Orijinalini görmek için tıklayınız : Milli olmak yada olamamak?
Gursel Metin
15-03-2009, 21:22
Ligin ikinci yarısıyla birlikte Toraman dan daha iyi oynayan bir stoper,Üzülmezden daha iyi bir sol bek varmı bu ligte,yok.Peki kadroya çağırılırmı bu Beşiktaşlı münafıklar ne dersiniz.
Osman Diler
15-03-2009, 21:28
terim çağırmaz zannetmiyorum
ama toromanı belki çağırabilir çünkü servet felan sakat..
Cem Ozel
15-03-2009, 21:32
Bence çağırmasında. Futbolcumuz milli maçta sakatlandığında iyi oldu şeklinde yapılan yorumlarıda hatırlıyorumda spikerler tarafından, futbolcumuzu gönderip boşuboşuna yormasını, sakatlamasını kendini engelleye biliriz.
Furkan Celik
15-03-2009, 21:33
İnşallah çağırmazlar...
Yayıncı kanallar sanki savaşa gidermiş gibi reklamlar yapıyorlar, milletti kışkırtıyorlar...
Buket Yıldız
15-03-2009, 21:37
Toraman çagırılmalı..
Sezen Gunduzalp
15-03-2009, 21:42
Bence çağırmasında. Futbolcumuz milli maçta sakatlandığında iyi oldu şeklinde yapılan yorumlarıda hatırlıyorumda spikerler tarafından, futbolcumuzu gönderip boşuboşuna yormasını, sakatlamasını kendini engelleye biliriz.
Aynı şeyi yazacaktım
Çağırmasın!!!Apploud
Murat Aru
15-03-2009, 21:51
Benim Milli Takımım BEŞİKTAŞ.
Futbolcumun alınmasına karşıyım...
Ercan Kartal
15-03-2009, 22:34
gecen sene ayhan cok iyi durmdayim fatih hoca beni neden gormuyor dedi , ilk macta kadroya dahil oldu . kayserispor baskan hakan sukur yerine bizim gokhan unal olsaydi leblebi gib gol atardi dedi gokhan kadroya dahil oldu
toramanin ne demesi lazim yada bizim yonetimin ne demesi lazim ?
SAF OLMA TERIM yada kafan biraz basiyorsa toramani al MI ? demek lazim
Mert Kavak
15-03-2009, 22:47
...
Murat Ödemiş
15-03-2009, 23:01
B J K .
Hasan Can
15-03-2009, 23:05
Bende Beşiktaş'tan futbolcu alınmasına karşıyım.Özellikle de bir Milli maçta sakatlanan futbolcumuz için o dakikaya kadarda iyi oynayan ama bunu göremeyen futbol cahilerinin yaptığı iyi ki sakatlandı yorumu ve buna tepki verilmemesi.
Başta Terim olmak üzere Futbolcular sendikasının Federasyonun bu olaya sessiz kalması iyice soğuttu beni milli takımdan.
Peki o futbolcu gs'li yada fb'li olsa yanı yorumlar yapılırmıydı,yapıldı diyelim gene sesiz kalınırmıydı eğer tek suçu Beşiktaş'ın futbolcusu olmaksa
o zaman hiç çağırmasınlar..
Hasan Can
15-03-2009, 23:06
Yada çağırsınlarda futbolcular gitmese daha güzel olur.
Namik Kartaloglu
15-03-2009, 23:10
Iki kulvarda ciddi mucadelemiz varken, Fatih Terim oyuncu ihtiyacindan dolayi Besiktasimdan Oyuncu Almasin! Diger normal sartlarda on gömlek kaliteli oldugu halde Emre Asiki tercih ediyorsa I.Toromana karsi, gitsin bir baskasini alsin bizim bu ciddi finallerimizde Oyuncularimizla ugrasmasin. Nazik bir sekilde red etsin teklif gelirsede; Ekmegini yedigim kulupte iddalarimiz var milli takima gelemiyorum, tesekkur ederim teklifiniz icin. bu her futbolcumuz icin gecerli. Kel Fatma icin verilecek cevap bu olmali.
Ismail Hakki Demirel
15-03-2009, 23:14
Abilerim bu adam bizden adam filan almazzz gider 35lik emreyi alır,taş gibi toramanı almaz, sabri malını alır, ekremi almaz...
mal gökhan ünalı alır nobreyi almaz...
