PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tatangalar'dan ikinci çağrı

Mahir Duman
04-03-2007, 18:44
Değerli futbol sevdalıları ve tribün emekçileri;

Aykut ADIYAMAN kardeşimizin vefatı üzerine, ricamızı kırmayarak şehrimize kadar gelen, kardeşimizin mezarını ziyaret eden, şehrimizi ve stadımızı onurlandıran, acımızı paylaşan tüm dostlarımıza tekrar teşekkürlerimizi sunarız.

Ortada bir başarı varsa; en büyük pay, TATANGALAR’dan daha fazla, bu insani çağrıya kulak verenlerin, üşenmeyip şehrimize gelenlerin, gelemese de iyi dilekleri ile gönüllerimizi fethedenlerindir.

Çağrımızda da belirtildiği gibi; ”daha güvenli deplasmanlar için”,”anaların ağlamaması için”, ”sevdaların yasaklanmaması için”, 25 Şubat 2007 Pazar günü, Sakarya’da bir meşale yakılmıştır. Dostluk adına, barış adına, kardeşlik adına bir harç atılmıştır.

Değil mi ki; aslında yüzlerce-binlerce-on binlerce sevdalısı olan kulüplerin değerli taraftarlarının büyük çoğunluğu, dostluktan-barıştan-kardeşlikten yana olsa da;bu büyük grupların içindeki belki 10, belki 20, belki de 50 heyecanlı genç yüzünden, koca koca camialar birbirleri ile kanlı bıçaklı olmakta, sağduyu sahibi hiçbir insanın onaylamadığı, içine sindiremediği uçurumlar oluşmaktadır.

25 Şubat’ta Sakarya’da yakılan ateşin; ulusal medyadaki sorumluluk sahibi birkaç kalem dışında görmezden gelinmesi de; bu yolda tek dayanağın “taraftarlar” olduğunu gözler önüne sermiştir.

Birileri; “rating uğruna”,”tiraj kaygısıyla”, sadece “kötü” olana odaklanmakta; “iyi” olana bilinçli olarak sırt çevirmektedir.

Bu bayrağı birileri TATANGALAR’dan devralsın. Dalgalanmaya devam etsin.

Haftaya; bizden daha başarılı ev sahipliği yapacağına yürekten inandığımız başka bir taraftar grubu, tüm renkleri şehrinde misafir etsin. Her hafta bir şehirde renklerin kardeşliği yankılansın...

Bir hafta Süper Lig temsilcisi bir kentte; öbür hafta 2. Lig temsilcisi bir kentte misafir olalım...

Bu güzel tabloları görmek istemeyenlere, kin ve nefretten beslenenlere, dostluğa, kardeşliğe gölge düşürenlere DERS verelim.

“Hepimiz kardeşiz...” diye haykırmaya devam edelim...

Gözü yaşlı ailelerin artık olmaması için, bu ateşi söndürmeyelim.

Sakaryasporlular Derneği
TATANGALAR

Tel: 90 264 281 86 65
Faks: 90 264 2814 86 66
Adres: Adnan Menderes Cd. Ünver İşh.
Kat:2 No:12 Yenicami Sakarya
dernek@tatangalar.com
www.tatangalar.com

Birkan Bürüngüz
04-03-2007, 19:39
evet bu ateş sönmemeli, sadece tek bir maçta kalmamalı

Arda Can
04-03-2007, 19:45
ne denebilir ki..bu çağrıya kulak vermeliyiz..bir maç değil bir sezon boyunca bu böyle olmalı

Ulaş Pekgüzel
04-03-2007, 19:46
ben sadece ist içi bu olmaz diyorum bi fenerli elini kolunu sallayarak maça gelemez diyorum başkada bişey demiyorum şahsım adına :D

Özer Özçetin
04-03-2007, 20:02
32.günde göz boyamak için konuşan ultralardan Alpaslan Taksimde bir kardeşimize yapılan saldırı için ne diyecek acaba,ki ilk saldırıya uğrayan bir kız arkadaşımız,onu korumak isteyen arkadaşımıza saldıranları da teşhir etmeliyiz.
Evet Sakaryalıların çağrısı yine güzel yine hoş,umarım tüm taraftar grupları aynı paralelde davranır,barış meşalesi büyüyerek yanmaya devam eder.

İsmail Şahin
04-03-2007, 22:02
ben anlamam enternasyonal barıştan
insanoğlu bu
grup dinler mi?...

Can Durukan
04-03-2007, 23:15
dün gs taraftarı topluca maça gelmek istese sizce ne olurdu?
bu soruya verilecek cevap(lar) da meselenin özü..
belki biraz rötuş yapılabilir bu barış çağrısı üzerinde..zira futbol rekabetin üst düzey yaşandığı bir oyun..enazından karşılıklı taraftar sürtüşmelerinde kesici,delici,yaralayıcı aletler kullanılmaması gerekir..yoksa sahada futbolcular da itişiyor..biz de arada sırada itişsek bie şey olmaz görüşündeyim..bi fenerli adama da sarılacak halim yok..tamam aykutlar ölmesin ama fenerli cimbomlu da kol kola benle maç izlemesin..kendi tarafıdna rahat rahat izlesin buyursun ona lafım olmaz..

Fırat Kaya
04-03-2007, 23:21
bu meşale hep yanmalı...
istanbul'da sakarya'da
4 farklı dille ''Hepimiz Kardeşiz'' yazılı pankartı içeri alınmayan mardin'de...

Uğraş Polat Şahin
05-03-2007, 01:14
Tatangalı arkadaşları canı gönülden kutluyorum birkez daha...

Olur olmaz o ayrı bir konu..Tam anlamıyla uygulanabirliği zor gözükse de niyetleri,bu çabaları çok güzel ve değerli..

güzel bir hikaye var:

Eski zamanların dondurucu bir kışında bütün canlılar çok etkilenmiş, büyük kayıplar vermişler.Ama en çok kayıp veren kirpilermiş. Çünkü onların pek çok hayvan gibi kalın derileri,kürkleri yokmuş. Bu durumdan en az zararla kurtulmak için kirpiler meclisi toplanmış, çözüm aranmaya başlanmış. Nihayet gece olunca tüm kirpilerin bir araya toplanmasına, birbirlerine yakın durarak geceyi geçirmelerine karar verilmiş. Böylece kirpiler birbirlerinin vücut sıcaklığından yararlanacak,aralarındaki hava tedavülünü önleyerek donmaktan kurtulacaklarmış.

İlk geceki deneyimlerinde bunun işe yaradığını görmüşler. Ama başka bir problem çıkmış ortaya. Üşüyen kirpiler birbirlerine fazla yaklaştıklarından, dikenleri nedeniyle yaralanmalar gerçekleşmiş. Daha sonraki gece yaralanma korkusundan birbirlerinden uzak durmuşlar ama bu sefer de donanlar olmuş.Ne var ki, her gece kah uzaklaşa kah yakınlaşa, deneye yanıla, sonunda birbirlerinin vücut sıcaklığından yararlanacak kadar yakın, ancak birbirlerini incitmeyecek kadar uzak durmayı da öğrenmişler.

Kısacası; bizim de uzun dikenlerimiz var. Bunlar hayata karşı filtrelerimiz,önyargılarımız. Bazen faydalı, bazen de zararlı... Çoğu zaman kimseleri yaklaştırmıyoruz yanımıza. Filtrelerimizden elemeden kimseleri sokmuyoruz dünyamıza...

Ne var ki sıcaklık ancak yakınlaşmakla mümkün. Birbirini incitmeyecek kadar uzak, hayatın soğuk zamanlarında üşümeyecek kadar da yakın olmayı öğrenmeliyiz.Aynen kirpiler gibi...Hiçbir zarar vermeden birbirimize...

Safa Şenyıldız
05-03-2007, 02:23
Bu tamamen mümkün görünmese de-en azından şimdilik- futbol dışındaki branşlarda yapılabilir, diye tahmin ediyorum. Mesela voleybol maçlarının birinde olabilir. Zaten tribün ayrımı da olmadığı için insanlar kimseye "Bu niye burda?" gözüyle bakmıyor o maçlarda. Bakanlar da zaten o maçlara gelmiyor. Milli Piyango maçındaki tribünlerde olanlarla bu iş olmasa da, sadece takımını centilmence desteklemeye gelenlerle olması çok da zor olmaz, diye düşünüyorum. Bence bu işin daha çabuk genişletilebilmesi için futboldan ziyade diğer daha az ilgi gören branşlardan başlanmalı. Daha sonra insanlar yavaş yavaş alışmaya başlayınca stadlara yönlendirilmeye başlanmalı. Daha Halkın Takımı'nda bile "Ben fenerlilerle gslilerle beraber maç izlemem." diyenler bulunuyorsa kendini nefretle besleyenleri düşünmek bile istemiyorum. Düşünce güzel; ama sabır ve taktik gerektiriyor bence.

Adnan Gur
05-03-2007, 02:30
Acaba bu daveti Ankaragücü taraftarı duyup bir güzellik yaparmı???

