PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Muhammed Barcelona da ...

Cihan Umut Kaya
27-02-2007, 10:54
http://img225.imageshack.us/img225/7100/muhammetbk3.jpg

Barcelona, Beşiktaş’ın 12 yaşındaki yıldızı Muhammed Demirci için kesenin ağzını açtı. İspanyol kulübü, yetiştirme parası olarak siyah beyazlılara 3 milyon Euro (Yaklaşık 5.5 milyon YTL) önerdi.

BEŞİKTAŞ alt yapısından yetişen "Yerli Maradona" lakaplı Muhammed Demirci, özel davetle gittiği İspanya’da izleyenleri hayran bırakırken, transferi için Barcelona kesenin ağzını açtı.

İspanyol kulübünün alt yapısında 5 gündür idmanlara çıkan 12 yaşındaki Muhammed için Barcelonalı idareciler, önce "Okul ve aile masraflarını karşılayalım" önerisini getirdi. Beşiktaş kongre üyesi Seyit Ateş, bu teklifi geri çevirdi. Barcelona Kulübü’nün alt yapı koordinatörü Albert Benaigez, Muhammed’in ileride dünya çapında bir yıldız olacağını belirterek, yetiştirme parası olarak 3 milyon Euro önererek ikinci bir teklif sundu. Ateş, "Muhammed kadar Beşiktaş Kulübü’nün geleceği de önemli. Sadece yetiştirme parasıyla bu iş olmaz" karşılığını verdi.
Sanki bir rüyaydı

Bu gelişmeler üzerine devreye Barcelona Kulübü’nün kurucusunun oğlu Michael Witty girdi. Seyit Ateş, Ekrem Ören ve Necmettin Çelikhan’ın da hazır bulunduğu toplantıda Witty, "Muhammed’in tekniğine fiyat biçilmez. Bu nedenle onun tüm okul masraflarını, aile geçimini temin edecek bir iş teklif ediyoruz. Ayrıca Beşiktaş Kulübü de bu transferde önemli miktarda para kazanacak. Muhammed, B takımında oynarsa 1 milyon Euro, A takımında yer alırsa 3 milyon Euro’yu Beşiktaş Kulübü’ne vermeye hazırız" dedi.

Dün İstanbul’a dönen ve ayağının tozuyla Fulya Şan Öktem Tesisleri’nde idmana çıkan Muhammed, Barcelona’nın tesislerini ve stadını anlata anlata bitiremedi. Genç yıldız adayı, arkadaşlarına, "Futbolun mabedini gördüm. İnanılmaz tesisleri var ve çok iyi eğitim veriyorlar. İzleyen de oynayan da zevk alıyor. Barcelona’da oynamak en büyük düşüm" diyerek duygularını dile getirdi.

kaynak: hürriyet

http://www.youtube.com/watch?v=kiUA_JriWMs

Sefa Gülhani Çavuş
27-02-2007, 10:56
bi çocuğu tutamadınız bee..

yetiş ya Muhammed dedik o da gitti!

Erkan Özberk
27-02-2007, 11:01
beşiktaş kendi gençlerine iyice sırtını döndü. yuh olsun sizin gibi yöneticilere. iyice soğuttunuz herşeyde. ama muhammed için en iyisi oldu. kurtardı geleceğini. beşiktaşta kalsa ne olacaktı sanki. yok olup gitmeyeceği ne malum

Orkun Bademli
27-02-2007, 11:23
eğer bu transfer para yokluğundan yapildiysa bizim çok büyük bir ayibimizdir
demirören delbosquenin parasini bizim muhammetten çikariyosa gerçekten ayip
bir iki kelime daha edim bu çocuk 16 yaşinda satilsa 12 milyon rahat ederdi
s.lizbon c.ronaldoyu manchestera 18 yaşinda satti be 20 milyona yakin para aldi bu en çarpici örnek

Berk Halil Lişesivdin
27-02-2007, 11:26
bi çocuğu tutamadınız bee..

yetiş ya Muhammed dedik o da gitti!

:D :D
abim icin yanıyordu bu duruma ama bu yorum karşında çatladım gülmekten valla helal olsun diyorum..

artık hızıra ali ye bakalım..:rolleyes:

Cihan Umut Kaya
27-02-2007, 11:36
eğer bu transfer para yokluğundan yapildiysa bizim çok büyük bir ayibimizdir
demirören delbosquenin parasini bizim muhammetten çikariyosa gerçekten ayip
bir iki kelime daha edim bu çocuk 16 yaşinda satilsa 12 milyon rahat ederdi
s.lizbon c.ronaldoyu manchestera 18 yaşinda satti be 20 milyona yakin para aldi bu en çarpici örnek

Sana katılmamak isterdim hayır bence öyle değil demek isterdim ama görünen şey o ki bu durumun izahı budur...

Daha geçen yıl tv lere çıkan yöneticiler muhammedi asla satmamak istediklerini ve BEŞİKTAŞ ın geleceği için çok önemli olduğunu söylüyorlardı hatta alt yapı sorumlusu bir yönetici star tv de çıkıp a takıma çıkarmadan göndermeyiz diyordu..

