Orijinalini görmek için tıklayınız : Stad ve çevrelerine ideolojik pankart yasağı
Umit Bayezit
28-08-2009, 14:15
http://http://i0908.hizliresim.com/2009/8/28/4328.jpg
İçişleri Bakanı Atalay, valiliklere gönderdiği genelgede ideolojik ve ırkçı pankartın stadlara asılamayacağını duyurdu.
Spor karşılaşmalarının yapılacağı stad ve salonlar ile çevrelerine "ideolojik, ırkçı pankart ve dövizlerin" asılması yasaklandı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Spor Müsabakalarının Güvenliği" ile ilgili valiliklere bir genelge göndererek spor karşılaşmalarının risk analizinin yapılmasını ve ona göre tedbir alınmasını istedi.
...
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/stad-ve-cevrelerine-ideolojik-pankart-yasagi-haberi-17405
Ismail Hakki Demirel
28-08-2009, 14:29
"Çarşı'nın Che pankartı da yasak
Yeni yayınlanan genelgeye göre Beşiktaş Çarşı grubunun maçlarda stada astıkları Che pankartı da yasaklanacak. Fenerbahçe taraftarlarının oluşturduğu Fenerbahche grubunun da statlarda kendilerini temsil edememeleri gündemde."
Bizim Atkılara Laf edemezler sanırım :D
Murat Aru
28-08-2009, 16:41
Lay lay lom...
İdeolojik dediği nasıl bişi oluyor acaba.
Şimdi Jandarmanın bilmem kaçıncı yılını kutlayan pankartlar (Militarizm Kokuyor)
Dini, bütün olayların pankartı (Alakasız, Din derslerinin mecburi ve tek bir messep özelinde olduğunuda unutmadan belirteyim)
Pankarttan öte bütün futbol takımlarının yönetimlerinin, İktidarın veya muhalefetin (Belediye takımlarıda cabası) at koşturduğu alan.
Polis haftalarında malumunuz bütün (siyaset demiyeceğim) politik unsurların pankartının meşru olduğu statlarda ve cevrelerinde yasaklar başlamıştır!!!
Ama yasak yine taraftaradır!
Burada demek istedikleride şudur: Siz salak sınız siz aptalsınız biz yönetenler ve güçlüler istediğimizi yapmakta özgürken sizler kölelerimizsiniz biz gerekirse sizin yerinizede düşünürüz ama siz düşünemezsiniz!!!
Bu buyruğa şimdi el çırpan "brawooo" diyen gerizekalılarada şait olacak bu gözler ve bu ülkede ne zaman hak verilmez alınır anlayışı yeşerir işte ozaman bir umut vardır boğazına kadar boka batmış bu halk için!!!!!!!!!
Umit Bayezit
28-08-2009, 17:31
bayrağa, armaya, tribüne daha sıkı sarılma vakti geldi de geçiyor bile
Deniz Akkuş
29-08-2009, 00:11
kesinlikle ümit....
