Orijinalini görmek için tıklayınız : birgün'deki bugünkü yazım
Rıdvan Akar
06-03-2007, 11:53
sevgili dostlarım, maçtaki 'siteye pek girmiyorsun' siteminizden hareketle bugün Birgün'deki yazıyı sizlere yolluyorum...sevgilerimle
Beşiktaşsın sen…
İsmi lazım değil, bir solcu gazetenin yazıişleri toplantısında benim Beşiktaş yazım gündeme gelmiş. Hani Fenerbahçelileri çileden çıkaran “Bütünüyle kuşkudayım, Birgün’e de sızacaklar” yazısı. İşte o yazının tartışıldığı toplantıda ismi lazım olmayan gazetenin, ismi hiiiiiç lazım olmayan bir sayfa editörü demiş ki “O zaten devletin adamı.”
Nasıl fıkra gibi değil mi? İsmi –içtenlikle söylüyorum- lüzumsuz bu zat zaten “öteki” yazılarımdan beri beni bildiği için bu kanaatinden eminmiş. Toplantıda bulunan diğer yazıişleri elemanları ne demiş bilmiyorum. Ama Fenerbahçe’yi eleştirmenin bugünkü moda tabiri “vatan hainliğine” tekabül ediyor.
Sonra bu zatın şurekası olduğunu düşündüğüm solcu Fenerbahçelilerle internette kapıştık. Onlar beni Birgün yönetimine şikayet etti. Hatta maçlarda üstümde oturan okur temsilcisi Adnan Genç de “köşe yazarı tarafsız olmalı” minvalinde bir yazı bile kaleme aldı. Herhalde solcu Fenerbahçeliler de “püskürttük” diye iç rahatlığıyla gazeteyi okumaya devam etti.
Ama kusura bakmayın! Bu gerçekten bir Beşiktaş yazısıdır. Galatasaray’ı yenmişiz, Fenerbahçe’de berabere. Bugün yazmayıp da Trabzon maçı sonrası yazmayacaktık herhalde!
Galatasaray maçı zevkliydi. Çarşı “Nükleersiz Türkiye” diye pankart açtı(rdı.) Greenpeace Türkiye’nin dağcıları Yeniaçık’ın üstünden iplerle kendileri pankartı indirdi. Çok görkemliydi. Ve Hürriyet Gazetesi dünya tribünleri için bile anlamlı bu eylemi “tehlikeli gösteri” diye verdi. Galatasaraylılar “janjanlı” yaldızlı bir takım kağıtlarla 19 Mayıs tadında bir şey yaptı. O kadar.
Zaten söyleyecekleri bütün tezahüratların adresi Çarşı olduğu için biraz utangaçlardı. Çarşı maç sonrası ilk sezonun intikamını aldı. Ali Sami Yen’de mağlubiyet sonrası Beşiktaş taraftarını statta bekleten Galatasaraylılar bu defa yenilgi sonrası Çarşı “eziyeti” yaşadı. Çarşı, Galatasaray tribününe siyah diye bağırdı. Cimbomlular “beyaz” derse çıkacaktı. Onlar da demeyince haliyle beklediler!
Çarşı maçın 25. dakikasında bütün tezahüratları durdurup Çarşı’nın kuruluşunun 25.yılına dikkati çeken pankartlarını kaldırdı.
Seyircinin haklı nefretini kazanan Ayhan Akman, Beşiktaş’ın ekmeğini yemiş bir futbolcuydu. Ancak geçtiğimiz yıl Ali Sami Yen’deki maçta, gol sonrası Beşiktaş tribününe koşup, el hareketi yapmış ve ne kadar “nezih” bir insan evladı olduğunu kanıtlamıştı. Bu defa da kapalıya –hakemin görmediği bir anda- küfür etti. Biz ona edilen küfürleri tasvip etmesek de bu anın bir kamera tarafından görüntülenmesini ziyadesiyle isterdik.
Gelelim Fenerbahçelilere…Beşiktaş’ın Sivas faciasının bir benzeri yaşandı. Fark şuydu. Beşiktaş yenildikten sonra İnönü seyircisi Sivas’ı alkışladı ve öylece soyunma odasına gönderdi. Fenerbahçe ise mızıkçı çocuk gibi “esame raporu” peşinde koşuyor. Beşiktaş’ın şampiyonluğu yitirdiği yıl, Rize maçını tekrar ettiren ve Alex’i transfer edip, bu maça yetiştiren zihniyet yeniden masa başında maç kazanmaya çalışıyor.
