PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2 Temmuz'u Unutma Unutturma

Ertan Türker
27-06-2009, 06:42
Tam 16 yıl önce 37 tane gülü, 37 aydını örümcek beyinleriyle karanlığa gömdüler. Kimler yoktuki sanatçısı,şairi,yazarı ve daha niceleri. 2 Temmuz Perşembe Kadıköy Meydan'da buluşmak dileğiyle. Sadece ama sadece hain, kirlenmiş, aşağılık düşüncelere inat.

No Pasaran....

Cem Ozel
27-06-2009, 07:44
http://img230.imageshack.us/img230/692/6ads305zfgfv8.jpg

Güneşin ak yüzüne bir duman çöktü
Bir türkü çığlıkla ateşe düştü
Kuytu bir köşede bir çiçek küstü
Döktü yaprağını boynunu büktü

Şu Sivas'ın elinde sazım çalınmaz
Güllerim yandı yüreğim dayanmaz

Kararmış yüreğin hiç ışığı olmaz
Bilmez misin ki türküler yanmaz
Günü gelir sanma hesap sorulmaz
Dayanır kapına pir sultan ölmez

Şu Sivas'ın elinde sazım çalınmaz
Güllerim yandı yüreğim dayanmaz

Deniz Akkuş
27-06-2009, 09:44
alev alev ateşlerde semaha duranları unutmak mümkünmüdür.. unutmak ihanettir.. insanlığın ölüöüdür unutmak...
UNUTMA,UNUTTURMA...!

Ertan Türker
27-06-2009, 11:25
Grup olarak bir organizasyon yapıp anma törenlerine katılacakmıyız büyük bir istek ve merakla bekliyorum...

Murat Ödemiş
27-06-2009, 11:28
ben büyük ihtimalle ordayım

Ertan Türker
27-06-2009, 11:37
Murat abi gideceksek hep beraber gidelim toplanalım daha güzel ve anlamlı olur diye düşünüyorum..

Murat Ödemiş
27-06-2009, 11:57
he ertan öle yapalım...bi yer belirleriz gelecekler oraya gelir ..

belli bi süre bekleriz birbirimizi sonra hani üç kişi beş kişiden bişi çıkmaz diye düşünmez safımızı belli eder döneriz

Ekin Zaza Karatas
27-06-2009, 12:13
unutmayiz bu yapilanlari...Soylenilecek laf bulamiyorumki...

Zafer Ayas
27-06-2009, 12:58
Hic unutmuyorum o gunleri. Haftalarca burnumdan soludum. 8 saatlik eylemin ardindan goz gore gore yakildilar. Organize isler bunlar !
Netekim yargilansin! Taa ona kadar dayanir bu isin ucu.

Hakan Gültekin
27-06-2009, 15:19
tarihe bi kara leke sivas.göz göre göre yakılan canlar.ve tarihte işlenmiş bir katliam daha .maraş corum ve sivas.

Ertac Gezek
27-06-2009, 22:12
perşembe günü kadıköy meydanındayız.görüşmek üzere

Ertan Türker
28-06-2009, 12:36
Tamam murat abi o şekilde yapalım. Diğer arkadaşlarda aynı yolu izlersek pankartımızla orda olursakta on numara olur. Murat abinin dediği gibi safımızı duruşumuzu belli etmemiz gerekir. Haberleşmek dileğiyle...

Mustafa Şengezer
28-06-2009, 12:39
unutmadık...unutmayacağız...unutturmayacağız...beş iktaş faşizme mezar olacak...

Neyzen Ünal
28-06-2009, 13:16
geliyorum.bani unutmayın.saat ve yer belirtin sadece.

Ismail Hakki Demirel
28-06-2009, 13:21
Faşizme inat Yaşasın Hayat !w

Ufuk Biyik
28-06-2009, 14:42
her 2 Temmuzda küllerimizden yeniden doğarız

Ercan Kartal
28-06-2009, 15:46
2 temmuz ayri bir acidir herkezin yureginde. cenazelerin geldigi gun yani 6 temmuz 1993 te kabatastan korteje enson eklenen grupla birlikte yuruyup istanbulun altini ustune getirmistik , getirmistik ama nafile gideni geri getiremiyorsun . semah ekibinden gencecik balikesirli cocuklari ozanlari aydinlari asiklari ortacag mantigiyla yaktilar .

Genco Gökmen
29-06-2009, 10:25
Sıklıkla yapılan bir hata var, 37 kişinin içerisinde oteli yakanlardan 2 kişi de var.

Murat Ödemiş
29-06-2009, 12:02
bu anma bu katliamı unutturmama sanırım bir mayısa benzemez çok daha ağır bişi ve orda pankartla formayla olmak gerekmiyor ve ben orda beşiktaşlı olarak değil sosyalist olarak bulunacağım

haaa forumda pankartla katılalım kararı çıkarsa o ayrı

Namik Kartaloglu
29-06-2009, 12:14
Sıklıkla yapılan bir hata var, 37 kişinin içerisinde oteli yakanlardan 2 kişi de var.

Hayir oteli yakanlar degiller onlar Otelde calisan 3 tane isciydi.