Hasan Can
29-08-2009, 01:01
80 li yıllarda bi slogan vardı
yasaklamak yasaktır! diye, tam pankartlık aslında :)
Suleyman Korkmaz
29-08-2009, 01:08
Arabasının altında birinin bulunduğunu gören sürücününotomobilini çalıştırması yasaktır. (Danimarka)
Otomobilinin karşısına at arabası çıkan sürücü, otosunukenara çekmek zorundadır. (Danimarka)
Demiryolunda öpüşmek yasaktır. (Fransa)
Domuzlara “Napolyon” isminin verilmesi yasaktır.(Fransa)
Yağmur yağarken çimler sulanamaz. (Kanada)
Koleje gitmek için entelektüel biri olmak zorundasınız.(Çin)
Kapılar ve pencereler pembe renkte olmak zorundadır.(Kanada-Kanata)
Ağaca tırmanmak yasaktır. (Kanada-Oshawa)
Bank Street’te pazar günleri dondurma yemek yasaktır.(Kanada-Ottowa)
Yong Caddesi’nde ölü atları pazar günü sürüklemekyasaklanmıştır. (Kanada-Toronto)
Kadınların toplu taşım araçlarında çikolata yemesiyasaktır. (İngiltere)
Tropikal balık satıcıları hariç Kadınların halka açıkyerde üstsüz gezmesi yasaktır. (İngiltere-Liverpool)
Etek giyen erkekler tutuklanır. (İtalya)
Pazar günleri balık avlamak yasaktır. (İskoçya)
İnek sahiplerinin sarhoş olması yasaktır. (İskoçya)
Kapınızı çalıp sizden “klozetinizi isteyen birini” içerialmak zorundasınız. (İskoçya)
Pazar günü çamaşır asmak yasaktır. (İsviçre)
Çocukların sigara satın alması yasak, içmesi serbesttir.(Avustralya)
Patikada sağ elinin üzerinde amuda kalkarak yürümekyasaktır. (Avustralya)
Pazar günleri pembe pantolon giymek yasaktır.(Avustralya-Victoria)
Araba kullandığınız zaman gömlek giymek zorundasınız.(Tayland)
İç çamaşırsız gezmek yasaktır. (Tayland)
Metroda sakız çiğneyen tutuklanır. (Singapur)
Kuaförde saç kurutucusunun altında uyuyan kadın ve salonsahibi para cezasına çarptırılır. (ABD-Florida)
Hollywood Bulvarı’nda 2 binden fazla koyun varsa arabakullanmak yasaktır. (ABD-Hollywood)
Sanık sandalyesinde ağlamak yasaktır. (ABD-Los Angeles)
U dönüşü yapmak yasaktır. (ABD-Teksas)
Evde içki içmek yasaktır. (ABD-Indiana)
Birisinin arkasından konuşmak ve dedikodu yapmakillegaldir. (ABD-Indiana)
Berberlerin çocukların kulağını kesmesi yasaktır.(ABD-Indiana)
Polisler, ikaz etmek amacıyla köpekleri ısırabilir.(ABD-Ohio)
Birine yılan atmak yasaktır. (ABD-Ohio)
Eşeklerin banyo küvetinde uyuması yasaktır.(ABD-Arizona)
Çorbayı höpürdeterek içmek yasaktır. (ABD-New Jersey)
Ayakkabıyla uyumak yasaktır. (ABD-Oklahoma)
Lolipop yemek yasaktır. (ABD-Washington)
Buzdolabının kapısı açıkken önünde uyumakyasaklanmıştır. (ABD-Pennsylvania)
Banyoda şarkı söylemek yasaktır. (ABD-Pennsylvania)
Ana caddede traş olmak yasaktır. (ABD-Mississippi)
ve türkiye akp li değilsen herşey yasaktır
Taylan Özgür Tan
29-08-2009, 16:53
Böyle saçma sapan yasak görmedim engel koyamazlar bence buna =D
Cem Ozel
31-08-2009, 15:20
Sayın Bakanımızdan duyurulur;
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, genelgede, sportif faaliyetlerin, insanlar arasındaki birlikteliği ve beraberlik duygularını pekiştirme amacıyla yapılan sosyal faaliyetlerin en önemlilerinden olduğunu belirterek, "Ancak bazı spor müsabakalarında az sayıda olsa da fanatik ve holiganların, spor güvenliğini ihlal eden, seyircileri rahatsız edici, tavır ve davranışlar içerisinde bulunduklarının ve istenmeyen olaylara meydan verdikleri biliniyor." dedi.
Atalay, genelgeyle bu tür olayların asgari seviyede olmasını sağlamak için illerde valiliklerin koordinesinde, il/ilçe spor güvenlik kurullarının ve il emniyet müdürlüklerinin yapması gereken görevlerin belirlendiğini ifade etti.
