Orijinalini görmek için tıklayınız : Beşiktaş'a başkan adayı...
Hakan Kirezci
08-09-2009, 23:45
Beşiktaş’ta beklenen gerçekleşti, camianın başkan adayı olması konusunda baskı yaptığı eski yönetici Murat Aksu kararını verdi. 2004’te göreve gelen Yıldırım Demirören yönetiminde 2. başkan olarak görev alan Aksu, dün Demirören’in karşısına aday olarak çıkacağını yakınlarına açıkladı. Bir süredir gizli gizli camianın ileri gelenleri ile yemekli toplantılar düzenleyen ve listesine alacağı isimleri düşünen Murat Aksu uzunca bir zamandır camianın nabzını tutuyordu. Geçtiğimiz günlerde ünlü bir restoranda Beşiktaşlı armatörlerle bir araya gelen yeni başkan adayına “Kulüp gitgide, özellikle başkana, borçlanıyor. Başkan da buna engel olmak için bir şey yapmıyor. Aday olurken bunları düşündün mü?” sorusu geldi. Aksu ise “Her şeyi düşündüm. Çok güçlü bir ekip olacağız. Zaten böyle olmasa bu seçime girmem. Beşiktaş elden gitmeden herkesin bir şeyler yapması gerek” yanıtını verdi. Bu arada Murat Aksu’nun, adaylığını Ramazan bayramından sonra resmen açıklayacağı ve kongre çalışmalarına, düzenleyeceği basın toplantısından sonra hız vereceği ifade edildi.
Seba ve Çetin destek verdi!
Kongrede aday olacağını açıklayan Celal Kolot’un ardından ikinci aday konumunda olan Murat Aksu’ya camianın duayenlerinden destek geldi. Onursal başkan Süleyman Seba ve Hikmet Çetin’in adaylığını olumlu karşıladığı Murat Aksu’ya birçok üyenin de sıcak baktığı belirtildi.
Demirören çok kan kaybetti!
2010’un başında yapılacak kongre öncesi muhalefet sesini bir hayli yükseltiyor. Nedeni ise Başkan Yıldırım Demirören’in artılarından çok eksilerinin fazla olması ve özellikle son 4 ay içerisindeki eylemleri... Siyah-beyazlı camianın 50 yıllık rüyası olan Fulya Projesi’ni hayata geçiren Demirören ve ekibi, kulübü zarara uğratmakla suçlanmıştı. Başkan Demirören’in transfer politikası ve kulübü sürekli borçlandırması ise deyim yerindeyse muhalefetin bardağını taşırdı. Beşiktaş yönetiminin eleştiri alan son hamleleri şöyle:
Şampiyonluk kazanıldı, Fortis Türkiye Kupası alındı ama Demirören’in Mehmet Topuz sevdası ve sonrasında oyuncunun Fenerbahçe’ye imza atması hem kulübe hem de başkana çok puan kaybettirdi.
Gökhan Zan’ın bedelsiz olarak G.Saray’a gitmesi yönetimin ihmali olarak görüldü. Zan’ın sürpriz ayrılığı nedeniyle strateji değişti. Yerine Ferrari alındı.
Transfer politikasının Şampiyonlar Ligi kriterine göre belirlenmesi gerekirken çıta hep aşağıda kaldı.
Sakatlıktan yeni kurtulan Nihat alınarak Topuz’un yaraları sarılmaya çalışıldı ama milli oyuncuya ödenen rakamlar kulübün elini kolunu deyim yerindeyse bağladı. (4 yıl için toplam 15 milyon 250 bin euro) İsmail Köybaşı’na 5.5 milyon euro bonservis ödenmesi tepki çekti.
Bedava gönderilen İbrahim Kaş’ın 1 milyon 700 bin euroluk bir bedelle dönüşü büyük eleştiri aldı.
Durup dururken tüm haklarının satın alınmasına anlam verilemeyen Delgado’nun sözleşmesi geç donduruldu. Ardından Tabata’ya 8 milyon euro verildi. Bu noktada oyuncunun kalitesi ve futbolu tartışılmadı ama Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl’la olan ikili ilişkiler sorgulandı. Bu sorgulama halen devam etmekte. (Habertürk)
Ismail Hakki Demirel
08-09-2009, 23:52
Bu Abdülkadir Aksu'nun Kardeşi değilmiydi ?
Hakan Kirezci
08-09-2009, 23:54
Evladı İsmail.
Can Topal
08-09-2009, 23:54
Görüyon mu sen evladı..
Safak Batman
08-09-2009, 23:56
iki ucu ketçaplı spagetti
Ismail Hakki Demirel
09-09-2009, 00:03
Erdoğan-Yıldırım Demirören
Abdülkadir-Murat Aksu
Babadan Al ...... Neyse...
Hakan Kirezci
09-09-2009, 00:05
Eeee? Muhalefet yok diyordunuz aha muhalefet.
Demirören'e yeter derken, istifa derken ardından ne geleceğini bekliyorduk ki?
Kimsenin borçtan falan korktuğu mu vardı?. Sadece yönetime geldiklerinde önlerinde iki seçenek olacak. Ya borçları temizleyip ekonomik olarak düze çıkaracaklar kulübü ama bedel olarak şampiyonluk, transfer vs. hakgetire olacak ya da aynen halefinin bıraktığı yerden devam edecek ki o zaman ne halt etmeye gelsin.
Ortadan yiyeceğiz spagettiyi oraya da mayonez falan dökülmemişse.
Furkan Celik
09-09-2009, 00:39
Bakıyorum demirören istifacıları birşey yazmıyor?
Satılmış çarşı diye bağıranlar nerde onlarıda görmek lazım...
Deniz Akkuş
09-09-2009, 01:00
yönetim istifa diyenlerdenim ama işte aması var :( :(
Umit Bayezit
09-09-2009, 08:57
Bakıyorum demirören istifacıları birşey yazmıyor?
Satılmış çarşı diye bağıranlar nerde onlarıda görmek lazım...
cevap yazmadan önce soralım adresi
lafın banamı kardeş istifacı derken
çArşı ya laf edenlerde kimlermiş söyleyiverde bizde bilelim
Özgür Öge
09-09-2009, 09:00
Öncelikle finansör başkan modeli bu kongreyle birlikte son bulmalıdır.Beşiktaşımızın kendi özgücüyle kalkınması noktasından hareket edecek her kongre üyesi benim için en kaydadeğer başkan adayıdır.
