Orijinalini görmek için tıklayınız : Çözüm İçin Bir Proje
Özer Özçetin
01-03-2007, 23:10
Yıllardır fakir bıraktırılan Ülkemizin,fakir kalmış insan sayısı 50 milyondan fazla,açlık sınırı veya zor şartlarda yaşayan insan sayısı maalesef çok yüksek.İşte bu koşullarda yapılan bir yarışma var ve kitleleri ilgilendiren bu yarışmanın en heyecanlısı futbol daha sonra basketbol ve voleybol.
Spor kulüpleri yaşayabilmek için çeşitli alternatifler üretmeye çalışıyor,ürün satışı,kombine biletler,sponsorluk anlaşmalrı[bunun içinde isim satma var} ama hiç biri yetmiyor,gelirler giderin 4 te biri 3 te biri.
Her yıl bütçeler açık veriyor,taraftar müşteri olarak görüldükçe dar bir döngü doğuyor,olmuyor olmuyor,taraftara aidiyet duygusu yaşatmadan işe katmadan,söz yetki karar sahibi yapmadan sonuç alınmıyor,bunun da elbet bir çözümü var.
Sizce nedir,bu satırlarda tartışmamız lazım,biz bugün bir yöneticimize bu konuda bir proje sunduk,Y.K. una sunulacak kendisi tarafından kabul görürse hayata geçirmek için çalışacağız.
Ama bu işin herşeyi taraftara bağlı,sevenine bağlı,sizce ne tip çözümler geliştirilebilir,ekonomik darboğaz nasıl aşılır,her yıl düzenli bir gelir nasıl sağlanır.
Her görüş çok değerli,çok önemli,hele ki Beşiktaşın geleceği olarak gördüğümüz Halkın Takımındaki her satır ayrı bir önem kazanıyor.
Mustafa Ozyurt
01-03-2007, 23:22
Ozer Abi bildigim kadariyla senin son zamanlarda cok bahsettigin ve anladigim kadariyla yillardir arzulanan 100 000 uye projesi vardi.
Bu proje olursa hem kulup yonetiminde hem de gelir tablosunda kulubun taraftarin payi fazlalasacak.
Bu projeye ek olarak aklima gelen tek sey su an icin kombine fiyatlarinin bu seneki gibi makul tutulmasi ve 20 000 kombinenin her sezon basi direk satilmasidir.
Cem Ozel
02-03-2007, 00:15
stadın belli birr yüzdesini ama tamamını değil kombineleyebilmek bir çözüm olabilir.
watford örneği var. ilgimi çekmişti yapılbilirmi bilmiyorum. çok büyük bir camia değil.Londra takımı ve Arsenal, Chelsea ve Fulham ile çekişiyor. yani rekabet yoğun bir ortamda ayakta kalıyor.
en pahalı transferi 2 300 000 pound Ashley Young.
stad tamammen futbola elverişli düzen ve geçnlik akademisi. hep adam satabilen ve geliştirebilen bir yapıda
insan psikolojisi ile genç psikolojisini bilen adamlar var. ayrıca spor finansını bilen uzmanlarla çalışıyorlar. ama küçük bir camia ve Bjk ile asla kıyaslanamaz.
Bir arkadasım vardı spor klubu sahibi olursak ne yapılabileceğini konuşuyorduk ve güzel bir planı vardı. finans uzmanı değilim ama bana gayet mantıklı gelmişti.
bir yatırım fonuna ortak olsa şirketi ile buna da belli bir yüzde koysa; yatırım yönetimini de fonunu mesela deniz yatırım alsın klupte taraftara çağrı yapsa buna yatırın kulüp te kazansın biz de buna yatırım yaptık.
riski sevene hisse senedi, az riske de hazine bonusu repo vs. hem isim hakkından kulüp gelir alır fon sürdükçe, hem de parasını yatırır kazanır, üstüne de taraftar kazanır. fakat spor kulübü değil borsa şirketi kuracak fonu ya da ortak olacak. yasal prosedür gereği.
çok mu uçtum :)
Özer Özçetin
02-03-2007, 00:46
100 bin üye fikri cebimizin bir kesiminde duruyor ama daha detaylı daha kapsamlı daha az rakamla başka birşeyler...
Muhittin Saban
02-03-2007, 01:53
Özer bey,
Duyarlı olmak başka bu kadar duyarlı olup aktif olmak başka. Sanırım siz bunu başarıyorsunuz. Yani kulübe proje sunacak kadar. Anladığım kadarıyla bu proje de taraftarın rahatı için değil her organı ile yani topyekün Beşiktaş camiasının ekonomik olarak rahatlayıp düzlüğe çıkması için bir şeyler yapmaya çalışıyorsunuz. Bu eyleminiz için teşekkür eder ve destek olduğumu beyan ederim.
Şu an ilk gördüm ve hemen acil bir şeyler yazmak istedim. Oluşturabilirsem bir düşünce sonra da devamı gelecek.
Ama iyi niyetiniz ve bu iyi niyet eylemine destek verecek olan tüm taraftarlar umarım sonra üzülmezler. Benim endişem eğer gerçekten paylaşılabilirse bir şeyler işte bu yapılanların sonucunda elde edilecek olan gelirin yanlış ve çok pahalı transferler ile boşa gidecek olması. Peki bizler yani eylemi, destekleyip fedakarlık yapacak olan taraftarlar ne kadar transfer konusunda söz sahibi olacaktır.
Bizler hiç bir şekilde karar veren bir durumda olamayacağız. Her ne kadar bir şeyler yapıp destek yolları bulsak ta bu yanlış ve pahalı transfer olayı ve buna bağlı olarak boşa gidecek paralar meselesi her şeyi başa döndürebilir.
Bence, nasıl ki kongrelerde oy kullanılıyor işte her üye de bir transfer gündemde olduğu ve kulüpten resmi açıklama yapıldığı zaman belli bir süre içinde bir referanduma katılıp onay verecek ya da vermeyecek. Bu oy verme işini de bulunduğu yer neresi ise oradan,kulüpçe belirlenen belli bir telefonu arayarak aynı banka operatörleri gibi yine ona kulüp tarafından özel olarak verilen üyelik şifresini girerek sunulan evet ya da hayır şıkkına göre tuşa basıp oylamasını gerçekleştirecek.
Belki biraz ütopik gelebilir ama bence üyeler için çok basit bir işlem olacak. Sadece bir telefonla oyunu kullanacak. Ehh o kadarını da yaparlar sanırım. Kulüp açısında düşünürsek bu operatör destekli oy kullanma işi içinde sanırım çok detaylı bir alt yapı gerekmiyor. O kadarına da katlanırlar değil mi?
Tabi benim çözümüm para desteği adına değildi. Sadece en azından bir transfer yapılırken ne de olsa kongrede ki çoğunluğa danışılması içindi. Bir de işin şu yanı var;Eğer bu oylama ile alınan oyuncudan yarın öbür gün verim alınmazsa böylece kulüpte sorumluluğunu azaltıp paylaşmış olacak.
Mali destek ve kaynak için ise düşüneceğim. Çıkarsa bir fikir paylaşacağımdan emin olun lütfen..
.
Vedat Hamzacelebioglu
02-03-2007, 04:49
Mevcut düzenin içinde çözüm aramak bir kısır döngüdür kanaatimce.Çözüm, o an için bulunabilir ancak bir süre sonra tekrar sıkıntıya girilebilir de.Ayrıca taraftarı hem kendinden gün geçtikçe uzaklaştırırsın hem de kendi çıkarına yönelik hale getirirsin ki, en tehlikelisi de budur kanaatimce.
Peki çözüm nedir?
Çözüm, taraftar ve Halk’tan gelecek yardım ve katkı. Beşiktaş’a gönül vermiş her işadamı, çalışan, asgari ücretli, öğrenci vs. herkesin ama herkesin gönlünden ne koparsa misali her ay düzenli olarak katkıda bulunulabilmelidir. Miktar değişken olabileceği gibi sabit de bırakılabilir.(Bunu yapan herkes “Beşiktaş bana ne verdi de ben Beşiktaş’a neden katkıda bulunayım” şeklinde düşünmemelidir.Beşiktaş’a yürekten bağlı taraftarın bu şekilde düşüneceğini de sanmıyorum).
Burada, “alıyorsan vereceksin” düşüncesi oluşabilmelidir.Yapılacak içten icraatlarla Beşiktaş, Halk’ın inanacağı, seveceği, bir kurum/kuruluş haline getirilebilir.Tabi, öncelikle bulunduğu yapısal (Endüstriyel Spor) konumdan çıkarılmalıdır.Kısacası, içinde bulunduğu konum tabana vurmalı,yeniden yapılanmaya gidilmelidir (şayet tabana vurmadan bu yapılabilirse çok daha olumlu olacaktır).
Taraftarından gelen, elde ettiği gelirin yüzde ellisini (oran hem Beşiktaş’ın hem de taraftarın yararı olacak şekilde değiştirilebilir ), üzerinde Beşiktaş logosu olan, ihtiyaca yönelik, üreteceği çeşitli kaliteli ürünlerle, geri dönüşümlü olarak taraftarına da kazandırmalıdır.Yani, tipik bir “döner sermaye” usulü ile çok daha güçlü hale gelebilir Beşiktaş. Bu bağlamda taraftar, “denizden çıkan ürün” olmaktan da çıkacak, gelecekte, gittikçe taraftar sayısının artması ile de büyüyecektir.Kısacası denge gözetilmelidir.Ayrıca Beşiktaş, sağlam bir tüzük yapısıyla kişilerin de tekelinden çıkmış olacaktır.(Fikir, “yüz bin üye” fikriyle harmanlanabilir, Özer Hocam).
Tabi bunlar bir fikir.Bu ya da üretilen fikirleri işadamlarımız,çalışanlarımız,ekonomistimiz kısacası ilgili tüm Beşiktaşlılar bir araya gelebilir ve üzerinde yapılacak maliyet hesapları ile de konunun uygulanabilirliği tartışılabilmelidir.
Ayrıca, Muhittin bey’in fikrini özü itibariyle güzel, olumlu ve tartışmaya değer bulduğumu da ayrıca belirtmek istiyorum. Transferler konusuna ayrı bir başlık ya da buradan ayrıca değinilebilir.
Sabahın bu saatine kadar beynim bu kadar çalışabildi.Yanlış yada doğrumu bilmiyorum.Yoksa fazlamı havalandım onu da bilmiyorum.
Serdo Yeşil
02-03-2007, 08:33
Öncelikle Özer ağbi senin budenli temiz ve yapıcı araştırmacı yapın bizler için güzel birşey ( Beşiktaş )
Ben bizlerin bu tür fikirlerle güzel şeylerin ortaya çıkacagını biliyorum ama gelinen bu noktada ülkemizde demokratik bir parti ( görünen veya ismi kullanan) içerisinde iktidar kendi diyetini ödemek için tabana söz hakkı tanınmıyor bu yönetimin veya ülkemizde olsun dünyada olsun başarı geldigi zaman olumsuzluklar kaybolur 20 gün öncesine kadar 3 galibiyet üst üste aldıgımız zaman tesislerinden tutunda ünüversitesine kadar hazırdı herşey güllük gülüstanlıktı yani beşiktaş bu sene şampiyon olsun kupayı alsın borcu kalmaz yöneticiler onların şavşataları sadece kendilerini önde tutarlar bugün tahsili olmayan bir vatandaş bjk tv de 8 bin ytl maaş alıyormuş her statda maç günleri görevli ve güvenlik elaman sayısı 150 yi geçmezken bizde 300 leri aşmış klüp degirmende ögütülecek bugday haline getirmişler bunun bugün gayrimenkul olarak ( fulya ) hariç geliri olan en iyi klüp benzin istasyonu klüp binası çilekli vs aklıma gelenler bunlara sadece transfer komitesine serpil hamdi tüzün gibi insanları getireceksin o zaman klüp mali açıdanda sportif açıdanda iyi konumda olur.
Utku Gursoy
02-03-2007, 12:47
insanların mutlaka sahip olmak istiycekleri olmazsa olmaz ürünler cıkarması lazım kulubun bunlarda bılet veye kombınelerle beraber satılmalı paket fıyatlar yapılmalı klubun urun cesıtlılıgı arttırılmalı.mesala ısmı lazım dııl bı klup maket ınsaat malxemelerı yapmıs bunlarıda ınsaat ıslerıyle ugrasan butun uyelerıne ve kart sahıplaeıne satmıs bu gıbı seyler yapması lazım ama bunlar kısa surelı cozumler olmamalı makul fıyatlara kongre uyelıgı ve en onemlısı uzun vadede alt yapıdan cıkıcak genclerin takıma kazandırılması lazım.bu arada fulya projesı dogru kullanılırsa ekonomık olarak bızı cok rahatlatıcak buda bır gercek.
Özer Özçetin
02-03-2007, 16:18
Cevap 7 görüntüleme 99,Halkın Takımı adına düşündürücü,bir o kadar da üzücü bir durum.Bu kadar hayati bir konuda 500 e yakın reel üyesi olan duyarlı bir sitenin yaklaşımı bu ise,bizim proje başlamadan yatmış demektir.
Beşiktaş gibi topluma malolmuş bir camianın artık hedef küçülterek,isim satarak,stad ismini satarak,eldeki mevcutları satarak bir yere gelemeyeceği bellidir ki taraftarı müşteri olmayan bir sevdalı topluluğu zaten buna izin vermez.
Taraftar sadece ürün almakla kulübüne destek veremez ki o ürünler bizim imalatımız değildir,onları üreten firmalar vardır Beşiktaşa kalan rakamlar bellidir.
Beşiktaş taraftarı artık söz istiyor,yetki istiyor ve karar verenleri seçmek istiyor.
Beşiktaşa gönül veren 2-3 milyon kişiye ihtiyacımız var,40 dolar civarı giriş yıllık 12 dolar bir defada veya aylık ödenecek aidat.İşin özü bu,GSM operatörleri üzerinden vatandaşlık kimlik nosu ile başvurulacak,kabul gelince 40 dolarlık kontörler gönderilip üyelik başlayacak,seçim günü saat 9 saat 17 arası bedelsiz gönderimle oy kullanılacak,saat 18 de 3 milyon Beşiktaşlının oyu ile yönetim seçilecek.
