PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Beşiktaş Aşkı

yumurtakafa yılmaz
04-08-2009, 19:46
BU AŞK BİTMEZ

Bilmem hatırlayan var mı ? Arif Kemal isimli bir sanatçı vardı, Red Türküleri 1 ve 2 kaseti çıkardı ve sonrada kayboldu gitti. 1. kasetindeki şarkısından biri aynen şöyle idi.

“bu aşk burada biter ve ben çeker giderim
Bu aşk burada biter iyi günler sevgilim”

Kimi zaman alınan olumsuz sonuçlar insanların olaylara bakış açısını ve psikolojisini de etkilemektedir.

Bizler de zaman zaman bu olumsuzlukları yaşıyoruz ancak tek bir farkla bizi biz eden amansız BEŞİKTAŞ sevdası.

İşte bu sevdadır bizi biz eden.

En doğal haliyle samimi bir sevda.

Ve bu nedenden dolayı hiçbir zaman “bu aşkı bitirmedik ve bir yere çekip gitmedik”

Umutlarımızı ertelediğimiz olmuştur tabii ama sadece o kadar. Her yıl her dönem hatta her müsabakada umudumuzu, yüreğimizi ve sesimizi harmanlamayı görev adledmişiz.

Dışarıdan bizi gıpta ile izleyerek hayrete düşenlerin en büyük handikapıdır bu; bir dilim ekmeği paylaşır gibi acıyı ve sevinci bir arada tatmak ve toplum içerisinde belirli bir saygınlığa ulaşmak.

Bir ülkenin başkanı yada kralı bunu tadamaz biliyormusunuz ?

Halktan kopuk, soyut sevinçler ve üzüntülerle ömür törpülemekten gayrı bir iş ile meşgul olamazlar. Ölümleri bile sıradan değildir. Mecburen Devlet erkanı gelir “iyi insansa dua, kötü insan ise beddualar” bırakılıp dönülür.

Oysa bizim ki gayet sıradan, Cüce Ayhan gibi, Pembe Hasan gibi, Optik gibi Koko gibi… değerlerimiz var. Elimizi kolumuzu sallayarak gideriz mezarlarına, yüreğimizdekini onlar bilir sadece biz bile ifade edemeyiz.

sonra; sıradan yemekler yeriz. Bağışıklık sistemimiz güçlü olduğundan midemiz bizi yarı yolda bırakmaz.

Ve sıradan içkiler içeriz, kadehteki bir yudum şampanya kesmez bizi, şişeler elimizde sımsıkı duracak ki bittiğinde yenisini içelim.

Ne markalı kıyafetler nede taklitlerinin peşinde oluruz. Kışın soğuktan yazın sıcaktan korusun yeter.

Ve bunlar sıralanıp gider…

Zenginlik göstergesi böyle bir şey olsa gerek.

Bizi biz eden amansız bir sevda işte…
Bu aşk burada bitmez ve bizde çekip gitmeyiz.

Dedim ya; biz sıradan insanlarız.

Yüreği BEŞİKTAŞ sevgisi ile dolu, bu memleketin neferleriyiz.

Yeni sezonda yine yeniden;

BEŞİKTAŞ’ımıza ve ondan bu aşkı esirgemeyen camiamıza başarılar.

Mert Kavak
04-08-2009, 20:39
beşiktaşım hayat sensin dünyam sensin her şey sensin...

bu sevdadan vaz geçersek allah belamızı versin...!

Murat Aru
04-08-2009, 20:41
Red Türküleri

Arif Kemal

"Bu Aşk burada biter" adlı parçayı bilmeyen var ise

http://video75.com/sdf7Ar55Ig0/arif-kemal-bu-ask-burada-biter/

Ufuk Biyik
04-08-2009, 21:21
sana güzel sevda demek yar demek can dost demek (bilmem anlatabildim mi)

Mert Kavak
04-08-2009, 22:17
seviyorum seni çıldırasıya...