Demir Han
09-09-2009, 09:51
Bence her ikisi de yaramaz....Aksu'nun daha da tehlikeli olacağı kanısındayım.Takıma Aksu gelirse daha da yıkıcı şeyler olabilir.Bunu yanısıra şahsıma Demirören istifa derken Demirören tarzı yönetim düşünen herkesi ima ediyorum ve Aksu'da buna dahildir.
Yine de muhalefetin olması ciddi bir adım ama göstermelik değil ise
Ufuk Biyik
09-09-2009, 10:58
yıldırım demirören yeter ve onun ikizi murat aksu içinde aynı görüşdeyim al birini vur ötekine ikisinide istemiyoruz demiörene sesini çıkarmayıp onca şeyi sineye çeken çarşıyıda istemiyoruz yanlış anlaşılacak eminim benim tek anlatmak istediğim kimlere git derken demirörene sesini çıkarmayanlardır ben onlarıda istemiyorum
D.Asya Açıkelli
09-09-2009, 11:28
MUHALEFET aksu olmamalı...bu değneğin temiz bi tarafı yok mudur?
Sezgin Akcelik
09-09-2009, 12:23
asıl muhalefetten bir ses yoksa hala bu sadece kaybedecek bir başkan adayıdır.
Ertan Türker
09-09-2009, 13:20
Kulüp Türkiye'ye benziyor. Biri devamlı muhalefet kalmak istiyor, biride sürekli işini yürütmenin derdinde... Bizler asıl muhalif kişilik, diğerleri ise mee mee mee...
Onur Ataç
09-09-2009, 13:30
bu muhalefetle ancak gelen gideni aratır sözüne konu oluruz
Furkan Celik
09-09-2009, 18:02
cevap yazmadan önce soralım adresi
lafın banamı kardeş istifacı derken
çArşı ya laf edenlerde kimlermiş söyleyiverde bizde bilelim
Sadece size değil bütün istifacılara söylüyorum..
2 sene önce manisa maçında bütün açık tribünün satılmış çarşı diye bağırıyordu acaba o zaman açık tribünde olan kimse yokmu burada?
Yoksa lafım hiçbir şahsa değildir..
Vedat Benakay
09-09-2009, 18:31
Bence her ikisi de yaramaz....Aksu'nun daha da tehlikeli olacağı kanısındayım.Takıma Aksu gelirse daha da yıkıcı şeyler olabilir.Bunu yanısıra şahsıma Demirören istifa derken Demirören tarzı yönetim düşünen herkesi ima ediyorum ve Aksu'da buna dahildir.
Yine de muhalefetin olması ciddi bir adım ama göstermelik değil ise
bu_!
AKSU neden ıstıfa ettı veya kımler ıstedı dıye aylarca dusundum....cunku y.d ıle beraberken agzından demırorene karsı hıc bır elestırı cıkmadı sonrada tabıı....
Umit Bayezit
09-09-2009, 18:43
Sadece size değil bütün istifacılara söylüyorum..
2 sene önce manisa maçında bütün açık tribünün satılmış çarşı diye bağırıyordu acaba o zaman açık tribünde olan kimse yokmu burada?
Yoksa lafım hiçbir şahsa değildir..
yaşla başla alakalı kriterleri olan birisiyim
kim ne düşünürse düşünsün umrumda da değil bu anlamda
sen ki 2 yıl önce yani 15 yaşındayken yeni-açık tribün arası arası bağlantıları, kapalı - yönetim - çarşı ilişkilerini çözdün bravo sana
tüm bunları yapabilmen için inönüde doğman ve o günden beride tribünü oluşturan unsurlarla birlikte yaşaman lazım an be an
yoksa yaptığın sallamanın babası olurki yapmayın bunu
bilmeden anlamadan sallamayın kimseye
daha net olayım bi bok bilmiyorsunuz salak salak konuşmayın
adamıda zıvanadan çıkarmayın
daha beşiktaş tribün hiyerarşisini bilmeyen adamlar ABİ lik kültürünün edinimlerini ne anlama geldiğini bilmeyenler oturduğu yerden sallamasın bundan sonraki mesajım daha ağır olur gerekirse gemileri yakmak olsun bunun adı
size olan sevgimizi kaybetmek için çabalamayın
Umit Bayezit
09-09-2009, 18:45
bu_!
AKSU neden ıstıfa ettı veya kımler ıstedı dıye aylarca dusundum....cunku y.d ıle beraberken agzından demırorene karsı hıc bır elestırı cıkmadı sonrada tabıı....
ektiğini biçersin vedat abi dünyanın kanunu bu
2003 yılına 100. yıl şampiyonluğunun hemen sonrasına gidip düşünelim
yıldırım demirören neden uzaklaştırılmıştı yönetimden eniştesiyle birlikte???
Tuncer Doger
09-09-2009, 19:24
Yeter Demirören diye bağırmak şahsına değildir o zihniyetteki başkanlığa bağırmaktı ki... murat aksu yu da demirörenden vizyon olarak farklı görmüyorum. beni heyecanlandıran bir isim değil, ki... aynı hataların tekrar sil baştan yaşanmasını bu kalp kaldırır mı bilmiyorum..
Bulent Golbas
10-09-2009, 02:15
murat aksunun adayligi fake olabilir diye dusunuyorum, adayligini aciklasin ekibindeki kisiler belli eder fake olup olmadigini. gerci gercekten aday olsa bile secilmesi imkansiz gibi. secilse bugunku baskandan farki olur mu? belki akp iktidarinin nimetlerinden besiktas'ta bir nebze faydalanir(suanda fenerbahcenin ve galatasarayin bu imkanlardan sonsuz faydalandigini goruyoruz) ama yonetimsel anlamda bir degisiklik olmaz.
Tumay Dogan
10-09-2009, 13:46
camiamızda bizi heyecanlandıracak başkan adayı kimdir?