Cem Ozel
29-06-2009, 13:10

Evet Genco bu konuda haklı, 33 misafir ve 2 otel görevlisi ile 35 can Sivas katliamında hayatını kaybetmiştir.

Otel'e saldırı düzenleyenlerden, tüm gerici ve dincilerin ortak özelliği olan insanlık ve vicdandan yoksun 2 insansıda ölmüştür.

Cem Ozel
29-06-2009, 13:24
Ayrıca unutulmaması gerekenlerden;

-Tansu Çiller'in 'oteli saran vatandaşlarımıza bir şey olmamıştır' demesi
-Polisin oteli yakanlara allahuekber dedikleri için müdahale etmemesi
-Videolardan duyulan " yah ula yahh" diyen itin yangın esnasında pis pis gülmesi.

Namik Kartaloglu
29-06-2009, 13:51
Kimseyi aramıyor musunuz otelden, SHP’yi, Ankara’yı falan.. .
SHP’de çaycısından Erdal İnönü’ye kadar herkesi aradık. Arif Sağ’ın elinde pek çok milletvekilinin numarası vardı. Hepsini arayıp, telefonu yukarı bağlıyorduk.

Sonuç?
Sonuç sıfır. Erdal İnönü galiba Tekirdağ’da bir atom santralı açıyormuş, nasılsa yardım gelecekmiş, korkmaya gerek yokmuş falan. Aziz Hoca ahizeyi pencereden dışarı uzatmış, “Bak bu sesleri dinle” diye. Acaba o sesleri duyduktan sonra hiç başını yastığa rahat koyabildi mi, bilmiyorum. Bir başbakan yardımcısı nasıl sözünü geçiremez, Genelkurmayı bile kulağından tutup oraya getirme hakkı var, nasıl yapmaz anlamak mümkün değil.

Ya bu cem, ya bu?

Askeriye, Polis,Hukumet, Yobaz Dinciler, Fasistlerin ortak yapimi bir filmdi bu. Oskar aldilar.

Namik Kartaloglu
29-06-2009, 13:54
http://www.milliyet.com.tr/Guncel/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=24&ArticleID=1111864&Date=29.06.2009&b=Madimakta%202%20gun&ver=09 Bu birinci yazi.devami da asagidaki linkte.
http://www.milliyet.com.tr/Guncel/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=24&ArticleID=1112267&Date=30.06.2009&b=Biz%20oteki%20oldugumuz%20icin%20o%20gunu%20yasa dik&ver=31

Bu iki yazi dizisi Sivas Katliamini anlamamiz icin yardimci olurmu bilmiyorum..

Genco Gökmen
29-06-2009, 13:59
Hayir oteli yakanlar degiller onlar Otelde calisan 3 tane isciydi.
Yok hocam, 2 otel görevlisi var, 33 de misafir. Diğer ikisi saldıranlar, pek bilinmez gerçi ama onları da muhtemelen içerideki koruma görevinde olan komiser vuruyor. Akit/vakit gibi pisliklerin başını çektiği dinciler bir ara epey yüklenmeye çalışmışlardı buna.

Mustafa Şengezer
29-06-2009, 14:33
34 can 2 görevli 1 tane de faşist toplam 37 kişi.....

Ertan Türker
29-06-2009, 14:45
Forum kurulu olarak nasıl bir uygulama içerisine girelim. Birçok toplumsal olay ve olgunun içerisinde yer aldığımız aşikar. Böylesine acı dolu bir günde pankartımız ve formamızla orda olmak dileğiyle...

Cem Ozel
29-06-2009, 15:07
2 temmuz perşembe gününe denk geliyor. Sivas'a gitmek gibi bir niyetim vardı ama çalışıyor olacağım için anmalara katılmam güç görünüyor.

Genco Gökmen
29-06-2009, 15:07
34 can 2 görevli 1 tane de faşist toplam 37 kişi.....

Değil.

http://www.psakd.org/sivas_sehitleri.html

Otel görevlileri de Kenan Yılmaz ve Ahmet Öztürk.

