PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Suç Odakları Tribünde

Safak Batman
21-01-2009, 14:54
Emniyet ürkütücü bir rapor hazırladı. Suç örgütlerinin yeni adresi, tribünler. Aşırı sağ ve sol örgütlerin yanı sıra PKK da statlarda cirit atıyor, propaganda yapıyor.

Uyuşturucu satılıyor. Örgüte militan yetiştiriliyor. Yasadışı sağ ve sol cirit atıyor. Gençler sigaraya ardından uyuşturucuya alıştırılıyor.

Suçun artmasının engellenmesi için en önemli unsur spor. Gençleri kahve köşelerinden kurtarmak, kötü alışkanlıklar edinmesini önlemek için spor daha da bir önem kazanıyor. Ancak Emniyet Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı rapor, durumun hiç de böyle olmadığını gözler önüne serdi. Suç örgütlerinin yeni adresi, tribünler.

Kalabalık taraftar topluluğunu suça teşvik için kullanan örgütler, genç beyinlere neredeyse her istediğini yaptırıyor. Propaganda yapmak veya kötü alışkanlıkları yaymak için statlardaki potansiyel kalabalık kullanılıyor.

Örgütün çalışma yöntemi şöyle: Önce gençlere birer ağabey kazandırılıyor. Bu ağabey, o genç veya gençlerin her sorunuyla ilgileniyor. Ardından uzatılan bir sigara ile de fitil ateşleniyor. Sigara alışkanlığını, uyuşturucu izliyor. Uyuşturucu bağımlısı haline gelen o genç, bir süre sonra örgütün gerektiğinde satıcısı haline geliyor. Sadece uyuşturucu örgütleri bu tribünlerdeki gençlere yönelmiyor.

Casus Taraftar

Aşırı sağ ve sol örgütlerin yanı sıra PKK da statlarda cirit atıyor, propaganda yapıyor. Hatta militanlar yetiştiriliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, bu gidişe dur demek için bir de proje hazırladı.

Tribünlerdeki bu grupların arasına sızması ve suç örgütlerini deşifre etmesi için 'Casus taraftar' oluşturulacak. Emniyet tarafından yönlendirilecek olan casus taraftarlar, 81 ilde de bulunacak. Her takım için ayrı bir kişi belirlenecek. Ankara'da düzenlenen 'Gözlemciler ve Temsilciler Semineri'nde konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Güvenlikten Sorumlu Emniyet Müdürü İsmail Çalışkan, kulüplerle de iş birliği içinde olduklarını, bu işbirliğini daha da arttıracaklarını söyledi.

Bu 'Casus taraftar' projesinin dünyada bir örneği de yok. Daha önce medyaya da yansıyan, 'Spotter Polisler'den farklı bir uygulama olacak olan bu proje, en kısa sürede hayata geçecek.

Kaynak: Akşam

Safak Batman
21-01-2009, 15:00
dikkat aramızda casus olabilir :)

Emre Ersoydan
21-01-2009, 15:30
en kolay bızım trıbunde farkedlır ama.herkes bağırırken mal gıbı etrafa bakan bırı kesın beşiktaşlı değildir zaten :D

Mert Kavak
21-01-2009, 16:13
casus taraftar!!!! agzımla gülemiyorum kimse kusura bakmasın

Deniz Akkuş
21-01-2009, 16:15
_) _) yürübe kim tutar artık bizi casuslarımız var oleyyyy

Murat Aru
21-01-2009, 17:15
harikalar...

Ben buna yaratıcı beyin diyorum.

Uyuşturucu deyip olmadık işlere girişirler zaten uyuşturucu bahane ego tatmini şahane.

Yaşasın casus taraftarın tribün mücadelesi.

Fıransız polisiye romanlarındaki gibiler mi acaba :)

Vedat Benakay
22-01-2009, 10:57
bundan sonra kımse bana abı demesın..yoksa ..k yoluna gıderız...

Emre Ersoydan
22-01-2009, 12:30
harikalar...

Ben buna yaratıcı beyin diyorum.

Uyuşturucu deyip olmadık işlere girişirler zaten uyuşturucu bahane ego tatmini şahane.

Yaşasın casus taraftarın tribün mücadelesi.

Fıransız polisiye romanlarındaki gibiler mi acaba :)

hatta bide çip taksnlar androd gbı herseyı not alsın kafaya..hey ALLAH'ım ya mıllet gıder mersine...

Emre Yüksel
22-01-2009, 13:34
Herkez gider aya biz gideriz Yaya...
Komikliklerine gülmekten... Ölürüm Türkiyem.. Ölürüm Türkiyem... Heyyy Heyy !

Sinan Kara
22-01-2009, 13:46
bu işin sonunun nereye varacağını görebilyorum.yarın çıkarlar beşiktaş tribünlerini suçlarlar.elebaşları bunlar diye:) demedi demeyin.burası bizim ülkemiz...

Cem Ozel
22-01-2009, 13:53
Muhtar ABİ bu konuda ne düşünüyorsun acaba.