Ismail Hakki Demirel
10-09-2009, 13:47
Ben olayım tümay abi :)
Vedat Benakay
10-09-2009, 13:49
heyacanlandıracak kısıyı soyleyeyım Serdar Bılgılı.aman ha kufur etmeyın saka yaptımmm
Vedat Benakay
10-09-2009, 13:50
gazıantep macında sahaya gıren o beyınsızı olsa baskan bunlardan daha ıyı yonetır
Tumay Dogan
10-09-2009, 13:53
Ben olayım tümay abi :)
ahhh olsan keşke...:D
Tumay Dogan
10-09-2009, 13:55
bizi heyecanlandıracak başkan adayının legal yollardan başa geçebileceğini sanmıyorum :)
chavez bırakıp ülkesini Beşiktaşımın başına geçse bizi anca keser gibi :)
Tuncer Doger
10-09-2009, 16:58
İbrahim Altınsay olabilir mi mesela ?
Ismail Hakki Demirel
11-09-2009, 15:26
Beşiktaş'ta başkanlığa adayım
Beşiktaş eski yönetim kurulu üyesi Celal Kolot, başkan Yıldırım Demirören ile birlikte yönetime girmediği taktirde başkan adayı olacağını söyledi.
Colot Radyospor'a yaptığı açıklamada, Yılıdırım Demirören'in kendisine yöneticilik teklifinde bulunduğunu belirterek, "Bana futbol şubesini vereceğini söyledi. Bu görevi kabul etmem için tam yetki verilmesi gerekir. Bayramdan sonra oturup konuşacağız. Eskisi gibi olursa görevi kabul etmem” dedi.
ADAYLIĞIM DEVAM EDİYOR
Kolot, daha önce başkan adaylığını açıkladığı hatırlatılınca, “1.5 yıl önce açıkladım. Sözümün arkasındayım. Eğer Yıldırım Demirören ile seçimlere girmezsem seçimlere başkan adayı olarak gireceğim. Beşiktaş’a hizmet etmek istiyorum” şeklinde konuştu.
AKSU’NUN TAVRI YANLIŞ
Celal Kolot, kendisi gibi eski yönetici Murat Aksu’nun muhtemel başkan adaylığı hakkındaysa, “Seçimlere 4-5 ay kala birilerinin çıkıp adaylığını açıklamasını doğru bulmuyorum. Yıllarca sessiz sedasız dışarda durup, yanlışları ya da doğruları hiç dile getirmeden seçimlere başkan adayı olarak girmek doğru değil. Demek ki tek düşünce Beşiktaş’a başkan olmak” şeklinde konuştu.
8 MİLYONA DAHA İYİSİ ALINIRDI
Kolot, Tabata’nın Beşiktaş’a transferiyle ilgili olarak ise “Tabata artık Beşiktaş’ın futbolcusu. Ben olsaydım bu transfere izin vermezdim. Bu kadar büyük paralara daha iyi oyuncular alınırdı” ifadelerini kullandı.
_________
Buyur burdan yak !
Onur Ataç
11-09-2009, 15:45
KOLOT gel kurtar bizi....
çok seviyorum bu herifi
Cem Ozel
11-09-2009, 19:51
İbrahim Altınsay olabilir mi mesela ?
Olurmu ki?
Cem Ozel
11-09-2009, 19:57
KOLOT gel kurtar bizi....
çok seviyorum bu herifi
Celal Kolot gelirse Yıldırım Demirören'i mumla ararız gibi geliyor bana.
Taylan Kurt
11-09-2009, 20:04
Mübariz mansimov olabilirmi ?
Hakan Kirezci
11-09-2009, 20:12
"Bismillahirrahmanirrahim ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billahil aliyyil azîm" derse bir müslüman, Allahü teâlâ, onu her türlü bela ve musibetten korur.
Tuncer Doger
11-09-2009, 21:47
Olurmu ki?
Çok da yakışır Beşiktaşımıza
Özgür Ergün
11-09-2009, 21:56
Benim başkan adayım; hmmm ulan adam bulamadım be.. düşün düşün bi kişi aklıma gelmedi..!
Sanırım en iyisi Demirörenin kalması :(:(
Ismail Hakki Demirel
11-09-2009, 21:58
Yahu ben aday olayım :)
Taylan Kurt
11-09-2009, 22:09
Beşiktaş'a sürpriz başkan adayı!
Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, Beşiktaş kongresinde başkan adayı olacağını açıkladı. Özışık, DHA'ya yaptığı açıklamada, "Anadolu'dan da başkan adayı çıkacağını göstermek ve camiayı birleştirmek için adayım" dedi.
Kayserispor, Erciyesspor ve Pansu Şekerspor ile çok sayıda amatör spor kulübüne yaptığı desteklerle tanınan, spor camiasında renkli kişiliğiyle bilinen Vedat Ali Özışık, Beşiktaş Kulübü'nün delegesi olduğunu, Yıldırım Demirören ve Murat Aksu'dan sonra 3. başkan adayı olarak ortaya çıktığını söyledi.
Özışık, "Beşiktaş Kulübü'nün bir delegesi olarak herkes gibi benim de başkan adayı olma hakkım bulunuyor. Beşiktaş'ın sadece İstanbul'un takımı olmadığını ve Anadolu'dan da aday çıkacağını göstermek adına yaklaşan genel kurul öncesi adaylığımı açıklıyorum. Beşiktaş'taki tüm grupları birleştireceğimi umuyorum. Kongrede yazılı bir önerge ile aday olduğumu göstereceğim. Şu andan itibaren resmen adayım" şeklinde konuştu.
Mert Kavak
11-09-2009, 22:31
bende mi aday olsam halı yıkama fabrikam var:D:D:D
Deniz Özdemir
12-09-2009, 01:26
sakın Mert sakın böyle bişeyi sen aklından geçirme.Ankara olarak çok çekiyoruz senden bari Beşiktaş'ımızı bırak yahu:D
Gelen gideni aratır cümlesini kullanmayacağımız bir başkan olsun diyeceğim ama şu an öyle birinide göremiyorum:( Aslında Demirörenin BJK sevgisinden hiç şüphem yok hatta çok iyi bir BJK lı olduğunu düşünüyorum ama bu, çok iyi bir başkan ya da kulüp yöneticisi için yeterli değil ne yazık ki.Başkan sıfatıyla o koltukta oturmak, o ağırlığı kaldırmak, hiç kolay değil.Demirören bi dönüp kendine baksa, özeleştiri yapsa, bir kez de olsa hatasını kabullenip düzeltmek için uğraşsa bizde bu kadar isyan etmesek, geleceğimizin emin ellerde olduğunu görsek...çok mu zor bu ya çok mu zor..