Akin Akoglan
04-08-2009, 23:05
Başlayalım gayrı seninle üzülmeye,sevinmeye,çıldırmaya,sesimizi kısmaya,maç öncesiyle sonrasıyla dostlarla hep birarada olmaya

Hakan Gültekin
04-08-2009, 23:15
Ne Cekip Gitmek Mi ölürümde Bir Yere Gitmem

Ugur Yılgın
05-08-2009, 13:00
bizim bi sözümüz varya ilimi okuldan hayatı beşiktaştan ögrendik.ya bu aşkın sevdanın tarifi yok ki neyazım bilmiyom.anlatılmaz yaşanır .

Deniz Akkuş
05-08-2009, 14:00
heleki yüreğindeki tek tutku tek aşksa.. çevresindekilerin ona laf etmesini bile kaldıramayız.. öyleki o bizim en gerçek yarimiz ne layla ile mecnun nede eros aşkın tek sembolü beşiktaş.. seviyoru z hemde ölümüne bu tutkunun bu aşkın bu sevdanın yok tarifi... beni bizi bizden alan onun adının geçtiği herşey...bu satırları yazarken milyon kelime geçti aklımda ve anlıyorum ki birkez daha sana olan aşkı tarif edecek kelimeler yok.. sen bence herşeyden ötesin heleki benim için herşeysin.....

kalbimin en orta yerinde büyük bir yangın var alevler içinde
BEŞİKTAŞ SANA YEMİN OLSUN BİTMEYECEK SEVDAM MEZARIMDA BİLE

Murat Ödemiş
05-08-2009, 14:31
beşiktaşım hayat sensin dünyam sensin her şey sensin...

bu sevdadan vaz geçersek allah belamızı versin...!

.

Sercan Çıracıoğlu
05-08-2009, 16:04
Haklısınız kardeşlerim...BU SEVDADAN VAZGEÇERSEK ALLAH BELAMIZI VERSİN...

Cem Ozel
05-08-2009, 18:49
Ben Beşiktaş'lı olanlardanım. Kadıköy'lü olmamında etkisi ile renkli bir takımı tutuyordum. 6 yaşımdan beri siyah beyaza gönül verdim. Bu sevdanın bir parçası olmak kelimelerle tarif edilmez.

Terketmeyecek sevdan beni Beşiktaş

Ömür Hıncal
05-08-2009, 21:15
Beşiktaşlının takımı Beşiktaş. Zenginden fakire işverenden işciye deden bebeğe.

Hakan Gültekin
05-08-2009, 22:37
Beşiktaşlı Olunmaz Beşiktaşlı Doğulur.seviyorum Bu Aşkı

Oguzhan Dogan
06-08-2009, 19:00
Çoook Seviyoruz deli gibi Yoookk bu sevdanın bir tarifi
Ah Ulan AHHHHHH!!!!

Ufuk Biyik
06-08-2009, 21:18
yan yüreğim yan BEŞİKTAŞ aşkıyla yanda kül ol savrul dağların doruklarından

Hakan Kirezci
06-08-2009, 22:55
Sıradan olmanın güzelliği

Ve zorluğu…
Ve sorumluluğu…

Sıradan kişi bilir ki aşağısı ve yukarısı yoktur. Nereden baktığınız vardır.
Ön ve arkanın da olmadığını bilir. Bunun için düşünmesine de gerek yoktur; sadece bilir.
Sıradan insan kendisinin detay olduğunu bilir ama ortada bir bütünün olmadığının da farkındadır.

Sıradan insan bir planın parçası olmadığını, bir tasarım sonucu oluşmadığını ve en son olmadığını bilir.

Bulunduğu noktanın hesabını geçmişe bakarak geleceğe yüklemez sıradan insan çünkü o noktanın geçmişten gelen hesabını da yüklenmemiştir. Sadece o noktada bulunur, bakar, bilir ve yaşamaya devam eder.

Çiçek, yaprak ve meyvelerle süslenip kaplanmış bir ağacın altında her zamanki yalın dallı ağacın olduğunu bilir. Ağaca bağlayacaksa ümitlerini o dallara bağlar yaprak ya da meyvelere değil; çiçeklere hiç değil.

