Orijinalini görmek için tıklayınız : Panel: Endüstriyel Futbol, Tribün Kültürü ve Beşiktaş
Ismail Hakki Demirel
05-03-2009, 23:10
Merhaba arkadaşlar,
Yıldızlı Kartallar'ın düzenlediği ana ekseni endüstriyel futbol,tribun kültürü ve BEŞİKTAŞ'ın bu arenadaki yeri olan panelimize UNIBJK üyesi olan ya da olmayan, tüm Beşiktaşlı kardeşlerimizi bekliyoruz.
http://img21.imageshack.us/img21/9198/50142041.jpg
Panelistler
İbrahim Altınsay (Beşiktaş JK Eski yöneticisi)
Cem DİZDAR (Milliyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü)
Mert AYDIN ( NTVspor yorumcusu,Köşe Yazarı)
Feridun DÜZAĞAÇ (Sanatçı)
9 Mart 2009 14:00 Yildiz Teknik Üniversitesi Beşiktaş Yerleşkesi Oditoryumu
(Girişte panel için geldiğinizi söyleyip kimlik bırakmanız yeterli olacaktır)
Forzadan Alıntı
Furkan Celik
06-03-2009, 15:09
Okuldan çıktığım gibi gideceğim umarım yetişirim...
Murat Aru
06-03-2009, 16:11
Katılımcılar ve konu gayet iyi.
İmkanı olan gitsin derim.
Çalışıyor olduğumdan dolayı gidemeyeceğim.
Ethem Kelmendi
06-03-2009, 21:26
ben gidicem de halkın takımını panelde temsil etmesi için bi heyet kursak ve panele toplu gitsek nasıl olur?
Fatih Alper Ozen
07-03-2009, 15:23
Konuklar çok iyi.Özellikle Cem Dizdar'ı dinlemeyi çok isterdim.Kendisi kalemi çok kuvvetli bir abimiz.Aynı zamanda yazılarını okuduğum tek Beşiktaşlı gazetecidir.Maalesef o saatlerde çalıştığım için gidemiyeceğim.İmkanı olanlar kaçırmasın bence.
Murat Ödemiş
07-03-2009, 15:52
bu yerleşke beşiktaşta nerede
Hakan Kirezci
07-03-2009, 16:12
Murat Forza'da şöyle bir tarif var bir bak bakalım birşey anlayabilecek misin.
http://forum.forzabesiktas.com/viewtopic.php?f=1&t=9110&st=0&sk=t&sd=a&start=15
Umit Bayezit
08-03-2009, 09:57
semtten balmumcu iskametine çıkarken (yıldız yokuşu) sağa 1. köprü bağlantı yolu vardır
tam bağlantı noktasının (1. köprü) sağında kalan alan bahsedilen yer
yönetim istifa.
Birol Erkul
09-03-2009, 15:08
iyide neden p.tesi saat 2'de ???
Hakan Kirezci
09-03-2009, 19:15
Kapanışta Feridun Düzağaç'ın kendisine yöneltilen "Beşiktaş için marş yazmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna verdiği cevap;
"Gündoğdu gibi marşı olan bir kulübün,yeni marşa ihtiyacı yoktur!"
İzleyen arkadaşlardan izlenimlerini alırız umarım.
Hakan Kirezci
10-03-2009, 13:02
cuh-ufSq3e8
At4Qdg1kH40
G0p_U43tzsg
http://www.youtube.com/watch?v=cuh-ufSq3e8
http://www.youtube.com/watch?v=At4Qdg1kH40
http://www.youtube.com/watch?v=G0p_U43tzsg
Ethem Kelmendi
10-03-2009, 14:09
Kapanışta Feridun Düzağaç'ın kendisine yöneltilen "Beşiktaş için marş yazmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna verdiği cevap;
"Gündoğdu gibi marşı olan bir kulübün,yeni marşa ihtiyacı yoktur!"
