PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : seyircisiz oynatılacağız

Mustafa Fatih
25-01-2009, 14:16
Takımımız, seyircisiz oynama ve para cezasıyla karşı karşıya... Taraftarlarımız, başta hakem Selçuk Dereli olmak üzere dünkü maç sırasında, sezon içinde 4. kez kötü ve çirkin tezahüratta bulunarak kulübümüzün ceza almasına neden olacak.

Federasyonun yayınladığı Disiplin Talimatı, konuyla ilgili "Çirkin ve kötü tezahürat kuralının sezon içinde 4. kez ihlali durumunda sorumlu kulübe, 1 maç seyircisiz oynama ve para cezası verilir" diyor.

"Dereli, anan nereli?"

24 Ekim 2008’de 1-1 berabere biten Sivasspor maçında kuralı ilk kez ihlal eden taraftarlar, 23 Kasım 2008’deki Eskişehir ile 13 Aralık 2008’deki Ankaragücü mücadelelerinde, küfürlü ve çirkin tezahüratta bulunmuştu. Dün de, maç öncesi hakem Selçuk Dereli’ye "Selçuk Dereli, senin anan nereli?" sloganlarıyla sataşıp, yuhalayan taraftarlar, 77’de Zapotocny’nin kırmızı kart görmesiyle tepkilerini arttırdı.

"Senin gibi hakemin..." şeklindeki tezahüratlarla kuralı 4. kez ihlal eden taraftarların bu davranışı, Antalya maçı öncesi BJK İnönü Stadı’nın seyirciye kapatılmasına ve kulübün de 80 bin TL para cezası almasına yol açacak. 42. dakikada stat hoparlörlerinden, "Küfür etmeyin, ettirmeyin" anonsuna rağmen taraftarın öfkesini kontrol edememesi dikkat çekti. Ayrıca, bundan sonra her küfürlü tezahüratta Beşiktaşımızın sahası seyirciye kapanacak.
Kaynak: Hürriyet

basın öyle istiyor ne yapalım

Erkan Akbaba
25-01-2009, 14:25
Çarşı herkese karşı..Ama herkeste Çarşıya karşı.Aynı cezaları bir başka klüpte nedense görmekte zorlanıyoruz?? Alıştık artık napalım.!_sinir_!

Furkan Celik
25-01-2009, 14:53
Az önce milliyet'in sitesinde okudum diyor beşiktaş ceza alacak..! Sen kimsin nerden biliyorsun lan şerefsiz...!

Zaten biz ilk yarı ceza almalıydık geç kaldık, şimdi alalımda şampiyonluk zamanı önümüz kesilmesin... ( Şimdi ceza alınca 3 hakkımız sıfırlancak değil mi? )

Cem Ozel
25-01-2009, 18:34
"Senin gibi hakemin..." demedik "seni hakem yapanın .." dedik.

Özgür Öge
25-01-2009, 18:48
Geçen seneki BJK-fb 2.devre lig maçından önceki hafta fb taraftarı kadıköyde bize 20 dakikaya yakın kesintisiz küfür etti.Ligin son gs-fb maçındada gs taraftarı bir o kadar fb'ye küfretti.Bunlara ceza veremeyen disiplin kurulu dünkü küfürlü tezahürata süreklilik arzediyor diye ceza verirse.....

İlhan Baloglu
25-01-2009, 22:26
adam gıbı hakem yokkı turkıyede hepsı serefsızz antı hakem :S

Birol Erkul
26-01-2009, 10:53
sadece senin hakem yapanın demiyceksin o kurullarda oturanları o kurullara oturtanlarada söveceksinki bişeye benzesin...

Vedat Benakay
26-01-2009, 14:13
valla kım nederse desın eger senın anan nerelı demekle ceza alınıyorsa bu ulkede her mac soracagım anasının memleketenı...

Hakan Kirezci
26-01-2009, 16:53
Beşiktaş Asbaşkanı Levent Erdoğan, ligin ilk yarısının son maçı olmasına rağmen, ikinci bölümün başlangıcı olarak gördükleri Denizlispor karşısında aldıkları 3 puanın kendilerini memnun ettiğini söyledi. Levent Erdoğan, taraftarların kötü tezahürat yapması ve bu nedenle saha kapatma olayıyla karşı karşıya kalmaları konusunda ise, 'Yönetim olarak her türlü tedbiri almamıza rağmen küfürü önlememiz mümkün değil' diye konuştu.

HEMEN CEZA VERİYORLAR
ErdoĞan, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Hakemlerin hatalı hareketleri neticesinde seyirciyi çileden çıkardıktan sonra bu sefer disiplin kurulu, eline kalemi alıp 'Seyirci küfretti' diye hemen ceza yazıyor. Tedbirlere rağmen küfrü önlememiz mümkün değil. Bu ancak futbolun içindeki tüm unsurların biraraya gelerek bulabileceği bir çözümdür. Yönetimin gücüyle bunun önlenebileceğini düşünenler, bu gerçeği göremiyorlar. Bu kadar kalabalık bir insan topluluğunu engellememiz mümkün değil.