Baran Konak
31-08-2009, 17:26
ideolojik mesaj veya pankart insanların arasındaki birlikteliği ve beraberliği engelleyecekse eğer,ben o ülkenin demokrasisinden şüphe ederim.bence bakan kendi ağzıyla "düşünce özgürlüğünün olmadığı bir ülkede yaşadığımız için bu tip şeyleri kaldıramayız" demiş.
Murat Aru
31-08-2009, 19:26
ideolojik mesaj veya pankart insanların arasındaki birlikteliği ve beraberliği engelleyecekse eğer,ben o ülkenin demokrasisinden şüphe ederim.bence bakan kendi ağzıyla "düşünce özgürlüğünün olmadığı bir ülkede yaşadığımız için bu tip şeyleri kaldıramayız" demiş.
Güzel bir nokta teşekkürler.
Onlar siyasete karşı değil ama "tek tarflı Siyaset" e tabi!
Tek taraflı siyaseti siyasetsizlik olarak yıllardır bu toplumun kafasına vura vura sabitlediler.
Sercan Çıracıoğlu
31-08-2009, 21:54
bayrağa, armaya, tribüne daha sıkı sarılma vakti geldi de geçiyor bile
Apploud
Osman Kaya
03-09-2009, 21:05
"Çarşı'nın Che pankartı da yasak
Yeni yayınlanan genelgeye göre Beşiktaş Çarşı grubunun maçlarda stada astıkları Che pankartı da yasaklanacak. Fenerbahçe taraftarlarının oluşturduğu Fenerbahche grubunun da statlarda kendilerini temsil edememeleri gündemde."
Bizim Atkılara Laf edemezler sanırım :D
Ben ezelden beri hür doğrum hür yaşarım
Hangi kendini bilmez bana zincir vuracak şaşarım
Anladın sen onu
biraz değişti ama buda içişlerine kapak olsun
Ismail Hakki Demirel
03-09-2009, 21:13
O kadar Osman abi...
Stadlarda güya sigara içmeyide yasakladılar :)
hangi çılgın elinde makbuz dolaşıp ceza yazacaktı :D
Baran Konak
03-09-2009, 21:51
halay çeken gençlere "ideolojik hayal çekiyorlardı" iddasıyla suç duyurusunda bulunan bir ülkede che pankartı da ideolojik olur,herşey ideolojik olur.prim vermemek lazım.
Vedat Benakay
04-09-2009, 14:35
Apploud
bu_! Apploud
Neyzen Ünal
04-09-2009, 16:44
Beni bağlamaz hiçbiri. Ben sigaramı da yakarım, rakımı da çakarım, çarşı tişörtümü de giyerim, Che' li kaşkolumu da sararım; Bu yasağı bana uygulayacak adamın da ben taaaaaa............. Buyrun gelin bakalım.
Can Topal
05-09-2009, 21:13
Cem Dizdar fena bi yazı yazmamıs bu konu için..
Umit Bayezit
05-09-2009, 21:32
Cem Dizdar fena bi yazı yazmamıs bu konu için..
beğendiğimiz yazıları buradan paylaşmakta sıkıntı yok can
Can Topal
05-09-2009, 21:36
beğendiğimiz yazıları buradan paylaşmakta sıkıntı yok can
Bende arıyorum abi okuduğum yerden kaldırmıslar , baska yerde görürsem ekleyeceğim..
Can Topal
05-09-2009, 21:40
Kavramların yalan yanlış kullanıldığı bir ülkede yaşadığımız malum. İşte ‘ideoloji’ de bu yanlış kullanılan kavramlardan biri. Herkes kendine göre dolduruyor tanımın içini. Biliyorsunuz, artık ‘ideolojik’ bulunan pankartlar statlara sokulmayacak. Bu kararı alanlarla ‘ideoloji’nin ne olduğunu ne olmadığını ayrıca tartışırız da, bildiklerini hiç sanmıyorum. Onlara kalsa toplumdaki bir aksaklığa itiraz eden, iktidarların karşısında olan her şey ideolojik. Çevrecilik ideolojik, insan hakları savunuculuğu ideolojik! Suların akmadığı, şehri pislik bastığı ya da bir yakınları kayıp olduğu zaman görmek gerekir ‘ideolojiyi’ ya, konumuz İnönü Stadı ile ilgili bugün.
