PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Birinci yaşımızı doldurduk. HALKIN TAKIMI DERGİ

Hakan Kirezci
13-03-2009, 00:32
Geçen yıl Mayıs ayında başladığımız yayınımızın ilk bir yıllık periyodunu tamamladık.

Bu süreci kazasız belasız atlatmamızda büyük emekleri olan dergi grubundaki tüm arkadaşlarımıza, yazı ve röportajlarıyla içeriğimize katkıda bulunan arkadaşlarımıza ve dağıtımla ilgili sorunları aşmak için elini taşın altına sokan tüm arkadaşlarımıza minnet borçluyuz.

İşin çok içinde biri olarak şunu söyleyebilme hakkını kendimde görüyorum ki
ta en baştan bu yana dergimizin basımı, dağıtım merkezlerine kargolanması, aboneliklerin takibi ve dergi hesaplarının tutulması, tahsilat ve ödemelerin yapılması işlerini, bazen kendi cebinden de destek vererek tek başına üstlenen, böylelikle periyod tarihlerimizde aksamaya izin vermeyen Sezen GÜNDÜZALP arkadaşımıza ilk sırada teşekkür etmek istiyorum. Bizler istediğimiz kadar yazalım, çizelim; onları derleyip toparlayalım; emeklerimizin dış dünyadaki hayata yansımasını, sizlerin eline somut birer belge olarak geçmesini sağlayacak işlerin neredeyse tümünü Sezen tek başına üstlendi ve büyük bir liyakatle de başardı sağolsun.

İkinci olarak, neredeyse tirajımızın yarısını tek başına dağıtan, tek bir dergiyi bile verebilmek için şehirlerarası yolculuk yapabilecek kadar bu işe gönlünü ve emeğini sunan Ümit BAYEZİT kardeşimizi anmadan geçemeyeceğim. Yenganım bu yüzden su koyuverirse Ümit'in kapısında miting yapmak borcumuzdur artık.

Sonrası artık hepimizin büyük küçük emeklerinin toplamı olarak derlendi toparlandı ve 1 yaşına basma aşamasına kadar geldi. Önümüzdeki Mayıs ayında artık 2 yaşına basmış bir dergimiz olacak. Acemiliklerimizden daha arındığımız, içeriğimizin daha olgunlaştığı bir ikinci yıl yaşayabilmek için yeni katılımlarla daha da güçlenen Halkın Takımı ailesinin desteğine ihtiyaç duymaktayız. Dahasına ihtiyaç duymaktayız demek daha doğru olacak. Endüstriyelleşmiş futbolun kirli ahlakına karşı durabilen yazılı tek yayına sahip olma onurunu tatlı bir anı olarak değil geleceğimize miras olarak bırakabilme şansını elde etmiş bulunuyoruz.

İleride birgün dergimize gelecek ilk reklam teklifini reddettiğimiz gün olduğumuz gündür. Bu günü hep birlikte kutlayabilme zevkini yaşayabilmenin yolu düşünsel ve gerektiğinde fiziksel emeklerimizi dergimizden esirgememek olacaktır. Halkın Takımı ailesi tümüyle dergi yayın grubu olabilmelidir ki kolektif emeğin pek alışık olmadığımız tadına hep birlikte varalım arkadaşlar. Beşiktaşlılar olarak efsanevi yaratıcılığımızı beste yapmanın, yapılmış bestelere güfte yapmanın ne kadar ötesine taşıyabileceğimizi gösterebilmenin bir yolu da bu yoldur işte.

Son sayımızı 4 sayfa artırarak 28 sayfa olarak çıkardık. 2. yılımızda hedefimiz 32 sayfalık bir standardı yakalamak. Yanlış anlaşılmasın diye söylüyorum ki biz üç beş kişi biraraya gelsek bu dergiyi 32 sayfa olarak çıkarabilecek içeriği toparlarız ancak derdimiz bu değil.

Derdimiz her yeni sayıda kendimizi biraz daha aşabilmek. Fikir çeşitliliğini yüksek kalite düzeyinde dosta düşmana sergileyebilmek. Bunlar bazılarımıza büyük laflar gibi gelebilir ama küçük düşünerek de buraya kadar asla gelemezdik bunu da gözardı etmeyelim.