Cihad Erbek
05-03-2007, 10:02
dün gs taraftarı topluca maça gelmek istese sizce ne olurdu?
bu soruya verilecek cevap(lar) da meselenin özü..
belki biraz rötuş yapılabilir bu barış çağrısı üzerinde..zira futbol rekabetin üst düzey yaşandığı bir oyun..enazından karşılıklı taraftar sürtüşmelerinde kesici,delici,yaralayıcı aletler kullanılmaması gerekir..yoksa sahada futbolcular da itişiyor..biz de arada sırada itişsek bie şey olmaz görüşündeyim..bi fenerli adama da sarılacak halim yok..tamam aykutlar ölmesin ama fenerli cimbomlu da kol kola benle maç izlemesin..kendi tarafıdna rahat rahat izlesin buyursun ona lafım olmaz..

Can abi tamamen katılıyorum sana

Erdem Gazi
05-03-2007, 12:05
ne denilebilir ki tatangalar bu ülkede olması gerekenleri yapmaya başladılar helal olsun umarım bu çağrıya bir cevap alırlar daha sonra ki haftalarda bizde böyle bir organizasyon yapabiliriz.

YAŞASIN RENKLERİN ve HALKLARIN KARDEŞLİĞİ!!!

Anıl Tanrıyar
05-03-2007, 12:30
arkadaşlar ben ankaradanım...tatangaların başlatmış oldugu olaya saygı duyuyorum...ankaraguclu kendını bılmez capulcular ellerınde spreyler heryere çarşıyı kesecez öldürecez falan fılar bı ton yazılar yazmaya basladılar bu hafta sonu oynanacak karsılasma ıcın...dıyecegım sudur kı bu adamlar gecen gun kardeslık msjları verıyolardı çarşı hariç diyolardı bursayla bırlıkte kımse kımseyı kandırmasın beşiktaşın beşiktaştan dostu yok...

Bahadır Ahıska
05-03-2007, 13:03
en son maçta yeni açıkta bir baba oğluyla gelmişti maça, baba beşiktaş oğlu gs formalı yanyana izlediler maçı, baba maçtan sonra oğluyla dalga geçti oğlan mahcup ve üzgün başı yerde hafifçe gülerek dinledi babasının dalga geçmelerini. tam "sadece inönüde olur" denilecek bir tablo.

peki maçtan sonra taksimde ne oldu??

kolay değil ama imkansız da değil. bizde öyle bir aşk var ki bütün sefilleri yerlerinden edecek!

Umut Şen
05-03-2007, 13:32
çıkıp tv lerden ahkam kesmekle olmuyo sakarya ya temsili iki adam göndermekle de olmuyoo icraat nerede icraat ondan haber verin taksimde 30-40 kişilik grup halinde kızlı erkekli dinlemeden faşizan bir şekilde iki üç kişiye saldırıyı sadece sizden beklerdim zaten kuyruğunuz tutşunca doğru tarlabaşına reisiniz yanına ne de olsa barışçı ya kendisi herkes bizim gib düşünmüyor arkadaşlar maalesef bu bir gerçek tatangaların iyi niyetli çağrısına bizden başka samimi davranan ikinci bir grup daha olduğunu sanmıyorum bekleyip görücez önümüz ankara

Armagan Gencdis
05-03-2007, 17:26
Acaba bu daveti Ankaragücü taraftarı duyup bir güzellik yaparmı???

Nasıl bir güzellikten bahsediyorsun.?Bursa taraftarı beş otobüs ankaraya gelmekten bahsediyor.Yolda karşılaşmak dileklerimle.

Safa Şenyıldız
05-03-2007, 17:28
Hentbol maçına yanıma kefenimi alıp gidiyorum yani. Neyse pazar günü bütün Kartallarla görüşmek dileğiyle. Gazamız mübarek olsun.

Anıl Tanrıyar
06-03-2007, 19:24
Ankarada Herşey Ortaya Cikacak Bekliyoruz ...

Bahadır Ahıska
06-03-2007, 19:35
Ankarada Herşey Ortaya Cikacak Bekliyoruz Top Bursa Ve Yalakasi Ankaragucu

Bak Anıl dostum.

Biz burada farklı bir dil oluşturmaya çalışıyoruz. Başka yerlerde alıştığımız gibi rakiplere hangi koşulda olursa olsun geleneğimize uygun olarak terbiye sınırlarının dışına çıkıp sallamayacağız. biz kendimizi biliriz ve bundan sorumluyuz. lütfen daha dikkatli olalım bu konuda ve rakiplerle ilgili hakaret içeren cümleler kurmayalım.

Erdem Gazi
06-03-2007, 19:58
Bak Anıl dostum.

Biz burada farklı bir dil oluşturmaya çalışıyoruz. Başka yerlerde alıştığımız gibi rakiplere hangi koşulda olursa olsun geleneğimize uygun olarak terbiye sınırlarının dışına çıkıp sallamayacağız. biz kendimizi biliriz ve bundan sorumluyuz. lütfen daha dikkatli olalım bu konuda ve rakiplerle ilgili hakaret içeren cümleler kurmayalım.

tebrikler hocam
işde halkın takımının neferi!!!

Ali Mandacı
06-03-2007, 21:36
olay Tatangaların özelinden çıkmalı ve tüm tirübüler ve tirübün grupları tarafından sahiplenilmelidir kaldı ki Sakaryalı kardeşlerimizde bunun böyle olması gerektiğinin altını çiziyorlar...

32. GÜM :cool: yalandan bir programla mevzuyu geçiştirdi keza basınında tutumunu hepimiz gördük ama uzatılan bu el havada kalmamalı ...

" gözlerinin rengi ve şekli ne kadar farklıda olsa gözyaşının rengi dünyanın her yerinde aynıdır... der bir afrika atasözü şimdi Tatangaların cağrısından yola çıkarak neler yapabilirizi tartışmalıyız keza gün geçmiyorki bir salondan bir staddan şiddet haberi gelmesin sadece bu haberlerin veriliş şekline bakarak bile bu medyanın aslında bu işlerin bitmesini istemediğini çözebilirsiniz ...

Eşber Abi gecenlerde bir gazetede yayımlanan röportajında demiştiki:NE KADAR DOĞRUYU SÖYLERSENİZ SÖYLEYİN ONU KENDİ DIŞINIZDAKİ İNSANLARA ULAŞTIRAMIYORSANIZ SADECE KENDİ SAHİPLENDİĞİNİZ GERÇEĞİN ÖNEMİ O KADARDA BÜYÜK DEĞİLDİR... demişti bilge Kartal Eşber Abi

şimdi medyanın tutumunu görüp pes mi edeceğiz ? yoksa bu barış ortamını büyütecek geliştirecek adımlarmı atacağız...

Anadoluda aynı milliyetçi temellerde örgütlenen insanlar birbirlerine satırlarla dönerlerle saldırıyorlar bakınız Afyon Göztepe maçı aynı Afyon tirübünleri bir ay sonra hepimiz Türküz hepimiz M. kemaliz diye pankart açıyor ...yine okullarda mahallelerde başlayan tırtlar vadisi tripleri özellikle semt tirübünlerinde reiscilik mafyacılık oyunları ile şiddet egemen kılınmaya calışılıyor...

bir hain in bir işbirlikçinin bir fırsatçının bir gün değil hergün üzerine yürüyelim...

Tirübün şavası başlatmak isteyen hainlere bunlara bilerek destek olan işbirlikçi Trio ya bundan çıkar sağlamak isteyen fırsatçılara dur diyelim

ŞİMDİ TAM SIRASI YARIN ÇOK GEÇ ....

Hande Eroğlu
07-03-2007, 01:05
ben tatangaların üzüntüsünü anlayabiliyorum ama geçen gece 32 günde izledım sankı sadece isim duyurmak gibi geldı bizde camia olarak bir çok saldırıya sataşmaya uğradık ama gündeme getırmedık kendı aramızda yaşadık ıyı gunude kötü gunude ne olursa olsun trübünde tatsız olaylar yaşanmasına karşıyız ama bu sevgının tek gösterıldığı yerde trübünler

tatangaların ve tüm sakaryalıların başı sağolsun

ama ben konunun saptırılmaya çalışıldığına ınanıyorum ve o gece çarşı grubuda 32 ci günde olacak diye izledım iyiki katılmadılar

Bahadır Ahıska
07-03-2007, 11:09
Ali Mandacı'nın yaptığı çağrıyı anlamlı buluyorum. (gerçi hiç anlamsız çağrı yaptığına da tanıklık etmedim).

sorun 32. gün programı veya medyanın durumu değil. onca gerginlik arasında en son gs maçonda beşiktaşlı bir baba maça üzerinde gs forması olan oğluyla gelmişti ve maçı yeni açıkta beraber izlediler. maçtan sonra baba oğluyla dalga geçti oğlan üzgün ve mahcup baktı babasına.

eğer bunu bütün tribüne yayabilirsek o zaman başarılıyız demektir. evet bu şimdilik çok uzak bir hedef olabilir bu hiç ulaşamayacapız anlamına gelmiyor.

sevgilerle...

Özer Özçetin
15-04-2007, 14:06
Sonunda anladık sakarya bursa a.gücü ve kocaeli taraftarının her çağrısı adı dostluk bile olsa ,günü birlik menfaatleri içindir.
Dün sakaryda o kadar küfürü duyduktan sonra yazıklar olsun diyorum bu şarlatanlara,aldana gidip kardeşlere de geçmiş olsun.