İlk etapta 120 milyon dolar,senede 36 milyon dolar devamlı gelir elde edilecek,veri bankaları kurulacak,3 milyon üyeli kulübün Dünyadaki isim büyüklüğünü düşünün,maç yayınınız bile 10 milyon dolarlardan konuşulacak,dergileriniz reklama boğulacak,ürnlerinize reklam vermek firmalar kapnızda bekleyecek,artık forma reklamı bile almanıza gerek kalmayacak,alırsanız bile bu asla iki haneli Milyonb avrolardan aşağı konuşulmayacak.
Bunlar elbette fikir,top yönetimde ardından,Divan tamam diyecek ve tüzük tadil kongresi açıklanacak,oylama ile proje hayata geçecek.Beşiktaş Beşiktaşlıların olacak,Beşiktaşı Beşiktaşlılar kurtaracak.Bunun için her il ve ilçede gönüllü orduları kurulacak,bizler buradan Ülkeye dağılacağız,paneller toplantılarla konuyu halkla paylaşacağız,anlatacağız,Beşiktaş taraftarı ürün peşinde olan müşteri değil,aidiyet duygusunu yaşayan,camiasına sahip çıkan söze yetkiye karara karışan konumuna gelecek.
Muhuttin arkadaş biraz konuya yaklaşmış.Kulüp veya kongre belki kademeli geçiş tipi üyelikte karar alabilir,5 sene aidat yatıran[12 dolar yıllık] A tipi üyeliğe geçer gibi.
Dünyada Manchester uyguluyor,Türkiye de de biz ilk uygulayan olmak istiyoruz.
Arkadaşım işin patentini aldı,yönetim ilgisiz kalır veya saçma derse ilgilenen GSM ye [ki şı anda iki firma istiyor]proje devrolacak,bu kez onlar tüm kulüpleri gezip hizmet bedelini yukarı çekerek kurumsal görüşmelere başlayacaklar.
Artık bu saatten sonra katılım olmadan söz hakkı olmadan mali tabloyu büyütmeden başarı zor.Gelen paralar ne yazıkki borçlara ve faizlere akıyor,iyi yarışmacı takım kuramıyoruz,sevenleri başarıyla mutlu edemiyoruz,rakipler arayı açıyor,bu proje umarım olumlu bulunur,hayata geçer.Tabiiki kongrelerde söz sahibi olanlar bu işlere pek yanaşmayabilir,iş gerçekleşince saltanat gidecek.Bu bir devrimdir,aynen hilafetin saltanatın gidip Cumhuriyetin gelişi gibi bir devrim.
Umarım başlar,umarım Beşiktaş aşıkları sahiplenir,Karakartal hep yüksekte uçar.
SİYAH BEYAZ RENGİNLE
UÇ UÇABİLDİĞİNCE
YÜKSEL TA ARŞA KADAR
EY ŞANLI KARAKARTAL
Rasim Bektaş
02-03-2007, 16:26
içimdeki Kartal aşkı bambaşka
diyeceklerimiz olsun elbette proje kabul görürse seyreyleyek Beşiktaş'ımızı
Vedat Hamzacelebioglu
02-03-2007, 16:29
Güzel. Sonuna kadar destekliyorum.Gelişmelerden bilgimiz olursa şahsen memnun olurum.
Gürhan Oğuz
02-03-2007, 17:10
özer hocam hep diyoruz ya
100.000. üye 50.000.000. trilyon ytl eder
ama adamlar hala banka kuyrukların da sabahlıyorlar kredi için
hala sponsor geziyorlar mabedi çınarı satmak için
buna tepki koymak için ŞEREFBEY'den çıkacak sesi bekler insanlar ama oda çıkmadı
tribünden çıkan ses, tüm ülkeye yayılacaktır yeterki bi başlasın uğultu
Ali Erken
02-03-2007, 17:25
İnsanlari mobilize etmek kolay iş değil gerçekten. Önüne hedef koyabilirseniz bunu gerçekleştirebilirsiniz. Mesela nedir Beşiktaş'ın 2015'teki hedefi? Benim kafamda hiçbirşey yok.
Aziz Yıldırım'ı herkes eleştirir. Doğru yaptıklarını görmemek olmaz. Adam sportif anlamda onca başarısızlığa rağmen ne ile ayakta durabildi? Fener'i dünya klübü yapacağım dedi, stadı inşa etti, büyük oyuncular getirdi. Dünya klübü olmaya yönelik adımlar attı. En kötüsünden insanlara bir hedef sunmuş oldu.
Kişisel karakter zaafiyeti olmasa, kuvvetli yönetim kurulu kurabilse, biraz da futboldan anlasalardi dünya klübü olabilerlerdi. Ama fb bu mantaliteyle 50 yıl daha dünya klübü olamaz..neyse.
Beşiktaş'ın hedefi dünya klübü mü olmaktır, daha yerel mi kalmaktır önce buna karar vermek gerekiyor. Ya da ikisinden de parça parça almalı? Kendine örnek olarak hangi klübü seçmeli?
Bunlara kara verdikten sonra proje üretmek ve insanların beğenisine sunmak kolaylaşıyor. Türkiye'de gelir adaletsizliği büyüdü ama tüm dünyada bu trend var.Neo-liberalizm diye birşey var. Türkiye'de yaşananlar Almanya'da daha beter. Ama Alman futbolu büyük atılım içinde ekonomik olarak.
İktisadi proje denildiğinde akla ilk gelen hedef kitler ortanın üstü gelire sahip insanlar.Nufusu hatırı sayılır ölçüde artan bir beyaz yakalı servis sektörü grubuyla karşı karşıyayız. Çoğu bekar, ya da 1-2çocuklu. Hali vakti yerinde insanlar. Beşiktaş klübü bu insanların hayatında bir yer edinebilirse mali açıdan çok destek alır...
Özer Özçetin
02-03-2007, 22:13
24 saatte 500 üyeli bir sitede 10 canlı yanıt var,137 görüntüleme,yani izleyen 3te 1 ilgilenen yüzde iki.
Yani 8 milyon aklı eren Beşiktaşlı olsa 160 bin kişi kampanyaya evet der,2,6 milyon kişi de izler,yani proje hayata geçmez.
Beşiktaşla en ilgili olduğunu sanma yanılgısına düştüğüm bir forumda bile lay layın bu kadar tavan yaptığını rüyamda görsem inanmazdım,konu hakkında sunum yaptığımız Y.K üyemiz haklıymış,bişe bazı forma satış rakamları verdi bir takımla mukayeseli şaşırdık kaldık masada,onların satışının yüzde 5 i.
Hani bir bölüm var ya bizde,
neye gıcıksınız diye vereyim cevabı
Yalandan yere kırk yerde ahkam kesipte hesap sormaya kalkan,yönetime Tiganaya basiretsiz futbolcuya kızmaya kalkıp sahiplenmeyene
GICIĞIM.
Muhittin Saban
02-03-2007, 23:46
Özer bey,
Sinirlenmişsiniz ve halen de sinirlisiniz anladığım kadarı ile. Bu konu ile alakalı bir önce ki mesajımda söylemiştim “Duyarlı olmak başka duyarlı olup aktif olmak başka” diye. Böyle bir proje ile katılım beklemenize rağmen gereken mesajların gelmemesi doğal olarak sizi üzmüş. Hele hele “Beşiktaşla en ilgili olduğunu sanma yanılgısına düştüğüm bir forumda bile lay layın bu kadar tavan yaptığını rüyamda görsem inanmazdım” cümlesi içinizdekileri açıkça ifade ediyor!
Aslında haklısınız hem de çok haklı. Ama boş verin lütfen. İnsanların ne düşündüklerine ne de hareket tarzlarına hükmedemeyiz. Şöyle diyelim o zaman; “ Ne yapalım sağlık olsun” Arkadaşlarımız istedikleri gibi hareket etmekte özgürler. Madem burası halkın takımı platformu o zaman özgürce hareket etmelerine saygı duyalım. Ama ben inanıyorum arkadaşlar gereken katılımı gerçekleştireceklerdir. Ben yine inanıyorum ki konuyu açtığınız mesajınızın şu son cümlesinin de hakkını da vereceklerdir.
Özer Özçetin; “Her görüş çok değerli,çok önemli,hele ki Beşiktaşın geleceği olarak gördüğümüz Halkın Takımındaki her satır ayrı bir önem kazanıyor.”
Şimdi ben dün gece kaldığım yerden devam edeyim. Dediğim gibi mesajınıza hemen yankı verebilmek için dün gece ancak giriş yazısı yazabildim ve sonuna da ekledim “ Mali kaynak ve destek için de düşüneceğim” diye. Evet gerçekten de öyle yaptım yatağa yatınca ve ne tesadüftür ki sizin projenize yakın bir fikir geliştirdim.
Benim fikrim şuydu;
Her yıl Nisan ayından Mayıs ayının başına kadar olan sürede tüm tüm dünyada yaşayan ve renklerimize sevdalı olan Beşiktaş’lılar, senede bir kereye mahsus olmak üzere sadece 5 YTL kulübe kaynak aktaracaklar. Bu kaynak aktarımını da aynı sizin tasarladığınız gibi telefonlar ile gerçekleştireceklerdi. Yani kısaca şöyle; Telefonu olan kendi telefonları ile olmayanlar ise olan yakınlarından bir kereliğine karşılığını ödemek suretiyle telefona sarılacaklar ve belirlenen ortak bir GSM numarasını arayarak mali destekte bulunacaklardı. Tıpkı yardım kampanyalarında gerçekleştirildiği gibi. Bir kere sadece bir kere senede 5 YTL…
Kusura bakmasın ama “Bu parayı veremem” diyecek bir Beşiktaş’lı kendini Beşiktaş’lı olarak saymasın! Bir gün sigara içmesin, bir gün öğle yemeği yemesin ve bu parayı Beşiktaş adına feda etsin. Çok mu zor?
Bir hesap yaptım ortalama yetişkin 10 Milyon katılım olsa toplamda sağlanacak kaynak 50 Trilyon yapar yani dolar karşılığı: 36 Milyon dolar. Bu ne demek oluyor? ” Her sene en az, sağlam ve kaliteli 3 transfer” demek. Hadi yabancıya fazla bulaşmayalım diyelim o zaman da bu paranın 3’te 2’si ile transfer 3’te 1’i ile de Alt Yapıya güçlü bir destek demektir. Alt yapı kendini 5 yıl sonra amorti eder ve takıma kazandırılacak gençler ile geleceğin tuğlaları da bir bir örülmüş olur. Diye düşünmüştüm.Ama benim fikrim bakıldığı zaman senelik semptomatik bir tedavi gibi görülüyor. Yani asıl amacın sizin de belirttiğiniz gibi sürekli işleyen bir sistemin oluşturulmasıdır.
Ama bugün sizin projeyi gördüm ki daha kapsamlı ve daha organize bir haldeymiş. Bence çok da yararlı ve ileriye dönük olarak tıkır tıkır işleyecek bir çark modeli ile güven veriyor.
Bence bu işi sonuna kadar kovalayın ve de diretin. Eğer çeşitli platformlarda iyi anlatılabilirse gereken destek tribünler ile birlikte tüm kamuoyundan da gelecektir.
Kolay gelsin..
.
Hakan Kirezci
03-03-2007, 00:43
Sevgili Özer hocam.. Beyninize sağlık, emeğinize sağlık..
İlgisizliğe kızmışsınız haklı olarak ancak oldukça profesyonel birikim isteyen bir konu hakkında fikir belirtmek bazen bizler için o kadar kolay olmuyor.
Sanırım Almanya'da olacak, bazı fikir üreten profesyonel bürolar olduğunu duymuştum. Kısaca işleri şuymuş;
Siz bir projenin fizibilitesini (uygulanabilirliği) hazırlayıp sunuyorsunuz, bu büroda ki kişiler projenizin uygulanabilemezliği üzerine kafa yorup muhtemel açıklarını ve risklerini tesbit ediyorlar. Yani sizin projenizin olup olamayacağına ve nedenlerine ilişkin karşıt bir proje üretip masaya bırakıyorlar.
Bu çapta bir projenin bu açıdan değerlendirilmesi gerektiğini, hiç değilse muhtemel risklerin önceden bilinebilip erken önlem alınabilmesi açısından yararlı buluyorum.
Ne olabilir bu riskler ve açıklar? Bilmiyorum. Konu amatörlere teslim edilemeyecek kadar hayati.. Bu denli kapsamlı bir emeğin aynı derecede didiklenip sarsılması gerekir inancındayım.
Kendi fikrimi ise kısaca şöyle belirteyim; Bana baştan sona son derece makul göründü. Organizasyonuna da projenin hazırlanmasında gösterilen titizlik gösterilirse kişisel olarak desteğim ve 40 dolarım hazırdır Özer hocam.
Mustafa Ozyurt
03-03-2007, 04:06
Cevap 7 görüntüleme 99,Halkın Takımı adına düşündürücü,bir o kadar da üzücü bir durum.Bu kadar hayati bir konuda 500 e yakın reel üyesi olan duyarlı bir sitenin yaklaşımı bu ise,bizim proje başlamadan yatmış demektir.
Beşiktaş gibi topluma malolmuş bir camianın artık hedef küçülterek,isim satarak,stad ismini satarak,eldeki mevcutları satarak bir yere gelemeyeceği bellidir ki taraftarı müşteri olmayan bir sevdalı topluluğu zaten buna izin vermez.
Taraftar sadece ürün almakla kulübüne destek veremez ki o ürünler bizim imalatımız değildir,onları üreten firmalar vardır Beşiktaşa kalan rakamlar bellidir.
Beşiktaş taraftarı artık söz istiyor,yetki istiyor ve karar verenleri seçmek istiyor.