Fenerbahçe’nin esamesi hep böyle şeylerle mi okunuyor?
Bahadır Ahıska
06-03-2007, 12:10
eline sağlık abi..
hayat "taraf" olmakla güzel, futbol da hayatın en güzel parçalarından biri.
Arda Can
06-03-2007, 12:16
siyah beyaz bin selam rıdvan abiye..
Berkant Tutaklı
06-03-2007, 12:25
Herkses mutlaka bir şeylere taraftır.Sizi şikayet edenlerde taraf oldukları için şikayet etmişlerdir ve size uyarıda olan kişide taraf olduğu için sizi uyarmıştır.Adı üstünde TARAFTAR.Siz en doğal hakkınız olan taraftarlığınızı bir şekilde yazınızla dile getirmişsiniz.Buna taraftar olamayan taraftır bence.
Alaattin Çam
06-03-2007, 12:48
Evet anlamlı gerekçeler sergileyemeyen zavallılar hemzeminde sıkışıp kaldılar Rıdvan AKAR AĞABEY! Karanlıktalar, kendileri de biliyor ve farkındalar ama tümden reddettiklerinden kabul etmek istemeyen varlıklarını gösterme telaşı içerisindeler. Plaza sendromunu, tekelci medya varlığının dışında olmak yetmiyor, karşısında olmak gerekiyor, bu çelişkinin farkında değiller mi sanıyorsun Rıdvan AKAR ağabey! Bazı şeylerde karşı atak düzenleyip bazı şeylerde edilgen ve edilgenliğin yanında egolarını okşayacak huzuru onlara tattırmayacağız. Bunu gösterelim ki beyler ne istediklerini nerde durduklarını bilebilsinler yada kabul etmek zorunda kalsınlar!
Neyin içtimasını yapıyorlar!
Sakarya’da öldürdükleri köylü (Kazan Dışı Gayri Menkul mü geçti kayıtlara)
Ya Saracoğlunda yaralanan vatandaş (Eğitim Zaiyatı mıydı?)
Tekrarlanan Rize maçı (beğenilmeyen tatbikat 2. bir teftişten mi geçti)
Ya AZ Alkmaar takımıyla yaptığı UEFA Kupası maçı olayları ( tiyatro gösterisi miydi?)
Ya TS’de yaşananlar (hemşericilik terennümü mü?)
Yazmakla saymakla biter mi? Bu olaylar karşısında fb nin çarptırıldığı cezalar ne kadar Bjk’nın muhatap olduğu cezalar ne kadar muhasebe yoksunu beyinler düşünmezler tabi!
Dertleri varsa kendi statlarına çevirsinler kurmalı görebilirliklerini…
Geçiniz, Beşiktaş taraftarının asilliği gözlerini kamaştırmaya devam edecek!
“çArşı ezberi bozar” alayına gider Rıdvan AKAR ağabey!
Sen türkünü söyle!
Saygılarımla
Ümit Kurt
06-03-2007, 12:55
bizim doğrularımız bize yeter gerisi hikaye...
Umut Tutun
06-03-2007, 12:58
tarafız ve içimiz rahat , bu biiir...
sol gösterip sağ vuranı yazan tarih de tanıktır bu taraflılığımıza, bu ikiiii..
Rıdvan abi örneği de gösterdi ki, iyi Beşiktaşlı her yerde korku salma potansiyeli taşır, bu da üüüç...
A.Tugan Çetin
06-03-2007, 13:17
Bizi izlemeye devam edin!.. ;)
Teşekkürler Rıdvan Abi...
Serdo Yeşil
06-03-2007, 13:28
Rıdvan AKAR bu adam bir akıyor pir akıyor sesimizsin, sloganımızsın
rıdvan agbi fbe den Solcu olmaz o ismi solcunun sadece yolun solundan yürüyen adam bile olamaz onlardan onlar önce neyse söylemiyeyim burdaki İnsanlara ayıp olur saygısızlık olur Hepinizin KARTAL yüregine sağlık
Berk Halil Lişesivdin
06-03-2007, 13:28
yaw nedir bu fb nin gs nin BEŞİKTAŞLILARIN elinden dilinden zekasından yazısında çektiği yaw yaw yazık valla yapma Rıdvan abi yaw yazma hepsini bi anda yazık ya:D
Serenat Tutaklı
06-03-2007, 13:36
Beşiktaşlılığın güzel yanlarından biri de bu.Arkanıza yaslanarak,okurken yazıyı tarifi imkansız bir tebessüm yayılıyor yüzünüze.Taraf olmanın,layıkıyla taraf olmanın gururunu yaşıyorsunuz.Aynı safta olmanın verdiği huzur bambaşka.Çok teşekkürler.
