Orijinalini görmek için tıklayınız : 1 MAYIS da Siyah-Beyaz formamızla alanlardayız.
http://img216.imageshack.us/img216/456/1mayisss.jpg
1 MAYISda Siyah-beyaz formamızla alanlardayız.
Biz tarafız diyoruz; emeğinden başka satacağı ve zincirlerinden başka kaybedecek şeyi olmayanlar olarak.
1 MAYIS da alanlardayız.
Bizleri, sadece Vergi öderken ve Askerlik yaparken hatırlayanlara ve sonrasında çapulcu olarak değerlendirenlere karşı dimdik;
1 MAYIS da alanlardayız.
Binlerce yıldır süren emek-sermaye kavgasında kazanılan hakların, bir çırpıda kaybettirilmeye çalışılmasına ve dört bir yandan kuşatılan cennet Ülkemizin emperyalizme sunulmasına karşı durmak için,
Haydi; 1 MAYIS da alanlara…
Buluşma noktamız;
Saat = 10:00’da Pangaltı’dayız.
**yumurtakafa yılmaz
Hakan Kirezci
29-04-2009, 22:30
78'liler Taksim'e... 78'liler Taksim'e...
1 Mayıs 2009'da Taksim'de olmak bir haktır ve bu hakkı kullanacağız... Ankara'daki arkadaşlara ileti:30.04.2009'da saat 12.30da Yüksel Caddesi'nde Taksim konusunda 1 Mayıs öncesi yaşanan son gelişmeleri değerlendireceğimiz basın açıklamasına bekliyoruz...
Devrimci 78'liler Federasyonu
Ethem Kelmendi
30-04-2009, 12:35
Bi aksilik olmazsa ordayım :)
Utkan Çalışkan
30-04-2009, 12:47
bende ordayım...gelecekler kimler...haberimiz olsun )))
Utkan Çalışkan
30-04-2009, 17:48
1 Mayıs kararlılığı Vali'ye geri adım attırdı: Emekçiler yarın Taksim Meydanı'nda
KESK ve DİSK'in 1 Mayıs için İstanbul Valiliği'yle yürüttüğü görüşmeler sonuçlandı. Emekçilerin Pangaltı'da toplanıp, Taksim'e girmesi konusunda bugüne kadar taviz vermeyen Vali Muammer Güler, 1 Mayıs'a katılmak isteyenlerin Pangaltı'da toplanmasını ve daha sonra Taksim Meydanı'na girmesini kabul etti.
KESK ve DİSK adına yapılan açıklamalarda, gelinen noktanın yıllardır sürdürülen ısrarlı mücadelenin kazanımı olduğu ifade edildi. DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, 70 örgütü temsilen yaptığı açıklamada, Avrupa'dan emek örgütü temsilcilerinin ve sol partilerin de destek verdiği kitlenin yarın Taksim Meydanı'nda olacağını söyledi.
Kontrgerilla katliamları ve sıkıyönetim uygulamalarıyla 1 Mayıs'a kapatılan Taksim Meydanı, 1980'lerden bu yana yıllardır sürdürülen kararlı mücadelenin ardından tam 31 yıl sonra yeniden emekçilerle buluşacak.
Yarın sabah 10.00'da Pangaltı'da buluşulacak ve yürüyüş kortejleri oluşturularak Taksim Meydanı'na hareket edilecek.
www.sendika.org
Ahmet Durmaz
30-04-2009, 18:34
1 Mayıs gerginliği
İstanbul Valisi Muammer Güler, DİSK Başkanı Süleyman Çelebi'nin Pangaltı'da toplanma açıklamasının yanlış anlaşılmalara sebebiyet verdiğini belirterek, Pangaltı'da toplanmaya izin vermeyeceklerini söyledi. Vali Güler, sendikalara verilen makul sayının 500 ile bin kişi arasında olduğunu kaydetti.
İstanbul Valisi Muammer Güler, Pangaltı'da saat 10.00'da yapılacak toplanmanın kanunsuz olacağını söyledi ve polisin müdahale edeceği uyarısında bulundu. İşte Güler'in açıklamaları:
Güler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde, 1 Mayıs'la ilgili yapılan değerlendirme toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.