Emre Yildirim
15-04-2007, 14:10
Meşaleyi yakanlara bak,nereleri ile yakdıkları belli,yalancı ,düzenbaz,ikiyüzlüler,kardeşlik anlayışları batsın,Tekrar Süper Lige çıkmalarını ve İstanbul'a gelmelerini merakla bekliyecem...

Gürhan Oğuz
15-04-2007, 14:13
maddenin biçimi değişir ama özü değişmez buda onun gibi
( tüm sakaryalı taraftarları aynı kefeye koymuyorum bu arada
içlerinde mutlaka iyilerde vardır ama etkin olan taraf hakimliğini yapar yinede)

Umut Şen
15-04-2007, 14:13
Semtte atkılarla gezmek güzeldi di mi Sakaryalı arkadaşlarım size teşekkür ederiz bize şunu öğrettiniz Beşiktaşlı nın Beşiktaşlı dan başka dostu yoktur..Lig B yi de göreceğiniz günler olması dileğiyle

Ahmet Ayyıldırım
15-04-2007, 14:33
bundan sonrakı cagrılarınız 'cevapsız arama' olarak gececek kaydımıza.

ve sıze cevabımızı ödemeli olarak verecegiz !

(bunun hesabını odetecegız er ya da gec..)

Emre Yildirim
15-04-2007, 14:39
Ahmet cevab güzeldi,

Murat Aru
15-04-2007, 15:09
Burada kaç kişi dün Sakarya'da Deplasmandaydı???

Ben dün 5 kişi saydım!!!

Ortada olup bitenler ve olmamışlarla olmuşları karıştıranlar.

Önce sakin olun, sonrada en azından bu tarz konularda saglıklı düşünüp, sözlerimize dikkat edelim. KOnuya hakim olalım!!!

Sonrada "hııım şu nedenler, bu gelişmeler, şu sonuçları doğurmuştur" diyelim !!!

Özer Özçetin
15-04-2007, 15:13
Murat maça gitmekle olanları canlı izlemenin farkı ne,o tribünlerin hakimi bu vatandaşlar değilmi,siyahla beyaz......Beşiktaşı biz çekmedik herhalde,zaten aman ne şiş yansın ne kebap muhabbeti bizi hayatın her alanında açıkta bırakmadı mı görünen köy kılavuz istemez,milyonlarca göz< seyretti,bir o kadar kulak ta duydu,tatanga matanga yok tek gerçek Beşiktaşın Beşiktaştan başka dostu yok.

Murat Aru
15-04-2007, 15:18
Tamam Özer Abi, Haklısın! herzaman boşu görelim, olan dolularıda yok sayalım, ellerimizde satırlar bekleriz abi, sen haklısın...

Devrim Kahraman
15-04-2007, 15:19
bunların hepsi lafta kalıyor.. ARkadasımın dediği gibi Beşiktaşlının Beşiktaşlıdan baska dostu yoktur.. Elbet bir gün gelirsiniz inönüye..o zaman sizi en iyi şekilde agırlayacagımızdan şüpheniz olmasın.. Tatangalarmış!.. Alayı agzı laf yapan geveze mahalle karısı !

Özer Özçetin
15-04-2007, 15:22
Murat barış en güzel ve en gerekli olgu,olması gereken ayrıca ama sana barış deyip küfür edenle kusura bakma aynı kaptan yemem asla.
Ben satırla bekleyelim demiyorum ama gidişat o cihet te,elbette bir yerde bu iş patlak verecek,bak ankaraya bak bursaya,eğer sakaryanın gram kümede kalma ihtimali olsa dün neler olurdu tahmin bile edemiyorum.
Senin asırlık camiana milyonların gözü önünde koro halinde küfür edilirse bunun yanıtı gül olamaz.

Umut Şen
15-04-2007, 15:26
Devrim lütfen sözlerimden farklı anlam çıkartma :) Beşiktaşlının Beşiktaşlı dan başka dostu yoktur dedim ama bu demek değil ki siz gelin görürsünüz bak size neler yapacağız ben sadece insanlardaki anti çarşılılığa vurgu yapmak istedim yoksa benim niyetim savaş naraları falan değil, Sakarya nın düşmesini istiyorum ama bu savaş ilanı anlamına gelmesin lütfen

Erkan Özberk
15-04-2007, 15:31
Tatangalar bile ağzına dolamış Ulusoy'u. Onca maytapa meşaleye rağmen ne oyun durdu ne bir anons yapıldı. Biz mağlubiyete şanssızlık diyoruz(gökhan'ın ayağına çarpan toptan dolayı) ama takımın ikinci yarıdaki durgunluğunun sebebinde rol oynayan etkenin bu maytap olayı olduğunu da biliyoruz. adam kalecimizin yüzüne tükürüyor ve medya "hakem maçı beşiktaş lehine yönetti" diyor. fenerbahçenin geçen haftaki ağıtları işe yaramış gibi görünüyor.
Tatangalara da yazıklar olsun. Bu süreçte en büyük destekçiniz olan beşiktaş taraftarını, bizleri karşınıza aldınız. Yoksa siz de mi Bursalaşmaya çalışanlardansınız

Devrim Kahraman
15-04-2007, 15:32
Devrim lütfen sözlerimden farklı anlam çıkartma :) Beşiktaşlının Beşiktaşlı dan başka dostu yoktur dedim ama bu demek değil ki siz gelin görürsünüz bak size neler yapacağız ben sadece insanlardaki anti çarşılılığa vurgu yapmak istedim yoksa benim niyetim savaş naraları falan değil, Sakarya nın düşmesini istiyorum ama bu savaş ilanı anlamına gelmesin lütfen

hayır kendi görüşümü söylüyorum..Dün aksam aleyhimizde yapılan tezahüratları edilen küfüleri görmezden gelmemiz ya da unutmamız mümkün değil..Başta dostluk söylemlerini dile getirenler bugün ne oldu da bize karsı cephe alıyorlar be agızlarına geleni söylüyorlar? Kendi forumlarında bile halen hakkımızda atıp duruyorlar..Özer abinin dediği gibi Kümede kalma ihtimali olsaydı sakaryanın dün olabilecekleri düşünemiyorum bile!

N. Burak Can
15-04-2007, 15:43
e girin okuyun fenerbahçe forumlarını. tatangalara methiyeler, ulusoy enişte tezahüratına alkışlar, beşiktaş'ın ne mal olduğunu biliyor tatangalar lafları. onca küfür stad dışında mı edildi, şeref tribününden mi geldi? maratondan geldi.
elin çakalından bu şekilde övgü alan tatangalar mı bizim kardeşimiz?
kimse sanmıyorum dövücez, beşiktaş'ta nefes aldırmıcaz desin. kardeşlik, dostluk yalan işte. yalan mı?

Muhittin Saban
15-04-2007, 15:45
Abiler ve kardeşler sakin olmak en doğru sözlerin kullanılmasına da yardımcı olacaktır.

Herkesin düşüncesi ya da o taraftar topluluğuna karşı hissettikleri kendinde saklıdır. Gördünüz statlarında hiç küfür etmiyor diye bas bas medyada lanse edilen Fenerbahçe taraftarı kupa maçında saatler öncesinden nasıl da iğrenç küfürler ederek Beşiktaş taraftarını küfür etmeye zorladı ve tahrik etti. Onun için hiç kimse ben ak kaşığım diyemez.

İllaki tatanga denen oluşumun çekirdeğinde değil de yandaşları içinde haddini aşanlar olacaktır. Nasıl ki kupa maçında bir şey atılmasın dendiği halde hala ahmakça sahaya bir şeyler atmaya çalışan gereksizler olduğu gibi.

Ama Özer abinin dikkat çekmek istediği farklı bir şey çünkü tatangalar denen oluşum büyük takım taraftarları sayılarının büyüklüğü kadar olmadığından onların tribün içinde daha etkili otokontrol sistemini harekete geçirebileceklerini ve küfür olayına hemen el koyabileceklerini düşünüyor tıpkı benim gibi.

Eğer bunu sağlayamıyorlarsa özür dilemeleri gerekmektedir. Çünkü tribünlerde artık barış ve birlik namelerini yükses sesle duyurmaya çalışanlar onların ta kendileriydi!

Sakin olalım lüften.

Murat Aru
15-04-2007, 15:50
Bu başlıkla alakasız olan bu sohbeti burada kesip, maç topiginden devam edelim...

