PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hata kalmadı-Kasıt var

yumurtakafa yılmaz
01-09-2009, 10:16
Bilmem izleyen var-mı?
Lig Tv’yi izlerken değişik, değişik olduğu kadar da çarpıcı bir program ile karşılaştım.
Esasında herkes gibi benimde matematik ile aram sıcak değil ama inadına bir istatistik tutma heyecanı aldı beni.

Programın adı : 21 EN ÇARPICI HAKEM HATALARI

1986 ve sonrasını kapsayan hakem hataları.
Gelelim istatistik sonuçlarına;

BEŞİKTAŞ
Aleyhte 5 hakem hatası
Lehte? 2 hakem hatası

Fenerbahçe
Aleyhte 1 hakem hatası
Lehte 7 hakem hatası

Galatasaray
Aleyhte 1 hakem hatası
Lehte 5 hakem hatası

Tabii rakamlar sizi aldatmasın, takımların birbirleriyle olan maçlar leh-aleyh olarak da istatistiğe girmiş durumda.

Hele ankaragücünün BEŞİKTAŞ’ı 1-0 yendiği bir maç var tam komedi. Adamlar gol atamamış santraforlar gol yollarında kayıp. O sırada hakem ortaya çıkıyor, sağdan yapılan orta sonucunda kale direği dibini boş bulan hakem Ahmet Akçay kibarca topu filelere bırakıyor.

Birde meşhur Van-BEŞİKTAŞ maçı var. Sergen’in kullandığı serbest vuruşu iyi bir bloke ile karşılayan defans oyuncusu, müsabakanın voleybol maçı olmadığını sonradan öğreniyor.

Ha birde Trabzon-Samsun maçı var, hakem daha sonra açıklıyor;
Bana-MHK başkanı talimat verdi, maçı bu takım kaybetmemeli şeklinde bende ona uydum…

Acaba hakem hataları yada kural hataları tartışılır-mı-ya son noktayı koyuyor.
Artık bu iş kasıta dönmüş durumda.

İstatistik kaba olarak 21 kasıtlı hakem kararını içeriyor diyebiliriz ve çoğu da görüldüğü üzere BEŞİKTAŞ aleyhine. Kalanları bizde toparlamakda zorlanırız hani. Öyle ya materyal bolluğunu elinde bulunduranlar cımbızla seçmece yapma hakkına sahip.

Aynı kasıtlı kararları bu senede sergileyenler maalesef var.

BEŞİKTAŞ-Gaziantep maçında Nihat’ın kendini yere bırakışı var, benim gibi gazetecilerinde hoşuna gitmiştir herhalde, bir tek Nihat penaltı bekliyor, vermiş olduğu pozun karşılığında. BEŞİKTAŞ forması giyenler isteseler de bu tür rolleri beceremiyor vesselam.

Fakat benzer pozisyonlar da hakemlerimiz kimi maçlarda çok daha rahat karar verebiliyor. Ofsayt, faul, serbest vuruş, penaltı fark etmez bu hakemlerle bu liglerde fazla gitmez.

Zaten programın adından da belli.

En çalıp-ÇARPICI hakem hataları

Onur Kurt
01-09-2009, 12:42
federasyona hakemlere pes etme !

Cem Ozel
01-09-2009, 15:18
Bu istatistik sadece Beşiktaş, fener ve galatasarayın kendi aralarında oynadığı maçlar için değilmi. Yoksa bize karşı yapılan hatalar bitmek bilmez. Lehtekiler sanırım devede kulak kalır -ki onlara da karşıyız-

Gerçi hata diye adlandırmakta biraz komik kaçıyor artık. Hakkımızı yiyorlar ve gizli saklı değil kör gözüne parmağı şeklinde.

Sercan Çıracıoğlu
02-09-2009, 22:45
Hakem hatalarına ve fenerasyon olan her yerde,inadına BEŞİKTAŞ diyorum

Hakan Gültekin
03-09-2009, 19:55
Beşiktaşlıların Niçin Erken öldüğü Belli Oldu.

Sercan Çıracıoğlu
07-09-2009, 14:49

Haklısın hakan abi...

Mert Kavak
07-09-2009, 20:10

yok biz öyle kolay ölmeyiz...

Huseyin Gursu
20-09-2009, 19:42
Yirmi uc yil icerisinde aleyhimize olan hakem "hatalari" sadece 5 tane mi bu istatistige gore ?
Oysa kus kanadi kalem olsa yazilmaz aleyhimize verilen hakem "hatalari"
Hakemlerin cifte standartlarini saymiyorum bile.

Huseyın Yanardoner
25-09-2009, 08:24
bu hakemlerde kafasına göre bunu yapmıyo azmettiriciler belli rakiplerimiz tezgahı çoktan kurmuş bize bu oyunu bozacak lider bir başkan kurmayları lazım taraftar zaten hazır kıta...

Ertan Türker
25-09-2009, 08:31
Hakemlerin her sene kolladığı tek takım vardır o da Galatasaray ............... başka tanımam.

*galatasaraya yada fenere isimleri ile hitap edelim lütfen.

yumurtakafa yılmaz
25-09-2009, 19:14
evet Ertan bu hafta kasımpaşa galatasaray maçını izledim.

maçın beraberlik sürecine kadar futbolcular agresif bir şekilde her kese saldırdı, hakemde formasını giyerek gereğini yaptı.

top sağ çizgiden taça çıkınca galatasary lı nonda-keyta hatırlamıyorum adeta tekvando yaparak kasımpaşa'lı oyuncuya saldırdı ve hakemlerde bizim gibi seyretmekle yetindi.

YAZIKLAR OLSUN

M.Ilke Bortacina
25-09-2009, 19:56
konu başlığına yorumum => KESİNLİKLE.. her yönden..

Orhan Anar
06-10-2009, 22:11
Her sene hakemler diyoruz, ki dogru. Fakat, bu sene sayin T.D. Mustafa Denizli hakemlerin önune gecti..