Hoş almasında, egosunu tatmin ettiği bir yerde futbolcularımızı kullanmasın !!!
Hakan Kirezci
15-03-2009, 23:18
Milli takıma çağırılan oyuncunun veya kulübünün reddetme şansı yoktur bizde. Ağır ceza alır.
Ha benim fikrim de alınmamasından yana orası ayrı.
Namik Kartaloglu
15-03-2009, 23:22
Dunyanin her yerinde, kulup te oyunculari da bu teklifi RED edebiliyorlarken Turkiyede olmamasi sasirtmaz beni.
Hakan Kirezci
15-03-2009, 23:24
Niye böyle bilemem ama halihazırda bizdeki kural böyle Namık.
Ekin Zaza Karatas
16-03-2009, 00:08
Besiktas gercek gerisi yalan uLan!
Hasan Can
16-03-2009, 00:47
Milli takımı red etmek suçtur biliyorum hatta vatana ihanetle eş tutuluyor ama Namık abinin dediği gibi kibar bir şekilde rica edilebilir kabul görmese bile buda bi tepki olur.
Eren Yetis
16-03-2009, 01:46
F.T Toramanı Milli takıma kesinlikle almaz.Kafa yapıları uymuyor aynı şekilde,Ümit Özat,Ümit Karan,Ali Tandoğan,Murat Şahin bu ve benzeri oyuncular FT nin görüşlerine uymadığı için milli takımda oynamaları çok çok zor hatta imkansız.Yani Ü.Karan en iyi döneminde bile milli takıma alınmıyordu.Toraman kesinlikle alınmaz diye düşünüyorum.
Kadir Tokta
16-03-2009, 02:36
Bu ülkede milli olmanın yolu ya bir yerlere yağdanlık olacaksın,
yada adamı olacaksın.... (Bizdeki örnek G.Zan:) ) (ülkenin düzenine bak, milli takımın düzenine bak. al birini vur ötekine..)
(Bana milli takımın t.direktörünü söyle, sana futbolcularını anlatayam misali:) )
İ.Toraman gibi bir adam milli takımda oynamıyorsa, işte bence bunun altında yatan nedenler bunlardır. Yani ya adamı olacan dümen suyuna girecen, yok ben hala buyum diyorsan, milli takıma girmeyecen...
Ülkesinin milli olmadığı yerde (kendini dünyada özgürce ifade edemediği ve birilerinin isteğinle hareket eden bir ülkede), milli takım oyuncusuda olmak pek bir şey ifade etmez.
Toraman, sen bizim milli takımımızda ol bize yeter.....
Olcay Baytaş
16-03-2009, 03:01
Ben Toraman'ın yerinde olsam milli takıma çağrılsamda gitmem.Fatoş efendi imparator olmayı kolaymı sandın sen.Türkiyede ne kadar sakat varsa milli takıma çağırıyor.Yıldıray gibi bir futbolcuyu kadroya almıyorsun.
Ercan Kartal
16-03-2009, 11:29
futbolculuk gururumdan ve onurumdan gelmiyorum dese kim ne diyebilirki
Safak Batman
16-03-2009, 13:47
Türkiye koşullarında pek olası bir durum değil.Böyle bir tavır sergileyecek bir futbolcuyu yasal mevzuat uygun olsa bile ,( hele bir de Beşiktaşlıysa ) anında linç ederler.Spor kamuoyu ayağa kalkar...
Ertan Eylem
16-03-2009, 22:10
Ben Milli Takıma alındım(tabiki alınırım Terim in bu tutumları karşısında)Halkın Takımı ndan herkes alınmış:)
Gursel Metin
17-03-2009, 02:18
Yorgunluk,sakatlık yada milli takımı reddedebilme konularında yazılanlara tamam da madalyonun diğer yüzü eksik kalmıyormu biraz.
Son zamanlarda sadece Zan çağırılıyordu milli takıma, o da sakat olduğuna göre Beşiktaş ın temsil edilmediği bir milli takım mı bekliyor bizi.Bu önemsiz birşeymidir.17-18 sene önce 7-8 oyuncunun Beşiktaşlı olduğu milli takımlar hatırlıyorum.
Avrupa da futbolla ilgilenen insanlar,teknik direktöründen menajerine,futbolcusundan basınına,ilgili ilgisiz futbol taraftarına kadar kadroya baktığında Beşiktaş ismini görememesi sevinilecek bir durum değildir ki.İyi kötü bu ülkenin en iyi olduğu düşünülen oyuncularının arasında Beşiktaşlıların olmaması veya sayısının bir iki olması bile neresinden baksanız Beşiktaşın aleyhinedir.Milli takıma oyuncu vermeyen büyük takım olur mu.