Mahir Duman
15-04-2007, 15:59
herkes tatangalari dilene dolamış gidiyor. bir kac arkadasımız sakarya macından once tatangaların cok sevdigi yılmaz ve arkadasları tarafından karıslandı mac saatine kadar sakarya sokakalarında gezdiler yemek yediler cay ictiler ve ordaki insanlar tarafından el ustunde tutuldular. ki tatanga yılmaz (keci yılmaz) halkın takımı forumunun 1. yıl etkinliginde bir telefonla davetimizi geri cevrimeyip 1 saatiligine de olsa sakaryadan gelmis davete katılmıstır... endüstriel futbol soylemini dilinden dusurmeyen arkadaslar, sakarya gibi bir memlekette soldan yana halktan yana bir durus sergileyen oyle bir tribun yaratma mucadelesinde olan tatangaların, keci yılmaz ve arkadaslarının verdigi emegi 2-3 kufurlu sloganla yerle bir etmesinler... herkesi kendimize dusmanmış gibi gormek, kimse bizi sevmiyor, bizim bizden baska dostumuz yok gibi dusuncelere kapılmak fenerbahce cumhuriyeti vatandaslarının ozellikle baskanlarının tarzıdır... gozlerimizi acıp biraz daha dikkatle bakarsak anadoluda bizi seven aynı tribun fikriyatını hayata gecirmeye calısan insalırında oldugunu gorecegiz...
kendi tribunlerimize donup bakalım "runye runye" diye bagırıp kendi kalecileri ile dalga gecenleri satılmıs carsı diye bagıranları unutmayın... kendi tribunumuz dahil sakarya tribunlerinde de ele avuca gelmeyen laf dinlemeyen futbola baska turlu bakan insanlar vardır olacaktır.
diyecegim şudur ki "sapla samanı" birbirine karıstırmayalım, savas cıgırtkanlıgı yapmayalım. evet bizim bizden baska dostumuz var onlarda endustriel futbola hayır diyolar...
saygılar...

http://www.youtube.com/watch?v=1wzJ42msDjo

Mustafa Şakıma
15-04-2007, 16:05
Akşama kadar kentte dostluk olacak, iki tane zibidi olay yapacak dostluk diye örtülecek, sonra tüm türbün Beşiktaşımıza küfür edecek...

Bu mu kardeşlik karşı tarafa geçince içilen çaylar, verile sözler, dosthane duygular bitiyo mu,
Böyle sahte kardeşlik olmaz. Zaten bu güne kadar da olmadı. Her zaman önce karşılama sonra ufak tefek te olsa taşlama...Gerçi dün olmadı ama geçen zaman içinde sakaryaya gelenler bilir bunlarda oldu.

Bir tek önerim var bu konuda kardeşlik benim için bitmiştir.Bize küfür edeni, bundan sonra kardeş bilemem...

Ya göründükleri gibi olsunlar, ya da oldukları gibi görünsünler...

Sakarya İnönüye bir daha gelebilirse ancak deplasman taraftarı muamelesi görür bence fazlası olmaz...Olmamalı da böylece herkes hatasını anlar.

Eğer ki türbün liderleri tüm gruplara hakim olamıyorlarsa, bıraksınlar bu işi başkaları yapsın... Yap yap kötüyü, sonra gel özür dile o ne ala mualla

Erken karar vermiyoruz, ama bazıları farklı şeylerin peşinde bu da anlaya...

Alayına gider..

Safa Şenyıldız
15-04-2007, 16:09
Önemli olan Tatangalar değil ki onların yaptığı çağrı. Diyelim ki Tatangalar kötü niyetli. Ne fark eder ki? Bizim ilgilendiğimiz yapılan dostluk çağrısı değil mi? Yoksa bunu Tatangalar'ın yapmasıyla mı ilgileniyoruz?

Murat Aru
15-04-2007, 16:30
Sakarya'ya öglen saat 12 de ulaştık, sakarya spor tribününün lideri Yılmaz (Keçi Yılmaz) bizi karşıladı, hep beraber sakarya sokaklarında yürüdük, en işlek caddesinde sakarya sporla Beşiktaşlı arkadaşlarımız kol kola yürüyordu, herkes kardeş, herkez dost. Yılmaz bizi Tatangaların kahvesine götürdü, gören herkez "Merhaba Hoş Geldiniz" dedi. deplasmanda degil evimizdeydi. Tatangaların Yönetimle alakalı büyük dertleri vardı Trübün onunla uğraşıyordu ama Yılmaz bizi hiç yalnız bırakmadı, sadece oda değil tribünün diğer ağabeyleri de öle. Güldük eğlendik. Sakarya Sporlular ve Beşiktaşlılarla sokaklarda yürürken bir ara baktık sapanca gölü için imza toplanıyor topluca gidip imza attık, elinde mikrofon olan kişi Beşiktaş’a iyi niyetlerini iletti gönlümüz sizden yana dedi.

Beraber çay içtik, sokakta köfte yedik, misafir değil ev sahibiydik...

Bilet sorunumuz vardı, Yılmaz koşturdu falan filan.

Yılmaz ve diğer Tatanga’lar maça 20 dk kala yanımızdan ayrıldı. Giderken birbirimize sarıldık, başarılar diledik.

Bizim gibi insanlar, hayata ve yaşama duyarlı, tek dertleri Çok sevdikleri Sakarya Sporun Kötü yönetiliyor olması. Bu maçta da bütün istedikleri yönetime iyi bir tepki oluşturmak. Bunu da başardılar, maytapları yaktılar sahaya attılar, pankart açtılar, Bağırdılar, hakem maçı durdurmadı!!! Tatanga’lar “sahaya inicez” diye bağırdı, bizde "bizde sahaya inicez diye destek olduk. "Aykutlar ölmesin deplasmanlar bitmesin" dedik. Aramızda Sakaryalı arkadaşlarda vardı, Sakarya tribününde Beşiktaşlı arkadaşlarımızda vardı.

Ne olduysa beraberliği getiren golden sonra oldu, Maratondan küfür başladı (Keçi Yılmaz’ların olduğu yerden değil, tribünün solundan başladı!) ve aynı bizim stat da olduğu gibi! Yılmaz engellemeye çalıştı ama diğer tribünlere çoktan yayılmıştı olay. Bizim tribünde olduğu gibi!!!

Biz kendi statımız da birbirimize girmedik mi? Bu tribün "Satılmış Çarşı" demedi mi, kendi futbolcusuna sövmedi mi? Azıcık tribüne gelen biri bilir ki, tribünler pamuk ipligindedir, bütün zaafları taşır, birinin çaktığı kıvılcım geri dönülmez bir gidişat alır ... Siz değilsinizdir ama birileri Belden aşağı vurur ama ihale döner dolaşır üzerinize kalır!!!!!!! Her zaman tribünümüzde yaşadığımız olaylar işte.

Ben hiç bir şeye değil de (Yeneriz, yeniliriz, ömrümüzde 1 kez karşılaşmayacağız! Her zaman rakibiz) güzel bir günün bu şekilde sonuçlanmasına yanarım. 2-3 her tribünde görmek mümkün olan kişilerin neden olduğu bu gereksiz olaylara yanarım.

İlle de dostun bir gülü yaralar beni…

Siyah – Beyaz

Özer Özçetin
15-04-2007, 16:46
Murat çok dokunaklı yazmışsın eyvallah,bizim gülümüz seni yaralamasın,demek ki tatangaların sakarya tribünlerinde etkinliği yok demek ki varsa da umursamadılar Beşiktaşa toplu halde edilen küfürleri galiba.
Dostluksa hakimsen kimse benim camiama küfür edemez,ettirmemelilerdi.Puan almaları çelme takmaları falan umurumda değil,feneri de yendiler sahalarında.Benim tek üzüldüğüm nokta senin son cümlen gibidir.
Dost bildiklerim derler ya hani,işte öyle bir şey....

Murat Aru
15-04-2007, 16:54
Oldu Özer Abi bundan sonra tribünde olup bitenlerin Sokakta olup bitenlerin sahibi vardır diyelim!!!

Bunu ben, onu ahmet, şunu mehmet yaptı demeyelim.

Söz bu, uçar gider, forumda baki kalır.

Beşiktaşıma kimsede laf söyliyemez. Çogu gider azı kalır Sevdamız baki kalır.

Rasim Bektaş
15-04-2007, 16:57
aşırı reaksiyon var bu şartlar altında bu kimyasal denklem çözülmez, tepkime çok aşırı deneye ara verilsin

Özer Özçetin
15-04-2007, 16:57
Murat bugün stadında her yapılan etkin olan söz sahibi olan grubu bağlamıyormu,kamuoyu bunun böyle bilmiyormu,kapalı bir rakibe top yekün veya kısmi dakikalarca küfür etse,bunu susturmayan hakim gruba sormazlarmı,sizmi yol verdiniz,sizmi ettiniz,yosa susturmaya gücünüzmü yetmiyor diye.
Yarınlar çok şeye gebe,daha neler yaşayacağız,hep birlikte göreceğiz.
Beni üzen tek şey dostluk çağrılarına en içten yaklaşan Beşiktaş taraftarına bunu yapmalarıdır.

Özgür Öge
15-04-2007, 17:04
Kişisel düşüncem yaptıkları dostluk çağrısı sahteydi.Anadolu'nun belli başlı tribünlerine sağlam ittifaklar yapmadan gider yaptılar yada giderin muhatabı oldular sonra da karşılarında oldukça büyük bir çemberin oluştuğunu görüp U dönüşü yaptılar.Dünkü olaylara gelirsek Yılmaz ın tayfa bize küfür edilmesine de saldırılmasına da karşıdır bu konuda samimiyetlerine inanıyorum ama tribünlerinin yaş ortalaması 2002 den beri oldukça düştü ortam çoluk çocuğa kaldı özellikle içsaha maçlarında otokontrolü(Manisa-Göztepe maçları hariç)tam anlamıyla sağlayamıyorlar.