Cem Ozel
29-06-2009, 15:16
Yaşamını Yitirenler

1) Behçet Sefa AYSAN Şair - Ankara

2) Yeşim ÖZKAN Sanatçı - Ankara

3) Nurcan ŞAHİN Sanatçı - Ankara

4) Muhibe AKARSU Misafir - Ankara

5) Muhlis AKARSU Sanatçı - Ankara

6) Murat GÜNDÜZ Sanatçı - Ankara

7) Handan METİN Sanatçı - Ankara

8) Ahmet ÖZYURT Sanatçı - Ankara

9) Huriye ÖZKAN Sanatçı - Ankara

10) İnci TÜRK Sanatçı - Ankara

11) Özlem ŞAHİN Sanatçı - Ankara

12) Yasemin SİVRİ Sanatçı - Ankara

13) Asuman SİVRİ Sanatçı - Ankara

14) Uğur KAYNAR Şair - Ankara

15) Sehergül ATEŞ Sanatçı - Ankara

16) Gülender AKÇA Sanatçı - Ankara

17) Gülsün KARABABA Sanatçı - Ankara

18) Mehmet ATAY Sanatçı - Ankara

19) Hasret GÜLTEKİN Sanatçı - Sivas

20) Serkan DOĞAN Sanatçı - Ankara

21) Muammer ÇİÇEK Sanatçı - Tokat

22) Belkıs ÇAKIR Sanatçı - Ankara

23) Asaf KOÇAK Karikatürist - Ankara

24) Edibe SULARI AĞBABA Misafir - İsviçre

25) Menekşe KAYA Sanatçı - Ankara

26) Koray KAYA Çoçuk - Ankara

27) Serpil ÇANİK Sanatçı - Ankara

28) Erdal AYRANCI Yönetmen - Ankara

29) Asım BEZİRCİ Yazar - Ankara

30) Sait METİN Sanatçı - Ankara

31) Carina Cuanna THUIJS Misafir - Hollanda

32) Nesimi ÇİMEN Sanatçı - İstanbul

33) Metin ALTIOK Şair, Yazar - Ankara

34) Kenan YILMAZ Otel görevlisi - Sivas

35) Ahmet ÖZTÜRK Otel görevlisi - Sivas

Ertan Türker
29-06-2009, 15:26
Anma törenine katılacak arkadaşlar hep beraber toplanalım ve o şekilde gidelim, eğer forum kurulu uygun görürse pankartımızı da alıp gidelim..

Namik Kartaloglu
29-06-2009, 15:31
Sait Metin, Huriye Özkan,Yesim Özkan(Yesim Özkan ve Sait Metin Nisanliydilar)(Huriye ve Yesim de kardestirler),Belkiz Cakir Bunlar bizim ismail(Fenerbahceli) in cocukluk arkadaslariydi.

Safak Batman
29-06-2009, 23:54
www.halkintakimi.com

http://img195.imageshack.us/img195/1194/sivasanma.jpg

Ertan Türker
30-06-2009, 08:11
Şafak pankartımızla beraber orda olacağız değil mi? Nasıl bir yol izlenecek buluşma yeri vs. diğer arkadaşlarda merak ediyorlar. Bilgilendirme yapılırsa yetkililerce ona göre bir toplama yeri ve koordineli bir organizasyon olur. İlgin için şimdiden teşekkür ederim, kendine iyi bak..

Safak Batman
30-06-2009, 10:04
Hafta içi olması nedeniyle,bizim herhangi bir organizasyonumuz yok malesef.

Ertan Türker
30-06-2009, 10:12
Pankartımızla yürüme şansımız yok diyorsun yani doğru mu anladım Şafak

Safak Batman
30-06-2009, 10:16
bizim mitinge katılma şansımız yok,gidebilecek arkadaşlar varsa kendi aranızda bir organizasyon yapabilirsiniz.
benim dediğim budur.

Cem Ozel
30-06-2009, 10:50
Anmalara katılacak arkadaşlar varsa birbirleri ile irtibata geçsinler. Organize biçimde olması güzel olur.

Ozan Caner Pirim
30-06-2009, 12:14
vay be 16 sene olmuş. inanılmaz bi dram gerçekten ve bu olayı savunanlar heryerde. yazık gerçekten çok yazık.

Mustafa Şengezer
30-06-2009, 14:53
lütfen forzayla irtibata geçin ve olabildiğiniz kadar kalabalık olun...çarşı faşizme karşı...

Ozan Caner Pirim
30-06-2009, 15:58
lütfen forzayla irtibata geçin ve olabildiğiniz kadar kalabalık olun...çarşı faşizme karşı...

dostum geçsek ne olur. konu açıldı ve 2 sayfada silindi. Apploud

Utkan Çalışkan
30-06-2009, 16:03
kimin öldüğü önemli midir? evet...
kimin öldürdüğü önemli midir? evet...
rakamlar önemli midir? hayır...

Ailemden birini kaybettim o yangında,14 yaşında bir ortaokul öğrencisi iken elimdeki gazetede okudum adını Behçet Abi'nin (Behçet Aysan)... şimdi ne zaman aklıma Sivas gelse,O'nun babama rakı sohbetlerinde okuduğu şiirler gelir... bir de karanfil yanığı..."bir eflatun ölüm"

kırgınım, saçılmış
bir nar gibiyim

sessiz akan bir ırmağım
geceden
git dersen giderim
kal dersen kalırım

git
dersen
kuşlar da dönmez, güz kuşları
yanıma kiraz hevenkleri alırım

ve seninle yaşadığım
o iyi günleri,
kötü
günleri bırakırım.

aynı gökyüzü aynı keder
değişen bir şey yok ki
gidip
yağmurlara durayım.

söylenmemiş sahipsiz
bir şarkıyım

belki
sararmış
eski resimlerde kalırım

belki esmer bir çocuğun dilinde.

bütün derinlikler sığ
sözcüklerin hepsi iğreti

değişen bir şey yok hiç
ölüm hariç.

aynı gökyüzü aynı keder.

Umut Toprak
30-06-2009, 16:35
Sevgili Oğul !

Gazeteciler randevu isteyince önce korktum ;
ola ki senden ‘rahmetli’ diye söz ederler.

Meğer bugün Anneler Günü’ymüş. Hani , hep ünlü bir işadamının, ya da milletin anasını ağlatan bir politikacının annesini seçerler ya , bu kez yarışın kulvarını değiştirmişler. Bu yıl Sivas’ta yobazların yaktığı tüm çocukların analarını seçmişler “Yılın Annesi” .