Madem ki bağımsızız...
Madem ki Tarafız...
Madem ki karşıyız...
Ve madem ki düşünüyoruz, o halde yazalım.

Sözü Can Yücel gibi bitirmek isterdim ama onun kadar cesaretim yok maalesef.

Ismail Hakki Demirel
13-03-2009, 08:15
Hep birlikte el ele,omuzomuza,kavgaya en önde,
Umut ile,aşk ile,emek ile, daha nice senelerimizde bir arada ve dahada güçlü olmak ümidiyle...

İyi varsın Halkın Takımı...

Safak Batman
13-03-2009, 08:36
ilk reklam teklifi çoktaaan geldi ve biz reddettik,Hakan abi.

Sezen Gunduzalp
13-03-2009, 09:25
Nerden nereye geldik geliyoruz gelicez...

Her dergide çıtayı yükseltebilen ekibimize, onları alıp okuyup sahip çıkan herkese çok teşekkürler.

Ismail Hakki Demirel
13-03-2009, 09:59
Artık kargo listesinde Müdüre Hanım tarafından unutulmuyorum :)

Emre Yüksel
13-03-2009, 13:06
İyiki varız , iyiki varsınız.

Umit Bayezit
13-03-2009, 13:35
emeklerinizi, alnınızın terini ödeyerek aldığınız HALKIN TAKIMI dergisi yoğun bir emek ve çaba ile yoğrulan hamurun aldığı son şekildir
kütlede hafif ancak içeriği oldukça ağır olan tüm bu duygu selinin, zaman zaman isyan hallerine gelen seslenişlerin sahiplerine ve kulak verenlerin emeklerine sağlık
hep birlikte nice yıllara HALKIN TAKIMI
sizlerle olmak çok güzel...

yönetim istifa.

Deniz Özdemir
13-03-2009, 14:12
1 yıl ne kadar da çabuk geçmiş..dergi çıkmaya başladığından beri, her sayıyısını sabırsızlıkla bekledim ve her sayıda dopdolu bir dergiyle karşılaştım.katkısı olan emeği geçen herkese teşekkürler...hep birlikte daha güzel nice yıllara, nice sayılara:)

Mert Kavak
13-03-2009, 18:20
nice yıllara:) halkın takımı dergisi

Ufuk Biyik
13-03-2009, 18:54
emeği gecen herkese teşekkürler umarım daha çok seneler bizimle olacak HALKIN TAKIMI iyiki doğdun

Ertan Eylem
16-03-2009, 22:34
Kalabalık bir Beşiktaşlı topluluğu oturmaktadır.Topluluğun içinde birazda dindar ve sözü dinlenen yaşlıca bir zatı muhterem vardır.Derki ''Hakan evladım(Kirezci)
dün gece bir rüya gördüm ak sakallı bilge bir ihtiyar :''Hakan ve arkadaşları iyi ,akılllı çocuklar ama bu millet Onlar ı anlamaz boşa emek harcayıp zayetmesinler ''dedi der.Hakan Kirezci de sorar ''ya üstad bu rüyayı nezaman gördün?'' ''geçen gece ''der birden bire şaşkınlık ve telaş içinde bilge zat.Hakan Kirezci de derki evet der Benim rüyama da girdi der O ak sakallı bilge ihtiyar ve Bana dediki ''ya Ben daha önce Siz in bu işi kıvıramayacağınızı düşünüyordum ama gel görki artık fikrim değişti , önünüz açıldı , bahtınızda açık ola , kolay gele ''dedi der bu anlatım karşısında şaşkına dönen zat-ı muhterem boynu bükük ee.. hayırlı ola der...

Yolunuz açık emeğiniz daim ola Apploud

Hasan Can
16-03-2009, 23:17
İlk sayısının çıkışında ki heycanı hatırlarım katkımız olmadı belki ama o günlere tanık olduk buda bi nimet benim için..
Nice Yıllara HALKIN TAKIMI DERGİSİ.. Apploud

Özgür Öge
17-03-2009, 12:04
Emeği geçenlere teşekkürler,nice yıllara HALKIN TAKIMI.