Beşiktaşa gönül veren 2-3 milyon kişiye ihtiyacımız var,40 dolar civarı giriş yıllık 12 dolar bir defada veya aylık ödenecek aidat.İşin özü bu,GSM operatörleri üzerinden vatandaşlık kimlik nosu ile başvurulacak,kabul gelince 40 dolarlık kontörler gönderilip üyelik başlayacak,seçim günü saat 9 saat 17 arası bedelsiz gönderimle oy kullanılacak,saat 18 de 3 milyon Beşiktaşlının oyu ile yönetim seçilecek.İlk etapta 120 milyon dolar,senede 36 milyon dolar devamlı gelir elde edilecek,veri bankaları kurulacak,3 milyon üyeli kulübün Dünyadaki isim büyüklüğünü düşünün,maç yayınınız bile 10 milyon dolarlardan konuşulacak,dergileriniz reklama boğulacak,ürnlerinize reklam vermek firmalar kapnızda bekleyecek,artık forma reklamı bile almanıza gerek kalmayacak,alırsanız bile bu asla iki haneli Milyonb avrolardan aşağı konuşulmayacak.
Bunlar elbette fikir,top yönetimde ardından,Divan tamam diyecek ve tüzük tadil kongresi açıklanacak,oylama ile proje hayata geçecek.Beşiktaş Beşiktaşlıların olacak,Beşiktaşı Beşiktaşlılar kurtaracak.Bunun için her il ve ilçede gönüllü orduları kurulacak,bizler buradan Ülkeye dağılacağız,paneller toplantılarla konuyu halkla paylaşacağız,anlatacağız,Beşiktaş taraftarı ürün peşinde olan müşteri değil,aidiyet duygusunu yaşayan,camiasına sahip çıkan söze yetkiye karara karışan konumuna gelecek.
Muhuttin arkadaş biraz konuya yaklaşmış.Kulüp veya kongre belki kademeli geçiş tipi üyelikte karar alabilir,5 sene aidat yatıran[12 dolar yıllık] A tipi üyeliğe geçer gibi.
Dünyada Manchester uyguluyor,Türkiye de de biz ilk uygulayan olmak istiyoruz.
Arkadaşım işin patentini aldı,yönetim ilgisiz kalır veya saçma derse ilgilenen GSM ye [ki şı anda iki firma istiyor]proje devrolacak,bu kez onlar tüm kulüpleri gezip hizmet bedelini yukarı çekerek kurumsal görüşmelere başlayacaklar.
Artık bu saatten sonra katılım olmadan söz hakkı olmadan mali tabloyu büyütmeden başarı zor.Gelen paralar ne yazıkki borçlara ve faizlere akıyor,iyi yarışmacı takım kuramıyoruz,sevenleri başarıyla mutlu edemiyoruz,rakipler arayı açıyor,bu proje umarım olumlu bulunur,hayata geçer.Tabiiki kongrelerde söz sahibi olanlar bu işlere pek yanaşmayabilir,iş gerçekleşince saltanat gidecek.Bu bir devrimdir,aynen hilafetin saltanatın gidip Cumhuriyetin gelişi gibi bir devrim.
Umarım başlar,umarım Beşiktaş aşıkları sahiplenir,Karakartal hep yüksekte uçar.
SİYAH BEYAZ RENGİNLE
UÇ UÇABİLDİĞİNCE
YÜKSEL TA ARŞA KADAR
EY ŞANLI KARAKARTAL
Özer Abi bu fikrin temeli GSM olsa da kötüye kullanılmasından endişeliyim.
Burada çok mantıklı gözüken bu projenin kötüye kullanım veya hataya mahal vermeyecek şekilde yapılması lazım.
Çünkü gerçekten de dediğin gibi bu proje DEVRİM niteliğinde.
Bir de 100 000 üye projesi daha uygulanabilir bir proje değil mi buna göre?
Öyle bir projede de online oy kullanımı olabilir.
Her üyenin özel bir Beşiktaş serverından e-postası olur ve hiçbir dedikoduya mahal vermeden adaylar dikkatlice incelenir.
Bir de son olarak - tamamen kişisel görüşüm - ben eğer ki Divan Seçiminde Şeref Nasır seçilirse Seba'nın aksi yönde fikir belirtmesine rağmen, Nasır'ın bu tür projeleri yürütebilecek vizyona ve otoriteye sahip olduğuna inanmıyorum.
Serdo Yeşil
03-03-2007, 10:55
Her yıl Nisan ayından Mayıs ayının başına kadar olan sürede tüm tüm dünyada yaşayan ve renklerimize sevdalı olan Beşiktaş’lılar, senede bir kereye mahsus olmak üzere sadece 5 YTL kulübe kaynak aktaracaklar. Bu kaynak aktarımını da aynı sizin tasarladığınız gibi telefonlar ile gerçekleştireceklerdi. Yani kısaca şöyle; Telefonu olan kendi telefonları ile olmayanlar ise olan yakınlarından bir kereliğine karşılığını ödemek suretiyle telefona sarılacaklar ve belirlenen ortak bir GSM numarasını arayarak mali destekte bulunacaklardı. Tıpkı yardım kampanyalarında gerçekleştirildiği gibi. Bir kere sadece bir kere senede 5 YTL…Muhittin SABAN
Özer agbi bu açılan bu konuya ilgisizlikten yakınmakta sonuna kadar haklı ama bu GSM olayını mutlaka aklı selim yöneticilerle görüşüp açıga vurmadan hayata geçirmek lazım bu sadece beşiktaş için degil rakiplerinin bir çogu bu projeyi hayata geçire bilir cami önlerinde kendilerine bagış kutusu açtıran aciz takım bu fikre bence balıklama dalar ve başarı olanagı çok yüksek bu bence acil eylem planı olarak devreye sokmalı İnsanları dahada teşvık edebilmek için Aralık ayı içerisinde yılbaşıya tekabul eden tarihte çekilişli mantıklı armaganlarla insanlar teşvik edilir.
Deniz Can
04-03-2007, 13:12
Ozer Abi, projenizi gorusmek uzere gittiniz yonetim kurulunda gorevli sahisa ve o da size kulubun forma satis rakamlarini gosterdi mukayeseli olarak. Diger kulubun yuzde besi gibi oran gercegi karsisinda sasirdiniz. Fakat sitemkar bir sekilde yoneticimiz hakliymis derken hangi konuda hakli imis orasini anlayamadim. Yani siz projenizi goturdunuz ve o da formaya gosterilen ilgi bile bu kadarken sizinkisi is degil mi dedi? Eger bu sekilde yaklasmis ise yanlis bir degerlendirme yapmis. Siz de bunu referans alarak projeniz uzerinden elestiri de bulunuyor iseniz siz de yanlis yapiyorsunuz demektir; bu birbirleri ile bagdastirilacak bir durum degildir. Sasiracak birsey yok aslinda. Ayni yoneticinin elinde keske bir de taraftar profili uzerinden yapilmis karsilastirma da olsaydi, gelir duzeyleri uzerinden, meslek gruplari uzerinden… Daha az forma satisi daha az taraftar sevgisi degilki… Tribunun formasiz halini en iyi siz animsarsiniz; o gunlerin gerek sportif basarisinin gerekse de ekonomik basarisinin temellerinin farkli oldugunu en iyi bilenlerden birisiniz. Kaldi ki ayni yonetici taraftara yonelik sunulan urunlerin kalitesizligi uzerine yapilan elestirilere de kulak verilmesi gerektigini dusunmeli. Bu istatistigi yorumlarken, Besiktas taraftari musteri olmuyor diye gormek de mumkun. Bu ayni zamanda su gercegi de curutemez; formali seyirci olmaktan ise formasiz taraftar olmak yegdir ve Besiktas’in da ozunde hep bu var olmalidir.
Ne yoneticinin forma satis istatistigini ne de Halkin Takimi forumunda projeniz uzerine yapilan yorum ve goruntu istatistiklerini baz olarak alin kendinize. Aslolan uretebilmektir; iyi niyet ile, katilimcilikla, aidiyet duygularinin gelistirilmesine de vesile olacak sekilde uretebilmek.
Projenizin sonuc kisminda eger taraftar bir sekilde gerek yonetimde gerekse de yurutmede soz sahibi olabiliyor ise dogru istikamettesiniz demektir. Ayrintilarinin degerlendirilmesi, eksigini fazlasini gormek/bilmek teknotratlarin oldugu kadar, bu konuda donanimli bilgiye sahip arkadaslarimizin isi olmali ve oyle kalmali. Yoksa benim gibi yeltendigim takdirde projenizin isletme/ekonomi tarafinda iskembe-i kubradan sallamis olabilecek isek bu durumda cok soze degil, az ama oz soze ihtiyacimiz var.
Projenizi devrim olarak nitelerken her devrimin kalabaliklar ile degil dogru onderlik ile sekillendigini unutmayalim. Besyuz kisinin helal olsun demesinden bir sonuc cikmaz ama bes kisinin herturlu yapacagi yorumdan cok sey cikar. Bu durum sevkinizi kirmasin. O yuzden devam Ozer Abim, devam.
Özer Özçetin
04-03-2007, 13:49
Denizcan Hocam,olay tam o değil,yani mukayeseden kasıt sıkıntılı anda sahip çıkmamak konusunda kilitleniyor.Kulüp ekonomik olarak sportif olarak bu kadar geri kaldı,şimdiye kadar sahip çıkamadık,söz alamadık,yetki alamadık kararverici olamadık diyor.Ki bu kişi tribünlere 25 seneden fazla emek veren Hakan Aksoy dur.Pazarlamadan sorumlu olan yöneticimizdir,yüreği Beşiktaş sevdasıyla çarpan bir arkadaşımızdır.Onun sıkıntısı bir nevi DEVRİM olan bu projenin öncelikle taraftar tarafından dört elle sarılıp sahiplenilmemesi noktasındadır.
Elbette aynı düşünceleri paylaşan bizler,müşteri gözüyle bakmayı ve bakılmayı reddiyoruz,forma satışının geldiği noktanın sebebi bu zaten.
Ama Beşiktaş taraftarı sahip olmak söz hakkına kavuşmak olarak algılarsa iş çözülür zaten,mesele sadece ekonomik boyut da değil ayrıca böylelikle Beşiktaş Halkın Takımı olduğu konusunda rüştünü de ispat edecektir.
Denizcan düşünsene 2 milyon kayıtlı üye,2 milyon karar veren pençe,tamda halk hareketi bu,hemde kulübü parasal olarak rahatlatacak çözecek,faizi borcu bitirecek,uzun vadeli gelir dilimlerine bugünden razı olmayacak[Avrupa maçlarının yayını 98 yıl daha kanal d de] her yıl pazarlık yapacak bir güce kavuşmak.
Kim durabilir Beşiktaşın önünde veya kim çarçur edebilir paraları,karar veren 2 milyon pençe varken....
Tabiiki işin 3-4 aşaması var,zaten yeni seçilen bir divan var,yönetim acaba projeye ne diyecek,kabul ederse Divan ne diyecek,onlar kabul ederse tüzük değişikliği için oy atacak üyeler ne diyecek,şimdi ayrıcalıklı 15 bin kişiden biri olmak vrken milyonların içinde hani,acaba ne tür handikaplar çıkacak karşımıza.
Muhittin Saban
04-03-2007, 23:37
Özer bey,
Bu yönetime sunduğunuz projenin sonuçları ne zaman gelecek acaba? Size bir tarih verdiler mi? Ya da şu toplantıda ortaya koyacağız diye bir ifadede bulundular mı?
Madem biz bize konuşuyoruz o zaman size samimi bir soru yöneltmek istiyorum. Siz bu projenin kabul görmesi konusunda ne kadar ümitlisiniz? Sizce yönetim sıcak yaklaşacak mı?
Arkadaşların görüşlerinde ki endişelere katılmamla birlikte çekirdek fikrin özüne sadık kalınması kaydıyla çeşitli iyileştirmeler doğrultusunda mutasyona uğrayabilir. Sonuçta üretilen bir fikir ve uygulanabilirliği de şartlar ile oluşacak bir devrim tadında.
Benim düşüncem "Devrim"i gerçekleştirecek ve yönlendirecek "Önder" de var o önderi takip edecek kalabalıkta var. Maksat karşıtlık arzeden bir eylemde Devrim değil düşüncede ve uygulamada Devrim olsun.
.
Muhittin Saban
08-03-2007, 23:25
Özer abi,
Dün akşam kulak misafiri olduğumuz Aziz Yıldırım'ın bahsettiği 1.000.000 milyon üye projesi hakkında ne düşünüyorsun?
Bana kalırsa bu adam, eğer bu sene "ez(ik) kaza"şampiyon olurlarsa büyük güven oyu alır ve 1.000.000 olmasa da bu rakama yakın bir katılım ile dediği projeyi hayata geçirebilir.
Eğer gerçekleşirse beni asıl üzecek olan ise böyle bir projenin hayata geçirilişinde hem o camianın böylesi bir olaya imza atması hem de Aziz Yıldırım gibi bir kişiliğin bu işe ön ayak olmasıdır.
Hatırlarsanız bundan 33 yıl önce "Siyah-Beyaz" televizyonlardan ilk yayın alınmaya başlandığı günlerde meşhur bir reklam vardı. Bu reklamda apartman sakinleri yöneticilerinden şikayet ederek haykırıyorlardı. "Yöneticilerimiz uyuyor muuuu?" diye.
Ya yönetici ne diyordu?; " Kahrolasın İzocam"....
Bizim başkan da bir süre sonra böyle demeye başlamasın sakın;
" Kahrolasın (az)iz(h)ocam" diye..!
.
Özer Özçetin
09-03-2007, 08:36
Bu neticede önü açık ve herkesin kullanabileceği bir proje,zaten aportta bekleyen 2 GSM operatörüde onun için iştahını kabartıyor.fenerin bu işten beklentisi birmilyonla sınırla kalmaz realist olalım.
Ama biz istiyoruz ki onlar adım atana kadar biz Üsküdarı geçelim,hepsinden 100 milyon dolar önde olalım,bir yıl aidatta önde gidelim.
Pazartesi akşama masaya yatacak diye bekliyoruz,umarım salı günü güzel bir haber gelir.
azizin bahsettiği taraftar kartına denk düşen bir şey,bir de benim daha önce yazıp dillendirdiğim 100 bin üye kampanyasına yakın bir hareket.Bu yeni projemiz için hem maddi getiri hem katılımcılığı artıran,taraftarı müşteriden çıkaran aidiyete katan bir proje.
Umarım hayali görmezler,ondan sonra bu işin bir de yandı gülüm keten helva bölümü var.Son pişmanlık fayda etmez.