Hasret’im biliyor musun? Sana sormadan bunları anlattım diye bana kızmadın ya? En sevdiğin arkadaşlarından Kadir’le Ali Rıza çok ısrar ettiler. Dayanamadım konuştum.

Bak Oğul! Sana sormadan bir iş daha yaptım. 2 Temmuz’dan bu yana açamadığım odana da girmelerine izin verdim. Ben bakamadım sırtımı döndüm , kardeşin Güler’le Kadir gezdirdiler odanı. Biliyorum sen odana el sürülmesine hatta toplanmasına bile kızardın. Ben görmedim, ama el sürmediler hiçbir şeyine. Kitaplarına ve resimlerine bakmışlar sadece, rahat ol. Fotoğrafta çektiler Hasret’im. Sen gittin gideli üzerimden çıkarmadığım siyah elbiselerimle ‘iyi çıkmam’ dediysem de dinlemediler. Bana kır çiçekleri getirmişler Anneler Günü diye. Sivas’ta senin yanında olan, hani mızıka çalıp eğlendirdiğin çocuklar var ya, onların anaları adına da kabul ettim. Serkan Doğan’ın, Huriye’nin ,Yeşim’in, Muammer’in, ınci’nin, şu ufak oğlanın adı neydi? 11 yaşındaydı hani. Hah hatırladım Koray işte. Onun da anasıyım ben bugün. Hepsinin anasıyım. Madımak Otel’inde kim varsa Asaf’ın , Nesim’inin, Muhlis’le Leyla’nın , adını hatırlayamadığım diğerlerinin. Sen kızmazsın biliyorum oğul. Paylaşmayı seversin. Ana Sevgisinide paylaşırsın.

Hasret yavrum , Anneler Günü’nü kutlamazdık değil mi biz? Yanlış hatırlamıyorum, kutlamazdık. Geçen yıl hariç, oda yine senin muzurluğundan. A oğul, a çocuk, bana çamaşır makinesı alacaksın diye, çok kızdığın Parti’nin gecesine çıkmaya değer miydi? Baban ayın başında nasılsa alacaktı. Eskisini de tamir ettirirdik ne olacak. Bir süre daha idare ederdik. Kim bilir sana nasıl zul gelmiştir o gece çalıp söylemek. Anneler Günü’nü bahane edip o parayla çamaşır makinesi almanız için Güler’e gizlice vermişsin parayı.

Canım oğlum,

Senin gibi şelpeyle güzel bağlama çalan biri hala çıkmadı. Sen ‘Rüzgarın Kanatları’na’ binip gittikten sonra türkülerin dilden dile dolaştı. Bütün sanatçılar senin türkülerini okuyor. Ama çok bozuluyorum biliyor musun? Birçoğu bu türkülerin sana ait olduğunu söylemiyor. Bazı büyük bağlama ustaları da senin müziklerini alıp kendileri bulmuş gibi çalıyorlar. Deli Derviş’i senin gibi çalan yok hala. Sivas’a gitmeden önce ‘Enel Hak’ adında yeni çalışmalar yapıyordun. Yarım kaldı diye üzülme. Arkadaşların o kaseti bıraktığın kadarıyla seni sevenlere ulaştıracaklar. Senin şair yönünü bilmeyenler de yakından tanıyacaklar. Çünkü arkadaşların senin adını sonsuza dek taşıyacak bir kültür merkezi kuruyor. Sinema , Tiyatro, Müzik, Edebiyat ve Folklor alanında araştırmalar ve çalışmalar yapacaklar. şiirlerini de bir kitapta topluyorlar.

Haberin var mı bilmem ? Ankara DGM de görülen Sivas Davası’nı basına kapattılar. ıyice unutturmak istiyorlar herhalde. Başkalarının hafızasından silebilirler Madımak Oteli’nde olanları. Peki ya benim yüreğimden, ya diğer çocukların analarının yüreğinden nasıl söküp atacaklar? Gazeteye niye konuştum biliyor musun? Mahkeme o kara yobazlara ne ceza verir bilmem, halkın vicdanında bir kez daha mahkum olsunlar istedim. şimdilik Hoşça kal yavrum.

Annen Hace Gültekin.

Hace Gültekin'in oğlu Hasret Gültekin için yazdığı mektuptur. Hala her aklıma geldiğinde insanlığımdan utandığım ve inanamadığım bir olaydır 2 Temmuz.

12 yaşında başka bir dünyada başka bir yerde yaşanmış olduğuna inanırdım... Zaman geçtikçe ve sonradan yapılan açıklamalara baktıkça acımasız gerçeği kabulleniyor insan.. Sanırsınız ki orta çağdayız,

TEKBİRLE İNSAN YAKMAK NE DEMEK!!!!
İNSAN YAKMAK HANGİ KİTAPTA VAR!!!!

UNUTMAM, UNUTTURMAM....

Ertan Türker
30-06-2009, 17:58
Arkadaşlar evet forzayla irtibata geçmek önemli ama orda bu kadar duyarlı olunacağını zannetmiyorum. Pankartımızı birisi alıp gelebilirse saat 4-5 gibi natiulus önünde buluşuruz herkes pankartın etrafında toplanır formalarımızla yürürüz. Pankartı kim getirebilir 2 günümüz kaldı duyarlı olalım. Sayı mühim değil önemli olan duyarlılık.

