Orijinalini görmek için tıklayınız : Kongreye Doğru
Özer Özçetin
17-01-2007, 13:03
Bir yanda tecrübeli bir kadro,diğer yanda tamamen amatör ruhla ortaya çıkan yeni bir kadro.
Daha bir hafta öncesine kadar tek aday olarak görünmenin rehaveti ve avantajıyla yola devam etmeye karar veren Yıldırım Demirören,Ali Kulaksızoğlunun hamlesinden sonra,başta Cemiyet,Siyah Beyaz ve Fikret Orman grubunun da desteğini almak için C.Kazanı,A.Akçay veya H.Aksoy ile A.Çankırıya yöneticilik teklifinde bulundu.
Bunun yanısıra federasyın için Ormana başkanlığını destekleyelim teklifinde bulundu.
İlg,nç gelişmeler var,ama en azından federasyon için belirleyici olmayı düşünmeleri güzel bir adım.
Ben kim seçilirse seçilsin bugünkünden daha iyi olacağına inanıyorum.
Burak Güven
23-01-2007, 09:05
Paramı geri istiyorum!
Demirören, yöneticilere "25 milyon $'lık alacağı için 5 adet senet verilsin" yazan karar defterini imzalattı.
Beşiktaş'ta Aksu depreminin ardından ikinci şok Demirören'den geldi. Kulübe verdiği borç 25 milyon doları bulan Demirören, A.Gücü maçına BJK yönetim kurulu karar defterini getirterek yöneticilere "25 milyon dolar borca karşılık Yıldırım Demirören'e 5 adet senet verilmesi uygundur" kararını imzalattı.
ŞOK OPERASYON
Cumartesi akşamı Del Mare Restaurant'ta mevcut yönetimine veda yemeği veren başkan Demirören, aynı gece başlayan Murat Aksu ile gelinen yol ayrımı arifesinde İnönü Stadı'nda da bir ilke daha imza attı. Demirören'in, maç arasında stada gelen yöneticilerden defterdeki kararı imzalatması şok etkisi yarattı.
SEÇİMDE RAKİPSİZ
Kulaksızoğlu'nun çekilmesiyle seçimde rakipsiz kalan, Baltalimanı'nda yapılan zirveden destek alan Yıldırım Demirören'in bu tavrı camiada şaşkınlıkla karşılandı. Demirören'in seçilmesinin garanti olduğu için böyle bir tutum içinde olduğu belirtildi ve 5 senetle alacağını garanti etmek istemesi tepki topladı.
Seçimde tek başına kalması ve bu tutum çok üzücü...
Burak Güven
24-01-2007, 07:26
Murat Aksu ve...
Beşiktaş İkinci Başkanı Murat Aksu’nun, seçime sayılı günler kala sürpriz bir şekilde yeni dönemde yönetimde yer almayacağını açıklamasının yankıları sürerken, bu kez de Başkan Yıldırım Demirören’in, 25 milyon dolarlık alacağı için kulüpten 5 adet senet istediği ve bu amaç doğrultusunda karar defterinin, Ankaragücü ile oynanan Fortis Kupası maçı öncesi İnönü Stadı’na getirildiği iddiası ile çalkalanıyor.
Bu ne yaman çelişki
Kulübün resmi internet sitesindeki açıklamada, “28 Ocak 2007’de yapılacak genel kurul öncesinde başkanımızın alacağına karşılık senet düzenlenmesi konusu düşünülmüş, ancak Yönetim Kurulu kararı alınmamış, dolayısıyla herhangi bir senet düzenlenmemiştir” denirken, Demirören’in yazarımız Atıf Keçeci ile yaptığı görüşmede “Defteri statta görünce, ‘Bunun yeri burası değil, hemen kaldırın’ dedim ifadesini kullanması şaşkınlık yarattı.
5 kişi imzaladı mı?
Öte yandan, kulüp karar defterini ‘tek tek çağrılan’ Süleyman Eren, Sinan Vardar, Kenan Öner, Hüseyin Yücel ve Bülent Deriş’in imzaladığı ileri sürüldü. Sinan Vardar ve Hüseyin Yücel’in, “Bir şeyler imzaladık, ama ne olduğunu bilmiyoruz” şeklinde açıklamaları da, olayın garipliğini tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor. Bu konunun bundan sonra nasıl bir seyir izleyeceği ise tam bir merak konusu. Herkes beklemede.
Demirören listeyi bugün verecek
Başkan Yıldırım Demirören, kesin yönetim listesini bu akşam mesai bitimine kadar Divan Kurulu Başkanlığı’na sunacak. Demirören, mevcut yönetimden Kenan Öner, Bülent Deriş ve Hüseyin Yücel ile yola devam edecek. Başkan, İlhan Durusoy konusunda ise son kararı bugün verecek. İsmi kesinleşen diğer adaylar şunlar: Gülnaz Arsel, Celal Kolat, Ertunç Soğancıoğlu, Levent Erdoğan, Murat Akdoğan, Yağmur Sağnak, Adnan Demirkırdı ve Behçet Ümitlen. Başkan Yıldırım Demirören, camiadan büyük tepki alan Aziz Çankırı ve Hakan Aksoy hakkında ise şimdilik kararsız.