Bu bence BEŞİKTAŞ için çok kötü gelişmeşerin sinyalleridir..

Dün basketbol takimının ismi ile başlıyan bu kabus bugun muhammed le yarın çok daha önemli şeylerle devam etmesi korkusu, içimde tarifi imkansız bir hall almaya başladı....

Tabi eğer muhammedin verilmesinin nedeni dselbosge gibi bir durumdan kaynaklı ise....

Erkan Özberk
27-02-2007, 11:42
bu oyuncuyu 18 yaşına kadar takımda tutacak bir yönetim yoksa, bu oyuncuyu sahiplenecek bir teknik direktör yoksa... ki öyle görünüyor. o zaman vah beşiktaşımızın düştüğü hallere. "demirören:TARİH SENİ AFFETMEYECEK:mad: "

Erkan Özberk
27-02-2007, 11:44
bunları yazmaktaki amacım muhammeD'den daha fazla para kazanılması sebebiyle değil. be bu çocuğu beşiktaşta oynarken izlemek, "beşiktaş'ta bir dünya yıldızı oynuyo" demek istiyorum. ama maalesef olmayacak

Mustafa Ozyurt
27-02-2007, 12:07
Bu haberin sonu yalan.
Dün Santra'da sordular çocuğa; '' sen hangi yakımda oynamak istersin? Barcelona mı Beşiktaş mı diye?'' Muhammet kısa ve net bir cevap verdi; '' Beşiktaş ''

Cihan Umut Kaya
27-02-2007, 12:18
Bu haberin sonu yalan.
Dün Santra'da sordular çocuğa; '' sen hangi yakımda oynamak istersin? Barcelona mı Beşiktaş mı diye?'' Muhammet kısa ve net bir cevap verdi; '' Beşiktaş ''

valla kaynak hürriyet gazetesi, olduğu gibi yayınladım elbette yalan olan böülüm olabilir ancak bu kez umarım değildir...
çünkü küçük muhammet bile

Sen hangi takımda oynamak istersin? Barcelona mı Beşiktaş mı? sorusuna BEŞİKTAŞ cevabını veriyor ve buna rağmen yönetim bu oyuncuyu küçük kartalı satıyorsa ya da satarsa, muhammet Barcelona ya rağmen BEŞİKTAŞ diyebiliyorsa onu 5 milyon ytl ye satan yönetim ne diyor çok merak ederim......

Cihan Umut Kaya
27-02-2007, 12:18
para içinse yapasınlar satmasınlar........

Muhittin Saban
27-02-2007, 12:41
Endüstriyel futbolun "Endüstreni" çoktan hareket etti bile Beşiktaş'ta. Tam 9 yıl önce başladı bu yolculuk. Ayhan'ın 1998'de 8 Milyon dolara "vavvvv" dedirtecek bir şekilde transfer edilmesine aslında alt yapıya dolaylı olarak kilit vurma operasyonunun başlangıç evresi de diyebiliriz.

Çünkü Beşiktaş geleneğinin ve camiasının hiç tanımadığı ve benimsemediği bu transfer hareketi ile kulüp paçayı kaptırdı. Eh o zamanlar canlı yayın gelirleri göz kamaştırınca bir de bunlara sponsorların ciddi olarak eklenme çabaları bir an da sırtta kambur olan "alt yapıya" özenin azalmasına neden oldu.

Neden uğraşsınlardı ki nasılsa gelirler gelmeye başlıyordu. Hele buna kombive satışlar eklenince değmeyin keyiflerine! Alt yapı ile uğraşıp vakit kaybetmek yerine ele geçen ne varsa onlara göre doğru bize göre yanlış transferlere harcandı bu gelirler. Doğru yönetilemeyen bir kulüp ve kişisel rantın getirileri bir anda Beşiktaş'ı görünürde olmasa da arka plana attı.

Ne yani Muhammet gibi çok nadir yetişen bir yeteneği elinde tutamaz mı kendini Avrupa kulübüyüz diyen kulübün yöneticileri? Bu çocuk tabiki manevi olarak bir şey görmezse, sahiplenilmezse ve ona "Para getirecek bir gelir" olarak bakılırsa kim olsa Barcelona'yı ister.

Başka sayfadaki yazımda da belirtmiştim; artık veliler çocuklarına eskisi gibi sokakta top oynadıkları için kızmıyorlar ve onları bizzat kendileri ellerinden tutup futbolcu olup çok para kazanmaları için kulüp kulüp dolaştırıp "Oyna ve futbolcu ol, çok para kazan" sözleri ile inisiye ediyorlar.

Burada Beşiktaş yönetimi, eskiden beri süregelen bir hatayı sürdürerek bir yanlışın devamlılığını sağlamıştır.

Umarım bundan sonra Beşiktaş alt yapısında ki çocuklarımız Barcelona'ya transfer olabilmek için değil de adam gibi Beşiktaşlı bir futbolcu olabilmek için çalışmalıdırlar ve yetiştirilmelidirler tabi bu değerleri birileri uğraşır ve gösterirse!

Bir yandan da Muhammet'i düşünüyorum "ne yapsın ki?

