Orijinalini görmek için tıklayınız : Transfer Maliyetleri
Akin Akoglan
08-07-2009, 18:56
Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş., Matteo Ferrari, İsmail Köybaşı, Erhan Güven ve Rıdvan Şimşek'in transferleriyle ilgili olarak İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na özel durum açıklamaları yaptı.
Matteo Ferrari ve İsmail Köybaşı için yapılan açıklama şöyle:
"Şirketimiz, Genoa’nın futbolcusu Matteo Ferrari’nin ve Gaziantep Kulubü futbolcusu İsmail Köybaşı’nın transferleri konusunda; futbolcular ve Kulüp’leri ile anlaşmaya varmıştır.
-Mateo Ferrari’nin sözleşme fesih bedeli olarak Genoa Kulubü’ne 4.500.000 EURO ödenecektir. Futbolcunun kendisi ile 4 yıllık, 2009-2010, 2012-2013 sezonları arasında, Yıllık 2.500.000 EURO ödenmek üzere sözleşme imzalanmıştır.
-İsmail Köybaşı’nın sözleşme fesih bedeli olarak Gaziantep Spor Kulubü’ne 5.500.000 EURO ödenecektir. Futbolcunun kendisi ile aşağıdaki şartlarda 4+1 yıl opsiyonlu sözleşme imzalanmıştır.
2009-2010 sezonu için 500.000 TL garanti ücret ve 20.000 TL maç başı
2010-2011 sezonu için 550.000 TL garanti ücret ve 20.000 TL maç başı
2011-2012 sezonu için 600.000 TL garanti ücret ve 25.000 TL maç başı
2012-2013 sezonu için 650.000 TL garanti ücret ve 25.000 TL maç başı ücreti ödenecektir."
Erhan Güven ve Rıdvan Şimşek ile ilgili yapılan açıklama şöyle:
"Şirketimiz Erhan Güven ve Rıdvan Şimşek'le ile sözleşme imzalamıştır.
- Futbolcu Erhan Güven’le 2 yıl + 1 yıl opsiyonlu olmak üzere, 2009-2010 sezonu için; 300.000 TL garanti ücret ve 20.000 TL maçbaşı ücreti ödenecektir. 2010-2011 sezonu içinse yapılacak ödemeler TEFE/ÜFE oranında artırılacaktır.
- Futbolcu Rıdvan Şimşek’le, 4 yıllık aşağıdaki şartlarda, sözleşme imzalamıştır.
2009-2010 sezonu için; 300.000 TL garanti ücreti ve 15.000 TL maç başı
2010-2011 sezonu için; 350.000 TL garanti ücreti ve 20.000 TL maç başı
2011-2012 sezonu için; 400.000 TL garanti ücreti ve 25.000 TL maç başı
2012-2013 sezonu için; 450.000 TL garanti ücreti ve 25.000 TL maç başı ücreti ödenecektir."
Tuncer Döğer
08-07-2009, 19:13
İsmail Köybaşı’nın sözleşme fesih bedeli olarak Gaziantep Spor Kulubü’ne 5.500.000 EURO ödenecektir _) ucuza kapatmışız
Sezgin Akcelik
08-07-2009, 19:30
bakalım bu sefer verdğimiz paraların hangi/leri çar çur olarak demirörene borçlanmış olacaz yanlıs_!
Taylan Kurt
08-07-2009, 20:27
deli ibo ismayilide yedek bırakırsa para çöpe gider ki bana öyle geliyor ibo yine yedek bırakır kaç tane adam geldi kalıcı olmadı kaç yabancı geldi kalıcı olmadı. geçen bir röportajında da halan oynama istedini söyliyordu deli ibo...
Ethem Kelmendi
08-07-2009, 20:49
Ya gel de çıldırma gel de delirme ya :@
Ufuk Biyik
08-07-2009, 20:56
oldumu başkana borç 100milyon dolar felan
Sercan Çıracıoğlu
08-07-2009, 22:22
İnşallah altından kalkabilirler...
Oguzhan Dogan
09-07-2009, 18:59
Yuh sene lig bittiğindebi başlık açmıştım ''Kasamız dolacak'' diye ama şimdi bakıyorumda boşalmış
Ufuk Biyik
09-07-2009, 22:20
Yuh sene lig bittiğindebi başlık açmıştım ''Kasamız dolacak'' diye ama şimdi bakıyorumda boşalmış
o senin kasa dolacak diye açtığın başlıkta para başkana olan borcun 4te1 yani o kasa hiç dolmuyacak bu yönetim zihniyetiyle kardeşim
Namik Kartaloglu
09-07-2009, 22:26
TFF sampiyona ne kadar veriyor bilen varmi?
