Orijinalini görmek için tıklayınız : Michael Fink-(Futbol)
Namik Kartaloglu
16-07-2009, 08:45
“Takım İçin Her Şeyi Yaparım”15.07.2009 17:33
Yeni transferimiz Michael Fink, BJK TV’ye yaptığı açıklamada takım oyuncusu olduğunu ve takımı için her şeyi yapabileceğini söyledi.
Oyun karakterini “Savaşçı ve mücadeleci” diye özetleyen Alman Futbolcumuz, ''Takım için her şeyi yaparım. Mücadele ederim, savaşçıyımdır. Defansif yönde elimden geleni yaparım ama takıma katkı sağlamak için ofansa çıkıp gol atmaya da çalışırım'' ifadelerini kullandı.
Kısa sürede takımı ve camiayı tanıma fırsatı bulduğunu anlatan Fink, ''Burada gerçekten çok güzel bir atmosfer var. Tüm arkadaşlarım bana yardımcı oluyorlar. Ben de elimden geldiğince çabuk adapte olmaya çalışıyorum. Sanırım çok güzel şeyler bizi bekliyor'' dedi.
Orta sahada oynamasına rağmen, her sene en az 3-4 gol attığını kaydeden Alman futbolcu, ''Geçen sene 5 tane atabildim. Tabii ki kafayla mı olur ayakla mı olur bilemiyorum, hatta roveşata ile attığım da oldu. Önemli olan takımıma katkı sağlayıp kritik gollere imza atmak'' diye konuştu.
Fink, takım arkadaşı ve vatandaşı Fabian Ernst'e de övgüde bulunarak, şunları söyledi:
''Fabian, takıma katılımı sonrası ortaya koyduğu başarılı performansla Beşiktaş'ın şampiyonluğunda katkı sahibi oldu. Benim hedefim de onun gibi üstün performans ortaya koyarak taraftarın sevgilisi olmak. Fabian'la Almanya'dan da tanışıyoruz. Karşılıklı çok oynadık. Takıma olumlu güç katıp aynı başarıları bu sene de elde etmek en büyük hedefimiz.''
Önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceklerinin hatırlatılması üzerine Fink, “Şampiyonlar Ligi’nde oynamak çok önemli. Beşiktaş da bunu başarmış durumda. Karşımızda sadece Avrupa'nın değil dünyanın sayılı kulüpleri olacak. Tabii ki İnönü'de oynamamız, taraftarımızla oynamamız bizim için bir avantaj olacak. İstanbul'daki maçları kazanmamız büyük bir olasılık, dışarıda da başarılı olup puanlar alabilirsek istediğimiz noktaya geliriz. Açıkçası Şampiyonlar Ligi'nde maç kazanmak o kadar da kolay değil. Biz bu başarıyı yakalamayı hedefliyoruz'' dedi.
İstanbul'un inanılmaz bir şehir olduğunu belirten Fink, çok kısa süre olmasına rağmen bu kentle ilgili olumlu gözlemlerinin olduğunu ifade etti. ''Şehrin dokusu, Boğaz'da deniz kenarındaki kafeler, restoranlar, gece ışıkları sürekli değişen köprüyü izlemek harika. İstanbul çok etkileyici ve güzel bir şehir'' şeklinde konuştu.
Beşiktaş taraftarlarını ''çok çılgın bir taraftar'' diye nitelendiren Fink, ''Fabian, özellikle seyircimizden ve stadın atmosferinden bahsetti. Çok büyük bir itici güç, size korkunç büyük bir destek veriyorlar, çok çılgın bir taraftar. Onlarla buluşmak için sabırsızlanıyorum. Türkiye'ye gelmeden önce de Beşiktaş taraftarının ününü duymuştum. Orada oynamak çok güzel ve farklı olacak'' diyerek sözlerini tamamladı.
Namik Kartaloglu
16-07-2009, 21:15
http://img189.imageshack.us/img189/2008/medya5.jpg
Adı soyadı : Michael Fink
Önceki Takımı : Eintracht Frankfurt
Forma Numarası :5
Pozisyon : ORTA SAHA
Doğum Tarihi :1982
Doğum Yeri :Waiblingen-Almanya
Boy : 183
Kilo :76
Ayakkabı No :
Takım : A Takım
Medeni Durum :Belirtilmedi
Milli Maç :
Emrah Duran
22-07-2009, 00:32
oo oo oo finkk oooo o oo fink fenerin a...... s .....
