PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaçıncı Evrendeyiz ?

M.Duru Can
13-04-2009, 11:20
2 gün önce NatGeo Tv'de izlediğim evren ve oluşumu belgeslinden sonra içimde ki kozmoloji sevdası tekrar alevlendi.
Kendimi Youtube'da ki videolara,internette ki Türkçe ve İngilizce metinlere vurdum :D

Evreni oluşturan kaynağın,yani maddenin zamanla genişleyen ve genişlemesi durduktan sonra 0 kütle sonsuz yoğunluğa eriştikten sonra patladığını biliyoruz.
Düşünceler demlendikçe,yeni soruların ortaya çıktığına bir çok kez şahit oldum.

Şöyle ki ;

Big Bang teorisinde 0 kütle,sonsuz yoğunluğu göz önünde bulundurduğumuz zaman,yani maddenin toplu iğne ucu haline geldiğini ve patladığını düşünürsek,bundan önce genişlemenin bittiğini ve patlamaya uygun şartların gerçekleştiğini düşündüm.

O halde biz ilk evrendemiyiz ? 2,3,4,5,... x evren mi diye uzayıp gidebilen bir soru halini alarak içinden çıkılmaz bir bilgi yumağı haline geliyor...

İlk Big Bang bizimle mi gerçekleti yoksa bizden öncesi de varmıydı ?

Düşünceleriniz nelerdir :)

Saygı ve Sevgiler

Cem Ozel
07-05-2009, 09:03
sanırım bunun için önce bigbang'in kanıtlanması lazım.

Can Bengisu
07-05-2009, 11:09
hem evrenin hemde evrimin başlangıcı nolursa olsun bi yaradılışa bağlı. kabullenilmek istenilmiyor ama bunun başka bi açıklaması bence olamaz.

Mustafa Saribas
07-05-2009, 11:36
genişlemenin bittiğini ve patlamaya uygun şartların gerçekleştiğini nereden çıkardın ki ? Ben burayı anlamadım.

Cem Ozel
07-05-2009, 14:35
hawking'in paralel evrenler teorisine göre evrende eşizlerimiz var. aslında bütün paralel evrenlerde varız.

Umit Bayezit
07-05-2009, 16:26
alınacak 12 puandan ve eze eze yeneceğimiz **** maçıyla gelecek kupadan sonra hangi evrende oluruz bilinmez...

Ferhat Onay
26-05-2009, 12:43
yanılmıyorsam henüz tam olarak bulunamadı bir kaç bilim adamının bu konu üzerinde çalışmaları ve bulguları var ama teoride kaldı ve unutulup gitti :) BigBang la belirlenecek bunlar

Mert Can Taşdemir
07-06-2009, 19:56
bigbang bilimadamlarına göre sadece samanyolunu oluşturmuş öbür yandan evrenin oluşumunu ise "evrende milyonlarca galaksi sistemi var ve bizde biliyoruzki bir patlamadan sadece bir sistem oluşur bunun için daha çok ve elimizi yumruk şekline getirdiğimizde çıkan kemiklerin çarpımsaı gibi olur"

Akin Akoglan
03-07-2009, 01:48
Aklıma cüppeli geldi fena taktım ben bu adama

Hakan Ozel
19-12-2009, 06:45
herkes farklı bir evrende :)