Orijinalini görmek için tıklayınız : Besiktasli Muhendis Oktay
Deniz Can
02-03-2007, 12:40
“Bir cinayeti bütün ayrıntılarıyla izledikten sonra yaşamınız eskisi gibi kalamaz. Hele bu cinayet bir futbol karşılaşmasının sonrasında gerçekleşmişse, siz farkına varmasanız da, futbol tutkunuz bu başkalaşmadan payını fazlasıyla alır. Birkaç adım ötenizde, birkaç dakikada olup biten dehşetengiz bir şiddet gösterisi, insanlığınızdan utandırır. Duyduğunuz çaresizlik tüm kâinatı sarsacak denli uçsuzdur.”
Beşiktaşlı mühendis Oktay Akdemir’in bir grup Galatasaraylılar tarafindan 1991 yilinin Subat ayinda öldürülmesinin tek tanığı olarak mahkemeye çıkmaktan kaçınmayan Baris Tut boyle anlatir olayi.
Oktay Akdemir… Muhendis Oktay… Besiktasli Muhendis Oktay…
Saygiyla aniyoruz.
Erkan Özberk
02-03-2007, 12:46
Saygıyla Anıyoruz...
Murat Aru
02-03-2007, 12:51
Oktay Kartallara Emanet.
Unutmadık...
Özgür Ergün
02-03-2007, 12:58
Dün Oktay Bugün Aykut....
Kaç şampiyonluk eder çekilen acılar???
Oktay Unutmadık.. Kartal yürekli kardeşimiz.. abimiz.. yoldaşmızı..!
Serenat Tutaklı
02-03-2007, 13:05
Oktayımız her Gs maçı öncesinde ince bir sızı olarak gelir akıllara.Ama biz seni sadece Gs maçı öncesi hatırlamıyoruz.Hep aklımızda,hep tribündesin bizimle...
Arda Can
02-03-2007, 14:01
hep kalbimizdesin..unutmayacağız..
Berkant Tutaklı
02-03-2007, 14:07
Unutmadık, unutturmayacağız...
Rasim Bektaş
02-03-2007, 15:37
Bir anda binlerce insan doluştu Mecidiyeköy caddelerine.Önce Beşiktaş taraftarı çıktı dışarıya.Kalabalığın arasına karışarak buluşma noktasına gittim.Epey sonra Galatasaray taraftarları göründü.Süreyya erken davrananların arasında,çabucak geldi sözleştiğimiz yere.
Geldiğimiz gibi,yürüyerek dönmeye karar verdik.Biraz arkamızda yaklaşık elli kişilik bir gurup,ellerinde sopalar ve demir çubuklarla küfürler ederek ilerliyordu.Gurubun liderliğini uzun boylu,sarışın ve yüzünü atkıyla örtmüş bir genç yapıyordu.
Elinde kalas gibi kalın bir sopa vardı.Arkamızdan geldiklerini bilerek ,ama hızlanmadan ,dikkatle yürüyüşümüzü sürdürdük.Şişli yolu üzerindeki bir durakta,demirlere yaslanmış sessizce duran genç bir adama şöyle bir gözümüz takılmıştı ama hemen arkamızdan gelen ve artık yoldan geçen araçları taciz etmeye başlayan gurup ona vahşi hayvanlar gibi saldırdı.Sopalar çoktan yere serilmiş adamın üzerine inip kalkıyordu.
Adamın hareketsiz duran bedenine sayamadığımız kadar çok tekme indirdikten sonra çemberi genişlettiler.Sarışın genç,elindeki sopayla son darbeyi vurduktan sonra ,izlendiğinin bütünüyle bilincinde olarak,başını kaldırdı ve çevresini süzdü.O nefretle bakan gaddar gözleri unutmak kolay olmayacaktı..