Mustafa Şengezer
25-07-2009, 21:08
bir che guevara tişörtü bekliyoruz artık golden sonra...
Baran Konak
03-09-2009, 00:06
fink'in öyle bir vukuatı mı olmuş ki?
Mustafa Şengezer
05-09-2009, 01:42
fink'in öyle bir vukuatı mı olmuş ki?
hayvanları koruma derneğine üye olduğunu duymuştum.ayrıca attığı gollerden sonra frankfurt tribünlerindeki CHE pankartlarının önünde sol yumruğunu kaldırdığını biliyorum...
Latif Selçukoğlu
09-09-2009, 08:00
Finkkk Oooo Fink Ooooo Fink Oooo ....................Fink Ooo(:
Onur Ataç
09-09-2009, 13:45
nerde o eski fink....
Ahmet Durmaz
09-09-2009, 18:50
FABİAN ERNST
Seni tilki
ne yuvanı unutursun
ne avını
hep yeniden keşfedersin
ezbere bildiğin ormanı
ispat kalfaya lazım
sen ustasın
seni tilki
toplamayla işin olmaz
seninkisi çarpan etkisi
V.Ö'nün köşesinden
Ali Salman
25-02-2010, 18:30
Şu anda takımımızın en iyilerinden. Seviyorum bu adamı :)
Pasları, şutları, hızı mükemmel.
Ufuk Biyik
02-03-2010, 17:25
Başarılı ve istikrarlı futboluyla Beşiktaş`a büyük katkı sağlayan Michael Fink, ilk yarı boyunca çok koşmasının yanı sıra gol atmasını da bildi. Fabian Ernst ile birlikte orta sahanın yükünü çeken başarılı futbolcu, Beşiktaş Dergisi Mart sayısının konuğu oldu.
Transfer edildiği dönemde fazla ses getirmeyen ve performansıyla ilgili kaygılar yaşanan Michael Fink, hem görev aldığı maçlar itibariyle büyük bir istikrar sağladı, hem de attığı iki golle takımımıza ofansif anlamda katkıda bulundu. Beşiktaş adına Turkcell Süper Lig 2009-2010 sezonunun ilk golünü rakip filelere gönderen Fink, Fenerbahçe ile oynadığımız derbide de muhteşem bir gole imza attı. Ortaya koyduğu performansla tribünlerimizin sevgilisi haline gelen başarılı futbolcumuz, istikrarının sırlarını, futbola bakış açısını, Siyah-Beyaz forma ile yaşadığı mutlulukları bu röportajda anlattı.
Transferin gündemdeyken, forumlarda takıma katkın konusunda endişeler dile getiriliyordu. Ama takıma çok kısa sürede uyum sağlayarak bu endişelerin yersiz olduğunu gösterdin.
Bu bence çok güzel bir duygu. İnsanların kafasında bir soru işareti vardı; “Acaba ne olacak?” diye düşünüyorlardı. Görüp de beğenmeleri bence çok güzel. Hatta şöyle söyleyebilirim, tersi olsaydı, yani çok iyi oyuncu diye şişirilip, gelince beklentileri karşılayamasaydım daha kötü bir durum olurdu.
Gelir gelmez uyum sağlamanın yanında istikrarı da yakaladın. Bunun sırrı neydi?
Benim futbol anlayışım, her maça ayrı ayrı hazırlanmak, her maça yüzde yüz olarak performansımı yayabilmek. Bu benim profesyonellik ve futbol anlayışım olduğu için tüm maçlarda aynı ciddiyeti gösteriyorum. Tabii ki bazı maçlarda gol atarak daha çok sivrilebiliyorsunuz ama benim hedefim elimden gelenin en iyisini her maç verebilmek.
Maçlara konsantre olmak için yaptığın özel şeyler var mı?
Dediğim gibi her maça ayrı hazırlanıyorum. Rakibimizin kim olduğunu ve oyuncularını kafamda canlandırıyorum. Maçı 2-3 gün önceden oynamaya başlıyorum. Nokta atışı olarak da, maçtan 2-3 dakika önce full konsantre oluyorum. Hiç kimseyle konuşmuyorum, göz göze bile gelmiyorum, el temasıyla bile vücuduma kimseyi dokundurtmuyorum.
Fabian Ernst ile birlikte çok iyi bir ikili oldunuz.