http://img40.imageshack.us/img40/8488/fft30mm701957.jpg
İstanbul’a yapılması planlanan üçüncü köprüye itiraz eden bir grup Beşiktaşlı bir pankart hazırlıyor ve bu pankart son Gaziantep maçında içeri alınmıyor. Ne yazıyor pankartta; “Üçüncü köprü olsan üstünden geçmem İstanbul.” Çevreciler, mimarlar, şehir plancıları toplanmış bir üçüncü köprünün İstanbul’u mahvetmek anlamına geldiğini söylüyor. Fakat ‘büyüklerimiz’ tribüne giden çocukların kendi hayatlarına ve şehirdeki insanların hayatlarına sahip çıkmaya çalışmasını ideolojik buluyor nedense. Nedir burada ideolojik olan? Nedir yanlış olan? Çocukların hayatlarımıza sahip çıkma duyarlılığı göstermesi mi? Bu şehirde ve bu ülkede yaşayan insanları önemsemeleri mi ideolojik? Bu çocuklar sahip çıkmazsa bu ülkede yanlış olana, kötü gidene kimin çocuğu sahip çıksın istiyoruz? Onları yasaklamakla değil kulak vermekle, ne dediklerini anlamaya çalışmakla düzeltiriz hayatımızı da dünyayı da...
Hakan Kirezci
05-09-2009, 21:49
Birşeyi ciddi olarak anlayamadım yav, okur yazar ve okuduğunu anlayan bir kardeşim aydınlatsın lütfen.
Şimdi bu pankart üçüncü köprünün yapılmasına karşı, onu protesto eden bir pankart mı oluyor yoksa İstanbul'a duyulan bir aşkın/saygının ilanı mı?
Can Topal
05-09-2009, 22:02
Yazının cıktığı yerde bu resim de vardı. Bende anlayamadım. İstanbula duyulan ask olabilir ; Üstüne basamam senin anlamında.. Nefret bile olabilir İstanbula; Gelmem sana anlamında..
3.köprüye protesto için yapılmıs ama bi anlam bozukluğu var .
Umit Bayezit
05-09-2009, 22:04
bende çözemedim sanırım bu konuya en güzel cavebı yazan kardeşimiz verecektir
bulabilirsek...
M.Bahattin Belen
06-09-2009, 01:47
idelojik yasak ne demek Benim ideolojim var ideolojisi olmayan endstüriel futbolunum seyircisi
ben seyirci değilim
Erhan Zade
06-09-2009, 01:53
ee o zaman beynimizdeki ve sol memnin altında ki yüreğmizde ki pankartlara yasak nasıl koyucaklar
M.Bahattin Belen
06-09-2009, 01:55
idelojik yasak ne demek Benim ideolojim var ideolojisi olmayan endüstüriel futbolun seyircisi ben seyirci hatta taraftar bile değilim Sen tüketicine yasak getir biz türbünde üreticiyiz yaratıcıyız bunun da sınırı yok aynen düşünce özgürlüğü gibi
düşünceye yasak olmaz.Beşiktaş ' lıya çalışmaz bu yasak kofti taraftara belki
ZİRA BİZ TARAFTAR DEĞİLİZ BEŞİKTAŞLIYIZ
Emre Ersoydan
06-09-2009, 15:31
benim ideolojimde yasaklamak yasaktır!!