Cem Ozel
30-06-2009, 18:28
Moğollar'dan;

Bir düş gördüm geçenlerde
Görmez olsaydım ah olsaydım
İçime şeytan girdi sandım
Keşke hiç uyumasaydım

Birdenbire
Ateş ve duman
Feryad-ı figan
Sanki elele
Geliyor habire
Üstümüze, üstümüze

Canlar, sazlar
Kan oldular
Kesildi teller
Durdu nefesler
Ama hala
Dimdik ayakta
Ayaktalar

Çığlık kalleş
Sessizlik mi dost
Ateş ve duman
Hain düşman
Issızlığın ortasında
Issızlığın ortasında

Mustafa Şengezer
30-06-2009, 19:07
hadi arkadaşlar istanbuldakiler gidin lütfen...

Metin Yalçınkaya
30-06-2009, 19:19
Arkadaşlar evet forzayla irtibata geçmek önemli ama orda bu kadar duyarlı olunacağını zannetmiyorum. Pankartımızı birisi alıp gelebilirse saat 4-5 gibi natiulus önünde buluşuruz herkes pankartın etrafında toplanır formalarımızla yürürüz. Pankartı kim getirebilir 2 günümüz kaldı duyarlı olalım. Sayı mühim değil önemli olan duyarlılık.

1 mayıs'a gösterilen duyarlılık 2 temmuz'a gösterilmiyor gibi.Halkın takımı ailesinin belli kesimide sessiz kalıyor.Bu tarz eylemlerde ön planda olan değerli kişilerin geri planda kalması beni biraz şaşırtıyor açıkcası.Ertan abinin söylemlerine neden sessiz kalınıyor?

Mustafa Şengezer
30-06-2009, 19:32
1 mayıs'a gösterilen duyarlılık 2 temmuz'a gösterilmiyor gibi.Halkın takımı ailesinin belli kesimide sessiz kalıyor.Bu tarz eylemlerde ön planda olan değerli kişilerin geri planda kalması beni biraz şaşırtıyor açıkcası.Ertan abinin söylemlerine neden sessiz kalınıyor?

katılıyorum.....

Necdet Bulut
30-06-2009, 20:44
http://img218.imageshack.us/img218/9020/02070702devlet0um.gif (http://img218.imageshack.us/i/02070702devlet0um.gif/)

Murat Aru
30-06-2009, 20:55

katılıyorum.....

Evet sivas katliamını destekliyoruz!!!

Cem Ozel
30-06-2009, 21:42
daha önceden belirttiğimiz üzre haftaiçi olması ve çalışıyor olmamızın anmalara katılamamız üzerinde etkisi sanıldığından daha fazla!

Birol Erkul
01-07-2009, 11:03
yüce kitabımızda derki...kimki suçsuz yere bir insanın canına kıymışsa tüm insanlığı öldürmüş gibidir...kimki bir can kurtarmışsa tüm insanlığı kurtarmış gibidir...

Mustafa Şengezer
01-07-2009, 14:39
Evet sivas katliamını destekliyoruz!!!

...

Ertan Türker
01-07-2009, 17:19
Yarın pankartı kim getirebilir cevap verebilirse sevineceğim. Ona göre gelecek arkadaşlar miting alanında pankartı gördükleri yere buluşma yerimize gelsinler. Herkes için kolaylık olmuş olur. Lütfen yardımcı olun arkadaşlar ya da pankart kimdeyse ben bizzat gelip alayım daha sonra teslim edeyim. Şimdiden ilginiz ve duyarlılığınız için sonsuz teşekkürler. Bir cevap aldıktan sonnra tüm gelecek arkadaşlar için bir ileti yazacağım. Kendinize iyi bakın sevgili dostlar..

Ertan Türker
01-07-2009, 18:52
Mitinge gelecek arkadaşlara duyurulur. Pankartımız yarın bende olacak, Yılmaz abiden yarın alacağım. Pankartımızla beraber yarın saat 16:30'da Tepe Natilius arka girişine bakan yani Üsküdar, boğaz köprüsü yolu tarafında olacağız. Gelecek arkadaşlar bana telefon nolarını yazarsa nasıl buluşacağımızı daha net belirleriz.

Deniz Akkuş
02-07-2009, 00:34
eskişehirde olmamdan dolayı gelemiyorum..sevgili arkadaşlar kimse kayıtsız değildir. ve bu forumda kimsede heleki böyle bir olaya duyarsız değildir.. olmasıda beklenemez.. sadece koşullardan dolayı insanlar gelemiyor.. ve sivas katliamı veya diğer tm katliamlara duyarlılık o gün yapılacak eylemliklerle anılıp daha sonlarki günlerde raflara kaldırılması banagöre en duyarsızlığı gibi geliyor... en basit örneği ülkemizde göz göre göre insanlar polis kurşunlarıyla öldürüldü kimsenin kılı kıpırdamadı... yunanistanda ülke savaş alanına döndü.. yani katliam günlerindeki anmalr sadece kaybettiğimiz canları anmaktan öteye gitmiyor malesef buda benim düşüncem... haytın her anında her alanında ne kadarbaşara biliyoruz duyarlılığa??..
FAŞİZME,YOBAZLIĞA,GERİCİLİĞE,DARBELERE,ASKERİ SİSTEMLERE,OLİGARŞİYE,DİKTATÖRLÜĞE AMA İŞTE HERŞEYE...İNAT YAŞASIN İNSANLIK... YAŞASIN İNSANLIK ONURU YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ

Mustafa Şengezer
02-07-2009, 19:24
Anmaya katılım oldumu...