Almanya Ligi’nden zaten birbirimizi tanıyorduk. Aynı düşünce yapısında oyuncularız. Tabii ki aynı dili konuşmamız da artı bir etken. Sanıyorum bu nedenlerle başarılıyız.
Hem taktik anlayışı hem de futbolcu özellikleri bakımından oynadığınız bölgeyi nasıl tanımlarsın? Ve Fabian’la birlikte takıma sağladığınız katkıyla ilgili neler söylemek istersin?
İlk görevimiz, defansla ileri blok arasında iletişimi sağlamak. Biz orta saha oyuncularıyız. Ama bilhassa defansif yönümüz ağır basıyor. Öncelikle gol yememeyi hedefleyen bir yapımız var. Fırsat buldukça da ataklara katılıyoruz. Belki şu oyun tarzımızla ben biraz daha defansif olarak katkı sağlıyorum, Fabian biraz daha ileriye çıkıyor.
Bu hocamızın verdiği bir taktik mi?
Hocamız tabii ki karar veriyor. Benim biraz defansa yönelik oynamam isteniyor. Benim de birçok kere maç sırasında Fabian’a “Sen atağa katıl, ben buradayım, merak etme” dediğim oluyor. Kontratak yediğimizde bunu engelleyebilmek için biraz daha arkada kalarak, oyunu gözlemliyorum.
Bazen maç kötü giderken bir futbolcu öyle bir şey yapar ki maçın kaderini değiştirebilir. Sen riski sever misin yoksa riske girmeye hiç gerek yok mu diye düşünürsün?
Her maçı esasında ayrı ayrı ele almak lazım. Çünkü bazı maçlarda güçlü bir rakiple oynadığınız zaman, çok fazla boşluk vermemeniz ve çok disiplinli oynamanız gerekir. Ama bazı maçlarda skoru yakalamak için bazı riskler almalısınız. Tabii doğal olarak ben de ileri çıkıp gol asisti yapmayı, güzel bir şut çekmeyi hep istiyorum ve bunları deniyorum. Bu zaten futbolun içinde olan şeyler.
Hızlı olmanın yanı sıra futbolcular zeki de olmalı ki, kaptığı topu oyuna en iyi şekilde sokabilsin. Bu nedenle özellikle sizin bölgenizde zekanın çok önemi olduğunu düşünüyorum.
Evet, kesinlikle söylediğinize katılıyorum. Pozisyon olarak bazen çabuk olmanız, rakibi durdurmanız gerekiyor. Topu kazandığınız zaman doğru kişiyi bulup, bir an önce bu kişiye aktarmanız gerekiyor. Arkadaş bulamazsanız, topla çıkmak zorunda kalıyorsunuz. Dediğiniz gibi, esasında bir takım için çok önemli bir yer ve bu oyuncunun her zaman dikkatli ve uyanık olması lazım. Bu yüzden ben de çok severek bu bölgede oynuyorum.
Bir de madalyonun diğer yüzüne bakalım. Rakibi kesemediğin ve yanından topla geçip gittiği zaman ne hissediyorsun?
Bu güzel bir duygu değil (gülüyor). Rakip hızlıca yanınızdan geçiyor, yakalayamıyorsunuz ama yine de o an geç kalmış ya da konsantrasyon eksikliği yaşamış olsanız bile bunu telafi etmek için yeniden mücadeleye katılıyorsunuz. Önceki pozisyonu hemen unutup ya başka bir oyuncuyu marke ederek ya da tekrar geri koşup bir pozisyon alarak, maça devam etmek, takılıp kalmamak zorundasınız.
Turkcell Süper Lig 2009-2010 sezonunda Beşiktaş’ın ilk golünü rakip filelere gönderen isim oldun.
Ligin ilk maçıydı, Beşiktaş’ta ilk resmi maçımdı. O maçta attığım gol, belki de açıklayamayacağım kadar beni mutlu etti. Unutamayacağım bir andı.
Peki ya Fenerbahçe’ye attığın muhteşem gol… O anı kafanda canlandırsan, neler söylersin?
