PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Defans oyuncularımız ne yapmak istiyor ?

Berkant Tutaklı
26-02-2007, 09:28
"Milli futbolcular böyle oynar mı?"

Beşiktaş'ın Trabzonspor deplasmanında 2-0 üstün duruma geçtiği maçı 3-2 kaybetmesi teknik direktör Tigana’yı çıldırttı. Futbolcular başı önde soyunma odasına giderken Fransız teknik adam fırçaladığı futbolcuları yönetime de şikayet etti. Tigana’nın isim vermeden özellikle savunmayı suçlayarak, yöneticilere “Ben çizgi defans yapmayın diyorum. Beni dinlememiş gibi hareket ediyorlar. Bunlar nasıl milli oyuncular? Ülkelerinde milli formayı giyen oyuncular böyle oynamaz” dediği; oyunculara da “Size hayret ediyorum. Böyle goller yenir mi? Herkes kafasına göre davrandı” diye kızdığı öğrenildi.

DEVRE ARASI UYARMIŞ

Teknik direktör Jean Tigana’nın sanki başlarına geleceği önceden görmüşçesine futbolcuları devre arasında uyararak, “2-0’a güvenmeyin. Sanki oyun 0-0 gibi mücadele edin. Bu işin şakası yok. Trabzonspor’un baskısı var. Eğer başlarda bir gol bulurlarsa işimiz kötü olur” demesine rağmen siyah-beyazlıların skoru lehlerine koruyamadıkları belirtildi.

KOLOT DA SERT ÇIKTI

Futbol Şube Sorumlusu Celal Kolot’un da Tigana gibi soluğu hışımla soyunma odasında aldığı ve oyunculara “Ben böyle amatörce goller yiyen bir ekip görmedim. Beşiktaş takımı Trabzon’da öne geçip maçı veriyorsa bu sizin kabahatiniz” diyerek eleştirilerde bulunduğu ifade edildi. Maç sonrası karşılaşmayı değerlendiren yöneticilerin de “Bu yenilginin mazereti olamaz. Beşiktaş formasını giyen oyuncu böyle bir sonuç alıyorsa başını öne eğip düşünmeli. Böyle rezillik görmedik” dedikleri öğrenildi.

İbrahim TOROMAN:Hocamız çizgi defansı bırakmamızı ofsayt taktiği yapmamamızı söyledi...

Bu cümleden sonra tek yorum yapabiliyorum...YORUMSUZ....

Serdo Yeşil
26-02-2007, 09:37
Hani futbolcunun ne yaptıgı önemli degil hani önemli olan renklerdi tiganaya bir kelime söyleyen bu siteden niye atıldı futbolcuları eleştirenler uyarılmadımı

Ali Erken
26-02-2007, 09:43
kapasiteleri belli fazla yuklenmemek gerek. Baki'yi besiktas savunmasinin gobegine layık gorenler elestirilmeli baki degil. ayrica futbol takim oyunu.

bu ofsayt taktigi isinde sanirim tigana haksiz. hicbir futbol takimi hocasindan bagamsiz ofsayt taktigini bu denli duzenli uygulayamaz. sezon basindan beri yaptik bunu. bazi macta tuttu. bu macta tutmayacagi belli idi..Veysel bunu yer, gokdeniz yemez.

Berkant Tutaklı
26-02-2007, 09:47
Hani futbolcunun ne yaptıgı önemli degil hani önemli olan renklerdi tiganaya bir kelime söyleyen bu siteden niye atıldı futbolcuları eleştirenler uyarılmadımı

Evet burada futbolcuları ve Tigana'yı eleştirenler uyarı aldı fakat eleştiri seviyesiz bir şekilde ve hakarete varınca oldu.Burada futbolcuları eleştirmekten çok aradaki kopukluğu ortaya koymaya çalıştım.Ortamı bir polemik sahasına çekmene hiç gerek yok içinde kalmış duygularını burada bastırmaman gerekir bence...Konuyla ilgili yorumu varsa yaparsın yoksa konuyu saptırmana gerek yok.Eğer bu konunun kaldırılması gerekiyorsa gereken yapılır mutlaka.Bundanda hiç şüphen olmasın.

Gürhan Oğuz
26-02-2007, 10:03
geçmişteki kısır tartışmalara geri dönmemek lazım elbette bizlerde tiganayıda futbolcularıda kendimizide eleştireceğiz ama saygı sevgi ve en önemliside yapıcı ve ileri götürücü olarak yapacağız
geçmişte yapılan tasrtışlarda insqanların kişiliklerine ve özeline yapılan hakarete varan tartışmalardı
artık bunları aştığımıza inanıyorum

açılan başlıklar yada silinen yazılar yada silinen üyelikler kim olursa olsun haddini ve halkın takımı felsefesini aşmadan ve seviyesi yüksek olarak yapılamalıdır
bu hepimiz için geçerlidir

siyah beyaz olan her güzellik bizim için olsun

Burhan Gümüş
26-02-2007, 10:32
bence eleştiri yaparken o herşeyi bilen futbol yorumcusu yanılgısına düşmememek lazım.Onunda ötesinde adı üstünde eleştiri (saldırımdeğil)biraz olumlu yaklaşmak gerektiği kanısındayım.Şimdi burada tigana ve İ.Toramanın söyledikleri örtüştüğüne göre eleştiriden nasibini alması gereken önce çizği defans anlayışından vazgeçmeyen oyuncular olmalı.bu bir alışkanlıkla ilgili refleks olarak yapılıyorsa bir önce vazgeçmeleri gerekmekte yoksa aksi durum ortada.Bir başka trabzon gibi hızlı oyuncuların olduğu takım aynı şekilde bizi mağlup edecektir.bu ligi elimizle fenerbehçe gibi çok kötü bir futbol oynayan takıma teslim etmeyelim derim...