Vali Güler,"08.30'dan 09.30'a kadar Türk-İş'e, 10.00 ile 11.00 arasında Hak-İş'e ve bugünde son görüşmemizden sonra müracaatta bulunan DİSK, KESK, TMMOB ve TTB başta olmak üzere diğer kuruluşlara da makul sayıda bir katılımla çelenk koyabilecekleri, saygı duruşunda bulunabilecekleri ve mesajlarını verebilecekleri ifade edildi. Ancak, Sayın Çelebi'nin Pangaltı'da toplanılmak üzere yaptığı ilanları gördüm. Pangaltı'da böyle bir toplanmanın yapılması kitlelerin oraya getirilmesi, makul sayının çok çok üzerinde miting sayılabilecek bir sayıyla gelinmesinin kanunsuz bir toplantı olacağını buradan hatırlatırım. Biz kendilerine Türk-İş, Hak-İş'e hangi ölçüler içerisinde izin vermişsek orada o hakkı kullandıracaksak kendilerine de o hakkı kullandırırız" dedi.
Vali Güler, on binleri Pangaltı'ya toplayarak polisin karşısına dikmenin kanunsuz toplantı olacağını kaydederek,"Bir çok gurup oraya illegal yollardan gelmek için hatta provokatif eylemlere yönelmek için kendi aralarında birtakım hazırlıklar yapmaktadırlar. Makul sayı dediğimiz yöneticilerinin temsilcilerinin uluslararası alandan gelen misafirlerini orada bulundurabilecek bir sayı dedik. Türk-İş 500-600 kişi, Hak-İş en fazla bin kişilik katılımla geleceğini ifade etti. Kendilerine de buna benzer sayılarla gelebileceklerini ifade ettik" şeklinde konuştu.
EMRİVAKİYİ KABUL ETMİYORUZ
Vali Güler, "Kitleleri oraya getirip sonunda polis bunlara izin vermedi şeklindeki bir emrivakiyi kabul etmemiz asla mümkün değildir. Bunu kendilerinden rica ediyorum. Geçtiğimiz yılda benzeri bir durum yaşatıldı. Konuşulanlar, mutabakata varılanlarla basına ya da televizyona verilen demeçler birbirini tutmalıdır. Biz oraya polisle çatışmaya gelecek guruplar olduğunu biliyoruz. Bıraksınlar biz onlarla kanunsuz davrananlara karşı polis mücadele etsin. Zor kullanma, polise saldırılmadığı, saldırıya yeltenilmediği veya direnilmediği sürece olmayacaktır." diyerek sözlerine son verdi.
Süleyman Çelebi'nin açıklaması:
- Bizim üzerimizde herkesin sorumluluğu var. Bedeller ödendi, ciddi mücadeler verildi. 1 Mayıs'ın tatil olması mücadelesini 30 yıl boyunca sürdürdük. Ama bu mücadeleyi kazanadık. Büyük ödüller ödeyerek kazandık. Bu mücadeleyi verenlere şükranlarımızı sunuyoruz.
- 1 Mayıs 1977 katliamında ölenleri andık. Kadıköy'de ve Tarlabaşı'nda öldürülenleri andık. Bunlar bizim şehitlerimiz. 1977 Mayıs'ından bu güne kadar hep mücadele verdik. Taksim'deki talebimiz inatlaşma talebi değildi. Özgür bir hukuk mücadelesi talebiydi. Toplumun vicdanının iradesiydi. Biz halkın sesiyiz.
- İçtenlikle ve sabırlar gerilimden uzak bir tutum sergilemeye çalıştık. Farklı değerlendirmelere rağmen, sabırla 1 Mayıs'ta Taksim'de olacağımızı ifade ettik. Bütün emek örgütleriyle olmak isterdik. Ancak bu mücadelede zaman zaman ayrılıklar olabiliyor. Kopukluk yaratma eğiliminde değiliz. Ülkemizde birçok sorun var. Yarın da dik durmaya çalışacağız.
- Cumhurbaşkanı'yla görüştük, valilerle görüştük talebimizi söyledk. Taksim'de kutlamak istedik. Ama inatlaşmanın en net hali bize sunuldu. Yine de sabırlı olduk.
- Yarın saat 10.00'da Pangaltı'da toplanıyoruz. Makul bir sayı konusunda da toplanmayı istiyoruz. Bu makul sayımız diğer örgütlerle kıyaslanmamalı
- Biz asla gerginliğin tarafı olmayacağız. En ufak bir şiddet içeren yaklaşımın içerisinde olmayacağız. Yarın Taksim'de olacağız, Taksim'de buluşacağız.