Onur Ataç
12-09-2009, 01:45
Celal Kolot gelirse Yıldırım Demirören'i mumla ararız gibi geliyor bana.
Ben sevdiğim için söledim ama başkanlığı nasıl olur bilemem oda ayrı meziyet...
Tek Başkan :TARAFTARbu_!
D.Asya Açıkelli
12-09-2009, 02:25
C.Kolotun yeri futbol şube sorumluluğudur
Cem Ozel
12-09-2009, 02:37
Kolot'un yeri bence kulup değildir. Gökhan Zan ile zamanında selam verme kavgası, rakibi maç sonrası inanılmaz derece aşağılama, üzerine çıkıpta utanmadan Beşiktaş'lı duruşundan dem vurmalar. Yakışmıyor o adam kulubumuze. Kolot'un sevilecek bir yanını görmedim ben şovenizmi dışında.
Edit: Birde kendisinin en büyük yeteneği patavatsızlığıdır.
Onur Ataç
12-09-2009, 02:56
tabiki de cem abi,Celal kolotda bir ukala ve saçmasapan açıklamaları var fakat iyi ve güçlü bir çevresi var ayrıcada asi altta kalmayan bir yanıda var.Yoksa celal kolot tabiki başkan olursa nasıl olur bilemem
Taylan Kurt
13-09-2009, 00:29
bende mi aday olsam halı yıkama fabrikam var:D:D:D
Flaş....flaş...flaş... Galatasaray-beşiktaş maçı sonrası basın mensupların soruların yanıtlayan mert KAVAK ocak ayındaki seçimde bende başkan adayı olcam dedi
Emre Ersoydan
13-09-2009, 00:31
ALLAH aşkına futbolu bilen bır gelsın ALLAH aşkına ya.isimleri falan gectım artık
Ugur Yılgın
13-09-2009, 09:08
onu bunu bilmem beşiktaş için şu aşamadan sonra en iyi yönetecek adam tuncay özilhandır insallah başkan adayı olur .kolot aksu demirörenden daha beter yönetir .
Zafer Ayas
14-09-2009, 00:20
Hic umut yok gibi. Ben de olmasini istedigim birini bulamiyorum. Sacma sapan aciklamalar yapmayan, akli basinda biri olsun raziyim ilk etapta. Transfer, iyi bir takim filan ikinci planda artik. Aciklamalarindan utanmanmayalim yani. Celal Kolot, Demiroren'den daha beter.
Umit Bayezit
14-09-2009, 02:51
benim tek adayım var oda NEVZAT DEMİR'dir.
Serdan Sefer
14-09-2009, 14:05
Apploud yıldırım demirören yeter ve onun ikizi murat aksu içinde aynı görüşdeyim al birini vur ötekine ikisinide istemiyoruz demiörene sesini çıkarmayıp onca şeyi sineye çeken çarşıyıda istemiyoruz yanlış anlaşılacak eminim benim tek anlatmak istediğim kimlere git derken demirörene sesini çıkarmayanlardır ben onlarıda istemiyorum
Serdan Sefer
14-09-2009, 14:10
koskocaman besiktas camiasinda adam gibi karizmatik,ne yaptigini,ne konustugunu bilen 1 aday bile cikmiyorsa yaziklar olsun.artik demioren gitmeli bu kan degisikligi sart oldu,sorumsuzca harcanan paralar besiktaslinin parasidir.isi bilen konusunda besiktas adina ses getirecek adaylarim 1.tuncay ozilhan 2.serdar bilgili 3.ibrahim altinsay dir.
Tuncer Doger
14-09-2009, 14:11
benim tek adayım var oda NEVZAT DEMİR'dir.
Beşiktaş teknik direktörüne yeniköy kasabı diyen birisini başkan olarak düşünemiyorum..
(ekstra not: o lafı konuşmadan önce insan biraz aynaya bakar : ) )
Umit Bayezit
14-09-2009, 14:26
Beşiktaş teknik direktörüne yeniköy kasabı diyen birisini başkan olarak düşünemiyorum..
(ekstra not: o lafı konuşmadan önce insan biraz aynaya bakar : ) )
başkanına tüpçü diyen taraftarada böylesi yakışır
bizde o gelince doğramacı deriz olur biter
Hakan Kirezci
14-09-2009, 14:33
Buradan şunu anlıyoruz ki canavarın tırnaklarına manikür yapmakla ısırılmaktan kurtulunmuyormuuş.Başkan git dedik tamam gitti.
Yeni başkan gel diyeceğiz ama kime?
Gel-gitlerle Beşiktaş düze mi çıkacak?
fırtına kasırga ya da deprem gibi birşey lazım ki altüst oluştan yeni başlangıç yapacak bir oluşum zuhur etsin. Badana boyayla eski bina ayakta kalmaz.
Ayrıca şu İ.Altınsay'ın Beşiktaş kulübüne başkanlık yapabilecek nosyonları nelerdir çok da merak etmekteyim. Aydınlatılmayı isterim doğrusu bu konuda.
Tuncer Doger
14-09-2009, 14:33
Hiç bir zaman başkana tüpçü vs.. demedim, o yüzden ben kendime yakıştırmıyorum, isteyen yakıştırsın..
Beşiktaşımıza yakışan aday İbrahim Altınsay'dır..
Hakan Kirezci
14-09-2009, 14:36
Aha Tuncer yakaladım seni. Aynı anda yazmışız o halde cevabı senden alayım.
İbrahim Altınsay meselesi yani...
Ufuk Biyik
14-09-2009, 14:39
:)
Başkan kim olur bilmem ama mali konulara Hüsnü Güreli gibi biri kesin gerekli
Özgür Ergün
14-09-2009, 14:43
İbrahim Altınsaydan başkan olmaz ama çok iyi ikinci adam olabilir.. Onda liderlik vasfı görmüyorum ha kimde görüyorsun diye sorarsanız cevap vermeme hakkımı kullanırım.