Çok önemli bir maçtı. O ana kadar golü bulamamıştık, stresliydi. İkinci yarıydı. Seyircimiz gol bekliyordu, bizler gol atmak istiyorduk. Öyle bir atmosfer vardı. O anı anlatmak gerekirse de; İbrahim Üzülmez soldan topla geliyordu, ben de pozisyonu takip ediyordum. Sonra bir baktım, bütün arkadaşlarım markajda ve ben orada boşum. Elimi kaldırdım, Üzülmez de beni gördü. Ortalayınca top öyle bir geldi ki, yaradana sığınarak vurmam gerekiyordu. Ben de gözümü karartıp tüm konsantrasyonumla vurdum. Takım için de, taraftarımız için de çok güzel bir andı.
Maçta giydiğin formayı sakladığını duyduk.
Evet, doğru duymuşsunuz. O maçta, o kadar güzel bir ortam vardı ki, formamı anı olarak saklamayı düşündüm. Ömrümün sonuna kadar da saklayacağım.
Anısı olduğu için sakladığın başka formalar var mı?
Daha çok maç sonraları rakip takımın oyuncularıyla formalarımızı değiştiriyoruz. Rakip formalarından da sakladıklarım var.
Tecrübe ettiğin kadarıyla Türkiye Futbol Ligi’nin ve oyuncularının kalitesi hakkında neler söylemek istersin?
Türkiye Ligi ile Alman Ligi arasında çok benzerlikler var. Çok kaliteli bir lig. Çok iyi takımlar ve oyuncular var. Zaten bu kaliteyi rekabet sırasında görebiliyorsunuz. Herkes birbirinden puanlar alabiliyor. 5-6 takımın birden şampiyonluk iddiası var.
Sezon başında hedeflerini konuşurken en çok Şampiyonlar Ligi’nde oynamak istediğini söylemiştin. Bu hedefini gerçekleştirdin ama gönül isterdi ki bu kulvarda halen yola devam ediyor olalım.
Çok güzel ve önemli bir deneyimdi benim için. Değişik ülkelerin şampiyonlarıyla oynuyorsunuz. Old Trafford’da Manchester United ile karşılaşıyorsunuz. Moskova’ya gidiyorsunuz, Rusya’nın şampiyonu ile karşılaşıyorsunuz. Bunlar güzel duygulardı. Tabii ki iyi oyunlarımıza rağmen istediğimiz sonucu elde edemedik. O üzücü bir kısmı ama benim için önemli bir deneyimdi.
Bir yerde jübilenden sonra da İstanbul’da yaşamak istediğini okudum.
Evet, doğru. Bu düşündüğüm şeylerden biri. Ama hayatımın nasıl değişeceğini, senelerin neler getireceğini bilemiyorum. Burada mutluyum. İstanbul güzel bir şehir. Her şey bu şekilde devam ederse, neden olmasın.
Her maç öncesi taraftarların ısrarla tribünlere çağırdığı oyunculardan birisin. İsmini duyduğunda neler hissediyorsun?
Sanırım bu sadece benim değil, tüm oyuncuların hoşuna giden bir şey. İsminizi duymak, maç öncesi çok büyük moral ve destek veriyor. Taraftara koşmak, onların beni, benim onları alkışlamam çok güzel. Zaten her zaman söylediğim gibi dünyanın en iyi, en etkili taraftarına sahibiz.
Teşekkür ederim.
Ali Savasan
02-03-2010, 18:14
Necip'in en büyük şanssızlığı bu adam.
Hakan Kirezci
02-03-2010, 18:18
Belki de en büyük şansıdır Ali...
Muhsin Ogretme
02-03-2010, 22:01
Seviyorum Fink'i. Kurdugu cumleler ve ifadeleri de futbolu gibi; duru.
Mustafa Şengezer
02-03-2010, 22:10
duruşu olan ender kültürlü futbolculardan biri.
Baki Yalçın
02-03-2010, 22:17
Yaradana sığınarak topa vurmak :) şu çevirmenlerin üsluplarına bayılıyorum.
Hakan Kirezci
02-03-2010, 22:20
Tercümanla mütercim tercüman arasındaki fark işte böyle birşey. Adam söylediklerini birebir değil senin konuştuğun dile çeviriyor.
Baran Konak
04-03-2010, 01:56
Tercümanla mütercim tercüman arasındaki fark işte böyle birşey. Adam söylediklerini birebir değil senin konuştuğun dile çeviriyor.
Ben de ikisi arasındaki farkı yıllardır düşünüyorum. Bu iyi oldu vallaha.
Ufuk Biyik
11-03-2010, 14:24
Soru Cevap bölümümüzün konuğu olan Michael Fink, taraftarlarımızın gönderdiği soruları yanıtladı.