Hem iki büyük yaratılmaya çalışılıyor diye şikayet edip hem de terim nefreti,sakatlık endişesi veya başka sebeplerle milli takıma kimse çağırılmasın demek biraz garip olmuyor mu.
Ben tam tersine, niye çağırmıyosun lan ne garezin var bu çocuklara, sadece el pençe duranlaramı açık orası...vs. denmesi taraftarıyım.Konuyu da bu yüzden açmıştım ama, çağırmasın daha iyi gibi yazıları görünce şaşırdım biraz.
Hakan Kirezci
17-03-2009, 02:51
6 yabancının kafadan oynadığı takımda kalanlara bakalım.
Rüştü, Üzülmez, G.Zan, Toraman, Ekrem Dağ, Yusuf, Serdar Özkan, S.Kurtuluş, Nobre.
Tello, Holosko, Bobo, Sivok ve hatta Cisse gibi adamlar Türk olsalar hangisi oynamaz bizim milli takımda ve Türk olanlardan hangileri oynayabilirler.
Alternatifi bol olan yerlerde bizim de Türk oyuncularımız var. Toraman ve G.Zan her durumda Ekrem Dağ çok yakın gelecekte milli takımda oynayabilecek adamlar onun dışında yok zaten. (Rüştü bıraktı zaten milli takımı)
Chelsea İngiltere milli takımına kaç oyuncu veriyor? Hepi topu kadrosunda 1 tane İngiliz var zaten.
Platini'nin üzerinde özellikle durduğu konu bu milli takımlar konusu. Devşirmeleri engellemek ve kulüplerde yabancı sayısını azaltmak. Bunun temel yolu ise AB üyesi ülke futbolcuların yabancı statüsünde sayılmaması sahtekarlığından biran önce kurtulmak olmalı. İngiliz Fransa'da yabancı sayılmıyor ama KKTC li bir adam (yok ya şimdilik) Beşiktaş'ta yabancı.
Avrupa kupalarında İsrail takımlarıyla eleme maçı oynamaya alıştırdıktan sonra bu statü rezilliklerinden herkes nasibini alacaktır doğal olarak.
Hah şimdi de ırkçı oluverdik muhtemelen. Ne kadar kolaymış yav.
Mustafa Şengezer
17-03-2009, 15:50
Yada çağırsınlarda futbolcular gitmese daha güzel olur.
bende sana katılıyorum.keşke çağırırda gitmezler...
Mustafa Şengezer
17-03-2009, 15:54
toraman gibi istikrarlı bir oyuncu yok bütün milli takımda eee zor da kalınca gel toraman.oldu.ben olsam gitmem.fransa teknik direktörü GUILYi takıma almadı 2 kişi sakatlanınca çağırdı.GUILYnin cevabı süperdi tatilimi yarım bırakamam kusura bakma....cem abi ye katılıyorum ibrahim kaş sakatlanınca yanlı medya çok iyi oldu dedi.keşke bizde tribünlerde sahip çıksaydık KAŞa ama olmadı...
Mustafa Şengezer
17-03-2009, 16:03
F.T Toramanı Milli takıma kesinlikle almaz.Kafa yapıları uymuyor aynı şekilde,Ümit Özat,Ümit Karan,Ali Tandoğan,Murat Şahin bu ve benzeri oyuncular FT nin görüşlerine uymadığı için milli takımda oynamaları çok çok zor hatta imkansız.Yani Ü.Karan en iyi döneminde bile milli takıma alınmıyordu.Toraman kesinlikle alınmaz diye düşünüyorum.
tıpkı zamanında beşiktaş altın çağını yaşarken istikrar abidesi ULVİ GÜVENEROĞLUNUN çağrılmayışı gibi...yada sinan kaloğlu ya da fevzi tuncay vb.gibi.Ama hakan sukur,rüştü,hakan unsal,arif,ogün,abdullah,alpay,umıt davala,volkan demirel,emre belözoğlu, gibi görüşleri FTye uyan oyuncular form durumlarına bakılmadan takıma çagrılırlar.
Özgür Öge
17-03-2009, 16:36
Bu konuya ilişkin eski yıllarda Forza'da oldukça uzun bir yazı yazmıştım bulursam ekleyeceğim.