Koskoca camia bi başkan adayı bulamıyor da ben mi bulucam..!
Hakan Kirezci
14-09-2009, 14:47
Alıntı:Özgür Ergün;İbrahim Altınsaydan başkan olmaz ama çok iyi ikinci adam olabilir.. Onda liderlik vasfı görmüyorum...
Budur...
Halil Kılıçaslan
14-09-2009, 15:16
İbrahim Altınsay, babası zengin olmağı için mi liderlik vasfına sahip değil. Yoksa kendisine "büyük başkan" diye bağıramayacağımız için mi. Etrafında parası ve gücü için pervane olan asalaklar olmadığı için mi. Tarftarla sohbet edecek kadar mütevazi bir insan olduğu için mi liderlik vasfı yok kendisinde. Sanırım türkiyedeki başkan algısı bizim taraftara da hakim olmuş. Gerçekten merak ediyorum Altınsay'da liderlik vasfı olmadığına nasıl kanaat getirdiniz.
Hakan Kirezci
14-09-2009, 15:35
Tanıyoruz da ordan getirdik Halil peki sen liderlik vasıfları olduğuna nereden kanaat getirdin?
O saydıkların bende de var ve muhtemelen sende de vardır yeterli mi sence? Başkan olabilir miyiz?
Özgür Ergün
14-09-2009, 15:37
Her zaman yaşadığımız sıkıntıyı yine yaşıyoruz; birbirini tanımamaktan kaynaklı algısal yanılsamalar.
Öncelik;
Benim liderlik vasıflarımda senin söylediklerinin hiçbiri yok, para güç v.s. bilmem ne öyle olsa idi Süleyman Seba benim için bu kadar değerli olmaz dı.
Kaldı ki bu forumda yazan tanıdığım insanların bir çoğununda benim gibi düşündüğünden eminim. O yüzden de uzun uzun yazma ihtiyacı düşünmemiştim ama demek ki hata yapmışım :):) sorun değil.
Anlatmaya çalışayım;
İbrahim Altınsay entellektüel kişiliği ve futbola bakış açısı itibari ile bu çorak camiada elle tutulur bi kaç kişiden biridir. Bu benim için tartışmaya açık bir mevzu bile değildir.
Ama benim Lider algımda karşılık bulmamaktadır. Bunu anlatmak biraz zor çünkü bu bir hissiyat yani reel karşılığını bulmak zor.
Daha dün Raul ve Fidel Castro ile ilgili bir belgesel seyrettim (olanağı olanlar için history kanalda veriliyor bu aralar tavsiye ederim)
Raul ve Fidel amcalardan biz Lider olarak Fidel'i biliyoruz öyle değil mi ve bütün dünya da böyle biliyor. Ama belgeselden öğreniyoruz ki asıl işi yapan Raul ve aralarında doğal bir iş bölümü oluşmuş. Lider ve en iyi ikinci adam.
Anlatmayı beceremedim sanırım... :):) dedim ya bu hissiyatla ilgili umarım birgün yüz yüze konuşma fırsatımız olur daha anlayarak sohbet edebiliriz.
Halil Kılıçaslan
14-09-2009, 16:58
İbrahim Altınsay'da liderlik vasfı olduğunu iddia etmiyorum. Altınsay'a ilişkin saydığım şeyler bizde de olabilir ama sonuçta Beşiktaş'ta yöneticilik yapmış ve forumda başkanlığı tartışılan kişi de biz değiliz. Herşeye rağmen başkanlık için adı geçenlerden çok daha nitelikli, Beşiktaş değerlerine (demirörenin ağzına sakız ettiği değerlerden bahsetmiyorum) ve kimliğine uygun bir insan olduğunu düşünüyorum. Özgür abi seni gayet iyi anladım peki ama birinci adam kim olacak...
Hakan Kirezci
14-09-2009, 17:08
Halil ilk bölümü bana gibi ya ona cevaben birşey sorayım (Nasıl oluyorsa bu da; cevaben soru),
Sen Daçka'lı mısın? Konuyla ilintili diye sordum.
Birinci adamı da Özgür bulsun.
Özgür Ergün
14-09-2009, 17:22
:) :) :) işin zor kısmını bana bırak tabi abi.. olsun! Senin canın saolsun..!
Şimdi söyleyeceğim isim bir çoğuna ters gelecek ama olsun;
Tuncay Özilhan Başkan, İbrahim Altınsay asbaşkan..! Özgür Ergün stad müdürü!
Halil Kılıçaslan
14-09-2009, 17:27
Yok Hakan abi Daçka'lı değilim. Altınsay "kardeşim" değil.
Hakan Kirezci
14-09-2009, 17:36
Ne bilem? İyi bir mazeret olacaktı ya ıska geçtik.:)
Onun dışında sahiden de liderlik vasfı denilen vasıf kendini belli eden birşey. Hissedersin, anlarsın. Paran ya da yalakan olması gerekmez. Seba Başkan devlet memuru bir eski futbolcuydu ama Liderdi işte yav. Hakkı Kaptan'ı düşün ki Beşiktaşın değil ülke futbolunun lideriymiş rahmetli.
Demirören zengin mesela, hem babadan hem kendinden. Yalakası da bol ama liderlik yok. Aziz Yıldırım Lider, Özhan Canaydın lider ama Adnan Polat aynı bizimki gibi.
Özilhan'ın da liderlik konusunda sorunu yok ama şahsen katılmadığım bir isim.
Serdar Bilgili mesela liderlik yapabildi mi onca hevesine rağmen? Söylemleriyle zorluyordu belki ama olmayınca sonradan edinilmiyor.
Altınsay rahmetli Erdal İnönü gibi. Bu ülkede başbakanlık hatta parti başkanlığı için yetersiz ama herhangi bir İskandinav ülkesinde devlet Başkanı olacak adamdı.
Devrim Sur
14-09-2009, 18:00
İbrahim Altınsay iyi bir başkan olur ve kulüp bakanlığı için yeterli vasıflara sahiptir ama başkan olabilir mi işte orası tartışmalı ve ucu açık bir soru.