Taraftarlarımızın soruları ve Fink’in yanıtları şöyle:
Hırslı mücadeleni neye borçlusun?
Şamil Kök
Ben bu tarz bir oyuncuyum. Mücadeleyi severim, savaşırım, takım arkadaşlarıma her yerde yardımcı olmak isterim. Futbolcu yapım bu şekilde.
Beşiktaş’a gelmeden önce takım ve taraftarlarımız hakkında bir şey biliyor muydun?
Melikşah Karaca, Batuhan Yıldırım, Osman Erkan
Almanya’da çok sayıda Türk arkadaşım var. Onlardan bu ülke ve İstanbul hakkında çok şey duymuştum. Beşiktaş’ı da yakından tanıyorum. Yurt dışındaki Şampiyonlar Ligi, UEFA Kupası maçlarını, yurt içindeki derbileri de izlemiştim.
Kitap okuyor musun? Ne tür kitaplar okuyorsun?
Nafize Atok
Evet okuyorum. En son Lord of the Rings serisini okumuştum.
Dövmelerin senin için ne anlam ifade ediyorlar?
Büşra Şirvanlıoğlu
Üç tane dövmem var ve hepsi dini simgeler.
Beşiktaş’ta forma giymek nasıl bir duygu? Eğitim durumun hakkında bilgi verir misin? Alışveriş yapmayı sever misin? İstanbul’da en çok nereyi beğendin. Türkiye’de İstanbul dışında başka bir şehir gezdin mi?
Müge
Beşiktaş forması giymek benim için çok güzel bir duygu. İlk maçımı da Fenerbahçe karşısında oynamıştım Süper Kupa için. O maçta giydiğim formayı saklıyorum. Diğer sorularınıza gelince; lise mezunuyum. Herkes gibi alışveriş yapmayı seviyorum. İstanbul’da alışveriş yapılabilecek çok sayıda yer var. İstanbul’da sevilecek çok yer var. Ortaköy’ün ara sokakları, Boğaziçi, Boğaz Köprüsü beni çok etkiliyor. Sultanahmet ve Ayasofya’nın bulunduğu bölgeyi de çok seviyorum. Daha önce çok kere Antalya’ya tatile gitmiştim. Bir kere de Şile’ye gittim.
Türkiye’ye ilk geldiğinde neler hissettin?
Ömer Laha
Tatil için Antalya’ya gelmiştim ve çok hoşuma gitmişti.
Eski Alman futbolcu Thorsten Fink ile bir akrabalığın bulunuyor mu?
Önder Özsoy
Benim ailemden birisi değil ama tanıyorum.
Hedefinde hangi lig ve hangi takımda oynamak var. Bundesliga’da senin için hangi takım önemlidir?
İbrahim Kır
İngiltere Premier Ligi’ni kendi oyun tarzıma yakın buluyorum. Oradaki futbolu seviyorum. İngiltere için favori takımım Arsenal’dir, ama Almanya’da üç yılımı geçirdiğim Frankfurt’u destekliyorum.
Beşiktaş’ı seçmendeki en önemli sebep nedir? Taraftarlarımız hakkında ne düşünüyorsun?
Berkay Kırhan, Kadir Balcıoğlu, Said Nuri Cavlı, Göksel Arıcı, Uğur Şen
Beşiktaş’ın büyük bir takım olması, Şampiyonlar Ligi’nde oynaması büyük bir etken. Yeni bir ülkeyi ve yeni bir kültürü tanımak da buraya gelmemdeki sebepler arasında. Ayrıca buranın havası da güzel. Taraftarlarımızın inanılmaz olduğunu düşünüyorum. Dünyanın en iyi taraftarı diyebilirim.
Büyükşehir Belediyespor maçı ilk maçındı ve orada ilk golünü attın. Neler hissettin? Maç öncesinde gol atacağını düşünüyor muydun?
Ayhan Eroğlu
Benim için çok güzel bir andı. İlk maçta gol atmak insanı çok sevindiriyor, ama o maçı kazanamamamız beni üzdü diyebilirim.
Fenerbahçe’ye attığın gol sonrasında neler hissettin?