Yayinci kurulus Sampiyona ne veriyor?
Diger kuruluslarin sampiyonluk primleri?
UEFA nin primi?
Bunlar hesaplanabilse cok iyi sonuc cikar ama kapali kutu bu primler. Bir de sivasspor eger elemeleri gecemezse zaten 10 milyon EURO para direk kasamizda. Bence karamsar olmamak lazim. Kazin gelecegi yerden tavuk esirgenmez diye bir atasözu var. Ha beceremeyiz mi diyorsunuz, hemen elenirmiyiz mi diyorsunuz o zaman tum yatirim lige yönelik olmus olur. o da ikinci yil yani bu baslayacak sezon icin bir yatirimdir.
Mustafa Şengezer
10-07-2009, 14:24
UEFA nin primi?
Bunlar hesaplanabilse cok iyi sonuc cikar ama kapali kutu bu primler. Bir de sivasspor eger elemeleri gecemezse zaten 10 milyon EURO para direk kasamizda. Bence karamsar olmamak lazim. Kazin gelecegi yerden tavuk esirgenmez diye bir atasözu var. Ha beceremeyiz mi diyorsunuz, hemen elenirmiyiz mi diyorsunuz o zaman tum yatirim lige yönelik olmus olur. o da ikinci yil yani bu baslayacak sezon icin bir yatirimdir.
biz şampiyon olunca diyerleriyle fazla bir fark olmaz...ama diyerleri şampiyon olursa bir bakarsınız fark yarı yarıya.BEŞİKTAŞIZ YA
Namik Kartaloglu
10-07-2009, 19:28
biz şampiyon olunca diyerleriyle fazla bir fark olmaz...ama diyerleri şampiyon olursa bir bakarsınız fark yarı yarıya.BEŞİKTAŞIZ YA
Anlamadim.
Mustafa Şengezer
11-07-2009, 14:01
Anlamadim.
abi dedin ya tff şampiyona ne kadar veriyor ya da yayıncı kuruluş...hatırladığım kadarıyla bu sezon şampiyona tff ve yayıncı kuruluş tarafından verilen paralarda bir azalma olmuş ve buda 2008-2008 sezonuna da yansıycakmış.yani geçen senenin şampiyonlarına göre daha az para almamız söz konusu...
Akin Akoglan
11-07-2009, 14:58
UEFA nin primi?
İki kupa kaldırdı tarihi gelir yakaladı
Fortis Türkiye Kupası’nı kaldırıp 6 yıl sonra Süper Lig şampiyonluğuna uzanan Beşiktaş’ın kasası doldu.
Performans primi olarak dağıtılan yayın gelirleri, sponsorluklar, Kartal Yuvası ve şampiyonluk gelirleriyle Beşiktaş’ın 2008-2009 sezonu gelirleri 100 milyon doları geçti.
Önce Fortis Türkiye Kupası’nı kazanan ardından da Turkcell Süper Lig’de şampiyonluk ipini göğüsleyen Beşiktaş, tarihi gelir elde etti. Maç hasılatı, sponsorluk gelirleri, saha içi reklamlar, performans pirimi ile yayın hakları, lisanslı taraftar ürünleri, transfer gelirleri, isim hakkı ve gayrimenkul kazançlarıyla Beşiktaş 2008-2009 sezonunda 100 milyon dolardan fazla para kazandı. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde Türkiye’yi temsil eden tek takım olursa bu gelirleri daha da artıracak.
PERFORMANS 20 MİLYON DOLAR
6 yıl sonra Süper Lig’de şampiyonluk kupasını kaldıran Beşiktaş’ın geliri artmaya devam ediyor. Kulüp bu yıl en büyük geliri ise performans primi ile yayın haklarından elde etti. Beşiktaş, bu sezonda oynadığı 34 maçta topladığı puanlar, şampiyonluk kupası, dayanışma parası ve Fortis Türkiye Kupası şampiyonluğu ile aldığı yayın hakkı gelirlerini 20 milyon dolara çıkardı. Kara Kartal geçtiğimiz yıla oranla gelirlerini artırdı.