İsmail Şahin
15-04-2007, 18:36
boşuna yazmamıştım...

ben anlamam enternasyonal barıştan
insanoğlu bu
grup dinler mi?...

tribünler şahısların değil
o anda o atmosferi yaşayanlarındır..
herşey gözümde çok normal
ve olması gerektiği gibi..
her kulüp taraftarının içinde değerli insanlar vardır
var olacaktır mutlaka
ama bu o toplulukla kardeşlik ve barış yaşayacağım anlamına gelmez..

ben fanatik bir Beşiktaşlıyım
rakip takımın taraftarı ile aynı tribünde maç izleyemem mesela
maç gününde aynı ortamda bulunamam bir nevi...
kısır döngüye saracak yine bu konu
herkes kendi bildiğine dem vursun
kendi aramızda dost ve kardeş olalım yeter

saygılar...

Hande Eroğlu
15-04-2007, 20:51
ilk deplasman maçımdı sakarya maçı bende yerı hep olacak

ben sakarya ya saat 3 de gittim gun içerısınde çark caddelerınde formamla gezdım herhangı bır tepkı almadım stada geldiğimde ufak tefek 2 taraftar gurubu arasında sertleşmelerın olduğunu gördum doğal olarak baktım

fakat ne olduysa sakarya sporun golu ıle kendı yönetımıne tepkı veren sakarya bjk taraftarına tepkı vermeye başladı o arada stadda olan arkadaşlarımız vardı sıtemızden onlarda bılırlerkı birden atmosfer soğudu maçta tek beğenmediğim konu ıse bizimde hemen tepkıye tepkı vermemızdı saygısızlık vardı ama bızım gibi bir taraftar gurubunun biraz daha asıl kalkası gerektığıne ınanıyorum

Deniz Can
15-04-2007, 21:57
Baskalarinin yaptiklarindan degil once kendi yaptiklarimizdan ve yaptirdiklarimizdan sorumluyuz. Tarih, yapilanlari oldugu kadar yapilmayanlarida goz onune alarak yargiliyor. Soyledigimiz her sozun bir saglamasi olmayacak mi? Attigimiz her adimin her girisimin bir karsiligi yok mu? Insan kendini gundelik yasam icerisindeki davranis butunlugunden soyutlayarak ‘kendi’ olabilir mi?

Sakarya’da kendi takimlarini destekleyenlerin Besiktaslilara karsi bir yanlisi olabilir. Olabilir degil anlatilanlardan cikarilan odur ki olmusturda zaten. Ama degil sadece Sakarya tribunlerinde, ulkenin butun trubunlerinde bir kisi kalmis olsa dahi, sadece bir kisi..o kisi ki rekabetin maneviyatta olmasi gerektigine inanmistir, o bile bir ‘umut’dur benim icin. Evet zordur, hatta utopik bile gelebilir. Ve hatta imkansizin pesinde de olabilirim. Ama bu forumun Guncel bolumunde anilanlara methiye duzmekle is bitmiyor maalesef. Zor olanin pesinden kosuyoruz. O ‘umut’ kabul ettigimiz seylere sarilarak kosuyoruz hemde. Lafin saglamasi davranislarimizdir. Gundelik yasam icerisinde ne isek oyleyiz hep, her yerde oyleyiz iste.

Eger ‘bir’ kisi isek cokuzdur zaten, sifirdan farkliyizdir. Neyi hazmedemedik biz simdi? Sakarya seyircisinin Besiktas’a/Besiktaslilara karsi olan tavrini hazmedemedik degil mi? Neden peki? Bir takim Sakaryali insanlar dostluk cagrisinda bulundu ama akabinde bunlar yasandigi icin. Sorumlusunuda bulduk hemen; cagriyi yapanlar! Isin icine provakatorleri katmadan, cagri sahipleri geregini yapmamistir hukmu vererek yargiyi noktaladik. Oysa bizler, bu forumun sayfalarinda hergun, her allahin gunu yazdiklarimizla, disarida konustuklarimizla mutemadiyen cagrilarda bulunmuyor muyuz aslinda!? Mutemadiyen iyiden, guzelden, dogrudan yana ne varsa savunmuyor muyuz!? Her seferinde de karsiligini aliyor muyuz cagrilarimizin!? Kendimizi buna muktedir gormedigimiz halde yaptigimiz budur aslinda; mutemadiyen iyiyi, guzeli, dogruyu savunmak. Dogru olan budur cunku. Dogru olduguna inandigimiz icinde israrla bunu savunuyoruz, nicel olan yanimiza bakarak degil, yanimizi nitel kilarak yapiyoruz ya da yapmaya calisiyoruz bunu.

Bir takim Sakaryali insanlar dostluk cagrisinda bulundu ama akabinde yasananlar tasvip edilecek birsey degildi.Bunu tartisiyoruz su an. Yapilan bir yanlisi tartisiyoruz. Tesbit edilen ne peki? Yanlis yapildigi. Bu kadar iste, hepsi bu. Yapilan yanlistir o kadar. Bunun karsit tavri asla -Besiktaslinin Besiktaslidan baska dostu yoktur- ogretisi olmamali. Adama sor yemin billah ediyor ben Besiktasliyim diye. En tepedeki yoneticisinden en kucuk taraftarina varana kadar sonuna kadar Besiktasliyim diyor. Diyor ama.. O vakit ben Besiktaslinin Besiktasliya olan dostluguna baktigim kadar, her Besiktaslinin Besiktas’a olan dostlugunu da ararim. O dostlugu Delgado’nun transferindeki rakamlarda ararim. O dostlugu ben cola-turka yazilirken ararim. Borsadaki hisselerde ararim. Laf ile Besiktasli olunamayacaginin karsiliginda ararim o dostlugu. Yani bir baska yerden cok oldugum yerde de ararim.

Dogru olan ogreti ve tavir, bir kisi dahi olsa, sadece bir kisi dahi herseyin, kendimizide icine katarak, bu denli yozlastigi bir ulkenin trubunlerinde dostlugun erdemini savunmus ise, o noktada safimiz her zaman insanligin ortak degerlerinin yani olacaktir.. Dostlugumuz gibi, kardesligimiz gibi, yoldasligimiz gibi..

Murat Aru
15-04-2007, 21:58
Denizcan abim teşekkür ederim özellikle son paragraf sanırım herkesin sorgulaması gereken yer.

Tek istegim var sadece gerçekleri görmek.

Özgür Ergün
15-04-2007, 22:00
Arkadaşlar dün Sakaryada olanları doğru bilmeden ve anlamadan lütfen yorum yapmayalım..

Bizim tribünlerimizde doğru davranmayanlar yok mu???

Bence önce dün oraya gitmiş ve tatangaların misafiri olmuş arkadaşları bir dinleyelim bakalım onlar ne anlatacak!!!

Anıl Tanrıyar
15-04-2007, 22:07
arkadaşlar anlatılcak bıse yok ne anlatılabılır kı adamlar hep kufur ettı yaktıkları maytapları sahaya fırlattılar ve bırısının gozune gelse kör eder yanı bu bızım futbolcumuzda olabılır sakaryalı bı vatandasta olabılır yazık gunah degıl mı yanı hanı nerde verdıklerı kardeslık cagrıları takım kume dustu dıye bunlar mı yapılmalı? bır cana karsılık ne verebılırler? daha mı onemlı...

Murat Aru
15-04-2007, 22:10
Anıl neden maytap attılar sahaya ve neden sahaya giriyoruz diye bagırdıklarının hakkında küçücük bile birşey bilmiyorsun degil mi?

birde Denizcan abinin yazısını okusan?!

Birde günün 14 saatini yok saymasan, birde bilsen ...

Özer Özçetin
15-04-2007, 22:14
Burada belirleyici olan kamuoyunda nasıl algılandığın veya göründüğündür.Bütün spor alemi şunu söylemektedir,sakarya tribünleri koro halinde malum küfürü etmiştir dakikalarca,dakikalarca sahaya maytap yağdırmıştır ve bunu kendisine ilk dostluk elini,gerçek dostluk elini uzatan Beşiktaşa karşı yapmıştır,ben bunun hiç bir satırını savunamam,oradaki kimseyi masum göremem,o zaman sakaryalı vatandaşlar gelecek özür dileyecekti,bu sayfaları onlara açan arkadaşlarımıza özür mesajları yazacaktı,ben bu dostluk gösterisinin yaranmacı ve günübirlik olduğuna iyice inandım,amaçları medyatik olmakmış hepsi o.
Ha bursanın ankaranın güruhundan ayrı tutarmıyım elbette ayrı tutarım,onlarla bir kefeye koymam,sadece dostluklarına inanmam o konuda hepsini aynı görürüm,düşmanlıkta ise elbette ayrı tutarım.

Anıl Tanrıyar
15-04-2007, 22:20
Anıl neden maytap attılar sahaya ve neden sahaya giriyoruz diye bagırdıklarının hakkında küçücük bile birşey bilmiyorsun degil mi?

birde Denizcan abinin yazısını okusan?!