ÇELEBİ: "PANGALTI'DA OLACAĞIZ"
Vali Güler'in açıklamasının ardından CNN Turk'e konuşan DİSK Başkanı Süleyman Çelebi şöyle konuştu:
- 1 Mayıs’ı gerilim noktasından çıkartalım.
- 1 Mayıs gerilimi yerine, 1 Mayıs Bayramı haline getirelim.
- Biz sözümüzün arkasında duruyoruz. Yeni açıklama yapmayacağız.
- Pangaltı’da bulunacağız. Bunu hiçbir şekilde kabul etmemiz mümük değil.
- Bizim hukukumuza uyan hiçbir örgüt şiddete başvurmayacak.
- Vali ile görüşmeyi gerektiren bir durum olduğunu düşünmüyorum.
Onur Özgen
30-04-2009, 23:27
Ben de RED pankartı altında yarın Pangaltı'ndayım, kazamız mübarek olsun... :)
Murat Aru
01-05-2009, 06:46
Yaşasın 1 Mayıs...
Mert Kavak
01-05-2009, 07:41
YAŞASIN 1 MAYIS
Namik Kartaloglu
01-05-2009, 09:07
Biji Yek Gulan
Namik Kartaloglu
01-05-2009, 09:25
Taksim Meydanina cikildi. Taksim 1 mayis meydanidir öyle kalacak. Bir dahaki 1 Mayislarda sadece Kizil bayraklarin dalgalanmasi dilegiyle.
Namik Kartaloglu
01-05-2009, 09:44
Polis ve yuruyusculerden bir gurup kovboyculuk oynuyor simdi. Polis te yuruyusculere tas atiyor, "ben senden daha uzaga atarim" yarisi simdi basladi. Celalettin Cellat pardon cerahat pardon cerrah ta arka planda kovboylarina su köseyi tutun emirleri veriyor.
Umit Bayezit
01-05-2009, 11:07
Apploud Apploud az önce 1 MAYIS meydanına girdik...Apploud Apploud
(cem özel/taksim 5 dakika önce)
Umit Bayezit
01-05-2009, 11:09
gönlümüz sizlerle dostlar
Ömür Hıncal
01-05-2009, 11:23
Yaşasın 1 Mayıs.
Taksim anıtında Beşiktaş bayrağını dalgalandıranlara selam olsun.
Hakan Kirezci
01-05-2009, 11:24
CNN Türk'ten gururla seyrettim. Rıdvan Akar bağıra bağıra ilan etti Halkın Takımı alanda diye.
Sağolun çocuklar yav.
Deniz İpek
01-05-2009, 11:38
Evet ben de gördüm HALKIN TAKIMI'nı tebrikler gerçekten:)
YAŞASIN 1 MAYIS !
Berk Gökmen
01-05-2009, 11:48
seneye hep beraber 100.000lerce kişiyle taksimde olmak dileğiyle...
Ismail Hakki Demirel
01-05-2009, 12:00
Forzada Bu konuyla ilgili açılan 2 başlık çöpe gitti... :(
01-05-2009, 13:26
acaba görüntüleri nerde bulabiliriz ya
Safak Batman
01-05-2009, 14:04
Barikatı aştık,alandayız ! Yaşasın 1 Mayıs !
Bugün sabah saatlerinden beri abluka altına alınan İstanbul'da Beşiktaş'lı taraftarlar işçilerle,emekçilerle birlikte 1 Mayıs alanındaydı.
"Makul" olmadığı gerekçesiyle ara sokaklara kurulan barikatlarla durdurulmaya çalışılan Halkın Takımı üyeleri son barikatı yararak DİSK kortejiyle buluştu."Halkın Takımı Terketmedi sevdan beni" pankartıyla alanda yerini alan Beşiktaşlılar yoğun ilgi ve takdirle karşılandı.
"Yaşasın 1 Mayıs","1 Mayısta, 1 Mayıs alanındayız !","Kurtuluş yok tek başına,ya hep beraber ,ya hiçbirimiz!","Beşiktaş çArşı Krize Karşı !" sloganlarını atan Halkın Takımı Beşiktaşlılar,eylemin sona ermesiyle 1 Mayıs alanından ayrıldı.