Barış Tut
“Futbol Nedir ki” , Shf 102
Gürhan Oğuz
02-03-2007, 15:44
o gün iliklerime kadar ölümü yaşamıştım
haberler de olayı dinlerken
yine aynı duygular var içimde
bir fidan bir günde yetişmez
lanet olsun, hiç bir şey insan hayatından kıymetli değildir
saygıyla anıyorum
unutmadık unutturmayacağız
Özer Özçetin
02-03-2007, 17:46
Can Oktay ruhun şad olsun,linç kültürünü bu topluma aşılayan kara beyinlere lanet olsun.
Beşiktaşın uğruna toprağa düşen tüm yiğitlerimizi ve seni saygıyla anıyoruz.
Mert Iyigun
02-03-2007, 23:09
bu konuyu ilk bir maç çıkışı eve yürürken ergün abimden dinlemiştim. hala duydukça, okudukça öfkeli bi duygu kaplıyo içimi
unutmadık seni yoldaş
gökyüzünde uçan kartallara emanetsin!
Uğraş Polat Şahin
02-03-2007, 23:24
Ne zaman aklıma gelse yıkıldığım,çok üzüldüğüm bir olay..
Lanet ediyorum bu kalleşliği yapanlara da,bunlar gibi düşünenlerede...
Saygıyla anıyorum..Unutmadık,unutmayacaz...
Hakan Kirezci
03-03-2007, 02:24
Cinayetin anısı bugün "gibi", insanlıktan utancım ise "bugüne kadar"..Hala..
İsmail Şahin
04-03-2007, 11:01
küçüktüm
ama unutmadım...
o gün şişlideki randevuya gelemeyenlerdi onlar
korkak ve acizlerdi
bir tek sen vardın
bir de korkusuz gözlerin...
şimdi bana kim derseki barış eli uzatmış bir cimbom var
uzatmam elimi kendi payıma...
unutulmasın, unutturulmasın...
Umut Şen
04-03-2007, 11:05
Beşiktaş tribinü bugün bir onurlu duruşa sahipse bilki oktay abi senin payın bunda çok büyük sen bizim tribün şehidimizsin. Cinconlara karşı aldığımız her galibiyeti sana armağan ediyoruz. Anıların önünde saygıyla eğiliyoruz
Burak Sığırcı
04-03-2007, 12:04
janjanlı cinconlara attığımız her golden sonra aklıma sen geldin.bil ki iki kişilik bağırdım;bir senin için bir kendim için.unutmadık,unutmayacağız...
Bahadır Ahıska
05-03-2007, 12:30
hayatımda asla unutamayacağım ve bende en fazla iz bırakan olaylardan biridir. o zaman lise öğrencisiydim ve sabaha kadar ağlamıştım yumruklarımı sıkarak.
elimizden ağlamaktan başka şeylerin geleceği günlerin inancıyla.
unutmadık. unutmayacağız
not: cumartesi günü, son maçta maçtan sonra çıkan serseri grup, yenilginin hazımsızlığı ve uzun süre bekletilmenin siniri ve kalabalık olmalarının verdiği güçle istiklalde tek yakaladıkları beşiktaş formalı veya atkılı tiplere saldırmışlar. iyi ki geleneğimizde böyle terbiyesizlikler yok. şükürler olsun!
Hüseyin_Giray
21-11-2008, 20:14
bir mevsimin herhangi bi gündüzünden akşamına devir-teslim saatlerinde oldu ne olduysa
kahpelik yine golünü attı..
sanmayınki hava soğuk diye takmıştı atkısını
atkı namusuydu gözünde, değil 3-5 kişi 20-30 kişiye aldırış etmeden yürüdü
ne kendini teslim etti ne atkısını..
bir tarafta yüzlerce Beşiktaşlı yüzlerce cimbomluyu beklerken
yüzlerce aslan! tek bir kişiye gitti..