Erkan Özberk
24-01-2007, 10:58
haydaa. bu adam aziz yıldırımlaşmaya başladı. :mad:
Cihan Güngör
24-01-2007, 11:24
Kulübümüz’den Açıklama
Bugün basın yayın organlarında yer alan Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören’in, Kulübümüz’e verdiği 25 milyon dolara karşılık, Yönetim Kurulu imzalı senetler aldığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.
Görev değişikliklerinin söz konusu olduğu Genel Kurul toplantıları öncesinde, Beşiktaş Jimnastik Kulübü’ndeki teamüller gereği, verilen borçlara karşılık senet düzenlenmesi olağan bir uygulamadır.
Nitekim geçmiş yıllardaki seçimler öncesinde de bu uygulama yapılmıştır. 30 Mayıs 2004 Olağanüstü Genel Kurulu öncesinde de mevcut yönetim, Temmuz-Ağustos-Eylül ayları için kendilerine senetler düzenlemiş ve bu senetlerin karşılığı ödenmiştir.
28 Ocak 2007 tarihinde yapılacak Genel Kurulumuz öncesinde Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören’in alacağına karşılık senet düzenlenmesi konusu düşünülmüş, ancak Yönetim Kurulu kararı alınmamış, dolayısıyla herhangi bir senet düzenlenmemiştir. Bu durum Kulübümüz’ün kayıtlarında da açıkça görülebilir.
Kulübümüz Genel Kurul’a giderken hala Olağanüstü Genel Kurul hesapları yapan, bu tarz fikirler taşıyan tüm zihniyetleri Beşiktaşlı duruşuna göre davranmaya davet ediyoruz.
Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız,
BEŞİKTAŞ JK
BJK.com.tr <==> 23.01.2007 12:40
Burak Sığırcı
24-01-2007, 12:26
Defteri imzaladık
Beşiktaş'ta Demirören, alacaklarına karşılık senet istemesi ve kulüp defterini İnönü'ye getirterek imza toplamasını yalanladı. Fakat yöneticiler Vardar, Gencer ve Eren noktayı koydu: "Defteri imzaladık".
Beşiktaş'taki "Senet operasyonunu" dün Türkiye, SABAH'tan öğrenirken, yöneticilerden Sinan Vardar, Kemal Gencer ve Süleyman Eren, A.Gücü maçında İnönü Stadı'na gelen kulübün karar defterine imza attıklarını açıkladı. 25 milyon dolar alacağı için kulüpten 5 adet senet isteyen ve bu kararı da stada getirttiği karar defterine imza attırarak resmileştirmek isteyen başkan Yıldırım Demirören, dün kulübün internet sitesinden iddiaları yalanladı.
Aksu- Çağlar imzalamamış
Fakat dün gazetemize davet ettiğimiz altyapıda önemli hizmetleri olan yönetici Sinan Vardar, "Bu olayı niçin yalanladılar anlamak mümkün değil. Yıldırım Demirören'in alacaklarına karşılık senet alması en doğal hakkı. Daha önceki yönetimde de böyle durumlar olmuş. İlginç ve şaşırtıcı olan şu. Bir gün önce hep birlikte yemekteydik. O zaman niye imzalattırılmadı da apar topar maça getirtildi. Maçta karar defteri tribünde dolaştırıldı, herkes gördü. Ben görünce çok şaşırıp Avukat Ömer'e (Budak) sordum ve kızdım. İnceledim içinde başkanın 25 milyon dolarlık alacaklarına karşılık senetler verilmesini onaylayan karar vardı. En son ben imzaladım. Hemen hemen tüm yöneticilere imzalatılmış. Ama Murat Aksu ve Can Akın Çağlar'ın imzasını görmedim. Başkan bunu çıkıp söylese doğal hakkıdır. Karşılaşmadan 15 dakika sonra stat çıkışı toplanıp imza da atabilirdik" dedi.
Defter stada geldi!
Yeni yönetimde yer almayacağını açıklayan Kemal Gencer de "Defterin stada getirildiği de, Başkanımız Demirören'in alacaklarına karşılık senet verilmesini onaylayan karara imza attığımız da doğrudur" diye konuştu. Bu konuda Süleyman Eren ise "Biz Beşiktaş için hiçbir imzadan kaçınmadık. Ben de maç sırasında fazla incelemeden imzaladım" ifadesini kullandı.