Özer Özçetin
26-02-2007, 17:28
Balık baştan kokar diye bir deyim var ya,bizimki o misal.2000 lerin başında bangır bangır gelen tehlike,ahtapot gibi Beşiktaşın her yanını sararken,milenyum yönetimi diye dört elle sarılınan bir devir yaşadık.Süleyman Seba o günleri gördüğünden Hasan Aratı işaret etmiş,Rahmi Koç merkezinde yapılan görüşmelerde M.Keçeli,S,Sebanın H.Arat ı işaretiyle neden ben değil de veliaht Arat diyerek S.Bilgili saflarına geçince 7 yıldır süren macera dolu hayat başlamış oldu.
Vizyon değişikliği masalına kanan kongre üyelerimiz yüzde 51 lik bir oy oranı ile turuncu devrimi başlattı.Borçlar,sportif başarısızlıklar,hayal olan Avrupa maceraları,kuruyan özkaynak,isim satmalar,sponsorlara boyun eğme,yüksek tazminatlı sözleşmeler ve bir çoknegatif iş peşpeşe geldi.100.yılın şaaşalı dönemi sadece 6 ay sürdü,11 puanlık fark önce şu anda yine seçtirmek için desteklediğimiz ve seçtirdiğimiz Ulusoy kurullarınca ,uyduruk bir tekrarla 8 puana indi,akabinde tetikçi papila ile 5 puana ve dalları koparılmış 5 futbolcusu cezalandırılmış bir takım hüviyetine girdik.Kaçarcasına Beşiktaşı terk eden Bilgili ve ekibi bu kez daha önce kendi yönetiminde olan Demirören ve Oktaya deyim yerindeyse işi teslim etti.Artık ödenem<z borçlar,darmadağınık bir takım,teknik ekip boşluğu,moral bozukluğu,Şampiyonlar ligine gidememe gibi handikaplar sırıtmaya başladı.
Demirören verdiği sözlerin altında kalmamak için ihtiyaç duyulan mevkilere bakmadan,menajerlerin tavsiyeleri ile hepsi hüsranla ve zararla biten transferlere imza attı,hoca sirkülasyonu başladı.Seba devrinde G.Milne ile sabırlı çalışma müzeleri kupalarla doldurmuşken,geride başarılı bir örnek varken ,mazi unutuldu geçmiş yok sayıldı,Beşiktaş değerleri hatırlanmadı,2 yılda 4 teknik ekip yönetti Beşiktaşı.
Gerek federasyon seçiminde,gerek transferlerde,gerek bütçe yönetiminde,gerek hoca seçimlerinde başarıyı doğruyu istikrarı yakalayamayan yönetimler,balık baştan kokar misali,Beşiktaşı bu acı günlere düşürdü.Seba döneminde 2.olmak ayıplı sayılırken bugün 2 veya 3 .olabilmek kitlelerin hedefi haline getirildi.Ben de bir yazımda futbolculara kızdım,sebebi tekniklerinin zayıf olması kapasitelerinin azlığı değildi asla,beni kahreden korkak olmalarıydı.Cesur olmamak Beşiktaş forması giyen kimseye yakışmaz,Trabzın gibi kritik ve önemli bir deplasmanda 2-0 ı yakalamak herkesin harcı değildir,ama inanmamaları ve korkmaları en büyük suçlarıdır.

Gökhan Bora
26-02-2007, 23:02
Futbolcuya veya teknik direktöre kızılabilir ama bu o kişilere hakaret etmeyi gerekli kılmaz bende şuan beşiktaş forması giyen birçok oyuncunun giydikleri formayı yeterince terletemediklerine inanıyorum bu onları bir insana yakışmayacak şekilde aşağılamamı onlara küfür etmemi mazur göstermez gösterilmesi gereken tepki giydiği formayı yeterince haketmeyen (oynadığı futbol itibarı ile) futbolcu ile sezon sonu yolumuzu ayırmak olacaktır.bu hareket yani gelecek olan fuıtbolculara
aynı zamanda bir mesaj olacaktır beşiktaş forması giydiği sürece hiç bir sporcunun
kendi taraftarımız tarafından hakarete uğraması bizim açımızdan kabul edilebilir olmamalı.
konu defansın yaptıklarına gelince bir oyuncunun sakatlanması bir defans hattını bu kadar etkilememeli defansa yeni sezon için transfer gerekli ama eldeki oyuncuları satmadan aynı şekilde kaleyede defansa güven vermesi muhtemel bir kaleci şart.defans kalenin korkusundan ileri çıkmakta tereddüt yaşıyor.orta sahayı geçen toplara ani müdahalede kararsız kalmaları bize pahalıya patlıyor.

Deniz Can
28-02-2007, 00:18
Vallahi ne yalan soyleyeyim; futboldan anladigim butun oyun sistemlerinin toplaminda hep 11 cikiyor olmasidir.

Uzaktan davulun sesi hos gelir derler gerci ama bazen oyuncularimizin yaptiklarini gorunce 'ulen bunu ben bile yapmam' demedigim de olmuyor degil.

Fakat benim onlarin dogru yaptiklarini yapabilecegime inancim olmadigi icin onlarin dogru yaptiklarini da yapamam. Onlarinda kendilerinden ziyade zafere hele de nihayi zafere inanclari yoksa ben bile bunu yapmazdim dediklerimi yaparlar.

Ulas Bozkurt
28-02-2007, 00:36
Ibrahim Toraman mutsuz..

Seneye Fener'e imza atar..

bende bu postu uplarim