelini az çok biliyor ki, nabza göre şerbet veriyor. Bana kalsa özel denilen maçlarımda Uğur ile Cisse'yi yan yana oynatırım. ( Fenerbahçe'de Aurello gibi cumhuriyet altını, Selçuk gibi ince ayar gümüşü iyi oynatabiliyordu. Hakan Şükür gibi sırtı dönük ve yanındaki adamı kral yapacak adam, Arif'i gol kralı yaptı mesela. Kaldıki bizde bulunan Uğur ve Cisse iyi adamlar. Oynat ikisini, çift yap önlibero'yu. Hem savunman rahatlar, hem hücumu başlatıp, Delgadon'dan verim alır, daha çok pozisyon bulursun.) Gerekirse Nobre'yi tek bırakırım. Nobre'yi destekleyecek adamların mesela bu Holosko olabilir. S. Özkan olabilir... işte bu alternatiflerle maçın gidişatına göre taktik uygularım. Ha burası Türkiye! Ama git bakalım Avrupa'ya. O meşhur ilk 20 dakikada seni ne yapıyorlar. Rakibin kuvvetliyse ve iyi ayakları varsa darılmayalım ama İ. Üzülmez'lere İ. Toraman'lara çimleri öptürürler. Gökhan Zan'ı da bakkala iki ekmek almaya gönderirler. Feyk, hız, adam geçme o zaman kötü olur. Bunu tahmin edebiliyorum. Off çok kötü olur ya!:) Kısacası; anlatmak istediğim bazı maçlarda geriye düştüğün zaman hem rakibe aşırı güven yüklersin, hemde gereksiz panik yaparsın. Neticede futbol başlı başına bir ekip işidir. Son zamanlarda şöyle br söylem ortaya atılıyor." Artık futbol savunmada başlar." Doğruluk payı had safhada o buradaki savunmayla anlatılmak istenen savunmanın, oyun kurmadaki becerisi ve topu ayağında iyiden iyiye sımsıkı tutmasıdır. Anlatılmak istenen, bence şu olmalı. Topa ne kadar çok hakim olup, tekniğine güvenirsen rakibi o kadar mahkum edersin. Hiç kuşkusuz fiziğe dayalı gücün, oyun etkisi de çok mühimdir. Ancak, Pirelli reklamında ne denir? "Kontrolsüz güç, güç değildir.":)

Psikolojik vakka: Sivasspor maçında gole yaklaşsakta, daha önce bulamadığımız golün ceremesini çektik diyebilirim.

İsmail ağbi i"lk yarım saat" derken, maçın 3'te 1'lik bölümünde biraz tutuk kaldık. Çünkü hücum hattı ve orta alanda bir türlü bütünleşme sağlayamadık. Maçı izleyince böyle olacağını kestirebiliyorsun. Gördüğün gibi Trabzonspor tüm gücünü, elverdiğince ilk yarının zaman dilimlerine göre ayarlamış. Evet, 20. dakikadan sonraki süreçte Beşiktaş, Trabzonspor ceza yayında görünmeye başlasada, orta alanda kaptırılan toplar, Trabzonspor'un hızlı adamlarına fırsat oldu. Ha, bu fırsatlardan yararlanamadılar. Bende sırf bu sebepten dolayı, ilk 20 dakika yerine, ilk yarım saat diye yazmayı daha iç açıcı buldum. Biliyorsun ki, dünyada hiçbir takımın futbolcusun şortunda turbo yoktur. Anlayacağın, maçın her anı etkin olmak insan işi değil.:) Kim ne derse, desin. Umut, Gökha Ünal... Ya, bu forvetlerden çok şey beklemeyelim.

Ya bende, senin bana dokundurduğun gibi, " bir cümle üzerine hikaye kitabı yazacak" kadar aşırılaştım.:)

Ama ne yapayım ağbi? Anlatmak istediklerimin açıklamasını yapmak durumundayım. Aslında hepimiz bu durumu içimize sindirmek zorunda olmalıyız. Nasıl ki ortaokulda Türkçe sınavının sonuncu sorusu bir cümleyi açıklamakla ilgilidir. Veyahut komposizyon yazmanızı isterler. İşte o ifadeler, o dersin yüzde otuzunu oluşturur ve sene sonunda karnenize yansır. Sayısal tahminleri doğaçlama olarak yorumlamak sağlıklı olmamakla beraber, herkes tarafından eleştirilse de kanımca kendini ifade edebilmek veya tanımlamak, hayatın net olarak 3'te biridir. Brütüne gelince orasına kafa yormayalım. Boşver gitsin:) Herkesin bünyesine mazhar kodları vardır ya. O kodları yazılarda da görürsünüz. Mühim olan o kodları, sizin nasıl anladığınız değil, kodu verenin anlatmak istediğidir. İşte onu çözersek, çok daha iyi olacak. Sakın alınma ha, İsmail ağbi! Bu şey gibi. " Ağlıyorsam sebebi varrr, gülmüyorsam sebebi varrr, " gibilerinden. Sadece açıklamak istedim. "Beni böyle kabul ediniz.":) Bende yazıyorsam sebebi var be ağbi! Kal sağlıcakla...