FATİH DOĞAN/SABAH
Vedat Hamzacelebioglu
24-01-2007, 15:01
Kulübe harcadığı parayı istemesi doğal.Tüzüğümüzde de karşıt bir ifade yok.Ama basına yansıma şekli hiç de hoş değil.
Beşiktaş için yapılan her doğruda başkanımızın yanında olacağımı,her yanlışında da
acımasızca eleştireceğimi belirtmek istiyor,kongrenin Beşiktaş'a hayırlı olmasını diliyorum.
Gökhan Gürses
24-01-2007, 15:08
beşiktaş aşkını parayla ölçen bir başkanımız var. 25 milyon dolar onun için daha öncelikli. reklamımıda yaparım kulübe verdiğim borcuda alırım diyor.
Cihan Güngör
24-01-2007, 15:47
Rezillik diz boyu.
Kayhan Kaya
24-01-2007, 15:48
ÜZÜNTÜM şudur ki para konuşacak.! vefa değil...
Arda Can
24-01-2007, 16:34
beşiktaş tan çok kendi çıkarını düşünen bir başkanımızın olması acı verici..
Eren Cemaloğlu
24-01-2007, 17:41
beşiktaş tan çok kendi çıkarını düşünen bir başkanımızın olması acı verici..
aynı zamanda bu adamdan kurtulma ihtimalimizin olmayışı da acı verici:mad:
Mustafa Ozyurt
24-01-2007, 18:31
Başkanımız Listesini Divan Kurulumuz’a Verdi
24.01.2007 16:09
Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören, 28 Ocak Pazar günü gerçekleştirilecek Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantımız için oluşturduğu yeni Yönetim Kurulu listesini, Yönetim Kurulu Üye Adayları ile birlikte Divan Kurulu Başkanımız Sayın Şeref Nasır'a takdim etti.
Akaretler'deki Kulüp Binamız'da Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören, listesini Divan Kurulu Başkanımız Sayın Şeref Nasır’a sunarken, “Beşiktaş için çalışacak, yönetecek ve faydalı olacağına inandığım arkadaşlarımla yönetimimizi oluşturdum .Tarihi başarılara hep beraber bu yönetim kurulumuzla imza atacağımıza inanıyorum. Ayrıca görev süresi biten ve her zaman yanımda olduğunu bildiğim eski yönetici arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Genel Kurul’a giden Beşiktaşımız’da daha bugünden olağanüstü genel kurul söylemini dile getirenleri tek yumruk olmaya davet ediyorum. Camiamız’ın yeni seçilecek yönetim kurulumuzun da her zaman arkasında olmasını istiyorum. Bu Beşiktaşlılık görevidir. Herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca şunu söylemek istiyorum ki benim Yönetim Kurulum’da asil üye ya da yedek üye diye birşey yoktur. Herkes aktif olarak görevde olacaktır” açıklamasını yaptı.
Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören’in yeni Yönetim Kurulu listesi şu isimlerden oluşuyor:
Sayın Yıldırım Demirören Başkan 6748
Sayın Ertuğrul Kumcuoğlu 2853
Sayın Kenan Öner 3465
Sayın Ertunç Soğancıoğlu 10751
Sayın Levent Erdoğan 9265
Sayın Behçet Ümitlen 3837
Sayın Numan Ceyhan 17747
Sayın A. Celalettin Kolat 5141
Sayın Halim Aydın 17033
Sayın Hüseyin Yücel 11980
Sayın İlhan Durusoy 2669
Sayın A. Gülnaz Kudunoğlu Arsel 17874
Sayın Bülent Deriş 10757
YEDEK ÜYELER
Sayın Nedim Sarsmaz 4914
Sayın M. Emir Tamer 9455
Sayın Murat Çelik 10816
Sayın Hakan Aksoy 10634
Sayın Şeref Yalçın 18240
Sayın Mayir Berk 13054
http://img267.imageshack.us/img267/6015/466920611cl.png
başkanın eller yine kenetlenmiş:)
Ömer Tunar
24-01-2007, 22:12
Kongreye sayılı günler kala Yıldırım Demirörenin listesi belli oldu.
25 milyon$'ı istemesi veya garanti altına alması bana tuhaf gelmedi bana yanlış gelen koskoca Beşiktaş klübünün karar defterinin stada kadar getirilmesidir.
Hep bana soruyorlar niye Yıldırım Demiröreni destekliyorsun diye sebebini şu şekilde açıklıyorum; Yıldırım Demirören,Serdar Bilgili yönetiminden büyük bir enkaz almıştır.Serdar Bilgili yönetiminin istifası sonucunda çok kısa sürede yeni antrenörü yeni transferleri yapmak zorunda kalmıştır.Yaşlı futbolcuları ve demoralize olmuş futbolcuları göndererek devrim yapmaya kalkmıştır.
Ve asıl önemli olan konu ise başkan olabilmesi için gerekli oyları toplayabilmek için camiadaki kongre üyeleri ile oy pazarlığına girmek zorunda kalmıştır.