Ömür Hıncal
01-05-2009, 14:07
http://www.haberturk.com/galeriler/144102/48_k.jpg
Hakan Kirezci
01-05-2009, 14:13
42 dakikalık videoyu buradan (http://www.cnnturk.com/video/turkiye/2009/05/01/29.yil.sonra.taksim.coskusu/12949/index.html) izleyebilirsiniz arkadaşlar.
Safak Batman
01-05-2009, 14:20
resimler az sonra...
Serkan Usak
01-05-2009, 14:37
Giden herkezi tebrik ediyorum. Seneye hepberaber Taksim'de olmak dileği ile
Erdi Batmaz
01-05-2009, 14:39
seneye umarım beraber gidebiliriz. resimlerinizi bekliyoruz...
Uğurcan Erdem
01-05-2009, 15:05
Çanakkale'de 1 Mayıs
Çok güzel başlayan bir gündü. Saat 1 gibi Çanakkale'nin yüksek yerlerinden aşağıya doğru yürüyüş için toplanılmaya başlandı. Güzel de bir kalabalık oldu. Ardından yağmur atıştıryor derken öyle bir başladı ki 1 ayda yağmayan yağmur 2 saatte yağdı ve şu an yeni geldim eve titriyorum. Ama herşeye rağmen çok güzeldi aşağıya yüründükten sonra meydanda konuşmalar falan yapıldı ama yağmur hiç durmadı. Elimdeki bayrak 2 kilo oldu ıslanmaktan :)
Bir de DTPlilerin çıkardığı küçük bi kargaşa dışında bi sorun yaşanmadı.
http://img26.imageshack.us/img26/5729/01052009d.jpg
Bir de resim çekmek vardı kafamda sizlere göstermek için kutlamaları ancak yağan yağmur nedeniyle çekemedim bu resimide yağmurdan biraz önce çekmişitim :)
Vedat Benakay
01-05-2009, 16:15
evet girildi taksime.....taksime ayak basan ve HALKIN TAKIMI pankartini acan dostlara hazar denizi kiyilarindan yurek dolusu sevgiler,saygiyla selamliyorum sizleri.insallah birgun vatanimda olur bende orada olurum...bakuC@RSI
Necdet Bulut
01-05-2009, 17:11
-yaşaşın bır mayıs- biji yek gulan-
pangaltına varamadan polısle karşılasdık ,ama beşiktaşı-halkın takımını oradada temsil ettık:) :)
http://img100.imageshack.us/img100/3315/01052009734c.th.jpg (http://img100.imageshack.us/my.php?image=01052009734c.jpg)
http://img100.imageshack.us/img100/8150/01052009735.th.jpg (http://img100.imageshack.us/my.php?image=01052009735.jpg)
http://img100.imageshack.us/img100/5268/01052009736y.th.jpg (http://img100.imageshack.us/my.php?image=01052009736y.jpg)
Necdet Bulut
01-05-2009, 17:14
http://img100.imageshack.us/img100/8913/01052009734d.jpg (http://img100.imageshack.us/my.php?image=01052009734d.jpg)
Murat Dikenci
01-05-2009, 17:28
necdet kardes nasilsin umarim iyisindir hatirladin umarim taksime giremesekte halkin takimini en iyi sekilde orda temsil ettik senle beraber artik birdahine biz gireriz taksime sira bizde
Necdet Bulut
01-05-2009, 17:45
sağol murat arkadas ıyıyım sorunsuz eve vardık umarım sende sorunsuz varmıssın , sızden sonra yıne arkadan dolandık ama yıne gıremedık evet seneye umarım gırerız hepberaber :)
Serkan Balcı
01-05-2009, 18:45
halkın takımı pankartını görmek güzel oldu.maalesef alana giremedim.seneye daha büyük bir katılımla hep beraber kutlarız artık.
Necdet Bulut
01-05-2009, 18:55
halkın takımı pankartını görmek güzel oldu.maalesef alana giremedim.seneye daha büyük bir katılımla hep beraber kutlarız artık.
bızde gıremedık serkan arkadas ,evet seneye umarım dedığın gıbı gırerız, az once kanal d haberdede halkın takımı gözüktü sipiker de söyledı çarşının halkın takımı adıyla orada olduğunu güzel bır duygu .
vBulletin v3.6.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.