Demir Han
09-03-2007, 11:02
Merhabalar Özer Hocam,
Bende nacizane düşüncelerimi aktarmak isterim
Yardım kampanyasına kesinlikle sıcak bakıyorum.Bunun ne yolla olacağı tartışılabilinir.Ama unutmamak lazım ki taşıma su ile değirmen dönmez.
Bizim bu verdiğimiz paraların da dikkatli kullanılması gerekli.Biz Beşiktaş olarak bu kadar genç nüfusu olan bir ülkede genç yetenekleri bulmalı yıldız yapmalı ve onları avrupa'ya satarak bir yandan kulübümüze katkıda bulunurken bir yandan da ülkemize de kazanç sağlamalıyız.Takımda sırf yabancı olsun diye yabancılar alınmasın.Az ve öz ne kadar pahalı olursa olsun alınsın (o zaman 5 değil 10 verelim kampanya açalı bu adam bunu istiyor diye verelim taraftar olarak biz hediye edelim o adamı takıma)
Bence kalıcı çözüm önce profesyonel yönetimdir.M.United gibi Barça gibi...ama asla chelsea gibi değil.En iyi para kazanma yöntemi onu en iyi kullanmaktır.
Katkıda bulunanlara bir taraftar kartı gibi bir anı gönderilmeli.Hatta bu kartı olanlara belli yerlerde indirim alınmalı ki çekici olsun ama bu kart için bir alt limit olması iyi olur mesela 5 YTL gibi (bence 10 olması daha etkili hale getirir..tartışılınabilinir)...
Son kez özetlemek isterim ....memleketim gencine örnek olacak az öz yabancı oyuncu ve alt yapıdan çok oyuncu ..Muhammet'ler bizde kalsın....
Hep destek tam destek...
Kolay Gelsin
Selinsu Alaz Gümüş
09-03-2007, 11:16
şimdi yaşım itibarı ile ekonmik projeler üretemem belki ama ;
DAHA ÇOK SEVDALI YÜREK GEREKLİ DİYEBİLİRİM...
herhalde
Deniz Can
09-03-2007, 12:27
Sevgili Demir Han
Oncelikle Ozer Abi'nin adlandirmis oldugunun bir yardim kampanyasi degil bir proje oldugu bilinmelidir. Bu yani ile profosyonel dusunulmustur ve surekliligi vardir. Yardim kampanyalari bir defalik kisa vade, gunluk calismalardir.
Unutmayiniz ki zaman ve mekan mefrumu olmadan destek konusunda soylenebilecek en guzel sozu ise her zaman Besiktaslilar soylemistir !!!
Demir Han
09-03-2007, 14:48
Merhaba
Yardım kampanyası cümlesini yazımdan çıkararak okuyunuz yerine Bu projeyi koyunuz düzeltme için teşekkürler
Özer Özçetin
09-03-2007, 18:36
Olay asla bir kibrit çak kampanyası değildir,sadece Beşiktaşa demokrasiyi yerleştirmek,Beşiktaşı Beşiktaşlılar kurtarır ve yönetir projesidir.
Gürhan Oğuz
09-03-2007, 18:44
bir kibrit kampanyası 70 li yılların sonunda ortaya atılmıştı geçici çözümler olarak kald ve kalmaya mahkum bir eylem planıydı
oysa asıl sorun ateşin kaynağıdır yani doğal kaynağın sahibi olabilmek gerekir bunun çinde klübün gerçek sahiplarinin harekete geçmesi gerekiyor
yani üye sayımızın artması lazım
Mahmut İnce
10-03-2007, 15:36
parayla bu işler olsaydı fenerbahçe hayal ettikleri gibi dünyanın büyük kulüplerinden biri olurdu. fener yöneticilerinden pek bi farkı olmayan bu yöneticilerin eline milyon dolarlar verecek projeler gelişsede, bu yöneticiler bu paralarla sadece fenerden alacakları futbolcu eskilerine daha fazla paralar yatırırlar. para yok, borç batağı deniliyor ama bu borcun neden olduğunu kimse düşünmüyormu.101. yılda demirören-ulusoy marifetiyle fenere hediye edilen şampiyonluktan sonra tam 14 tane sağ açık bedavaya mı alındı. o günden bugüne kaç tane futbolcu bjk forması giydi sırtına ve kaç tanesi bu formayı sahada terleriyle ıslattı. o yüzden bu yönetim devam ederken bu tür projelerin sunulması beşiktaşın yararına değil zararınadır. selinsu'nun dediği gibi "daha çok sevdalı yürek gerekiyor" daha çok para değil.fikrim budur...
Cem Ozel
10-03-2007, 15:48
bir yatırım fonuna ortak olsa şirketi ile buna da belli bir yüzde koysa; yatırım yönetimini de fonunu mesela deniz yatırım alsın klupte taraftara çağrı yapsa buna yatırın kulüp te kazansın biz de buna yatırım yaptık.
riski sevene hisse senedi, az riske de hazine bonusu repo vs. hem isim hakkından kulüp gelir alır fon sürdükçe, hem de parasını yatırır kazanır, üstüne de taraftar kazanır. fakat spor kulübü değil borsa şirketi kuracak fonu ya da ortak olacak. yasal prosedür gereği.
Ben hala ısrarla yatırım fonu önerisini sunuyorum. üzerinde yorum yapılmamış. sürdürülebilir ve uygulanabilir bir proje buna eminim.
Özer Özçetin
11-03-2007, 11:38
parayla bu işler olsaydı fenerbahçe hayal ettikleri gibi dünyanın büyük kulüplerinden biri olurdu. fener yöneticilerinden pek bi farkı olmayan bu yöneticilerin eline milyon dolarlar verecek projeler gelişsede, bu yöneticiler bu paralarla sadece fenerden alacakları futbolcu eskilerine daha fazla paralar yatırırlar. para yok, borç batağı deniliyor ama bu borcun neden olduğunu kimse düşünmüyormu.101. yılda demirören-ulusoy marifetiyle fenere hediye edilen şampiyonluktan sonra tam 14 tane sağ açık bedavaya mı alındı. o günden bugüne kaç tane futbolcu bjk forması giydi sırtına ve kaç tanesi bu formayı sahada terleriyle ıslattı. o yüzden bu yönetim devam ederken bu tür projelerin sunulması beşiktaşın yararına değil zararınadır. selinsu'nun dediği gibi "daha çok sevdalı yürek gerekiyor" daha çok para değil.fikrim budur...
Amaç daha fazla para değil ki,burada para sadece bir araç,katılımı sağlamak amacımız,Beşiktaş aşıklarının yönetimi seçmesini sağlamak,elbette bir girdi parası olacak,o para ile de sağa sola paralı başkana her şeyi dayatan sponsora dur deme devri başlayacak.
Yani demokrasi.....
Hakan Kirezci
11-03-2007, 12:36
Amaç daha fazla para değil ki,burada para sadece bir araç,katılımı sağlamak amacımız,Beşiktaş aşıklarının yönetimi seçmesini sağlamak,elbette bir girdi parası olacak,o para ile de sağa sola paralı başkana her şeyi dayatan sponsora dur deme devri başlayacak.
Yani demokrasi.....
Bu anafikri atlamayalım...
Muhittin Saban
20-04-2007, 08:23
Özer abi buradasın bu sabah yakaladım seni, yakalamışken şunu da sormak istiyorum;
Biliyorsun dün Forza'da 2 tane tekzip vardı. Biri bir sitenin yalancılığı ile ilgili diğeri de bizzat Alen'in yalanlamasıydı. Şöyle ki;
Alen;"İki gündür gazetelerde ve çeşitli yayın organlarında çArşı'nın yönetime talip olduğu yönünde haberler çıkmaktadır." diyor ve tabiki lanetleyerek haberi yalanlıyor.
Şİmdi benim biraz kafam karışık. Alen'in yalanladığı haber ile senin röportajlarında ve bir kaç kez çıkan yazılarında ki "yönetime ortak olacağız ve karar merciinde biz de söz sahibi olacağız" kavramları mı kastedilmiş acaba.
Bir de "Büyük taraftar projesi ile senin Çözüm için Projen aynı taslak mı yok sa farklı iki model mi?
Abi neyse sen Ankara'ya gidecektin değil mi? Sabah sabah meşgul etmeyeyim bari seni. Git gel de konuşuruz:-))
Özer Özçetin
20-04-2007, 08:40
Aynı taslaktır dediğini anladıysam,çözüm için bir proje yazım tanıtımtır,diğeri ise ete kemiğe bürünmüş halidir.
Ha Alenin söylediğini ben bilemem,yönetime talip değiliz açıklaması için hiç bir şey demem,ama Ben Beşiktaşa gönül vermişsem,emek vermişsem sonuna kadar talibim yönetmeye,ama kendi başıma mı asla,eğer varsa olacaksa,benim gibi düşünen milyonlar varsa varım,ben kimmiyim o milyonların arasından biri,yani tekil olarak Özer değil talip olan.
Bu arada yola çıkmam 2 saat gecikti,dün tesislerde kızım hastalandı,röportajı çıkmadı ağladı akşam,herhalde üzerinde colalı avealı forma yoktu diye yayonlanmadı,sadece kocaman Şerefli armamız olan tişört vardı üzerinde,sansür oaradan geldi galiba.
Muhittin Saban
20-04-2007, 09:04
Küçük kardeşimize geçmiş olsun.
Üzücü bir durum. Küçük kardeşimiz açısından başka bir üzüntü bir baba olarak da senin açından daha da ağır bir üzüntü yaşamışsınız.
Bir kız babası olarak böylesi durumlarda bir babanın yaşadığı çıkmazı çok iyi anlayabiliyorum.hele hele kız çocuğu olunca daha da duygusallaşıyor olay. İşin daha da düşündürücü yanı ise gönül verdiği renklerin takımının forması ile verdiği röportaj eğer hakikaten reklamsız olması nedeni ile sansüre uğramışsa gel de anlat kardeşimize. Biz nasıl olsa alıştık onların ne düşündüğünü biliyoruz. Bizler için manevi değeri ölçülemez tertemiz ve reklamsız Beşiktaş formasının onlar göre "Beş para etmediğini!"
Yazık ya bu kadar mı suni olmalıydı. Bizi küstürdüler sıra yavru kartallara mı geldi?
Özer Özçetin
20-04-2007, 16:25
Ben şahsi olarak üzülmedim,genelde böyle bir tavır var,sıkıntım bu.Ya endüstriyelleşen Beşiktaşlı olacaksın ya yok olacaksın dayatılan bu işte.Tek üzüntümde bu.
Ankara da bile olsam siteye girmeden duramıyorum.
Muhittin Saban
20-04-2007, 16:39
Sanırım yolculuk iyi geçti.Hoş gittin abi.
Mustafa Ozyurt
20-04-2007, 18:25
Kartal Yuvaları diğer takım mağazalarına gör azsa,
forma satışları yine rakiplerimizin çok altındaysa,
burada daha değişik bir strateji oluşturmanın gerekliliği ortaya çıkıyor.
1.000.000 üye,
sponsora bağımlı kalmayan,
demokratik Beşiktaş.
Gürhan Oğuz
20-04-2007, 18:32
silin o colaturcalarınızı
satışlar katlasın.
hatta rakiplerin çatlasın
Muhittin Saban
20-05-2007, 21:58
Biz "çözüm için proje " diyerek Kulübe hem manevi hem de madi kaynak olanağı sağlayacak bir model için kıvranırken şunların yaptığına bakın!
Resmi siteden buyrun;
ÜYELİĞİ DÜŞENLERE AF FIRSATI
16.05.2007 15:35
Kulüp aidatlarını 3 yıl ve daha fazla yıllar yatırmayarak Tüzüğümüz gereği üyelikleri düşenler için, 27 Ocak 2007’de yapılan Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı’nda oy birliği ile af kararı alınmıştır.
Üyeliğini devam ettirmek isteyenler, Tüzüğümüz gereği, yıllık aidatın 5 katı ve 2007 yılı aidatını 30 Haziran 2007 tarihine kadar ödeyerek af fırsatından yararlanabileceklerdir.
2007 yılı aidatı: 50 YTL
Geçmiş yıllar aidatı: 250 YTL
Toplam Ödeme: 300 YTL
Adam seni hiçe saymış 3 yıl aidat ödememiş ve sana destek vermeyere yarı yolda bırakmış ve sen şimdi ondan tekrar neredeyse yalvararak medet umuyorsun..!
Dikkatinizi çekerim bu karar 27 Ocak'ta yapılan toplantıda kabul ediliyor ya tebliğ tarihi 17 Mayıs'ta ! Neden bu kadar beklediler ben anlayamadım, anlayan...?
Hollanda'lı karı-kocanın kulakları çınlasın, pardon rahmet istediler...!
.
Özer Özçetin
21-05-2007, 17:37
Bu mevzudan açtığım dükkanı ziyarete gelen arkadaşlarınm söz etti tarih 17 mayıstı ve 18 son dendi,içim burkuldu tek kelime edemedim.Sen bombayı patlatın Muhuttin Hocam.
Gürhan Oğuz
21-05-2007, 17:46
Özer hocam, üyelik için tüzükte öngörülenleri bilmek lazım. bu tüzüğün üyelik maddesini nasıl ve ne şekilde kullanabiliriz
madem taraftar yönetime gelsin diyoruz
madem 100 bin üyelerden bahsediyoruz demi
madem 50.000 trilyonlardan bahsediyoruz .
bunu yapmak içinde üye olmak gerekli
Özer Özçetin
21-05-2007, 17:48
Burada söz edilen daha önce üye olanlar için.Bugün kü koşullarda en az 10 bin kişi 2 bin YTL vererek üye olmalıyız ki kongreyi toplatıp devrim yasalarını harekete geçirelim.Bu da 20 milyon YTL dir.
Hakan Kirezci
21-05-2007, 20:11
Hocam bak aklıma ne geldi..
Baştan belirteyim uzun uzadıya analizi yapılmış bir fikir değildir. Bunu başta sen ve senin gibi daha konuya kafa yoran diğer arkadaşların tepkileri ışığında deneyeceğim.
Şimdi senin bir projen var ya.. Ben de ütopik bir ayrı oluşum üzerine söylenmişim biraz. Daha sonra ise senin eski dernekleşme çabaların üzerine yakınman da gelince bunlar çakıştı.