Hangisi girmediki seçimden önce Levent Çiftler Fikret Ormanı destekledi.
Siyah Beyaz,Bjk Dostları Yıldırım Demiröreni desteklediği açıklandı.
Ve sonucunda daha çok maddi söz verebildiği için Yıldırım Demirören başkan olmuştur.Bana tepki gösterebilirsiniz ama maalesef bu böyledir.
Serdar Bilgili döneminde seçilirken Siyah Beyazdan Hüseyin Micanı yönetime almasının en büyük sebebi Siyah Beyazdan oyları toplayabilmek değilmidir.
Levent Çiftler seçimden bir gece önce Fikret Orman için çalışırken niye seçimden sonra Yıldırım Demirörenci olmuştur.Bu olaylar uzar konumuza dönelim.Yıldırım Demirören tanımadığı kişileri seçmesinden dolayı yönetim kurulunda 1 ay içinde çok sayıda istifalar olmuştur.Ve maalesef klübü çok az kişi ile yönetmek zorunda kalmıştır.
Bence bizim en büyük sorunumuz camia içindeki rantçılardır.Bunlardan kurtulmamımızın en güzel yolu ise Özer ağabeyin önerdiği 100 bin üye kampanyasını hayata geçirmektir.İnanın bana bu işten en karlı Beşiktaş klübü ve başkanları çıkacaktır.Oraya gelen başkan kendi seçilmeme korkusu taşıdığı için kendi istediği isimleri maalesef getiremiyor.
Şimdi Yıldırım Demirörenin elinde çok önemli bir şans var tek liste halinde seçime girecektir.Beşiktaşı layık olduğu en yüksek yerlere taşıyabilmesi için çok güçlü yöneticiler almak zorundadır.Zaten kendisininde son şansıdır.
Şu anda açıklanan yönetim kurulunda çok tanıdığım isimler yok ama Özer ağabey tanıdıkları ile ilgili bir sanırım bir açıklama yapacaktır.Ama tahmin ettiğim kadarıyla çok güçlü bir yönetim kurulu oluşturulmamış gibi geliyor.
Zaten Murat Aksu gibi çok güçlü bir yöneticinin bırakması iyice güç kaybına uğratmıştır.
Şu anda muhalefet olan arkadaşlardan ricam ne olursa olsun Yıldırım Demiröreni desteklememiz gerekmektedir.Tek liste girdiği seçimde bile yönetici yapacak adam bulamaması ve yalnız bırakılması çok yanlıştır.Seçimden önce 35 kadar önemli kişi toplanmıştır ve Yıldırım Demiröreni destekleme kararı almıştır.Şimdi soruyorum bu nasıl bir destektir.Demirörenin y.k girilmemesi için baskı yapmak ne kadar doğrudur.Sizin Beşiktaşlılığınız sadece kendi başkan adayınız kazandığı zamanmı ortaya çıkmaktadır?Nasıl olsa Demirören bu işe götüremez bırakır biz o zaman aday olalım diyen kişiler bu taraftarı kandırabileceğinizimi zannediyorsunuz.
Tabiki Yıldırım Demirören başarısız olmuştur.Ama aday olup o borçları kapatmak istemesi onun en doğal hakkıdır.Bizim taraftar olarak takıma destek olmaktan başka çaremiz yoktur.
Bizler bence Yıldırım Demiröreni muhalefet değil klüp bu durumdayken aday olmayanları eleştirmeliyiz.
Saygılar
Özer Özçetin
24-01-2007, 23:38
Benim için birincil öncelik elbetteki Beşiktaştır,o listede yer alan bazı isimleri camia gibi ben de yakından tanıyorum.Av.L.Erdoğan katkı sağlayabilecek değerli bir büyüğümüzdür,aynı şekilde Behçet Ümitlen yıllarca Seba tarafından hep yedek yönetici olarak İsmail Ünalla beraber yer almıştır.Ayrıca yedek listede yer alan Hakan Aksoy[Suadiyeli Hakan]25 yıldır tribüne emeği geçen bir arkadaşımdır,aynen uzun bir süre yurt dışında olup Beşiktaştan uzak kalan ama tribüne emek veren Şeref Yılmaz[Maltepeli Yanki] gibi.
Yıldırım Demirören yönetimlerinin yanlışlarını forumlarda,zaman zaman Birgün gazetesinde dile getirdim,yeni bir nefes katamadığını,camiayı ileriye taşıyamadığını,sportif başarılardaki eksilerini,maddi olarak verdiği kayıpları,geleceği ipotek altına alacak anlaşmalara imza attığını,üye kayıtlarındaki sorunları,özkaynağı yok denecek şekle soktuğunu,basket takımının yanına eklenen ismi,sponsor anlaşmalarındaki teslimiyetleri,ecdad yadigarı yerleri fenerli işadamlarına vermesini vs. hep yanlış bulup eleştirdim.