Türkiye'de ulusal takımın futbol oligarşisinin oyuncağı olması dışında bir işlevinin olduğunu düşünmüyorum.Ulusal takım çoğu zaman iç mücadelenin bir aracı olarak kullanılmış genellikle oyuncu seçimlerinde objektif kıstaslar gözardı edilmiştir.
Örneğin 3 sene üstüste şampiyon olan kadromuzdan pekçok oyuncumuz ya ulusal takım formasını giyememiş yada birkaç kez giymekle yetinmiştir.
Ulvi'nin 1 kere milli takıma çağırılmadığı dönemde öyle muhteşem defans oyuncularımız vardıki İngiltere'den her maç 8'er gol yiyor,vasat takımlara karşı iki farklı mağlup olunca teknik direktörümüz şerefli bir mağlubiyet aldık şeklinde açıklamalar yapıyordu.
Şimdiki teknik direktör kim?fatih terim.
ulusal takım kariyeri nasıl başladı?En çok milli olan futbolcu olduğu için Piontek'in yardımcılığına getirildi.
En çok milli takıma çağırılan oyuncu olmasını gerektirecek başarıları nelerdir?14 yıl oynadığı gs'de şampiyonluk görmemesi,milli takımda oynadığı sürece milli takımın averaj takımı haline gelmesi,her türlü saha içi-saha dışı skandalların tarafı olması.
Bugün milli takım seçicisi Ulvi Güveneroğlu tarzında insanlar değil fatih terim ise bu tamamen ülkemizdeki kirli futbolun bir yansımasıdır.
Ertan Eylem
17-03-2009, 16:50
Bu konuya ilişkin eski yıllarda Forza'da oldukça uzun bir yazı yazmıştım bulursam ekleyeceğim.
Türkiye'de ulusal takımın futbol oligarşisinin oyuncağı olması dışında bir işlevinin olduğunu düşünmüyorum.Ulusal takım çoğu zaman iç mücadelenin bir aracı olarak kullanılmış genellikle oyuncu seçimlerinde objektif kıstaslar gözardı edilmiştir.
Örneğin 3 sene üstüste şampiyon olan kadromuzdan pekçok oyuncumuz ya ulusal takım formasını giyememiş yada birkaç kez giymekle yetinmiştir.
Ulvi'nin 1 kere milli takıma çağırılmadığı dönemde öyle muhteşem defans oyuncularımız vardıki İngiltere'den her maç 8'er gol yiyor,vasat takımlara karşı iki farklı mağlup olunca teknik direktörümüz şerefli bir mağlubiyet aldık şeklinde açıklamalar yapıyordu.
Şimdiki teknik direktör kim?fatih terim.
ulusal takım kariyeri nasıl başladı?En çok milli olan futbolcu olduğu için Piontek'in yardımcılığına getirildi.
En çok milli takıma çağırılan oyuncu olmasını gerektirecek başarıları nelerdir?14 yıl oynadığı gs'de şampiyonluk görmemesi,milli takımda oynadığı sürece milli takımın averaj takımı haline gelmesi,her türlü saha içi-saha dışı skandalların tarafı olması.
Bugün milli takım seçicisi Ulvi Güveneroğlu tarzında insanlar değil fatih terim ise bu tamamen ülkemizdeki kirli futbolun bir yansımasıdır.
Apploud
Namik Kartaloglu
23-03-2009, 20:20
DOKTOR DİNÇ: TORAMAN'IN ADALESİNDE KRONİKLEŞEBİLECEK BİR SAKATLIĞI VAR
Dün akşam saatlerinde İstanbul'da toplanmaya başlayan A Milli Takım aday kadrosu, bugün yapacağı İspanya yolculuğu öncesi kampa girerken, milli takım doktoru Cengiz Dinç, İbrahim Toraman'ın kadroya çağırılmaması ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Doktor Dinç, Fatih Terim'in İbrahim Toraman'ı kadroya çağırmayı düşündüğünü ve kendisinden bu futbolcunun sağlık durumu ile ilgili son bilgileri istediğini belirtti.
Dr. Cengiz Dinç, İbrahim Toraman'ın sağ ve sol üst arka adalelerinde bir süredir sorun yaşadığını ve son dönemde Beşiktaş ile oynadığı maçlardan 2 veya 3 gün sonra antrenmanlara çıkabildiğini belirtti.