Şimdi derim ki;
Senin bu projen, egemene egemenliğini paylaş önerisidir ve doğallıkla kabul görmeyecektir. Zorlama gücümüz var mı peki? Yok.. O halde önce spor faaliyetli bir gençlik derneği kurulsa; Beşiktaş 1903 gibi mesela. Sonra senin proje bu derneğe üye olmak anlamında kullanılıp derneğin şöyle böyle yüzbin üyelik bir potansiyeli ortaya çıkabilse. 40$ x 100 000 kişi dört milyon dolar eder. Sonra ki ödentiler hariç. Dernek de bu potansiyeli kulübe sunup kulüpten örneğin küme düşen erkek voleybol takımını istese. Bu takımın bütçesi zaten 1 milyon doları bulmuyor halihazırda.
Bu formül, adını anmayayım birileri tarafından uygulanmıştı geçtiğimiz yıllarda. Basketbol takımını devralmışlardı ama dernek kurucuları kalın işadamlarıydı.
Şimdi Erkek voleybol takımının sponsoru Beşiktaş taraftarı. Bütçe enaz dörde katlanmış ve de salona gidecek seyirciyi düşünürsen uçmaz mı bu takım.
Bu dediğim yüzbin üyelik bir potansiyel. Dediğin gibi 2 milyon üyeyle amatör şubelerin tamamını kapatır taraftar.O zaman ne Cola Turkası kalır ne bilmemnesi.
Ne bileyim Özer hocam ya.. Fos çıksa ne olacak ki.. Hayali bile cihan değer.
Canberk Abuk
22-05-2007, 09:57
neden olmasın .....neden olmasın....neden olmasın...
gerçekten heyecan verici..
ben varım..ne gerekirse de yaparım..
Özlem Erdoğdu
22-05-2007, 16:59
sinir oluyorum şu maçlardaki cola turka zeplinine bi gün yanımda dart okuyla gelip vurucam ahdım var:)
Özer Özçetin
22-05-2007, 17:42
Hakan Hocam 1903 Beşiktaş Derneğini 6 sene önce kurmuştuk 2 sene sonra bitti o proje,tek hayalim tüm dernekleri Beşiktaş Dernekler Federasyonu altında toplamaktı,1903 Beşiktaş Derneğini o nedenle kurmuştuk,ama ne yazık ki yürümedi,kurucu başkanı bendim,1 yıl sonra kongre yaptık Beşiktaş Engelli Sporcular derneği lokalinde,başkanlığı bıraktım tek aday Yılmaz Gitgetir di,seçim divan başkanı Alen Markaryan,o seçimde Yılmaz seçildi,tam yol almaya başladık,kulüple sorunlar çıktı ve dernek bitti.
Yeniden deneme şansı şu anda hiç yok.Çarşı komitesi bir dernek kurmaya çalışıyor,o derneği görelim belki oradan bir çıkış yakalanabilir,veya benim ilk ortaya attığım dernekleşme olayını başlatabiliriz,burada da amacım alternatifi koymak,İzmir Ankara Kütahya Antalya Mersinde şubeleşerek güçlü bir ses getirmekti.Olmadı..Başka bahara.
Hakan Kirezci
22-05-2007, 19:46
Şimdi birşey söyleyecektim ama aklıma bir fıkra geldi. Söyleyeceğim zaten fıkranın son cümlesi olduğundan direk anlatayım.
Eski Sovyetler dönemi. Arkadaşın biri ayakkabı alacak ve devlet mağazasına gitmiş. Bu arada mağaza da mağaza ha.. beş katlı devasa bir bina. Girmiş adam binaya yanaşmış ilk tezgaha;
-Ayakkabı alacaktım.
-Erkek mi kadın mı?
-Erkek.
-2. Kata çıkın.
-Erkek ayakkabısı alacaktım.
-Bağcıklı mı makosen mi?
-Bağcıklı.
-3. Kata çıkın
-Bağcıklı erkek ayakkabısı alacaktım.
-Siyah mı kahverengi mi?
-Siyah
-4. kata çıkın
-Bağcıklı, siyah bir erkek ayakkabısı alacaktım.
-Numara 40 tan büyük mü küçük mü?
-43 numara..Büyük yani.
-5. kata çıkın.
-Bağcıklı,siyah,43 numara bir erkek ayakkabısı alacaktım.
-Kalmadı birader.
Kan ter içinde adamın tepesi atıyor tabii...
-Kardeşim en baştan niye söylemiyorsunuz şunu buralara kadar taban teptiriyorsunuz!
-Birader.. Ayakkabıyı boşver de organizasyon nasıl ama organizasyon?
Ertan Eylem
23-05-2007, 14:17
En doğrusu taraftar meclisi oluşturmak nedir bu meclisin görevi:
Başta İstanbul olmak üzere taraftar platformlarında onları temsil edebilecek temsilciler kurulundan oluşacak bir meclis:
Bu temsilciler kurulu aktif derneklere kayıtlı üyelerin delege değil doğrudan üye katılımı ile oluşacak bir seçim süreci sonunda oluşmalıdır.
Ve bu taraftar meclisi bir nevi denetleme , bir biçimi ile fiili divan kurulu görevi yapacaktır.
İşte önemli olan kararların buradan üretilerek hayata geçebilmesidir.Yoksa kişisel öneriler ve projelerin hayata geçme şansı oldukça zayıf olacaktır.
Ülkemizin en organize , en duyarlı grubu nun bunu hayata geçirmemesi içinse hiç bir neden göremiyorum.
Taraftar yönetime rağmen dahi olsa karar mekanizmasında etki ve yetki sahibi olacağından kulüp her anlamda daha çok sahiplenilip taraftar desteğini arkasına almış olacaktır.
Tabiki bu meclisin de kendi içinde merkez karar organları ve alt birimleri olacak kendi bünyesinde kurumsal bir yapı kazanacaktır.
Ve ilkesiz yöneticilere karşı her kafadan bir ses çıkacağına tek bir merkezden etkili ve güçlü bir yaptırım gücü oluşacaktır.
Evet dostlar benim önerimde bu sevgi ve saygılar...
Fatih Demirezen
10-06-2007, 15:26
iyiyde kardeşim kulübe üye olalım diyoruz milyarlardan fiyat açıyorlar kongre zamanı yaklaştığı zaman toplu halde ücretsiz üye alımı yapıldığınıda biliyoruz içerden bi adam mı bulmak lazım makul bi üyelik fiyatı olursa herkes kulübüne üye olmak ister onalıt yaşımdan beri kombinem var ama bu sene almayacağıma yemin ettim nedenmi bu kulüpte camia denen birşey kalmamış arkadaş bilmem ne kadar borç var diye kimse talip olmadı yönetime eski yönetim elini kolunu sallayarak tekrar iş başına geçti nerd o camia!!! nın ileri gelenleri taraftarda olmasa BEŞİKTAŞ batardı çoktan bunu unutmasın kimse ve BEŞİKTAŞ' lıyım diyen herkes bi taş koysun biyerlere. KAHROLSUN İHSAN KALKAVAN
Fatih Demirezen
10-06-2007, 23:52
ben bu kartal yuvası olayını anlamış değilim onlarca mağaza var ama sadece BEŞİKTAŞ' lılar alışveriş yapıyor neden diğer taraftarlarda yada hiç bi takım tutmayan yani fanatik olmayan insanlarıda mağazalara çekecek şekilde satış stratejisi belirlenmiyor örneğin sadece BEŞİKTAŞ ürünlerinin satılması yerine hem sponsor firmanın (umbro) hem de diğer büyük nike adidas vs. gibi spor firmalarının ürünlerininde bulunduğu mağazalar kulübe kazandırılsa daha iyi olmazmı bunları geçtik diyelim en azından umbro nun ayakkabısı eşofmanı yani BEŞİKTAŞ' a yönelik olmayan diğer ürünlerini kartal yuvalarında satmanın önemli bi katkı sağlayacağını düşünüyorum gidiyoruz halı saha ayakkabısı, tişört, çorap vs. gibi şeyler alıyoruz neden başka mağaza sahipleri ondan kar etsin ki ayakkabı başına on ytl de kalsa BEŞİKTAŞIMA kalsın isterim ben böyle bi durum olsa gider kendi mağazalarımızdan alırız haksız mıyım
Serenat Tutaklı
11-06-2007, 00:01
Senin bu stratejine "endüstriyel futbolun getirdikleri" diyorlar sevgili Fatih.
Safa Şenyıldız
11-06-2007, 02:43
KAHROLSUN İHSAN KALKAVAN
Bunun konuyla ilgisi ne? Biraz ağır olsan keşke...
Özer Özçetin
29-10-2007, 07:17
3 sene önce bu konuyla ilgili olarak,500 Milyon TL giriş ve 100 bin üye hedef diye bir öneri sunmuştum,ardından konu olgunlaştı Forza Dergi ekibimizden Engin Ağırla birlikte daha değişik alternatifli milyon üye hedefli projeyi hazırladık.
Gelinen nokta Beşiktaşla ilgili hiçtir.Ama fb başkanı dün basında çıkan açıklamalrında 2 projemizi birleştirmiş ve 500 YTL girişli milyon üye hedeflediklerini açıklamış.,Pişiren sunan biziz ama rakipler balıklama atlıyor fikre.
Bizimkiler ise hayaldir bu tip işler diyor.
Beğenmediğimiz aziz yıldırım ise gerçekleştirmek için altyapı çalışmalarına başladıklarını açıklıyor.fbnin bu tip hareketle 5oo milyon dolar nakitle nasıl bir rekabet ortamı yaratacağını düşünmek bile istemiyorum.Gündelik mevzularla vakit geçiren geleceğe yatırım yerine gelecekten götüren geleceği bitiren Başkan dahil tüm yönetim kuruluna bir kez daha rica ediyorum,şu projeyi bir daha gözden geçirin,tarihe altın harflerle yazılın....
Hayati Kurt
29-10-2007, 07:22
Çözüm bellidir,Forza Beşiktaş Dergisini birlikte çıkardığımız Beşiktaş aşıkları 11 sene öncesi gibi heyecanlarından birşey kaybetmemişler,endüstriyel futbol denilen dayatmaya,doğru yerden karşı koymanın heyecanını ilk günkü gibi yaşıyorlar.Nasıl 11 sene önce küreselleşen dünyanın küreselleşen medyasına meydan okuyan Forza Beşiktaş yaratıldıysa,bugünkü ticari futbola karşı da proje var işte.
Haydi Beşiktaşlılar destek için göreve,kulübe mesaja boğalım.
Bu arada hepinize merhaba....
yumurtakafa yılmaz
29-10-2007, 08:30
BEŞİKTAŞ ımızın gittikçe kirlenen bu vahşi kapitalizmin arasından sıyrılarak HALKIN TAKIMI olarak başarısını sürdürmesi düşüncesi gerçekten bu takımın taraftarlarına yakışan asil bir durum ve duruştur.
tabii burada gerek amatör gerekse profosyonel anlayışların ortaya konarak paylaşılması hepimizin iyi niyetinin bir göstergesi olduğuna inanıyorum.
BİZİM KLÜBÜMÜZ ABRAMOVİÇ REKLAM KLÜBÜ OLAMAZ
henüz başındayken bu anlayışlar terk edilmelidir.
realist program ve planlar yapılarak;
kısa vade ve uzun vadeli görüşler ortaya konursa başarı yakalanacaktır.
klübü mesaja boğmak bunun bir parçasıdır ancak alternatiflerde elimizin altında olmalıdır.
rastgele değil sistematik bir şekilde hareket edilmeli...
son olarak; özer'in düşüncesi çok güzel ve bunu gerçekten zorlamak gerekir.
Safak Batman
29-10-2007, 14:48
endüstriyel futbola karşı önemli hamlelerden biriydi bu proje ama malesef ki projeyi camiaya iyi anlatamadık,tanıtamadık,yönetime ve ilgili kişilere karşı bir taraftar baskısı oluşturamadık.
bence hala değerlendirilebilecek ve birşeyler yapılabilecek bir iş.yalnızca biraz omuz vermek gerekiyor.
Vedat Hamzacelebioglu
29-10-2007, 19:27
Hoş geldin Hayati Kurt...
Yönetimler herşeyin daha iyisini bilir, bulur ve yaparlar!
24 Ekim, bunun en güzel örneği değilmi!..Tıpkı 2002 senesinde olduğu gibi!..
Yılmaz hocamın söylediği "...bu vahşi kapitalizmin arasından sıyrılarak HALKIN TAKIMI olarak başarısını sürdürmesi düşüncesi..." sözü ile Fatih'in söylediği "BEŞİKTAŞ' lıyım diyen herkes bi taş koysun biyerlere..." sözü, karşımızda "özet" olarak duruyor gibi geliyor bana.
Namik Kartaloglu
29-10-2007, 20:28
Özer Abi bu projeyi ilk acikladigindan beri buyuk bir sempatiyle yaklastik(halkin Takimi olarak),bircok öneride bulunduk ve bir yerlerde kitlendi nedense? Simdiki asamasi da halen o baslangictaki halimiz. Aziz Yildirim bu projeyi calacak sonra bizimkilerin akli basina gelecek galiba.
ÖNERI 1: Bir mektup/dilekce/basvuru taslagi hazirlansin ve bu sey HT de olsun. Tum Halkin Takimi uyeleri ve cevresi bu seyi Besiktas Jimnastik Kulubu Idari Iliskilerine postalasin.
ÖNERI 2: Bu asamada mektup/dilekce/basvuru ulasmis olup artik yetkili merciler haberlidirler. Bu ikinci asama ise olayin ayrintilariyla ilgili bir mektup/dilekce/basvurudur. Simdi oturup taslak konusulmalidir.
ÖNERI 3: Artik yapilan yapilmis ve asamalar kaydedilmistir, ama olay kilitlenmisse o zaman mektup/dilekce/basvuru Besiktasillara ulassin diye medyada anons diye yayinlanmalidir(bu tamamen bir savas sigarasi icme anlamindadir)
Elimi en buyuk kayanin altina koymaya hazirim. Yeterki o adimi atalim!