Ama bu saatten sonra Demiröreni destekliyorum.
Niye mi.
Öncelikle sadece muhalefette ve gündemde kalmak adına sadece açıklamalrda bulunanlara inat,Beşiktaşı sahipsiz bırakıp köşeye çekilenlere inat,görev teklif edildiği halde başka ismleri almazsan yokum diye diyet isteyenlere inat,Demiröreni destekliyorum.
Bu asla bir ricat falan değildir,bu asla kötünün iyisini desteklemek hiçdeğildir.Bu sadece yaptığı yanlışlara rağmen,bırakıp kaçmadı diye tekrar görev almak zorunda kendini hisseden bir insana manevi destek içindir.Artık Demirörene düşen en büyük görev de acilen son dönemin muhasebesini yapıp 2007 den itibaren yanlışlara son vermektir.Futbolcu transferinde yetki verdiği menajerlerle çalışmayı gözden geçirerek yeni bir kadroya yönelmesi,özkaynağın başına sorumlu olarak Serpil Hamdi Tüzünü davet etmesi,basketboldeki anlamsız sponsorluğa ve isim temizlemesine gitmesi,adına store denen yerleri daha işlevsel hale getirmesi ve kaynak için,doğrudan demokrasi için tüzük kongresini toplayıp makul bir girdiyle üye kampanyası başlatması.
Zaten bunları hayata geçirdikten sonra,o koltuk kendisine yakışacaktır ve bırakmadıkça kimse indiremeyecektir.
Aksi halde,yeni yönetim dönemi asla 3 yıl sürmez....
Burak Güven
25-01-2007, 07:25
Beşiktaş’ta pazar günü yapılacak seçime tek aday girecek olan Yıldırım Demirören yönetim listesini dün açıkladı. Camiadan büyük tepki alan ekip nedeniyle başkan sıkıntılı. Listeye güvenmeyen kongre üyelerinin ise tek umudu futbol takımı...
Başkan Yıldırım Demirören, seçime tek liste halinde gireceği için beklentiler büyüktü. Camia Demirören’in, daha önce Serdar Bilgili’nin hatasını tekrarlamayacağını düşünüyordu. Ama beklenen olmadı. Deyimi yerindeyse; dağ fare doğurdu..
Demirören bu pazar günü yapılacak olan kongre öncesi yaptığı açıklamada, “Listeyi tek başıma yapacağım. Yeni yüzleri, Beşiktaş’ın içindeki değerleri ekibime katarak, farklı bir anlayış ve elini taşın altına koyan ekip kuracağım. En az 6-7 kişi kulübe para verip icraatın içinde olacak. Herkesi kucaklayan liste yolda” diyordu.
Ama başkan etki altında kaldı. Yönetime girmek için araya, bakanlar, milletvekilleri, devletin çeşitli kademeleri, camianın önde gelen isimleri, eski başkanlar, belediye başkanları, siyasi parti liderleri kısacası akılınıza kim gelirse adamını bulan, yönetimde koltuk kapma uğruna büyük çaba sarf etti.
Aynı durum Serdar Bilgili’nin son döneminde gerçekleşmişti. Bilgili tüm uyarılarımıza rağmen, yönetim listesini, ‘Nasıl olsa tek adayım’ diyerek yapmış ve birkaç ay sonra olağanüstü kongre kararı almıştı.
Şimdi camia benzer bir döneme girdi. Daha listeler açıklanır açıklanmaz, telefonlarımız kilitlendi. Ortak görüş şuydu; Bu yönetim Bilgili’den de beter. Mart ayına varmaz seçime gidilir.
Bu tepkilerin bazılarını, beklentilerin gerçekleşmediği için kırgınlıklara, kızgınlıklara bağlamak mümkün. Ancak görünen köy de kılavuz istemiyor.
Başkan’ın hem de karşısında hiçbir aday yokken, önünde Bilgili’nin henüz hafızalarda kalan örneği varken, hiçbir gruba ve kişiye bağımlı durum da ortada yokken, böyle ekip kurmasını doğrusu yadırgadık.
Şunu da söyleyelim; biz ve başkaları kim ne derse desin bu saatten sonra geçmiş olsun. Şöyle ki; eğer Demirören, hükümette bulunan bakanlar kurulunu(!) yönetime alsaydı bile, benzer tatminsizlikler ortaya çıkardı. İşin özü şu; başkanın ipi futbol takımının elinde. Camiayı, yönetimdeki isimler falan değil; şampiyonluk ve kupa ilgilendiriyor. Takımın da durumu ortada olduğuna göre, yeni yönetimi çok zor bir dönem bekliyor.