Murat Orun
06-09-2009, 16:41
Arabasının altında birinin bulunduğunu gören sürücününotomobilini çalıştırması yasaktır. (Danimarka)
Otomobilinin karşısına at arabası çıkan sürücü, otosunukenara çekmek zorundadır. (Danimarka)
Demiryolunda öpüşmek yasaktır. (Fransa)
Domuzlara “Napolyon” isminin verilmesi yasaktır.(Fransa)
Yağmur yağarken çimler sulanamaz. (Kanada)
Koleje gitmek için entelektüel biri olmak zorundasınız.(Çin)
Kapılar ve pencereler pembe renkte olmak zorundadır.(Kanada-Kanata)
Ağaca tırmanmak yasaktır. (Kanada-Oshawa)
Bank Street’te pazar günleri dondurma yemek yasaktır.(Kanada-Ottowa)
Yong Caddesi’nde ölü atları pazar günü sürüklemekyasaklanmıştır. (Kanada-Toronto)
Kadınların toplu taşım araçlarında çikolata yemesiyasaktır. (İngiltere)
Tropikal balık satıcıları hariç Kadınların halka açıkyerde üstsüz gezmesi yasaktır. (İngiltere-Liverpool)
Etek giyen erkekler tutuklanır. (İtalya)
Pazar günleri balık avlamak yasaktır. (İskoçya)
İnek sahiplerinin sarhoş olması yasaktır. (İskoçya)
Kapınızı çalıp sizden “klozetinizi isteyen birini” içerialmak zorundasınız. (İskoçya)
Pazar günü çamaşır asmak yasaktır. (İsviçre)
Çocukların sigara satın alması yasak, içmesi serbesttir.(Avustralya)
Patikada sağ elinin üzerinde amuda kalkarak yürümekyasaktır. (Avustralya)
Pazar günleri pembe pantolon giymek yasaktır.(Avustralya-Victoria)
Araba kullandığınız zaman gömlek giymek zorundasınız.(Tayland)
İç çamaşırsız gezmek yasaktır. (Tayland)
Metroda sakız çiğneyen tutuklanır. (Singapur)
Kuaförde saç kurutucusunun altında uyuyan kadın ve salonsahibi para cezasına çarptırılır. (ABD-Florida)
Hollywood Bulvarı’nda 2 binden fazla koyun varsa arabakullanmak yasaktır. (ABD-Hollywood)
Sanık sandalyesinde ağlamak yasaktır. (ABD-Los Angeles)
U dönüşü yapmak yasaktır. (ABD-Teksas)
Evde içki içmek yasaktır. (ABD-Indiana)
Birisinin arkasından konuşmak ve dedikodu yapmakillegaldir. (ABD-Indiana)
Berberlerin çocukların kulağını kesmesi yasaktır.(ABD-Indiana)
Polisler, ikaz etmek amacıyla köpekleri ısırabilir.(ABD-Ohio)
Birine yılan atmak yasaktır. (ABD-Ohio)
Eşeklerin banyo küvetinde uyuması yasaktır.(ABD-Arizona)
Çorbayı höpürdeterek içmek yasaktır. (ABD-New Jersey)
Ayakkabıyla uyumak yasaktır. (ABD-Oklahoma)
Lolipop yemek yasaktır. (ABD-Washington)
Buzdolabının kapısı açıkken önünde uyumakyasaklanmıştır. (ABD-Pennsylvania)
Banyoda şarkı söylemek yasaktır. (ABD-Pennsylvania)
Ana caddede traş olmak yasaktır. (ABD-Mississippi)
ve türkiye akp li değilsen herşey yasaktır
ne güzel söylemişsin abim..
Cüneyt Saltan
14-09-2009, 23:30
80 li yıllarda bi slogan vardı
yasaklamak yasaktır! diye, tam pankartlık aslında :)
güzel fikir
Umit Bayezit
15-09-2009, 20:39
bugün UEFA'da olaya el attı ve tüm simgesel pankartları toplattı
şeref beyde enteresan gelimeler var
stadın boşaltılması vs. gibi BJK TV bile stad dışından yayında
Hakan Kirezci
15-09-2009, 20:56
Simgeler kaldırıldıysa asılları orada Ümit boşver.