Ozgur Selcuk
29-10-2007, 22:19
türbüne halkın takımı yazmakla halkın takımı olunmuyor endüstiriyel futbola karşı olmakla endüstriyelin önüne geçilmiyor (beşiktaş cola turka)gerçekten beşiktaşlıysak gerçekten halkın takımını savunuyorsak bir şeyler yapmamız gerkiyor ve bu proje de bence çok iyi bir fikir artık beşiktaş bizim olmalı ismiiz sadece beşiktaş stadımız şeref bey olmalı bu projeyi dahada geniş kitlelere ulaştırmalıyız özer abiye teşekkürler böyle beşiktaşlıları görünce insanın kendine güveni geliyor ufka daha bi güvenle bakıyor hepimiz özer abi olamlıyız SADECE BEŞİKTAŞ SON BARİKAT
Ahmet Yusuf
30-10-2007, 14:50
evet türbüne halkın takımı yazmakla halkın takımı olunmuyor malesef
Serdar Yeşil
30-10-2007, 15:50
Çözümü Yönetim bulmuş, hiç ağızlarından düşürmedikleri FULYA
Sayın Seba'nın son mirasını'da öyle kullanıyorlar, yılda 14 milyon dolar gelir, Avrupa da başka örneği yok, herkes imreniyor vs vs yani kulüp yönetiminin ihtiyacı yok, kazık sağlam bağlanmış bunlar kendileri yönetiyor bizlerin şiarı Halkın Takımını da isim olarak telafuz etmekten geri kalmıyorlar.
Nasıl yaptırırız sorusu ise; Aramızda bulunan değerli abilerimizin girişimleri belki bir yere kadar götürüyor, öneriler sunuluyor ama sonuç ortaya çıkmıyor o zaman bizlerin taraftarların gönül insanlarının Halkın Takımı şiarını yükselterek bizlere öncülük yapacak bu işlerde tecrübeleri bulunan abilerle DERNEKLEŞME süretli ve sağlıklı bir biçimde hayata geçirilmeli işte o zaman biz, Halk, örgütlü bir halk, Halkın Takımı ismini gururlu ve haklı bir şekilde haykırırız, şuanda şeref beylerin, baba hakkıların mirasından yiyoruz.
Hakan Kirezci
30-10-2007, 16:27
Tribüne "Halkın Takımı" yazmak ve altında derlenip toparlanmaya çalışmak önemlidir.
Endüstriyel futbola karşı olmak ve bu muhalefetini "Halkın Takımı" başlığı altında dillendirmek önemlidir. İşe bunları küçümsemekle değil önemsemekle başlamak gerekiyor. Sonrasında neler yapılabilir neler yapılmamalıdır sorunlarının tartışılması ve tesbiti geliyor ki burada yapılan da zaten bu. Yapılması gereken de bu. Bize düşen katkımızı esirgememek ve izleyici kalmamak.
Endüstriyelleşme olgusunu hayatın geri kalanından koparıp sadece futbol ya da Beşiktaş üzerinden ele almak ve çözüm aramak rüzgara karşı tükürmekten başka birşey olmaz. Küreselleşmenin motoru olan endüstriyelleşme karşımıza atmosferin ısınmasından kazdağlarının kazılmasına, pazarda ki domatesin hormonundan asgari ücrete yapılan zamma kadar hayatın her alanında karşımıza çıkıp bizleri tehdit etmektedir. Bu tehdide karşı yükselmeye çalışan en küçük bir ses, en küçük bir öneri bile şiddetle önemsenmeli ve aralarında olması gereken bağlantıyı kurarak daha büyük bir ses, daha büyük bir hareket haline getirilmesi için çaba harcanmalıdır.
Bugün, kazdağlarında ki zeytin altında ki altından daha değerliyse zeytine sahip çıkılacak... Suya sahip çıkılacak... Toprağa sahip çıkılacak. Sahip olduğumuz değerler altımız oyulunca ortaya çıkacak başarılardan, şampiyonluklardan daha değerliyse o değerlere ve sarılıp yükseldiği geleneklere sahip çıkılacak. Halk bulunduğu yere, tribünlere adını yazmışsa eğer ona sahip çıkılacak. Ne Beşiktaş'ı ne de başka bir takımı endüstriyelleşme olgusunun pençesinden tek başına kurtaramazsınız; meğer ki radikalleşip küçük bir amatör takım hüviyetinde sahadan çekilmeyi ve kendi kulvarınızı açıp orada yüzmeyi göze alasınız. Madem oyun global arenalarda oynanacak,madem ki zorunluluklar bizlere bunu dayatıyor o halde kazanılacak en küçük mevziin bile değerini hakkıyla vermek ve genişletmeye çalışmak birincil görevdir. Gerek bu projeye ve gerekse de global enfeksiyona uğramış da olsa kontrol edilebilir diğer muhtemel projelere dikkatle yaklaşıp dikkatle analiz etmekte yarar vardır. Bu nedenle her çözüm önerisinin, her fikrin ayrı ayrı değeri vardır. Tribünlere pankartımızı açalım, altına geçip maçımızı seyredelim ve bir yandan da düşünmeyi sürdürelim. Çünkü bu hayata dair, hayatın yanında olarak verilen mücadelein ayrılmaz bir parçasıdır.
Özer Özçetin
13-11-2007, 20:17
Biz projeyi ete kemiğe büründürüp kamuoyuna deklare ettiğimiz günlerde keşke olsa ama bu hayal diyen bir çak Beşiktaş emekçisi arkadaşım,bugün inanın bize daha yakınnoktada,tek kurtuluş bu projede diyorlar.Kim korkar kulübe ipotek koyandan alacağım var diye kimse yaklaşamaz sanandan diyorlar.Kur hayatını Beşiktaşa adayacak bir idare heyeti yap projeyi kurtar Beşiktaşı diyorlar.
Evet proje Beşiktaş geleceğindeki güneş olmuştur artık
Demir Han
14-11-2007, 09:42
Merhaba
Beşiktaş taraftarı olarak sanırım bıçak kemiğe dayandı ve büyük bir kitle böyle bir hareket için hazır.Slogan ve tavır çok önemli....
Kolay Gelsin
Namik Kartaloglu
14-11-2007, 12:54
Özer abi, Sanirim bir 15m*1,5 metrelik bir bandrola yazip gözlerinin icine sokarak meramimizin ne oldugunu demenin zamani geldi!?
O adimi atalimmi artik?
Özer Özçetin
14-11-2007, 14:38
Evet işin pankartlara taşınma dönemi geldi galiba ve hatta afişleme,Enginle konuşup maliyet hesabı yapalım....
Mustafa Ozyurt
14-11-2007, 15:41
Evet işin pankartlara taşınma dönemi geldi galiba ve hatta afişleme,Enginle konuşup maliyet hesabı yapalım....
Pankart, web sitesi ve Beşiktaş ile ilgili her yerde bol bol yazı bu projeyi milyonlarca Beşiktaşlı'ya anlatmak için çok iyi olur.
Demir Han
16-11-2007, 10:23
Hareket zamanıdır....ama bu yönetime bu yardımın gitmesi içime sinmiyor hiç :(
Özer Özçetin
16-11-2007, 12:10
Demir kardeşim sanırım konuyu anlamamışsın,bizim amacımız bir kibrit çak kampanyası değil ayrdım toplamak hiç değil.Konu bambaşka,temelden alışılmışı bozma yeni yepyeni bir dünya kurma hareketi,umarım baş sayfaya gider okursun.
Namik Kartaloglu
16-11-2007, 15:23
Demir kardeşim sanırım konuyu anlamamışsın,bizim amacımız bir kibrit çak kampanyası değil ayrdım toplamak hiç değil.Konu bambaşka,temelden alışılmışı bozma yeni yepyeni bir dünya kurma hareketi,umarım baş sayfaya gider okursun.
Yeni bir dunya icin KARDESLER
yeni bir dunya icin
Bu KAVGA
Bu KIN
Bu SANCI
Yeni bir DUNYA icin..
Kadir Eren
25-11-2007, 19:59
Doğrudan demokrasinin işlediği bir Beşiktaş Türkiye'de ve de Avrupa'da tek olur, ancak pastadan pay alanlar ya da daha doğru tabirle tribünün kanıyla etiyle parasıyla onu sömürerek yaşayanlar bunun ne kadar destekçisi olur ve kısaca para yine bizleri yenebilir mi?
Ercan Kartal
25-11-2007, 22:28
YONETIM sekli icin yonetim kurulu degilde "koordinasyon grubu" uzerinden klubu organize etmek gerekli . birde bugune kadar var olan adem-i merkeziyetci anlayis yerine interaktif bir bicimde yani "katilimci demokrasi" anlayisi ni hayata gecirmek gerekir vede azinlik goruslerini korumayi gorev edinmeli bu bicimiyle kendi icinde gelisen ve zenginlesen bir klup anlayisimiz olur
Kadir Eren
26-11-2007, 21:53
tartışmayı genişletebilsin diye bir soru. Beşiktaş JK'de bir yönetici olmak için illa patron sıfatında mı olmak gerekiyor?
Deniz Caglar Dundar
01-12-2007, 22:43
Umarım yüzümüzün akıyla çıkarız bu projeden.Güzel günler bizi bekliyor.
Murat İscan
07-12-2007, 16:16
Son barikat bu proje
Özer Özçetin
17-12-2007, 06:14
Dün proje için bir adım daha attık.Proje yönetimi olarak toplandık,sadece Feridun Düzağaç ve Hayati Kurt katılamadı.Web Kartallarından Kaan Ark ta toplantıya katılıp renk kattı,güzel fikirler ortaya çıktı.
Bir sonraki toplantı devre arasında olacak,bir şekilde gaza basacağız.Engin ve ben elimizden geldiğince işi bu noktaya kadar taşıdık.Artık kollektif çalışma içine gireceğiz.Büyük bir ihtimalle hedfeflediğimiz Beşiktaşlıya ulaşacağız, ki bunun ilk ışıkları ortaya çıktı.
İlk defa bu kadar emeğimizin heba olmayacağı izlenimini edindim,çok sevinçliyim.Daha dikkatli daha profesyonel çalışıp istediğimizi gerçekleştirme yolunda ilerleyeceğiz.Biliyorum zor ve uzun bir süreç bizi bekliyor,ama başka çare de yok.
Mehmet Yucegonul
17-12-2007, 06:21
Özer abi okuyunca tüylerim dikenleşti gerçekten..Sizin azimliğinizden verdiğiniz değerden emeklerden sizin yaptıklarınız bizler için yarına bırakacağınız kardeşleriniz için Beşiktaş için gelecek bizim diyorsunuz..Sizin hakkınızı ne yapsak ödeyemeyiz..İnşallah yarınlar sizin emeklerinize değer bizede sizlerin ellerinizden öpmek düşer..
3qd3nM9k2qA
Mehmet Yucegonul
17-12-2007, 23:36
Ya okadar burdaki yazılarınızı dağıtıyorum dağıtabildiğim kadarı ile adam akıllı okuyan gelmiyor galiba yazılar uzun ondan okuyası yok.Bir 10 dakika neyini alır ya.Bende yaya bildiğim kadarı ile 3 space bir kaç bloglarda duyurabiliyorum.Ama gelin görün kü konuyu açtığım yerde keşke klubümüzü roman abramoviç alsa diyorlar..Gülermisin ağlarmısın hiçmi okumazlar..Siz belki 20-30 sene emek vermişsinizdir bizimkiler 10 dakika emekle okuyamıyorlar..İnşallah olacak..
Namik Kartaloglu
18-12-2007, 17:57
Mehmet can ne yapalim millet ce okumayi sevmiyoruz. Ilkokula basladigimizda bize Uyu ali yat uyu ile okumayi ögretti bu sistem, simdi de ekileni biciyoruz.
Mehmet Yucegonul
14-01-2008, 07:36
Özer Abi Ocak ayında toplantı olacaktı son durumlar ney öğrenebilirmiyiz...
Özer Özçetin
14-01-2008, 12:18
15 ocak itibarıyla Engin Ağırın sonuçlanıracağı Temsilciler Listesini bekliyoruz
Sezen Gunduzalp
15-01-2008, 11:52
Ve Beklenen gün Beşiktaşım için hayırlı olsun bugun açıklanıcak inşallah :D
Özer Özçetin
16-01-2008, 14:24
Söz yetki ve kararın taraftarda olması için çaktığımız kıvılcımda nihayet bir yıl sonra ateş çıkmaya başladı.
Adı Halkın Takımı olan forumdaki arkadaşlar,Beşiktaşı Halkın Takımı yapabilmek adına giriştiğimiz mücadeleye omuz verirsiniz umarım.
www.bjktaraftarproje.com girerseniz belli olan temsilcilerin ismini görebilirsiniz.
Bazı bölgelerde yoğun başvuru olduğundan açılamalardan bazıları gecikmeli olacak.
Hepimize kolay gelsin.
Sezen Gunduzalp
16-01-2008, 14:28
Görev alan arkadaşlarıma şimdiden başarılar :)
Hepimiz için hayırlısı olsun :)
Cem Ozel
16-01-2008, 15:21
özer abi bu projenin başarılı olması elebtte hepimizin en buyuk dileği. bodrumdaki temsilci arkadasla temasa geçip yardımcı olabileceğim noktalarda elbette emeğimi esirgemeyeceğim. isterdimki projenin her anında bulunduğum bölgegede bu proje için çalışabilmek ancak ne yazık ki işim dolayısı ile ancak fırsat bulduğum anlarda elimden gelen birşey varsa ifa etmek.
Erkan Özberk
16-01-2008, 16:08
Mersin icin henuz bir temsilci ismi belirlenmemis. Bu gorev icin kendimi toy gordugumden basvurmadim. ama isim aciklanir aciklanmaz kendisiyle her alanda birlikte calismak icin gorusup bu proje icin mersinde ne yapilabilecekse ben de bu calismalara yardim emek icin elimden geleni yapmaya hazirim
Aras Gundogdu
22-01-2008, 00:36
Oley,300 bini aşmışız be :)
3 yetmez 4 milyon olsun ^^
Hande Eroğlu
22-01-2008, 20:09
projede banada yer verılmış olması benı daha da hırslandırdı projede emeği geçen sevgılı arkadaşlarımız abılerımız yanınızda sızınle aynı yolda olmaktan gurur duyuyorum özer abım yüreğine sağlık
Erkan Özberk
22-01-2008, 20:38
cuma gunu mersinde ilk toplanti yapiliyor. heyecan doluyum. herseyi ellerimizle en guzel , en temiz sekillendirmek dilegiyle...