Hüznü çağrıştırır çıplak ağaç şair ve ressamlara. Baharda açan çiçekler neşe ve doğuşu, yaprak ve meyveler ise zenginliği… Ama sallanacağı salıncağın ipini hüzne bağlar sıradan insan. Sıradandır ama salak değildir. Mevsim mevsim dökülüp dönüşeceğini bilir diğerlerinin oysa hüznün mevsimi yoktur; sadece saklanır-görünür, saklanır - görünür ama hep oradadır. Bilir bunu sıradan insan.

Küçük hesapların sorgucusu olamaz; büyük hesapları zaten yoktur; aslında hiçbir hesabı yoktur. Tıpkı yapraklanıp sonra döken bir ağaç gibidir sıradan insan. Neşesinin köpüğünü dışarı hüznünü dostlarına sunandır. Acıdır, serttir ama koruyan ve sakınandır onun hüznü.

Sıradan olduğunuzu hissediyorsanız güzelliğinizin de farkındasınızdır bu yüzden.
Zorluklarını bilir ve sorumluluklarınızı da taşırsınız.

Kolaydır taşlanmak ama taş atmak zordur.

Yenilen taş acıtır biraz ama atılan taşın sorumluluğu nice hüzünlere kök salmıştır ki vebalini taşımayı iyi bilmek gerektir.

Suyu taşıyan boru olmaya heves etmemek gerektir eğer ki sıradanlığın güzelliğini yaşamak istiyorsanız çünkü boruya giren su çıktığında ancak çapınız kadar ileriye gider. İleri gitmek iyi midir iyi bilmek gerektir.

Bir boru çap ayarını kendi yapamaz. Neyse odur. Bu nedenle boru olmaya heveslenmenin de alemi yoktur.

Tas olmak gerektir ki suyu olması gereken yere sağ salim ulaştırabilesiniz.

Velhasıl-ı kelam, yani sözün özü kardeşler zordur sıradan olmak.
Ama güzeldir…
Ama sorumlulukları da ağırdır.

(Bu yazının ilhamı Yılmaz'ın enfes yazısından alınmış olup sıradan olmayı küçümseyenlerin tümüne ithaf edilmiştir.

Beşiktaşı tutmakla Beşiktaşlı olmanın farklılığını farkedemeyenler, Eylül kapıda. Dökülecek tüm yapraklar ve çürüyecek meyveler. Baki kalan bu kubbede çırılçıplak bir ağaç gövdesi ve onun çırılçıplak kollarından başkası değildir ki sizleri yeni bir bahara taşıyacak olan. Sağa sola boru gibi sıkmayı bırakıp bir tas suyu sakince taşıyın köklere.)

Safak Batman
06-08-2009, 23:23
http://4.bp.blogspot.com/_XydAGoD1nYs/SLF6IfO7c-I/AAAAAAAAACE/GCtX_XIw4FE/s1600/Arka_kapak-son2%2Bcopy.jpg

Mert Kavak
06-08-2009, 23:44
Seni çok sevdik biz, sorgusuz sualsiz el kadar yüreğimizle, çok sevdik biz hepimiz, hem de hepimiz ulan Beşiktaş hepimiz !

Taylan Kurt
07-08-2009, 00:22
Beşiktaş sana yemin olsun,
Bitmeyecek sevdan mezarımda bile ! ..

Hakan Kirezci
07-08-2009, 00:22
Şafak sanırım bunu koydun ama bende görünmüyor diye tekrar ediyorum.
(Dergi 2. sayı arka kapak)
http://img233.imageshack.us/img233/8549/arkakapakson2copyft8.jpg

Ethem Kelmendi
12-08-2009, 15:40
Herkes sever biz TAPARIZ:)

Onur Kurt
28-08-2009, 15:07
Karşılıksız Bir Aşk Yaşıyoruz .

Umit Bayezit
28-08-2009, 17:56
seviyoruz seni BEŞİKTAŞ...

http://i0908.hizliresim.com/2009/8/28/6874.jpg (http://urlal.com/bn)

Sercan Çıracıoğlu
31-08-2009, 22:13
Uğrunda ölmek varsa,bunu görev olarak sayarım...