Arada fark yok
Tüzük gereği 12 asil ve 6 yedek üyeden oluşan, yönetim kurulundaki 18 kişilik listeye baktığımızda, genelde aynı tip isimlerin olduğu dikkat çekiyor. Oysa, beklenti, özellikle maddi durumu çok iyi, yumruğunu masaya vurduğunda ses getirebilen, transferde etkili ve akılcı yol bulan karakterlerden yanaydı.
Demirören; futbolun patronluğunu 2 milyon dolar borç verecek olan Celal Kolat’a bırakacak. Ama Kolat ilk günden pes etti. “Benden başka para verecek kimse yok. Bu iş nasıl gidecek. Hatta son saatlerde çıkmak için mücadele verdim ama olmadı. Böyle gitmez” diyerek yakın çevresine dert yandı.
İşte liste
Ertuğrul Kumcuoğlu:
Siyasi, politik ve özel iş yaşantısındaki kariyeri ortada. Cumhurbaşkanlığı için adının geçmesi boşuna değil. Ancak Kumcuoğlu, kulübün hep dışında kalmış bir isim. İç yapıyı, başkanlık sistemini, yönetim dinamiklerini bilmiyor. Koltuğuna oturduğu Murat Aksu, ise bunun tam tersiydi. Yine de tecrübesi ile bu handikapları ortadan kaldırmaya aday. Milletvekilliği esnasında aleyhine açılan davalar, dokunulmazlığının kaldırma girişimleri fırına sürülmeye başlandı.
Kenan Öner:
Başkana ailece çok yakın olması ile ön plana çıkıyor. Genel sekreterlik görevini eksiksiz yapmasına rağmen, yönetim içindeki görüş ayrılığı üstüne yüklenmişti. Fakat başkan ona çok güveniyor.
Ertunç Soğancıoğlu:
Dışarıdan kulübün mali portresini yapan kişiydi. Buna rağmen, başarısızlığa rağmen katlanan borcu, başta Fulya olmak üzere çeşitli anlaşmalarla kırmak için şimdi daha da etkili olacak. Tigana’ya karşı olan tavrını sezon başı açıklaması ile biliniyor.
Levent Erdoğan:
Yönetimin ağır topu denilen tek isim. Eski Asbaşkan, hukuksal, idari ve futbol takımındaki projelerinin yanısıra, İnönü Stadı projesi ve yerli hoca ile çalışma arzusunu her fırsatta dile getiriyor.
Behçet Ümitlen:
En çok tepki alan isimlerin başında geliyor. Ama O sesiz sedasız işini yapanlardan. Kulübün üye tabanını iyi bilen biri.
Numan Ceyhan:
Kulübün önünden bile geçmeyen(!), Ceyhan’ın yeni dönemde nasıl icraatları olacak bilinmiyor.
Celal Kolat:
Para veren tek isim. Futbol şubesini eski menacer Sinan Engin’i, profesyonel anlamda yanına alarak başarıya ulaştırmak için çalışacak. Futbol bilgisi ile öne çıkarken, ters ve aklına gelen her şeyi alenen açık konuşması ile biliniyor.
Halim Aydın:
Nakliyecilik yapan Aydın, Murat Akdoğan’ın yerine listeye dahil oldu. Başkan adaylarından Affan Keçeci’nin listesinde yer alan ve kulübe para vereceği ileri sürülen Akdoğan, “Ben para vermem, ama parayı çok iyi yönetirim” deyince koltuğunu Aydın’a kaptırdı. Aydın’ın durumu da meçhul!
İlhan Durusoy:
Son anda ekibe dahil edilen Durusoy, kulübün tesisler ve yatırımları ile olan ilgisini sürdürecek.
Gülnaz Arsel:
Nükhet Kalkavan’dan sonra kulübün ikinci bayan yöneticisi. Tek farkı, Kalkavan’ın aksine asil üye olması. Arsel, genç ve dinamik kişiliği, eğitimi iş alanındaki uzmanlığını, kulübün basın halkla ilişkiler ve iletişim alanına yansıtıp, çıtayı daha yükseltmesine kesin gözüyle bakılıyor.
Bülent Deriş:
Önce grup siyah-beyazın kurulmasında öncülük etti. Ardından ayrılıp Beşiktaş Dostlarını kurup daha da ileriye taşıyıp yönetime girmişti. Deriş kısıtlı imkanlarla başında bulunduğu amatör şubeleri kulüp tarihinin en başarılı dönemini yaşattı. Ayrıca kulislerin en etkili ismi olarak göze batıyor.
Yedekler piyangodan çıktı!
Onursal Başkan Süleyman Seba, Serdar Bilgili ve Yıldırım Demirören yönetimleri, devirlerini firesiz kapatamadılar. Hem de bu üç başkan döneminin en etikli isimleri çeşitli nedenler yüzünden yönetime erken veda ettiler. Bu geleneğin sürmesini garanti gören kongre üyeleri yedek de olsa listede yer almak için çalmadık kapı, başvurmadık merci bırakmadılar. Son saate kadar sürekli değişen listeden çıkanlar ise asillere nazaran daha büyük hayal kırıklığı yarattı.