İyi bir başkan olur mu? Bu ülke ya da parti başkanlığından farklı olarak bizim kulüp başkanlığından ve yönetiminden ne anladığımızla ilgili bir soru. Biz ne anlıyoruz ama daha önemlisi İbrahim Altınsay bundan ne anlıyor. İbrahim Altınsayın ideal kulüp yönetimiyle ilgili bir yazısı var mı hatırlamıyorum ama bu konuda yazılarından modern futbolu ne kadar iyi bilip takip ettiğini ve birçok kulübün yapısını da iyi bildiğini, Beşiktaş a da böyle bir anlayış getirmek isteyeceği ile ilgi bir beyin fırtınası yapabiliriz.
Peki bu yapı ne olabilir ve bu yapıda karizma ve liderlik vasfı denen şey gerekir mi? Tahminimce Altınsay ın başkanlık anlayışı ülkemizdeki başkanlık anlayışı gibi başkanın hem teknik adam, hem menajer, kulübün dernek olduğunu unutup kendi çiftliği gibi gören, mantık ile değil ama sahip olduğu güç ile (çoğu zaman para kimi zaman güçlü ilişki ağı) kulübün sorunlarına çözüm arayan, yeri geldiğinde sahip olduğu dil ustalığıyla rakiplerine anında cevap veren ve onları saha dışında masaya yumruğunu vurarak ekarte eden, koltuğunu korumak ve bunun için kitleleri tavlamak adına bol karizma duruşlar kısacası spor kulübünün başında olan ama spor adına hiçbir şey yapmayan popülist bir liderlik vasfı olamaz.
Başkan olursa kulüpte profesyonel bir yönetim oluşturmak isteyecektir. Tek bir kişiden değil profesyonel bir ekipten oluşan ve avrupadaki modellerinden etkilenerek tek adamlıktan bir takım oyununa dönüşen kulüp yönetimi. Popülerlik uğruna 40 takla atan chelsea başkanı ve onun yönetimi gibi değil ama hiç kimsenin başkanının ne ismini ne yüzünü dahi bilmediği Arsenal başkanı ve kulüp yapısı gibi. Kısacası ülkemizdeki alışıla gelmiş kulüp başkanlığı ve yönetim anlayışına aykırı bir oluşum.
Tabiî ki kendi düşüncesine paralel bir başkan adayı da bulursa ki serdar bilgili ilk başkanlık dönemlerinde devrimci bir yönetim söylemiyle kurumsallaşan bir kulüp anlayışını savunuyor ve Altınsay da böyle bir dönemde onun yönetiminde bulunuyordu ikinci adam olarak gelebilir. Herhangi birisinin yönetimine girmeyi orada eğer kendi düşünceleriyle paralel olan bir yönetim anlayışı olmazsa gireceğini de sanmam. Çünkü o zaman Altınsay Altınsay olmaktan çıkar ve yöneticiliğinin de bir anlamı olmaz. Bilgili yönetiminden de bu yüzden ayrıldığını düşünüyorum. Fikirleriyle uyuşan başkan adayı da şu ana kadar gördüğümüz kadarıyla yok. Yani başkanlıktan başka bir alternatif görünmüyor gibi.
İşte asıl sorun da burada çıkıyor. Başkanlık gibi her insanın arzulayabileceği ama aynı şekilde her kesimin en azından yönetiminden nasiplenmeyi beklenti haline getirdiği bir koltuğa, belli dönemlerde seçimle gelinen ve bu seçimde oy veren kitleye, gruplara belli bazı tavizler karşılığında (yönetimde bir koltuk gibi) oy toplama sorunuyla karşılaşılan, lobi faaliyetlerinin olağan ve zorunlu olduğu bir sistemde kişilere değil sadece kulübün çıkarlarına hizmet edecek bir yönetim ve başkan nasıl seçilebilir. İbrahim Altınsay kulüp başkanlığı ile ilgili sorulan sorulara ancak tüm camia benim arkamda olur beni desteklerse başkan olurum diyor. İşte diğer tartışma konusu yani Türkiye de bir kulübe başkan olabilmek için kateledilmesi gereken yol, bunun yöntemi ve başkan olmak isteyen kişinin vasfı ve karşılaşacağı sorun burada ortaya çıkıyor. Bu bir liderlik vasfı gerektirebilecek bir şey mi. Tüm camia durup dururken İbrahim Altınsayın başkan olması için kamuoyu oluşturabilir mi. Kısacası İbrahim Altınsay iyi bir başkan olur ama başkan olabilir mi?
Tuncer Doger
14-09-2009, 19:32
Hakan abi sanırım anlaştık biz seninle başkanlık konusunda :D geç farkettim forumda yazdıklarını
Hakan Kirezci
14-09-2009, 20:09
Başkan meselesine kendi kavlimce bir açılım yapayım moda rüzgarlarına kapılarak.
Türkiye gibi bir ülkenin Beşiktaş gibi bir büyük takımına başkanlık yapabilecek başkan tipi üç çeşittir.
1. Ülke çapında büyük bir sanayii, ticaret ya da inşaat-taahhüt şirketinin sahibi/sahibinin oğlu olmak hasebiyle bok gibi parası olmak ve de başkanlık yaptığı kulübün itibarından sebeplenmek amacını gütmek.
Örnek adaylar (Bizim için): Y.Demirören (Milangaz/İpragaz), Nevzat Demir (Fıratpen), Tuncay Özilhan (Anadolu holding yani efes pilsenden bankacılığa kadar yürü git işte.) ve burada isimlerini sayamadığımız sevgili benzerleri.
2. Devlet bürokrasisinde sözsahibi olmuş ve halen bağlantılarını sürdürebilen, parası kendine göre ancak yeten ancak itibarı kulübün itibarından sebeplenmeye gerek bırakmayacak kadar yerli yerinde olan dirayet sahibi tek adam statüsüne uygun adamlar.
Örnek adaylar: Hakkı Yeten, Süleyman Seba, Hikmet Çetin, A.Necdet Sezer ve bulabilirseniz benzerleri.
3. Genel kültür ve özel kültür bazında yüksek bir çizgide duran, ekip çalışmasına inanıp ön plana çıkmaya gerek duymayan, itibar sorunu olmayan, parası olmamasına karşı idari yetenekleri ve olayları doğru yorumlama hasletleriyle donanımlı entelektüel adamlar.