Umit Bayezit
16-09-2009, 02:23
kamufle etmişler akılları sıra
çok komikti kalınlaştırılarak karartılmaya çalışılan A lar
Murat Aru
16-09-2009, 10:15
http://i.milliyet.com.tr/HaberAnaResmi/2009/09/16/fft17_mf373942.Jpeg
UEFA (http://milarsiv.milliyet.com.tr/UEFA/1/1139852/) Çarşı'ya karşı!..
Beşiktaş (http://milarsiv.milliyet.com.tr/Besiktas/1/1139852/)'ın ünlü taraftar (http://milarsiv.milliyet.com.tr/taraftar/1/1139852/) grubu Çarşı'ya şok... UEFA (http://milarsiv.milliyet.com.tr/UEFA/1/1139852/), dünkü Beşiktaş-Manchester United (http://milarsiv.milliyet.com.tr/Manchester%20United/1/1139852/) maçı öncesi Çarşı'nın karakteristik "A" harfi olan tüm pankartlarını "anarşizmi" simgelediği gerekçesiyle kaldırttı
Beşiktaş'ın ünlü taraftar grubu Çarşı'ya şok... UEFA, dünkü Beşiktaş-Manchester United maçı öncesi Çarşı'nın karakteristik "A" harfi olan tüm pankartlarını "anarşizmi" simgelediği gerekçesiyle kaldırttı
Sabah'ın haberine göre; Beşiktaş dün akşam İnönü'de İngiliz devi Manchester United'ı ağırladı... Ancak önceki gün yaşanan gelişme, Beşiktaş tribünlerinin "her şeye karşı" olmasıyla ünlü taraftar grubu Çarşı'yı şoke etti. Pazartesi İnönü Stadı (http://milarsiv.milliyet.com.tr/Inonu%20Stadi/1/1139852/)'na gelen bir UEFA temsilcisi, içinde Çarşı'nın karakteristik "A" harfi olan pankartlarını, "anarşizmi" simgelediği gerekçesiyle kaldırttı. Manchester United'ın taraftar forumlarında bir süredir "Çarşı" tartışması vardı. Bir kısım İngilizler, Beşiktaş'ın önceki sene İnönü'de Liverpool (http://milarsiv.milliyet.com.tr/Liverpool/1/1139852/)'u 2-1 yendiği maçta, taraftarın yaptığı şovu dile getiriyor ve aynı gösterinin tekrarlanacağını söyleyerek "O atmosferi yaşamak lazım" görüşünü savunuyordu.
MANCHESTER ŞİKÂYET ETTİ
Sayıca az olan karşı grup ise, aynı statta 22 Kasım 2004'te işlenen, 18 yaşındaki Cihat Aktaş'ın öldürüldüğü cinayeti hatırlatıp "can güvenliği endişesi taşıdıklarını" yazıyordu. Sonuçta İngilizlerin dediği oldu ve Manchester United kulübü UEFA'ya başvurarak önlem istedi. Nasıl bir önlem alacaklarını düşünen UEFA yetkililerinin aklına ise, Çarşı'nın "anarşizmin A harfini" kullandığı pankartları geldi. Pazartesi günü stada gelen bir UEFA yetkilisi, stat müdürüyle görüştü ve pankartların indirilmesini istedi. Çarşı'nın pankartlarını hazırlayan taraftarlar da görüşmeye katıldı ve "Sprey boyayla A harfini kapatalım" önerisinde bulundu. Ancak UEFA yetkilisi buna da karşı çıktı ve "Sprey boya yanıcı maddedir ve can güvenliği açısından sakıncalı" karşılığını verdi.