Yalnız dile getirmeden geçemeyeceğim.Evet bizim keskin zekamızdan çekiyorlar da, biz de dilimize çektirmesek eziyet!Bizim "v"lerimiz var hala!
Cihan Güngör
06-03-2007, 13:40
Onlar için herşey bitti Rıdvan Abi.
"Su değil içtikleri
El değil sıktıkları
Bu törenler, bu cayırtı
Bu altınlar, bu yaldız
Bu koşum saltanatı yalan
Yalan, yalan hepsi yalan
Korkudur bayrakları korku"
Özenç Kurt
06-03-2007, 13:53
Nokta ;)
Gürhan Oğuz
06-03-2007, 14:20
yazıyı okurken arkama yaslandım şöyle, güzelce bir yudum çayımdan aldım
tarihimize baktım tertemiz şerefli ve hakkılı..
sonra adı geçenlere baktım daha bir pisliklerinin üzerini örtremeden bir diğerini yapmaya başladılar öylesine dalmışlarki arkalarındaki pislik nükleer atık olmuş
zarar veriyorlar insanlığa ve dünyaya
burası beşikta alayına gider
gocunmayın ağalar, beyler..!!!!
Umut Şen
06-03-2007, 14:22
Noktadan sonra yeni bir paragraf lazım özençim Köşe yazarı tarafsız olmalı demek Adnan genç beyefendii tarafsızlığın eş anlamlısı da çok taraflılıktır yani nere çekersen oraya gider hani herkese eşit mesafede yaklaşıyoo yaa buymuş tarafsızlık buna bizim orada başka bişey diyorlarda bu güzel yazının altına yakışmaz şimdi o sözler Bizim Rıdvan abimiz taraflı tıpkı bizim gibi sen yaz abi biz okuruz gerisi zaten traş
Ulaş Pekgüzel
06-03-2007, 14:40
Beşiktaş taraftarının asilliği gözlerini kamaştırmaya devam edecek!
“çArşı ezberi bozar” alayına gider Rıdvan AKAR ağabey!
Sen türkünü söyle!
budur..... yazı içn de sağol rıdvan abi..
Güneş Çetiner
06-03-2007, 14:43
aynı tarafta kolkolayız abi..emeğine sağlık...
Alaattin Çam
06-03-2007, 15:14
PFDK, 24 Şubat tarihinde oynanan Trabzonspor-Beşiktaş müsabakasında çıkan saha olayları nedeniyle bordo mavili kulübe 30 bin YTL para cezası verdi. Kurul, aynı müsabakada çıkan olaylar nedeniyle Beşiktaş'ı da 5 bin YTL ile cezalandırırken ayrıca, siyah beyazlı kulüpten hasarın tazmin edilmesine karar verdi
işte bir şakrabanlık daha tiniyeti bozuk iffetsizler!
Adnan Gur
06-03-2007, 15:21
İslamcıların bir dergisi vardı. Adı 'Taraf' dı. Hemen üstündede ''taraf olmayan bertaraf olur'' diye yazardı. Halen çıkıyormu bilmem ama karşı taraf nediyor nasıl düşünüyor diye takip ederdik. Rıdvan Akar ın yazısını Birgün gazetesinde okuyunca aklıma geldi. Yani tarafsızlık bazı hakemlerin yaptığı gibi bir şeymi. Fb li ,Gs li. Ts li..... solcu dostlarımızda var ama Beşiktaşlı solcu bir dostumla paylaştığım coşku asla anlatılamaz....Rıdvan Akar da bunlardan biri ama hala tanışmış değiliz dostumuz olduğu konusu ise; tartışılmaz.
Ufuk Saygin
06-03-2007, 15:49
bknz:cuk.. güzel yazı.bişey sorabilirmiyim? bu az maçında olan olaylarla ilgili bu adamlar niye ceza almaz? hadi uefa gözlemcisi midir nedir o atlasın bunu,tamam eywalla.peki bu durumda tff'nin bu olaya el atma gibi bi yetkisi yok mu? yani illa birinin-umuyorum olmaz hiç bi zaman-ölmesi mi gerekli? herkes mi 3 maymun,bu nasıl iştir ben anlamıyorum..şimdi gs maçındaki küfür ve Sarışına atılanlar yüzünden bizim sahayı kaparlar veya para cezası verirler yüklüce bi daha olursa da puan silerler ceza kobayı olmuşuz bi kere..