Birde günün 14 saatini yok saymasan, birde bilsen ...

nıye atıldıysa atıldı boyle bı mantık yok sakatlıyıcı yaralayıcı seyler degıl mı bunlar? nasıl bı acıklaması olabılır ya benım futbolcumun gozune basına denk gelse...kım werecek hesabını nasıl verecek?

Özgür Ergün
15-04-2007, 22:30
Tatangaları ve tribünün başını çeken kişileri tanıyan biri olarak şunu söyleyebilirim; daha ilk günden arkadaşların niyetleri de çağrılarıda emin olun samimi ve ciddi idi.. halende öyel.. Yılmaz bizim kutlamamıza geldi, ondan önce dayanışma maçına gittiğimizde yaşadıklarımız ve bizi sahiplenmeleri inanılmazdı.. dün sakaryada olan arakdaşlar yaşadıklarını ve nasıl iyi karşılandıklarını anlatabilirler...

Ama evet can sıkıcı şeyler yaşandı; kavgalar çıkmış (hanginiz bana bizim taraftarlarımz arasında genel karara uymayan saçmalayan biri çıkmıyor) ama aklı selimler ve bilenler hemen müdahele etmiş..

Tribünde olanlar hatırlayın arkadaşlar tribün liderlerimizin onlarca açıklamasına defalarca müdahalesine rağmenbizde küfür olmadı dı???

Bence son sözü orayı yaşayanlar söylemelidir ama hiç kimse tatangaların dostluk çağrısıının yalanlığından bahsedemez çünkü ben onu yaşadım...!

Biz ne kadar beyazız ki başkalarının rengini tartışıyoruz... runje runjeyi biz pelesenk etmedik mi milletin diline... maytap mevzusu zaten bizden ayrı Murat anlatmış bende diyim kısaca maytapları sahaya atma fikri tamamı ile tatangalar ile sakaryaspor yönetimi ile ilgilidir... tavrıları yönetimin ceza almasına dönüktür..!

Herneyse tüm bu sözlerim yanlış yalan v.s. de olabilir ama lütfen siz Beşiktaşlı olmanın vakur tavrını kaybetmeyin.. çapulcular gibi düşünmeyin ve davranmayın biz kavganın en mertini de veririz.. düşmanlıksa en mertini yaparız...

ahmed arifin sözü gibi;
erkekçe olsun isterim
dostlukda düşmanlıkda...

düşmanımız namert olsada biz mertlikten dönmeyeceğiz..!

Özer Özçetin
15-04-2007, 22:32
Ben Murat ,Özgür ve Mahirin ısrarla tatangalarını neden bu kadar savunduklarını anlamadım.Tribün jargonunda barış nidalarına inanmayın,kanmayın,İstanbuldaki barışın bile sebepleri bambaşka,sadece maçların geceye alınması falan değil,veya fenerin gs nin bizi veya birbirlerini çok ama çook sevmaleri hiç değil,herkes zamane çocuğunu oynuyor,herkesin işine öyle geliyor,işler tıkırında yani.Anlarsınız.
Hiç bir iddası yokken sakaryalı bunu yapıyorsa 26-27 puanları olsa neler yaparlardı düşünmesi bile korkunç.
Ben Özgür Murat ve Mahiri anlıyorum,Denizcanın yazısındaki hümanizmi anlıyorum,keşke dostluk için bir kıvılcım olsa bırkın ateşi,o kıvılcıma selam çakarım,evet barışa dostluğ hasretiz,keşke dünkü olylar unutulsa sakarya dostluğa gerçek anlamda sarılsa,barış ve kardeşlik hepimizn hakkı

Buket Yıldız
15-04-2007, 22:32
ne olursa olsun maytap atmaya yada zarar verici herşeye karşıyım bu konuda sınırda tanımam.. biz BEŞİKTAŞLIYIZ savaşa karşıyız dedik şiddete karşıyız şimdi neymiş onlar maytap atmış atsınlar napalım o onların ... lıgı yazmak istemiyorum!

Umut Şen
15-04-2007, 22:34
Özgür hocam sözün sonunu getirmiş, kavganın da mertini veririz ancakkkk her hoşumuza gitmeyen bir olayda kılıç kalkanı döşenirsek dahaaaaa çok yazılar yazılır bu satırlara

Özer Özçetin
15-04-2007, 22:38
Özgür kaş yaparken göz çıkarmayalım lütfen,çapulcu demek biraz değil oldukça ağır kaçtı bence,cümleni düzeltmelisin.Ben 30 senemi Beşiktaşa verdim,hiç bir çıkar gözetmeden ve üstüne maddi bir çok şeyi vererek.Beşiktaşa kim küfür ederse,öyel dostluk falan istemem ama eleştirene çapulcu düşünce falan ayıp oluyor.
Eleştirmeyen çapulcu desem yakışık alırmı,eleştirmeyen menfaati için susuyor desem yakışık alırmı,barış menfaat için yapılısa onun adı barış değildir,bu herkese küpe olsun.

İsmail Şahin
15-04-2007, 22:44
ben sakarya taraftarlarının (bir bütün olarak) bizimle dost olmadığını düşünüyorum
çapulcumuyum neyim ?

Anıl Tanrıyar
15-04-2007, 22:45
çapulcuyum bende heralde malesef

Halil Gurel
15-04-2007, 22:48
Sanmiyorum elestri yoneltenlere capulcu diyecegini, gercek capulcular sahte yuzleriyle durgun sularda dostluk ruzgari estirmeye calisip kendi ruzgarlarindan alabora olan sahtelerdir.

İsmail Şahin
15-04-2007, 22:50
burada yanlış bir ortam oluşuyor
ben kim nasıl düşünürse düşünsün saygı duyarım
özgür gitmiş sakaryaya
sakaryalıları tanır beraberdir eyvallah
a şahsı gider bursaya
bursalıları tanır kaynaşır eyvallah
herkes yada ben
başkalarının görüşünü kabul etmek zorundamı ?

laflara dikkat lütfen
bunca yıldır canlı örnekler yaşadık
yaşamadığım yerleride sağolsun babam anlattı bana
bir tek Beşiktaş vardır gerisi yalandır...

Özer Özçetin
15-04-2007, 22:50
Yani şu topiği tekrar ana sayfaya taşıdığıma pişman oldum,azizin nasıl Affan Keçeciye fırça attığını gördüm yazdım ona bile cevap verecek hal kalmamış kimsede,ama Özgürden hala bir düzeltme bekliyorum bu bizim hakkımız.

Özgür Ergün
15-04-2007, 22:54
Ya önce Özer abi :( sonrada diğer yazanlar.. siz ki ordaki çapulcu sözünü üstünüze aldınız daha ne diyim bilmiyorum..!

Orda yüze yakın kelime var ve üzerine en kolay laf edilebileni çapulcu sa olun onca yazdığımı yok saydınız!! Emeğimi hiç ettiniz... daha ne diyim harbiden saolun!

Ne demişim ben o yazıda?

Ona dair fikri olan söylesin yoksa kelimelerin üzerinde gezinir dururuz buda yorucu olur... Hele o bende çapulcuyum v.s. popülizmine düşme hali yok mu :) beni iyice yorar..!

Özer abi.. sen otuz seneni verdin ki sana saygımı kimse tartışamaz abi bende bir süre emek verdim bu tribüne kimse de benim taraftarlığımı sorgulayamaz... ben basit bir tavırdan bahsettim...

Birileri yanlış yapmıştır evet... bize düşen yanlışı büyütmekmidir... yoksa doğrunun üstüne gidip ondan yana olmak mıdır????

Bir kez daha diyorum ve HADDİ OLMAYANLARI ciddiye almıyorum.. dün orda olanlar ile konuşun ve gerçekten ne yaşandığını öğreninin..!

Anıl Tanrıyar
15-04-2007, 23:01
beşiktaşlı olan herkesin haddidir beşiktaş...hepimiz emek veriyoruz hepimiz fedakarlık yapıyoruz hatta hayatımızdan tavız verıyoruz...ne için? beşiktaş için...

Özer Özçetin
15-04-2007, 23:02
Ben maça gelmemiş bir taraftarı bile tartmam,benim için
belirleyici olan onun Beşiktaşlılığıdır bu yeter de artar bile ama bir kişi hak etmediğimiz halde yürüyen bir konuda ve konu içinde bağlayıcı yere çapulcu kelamını ederse bu olmaz işte.
Yoksa bu forumda olmak bile emektir,bunu kabul etmeyen ottur,heleki Özgür gibi bu işe emek veren birine senin taraftarlığını yargılarım diyene dur diyenlerden biri d ben olurum,Fakat bu kadar yazan çizen eleştiren varken orada çapulcu kelimesi ağır olur be Özgür.
Zaten üzerime alınmam söz konusu bile olamaz,ama bir çok kardeş bu ne olaki diyor,bunu düzeltmen yeter herkese Özgür Muhtarım.
Seni ve tüm Beşiktaşlıları sever baş tacı yaparım,bilirim ki özellikle Halkın Takım Beşiktaşlıların yeridir,Beşiktaşçıların değil.