Cem Ozel
22-01-2009, 15:07
bu işin sonunun nereye varacağını görebilyorum.yarın çıkarlar beşiktaş tribünlerini suçlarlar.elebaşları bunlar diye:) demedi demeyin.burası bizim ülkemiz...

Diyorlar zaten. geçen sene Trabzon maçı çıkışında motorda üniformalı bir polis trabzonlularla muhabbet ediyordu. söylediği " Pkk filan hikaye asıl terörist beşiktaşlılar " demişti.

Özgür Öge
22-01-2009, 19:37
İtinayla örgüte militan yetiştirilir.

Akin Akoglan
22-01-2009, 23:11
tabii!! bunlar inönüde silahlı eğitim verildiğindende şüpheleniyorlardır

Emre Ersoydan
23-01-2009, 08:37
ergenekonda 3456. dalga.sabah saatlerınde inönu stadının kapalı trıbunu basıldı.lakın kımse olmadığı ıcın bır ılerleme kaydedılemedı.kapalı trıbunun altında sılahlar olduğ ve mac satınde cıkarlıp kullanıldığında suphelnılıyor

Namik Kartaloglu
23-01-2009, 09:18
Belestepe daglarinda da tirmanma, parasutle atlama, mayin döseme ve diger gerilla savasi egitimi veriliyor.

M.Ilke Bortacina
25-01-2009, 10:56
hahahahahahahaha hiç güleceğim yoktu hahahahahah

Barış Dadaş
29-01-2009, 11:06
hatırla odtu geçen hafta

Deniz Akkuş
09-02-2009, 00:08
eski bi haber ama paylaşayım dedim sizlerle

Tribün terörüne 'zengin' taraftar çözümü
A.A. 5 Ocak 2009

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Başkan Vekili Faik Gürses, her türlü imkana sahip statlarda, çok yüksek rakamlara alınan futbolcuları izlemeye, parası olan futbol seyircisinin girmesi gerektiğini söyledi.

Futbolda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Platformu, “Çözüme Doğru-2” toplantısında konuşan TSYD Başkan Vekili Gürses, İngiltere'nin tribün terörünü ve şiddeti, maç biletlerine yaptığı müthiş zamlarla çözdüğünü savundu. Milyonlarca avroya ya da dolara alınan yıldızların 2-3 TL'ye izlettirilmemesi gerektiğini anlatan Gürses, şöyle konuştu:

“10 milyon Avroya alınan oyuncuyu, karaborsada 3 TL'ye izlettirirseniz bunun neresine lig, neresine ekonomik boyut, neresine sosyal patlama diyebilirsiniz? Peki parası olmayan futbol maçı izlemeyecek mi? Onlar da belki yılda 3-4 defa stada girebilecektir ama televizyonlarla yapılacak sözleşmelerle, 'öte yanda kalan' futbol izleyicisine de ayrı bir kapı oluşturulmalıdır.”

Eskiden spor yazarları ile taraftarlar arasında sevgi bağı bulunduğunu da ifade eden Gürses, bugün gelinen noktada dostluk adına bir şeyin kalmadığını, bunun yerini ise darp, taciz ve şiddete maruz kalan muhabir ve yazarların mevcudiyetinin aldığını belirtti. Bu duruma gelinmesinin nedenlerini de dile getiren Gürses, şöyle devam etti:

“Ucuz insan politikası, tiraj ve reyting korkusu, değişen patronaj, spor servisi sorumlularının tutumları, tiraj almak için yapılan taraflı yayınlar, yoldan geçen insanların gazetelere alınması, spor yazarı olmamasına, kültür ve eğitim noksanlığı içinde bulunmasına rağmen her yönden insana yazar kılığı altında yazı yazdırılması bu duruma neden olmuştur. Artık herkesin savunabileceği, taraflı bir kulübü ve gazetesi vardır. Başkan ve yönetici bile basın toplantısında soru soran muhabire 'sen falanca kulübün sorumlususun, taraflı soru soruyorsun' diye yanıt vermektedir.”

Kulüp yöneticilerinin taraftarları şiddete yönlendiren mesajlarını da eleştiren Gürses, medya yöneticilerine “Medya, 'haberdir' diyerek yangını alevlendirecek demeçleri büyütmemeli, hatta içinde taraftarı ateşlendiren yönünü hiç görmemelidir” çağrısında bulundu.

Deniz Akkuş
09-02-2009, 00:09
işte bizimde vurguladığımız endüstriyel fubol budur... izleyici değil taraftarız ve endüstriyel zihniyete karşı SONBARİKAT BEŞİKTAŞ...!

Burhan Gümüş
09-02-2009, 08:49
Adamların amacı belli.Ordaki kitleyi sadece bağıran,drşarj olmak için küfür eden ,yalnızca küfür eden bir gurup olarak görmek istiyorlar.Düşünen,fikir üreten,ürettiklerini de tribünlerden toplumun diğer kesimlerine yansıtan insanlar istemiyorlar.Kısacası işin toplumsal muhalefet şekline dönüşmesinden korktukları için de dünya da benzeri görülmemiş,sanırım görülmüyecek derecede komik yöntemlere başvuruyorlar.
Bu saçmalığınıza;
BEŞİKTAŞ GÜLÜYOR ULAN...