Burak Güven
06-03-2007, 16:44
Yorumsuz...
Önder Mutlu
06-03-2007, 16:57
bunların asıl güçlerine giden bizim inönü de yaptıklarımızı ve söylediklerimizi kendi türbünlerinde söyleyecek ve yapacak cesaretlerinin olmaması ... sonra da böyle tarafsızlıktan bahsediyorlar.....
Bahadır Ahıska
06-03-2007, 17:26
onların "şeytan" rıdvanı varsa bizim de güzel rıdvan abimiz var! üstelik onlar cin olmadan adam çarpar bizim abimiz yürekten çarpar. yeniden eline sağlık abi.
Özer Özçetin
06-03-2007, 17:50
Ancak yaşayan yansıtıyor,birileri gibi oturduğu yerden ahkam kesmeyen bir yerlere yaranmaya çalışmadan yazılan bir ruhun hayat bulması bu işte.
Turgut Eren
07-03-2007, 13:12
teşekkürler rıdvan abi.
Selinsu Alaz Gümüş
07-03-2007, 13:55
Ortamda bir fb li varsa tarafsındır.Karşı taraf mecburen...
Deniz Can
07-03-2007, 16:23
Taraf Ridvan Akar 'vatan hainligine' devam ediyor!
Hepimiz Tarafiz!
Tuncay Yılmaz
08-03-2007, 18:31
Beşiktaşlı olmak taraf olmaktır,
adalet söz konusu ise taraflık, acizliktir.
Beşiktaş sivas maçı sonrası sivası alkışlamak adaletin yanında erdemliktir.
Böyle dokundurmaların devamını bekliyoruz Rıdvan abi.
Ulas Oktem
10-03-2007, 11:29
Eline sağlık Rıdvan abi.
Muhittin Saban
11-03-2007, 12:49
"Ben bir Besiktas taraftariyim. "Objektif" olmak gibi bir derdim yok.
Besiktasliyi ve Besiktas'i savunurum."
Bu sözler senin(Bilirsin) Rıdvan abi. Abi sen de savunacaksın tabi ki biz taraftarlarda. Yine sırası geldi söyleyeceğim, keşke medyada yer bulan bazı "Biz"den olanlar da yer kaybetme kaygısı taşımadan senin kadar ve sadece içinden geldiğini konuşabilseler.
Yok onların bazıları öyle yapmıyor, TV de o kadar Beşiktaş'lının gözünün içine baka baka Aziz ile balık yemek istediğini söyleyerek kendini zorla yemeğe davet ettiriyor!
Dedim ya "yer kaybetme kaygı"ları var. hani bizim Hakan Kirezci abimiz der ya hep; "40 cm. kıçlık yer"
İşte "O"nların bazıları da 40 cm ye sığdırdıkları bir taraflarının "yer"siz kalacağı endişesi ile " taraf" olamıyorlar ve onun içindir ki "yersiz" konuşuyorlar.
Abi sen devam et, milyonlarca senin gibi düşünenin olduğunu da unutma.
Hep beraberiz....
.
Muhittin Saban
16-04-2007, 01:37
Rıdvan Abi hayırdır!
1.5 ay olmuş hala foruma uğramamışsın yoksa sadece Beşiktaş hakkında yazı yazdığın zaman mı uğrayıp yazını koyacaksın buraya?
Bir uğra bak ne var ne yok. Halkın takımı neler yapmış ve neler yapıyor? Burada aramızda olman ve gereken konulara da yorum yapman beklentimizdir. Zannetmiyorum vaktin olmasın ve o yüzden gelememe durumu olsun. Bak 1.5 ay çok uzun bir süre. Bu arada Birgün'de yazıların da çıkıyor.
Arayı uzatma abi ve arada sırada uğra ve hal hatır soralım karşılıklı.Senin gibi medyadaki Beşiktaş'lı abilerimizi görmek isteriz burada..
Bekliyoruz unutma....
.
Barış Uluocak
16-04-2007, 09:54
http://www.milliyet.com.tr/2007/04/16/ombudsman/aokur.html
Rıdvan Akar takipte......
Umut Şen
16-04-2007, 10:45
Burada başaramadılar bakalım kadıköydeki maçtan önce ne tür bi safsata ile çıkacaklar bekleyelim görelim, Rıdvan abi hazır ol :)
vBulletin v3.6.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.