Hilmi, Volkan Erdoğan, Sergen Yıldız, Sercan Aslan
Her açıdan mükemmel bir goldü. Takımıma galibiyet golünü kazandırdım, taraftarları sevindirdim. Ayrıca annem, babam ve kardeşim bu maçı izlemek için gelmişlerdi. Maç öncesi annem, gol atacağımı tahmin ettiğini söylemişti. Benim için mükemmel bir andı.
Futbol hayatın nasıl başladı?
Erkut Açıkgöz, İlker Eser
Abim bir takımda oynuyordu. Ben de 4.5 yaşında ona özenerek başladım.
Beşiktaş’a geldiğin günden beri seni en çok etkileyen maç hangisiydi?
Sadettin Yaylacı
Tabii ki Fenerbahçe maçı. Çünkü gol atmamın yanı sıra atmosfer de harikaydı.
En sevdiğin tezahürat hangisi?
Mert Özer, Leyla Açıkel
Bütün tezahüratlar çok güzel. Hatta bazen maç esnasında taraftara kulak verdiğim oluyor, ama tabii ki ismim söylenerek yapılan tezahüratı daha çok seviyorum.
Türkiye’de ne kadar kalmak istiyorsun? Beşiktaş’ta oynamakla Avrupa’da oynamak arasında ne gibi farklar var?
Serdar Kahraman
3 senelik bir kontratım var ve bu 3 senelik kontratı burada doldurmak istiyorum. Ondan sonra şartları görmek gerekiyor.
Almanya’daki ve Avrupa’daki taraftarlarla Beşiktaş taraftarını kıyaslar mısın?
M. Yılmaz
Bizim taraftarımızı daha önce hiçbir yerde görmedim. Dünyanın en iyi taraftarı olduğunu düşünüyorum.
Fink’in herhangi bir anlamı var mı? Türkiye’de başka takımda oynar mısın?
Ufuk Sönmez
Özellikle bir anlamı yok, ama Fink diye bir kuş adı var sadece. Ben Beşiktaş’tayım ve burada oynamak beni mutlu ediyor.
Alman Milli Takımı’nın teknik kadrosunu beğeniyor musun?
Anıl Turan
Başarılı olduklarını düşünüyorum. Elde ettikleri sonuçlar da belli zaten. Alman Milli Takımı da gayet iyi bir takım.
Kendini daha önceden futbol oynamış hangi isme benzetiyorsun?
Umut Sefer
Belki Matthias Sammer diyebilirim.
Antrenmanlar dışında neler yapıyorsun?
Berk Çakır
Kendimi yorgun hissediyorsam dinleniyorum. Boş zamanlarda kız arkadaşımla şehri geziyoruz. Köpeklerimle oynuyorum. Bazen ormana gidip bakıma muhtaç olan köpeklere yardım ediyorum.
Alman futbolcuların takım oyununa sadık kalmasını ve hırslı oynamalarını neye bağlıyorsun?
Erol Atmaca
Bunun altyapıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. Küçük yaşlardan itibaren hocalarımız belli bir disipline bağlı kalmamız gerektiğini öğretiyorlar.
Turkcell Süper Lig’i Bundesliga ile karşılaştırdığında ne gibi farklardan söz edebilirsin?
Ümit Özcan, Serkan Çiner, Emin, Akay Erbay
Farktan çok benzerlik olduğunu söyleyebilirim. Türkiye’de 4-5 tane takım daha çok ön plana çıkıyor, tek fark muhtemelen budur.
Beşiktaş’a geldiğin için mutlu musun?
Serdar Altun
Hem de çok mutluyum.
Futbol hayatın boyunca en beğendiğin gol hangisiydi?
Gökhan Şişman
Birçok kez gol attım. Ama Fenerbahçe’ye attığım gol hem çok güzeldi hem anlamı büyüktü. Almanya’da da buna benzer goller attım. Hatırladığım üç tane gol var ki, bunların arasından Nürnberg’e attığım gol de değerlidir benim için.
Takımdaki favori oyuncun kim? Jübileni nerede yapmayı düşünüyorsun?
Ozan Genç, Eren Genç, Emre Tubay
Fabian Ernst’i çok uzun yıllardır tanıyorum. Takımdaki arkadaşlarım başarılı ve kaliteli futbolcular, ama bir isim istiyorsanız Fabian Ernst diyebilirim. İkinci sorunuza gelince; önemli olan kariyerimi güzel ve uzun süre devam ettirmek. Ama her şeye açığım, her yerde her şey olabilir.
Oynamak istediğin bir mevki olup da teknik direktöre söyleyemediğin oluyor mu?