Umit Bayezit
02-07-2009, 20:16
ertan katıldı hepimizi temsilen

gelişmeleri bildirir mutlaka

aydınlık gelecek aydınlık zihinlerle mümkündür...

Mustafa Şengezer
02-07-2009, 20:34
ertan katıldı hepimizi temsilen

gelişmeleri bildirir mutlaka

aydınlık gelecek aydınlık zihinlerle mümkündür...

halkın takımı forum...Apploud

Namik Kartaloglu
02-07-2009, 20:36
halkın takımı forum...Apploud

Mustafa Sengezer, Benim bildigim Ertan Ankarada katildi sen nerdeydin?

Mustafa Şengezer
02-07-2009, 20:36
Forum kurulu olarak nasıl bir uygulama içerisine girelim. Birçok toplumsal olay ve olgunun içerisinde yer aldığımız aşikar. Böylesine acı dolu bir günde pankartımız ve formamızla orda olmak dileğiyle...

ertan abi çabandan dolayı seni takdir ediyor gittiğin içinde teşekkür ediyorum...

Mustafa Şengezer
02-07-2009, 20:38
dostum geçsek ne olur. konu açıldı ve 2 sayfada silindi. Apploud

forzadan yakınıyorsun ama bizde silinmedi belki ama 4 sayfada kaldı ve yazanlar tepkilerini dile gitirenler belli başlı kişilerdi!_bye_!

Mustafa Şengezer
02-07-2009, 20:40
Mustafa Sengezer, Benim bildigim Ertan Ankarada katildi sen nerdeydin?

ANTAKYA da katıldım beşiktaş formalarımızla ve halkın takımı atkılarımızla beraber 3 arkadaş katıldık...

Umit Bayezit
02-07-2009, 20:42
konu ile alakalı başlığın bulunması bile yeterlidir mustafa

sivas ve aydın katliamı konusu; üzerine konuşulmaya gereğin bile olmadığı, failleri dışında her yönüyle ayan beyan ortada duran bir konudur.

Kelimelerin KİFAYETSİZ kaldığı anlardandır kısaca...

Mustafa Şengezer
02-07-2009, 20:46
konu ile alakalı başlığın bulunması bile yeterlidir mustafa

sivas ve aydın katliamı konusu; üzerine konuşulmaya gereğin bile olmadığı, failleri dışında her yönüyle ayan beyan ortada duran bir konudur.

Kelimelerin KİFAYETSİZ kaldığı anlardandır kısaca...

istanbuldaki arkadaşların forzayla irtibata geçmelerinin daha iyi olacağını söyledim..bir arkadaş forzada 2 sayfada silindi diye forzaya tepkisini dile getirmişti de o yüzden yazdım:) bir fark göremedimde...

Umit Bayezit
02-07-2009, 20:49
forzayla yada konu dışı kişi kurum kuruluş yada örgüt isimleri telaffuz etmeye gerek yok mustafa herkes BEŞİKTAŞ için emek sarfediyor bir şekilde forzanın özel bir durumu vardır ve özeldir...

sen bizim ne yapmaya çalıştığımız yada yaptıklarımızla alakalı yaz sadece

Mustafa Şengezer
02-07-2009, 20:51
forzayla yada konu dışı kişi kurum kuruluş yada örgüt isimleri telaffuz etmeye gerek yok mustafa herkes BEŞİKTAŞ için emek sarfediyor bir şekilde forzanın özel bir durumu vardır ve özeldir...

sen bizim ne yapmaya çalıştığımız yada yaptıklarımızla alakalı yaz sadece

tamam kısaca yazıyım.gidilmedi,ilgilenilmedi...

Ismail Hakki Demirel
02-07-2009, 21:00
BURASI HALKIN TAKIMI (http://www.halkintakimi.com/) FORUM'U...

Hakan Kirezci
02-07-2009, 21:16
Biliyorsunuz ABD nin bağımsızlık günü 4 temmuz İngilizlere karşı verdikleri bağımsızlık mücadelesini kazanıp bağımsızlıklarını ilan ettikleri gündür. Bizim 23 Nisan bayramının Cumhuriyet Bayramıyla halledilmiş hali bir yerde. Neyse bunlar bağımsızlıklarının 200. yılı olan 1976 4 Temmuz kutlamalarına İngiltere Kraliçesini de davet ediyorlar. Elizabeth'in verdiği cevap şöyleydi aşağı yukarı.
"Ülkemin tüm mağlubiyetlerini anma törenlerine katılsaydım İngiltere'de 1 gün bile geçiremezdim"

Bir anı da benden;
1977 ya da 78 yılı. İstanbul'da öğrenciyim. 80 öncesi dönem okullar neredeyse paylaşılmış durumda ve bazıları da elden ele gidip geliyor. Bu gidip gelenlerden biri de MYO (Mimarlık Yüksek Okulu). Genelde devrimcilerin elinde olan okulda ilgili arkadaşların nicelik zaafiyeti başgösterdiği anda kalabalık faşist grupların işgaline uğruyor. Sonra haydi vur gözüne kafasına usulü geri alınıyordu.