Namik Kartaloglu
22-01-2008, 23:04
Halkin Takimi temsilcileri kimler?
Demet Kursunlu
23-01-2008, 05:43
yA BİZİM BÖLGEDE BASVURAN BENİM BİR KANKAM VARDI ÖZER ABİ FAKAT o artık burada olmayacak t emsilci olarak seçilmiş neyapabiliriz ben kesin bilgileri öğrenip size nasıl bildirebilirim .
Yerine aday olabiliyormuyum bne bu arada :D:D:D
Özer Özçetin
23-01-2008, 07:29
hangi bölge olduğunu bana bildirirsen ben Engine iletirim.Gerekeni yaparız
Demet Kursunlu
29-01-2008, 08:15
İlgine TEŞEKKÜR ediyorum Özer abi
Erkan Özberk
31-01-2008, 16:02
http://www.ntvspor.net/Pages/19628.ASP
Iste boyle birsey...
Murat İscan
03-02-2008, 23:12
Karadeniz Ereğli temsilcisi benim inş. dahada fazla üye kazandıracam bu projeye
Özer Özçetin
13-02-2008, 07:54
Dün acının katmerlendiği bir gün daha yaşadık,canımız arkadaşımız dostumuz Hasanı toprağa verdik.Cenazesinde Beşiktaşın gerçek sahibi olan taraftar vardı,Halkın Çocuğu Pembe,Halk tarafından toprağa verildi.İçimizden biriydi Hasan Gör,bizimle sofraları kavgaları paylaştı,acıları birlikte yaşadık sevinçleri de.
15 gün önce bir araya gelip oturduğumuz mekanda proje nasıl gidiyor abi dedi,ben de proje sen ben biz sahiplenirsek yürüyecek Hasan dedim.Beşiktaş gerçek anlamda Halkın Takımı olacaksa elele verelim bir an önce hayata geçirelim dedi.Aynen Optiğin ziyaretine gittiğimde başkan nedir bu projeniz ben çıkınca daha da canlandırırız dediği gibi.
Onlar yok şimdi,güneşe yürüdüler Kartalın kanatlarında ve bizi izliyorlar şimdi.Onların bize verdiği sözü biz onlara vereceğiz bir kez daha.Yaşayanlar elele vereceğiz.Tüm olumsuzluklara rağmen ,herşeye rğmen başaracağız.
Hasanın cenazesinden sonra Enginle biraraya geldik ofisinde uzun bir sohbet ettik bir nevi kısa bir toplantı.Dün itibarıyla 302 bin kişi olmuşuz.Herşeye rağmen 302 bin kişi.Ne resmi kanaldan kulüpten duyuru destek sahiplenme,ne basından bir tek satır yazı.Sadece Birgün ve Yeni Şafak gazetelerinin daha ilk dönemlerinde yazdıkları dışında.Ne bir TV kanalında tanıtım röportajı.Eğer biz bu kadar dar olanaklara rağmen hem de ilan ettiğimiz 15 mart son başvuru günü dediğimiz gün gelmemesine rağmen bugünden bu sayıyı gördük.Bir de duyurabilirsek,bir de kulüp sahiplenir resmiyete taşırsa milyon kişi asla hayal olmaz.
Herşeye rağmen iyi gidiyoruz.Her çalışma sonunda bir şekilde somuta taşınır,buradan resmi üyelik çıkmasa bile ki kulüp bu coşkun selin önünde duramaz ya,mutlaka Beşiktaşa dair bir şeyler yapmanın olanağı olaslığı ortaya çıkıyor bile.
Dünyanın kanunu değişmez nehir kaynağına doğru akar,elbet bir gün Beşiktaş gerçek sahiplerince sahiplenilip yönetilecektir.
Vehbi Cankat Güneş
13-02-2008, 12:18
Şİmdiden 302000 gibi büyük bir rakama ulaşmış bu dev proje neden hala medyada hak ettiği ilgiyi göremedi anlamış değilim.Eminim tv de yer alsa,basın yer verse spor programlarında tartışılsa çok daha fazla insan proje hakkında bilgi sahibi olacak.Bazı Beşiktaşlılığına inandığım arkadaşlara konuyu açtığımda bile projeden haberleri olmadığını görüyorum.Türkiye nin ve dünyanın dört bir tarafında eminim çok sayıda böyle insan var.Projeyi yönetim sahiplense,medyada tartışılsa milyonları bulacağız.İşte o zaman güneşli günler göreceğiz..
Namik Kartaloglu
14-02-2008, 09:14
"Görev süresi boyunca büyük yatırımlar yapan ve F.Bahçe'ye adeta çağ atlatan Yıldırım, iki büyük hayalini gerçekleştirmeyi çok istiyor..
F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, yarın koltuğundaki 10. yılını dolduracak. İlk kez 15 Şubat 1998'deki kongrede, rakibi Vefa Küçük'ü 1 oy farkla geçip başkan seçilen Yıldırım, o dönemden itibaren çok büyük yatırımlara imza attı. Bu süreçte Fenerbahçe kulübü, özellikle tesisleşme konusunda rakiplerini geride bıraktı. Kulübün bütçesi, yapılan transferler Türkiye için büyük işlerdi.
DERNEKLER ÜYE YAPACAK
Ama Yıldırım, bunlarla yetinmedi. Şimdi F.Bahçe Başkanı'nın önünde iki tane çok büyük hedefi kaldı. Birincisi, kulübün üye sayısını 1 milyona çıkarmak. Yıldırım'ın düşüncesine göre, uzun vadede üyelerin kulübün başkanını seçme hakkına sahip olması planlandığı için bu rakama ulaşmak çok zor değil. Buna göre, önümüzdeki dönemde sarı-lacivertli kulübe gönül verenler, daha sonra belirlenecek bir rakam karşılığında F.Bahçe'nin üyesi olacaklar. Yıllık ücret ise 50 dolar seviyesinde ön görülüyor. Taraftar dernekleri bu konuda yetkili olacak ve parayı yatıran taraftara, üyelik numarası verilecek. Ve kongre zamanı geldiğinde bu üyeler SMS veya başka yollarla oy kullanabilecek. Yıllık ücret 50 dolar olursa ve Yıldırım'ın hayal ettiği 1 milyon üye hedefine ulaşılırsa, F.Bahçe, her yıla 50 milyon dolarlık hazır bütçe ile girecek. Yıldırım, kulübün eğitim alanında da ön sıralarda anılmasını istiyor. Bu doğrultuda Fenerbahçe Koleji'nin Türkiye'nin değişik yerlerine yayılması planlanıyor. Bunun ardından da Fenerbahçe Üniversitesi'nin açılması için düğmeye basılacak. Sarı-lacivertli kulüp, eğitim alanında da Türkiye'nin en büyük markalarından biri olacak. "
Yukarda tirnak icine aldigim yazi sabah internet gazetesinden alinmistir. Besiktar taraftar Projesiyle benzerligi dikkatimi cekti. Uyelerin oy verme sekilleri, alinacak uye bedeli. Yani proje bir kopya! Ama yine bu haberle kolpa basinin ne kadar kolpa oldugunu okudum. Uzun suredir ugrasip bir taban olusturmaya calistigimiz bu projemiz tamamen halka mal olurken medyatik olmuyor da Proje isminin önune Aziz Yildivim gelince (onun böyle bir dusuncesi belki de olmamasina ragmen) hemen haberlesebiliyor. Bu Besiktas Taraftar Projesi belki dunyada yapilmis olacak en buyuk proje, resmi sitenin-kulubun halen bu konuda soguk koltuk/kelle derdinde olusu, gerceklerin halen farkina varamayisi ise ayrica kahir sebebim. Ben Besiktas Internet sitelerinin ana giris sayfalarini bu projeyi kapak yapmasini öneriyorum.Gözlerine sokmaliyiz, belki o zaman görurler.
Mehmet Yucegonul
14-02-2008, 16:56
Evet Namık abi senin dediğin gibi bu duyuruları tüm Beşiktaş forumlarında bir kapak giriş sayfası olması lazım bunun için girdiğim tüm sitelerde irtibata geçeceğim...
İlk önce Halkın Takımından görmek isteriz
Mehmet Yucegonul
14-02-2008, 18:47
http://halkintakimi.spaces.live.com/
bir space daha yaptım 3 tanesi aynı diğer bloklar da hep aynı..
Şimdi bir beşiktaş forumu daha giriş sayfası yapacak....Konuşuyorum ve Özer abi bir sorun var bizim çevremiz gençler çok biliyorsunuz en önemli sorun telefon hattının başkalarının üzerine ait olması bununla ilgili sorun olurmu?
Özer Özçetin
15-02-2008, 07:51
En azından bundan sonra fenerden gördü kopyaladılar demezler,3 yıllık emeğin sonunda herkes bizim dediğimiz noktya geldi,taklit edilen olmak güzel ama,ya biz başaramazsak da başkaları bizim fikrimizi hayata geçirirse o zaman yandı gülüm keten helva.
Sinan Kara
21-02-2008, 11:35
harbiden fikirler güzel biraz daha üzerinde düşünüp her beşiktaşlının ödeyebileceği maksimum rakamı bulmak lazım bu 5 ytl de 10 da olur 20 de..ve bence belki konunun dışında ama bu başkanın olduğu bir beşiktaşa ve beşiktaş duruşuyla uzaktan yakından bir alakası olmayan tüpçü ye ben şahsen bir faydam dokunsum istemem.bunun gene ne yapacağı belli olmaz..sorun para değil beşiktaşlıyım diyen herkes karşılıksız bir sevgiyle aşıkken bu kulübe bu paradan kaçmaz.ama önce bu başkanın gerçekten ama gerçekten gitmesini sağlayacak bir yol bulmak lazım.öyle sivas maçındaki gibi olmaz.yani demem ogur ki bu başkan(tüpçü) gider bizde düzlüye çıkarız.100000 değil 250000 üye bile yaparız..yeterki bu takımı seven insanların neler yapabileceklerini herkes bilsin ve buna inansın...
Özer Özçetin
18-03-2008, 10:01
Projeye önce inanmak gerek,inanan insanlar emek harcayanlar anlatmalı,bunu kendi adıma demiyorum sadece,bugüne kadar ciddi bir emek harcayan Engin,Alaattin olmalı proğramlarda.
Biz 2 yıldır Enginle beraber medya kuruluşlarının çoğuna gittik,daha kimse ciddye almazken,önemsemezken,forumlarda bu kadar yaygınlaşmamışken Birgün de yazdım 2 kez,Yeni Şafak Röportajımızı yayınladı.Milliyet iki satır yazdı,ondan sonra medya kör ve sağır oldu.
İkinci bir hamle yaptık,Habertürke gittik yine Enginle bu kez yanımızda proje yönetiminde olmamasına rağmen bizim eski Forza ekibinden Yusuf Canlı vardı,ardından 32.güne gittik Rıdvan Akara.
Ne oldu ardından,önce Futbol Kulübü adlı proğramda Haber Türkte Okay Karacan bahsetti az da olsa ama önemli anekdotlar vererek,banka ve finans kuruluşları bu projeyi istiyor hemde akılalmaz rakamlar sunarak ama projeyi hayata geçirenler satmıyor dedi,bu çok önemliydi yine 32.günden R.Akar Birgündeki köşesinde yazdı toparlayıp Tempoda da yazacak.
Başka medya kuruluşlarıyla da irtibattayız....2 yıldır emek harcıyoruz,para harcıyoruz cebimizden,hani ürün alın kombine alın yoksa Beşiktaşlı sayılmazsınız diyenler varya,gelsinler hesap çıkaralım kaç kombine kaç forma parası harcamışım cebimden,diğer arkadaşlardan Engin ve Alaattin ne harcamış görsünler dudakları uçuklar.
Herkes biraz işin ucundan tutmalı,birileri yapsın nasıl olsa yapılacak ondan sonra ortaya çıkarız demekle olmaz bu işler,biz zırnık menfaat beklemiyoruz,sadece Beşiktaşın geleceği kurtulsun istiyoruz,tek kutuplu bir dünya var,futbolda da aynısı Ülkemizde oluyor,tek kutuplu bir futbol yörüngesi,15 yıldır gs fb hegomanyası heryeri sarmış,özellikle son yıllarda fb öne çıkarılmış,sadece sahada kaybedilen puanlar şampiyonluklar değil mesele,gelecek adına kendileri için sağlam temeller atarlarken biz kısır bir döngü içinde onlara benzemeye çalışyor,benliğimizden uzaklaşıyor ve geleceği ipotek altına sokacak borçlara boğuluyoruz.Bu sözlerimden şu yönetim bu yönetim anlaşılmasın sakın,15 senelik süreçten söz ediyorum.Bu gidişe dur demenin zamanı geldi ve geçiyor diye bir fikir attık ortaya ve bunu malumunuz bir şekilde ete kemiğe büründürmek için çeşitli oluşumlara girdik,kendimize göre yetersiz de olsa bayağı mesafe katettik,bundan sonrası işi sahiplenecek BJK kurullarına kalmıştır.
Biz uyuyan devi uyandırdık,gücümüzün olduğunu futbol dünyasında bir BEŞİKTAŞ gerçeği olduğunu ve bunu kimsenin unutmaması göz ardı etmemesini haykırdık,kalplere beyinlere kazıdık.Korkanlar hemen resmi yoldan resmi ağızlardan kendileri de yapacaklarını söylediler,hem de öyle bir söylem ki ilk kez kendileri yapıyormuşcasına veya emek fikir kendilerine aitmişçesine ortaya çıktılar,paranın ve gücün egemenliğini kullanarak futbolda devrim manşetleri attırdılar.Oysa biz onlar bilmezken uyurken harekete geçmiştik bile.Akıllarınca futbolda tek kutup yaratma amaç ve sevdalarına dur diyebilecek Büyük Beşiktaş Taraftarının varlığı korkuları oldu hep ve olacak ta.