Nedim Sarsmaz:
Levent’te özel klinik işleten Dr. Srasmaz altyapı komitesinde de görev yapıyordu. Sarsmaz için dernekler komitesi başkanı Güven Kulabaş’ın aracılık yaptığı biliniyor.
Emir Tamer:
Reklam işi ile uğraşan Tamer, gazeteci Rauf Tamer’in oğlu. Çok eski üye olmasına rağmen kimse tanıyıp, bilmiyor. Kulübün hiçbir organı ya da organizasyonunda yer almadığı gerekçesi ile tepki alıyor.
Murat Çelik:
Seba döneminde yedek olarak yönetime alınmış, ancak sonunu görememişti! Çelik’in Başkent’ten birçok emekli paşayı aratıp, yönetime girmesi konuşuluyor. Seba döneminde silik kalan Çelik’e karşı başta Ankara olmak üzere camianın öfkesi dinecek gibi görünmüyor.
Hakan Aksoy:
Grup siyah-beyazın yönetim için önerdiği iki isim vardı. Adem Akçay ve Hakan Aksoy. Akçay yoğun işleri yüzünden görev almayınca Aksoy yedek koltuğa oturdu. Geçmiş dönemde BJK Store’lere mal satıp, şimdi yönetimde yer alması dikkat ve tepki çekiyor.
Şeref Yalçın:
Hasan Bozkurter’in yerine listenin Divan Kurulu’na verilmesinden yarım saat önce listeye alındı. Bir dönem altyapı komitesinde de görev yapan Yalçın, özverili çalışmaları ile öne çıkıyor.
Mario Berk:
Önce 3 milyon Euro vereceğim diyerek, başkanın asil listesinde yer almasına kesin gözüyle bakılan Berk, babasından para için izin alamayınca liste dışı kalmıştı. Ancak O da, basındaki bazı dostlarını araya koyarak yedek de olsa ekipte yer alabildi.
Kongreye dikkat
Listelere karşı olan tepki, cumartesi günü yapılacak olan Mali ve İdari Genel Kurul’a taşınıyor. Daha seçim arifesinde muhalefet şemsiyesini açacak olan kongre üyeleri, katılımın çok olması için uğraş veriyor. Muhalif kanat pazar günkü seçim kongresindeki tavır için ise kararsız. Ortaya iki seçenek koymuşlar. Ya, Akatlar’a gelip beyaz oy atacaklar, ya da seçime gelmeyip katılımı olabildiğince aza indirip, güvensizlik duygu yaratmaya çalışacaklar.
İktidar kanadı ise olaylardan haberdar olup, herkesi seçime katılıp sağduyulu olmaya davet ediyor.
Beşiktaş’ta her seçim dönemi olduğu gibi, bu kez de kongreler gündem oluşturuyor. Tek adaylı bile olsa, üst üste yapılacak iki kongre, camiaya renk veriyor.
Orhan YILDIRIM
Murat Aksu yorum yapmadı
Başkan Yıldırım Demirören’le düştüğü görüş ayrılığı nedeniyle listeye girmeyi kabul etmeyen Murat Aksu yorum yapmadı. Ancak Aksu’nun yönetici arkadaşlarına, “Sanırım neden tepki koyup ayrıldığımı, listeyi görünce daha iyi anlamışsınızdır” diye yakındığı ileri sürüldü. Bu arada Aksu’nun hafta sonu yapılacak her iki kongreye de katılmayıp, daha sonra yazılı açıklama yapmakla yetineceği bildirildi.
Bozkurter tepkili
Kendisine söz verilmesine rağmen son anda liste dışı kalan Hasan Bozkurter isyan etti. Her zaman başkanın arkasında durduğunu söyleyen Bozkurter, “Anamızın karnından yönetici olacağız diye doğmadık. Beşiktaş’a hizmet için, koltuk gerekmez. Ancak kulübün en üstündeki kişilerin ağzından çıkan söz, senet olmalı. Oyumu, söz verdiğim üzere, sözünü tutmayanlara vereceğim. Ancak cumartesi günü mali kongrede gerçek muhalefetin yüzünü göstereceğiz” dedi.
Vardar’ın yeri boş kalacak
Beşiktaş Altyapı Sorumlusu Sinan Vardar’ın yerine atama yapılmayacak. Başkan Demirören, “Dışarıdan komite kurup direkt olarak kendime bağlayacağım. Sayın Vardar bu konuda Türkiye’nin bir numarasıydı. Kulübün en başarılı altyapı çalışmalarını gerçekleştirdi. Yoğun işleri nedeniyle bizimle devam edemedi ancak yönetim dışından her zaman desteğini sürdürecek” diye konuştu.