Örnek adaylar: İbrahim Altınsay, ?....., ?.... başka bulamadım valla.
Şimdi biz birincisini de ikincisini de denedik. Sonuçlarını aşağı yukarı biliyoruz.
1. gruptan başkan istemiyoruz. 2. grup karakterinde de kişiler ön planda olduğundan uzlaşma sağlamamız çok çok zor olacak ki oluyor zaten.
3. Grup ise ülkemiz ve Beşiktaş somutunda pratik değer taşımıyor çünkü bu tip bir yönetici arkasında finansal destek bulamaz, bulsa da onların oyuncağı olmadan takımı yönetemez. Bunun ardı 1. grubun başka bir versiyonu olur ve çabucak gider.
Bu durumda ülkeyi değiştiremediğimize, Beşiktaş'ı ülke gerçeğinden koparamadığımıza göre bana göre tek yol kalıyor. (Devrim diyesim geldi). Bu yolu da büyük takım olarak uygulamaya sokabilecek tek takım Beşiktaştır.
Derim ki;
Takım ruhunu ve kulüp yapısını iyi bilen, iliklerinekadar havasını solumuş, öne çıkmak yerine takımın ardından yürümeye gönüllü akil adamlarımız biraraya gelsin.
Mesela; Şifo Mehmet (Özdilek), Koçum Ali (Gültiken), Sarı Metin Tekin), Takoz Recep (Çetin), Atom karınca Rıza (Çalımbay)bir nevi konsorsiyum oluştururlar. Bunların başında usul gereği en uygun aday olarak Şifo Mehmet görünür. (Altınsay'da bu işi bu anlamda yapabilir işte.) ve kulübün idaresi birinci dereceden bu gruba verilir.
Altında Mehmet Ekşi, Ulvi Güveneroğlu, Kadir Akbulut, Rasim Kara, Ziya Doğan gibi daha teknik sorunlara ağırlık verecek bir kadro yönetime dahil olur.
Bu isimler anlaşırsa bütün Beşiktaşlı ağaların finansal desteğini arkalarına alarak ve de önceliği altyapıya vermek kaydıyla ilk hedef borçları sıfırlamak ve adam yetiştirmek sonrasında da bunun kalıcılığını garanti altına almak için gerekli tüzük değişikliklerini yaparlar.
Sonrasını ben göremem gayrı herhalde gelince siz anlatırsınız.
Eklemek istedikleriniz varsa geliştirin aklıma gelen uygun isimler bunlardı.
Tuncer Doger
14-09-2009, 20:51
hakan abi ben seni de o isimlerin arasında görmek istiyorum artık : )
Ercan Kartal
16-09-2009, 12:10
bence birakalim bu otoriteryen liderlik,onculuk anlayisini filan mademki total futbol prim yapiyor artik total yonetimde prim yapsin :)
demokratik katilimci , esbaskanli bir sistemi tartisalim oncunun gelip bizi kurtarmasini beklemeyelim
Can Topal
22-09-2009, 12:55
İbrahim Altınsay başkan olsun başka bişey istemem..
Fatih Alper Ozen
23-09-2009, 11:14
Aynen İbrahim Altınsay başkan olsun ben de başka bişey istemembu_! Bir kere bir başkan adayının herşeyden önce futboldan hatta daha geniş anlamda spordan anlaması,sporu spor olduğu için sevmesi gerekir.Ayrıca sadece kendisi değil yönetim kurulunun tamamı belirli vasıflara sahip olmalıdır.Yani bu iş bir ekip işidir.Basın sözcüsünsden tutun da genel sekretere kadar herkes bunun ilk önce bir spor klübü olduğunu unutmamalı daha sonra işin ticaret tarafına kafa yormalıdır.Masrafları karşılamak için tabiki reklam,sponsor vs anlaşmaları yapılmalı fakat bu asla extra para kazanmak ve ticaret işletmesi haline dönüşmek için yapılmamalıdır.Neyse konuyu iyice dağıttım.
Kısacası benim gönlümden geçen aday İBRAHİM ALTINSAY
Murat Aru
23-09-2009, 11:40
Gönüller hep gönüldaşları seçmiş :)
Muhalefeti olmayan takımın kongresinde ortaya çıkacak adaylar bana komik geldiğinden yaşasın Demirören diyorum. En azından adam hala kulübün başında duruyor! Korkum Demirören bırakınca kulübün başına geçecek adam bulamayacağız. Muhalefet denilen kurumun takımın iyi gününde ve kötü gününde sözü olur. Bizim Muhalefette piyasada yoklardı bu saatten sonrası sadece fasa fiso.
Bu kulüp Demirören döneminde ne badireler atlattı ama ben hiç Muhalefet görmedim. O muhalefet beyleri kıçlarını yayıp tepkiyi taraftardan bekleye dursunlar ben Demiröreni desteliyorum. Kulübü 60 Milyon $ borçlandıran, bazı açıklamalarıyla yüzümüzü düşüren, bazı kararlarıyla çıldırtıp saç baş yolduran bu adamı destekliyorum. Nedenide en azından biryere kaçmayıp küfürüde suratına yemesini bildiği için! Zor gününde de İyi gününde de orada olduğu için. Demiröreni Demirören yapan olmayan muhalefet olduğunu biliyorum. Muhalefetin yoksa hata yapmak İnsana mahsuzdur.
Kahrolsun Demirörenciler, ne zaman Kahrolsun Beşiktaş düşmanları der o zaman bu seçimlerde bu kongrede anlam kazanır. Yoksa vallahide Billahide gelen gideni aratır. Eğer yeni gelen birileri olursa...............
Fırat Gürgan
23-09-2009, 16:16
Gönüller hep gönüldaşları seçmiş :)
Muhalefeti olmayan takımın kongresinde ortaya çıkacak adaylar bana komik geldiğinden yaşasın Demirören diyorum. En azından adam hala kulübün başında duruyor! Korkum Demirören bırakınca kulübün başına geçecek adam bulamayacağız. Muhalefet denilen kurumun takımın iyi gününde ve kötü gününde sözü olur. Bizim Muhalefette piyasada yoklardı bu saatten sonrası sadece fasa fiso.