İzleyen arkadaşlardan izlenimlerini alırız umarım.
panele dışarıdan katılan az sayıda kişiden biriydim:)
ve beni de en çok Feridun Düzağaça'a yöneltilen bu soru gururlandırdı nedense:)
herşey çok güzeldi Cem Dizdar'ın taraftarları sinema seyircilerine çevirmek isteyenlere karşı tepkisi süperdi.
bi de Feridun Düzağaç halkın takımı en çok Beşiktaş'a yakışıyor dedi.İşte tam bu sırada boynumdaki HT atkısını çıkartıp ona veresim geldi ama sonra vazgeçtim.Bir daha nerden bulcam HT atkısı yahu:D
Ertan Eylem
10-03-2009, 23:02
Arkadaşlar Pazartesi akşamı TV 8 de yayınlanan futbol proğramına İbrahim Altınsay konuk oldu Ben de hepimiz adına ir mesaj attım ve okundu:''Sayın Altınsay Halkın Takımı Beşiktaşımız a başkan olarak yakışırsınız saygılar.''
Namik Kartaloglu
11-03-2009, 01:02
Baska bir ruh halinde izleyecegim artik. Kameraya ceken ve yanindakilerin sadece orda olmak icin orda olmalari rahatsiz etti beni. Nefret ederim biri sinemada filmin konusunu anlatmasini, konserde siradan gunluk seyleri konusmasini, bir toplantida gunluk sohpetine devam etmesini. Baska bir ruh halimde tekrar izlerim belki o zaman konsantre olabilirim ne dendigine.
Mert Çakır
11-03-2009, 02:46
Ellerinize sağlık paneli epey merak ediyordum, videoları yüklemeniz çok iyi olmuş, teşekkürler
Umit Bayezit
03-06-2009, 13:03
Futbolun gözyaşları
Geçtiğimiz hafta başı Yıldız Üniversite’sinde ‘ÜniBJK’lı arkadaşların düzenlediği ‘endüstriyel futbol’ konulu panelde İbrahim Altınsay, Ferudun Düzağaç ve Mert Aydın’la birlikte ‘anlatıcı masası’ndaydım. Dilimin döndüğü aklımın erdiğince ‘endüstriyel futbol’ üzerine ahkam kestim.
Bir yurttaş olarak taraftarın futbol aracılığıyla nasıl ehlileştirilmeye çalışıldığını, iktidar sahiplerinin onu nasıl biri olması konusunda statlarda ne tür eğitimlere tabi tuttuklarını, ultra modern stadyum projelerinin ne anlama geldiğini, o statlara gideceklerden nasıl bir ‘tüketici/taraftar’ modeli kurulmak istendiğini, takımını seven, ona bağlı olan ‘üreticilerin’, nasıl sevgilerinin ‘tüketicisi’ haline dönüştürülmeye çalışıldığını anlatmaya çalıştım dilim döndüğünce.
Bilmiyorum etkisi oldu mu? Çünkü, gelen soruların çoğu ‘resmi futbol ideolojisi’nin dayattıklarının tekrarından öte değildi.
“Takımın haklarını savunmak, hakemler, yorumcular” gibi incir çekirdeğini doldurmayacak konularla da meşgul olmak isteyenler yok değildi çünkü. Onlar ‘resmi futbol’ konuşalım derken ben, “akıl, bilgi, cesaret, itiraz, isyan” kavramlarını havalarda uçuşturdum. “Dünyayı yeniden kurmak için futbol aklımızın almayacağı kadar fırsat veriyor” gibisinden parlak cümleler kurmayı da ihmal etmediğimi sanıyorum. Ettiysem de şimdi burada söylüyorum.
Bunları söylerken sadece içinde bulunduğum Beşiktaş tribününü değil, tüm taraftarları geçiriyordum gözümün önünden.
Ama heyecanımın tekzip edilmesi gecikmedi. Fenerbahçe tribünü daha o hafta sonu Kocaelispor maçında, biz muhaliflere inat ‘endüstriyel futbol’ adına göstere göstere 90’a taktı topu. Kale arkası tribünde taraftarın üzerini boydan boya örten Cem Yılmaz karikatürlü reklam pankartı açıldı şak diye.