Diren Eren Bolat
25-01-2007, 14:16
Artık Ne Olursa Olsun Demirörene Sonuna Kadar 2010 a Kadar Destek Çıkılmalı Eger Destek Değil Köstek Olacaksan Şimdiden Ol Adaylığını Koy...
Listeye Bakacak Olursakda Prim Peşinde Olmayan İnsanları Görüyorum Ama Sadece 3 İsimi Tanıyorum Diğerlerine Yabancıyım
Ertuğrul Kumcuoğlu Kenan Öner Bülent Deriş
Ertugrul Kumcuoglu veya Kenan Önerin Asbaskan Olacagını Dusunuyorum
Burak Güven
26-01-2007, 08:52
Ve Aksu konuştu
Son anda Yıldırım Demirören’in listesinden ayrılan Beşiktaş İkinci Başkanı Murat Aksu, FANATİK’e ilginç açıklamalarda bulundu.
26.01.2007
Sessizliğini bozdu
2.5 yıl Beşiktaş İkinci Başkanlığı görevini yaptıktan sonra yeni dönemde sürpriz bir şekilde Yıldırım Demirören’in listesinde yer almayan Murat Aksu, sessizliğini FANATİK’e bozdu. Siyah-Beyazlı camiaya hizmet ettiği için gurur duyduğunu ancak Başkan Yıldırım Demirören’le fikir ayrılığı nedeniyle yollarını ayırdıklarını ifade eden Aksu, gündem yaratacak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Söz Murat Aksu’da...
‘Daha iyisi olurdu’
“Benim, Sayın Başkan’a söylediklerimi şimdi tüm medya ve camia konuşuyor. Kendisine, yönetim listesine alacağı isimleri söylediğinde yanlış tercihler kullandığını belirttim. Son seçimde 4 başkan adayı vardı. Bu nedenle listede bazı aksaklıklar oluşmuştu. Şimdi geçmiş yönetimden daha iyi bir liste kurmamız gerektiğini söyledim. Ancak Demirören beni dinlemedi ve sonuç ortada. Oysa çok daha iyi bir liste kurulabilirdi.”
‘Destek zamanıdır’
“Beşiktaş ve Yıldırım Demirören bu şansı iyi kullanamadı. Benim de böyle benimsemediğim bir yönetim içerisinde bulunmam söz konusu olamazdı. Ancak şimdi susup, destek olma zamanıdır. Beşiktaş büyük bir camiadır. Demirören Yönetimi’nin görev süresi bitinceye kadar her kesimin kucak açması ve destek vermesi gerekir. Sıkıntıları ve görüş ayrılıklarını içimizde bitireceğimize inanıyorum”.
Özer Özçetin
26-01-2007, 16:10
İlginç bir kongre olacak,yönetim için tek liste ama diğer kurullar için bir çok isim yarışacak.Ama en büyük ses mali kongrede çıkacak gibi.Kulüp taşınmazlarının satışı için bir madde oylanacağı söyleniyor.Ecdad yadigarı olan taşınmazların satılması için üyelerden yetki alacak bir madde eğer oylanır ve kabul görürse Beşiktaş için gelecek günlerdeki felaketin son noktası konmuş olur.Bununla ilgili bir yazıyı kaleme alan Plazayı satalım borçları ödeyelim diyen Yemen Ekşioğlu ve aynı paralelde bir yazı kaleme alan Atıf Keçeci Fanatik gaztesiyle yollarını ayırdı.Tepkinin ve etkinin Beşiktaşlı tarihi şahsiyetlerden geldiği sanılıyor.Süleyman Seba döneminde Vakıf kurulsun ve taşınmaz değerler vakfa devredilsin satılmasın gibi bir proje vardı ne yazık ki o zaman ki genel kurul üyeleri buna teveccüh etmemişti.Bugün ise konuşulan kira gelirlerinin borcu kapatmadığı ve satışın tek çare olduğudur.
Ömrünü Beşiktaşa vakfederek bir çok değeri camiaya kazandıran Ecdadın bıraktığı mazi ve tarih yara alamadn bu konu kapanmalıdır.Yarınlarda geçmişimizle övünebilmek için satmak değil korumak ve geliştirmek zorundayız.Genel kurul üyeleri Beşiktaşın kurtuluşu için bir şeyler yapacaksa,öncelikle makul bir girişle üye kampanyasını başlatacak önergeyi sunup oylasın,Beşiktaşı ancak Beşiktaşlılar kurtarır,satmak çözüm değil ihanettir.
Burak Uyak
26-01-2007, 22:24
Yıldırım Demirön'in Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu engelleme kompleksi henüz yankısını yitirmemişken şimdi de kara paralarını kurtarma telaşı çıktı ortaya.Beşiktaş'a sermaye gözüyle bakan bir başkan ve buna engel olamayan kocaman bir kitle bunun esprisi kalmadı artık!
vBulletin v3.6.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.