Taygun Solmaz
Öyle bir şey yok tabii ki. Benim mevkiim belli. Ön liberoda oynuyorum, hocam beni doğru yerde değerlendiriyor ama bana “ileri git forvet oyna” derse de oynarım.
Hayatta en çok korktuğu şey nedir?
M. Öner
Ciddi bir sakatlık geçirmekten korkutuğumu söyleyebilirim.
Beşiktaş’a gelmeden önce hangi futbolcuyu tanıyordun?
Emin Ayer
Rüştü’yü, Nihat’ı, Bobo’yu, Ekrem Dağ’ı tanıyordum. Bunlar Türkiye’nin ünlü oyuncuları.
Almanya’daki dostlarınıza İstanbul’u ve Beşiktaş’ı nasıl anlatıyorsunuz?
Sadettin Uzun
Onlara çok mutlu olduğumu söylüyorum. Ailemden sonra arkadaşlarım da sık sık buraya geliyorlar.
Sana göre Bundesliga’nın en iyi futbolcusu şu anda kim? Bugüne kadar birlikte oynamaktan en keyif aldığın futbolcu kimdi?
Utku Keskin
Almanya’da çok sayıda kaliteli oyuncu var, bir tane söylemem yanlış olur. Ernst ile birlikte oynamaktan keyif alıyorum.
Türkiye’de futbol oynamak nasıl bir duygu?
Samet Helete
Gerçekten çok güzel bir duygu.
Beşiktaş’ı tek bir cümleyle nasıl anlatırsın? Necip Uysal hakkında ne düşünüyorsun? Mevkiiniz gereği tecrübelerini aktarıyor musun?
H. İbrahim Öztürk
Beşiktaş’ı çok büyük bir takım ve dünyanın en iyi taraftarı olan kulübü diye tanımlarım. Necip gerçekten çok genç ve iyi bir oyuncu. İlerleyen zamanlarda daha da çok oynayacağını düşünüyorum. Tabii ki kendi tecrübelerimi onunla paylaşıp yardımcı oluyorum. Takım otobüsünde de birlikte oturuyoruz zaten.
İyi oynamana rağmen çok fazla ön plana çıkmamanı neye bağlıyorsun?
Sedat Berk Yurtsevenler
Her zaman elimden geleni yapıyorum. Arkadaşlarıma yardımcı oluyorum. Bazen performansım çok iyi oluyor ama benim için arkadaşlarımın ve hocamın takdiri önemli. Onların, benim başarılı olduğumu görmeleri benim için yeterli.
Türkiye’ye geldikten sonra ilgini en çok çeken şey ne oldu?
Şafak Fındıklı
Yazın gelmiştim ve Boğaziçi’ni görünce çok etkilendim.
Fenerbahçe maçından sonra 4-5 hafta süren bir çıkışın oldu ama sonrasında bir düşüş gözlendi. Bunu neye bağlıyorsun?
Samet Ertem
Bunlar çok olağan şeyler. Herkesin değişik dönemlerde değişik performansları olur. Tüm futbolcuların başından geçen şeyler bunlar.
Kendinizde hangi özellikleri eksik görüyorsunuz?
Arda Gökaslan
Gol atmak diyebilirim. Biraz daha fazla atmak isterim ama takdir edersiniz ki oynadığım bölge ihmal edilecek bir mevkii değil.
UEFA’nın hakem hatalarını azaltmak için sahalarda hakem sayısının arttırılması gibi bir planı var. Sence fazla hakem olması çözüm mü?
Ali Karadiş
Neden olmasın. Diğer hakemlere yardımcı olur bu uygulama. Çünkü hakemler her şeyi göremeyebiliyorlar. Bence olabilir.
Türkiye'de transfer dönemlerinde özellikle yabancı uyruklu futbolcuların gidip gelmesi çok olağandır. Başka Alman futbolcuların gelmesini ister miydin?
Forza1903.org
Almanya’da bir sürü iyi oyuncu var ama özellikle bu isim gelsin diyemem.
Futbol hayatının dışında senin için olmazsa olmazlar nelerdir?
Mutlu Selvi
Sağlık ve ailem benim için çok önemli ve değerli şeylerdir.
Türkiye’deki statları ve zeminleri değerlendirir misin?
Cihan Birin
Güzel sahalar var ancak daha da iyileştirilebileceğini düşünüyorum. Özellikle küçük şehirlerdeki sahaların geliştirilmesinde fayda var.