çocuktum daha ertesi günkü gazeteyi okurken
inanın o maçın kaç kaç bittiğini dahi hatırlamam
lakin gazetenin köşesinde onun ölüm haberini ve resmini de unutmam..
hele o 91 senesinin 14 aralığını hiç unutmam..
aradan geçmiş 17 sene
insanlığımızı kaybetmişiz, kör olmuş gözlerimiz
acımın içimde büyümesi bundandır dostlar
ama geç kalmak asla geçmiş değildir..
zaman Oktayımızın toprağına saygı ile eğilme vaktidir
tarih bellidir saat bellidir
yer nakkaştepe mezarlığıdır..
Forza-dan (alıntıdır)
Cüneyt Saltan
21-11-2008, 20:19
:(
Sezen Gunduzalp
22-11-2008, 14:13
:( :(
Ethem Kelmendi
08-12-2008, 16:42
:( :( :( :( :( :(
Namik Kartaloglu
08-12-2008, 19:38
Sokaklarda zibil gibi muhendis var.
Sokaklarda zibil gibi Galatasaylilar tarafindan katledilmis muhendis var.
Sokaklarda zibil gibi Galatasaraylilar tarafindan katledilmis Muhendis Oktay var.
Neylersin.
Ismail Hakki Demirel
11-12-2008, 17:02
Beşiktaşlı mühendis Oktay Akdemir'in bir grup Galatasaraylılar tarafindan öldürülmesinin tek tanığı olarak mahkemeye çıkmaktan kaçınmayan Baris Tut boyle anlatir olayi. Ve ekler:
"Bir anda binlerce insan doluştu Mecidiyeköy caddelerine. Önce Beşiktaş taraftarı çıktı dışarıya. Kalabalığın arasına karışarak buluşma noktasına gittim. Epey sonra Galatasaray taraftarları göründü. Süreyya erken davrananların arasında, çabucak geldi sözleştiğimiz yere.
Geldiğimiz gibi, yürüyerek dönmeye karar verdik. Biraz arkamızda yaklaşık elli kişilik bir gurup, ellerinde sopalar ve demir çubuklarla küfürler ederek ilerliyordu. Gurubun liderliğini uzun boylu, sarışın ve yüzünü atkıyla örtmüş bir genç yapıyordu.
Elinde kalas gibi kalın bir sopa vardı. Arkamızdan geldiklerini bilerek, ama hızlanmadan, dikkatle yürüyüşümüzü sürdürdük. Şişli yolu üzerindeki bir durakta, demirlere yaslanmış sessizce duran genç bir adama şöyle bir gözümüz takılmıştı ama hemen arkamızdan gelen ve artık yoldan geçen araçları taciz etmeye başlayan gurup ona vahşi hayvanlar gibi saldırdı. Sopalar çoktan yere serilmiş adamın üzerine inip kalkıyordu.
Adamın hareketsiz duran bedenine sayamadığımız kadar çok tekme indirdikten sonra çemberi genişlettiler. Sarışın genç, elindeki sopayla son darbeyi vurduktan sonra, izlendiğinin bütünüyle bilincinde olarak, başını kaldırdı ve çevresini süzdü. O nefretle bakan gaddar gözleri unutmak kolay olmayacaktı..."
Barış Tut
Alıntıdır...
inci baba anlatıyor:
-unutamadığın bir olay var mı o dönemlerden ?
-unutmadığım, keşke olmasaydı diyeceğim tek olay oktay'ın öldürülmesidir herhalde. yılını hatırlamıyorum, 1992'ydi galiba. biz galatasaraylılarla ali sami yen'deki maçtan sonra şişli camiinin karşısındaki sokakta randevulaşmıştık. biz gittik, nereden baksanız 200-300 kişiyiz. 45 dakika falan bekledik galatasaraylıları. polisler geldi bizi dağıtmaya çalıştı, aşağı yolladı bizi. biz aşağıya indik ama hemen geri döndük. bir yarım saat 45 dakika da öyle bekledik. çünkü hesaplıyoruz, o saate kadar gelmeleri lazım. ali sami yen'in çok yakınındayız çünkü. baktık gelen yok, ayrıldık. meğer galatasaraylılar grup halinde stattan çıkmışlar, durakta otobüs bekleyen bir kardeşimizi boynunda kaşkol var diye dövmeye başlamışlar. öyle bir iki kişi değil yani, 25-30 kişi girişmişler arkadaşa. kardeşimizi orada kaybetmişiz. yanlış yapıldı, kahpelik yapıldı. tek başına duran adama o kadar adam girişilmez.