Ne yapalım bize düşen "Yolun açık olsun" demek galiba.

Bir not: Bir zamanların futbolcu fabrikası Ajax sata sata ne kazandı ve şu an ki durumu Avrupa futbolunda nerelerde?

.

Safa Şenyıldız
27-02-2007, 12:53
Kendi açımdan bakıyorum "Gitmesin." diyorum. Muhammed açısından bakıyorum "Kesinlikle gitmeli." diyorum. Ama olması gereken ne diye düşününce aklıma "Yönetim bu çocuğa hak ettiğini verip kulüpte kalmasını sağlamalı." diyorum. Ama biliyorum ki bunu yapacak yönetime sahip değiliz; onların bakış açısı ne satarsak kar. Malesef yapabileceğimiz birşey yok. Yolun açık olsun Muhammed... Umarım Kartal kalırsın...

Murat Ödemiş
27-02-2007, 13:12
parayı icat edenin ...................

Hüseyin Vezir
27-02-2007, 13:23
İşte 100 yılın son harikası olarak gösterilen, Barcelonaya transfer olan Muhammed'in Santrada canlı yayına katıldıgı videosu..

http://www.youtube.com/watch?v=j9JQaNyJ76s

Fikret Arul
27-02-2007, 13:44
Bizim Yöneticilerimiz, Muhammedin Okul masraflarını karşılayıp, ailesine İş Bulamazlarmıydı..

Seviniyolardır muhtemelen, bide Kademeli olarak A takıma yüksleirse 4 milyon.. Keyfe bak be..

Kemal Agül
27-02-2007, 14:34
zaten beşiktaşın futbolcusu değilmiş çoçuğun menajerinin bütün haklari adam insaflı biraz beşiktaşla anlaşın demiş

Ulas Bozkurt
27-02-2007, 14:48
Avrupanin dev takimi yapacağim diyenler Geleceğimizi böyle peşkeş cekiyorlar..Kapatin alt yapiyi felan madem kendimize oyuncu yetiştirmiyoruz millete saticaz yerim öyle alt yapiyi..

Cihan Umut Kaya
27-02-2007, 16:56
http://www.youtube.com/watch?v=j9JQaNyJ76s
allah aşkına şunu seyredin bi gönlünden gçen ne diyorlar BEŞİKTAŞ diyor çocuk gözleri dolmayan birisi varmı ya bu söze.................

Gürhan Oğuz
27-02-2007, 17:41
verin gari verin gari
ne kaldıki geriye

Ahmet Ayyıldırım
27-02-2007, 18:32
3 mılyon euro cocugun cikolata masraflarına bıle yetmez :)
kesinlesmıs bırsey yok ortada..Muhammed'ın bızde kalması ıcın hala umudum var...:confused:

Safa Şenyıldız
27-02-2007, 19:42
Kesin olan bir şey var. O da Barcelona'ya gidecek olması. Kesin olmayansa kaç para alacağımız.

Namik Kartaloglu
27-02-2007, 20:00
Ben gitsinmi gitmesinmi kismina sadece eyer ona iyi bir altyapi egitimi verilemeyecekse gitsin, aksi durumda kalmali diyorum ve esas yazmak istedigim soruna geliyorum; Santra yi yukardaki lenk lerde izledim ve dikkatimi ceken Ahmet Cakar in ne akla hizmet ettigine bir cevap bulma kaldi. Sordugu sorularda cevap aradigi falan yok adamin, sadece yonlendirmeye calisiyor Besiktas ta ne yapacaksin cek git barcelona da oyna! gibisine getirip,orda da arkadaslar edinirsin, ingilizce, ispanyolca ögrenirsin... ve Muhammet te o önerileri duyunca ozaman olur diyor. Ahmet Cakar hakemken yaptigin rezilligi futbol yorumculugunda da yapmaya devam et " Koyunun olmadigi yerde Keciye Abdurahman Celebi derler"

Serkan Balcı
27-02-2007, 22:40
çok üzüldüm gerçekten.satılmasına

Umut Keskin
27-02-2007, 23:56
tebrikler muhammed !! yolu açık olsun inş ilerde beşiktaşımızda oynama fırsatı bulur

Cavit Samancı
28-02-2007, 13:54
Yazıktır be kardeşim yazık....Daha bir yıl olmadı,çocuğun birkaç maçını izledim hayran oldum ...İçimden şu çocuk bir an önce büyüsün, sakatlanmasın şımarmasın da Beşiktaş forması altında maçlarını izleyebilelim diye tanrıya dua ettim....Dualarımız boşa gitti anlaşılan...Koskoca Beşiktaş kulubü yöneticeleri beceriksizliklerine bir yenisini daha ekliyorlar......Bu çocuğun bırakın Beşikta'ta oynamasını, 4-5 sene sonra şimdiki değerinin 20-30 katına satılabilmesi mümkünken birkaç milyona tenezzül ediyorlar.Geçmişte Türkiye'nin en kaliteli altyapısı olan Beşiktaş kulubü altyapısının nasıl çökertildiğini şimdi daha iyi anlıyoruz.