Antrenman dışında en çok hangi futbolcu arkadaşınla görüşüyorsun?
Erhan Savranoğlu
Ekrem Dağ, Uğur İnceman’la zaman zaman görüşüyorduk; şimdi Ramazan da geldi, onunla da görüşüyoruz.
Takımda top tekniğini en çok sevdiğin arkadaşın kim? En çok kiminle paslaşmaktan zevk alıyorsun?
Tunca Ayyıldız
Delgado gerçekten çok iyi bir tekniğe sahip. Tello da öyle. Benim için önemli olan gole giden birisine pas verebilmektir. Kim müsaitse topu ona aktarmaya çalışıyorum. Özellikle bir tercihim yok.
Beşiktaş’ta kendine belirlediğin hedefler nelerdir?
Mehmet Cevahir Mansuroğlu
Burada kalabildiğim kadar kalmak istiyorum. Bakarsınız futbolu bıraktıktan sonra burada bir ev alıp zaman zaman yaşayabilirim.
Türkçe öğrenmeyi düşünüyor musun?
Cansu
Öğrenmek istiyorum, zaten bunun için de haftanın belli günleri dersler alıyorum.
Örnek aldığın bir futbolcu var mı?
Gökhan Dura
Hayır yok.
Teşekkürler...
Baran Konak
11-03-2010, 18:59
Ekrem Dağ'ı önceden tanıyor olması garibime gitti. Neymiş Ekrem yav.
Fink çok akıllı bir futbolcu. Çok yararlı iyi toplar kesiyor. Koşuşu garip bir tek.
Ali Savasan
11-03-2010, 22:33
Ekrem Almanya'da oynadı Baran.
Baran Konak
11-03-2010, 22:44
He öyle mi? Sivok da bir röportajında en sevdiğim ortasaha Ekrem demişti.
Ali Savasan
11-03-2010, 22:45
Sivok'la bağlantısını bilmiyorum.
Ali Savasan
02-09-2010, 16:02
Fink OOOO Fink OOOO :D
Mustafa Şengezer
22-12-2010, 21:18
Fink muhtemelen bucaspor'a kiralanacak.Ah be Fink oralarda ne işin var senin.Git almanyana dön.piyasanda var senin,kabul etme oralara gitmeyi,kendini bitirirsin bir daha bundesliga'da oynaman çok zor olur.
Bu arada böyle yönetim düşman takımlarımın bile başına gelmez umarım.nasıl bir mantıktır anlayamıyorum.adamları Avrupadan getir sonra git Türkiyede üstüne para vererek kirala.YAZIK ÇOK YAZIK.
Kutay Tarakçı
23-12-2010, 11:33
fenere attığın füzeyi unutmayacağız
Mustafa Şengezer
23-12-2010, 12:15
http://www.michael-fink.com
Ben adresi yazayımda artık gerisi size kalmış.
Yakup Serhat Akay
23-12-2010, 12:33
Bugüne kadar Beşiktaş'ımıza etmiş olduğu hizmetlerden dolayı, Fink'e şahsım adıma teşekkür ediyorum..Emeğine sağlık Fink..Umarım mutlu ve başarılı olursun Bucaspor'da..Yolun açık olsun..Seni ve özellikle fener'e attığın o müthiş golü unutmayacağız..
Mustafa Şengezer
28-01-2011, 01:05
Güle güle Fink adam gibi adamdın. Beşiktaşa gelip aldığı paranın hakkını veren ender adamlardan biriydin.
Yönetimin bir ayıbı daha:Fink bundesliga 3. sü hannover 96 ile anlaştı ama kulüp 5 kuruş daha fazla para almak için (hatta almayacak sadece Fink'in alacaklarını ödemeyecek) Fink'i lig sonuncusu M'gladbach takımına geçici sözleşme ( bu da kulübün saçmaladığı bir ilk,geçici ne demekse,kiralık demiyorlar farklılar ya) karşılığında yolladı. Nice adamın kariyerini bitirdiniz bari bu adamın adam gibi bir yere gitmesine izin verseydiniz.
Gelen adama kral, gidene de öcü gibi davranmayın artık yeteeeeerrr
Akin Akoglan
28-01-2011, 01:20
http://www.youtube.com/watch?v=TnMnIL_xHmU
vBulletin v3.6.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.