SPONSORLUK 16 MİLYON DOLAR
Beşiktaş futbol takımı, 2008-2009 sezonunda forma sponsorluklarından da toplam 6 milyon dolar kazandı. Diğer branşlardan elde ettiği sponsorluk gelirleriyle toplam 16 milyon doları kasasına koydu. Saha içi reklamlardan da önemli bir gelir elde eden kulüp, 2008-2009 sezonu boyunca saha içinden 4 milyon dolar gelir sağlamayı başardı. Sezonunu lider tamamlayan Beşiktaş, 2009-2010 sezonunda da Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılacak. Şampiyonlar Ligi’nden toplam 13.5 milyon dolar gelir sağlayan siyah beyazlılar, Türkiye’den başka takımın katılmaması durumunda bu kupadaki gelirini de artırabilecek.
KALICI GELİRLERE DEVAM
Kalıcı gelirlerle ekonomik anlamda önemli başarılara imza attıklarını söyleyen Beşiktaş Asbaşkanı Ertunç Soğancıoğlu, şöyle konuştu: "Eğer stadyum projemiz hayata geçerse bu gelirlere 20 milyon dolar daha ekleriz. Yeni projelerle bu gelirleri artıracağız. Özellikle lisanslı taraftar ürünlerine yeni yatırımlar yapmayı planlıyoruz. Fulya projesi de bu yıl gelirlerimizi yükseltti. Beşiktaş olarak her yıl, bu tür projelerle kulübün kalıcı gelirlerine ağırlık vermemiz gerekiyor. Önümüzdeki sezon transfer kazancımız da önemli artışlar yaşanabilir. Futbolcularımızın değerleri hızla yükseliyor."
MAÇ BAŞI ORTALAMA HASİLAT 1 MİLYON TL
Beşiktaş’ın bu yıl maç hasılatlarından da önemli gelir sağladığını dile getiren Ertunç Soğancıoğlu, şu bilgileri verdi: "Bu yıl en çok geliri İnönü Stadyumu’ndaki son maç olan Galatasaray derbisinden elde ettik. Beşiktaş’ın maç başı ortalama hasılatı 1 milyon TL’yi geçiyor. 2008-2009 sezonunda kendi sahamızda 20’ye yakın maç oynadık. Bu maçlardan toplam gelirimiz 15 milyon doları buldu. Bilet fiyatları çok konuşuldu. Ancak Beşiktaşlı taraftarlar için kombine kartlar daha önemli. Onları bu şekilde desteklediğimizi düşünüyorum. Aynı zamanda kombine kartlarla da taraftarı teşvik etmiş oluyoruz."
KARTAL YUVASI 8 MİLYON DOLAR GETİRDİ
Lisanslı taraftar ürünlerinin satıldığı Kartal Yuvası gelirlerini önümüzdeki sezon artırmak için yeni çalışmalar yapacaklarını anlatan Beşiktaş Asbaşkanı Ertunç Soğancıoğlu, şöyle konuştu: "Lisanslı taraftar ürünü gelirlerini daha çok artırmamız lazım. Burada Beşiktaşlı taraftarlara da büyük iş düşüyor. Korsan ürünlere karşı daha sert önlemler alınmalı. 2008-2009 sezonu Kartal Yuvası gelirlerimiz 8 milyon dolara ulaştı. Bu geliri önümüzdeki sezon artıracağımızı düşünüyorum. Yeni mağazaların açılması ciro artışını sağlayacaktır."
Beşiktaş nereden ne kadar kazandı?
Gelir kalemiGelir (milyon dolar)
Yayın hakkı20
Gayrimenkul17
Sponsorluk16
Maç hasılatı15
Şampiyonlar Ligi13.5
Gelir kalemiGelir (milyon dolar)
Kartal Yuvası8
Saha içi reklam4
Transfer4
İsim hakkı ve diğer 4
Üyelik aidatı1.5
http://www.milliyet.com.tr/Spor/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1101498
daha resmi olması için gazete haberlerinden ziyade resmi sitedede aradım bulamadım
Sezgin Akcelik
11-07-2009, 23:45
bence bu gelirlerle mutlaka çok daha yararlı ünlü rakip takımların her türlü çekineceği ve yaşlı olmayan bir oyuncu alınabilirdi ama sanırım denizli pek tercih etmiyor.
Sercan Çıracıoğlu
12-07-2009, 14:03
Sezgin abi;sana katılıyorum...
Fatih Kıyıcı
16-07-2009, 17:33
abicim bu paralara ne topçular var yazık diyorum ben
vBulletin v3.6.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.