Hayat böyle geçip giderken birgün Yıldız Mühendisliğin öğrenci derneğinde toplantı türü bir şey var. Sanırım forum gibi birşeydi. (O zamanlar forumlar analogdu, yüzyüze böyle). Arkadaşın biri konuşmaktayken bir haber geldi ki herkes forumdayken meydanı boş bulan faşistler MYO yu yine işgal etmiş. Bir hareketlenme falan oldu hadi gidelim hesabı ama konuşan arkadaş eliyle oturun işareti yapıp şöyle demişti;
"Yahu burada önemli bir mevzuu konuşuyoruz, bırakalım MYO birkaç saat daha faşolarda kalsın işimiz bitince gider alırız arkadaşlar"

Alakasız mı oldu ne? Olsun, yine de söyledim.

Namik Kartaloglu
02-07-2009, 21:29
Biliyorsunuz ABD nin bağımsızlık günü 4 temmuz İngilizlere karşı verdikleri bağımsızlık mücadelesini kazanıp bağımsızlıklarını ilan ettikleri gündür. Bizim 23 Nisan bayramının Cumhuriyet Bayramıyla halledilmiş hali bir yerde. Neyse bunlar bağımsızlıklarının 200. yılı olan 1976 4 Temmuz kutlamalarına İngiltere Kraliçesini de davet ediyorlar. Elizabeth'in verdiği cevap şöyleydi aşağı yukarı.
"Ülkemin tüm mağlubiyetlerini anma törenlerine katılsaydım İngiltere'de 1 gün bile geçiremezdim"

Bir anı da benden;
1977 ya da 78 yılı. İstanbul'da öğrenciyim. 80 öncesi dönem okullar neredeyse paylaşılmış durumda ve bazıları da elden ele gidip geliyor. Bu gidip gelenlerden biri de MYO (Mimarlık Yüksek Okulu). Genelde devrimcilerin elinde olan okulda ilgili arkadaşların nicelik zaafiyeti başgösterdiği anda kalabalık faşist grupların işgaline uğruyor. Sonra haydi vur gözüne kafasına usulü geri alınıyordu.

Hayat böyle geçip giderken birgün Yıldız Mühendisliğin öğrenci derneğinde toplantı türü bir şey var. Sanırım forum gibi birşeydi. (O zamanlar forumlar analogdu, yüzyüze böyle). Arkadaşın biri konuşmaktayken bir haber geldi ki herkes forumdayken meydanı boş bulan faşistler MYO yu yine işgal etmiş. Bir hareketlenme falan oldu hadi gidelim hesabı ama konuşan arkadaş eliyle oturun işareti yapıp şöyle demişti;
"Yahu burada önemli bir mevzuu konuşuyoruz, bırakalım MYO birkaç saat daha faşolarda kalsın işimiz bitince gider alırız arkadaşlar"

Alakasız mı oldu ne? Olsun, yine de söyledim.

Bu kadar basit; Toplanti bitince gider aliriz arkadaslar

Emre Yüksel
02-07-2009, 21:39
Unutmadık Unutmayacağız.

Murat Aru
02-07-2009, 23:03
Ben Mustafa Şengezer'i anlamadım anlıyamıyorum anlamıyacağımda.

Ama sözlerine dikkat edersen sevinirim.

Yoksa HALKIN TAKIMI forumuna üye olmanın bir anlamı yok. Daha emek harcadığın yeri tanımamışsın. Suçlamak mı(?) o basit. İş yapmak mı o en zor olanı.

Sivas katliamını sen buyurdun diye karşı çıkmıyoruz, Sivas'da yanan canlar için karşı çıkıyoruz. Sadece Katillere değil Oblomovlara da karşı olmak boynumuzun borcu.

Şimdi ortada bir iş varsa önce sen o işe koşacaksın.

Yoksa o işler hiç bitmez bitmedi de!

Abdulkerim Cakmak
03-07-2009, 00:50
akıllı insanlar herşeyin farkında olan insanlardır..akılsızlar ise herşeye fikir yürüten konuşan insanlardır..

Genco Gökmen
03-07-2009, 08:56
tamam kısaca yazıyım.gidilmedi,ilgilenilmedi...

Antipatik olmak için özel bir çaba mı gösteriyorsun?
Gidildi, ilgilenildi.

Utkan Çalışkan
03-07-2009, 10:24
Hakan Abi'nin anısını okuyunca benimde aklıma geldi bir tane...