Doktor Dinç, kronikleşebilecek bu sakatlık ve İbrahim'in sezon sonunda ameliyat olma ihtimali gibi konuları Fatih Terim ile paylaştıklarını belirtirken, tecrübeli futbolcuyu riske etmemek için aday kadroya çağırmama kararı aldıklarını ifade etti.
Bu yazidan sonra söylenecek tek sey: Muhahahahahahahahah
İsmet Hakan Kara
25-03-2009, 00:45
Milli Takım ??
Hamza Uyulgan
25-03-2009, 15:57
ben ibrahim toroman ve diğer futbolcularımızın yerinde olsam çağırılsamda milli takıma gitmem....BEŞİKTAŞ gibi bir takımda oynuyorum daha ne isteyimki diye düşünürüm :)
Mehmet Canipek
27-03-2009, 12:54
Km ne derse desin her futbolcu Ulusal Takımda oynamak ister.Fakat F.Terim in objektif olmayan,adil olmayan seçim yanlışları doğal bir refleks oluşmasına neden oluyor.
Akin Akoglan
27-03-2009, 19:14
f.t. tarzında bir antrenör olduğu müddetçe ulusal takım ilgi alanım dışında başarıları yada başarısızlıklarını önemsemiyorum sadece ulısal takıma giden oyuncularımız sakatlanmadan dönsünler yeter
Tamgaç Keçe
27-03-2009, 19:59
goruldugu gıbı ıbrahım toraman mıllı takıma alınmadı....cunku ı.toraman besıktas forması gıyıyorr...gs de oynuyo olsaydı 40 a kadar yolu vardı.
Ahmet Durmaz
28-03-2009, 03:36
Toraman sivas maçından sonra açıklama yaptı kanaltürk'e. ne düşündüğünü sordular s.ulueren t.çolak ve s.engin;
'' Çağırılmayı beklemiyordum, yakın çevremdeki herkes de bunu biliyor. Bundan sonra da çağırılmayı beklemiyorum.'' dedi.
t.çolak r.dilmen'in kankası, rıdvan'ı yardımcı olarak çağırmamasından fatoşa kıl zaten; s.engin ise fatoşçu. ikisi de biliyor neler olduğunu. t.çolak bayağa deşmeye çalıştı; s.engin anlatmadı. Toraman'a sordular bir daha '' neden böyle diyorsun; birşey mi oldu fatoşla aranızda'' diye. toraman:
'' bu konu hakkında daha fazla konuşmak istemiyorum; olay büyür, bu kadarı yeterli.'' dedi.
Toraman malta maçından beri çağırılmıyor zaten. heralde Toraman fatoşun paylamasını yediremedi, tepki gösterdi ki; fatoşta gaz yaptı ki o gün bugün çağırmıyor Toraman'ı.
***HEPİMİZ TORAMANIZ***
Hamza Uyulgan
28-03-2009, 09:24
f.t. tarzında bir antrenör olduğu müddetçe ulusal takım ilgi alanım dışında başarıları yada başarısızlıklarını önemsemiyorum sadece ulısal takıma giden oyuncularımız sakatlanmadan dönsünler yeter
akın kardeşim sana sonuna kadar katılıyorum...
Ercan Kartal
28-03-2009, 15:49
yav bizim ulusal takimin yas ortalamasi kac bilen varmi
Tumay Dogan
28-03-2009, 16:52
milli takım halkın takımı olmadığı sürece tutmuyorum..
bu ülkenin futbolcuları asker değil sporcudur...
renkli kanallardaki!! tüm reklamlar,savaş çığlıkları, açlıktan yoksulluktan bithap düşmüş halka verilmiş bi afyondur...yazıklar olsun bu medyaya bir kez daha!!!
futbolcularım sakatlanmadan dönsünler yeter! gerisi umrumda değil
Ertan Eylem
02-04-2009, 22:46
Emreni de al git Emreni de!_sinir_! !_sinir_! !_sinir_!
Sezen Gunduzalp
02-04-2009, 22:48
Emreni de al git Emreni de!_sinir_! !_sinir_! !_sinir_!
Hangi emre abicim biz dün 10 kişi değilmiydik sahada !_music_!
Ertan Eylem
02-04-2009, 22:55
Hangi emre abicim biz dün 10 kişi değilmiydik sahada !_music_!
Emrelerin biri isahadaydı ama:)olupta olamayanını alıp gitsin:)
vBulletin v3.6.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.