TARAFTAR ÖNLEMEYE ÇALIŞIYOR
Kötü tezahüratı engellemek için broşürler dağıtıyoruz, anons yaptırıyoruz ve üzerinde uyarılar bulunan minderler dağıtıyoruz. Ama yine olmuyor. Bu sadece Beşiktaş'ın sorunu değil. Tüm kulüplerin sıkıntısıdır.'' Disiplin kurulunun bu tür tezahüratların sadece yönetimlerce önlenemeyeceğinin bilincinde olması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, 'Yönetimlerin aleyhine de tezahüratlar oluyor. Önleyemeyeceğimiz olaylar nedeniyle nasıl ceza alabiliriz ki. Yapılması gerekenleri yapıyoruz. Taraftarların bir bölümü bile engellemeye çalışıyor. Ama yetmiyor' diyerek sözlerini tamamladı.

Levent Erdoğan'ın bu demecini okuduktan sonra düşündüm (arada düşünüyorum)...
Toplu küfürlere 50-100 ceza kesiyorlar. Bunlar küçük gibi görünse bile amatörlerin durumunu düşünürsek çok sıkı rakamlar. Engelli basketçilerin bir arabası 5000 dolar. 7 500 lira civarında ediyor. Yani 75 000 lira küfürden yediğimiz ceza 10 adet engelli basketçi arabası tutarı. Bizim tribünler işi organize edip hakeme saydıracakları zaman toplu olarak "Engelli basket" diye bağırsa da hakem üstüne alınsa. Ya da ne bileyim "Amatör ulan" dese de federasyonun kulakları çınlasa. Bu kodlar bir iki maçta çözülür zaten ve laf yine yerine gider. Ama önce yönetimle anlaşmak lazım. Ettiğimiz küfürlerin ceza paralarını buralara aktaracaksanız makul ölçülerde biz işi idare ederiz. Ya da maç başına belli bir miktarı garanti etsinler tribünlerde istediği kadar bağırsın yav.

Çağdaş Dikmen
26-01-2009, 17:07
küfür edene değil ettirene bakın deyip bu işten sıyrılmaya çalışacağım ama malesef tribüne sırf makara yapmak için yada küfür edip rahatlamak için gelen bir yığın zatı muhteremlerin varlığını gölgeleyecek onun için bu konuda yorum yapmak istemiyorum

Çağdaş Dikmen
26-01-2009, 17:11
birazda kendimizi sorgulamanın zamanı geldi bence
tamam cumartesi akşam ki maçta hakem tepkiyi haketti katılıyorum
ancak bir çok maçta sırf makara olsun diye fenere yada diğer rakiplere edilen küfürlerden dolayı ceza alıyoruz
madem federasyon ve hakemler art niyetli biz neden adamların eline koz veriyoruz onu anlamıyorum

Emre Ersoydan
26-01-2009, 17:50
almazsak sasırırım zaten!!!

Ozkan Agtas
26-01-2009, 20:54
hakan hocanin teklifi oldukca ilginc,ama bunu becerebilecek ironi lazim,hadi taraftar kanadi belki halledilebilir bir sekilde, yonetim tarafi zor, ama basarilabilirse olay olur!

Namik Kartaloglu
26-01-2009, 21:52
Ligde Antalyaspor Maçının Saati Değişti
26.01.2009 15:08

Turkcell Süper Ligi'nin 18. haftasında 1 Şubat Pazar günü Antalyaspor ile BJK İnönü Stadı'nda oynayacağımız maçın saati 20.00'ye alındı.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre daha önce 19.00'da oynanacağı bildirilen Beşiktaş-Antalyaspor mücadelesi saat 20.00'de başlayacak.

Bence mac saatlerinin böyle olmasi bile seyirci? Taraftarsiz oynanmasiyla es deger.
Gecen hafta cumartesi oynanan macimizi nerdeyse ezan saatine aldilar, bu pazar da gec saatlere.
Elinizi vicdaniniza göturun, yok arka cebinize demedim vicdaniniza dedim..

Berk Gökmen
28-01-2009, 13:14
maç saati değiştiyse herlade seyircisiz oynatmazlar.

Ümit Şafak
28-01-2009, 13:48
Bu hafta yapılan disiplin kurulu kararlarında beşiktaş ile ilgili hiç bir bilgi yoktu...

Neyzen Ünal
28-01-2009, 15:11
selçuk dereliye yapılan küfürlü tezahüratlar tarafımdan değiştirilmiştir.kamu oyuna duyurulur.)))))

SELÇUK DERELİ ANAN BELLİ BABAN ELLİ olarak söylenecektir bundan gayrı.