Gokhan Gurgan
12-11-2008, 20:31
Zapo tabii güven verecek ağbi. Biz yıllardır, İ. Üzülmez gib, savunmadaki duruşu çarpık, teknik yönü 0 oğlu 0 ve düzgün orta yapabilme özürlü futbolcuyu izliyoruz. Ve bu adam Beşiktaş'ta kaptan. Olacak iş mi ya! Asır devirmiş, futbolcularıyla genel olarak beyfendiliğin sembolü olmuş Beşiktaş'ımız da, İ. Üzülmez kaptan. Çok iyi, mütevazi ve toparlayıcı bir adam da değil. Hatta konuşmaktan aciz. Birde her fırsatta rakibine çekip, indiriyor. Ve itirazı meşhur. Olmayacak yerde faulleri var. İşibn ilginç yanı ne biliyor musun? İ. Üzülmez ikili mücadelelerde faulü genellikle kendisi yapar, hakemde faulü Beşiktaş'a verir:) Avrupa'da bile buna dikkate ettim beb. Acayip, geribime gitti.:) Ya ayıptır ya. Harbiden ayıptır. i. Toraman desen, yer yer iyi oynasa da inişli çıkışlı ve didişmeye meraklı, İstanbul avcısı bir adam. Hele rakibin sırtı dönükken yaptığı gereksiz faüller, orta sahalardan defalarca kalemiz gol oldu. Gökhan Zan'da Ç.kale'de çok zor şartlarda yetişmiş bir ailenin çocuğu. İsmi de tıpkı benim ismimin etkisi gibi, Gökhan Keskin'den esinlenerek konmuş. Fakat, biraz iyi oynadı, tamam harika, güzel. Yönetim jestte yaptı, Gökhan'a. Sonra bence nankörlük yapıp, para beğenmemezlik yaptı. Ee ayıp değil mi? Her ne olursa seni Beşiktaş görmüş. Ama sen ne yapıyorsun? Gidiyorsun yönetime kafa tutuyorsun, oynadığın maç sayısı belli ve ilk zamanlardaki gibi değilsin. ( Sakatlık sorunun var, farkındayız. Ama nice insanlar vardı belki senden iyiydiler. Ve futbol hayatları bitti. Sende oynadığın kadar para almayı, hayatın gerçeği kadar iyi bilecek, yaşama karşı zan altında kalmayacaksın, Gökhan.) Hata üstüne hata yapıyorsun. Bu futbolcular Beşiktaş'ta kaldığına dua etsin. Bana göre kredileri dolmuş, tolerans sabrını çoooktan aşmışlardır. Beşiktaş'tan daha iyi bir klüpte forma giymeleri inanılmaz derece de mucize gibi gözüküyor. Bunlar, tipik yerlilerimiz gibi ikinci baharını Akçabat'ta, Kuşadası'nsa, Edirne'de, Niğde gibi futbol takımlarında geçirirler, ancak bu olur yani.

Şimdi güzel ağbim, farkındasın ki bu saydığım isimler Beşiktaş'lılığın yanından bile geçmiyorlar. Sözüm ona, Beşiktaş'lı olmayabilirsin buna lafımız yok. Peki ya mücadelen, kendini geliştirmeye yönelik girişimler, en önemlisi de karakterinin saflığı. Yok, bunların hiçbirisi onlarda yok. Gerçekten benim 4 ibrahim'imizden en çok beğendiğim, göz kaş çıkartmayan, kaş olanıydı. Onu da keşfeden keşfediyo ağbi. İşte Avrupa'nın keskin gözü. Ben derim ki, paranın para zamanı, Zan'ı Arsenal'e kilitleyip, Bobo'yı satsaydık, iyi olacaktı. Yönetimin zamana bakışı ve ekonomi politikası ince ayarlı olmalı. Hem, iki oyuncumuzda dünden razıydı. Ama olmadı. Şimdi sanmıyorum ki, Bobo'ya o kadar para versinler. Ya da Gökhan Zan'ı Arsenal'e alsınlar.:) Sana da komik gelmiyor mu? G. Zan-Arsenal... Yıh yıh yıh yani:) "Geçti Bor'un pazarı sür eşeğini Niğde'ye.

Ee güzel ağbim, Zapo gibi nerede, nasıl ve ne zaman duracağını çok önceden kestiren, hava toplarında iyi işler yapıp, göğüsüne gere gere top oynayan, kuvvetli ve karakterli futbolcuya tabii ki güveneceksin. Ben ve çoğu Beşiktaş'lı, hatta futbolseverlerde güven verici olduğu kanısında. O da hata yapar ama bizim yerlilere nazaran adam çooook ileride. Sana detay ama çok anlamlı bir örnek vereyim. Dünkü pozisyonda Yattara'nın kendisini bıraktığını büyük bir ihtimalle anlasamda, çelişkide kalmıştım. Ama Zapo'nun alışık olmadığım hafif isyanını ekran başında görünce temiz bir yargıyla, "yüzde doksadokuz nokta dokuz birşey yok bu pozisyonda" diyebildim. Olumsuz yönde eleştirdiğim tipler olsaa, ooo o an, inan verdiğim oran bayağı bir düşerdi. Yaa, aradaki fark ve güven duygusu işte. Boşuna sevmiyoruz biz bu Zapo'yu. Birde Sivok var ki, o savunmada ki 1 numaram. Neyse konu zivanadan çıktı.:)

Ismail Hakki Demirel
12-11-2008, 21:05
ağzına sağlık gökhan, alıncak gocuncak bişey yok, burda beşiktaşımız için bişeyler yazıyoruz çiziyoruz ,kafa beyin patlatmaya çalışıyoruz emek harcıyoruz, neyi ne kadar nasıl yazmak istiyorsan yazacaksın, yazacaksınki bizlerde okuyup fikir , karşıt görüş , öneri olarak geri dönüşüm kazancaksın, geçen ki konudaki tansiyon yüksekti ve olmaması gereken tartışmaların odağında kaldık... kal sağlıcakla...

Mustafa Fatih
12-11-2008, 21:26
KOLbasti OUT ZAPObasti İN.....:)

Uğurcan Erdem
12-11-2008, 23:04
Çok seviyorum şu Zapoyu...