96 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal kantinindeyiz... (zaten bölümün adından orda ne halt yediğimiz bellidir :))) ) neyse Hukuk fakültesine faşoların saldırması sözkonusu...yani bunlar kapı önünü almışlar,bir çatışma çıktı çıkacak...siyasal kantininde de çeşitli siyasetlerden insanlar durum değerlendirmesi yapıyorlar..işte çıkalım,çıkmayalım,şöyle böyle vs.... en sonunda bir arkadaş vardı (siyasetini söylemeyeyim ) Hüseyin isimli,hafif de o kendine has şivesiyle dedi ..""di oğlim hep diysiniz,konişiysiniz teorik teorik,ne teoriği ule pratiktir olay...ben gidiyem dövüyem,isteyen gelsin..."

çıkmak isten varsa alanda orda,pankartta...çıkan çıkıyor,çıkmayan bunun açıklamasını yapıyor...peki neden biri hem üzümü yiyor hem bağcıyı dövüyor..?

Yucel Koyuk
03-07-2009, 12:28
yha bizim yurustekı resimler nerde acaba atmadılarmı daha tek yol beşiktaş

Erdal Arayici
03-07-2009, 18:41
unutmadık...unutmayacağız...unutturmayacağız... ( yürüse katilanlari ayaginiza saglik) kahrolsun fasistler

Genco Gökmen
03-07-2009, 19:12
http://img22.imageshack.us/img22/7997/minidsc08447.jpg

http://img14.imageshack.us/img14/6688/minidsc08461.jpg

http://img233.imageshack.us/img233/764/minidsc08463.jpg

http://img19.imageshack.us/img19/2078/minidsc08464.jpg

http://img19.imageshack.us/img19/1029/minidsc08466.jpg

http://img22.imageshack.us/img22/9273/minidsc08470.jpg

http://img517.imageshack.us/img517/6824/minidsc08472.jpg

http://img23.imageshack.us/img23/9391/minidsc08478.jpg

Cem Ozel
03-07-2009, 19:19
Aranızda olmayı çok isterdim. Emeğinize sağlık.

Ertan Türker
03-07-2009, 20:45
Genco ellerine sağlık fotolar harika olmuş. Ordan olmak gurur vericiydi. Bu arada bazı arkadaşlar olay bitmiş hala polemik içindeler. Bizler orda olmak isteyipte orda olamayanlar için ordaydık. Gönülleri bizimle olan tüm yoldaşlara selam olsun. No Pasaran

Murat Aru
03-07-2009, 21:19
Olay budur.

Teşekkürler arkadaşlar...

Mert Kavak
03-07-2009, 21:22
HALKIN TAKIMI.... daha ne denirki emeği geçen herse teşekkürler

Ufuk Biyik
03-07-2009, 22:55
Genco ellerine sağlık fotolar harika olmuş. Ordan olmak gurur vericiydi. Bu arada bazı arkadaşlar olay bitmiş hala polemik içindeler. Bizler orda olmak isteyipte orda olamayanlar için ordaydık. Gönülleri bizimle olan tüm yoldaşlara selam olsun. No Pasaran

Ertan abi çok sağolun ses oldunuz yürek oldunuz bize teşekkürler

bu ayrıcalığı yaşamak güzel

Safak Batman
03-07-2009, 23:48
2 temmuz'da alanda olan kartallara,pankartımızı taşıyan siyah beyaz yüreklere teşekkürler.Sivas katliamını unutmadık.Sivas bir daha asla dedik bir kez daha.Unutmadık,unutmayacağız çünkü her unuttuğumuzda yeni bir katliamla anımsattılar bize !

Sivas bir daha asla !

Hakan Gültekin
04-07-2009, 00:03
tüm arkadaşlarımın gözlerinden öperim.helal olsun delice carpan yüreklere

Hasan Can
04-07-2009, 11:22
Sivas Katliamının 16. yıldönümünde, katledilen aydınlarımızı saygıyla ve hasretle anıyoruz...

Gökhan Bora
04-07-2009, 18:07
bende aranızda olmak isterdim ama sonlarına doğru yetiştim anma etkinliklerine vapura yastayız yazısının asıldığını gördüğümde tuhaf bir sevinç yaşadığımı belirtmeliyim pankartta emeği geçen onu orada dalgalandıran emek veren arkadaşlarada çok teşekkürler.

Erdal Arayici
04-07-2009, 20:18
fotolar harika, tesekurler arkadaslar

Hakan Gültekin
04-07-2009, 21:31
seninde dağların var sivas
seninde dağların
dağlarında şahanların

Mustafa Şengezer
04-07-2009, 21:38
detekleyen arkadaşlara teşekkürler...

Yucel Koyuk
05-07-2009, 11:44
gokham kardeş vapurda biz vardıkta resim cektınızmı acaba

Mustafa Şengezer
07-01-2010, 12:36
piyasa adamı faşist insan ABBAS GÜÇLÜ ve faşistlerin cirit attığı sivas cumhuriyet üniversitesindeki gerici yobaz faşistlere bir kere daha duyurulur: 2 TEMMUZU UNUTMADIK-UNUTMAYACAĞIZ-UNUTTURMAYACAĞIZ.....dün genç bakış programını izleyenler bu tepkimin nedenini anlamışlardır..CANDAN ERÇETİNEDE duyarlılığından dolayı teşekkürler...

Ertan Türker
11-01-2010, 07:53
Mustafa ne oldu ki ben izlemedim, aydınlayır mısın?