tek adamı azat et , bir işin varsa gel şişli'ye paylaşalım kozlarımızı. o çok gücüme gitti. keşke olmasaydı. hala çok üzülürüm. ama haber gelmemişti bize. gelseydi başka olurdu.
-daha sonra konuştunuz mu galatasaraylılarla bunu ?
-özür olsa ne olur ki? cinayet işlenmiş. o çocuğun annesine ve ailesine yazık. kahpece gitti. galatasaraylılar daha sonra inönü'deki birkaç maça korkarak geldiler. istesek misilleme yapardık, biz de tek başına maça gelenin üzerine saldırırdık. ama bize yakışmaz. bizim kitabımızda yazmaz öyle şey...
Alıntıdır...
Mühendis Oktay'ı Ziyarete gidiyoruz!
14 Aralık 2008 Pazar Saat: 12:30 Kazan`dan Hareket Saatimiz ...
bir mevsimin herhangi bi gündüzünden akşamına devir-teslim saatlerinde oldu ne olduysa
kahpelik yine golünü attı..
sanmayınki hava soğuk diye takmıştı atkısını
atkı namusuydu gözünde, değil 3-5 kişi 20-30 kişiye aldırış etmeden yürüdü
ne kendini teslim etti ne atkısını..
bir tarafta yüzlerce Beşiktaşlı yüzlerce cimbomluyu beklerken
yüzlerce aslan! tek bir kişiye gitti..
çocuktum daha ertesi günkü gazeteyi okurken
inanın o maçın kaç kaç bittiğini dahi hatırlamam
lakin gazetenin köşesinde onun ölüm haberini ve resmini de unutmam..
hele o 91 senesinin 14 aralığını hiç unutmam..
ölüm olsa dönemeyiz bu yoldan
canım feda olsun sana Beşiktaş.."
aradan geçmiş 17 sene
insanlığımızı kaybetmişiz, kör olmuş gözlerimiz
acımın içimde büyümesi bundandır dostlar
ama geç kalmak asla geçmiş değildir..
zaman Oktayımızın toprağına saygı ile eğilme vaktidir
tarih bellidir saat bellidir
yer nakkaştepe mezarlığıdır..
Mühendis Oktay'ı Ziyarete gidiyoruz (http://forum.forzabesiktas.com/viewtopic.php?f=1&t=6010)
forzabesiktas
Mert Kavak
11-12-2008, 17:17
unutmadık unutmayacağız
Hüseyin_Giray
11-12-2008, 18:33
şerefsizsin galatasaray...
Uğurcan Erdem
11-12-2008, 18:46
ve sevgili başkanmız çıkıp Gs şampiyon olsun diyor...
Ertac Gezek
12-12-2008, 01:11
nefretimsin galatasaray..
senden öyle nefret ediyorum ki kelimlerle anlatamam
M.Ilke Bortacina
12-12-2008, 10:02
14-15 yaşlarındaydım.. gazete küpüründe bu haberi okuduğum zaman çok hüzünlenmiştim.. Beşiktaşlı Mühendis Oktay cinayeti ile birlikte tüm gs li taraftarlarına bir anda nefretim oluşmuştu.. hiç bir zaman yakınımda hissedemedim o taraftar topluluğunu.. çünkü delikanlı değillerdi.. çünkü kalleşçe, boynundaki kaşkolu yüzünden 1 kişiye en az 30 kişinin linç girişimi belki istedikleri bir şeydi.. ama o siyah beyaz kaşkol Mühendis Oktayın cansız bedeni üzerinden hiç bir zaman ayrılmadı..