PANTKARTLAR KİLİT ALTINDA
Böylece "potansiyel suç unsuru" olan pankartlar teker teker sökülerek, kapalı tribünün alt kısmında bulunan bir odada "kilit altına" alındı. Türkçe (http://milarsiv.milliyet.com.tr/Turkce/1/1139852/) tercümanla gelen UEFA yetkilisinin yanında açılan pankartlarda ırkçılık (http://milarsiv.milliyet.com.tr/irkcilik/1/1139852/) karşıtı söylemler de olduğu gösterildi. Fakat, İngilizce olarak hazırlanan ve "No Racism" (Irkçılık olmasın) yazılı pankart bile, UEFA yetkilisinden altında "Çarşı" logosu olduğu için vize alamadı. UEFA'nın bu uygulamasına tepki gösteren taraftarlar, "Böyle bir gerekçeyle pankartların kaldırılmasına anlam veremiyoruz. Çarşı'nın anarşizmi şiddete değil, başta ırkçılık olmak üzere statlardaki her türlü kötülük ve olumsuzluğa karşı olmaya dayanır. Aslında UEFA yetkilileri de bunu gayet iyi biliyor ama, Manchester United işin içine girince bir şey diyemiyorlar" ifadesini kullandı.
ANARŞİZM, OTORİTEYE KARŞI!
Yunanca kökenli bir sözcük olan anarşi, "otoritenin olmadığı" anlamına geliyor. Bir başka deyişle "her türlü devlet otoritesine karşı olmak", anarşizmin temel felsefesi. Anarşist gruplar arasında şiddeti savunanlar olduğu gibi, şiddete karşı olan ve "pasifist" gruplar da her dönem önplana çıktı. Sol anarşist örgütlenmeler daha çok olsa da, Avrupa (http://milarsiv.milliyet.com.tr/Avrupa/1/1139852/)'da Hıristiyan (http://milarsiv.milliyet.com.tr/Hiristiyan/1/1139852/) anarşist gruplar da göze çarpmakta.
Ercan Kartal
16-09-2009, 11:44
bir seye hep gulmusumdur '' ben sagciliktan solculuktan anlamam'' diyen adam hep sagcidir. bir adam yada kurum politiklesmeye karsi oldugu soylediginde aslinda kendisininde hic apolitik olmadigi bir durum ortaya cikar. objektif,tarafsiz yada siddet karsiti olabilmek A 'yi kaldirmaya bagli olsaydi keske. sistem ideojisine uyumlu olmak apolitik bir durummudur ? bazi salaklar bunu boyle zannederek medya hakimiyetiyle icgudusel eylemsizlgimizi (suni denge de denilebilir) desteleyip bizide salaklastirmak istiyor. iyi bir sey yaptigimiz anda geri bir adim atmak zorundayiz sanki . ote yandan A yi kullanan anlayisa pankart yasagi getirmenin onun yaratci anlayisina kufur etmekle esdeger oldugunu farkinda degiller , intikam cok aci olabilir cunku hersey pankartlarda gizli degildir.
son bir sey de medyaya soyliyeyim anarsizm , anarsizmdir ulen carsinin a sini cicili bicili anarsizm diyip kendinizi soytari yerine koymayin artik .
Onur Cihan Yildiz
16-09-2009, 17:04
Yasaklara kArşı olduğu için "çArşı"
Bu yasağın pek fazla işleyeceğini sanmıyorum. ;)
Neyzen Ünal
16-09-2009, 20:52
arkadaşlar bu hafta sonu hava gayet sıcak olacakmış istanbulda.yani kayseri maçına denk geliyor.ben üzerimde çarşı tişörtüm ve altımdada çarşı şortuyla girecem maça.haydi diyelimki tişörtü çıkarttılar.şortum ne olacak.(ben genelde şort giyince içime başka bir şey giymem.)sizce ne olacak bu işin sonu.haydi buyrun bakalım.
eğerki onuda çıkarırlarsa başka bir sürprizim olacak.anladınız siz onuuuuu:D :D :D
Sedat Güler
20-09-2009, 00:01
Gündğdu Marşını Nasıl Yasaklayacaklar...
vBulletin v3.6.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.