Özer Özçetin
15-04-2007, 23:09
Sezonun en çok işleyen konusunda ,hem fikir olmasak ta tatsız sanılan yazıları bir kenara atalım.Eğer bir kişi Beşiktaşlıysa ve Halkın Takımı ailesindeyse bu bile yetrlidir bence.
Buna aile içi bir tartışma desek ve nokta koysak,Beşiktaş için yeniden alevlenen Şampiyonluk meşalesinde yürüyüş kolu için hazır olsak,bekle biz Barbaros,bekle zafer şarkılarıyla geçişimizi desek,
çok şey mi istemiş olurum.

Özgür Ergün
15-04-2007, 23:15
Çapulcu; derken bir davranış biçimini kast etmiştim. Bu davranış biçiminin bize Beşiktaşlı olanlara yakışmayacağını ve yanlış olacağını yazdım.

Yanlışa yanlışla karşılık vermek bizim davranış biçimimiz olamaz, olmamalı...

Bu forumda bizler doğrudan yana bir tavrı büyütmek gelenek kılmak istiyoruz... bir bakın forumun herhangi bir yerinde rakiplerimizi aşşağılayıcı tek bir kelime var mı?

Ya da düşmanlığı büyütecek bir tavır...

Alınganlık yaptığınız yazımda da dedim şimdi de diyorum;

Düşmanlıkda mertçe olacak... birilerinin namertliği bizim bahanemiz asla olmayacak..!

İsmail Şahin
15-04-2007, 23:16
bi nokta koyulmuş şimdilik
bi ara konuşuruz...

Özer Özçetin
15-04-2007, 23:21
Evet Muhatarımız noktayı koymuş,bence güzel bir tartışma oldu,demokrasi doyasıya yaşadık,Halkın Takımı forumu ayrıcalığını kanıtladı yine.
Bir panel gibi geçti konu,katılımı bol,fazla kırmadan dökmeden,az buçuk tartışma ayrılık olmasa zaten tartışma olmazdı,herkese kolay gelsin.

Safak Batman
15-04-2007, 23:45
bazen o mekanın "irade"si istemesede,
pamuk ipliğine bağlı ufak kıvılcımlar büyük yangınlar doğabilir.
işte bu noktada o irede elinde olmayarak bir iradesizlik örneği göstere bilir.
asıl önemli olan yangından sonra büyük emeklerle yeşertmeye çalıştığınız o güzel yapıyı kurtarabilme çabası vermenizdir.
bunu gözardı ederek yapılan tartışmaları bir kenara bırakıyorum
beni asıl hasta eden burada da zaman zaman rastladığım
"demek öyle siz görürsünüz hıııııııııı" tavrı ve genç arkadaşların sanal hiddetlenmeleri...

Muhittin Saban
15-04-2007, 23:58
Size çok samimi olarak bir şey söyleyeyim mi?

Halkın Takımı düzeyinde bir platform oluşturmak ve bu düzeyin sürekli olarak üyelerce otokontrol sistemi ile kendini bir çizgide tutması örneği benim bildiğim kadarı ile hiç bir oluşumda yok. beşiktaş ve beşiktaş'lılık ile sınırlamadan söylüyorum yani genel anlamda ve net ortamında. Hele ki yazılan cevapların anında sayfalara düştüğü bu tür forumlarda.

Ben kendi adıma söyemek isterim ki bu tatangalar tartışması çok yerindeydi. Olmalıydı, tartışılmalıydı ve düzeyi korunmalıydı. İnsanların çok sinirlenerek monitörün önünde silah gibi klavyeyi kullanarak parmakları ile atış yapması bazen an meselesidir. Yapanlar çoğunluktadır ama kendini bilenler de azınlıktadır.

Herhalde "öteki" olmanın da "ötesinde" olmak yani Halkın Takımına yönelik aidiyet duygusu hissetmek insana istesede istemesede farkında olmadan bir sorumluluk yüklüyor, iyi de oluyor..

Burada olmak güzel.

Tuncay Yılmaz
16-04-2007, 00:54
eylemlerini duruşlarını taki maçın 85.dakkasına kadar alkışladık
üstelik maç öncesi bi kaç Beşiktaşlıya saldırmalarına rağmen
ama 1 gol ve hiç bi anlamı olmayan 1 gol sevinci Beşiktaşa zavallı dedirtiyosa
sakaryayı savunmak biraz komik olur
golden sonra numaralıdan yapılan hareketler, runjeyle dalga geçmeler
tatangaların bulunduğu bölümün pis tezahüratları tüm stadın hep beraber Beşiktaşa hakareti
afedersiniz,kim kardeş
sakaryayı kardeşlik mertebesine çıkaran ne?
Bursaya küfür etmeleri mi?

hani fb maçında bir pankart var idi
"Kardan adam olur ..... adam olmaz" diye, işte sakarya taraftarına cuk diye oturan bi slogandır.

Adnan Gur
16-04-2007, 01:35
Bazen insanlar hiddetlerinin esiri olup aklı salimken asla yapmayacaklarını yapabilirler. Bazen kitle yönlendirmesi insana asla olamayacağı gücü ve kişiliği kazandırır. Yanlızken veya normal koşullarda olmayacak şeyler kitle gücü (türübün gücü) istenmeyen şeyler yaptırabilir. Bunun için Tatangaları veya sakarya taraftarını vede Beşiktaş taraftarını bu şekilde değerlendirmeliyiz. Dostluğun zor kazanılan ama düşmanınsa kolay edinilebileceğini en iyi bilen soldan bakan insanlardır. Ve tabiiki dostluklarıda zor kazanıp kolay kaybetmemeliyiz. Bu yüzden keçi Yılmaz denen amigo arkadaşın yukarıdaki anlatılanlardan sonra ben samimiyeti ve tabiiki dostluğuna inandım. Evet türübüne hakim olamamış olabilir bizlerde öyle olmuyormuyuz zaman zaman...

Ersan Üngüder
16-04-2007, 10:57
tartışmaya nokta konmuş, yapılanın yanlış olduğu sonucuna varılarak...yanlış da değil aslında yapılan ayıbtır ve alkışlayacak da halimiz yok. bunun için stat da olmaya hiç gerek yok.
bu kadar çağrı bu kadar sözden sonra bunların yaşanmasından sonra kolay değil 'yapılan yanlıştır sadece' demek için. samimiyetleri bu kadarmış demek de bizim hakkımız. he diyorsunuz ki tatangalar başlatmadı reaksiyon sonucu bu hale geldi, bende derimki o zaman tatangaların sakarya tribünlerinde etkileri yok, stadı yönlendiremiyorlar...fazla da uzatmaya gerek yok
aslında Runje maç sonunda sakarya taraftarına en güzel cevabı vermiş 2 işareti yaparak.

Serdo Yeşil
16-04-2007, 11:33
Ne olduysa beraberliği getiren golden sonra oldu, Maratondan küfür başladı (Keçi Yılmaz’ların olduğu yerden değil, tribünün solundan başladı!) ve aynı bizim stat da olduğu gibi! Yılmaz engellemeye çalıştı ama diğer tribünlere çoktan yayılmıştı olay. Bizim tribünde olduğu gibi!!!

Bunların ettigi küfürler tv dende net duyuluyordu ilk yarı olsun ikinci yarı olsun maytap taktıkları zaman koro halinde sövdüler bunların bizimle ne alıp veremedigi olurki ben artık bir beşiktaş taraftarı olarak bu çıkma grupların çagrı bizi ilgilendirmez Aslolan biziz onlar bize uyacak bizi örnek alacaklar bunun ilerisi gerisi yok bütün laflar boş

Sefa Gülhani Çavuş
16-04-2007, 11:51
Beşiktaş'a zavallısın demiş(ister tatanga olsun ister franga olsun türbüncü olsun elinde zeytindalı olsun mevlananın torunu olsun İSTERSE BABAMIN OĞLU OLSUN)bi türbünü savunmak neyin nesi anlamış değilim...

bunun adı her yerde HA İN liktir

dEğil kümeye cehennemin Dibine kadar yolları var...

Bahadır Ahıska
16-04-2007, 12:03
"küçük kıvılcımlar büyük yangınlara neden olabilir" lafı İtfaiye binalarına değil tribünlere asılması gereken bir yazı bence.

alınan onca alkolle (nasıl alınması gerektiğini bilmemle birlikte alkol alanladan biri de benim) ve akıldan atılması gereken onca sorunla tribüne giden çoğunluk (bu bütün statlar için geçerli) her an patlamaya hazır bomba görünümü vermektedir.

tatanga tribün önderlerini (ki çoğunun Beşiktaş sevgisi taşıdığını biliyorum) olayları engelleyemediği için suçlayanlar İnönü'de yaşanan saçma sapan durumları engelleyebilmekte midir? her hafta yeni açıkta kan akmanın ucundan dönüyoruz ki bunlar aynı tribünün insanları. rakip tribünlere dair sahip olunan hisleri varın siz düşünün.

bence skaryada yaşanan kötü olaylara değil 1 aydan beri başlatılan güzelliklere bir bakmak lazım. ne yani Halkın Takımı olarak sizce bizim trübünleri savaş alanı olmaktan çıkarmak gibi bir misyonumuz yok mu?? çok güzel eğleniyoruz ama şimdiye kadar bu anlamda tek bir adım bile atmamışken atmış olan adamları bunu beceremiyorlr diye eleştirmek de bence doğru değil.

bence sakarya taraftarlarının başlattığı ama en kötümser anlamda "beceremedikleri" şey için biz birşeyler yapalım o zaman..

var mıyız????