Mekanı Cennet Olsun..
Saygı ile anıyoruz..
Sen Rahat Uyu.. MÜHENDİS OKTAY
Neyzen Ünal
12-12-2008, 14:25
maçtan sonra ankaraya dönmüştüm.sabah duydum haberi.deliler gibi ne yapacağımı şaşırmış bir vaziyette kalakaldım.
hangi kitapta yazar ulan bir adama bir alay insan kılığındaki yaratıklar nasıl saldırırlar.bazıları tarafından kardeş takım geyikleri adında muhabbetler geçiyor yıllardır.sakın olaki kimse bu safsatalara aldanmasın.
ve sorarım size katilsaraylılar vicdanlarınız ne alemde nasıl cebelleşiyorsunuz acaba kendinizle.yada nasıl guru duyuyorsunuz mahlukatlığınızla.
ve o aşağılık darp olayını gerçekleştiren pislik rahatmısın?
kimse bana kızmasın arkadaşlar umarım onunda bir evladı varsa eğer oda aynısına maruz kalsın.görsünbakalım bu acı nasıl bir acıymış.
her gece rüyalarına girsin o yaptığı darp olayı
ve her gün gözünü açtığında ölümü hatırlasın.
ve her gün biraz sonra beynine inecek olan sopaların demir çubukların korkusuyla yaşasın.
ve her gün her saat her dakika her saniye kendi kendini öldürsün.
VE YERYÜZÜNDEKİ TÜM BELALAR SENİN DAMARLARINDA DOLAŞAN KAN (VARSA TABİKİ) GİBİ SANA YAKIN OLSUN.
NE YAŞARKEN NEDE GEBERDİKTEN SONRA ASLA PEŞİNİ BIRAKMASIN.
GERÇEK ÖLÜMÜ ÖZLER HALE GELİRSİN.BİR AN ÖNCE YERYÜZÜNDEN İSMİNİN VE CİSMİNİN KALDIRILMASI İÇİN YALVARIR HALE GELİRSİN.
İNSANDA DEĞİL YARATIKTA DEĞİL MAHLUKATTA DEĞİLSİN SEN.
HİÇSİN...
VE SİZLER MALUM TAKIMIN TARAFTARLARI KİMBİLİR O ŞAHSİYETSİZLE O GÜN NE KADAR ÖVÜNMÜŞÜNÜZDÜR DEĞİLMİ.VAY BE DELİKANLI ABİMİZ DİYE.
GEÇMİŞİNİZLE YÜZLEŞİP NE KADAR GURUR DUYARSINIZ ARTIK TARİHİNİZLE DEĞİLMİ?
YA SEN İNSAN ÖZÜRLÜ İNSANLIK DIŞI YARATIK!!!!
RAHATMISIN NASILSIN?
ANNENİ HER GÖRDÜĞÜNDE RAHMETLİ OKTAYIN ANNESİNİ NE HALE GETİRDİĞİNİ KANLI GÖZLERİNDE RESMEDEBİLECEKMİSİN?
OKTAYIM SEN RAHAT OL KARDEŞİM BENİM.SELAMLAR SEVGİLER.
Mustafa Fatih
13-12-2008, 00:40
bu galatasaraya kardeş takım diyen yada galatasaraylıların beşiktaşımıza kardeş takım denilince ses çıkarmayan bizden değildir
Vedat Benakay
13-12-2008, 07:24
Can Oktay ve sokaklarin tavanin otesindeki butun kartal kanatlilara bin selam olsun.
Cem Ozel
13-12-2008, 08:05
hepside aslanmış!
Mehmet Canipek
16-12-2008, 17:29
Sevindirici olan Oktay Kardeşimiz in hatırlanması üzücü olan katılımın çok az oluşu.
vBulletin v3.6.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.