Tribüne muhalif bir pankart sokmak uzaya araç göndermekten daha zorken, binlerce insanın bir reklam afişinin altında toplanması, onların bunun gönüllüsü haline gelmesi, sevgilerini tüketimin nesnesine dönüştürerek alışverişe sunmaları anlamanı da geliyordu ki, biz ‘endüstriyel futbol’ karşıtlarının anlatmaya çalıştığı şeyin tam da kendisiydi olan biten.
Şimdi burada reklama karşı olmak gibi ‘ileri romantik’ ve günümüz için bir o kadar da irrasyonel bir duruşu savunacak değilim elbette. Ancak, reklamla tüketici arasındaki ilişki karşı karşıya gelme ilişkisidir. Doğal olarak reklamın ‘tüketici’ tarafından denetlenebilir ve test edilebilir olduğunu düşünenlerdenim. Bu örnekte gördüğümüz ise, reklam ile alıcının ‘iç içelik’ halindedir. Bu benim kafamdaki taraftar kavramını fersah fersah aşar. Taraftar futbola ‘oyun’ olduğu için, takımı için, sevdası için bağlanır. Taraftarlık ürün satmaya dönüşürse futbolun kalbi ağrır, gözü yaşarır. Yanlış mı düşünüyorum?
Yoksa ben, buzları taze çözülmüş eski çağlardan kalma bir dinozorum da, kendi mi insan mı sanıyorum?
Cem DİZDAR
Hakan Kirezci
03-06-2009, 14:02
Kendini insan sanıyorsun...
Demir Han
03-06-2009, 14:33
Ben gidemem ama şunu dile getirmenizi isterim açıkçası.
Takım %80 i sahada yabancı ve bunlar için para gerekli.Sistem böyle iken endüstriyelleşmemek mümkün mü ?
Umit Bayezit
03-06-2009, 15:05
mümkün...
Muhsin Ogretme
03-06-2009, 17:14
Baska bir ruh halinde izleyecegim artik. Kameraya ceken ve yanindakilerin sadece orda olmak icin orda olmalari rahatsiz etti beni. Nefret ederim biri sinemada filmin konusunu anlatmasini, konserde siradan gunluk seyleri konusmasini, bir toplantida gunluk sohpetine devam etmesini. Baska bir ruh halimde tekrar izlerim belki o zaman konsantre olabilirim ne dendigine.
Ben de ayni Namik bey gibi hissettim ve malesef dayanamadim, izleyemedim. Belki de cabuk pes ettim.
Muhsin Ogretme
03-06-2009, 17:31
Sayin Cem Dizdar'a ve Demir Han'a cevaben:
Insaniz elbette. Dinazor sifatini yakistirmalari, bizim onlar ile aramizda var olan kacinilmaz farktan dolayidir; ve guzeldir, hostur. Iyi ki de vardir o fark.
Endustriyellesmemek mumkun ama pek bir zahmetlidir. Ornegin alt yapiniza daha bir onem verirsiniz ve oyuncularinizin cogunu siz yetistirmis olursunuz. O kadar zahmetli bir istir ki; Besiktas kulubunun bir ticari meta degil de, tam tersi, gercek anlamda halkin takimi olmasi cok zayif bir ihtimaldir. Ote yandan, o takima gonul vermis mert kisinin kendisini o tuketim cilginligina kaptirmamayi becerebilmesi olasidir.
Demir Han
03-06-2009, 23:17
Merhaba Muhsi Bey,
Eğer çeşitli başlıklar altında yazdıklarımı yada açmış olduğum başlıklar altında yazdıklarmı okumuş iseniz aslında sizinle aynı fikirde olduğumu görebilirsiniz.
Altyapı ile halkına da hizmette bulunmak zor iştir...Serpil Hamdi Tüzün gibileri küstürür elin sümüklü brezilyalılarını burada adam ederseniz ve onları bile para kazanarak satamaz iseniz...daha çok konuşuruz bu endüstriyelleşme olaylarını....
Şu anki resim itibari ile endüstriyelleşmiş durumdayız ne yazık ki ve bundan da kurtulmak zor olay
vBulletin v3.6.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.