Bundan sonrası bu işi resmileştirmek,Beşiktaşı sevenleri maddi ve fiziki olarak sürece katmaktır.Yani milyonlarca sevdalının aşkını aidiyet ve sahiplenme ile taçlandırmaktır.
Bugüne kadar destek veren vermeyen,hayal diyen olabilir diyen,emek harcayan harcamayan herkes sağolsun.Önemli olan bundan sonrası.biraraya gelebilmek ve dört elle sarılabilmek.
Namik Kartaloglu
20-03-2008, 10:19
Nedir bu proje?
Proje gayet basit. Cep telefonları aracılığıyla kulübe üyelik ve cüzi miktardaki aidatların faturalar ve kontör üzerinden kulübe aktarılması. Bu proje ilk bakışta büyük destek görmesi beklenen bir proje. Fakat öyle olmuyor. Projeyi yürütenler en başından beri büyük zorluklarla baş etmek zorunda kalıyorlar. Öncelikle kulüp bu projeye şimdilik sıcak yaklaşmıyor. Sebepleri anlaşılabilir sebepler. Yukarıda yazdıklarım, bu projeyle iktidarlarının kaybedecek olanların desteğini zaten imkansız kılıyor.
Enteresandır ki basın da uzun süre bu projeye gözlerini kapadı, görmezden geldi. Bu konu üzerine yazılanların ağırlıklı tarafı ise birilerinin rant peşinde koştuğu şeklindeydi. Projeyi yürütenlere titancılar dendi, çete dendi.
Taraftar forumlarından takip ettiğim kadarıyla eleştirilenlerden biri de benim. Bu konuya duyarsız kalmakla ilgili Beşiktaş taraftarının sitemlerini okudum. Konu benim yazı konularımın dışında olduğu için projeyi takip etsem de yazma konusunda tereddütlüydüm. Çünkü köşemin asıl içeriği medya eleştirisi taşıyor.
Geçtiğimiz hafta gazetemde yer alan bir haber üzerine bu konu üzerine yazma gerekliliği belirdi. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, benzer bir projeyi gündeme getirmişti. Fenerbahçe taraftar kartı sahiplerine kulüp üyeliği imkanı tanıyan proje kapsamında kulübün üye sayısını 1 milyona çıkarmayı hedefliyordu.
Konu Fenerbahçe ve pek tabi başkanı olunca gazetem de konuyu ilgili bir biçimde gündeme taşımıştı. Projeyi, Türk futbolunda devrim kapsamında ele almıştı. Öyle ya Fenerbahçe Başkanı kimsenin akıl edemediği bir şeyi akıl etmiş ve hayata geçirmeye uğraşmaktaydı. Hemen Fenerbahçe’nin nasıl büyüdüğü, nasıl dünya kulübü olma yönünde adımlar attığı anlatılmaya başlandı.
Öte yandan bir avuç taraftar bu kampanyayı bir yıldır sürdürmüş, bununla ilgili onlarca etkinlik yapmış kimin umurunda...
Yolunuz açık olsun!
Devrim dediğin büyük adamların yaptığı iştir. Küçük adamlar bir işe kalkışırsa onlara çapulcu denir. Bu hep böyle olmuştur.
Beşiktaş taraftarı projesini hayata geçirebilmek için çalışıyor, çabalıyor. İllerde temsilciler meclisleri oluşturuyor. Bunun için kan bağışı kampanyaları örgütlüyor, buralarda projeyi tanıtmaya ve destek bulmaya çabalıyor. Bunun için de çıkar gözetmediğini özellikle vurguluyor. Kulübün çıkarlarını gözettiğini inatla öne çıkarıyor.
Şimdilik medyamız aracılığıyla projenin dehası Aziz Yıldırım’a kalmış durumda.
Beşiktaşlılar bu duruma öfkeli; fakat onların da anlamaları gereken bir şey var:
Aziz Yıldırım bu projeyi yeni keşfetmiş olsa da kabul etme cesaretini göstermiş. Oysa gönül verdikleri kulüp buna hiç mi hiç yanaşma niyetlisi değil.
“Bu projeyi biz akıl etmiştik” demek ve öfkelenmektense çalışmaları hızlandırmak ve hayata geçirmek sanırım daha etkili olacaktır. Gönül ister ki tüm kulüplerimiz böylesi projeler üretse ve daha da büyüse...
Medyamıza gelince, ne yapayım ki burası böyle işte. Devrimleri ve devrimcileri farklı bir kapsamda ele alır.
Büyük Beşiktaş Taraftarı projesini önce görmezden geldiler. Sonra gülüp geçtiler. Baktılar ki olmuyor suçladılar. Öyle ya taraftara rantçı demek alışılageldik ve her zaman sonuç veren bir söylemdir.
Gandhi der ki; “Sonra bizimle savaşmaya başladılar. Ve biz kazandık.”
Sizi ciddiye alıp savaşmaya başlamışlarsa zaten kazanmışsınız demektir.
Yolunuz açık olsun, üyeler milyon olsun!
Yaziyi Nilay Yilmazin kösesinden kopyaladim. Okumayan, kaciran dostlar, ziyaretciler icin okuma sansi.
Gokhan Yerlikaya
26-03-2008, 20:46
Nilay Yılmaz'ın yazısını bir gazetenin iddaa ekinde okudum :)
sonra durdum bir daha okudum.İsminin altında mail adresi vardı.O adrese teşekkur maili bile attım :)
Hakan Kirezci
26-03-2008, 21:06
Herşey iyi hoş da, Nilay hanım kızımız bu yazısı üzerine FB-TV de kendisine yapılan saldırılara şaşırdığını yazmış. Bu konuyu da yine Namık'ın Nilay Yılmaz kürsüsünde okuyabilirsiniz.
Eveet Nilay hanım kızımız. Sonunda yazarlığın koruyucu kabuğundan kafayı biraz çıkarınca görüyorsun ki ortam biraz bulanık. Şimdiye kadar taraftarın bu projesine gözünü kapayanların neden böyle yaptıklarını taraftarın taraftarı olunca daha iyi anlamışsındır. Taraftar olmak öyle köşelerde allı pullu yazılar yazmaktan daha öte birşey. Hemen solucanlar üşüşüverir adamın başına. Umarım çabuk çekilmezsin kabuğuna da daha heyecanlı, daha öfkeli yazılarına şahit oluruz hep birlikte.
Özer Özçetin
09-08-2008, 17:10
iki deliye kuyuya taş attı bir milyon kişi bu nedir dedi.bu iki deli Engin ve Özerdir.
Maddi manevi fiziki ruhi bir çok kayba uğramalarına trağmen inatla sürdürdüler,birilerini uyandırdılar,harekete geçti uyananlar.
Önce delileri izlediler hayal midir olabilir mi diye.Baktılar Beşiktaş taraftarı sahipleniyor (Her ne kadar tribün temsilcisi Forzadaki canlı söyleşi ve chatleşmede hayal geçin bunları dediyse de,Muğladaki panelde sorulan soruya olmaz öyle şey dediysede,BJK başkanı yönetimi 1 kişi haricünde bırakın hayal mahsulü şeyleri yaklaşımında bulunduysa da) bunlar temsilci falan seçiyor 300-400 bin kişi gönüllü üye oluyor,onlar yapmadan biz yapalım dedi.
Evet fb başkanı 1 milyon olmazsa olmazdan yola çıkarak kolları sıvamış,biz ise sadece alt yapı çalışmalarında kaldık.
Basın organları Yeni Şafak Birgün ve kısa da olsa Milliyet dışında bize pas vermedi.Kulüp görmezden geldi,bazı forumlar tınmadı,tribün soğuk baktı,herkes hayal zannetti 300-400 bin kişi dışında.
Ama fb ve TS olabilir değil olmalı dedi.İki deli Engin ve ben kalakaldık bir başımıza.oNLAr bizi izlerken yol yöntem öğrenirken bu kez biz başladık onları izlemeye.
Helal olsun harekete geçene yapana,yine boynu bükük izleriz onlar yapınca harekete geçeriz nasıl olsa
Özer Özçetin
09-08-2008, 17:21
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 5 yıl içinde "1 milyon üye, 1 milyar bütçe" hedefine ulaşmak için çalıştıklarını belirterek, Fenerbahçe'ye gelir sağlayacak her alanda atılım yapacaklarını söyledi.
Yıldırım, Fenerbahçe'nin daha güçlü hale gelmesi için yeni kaynaklar yaratmak için proje ürettiklerini belirterek, "Bugüne kadar Avrupa kulüplerinin yaptıklarını yaptık. Şimdi onların yapmadıklarını hayata geçirmeye başlıyoruz. Hedefimiz 1 milyon üye, 1 milyar dolar da bütçeye ulaşmak. Tamamen kendi projelerimizle, taraftarımızın desteğiyle, başka hiçbir yerden yardım almadan Fenerbahçe'ye kaynak yaratacak, onu bir adım ileriye taşıyacak her yatırımı yapacağız" dedi
Vatan gazetesi ve Medyaspor
Özer Özçetin
09-08-2008, 17:26
Biz ise hala nelerle uğraşıyoruz.
Tribüne kim çıkacak
Optikin basılı fotoğraflı forması
formaların tanıtımı ile sosyeteyle birlikte yapılan sezon açılışı
40 milyonumu alırım
gordon gitmezse seriç gider şimdilik kenarda haber bekliyor
müteaahhitin 2,5 milyon doları gidecek buraya Şan Ökten ismide gidebilir adam para veriyor haklı kardeşim...
stad yıkılcak hayır yıkılmayacak kombine alın
vs vs vs vs..
adamlar bizim fikirden zikire geçti..,biz ise hala aynı yerde ve hatta geri giderek seyrediyoruz herşeyi.Nasıl olsa uğraşacak iş çok taraftarı meşgul edecek konu bol
Mustafa Fatih
09-08-2008, 21:37
özer abi ben erzurum temilcisiyim ne yapmalıyım ne yapmalıyız yada ben deli gibi uğraşıp o siteye beşiktaşlıları üye etmeye çalışıyorum yapabileceğimiz ne warsa söyle...
tabi gerisi yönetime kalmış !_yok_!
Özer Özçetin
09-08-2008, 21:47
Bizler yasal olarak hiçbirşey yapamıyoruz.Tabiri caizse yemeği ısıttık getirdik,buyrun servise sunun diyoruz,ses yok.
fbnin hareketi umarım akıllarını başlarına getirir.
Sinan Kara
09-08-2008, 21:59
hep geç kalıyoruz zaten..
Zulfikar Kaya
09-08-2008, 22:54
Buyuk dusunenler fikirleri ve projeleri tartisir kucuk dusunenlerse kisileri ve olaylari tartisir.buyuk baskan ve tayfasi kendisinin verecegi borca ihtiyac olmadan ayakta duracak bir besiktasi ne yapsinki,bu projeye destek vererek baltayi kendi ayaginami vursun
Gokhan Akyol
09-08-2008, 23:03
bu şekilde beklemek de insanı üzüyor araştırılmış,uğraşılmış,emek harcanmış,atta alt yapısı dahi hazırlanmış bir proje öylece bekliyor.niye yasal engeller çıkıyor yönetim engeli çıkıyor.
bir yandan da düşününce sayın başkan ne yapsın halkın takımı beşiktaş'ı,kendi ayakları üzerinde duran beşiktaş'ı
fbnin hareketi de hiçbir uyarı vermez bu kafalara
Umit Bayezit
09-08-2008, 23:26
bahsedilen proje BÜYÜK BEŞİKTAŞ TARAFTAR PROJESİ
en başından bri inandığım güvendiğim bir proje...
yapılmak istenen bir devrim...
ancak devrimi yapabilmek için iktidar gücüne (kabulüne onayına) ihtiyaç var!!!
yani tek engel SAMİMİYET...
bizlerden yana sorun yok samimiyetin noksan olduğu yer belli...
Deniz Akkuş
09-08-2008, 23:37
Biz ise hala nelerle uğraşıyoruz.
Tribüne kim çıkacak
Optikin basılı fotoğraflı forması
formaların tanıtımı ile sosyeteyle birlikte yapılan sezon açılışı
40 milyonumu alırım
gordon gitmezse seriç gider şimdilik kenarda haber bekliyor
müteaahhitin 2,5 milyon doları gidecek buraya Şan Ökten ismide gidebilir adam para veriyor haklı kardeşim...
stad yıkılcak hayır yıkılmayacak kombine alın
vs vs vs vs..
adamlar bizim fikirden zikire geçti..,biz ise hala aynı yerde ve hatta geri giderek seyrediyoruz herşeyi.Nasıl olsa uğraşacak iş çok taraftarı meşgul edecek konu bol
sevgili özer abi kızgınlığını,üzüntünü serzenişlerini inanki anlıyorum.. ama diyorumya bunu ne benim nede senin tekbaşına yada birkaç kişi ile yapılacak birşeyden çıkıyor belli bir zamandan sonra.. artı abicim tepki verilecek ve eleştirilecek okadar çok şeyimiz varki bunlarıda sen yukarda yazmışsın zaten... nitekim forumlar genelde sanal kalıyor.. taraftar ben gönülden beşiktaşlıyım öle üyelik falan beni bozar diyor,biri dergi alacak 3 ytl sorguluyor.. boşuna demiyoruz halkın takımıyız.. öyle çünkü halk genel itibarı ile bazı şeyleri kavrayamaya biliyor,yani birşeylerimiz diğerlerinden farklı...ve senin genel olarak vurguladığın olaylara nasıl tepki vereceğimizi bilmemekte üzüyor.. ne yapmalıyız.. neler yapmalıyızz... bir topiktede yazdım eylem yapılmalı ise yapalım,basılacaksa basalım.. ne yapılacaksa yapalım.. ama ülkede tek gerçek var imza kampanyalarıda malesef pek ses getirmiyor.. umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir.. kafam biraz karışık hepinizin affına sığınıyorum konudan kopmuşsam..iyi geceler
Vehbi Cankat Güneş
10-08-2008, 05:15
Beşiktaş'ın yarınlarını da düşünen bir yönetim iş başına gelirse eminim taraftar projesi çok daha gelişerek hayata geçecektir.
Lütfen "Fikri takip" için aynı konuyu farklı başlıklarla açmayalım.
konu birleştirilmiştir.
vBulletin v3.6.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.