Anıl Tanrıyar
16-04-2007, 13:08
sakarya ya diyeceğim en olumlu söz:ikinci ligde başarılar...

Murat Aru
16-04-2007, 13:19
Anıl birkez daha bu başlıkta gereksiz yere yorum yazarsan, kendine başka bir yer bulmanı saglıyacağım!

Anıl Tanrıyar
16-04-2007, 13:23
Anıl birkez daha bu başlıkta gereksiz yere yorum yazarsan, kendine başka bir yer bulmanı saglıyacağım!

NE ILGISI VAR GEREKSIZ YORUMLA!!SAKARYAYA IKINCI LIGDE BASARILAR DILEMENIN NERESI KOTU,KOTU OLAN NE?

Özer Özçetin
16-04-2007, 13:30
Murat 24 saat boyunca süper bir tartışma yürüttük,buna forumun ihtiyacı vardı,genç kardeşlerimize bu kadar sinirlenmek niye,sakarya maçında olan bir hadiseden yola çıkılmış ve topic uçmuş,hakaret olmadığına göre,Anıl ın sakarya hakkında da söz söyleyebilme özgürlüpü olamazmı yani.
Hani demokrasi,ben asla ortada küfür vs.görmedim,lütfen sinirlenmeyelim.

Bahadır Ahıska
16-04-2007, 13:51
özer abi, madem bu tartışma olgun bir noktaya ulaştı o zaman biz "halkın takımı" olarak tribün savaşlarının sona ermesi için ne yapabiliriz? bunu tartışalım.

sizce "halkın takımı" olarak böyle bir misyonumuz var mı yok mu?

Mehmet Kucuksarac
16-04-2007, 13:56
yanı bzide maçtaydık gorduk sakaryalı kardeşleri ben admaların foruma uyeyim kafalarına gore asıp kesiyorlar yok bole olur yok şole olur bırakın allah aşkına bizde oradaydık kardeşlerim adamlar sonuşçta bize ....beşiktaş olmassın şampiyon dedi artı zavallısın kartal zavallısın kartal.....

Safa Şenyıldız
16-04-2007, 14:00
Murat Abi ve Anıl ikinize de sukunet tavsiye ediyorum.
Anıl, haksızsın hakikaten konuyla ilgili bir yazı değil. Senin yazın ancak maçla ilgili konuya yazılabilir.
Murat Abi sen de haksızsın tehdit etmekle. Özel mesajla çok da güzel şekilde açıklayabilirdin niye konuyla ilgisiz olduğunu. Anıl'ın konuyla ilgisiz mesaj yazması hemen yaptırım uygulanmasını, hele hele tehdit edilmesini veya ceza almasını (nopost vs) gerektirmez.

Konuya dönersek; bence bu konunun Sakarya taraftar grubu Tatangalar'la ilgisi yok. Asıl konu tribünlerde dostluk, kardeşlik vs'nin sağlanması. Tatangalar'ı konunun merkezine oturtan ilk çağrıyı onların yapmış olmasıdır o kadar. 2 gün önceki maçta Sakaryalılar'ın küfretmiş olması vs bu konu altında tartışılacak şeyler değil kanımca. Onun yeri maç konusu.
Televizyonda görüldüğü gibi (ben izlemedim, ama yazılanlara göre öyle) küfür de edilmiş olsa, hatta bunu Tatangalar başlatmış bile olsa -ki bunun da böyle olmadığı maça giden arkadaşlar tarafından söyleniyor- önemli değil ve konuyla ilgisiz.
Bu konunun amacı; yapılan dostluk ve barış çağrısıdır, çağrıyı kimin yaptığı değil. Tamam, çağrıyı Tatangalar yaptı ve diyelim ki sözlerinin arkasında duramadılar; bu hiçbir şeyi değiştirmez. Önemli olan bizim tavrımızdır, bizim bu çağrıya nasıl karşılık vermiş olduğumuz ve olacağımızdır. Yoksa çağrıyı yapanın tutumu bizi ilgilendirmez. Biz kimseye bağlı değiliz. Onlar çağrılarına uymamış bile olsa, biz bu çağrıyı hayata geçirmeye çalışmalıyız. Önemli olan da budur bence.
Herkese saygılar. Sakin ve olgun tartışabilmek dileğiyle. Ne olur biraz sukunet...

Adnan Gur
16-04-2007, 14:01
Kin Kan nefret ve sevgi üzerine bir topik açıp bu konuyu tatangalardan çıkartıp daha geniş bir alanda tartışşak diyorum. Ve örneğin bu sitenin müdavimleri tarafından oldukça sevilen Livorno ile maçımız olsaydı ve o seyirci küfür demiyelimde taşkınlık yapsaydı acaba sevgimiz ne olurdu ,yada nefretimiz????
Belki muhtar böyle bir girişimde bulunur!

Mehmet Kucuksarac
anıl ne demıste engellenmıs bu sıteden hanı nerde demokrası kufur yok bıse yok sebep ne?

sadece dedigi 2'nci ligde başarılar dileriz demiş bu sucmu şimdi yanı kufur yok tahrik edici soz yok yanı....

Mehmet Kucuksarac
demokrası nerde ınsanların kendılerını ıfade etmelerı nerde neden engellendı arkadasımız kufur etmemıs kırıcı bı soz soylememıs sebep ne

Sefa Gülhani Çavuş
16-04-2007, 14:11
cumhurbaşkanlığı bitti peygamberliğe mi aday arıyoruz..niye herkes iyilik meleği olmuş kanadınız eksik...

küfür ettiler daha ne olsun onur namus adaletdemedik mi bu mu sakarya çarşısında beraber dolaşıldı diye iki dakikada dost mu olduk olmaz böyle şey kabul etmiyorum...küfür ettiler ...şak geçtiler resmen zavallı dediler...arkadan vurdular...bir kişi yi on kişi dövdü öbür yanağımızıda mı uzatıcaz bırakın bu türbün terörü dalgasını ...bunada ses edemiceksek daha ne olsun asalım
keselim demedik ki...

beter olsunlar...

Berk Sezenler
16-04-2007, 14:14
Sakarya'ya giden abilerimi güzel karşılamış ve iyi zaman geçirmelerini sağlamış olabilirler.O abilerimi sevdiğimden dolayı,yaptıkları bu güzel hareket için kendilerini tebrik ederim ve teşekükrlerimi sunarım.

Amaaa...Bana hayatımın en güzel günlerini de yaşatsalar,evime haciz gelecekken bütün borçlarımı da ödeseler,ölüm döşeğindeyken böbrek nakli yapıp hayatımı da kurtarsalar...İş maça gelince,1 gol attıktan sonra benim 6 maçtır gol yiyen kalecimle dalga geçecek ve hayatımın en kutsalı olan Beşiktaş'a küfür edeceklerse ben o grup hakkında olumlu düşünemem.

O küfürlerin ve geçilen dalganın bana göre hiçbir mantıklı açıklaması yoktur.Çünkü atılan sloganlar 5-10 saniyelik sloganlar değil.2 tane it kopuğun başlattığını varsaysak bile diğer bilmem kaç bin kişilik akıllı onlara ayak uydurduğunu ve olayın dakikalarca devam ettiğini görmezden gelemem.

Savunulacak bir yanı olmayan Sakarya tribününü korumak içinde kendi aramızda geçen tatsız olayları gündeme getirmeyi de yersiz bir çaba olarak görüyorum.

Keçi Yılmaz halkıntakımının,hatta Beşiktaş tribünlerinin dostu olabilir ama Sakaryaspor taraftarı yada Tatangalar değildir.

Umut Tutun
16-04-2007, 14:14
Halkın Takımı Beşiktaş diyen insanlar, her konuya buna yakışan çizgide bakmak zorundadır. bu bazen zor olabiliyor ise , o anlarda yazmak zorunda değiliz.
bu andan itibaren de, şahsi başlıkların yeri olmamalı, mevzuya dönmeyi becerebilirsek buyuralım.

Mehmet Kucuksarac
16-04-2007, 14:23
keçi yılmaz dorudur eski istanbullllu vede beşiktaşlı ama içeriye yonelik bakmak lazım....

Murat Aru
16-04-2007, 14:24
Konuyu bazı arkadaşlar başka yerlerinden anlamaya devam ediyor!
Birdahakine uyarıda bulunmayacağım.

Konunun özüne dönülsün!

Şikayeti olan Duyurular bölümüne başlık açsın!

Ozaman nedenleri ortaya çıkar.

Ve kimi arkadaşların ısrarla konunun mecrasını degiştirmeye çalışıyor. dikkatle izliyorum.

Tekrar ediyorum, sorunu olan duyurular bölümüne başlık açsın!!!

MUHTAR
16-04-2007, 14:31
Bu başlıkta, Sakarya Sporu ve Tatangaları Tartışmıyoruz!
Bu başlıkta, uzanan barış ellerine nasıl cevap verebiliriz, Barış çığlıklarını nasıl olgunlaştırırızı tartışmamız gerekiyordu.

Ama konu başka merclarda dolaştıgından dolayı başlık geçici süreligine kitlenmiştir.