Bu kulüp Demirören döneminde ne badireler atlattı ama ben hiç Muhalefet görmedim. O muhalefet beyleri kıçlarını yayıp tepkiyi taraftardan bekleye dursunlar ben Demiröreni desteliyorum. Kulübü 60 Milyon $ borçlandıran, bazı açıklamalarıyla yüzümüzü düşüren, bazı kararlarıyla çıldırtıp saç baş yolduran bu adamı destekliyorum. Nedenide en azından biryere kaçmayıp küfürüde suratına yemesini bildiği için! Zor gününde de İyi gününde de orada olduğu için. Demiröreni Demirören yapan olmayan muhalefet olduğunu biliyorum. Muhalefetin yoksa hata yapmak İnsana mahsuzdur.
Kahrolsun Demirörenciler, ne zaman Kahrolsun Beşiktaş düşmanları der o zaman bu seçimlerde bu kongrede anlam kazanır. Yoksa vallahide Billahide gelen gideni aratır. Eğer yeni gelen birileri olursa...............
Abi sen yapma bari. Süleyman Seba'nın ardından yapılan ilk seçimlerde bir gecede yüzlerce adamı dışarıdan kulübe üye yapıp oy kullandıran başkanın listesindeki en önemli adamlardan biri şimdiki başkandı. Hasan Arat o kongre ve öncesinde ''bu kötülüğü Beşiktaşa yapmayın'' dediğinde salonda koltuklar ve viski şişeleri havalarda uçtu. Orada olupta , bu durumu bilen ve ses çıkarmayan herkes şu an ki halden birinci dereceden sorumludur. Muhalefet suçlu eyvallah da , başkanda aynı oranda belkide daha fazla.
Murat Aru
23-09-2009, 18:55
Ben başkan şucsuz demiyorum ki!
Sadece Demirörenden daha az suçsuzu adamı idam etsin diyorum!
Turgut Eren
23-09-2009, 19:18
demirörene ilk taşı hiç en az suçu olan atsın yani.. aslında muhtarı başkan adayı göstersek de fena olmaz.
Birol Erkul
24-09-2009, 09:50
murat aksu oldukça iyi biri...tümör olayında yaptığı gideri düşünün isterseniz...
tigana istifa ederken m.aksu zamanında herşey çok güzeldi demişti...aksunun başında olduğu komitenin görevi genç ve başarılı oyunculardan oluşan güzel bir Beşiktaş'tı....bence Aksu iyi seçim..dilerim aday olur ve kazanır...ve lütfen kimse BJK üzerinden siyaset yapmasın sırf siyasi görüşler sebebiyle karşıtlık yapmasın...
Birol Erkul
24-09-2009, 09:53
Abi sen yapma bari. Süleyman Seba'nın ardından yapılan ilk seçimlerde bir gecede yüzlerce adamı dışarıdan kulübe üye yapıp oy kullandıran başkanın listesindeki en önemli adamlardan biri şimdiki başkandı. Hasan Arat o kongre ve öncesinde ''bu kötülüğü Beşiktaşa yapmayın'' dediğinde salonda koltuklar ve viski şişeleri havalarda uçtu. Orada olupta , bu durumu bilen ve ses çıkarmayan herkes şu an ki halden birinci dereceden sorumludur. Muhalefet suçlu eyvallah da , başkanda aynı oranda belkide daha fazla.
Murat başkan iyi günde de köü günde de orda diyorsun....takım 3 maçta 5 puanda evde anteple oynuyosun başkan yok niye babasının doğum gününde....takım 5 maçta 6 puanda evinde kayseriyle oynuyosun başkan yok niye yurt dışında...bayramın 3.günü bayramlaşma bşkan yok niye vs vs....
Demir Han
24-09-2009, 10:35
Bence başkan Hikmet Çetin olsun...Murat Aksu bence uygun değil aslında Hikmet Çetin derken de içim çok rahat değil ama babasının oğulları yönetmesin kulübü babalar yönetsin direk
Ertan Türker
24-09-2009, 15:14
Bence başkan Hikmet Çetin olsun...Murat Aksu bence uygun değil aslında Hikmet Çetin derken de içim çok rahat değil ama babasının oğulları yönetmesin kulübü babalar yönetsin direk
Uygundur.....Apploud
D.Asya Açıkelli
24-09-2009, 16:08
murat aksu oldukça iyi biri...tümör olayında yaptığı gideri düşünün isterseniz...
tigana istifa ederken m.aksu zamanında herşey çok güzeldi demişti...aksunun başında olduğu komitenin görevi genç ve başarılı oyunculardan oluşan güzel bir Beşiktaş'tı....bence Aksu iyi seçim..dilerim aday olur ve kazanır...ve lütfen kimse BJK üzerinden siyaset yapmasın sırf siyasi görüşler sebebiyle karşıtlık yapmasın...
tribün biter yada karışır
Berk Gökmen
01-10-2009, 20:22
şu anda kim gelirse gelsin demirörenden daha kötü yönetemez bu klubü. kaç senedir demirören başkanlığında kaç tane futbolcu alındı kaç tane teknik direktör değiştirildi. bu harcanan paralarla klubü kendisine bağlı hale getirdi. aslında demirören zeki bir adamki beşiktaş gibi bir klubü kendisine bağımlı hale getirebildi.
herkes murat aksuya karşı çıkıyor ama demirörenden daha kötü yönetemez. tabniki gönlümüz nevzat demirden yana ancak kimse zorla aday yaptıramaz.
Hasan Can
02-10-2009, 02:11
Bu kulübe dışardan alma olayını başlatan Sebaydı.1998 seçimlerinde İhsan Kalkavan adaylığını açıklayınca fetullahçılar Beşiktaş'ı ele geçirecek diye ortalık karışmıştı.
O seçim zamanında bozuldu Beşiktaş'ın kongre düzeni son seçimlerde tavan yaptı.Çoluk çocuğu bile üye gösterip oyunu kullanacak noktaya gelindi.
Gursel Metin
02-10-2009, 03:18
Tuğrul Yenidoğan ın meşhur sözüdür,''Beşiktaş başkanı başkan kalmak istiyorsa başkan kalır''.
Kongreye laf söyleyip aday çıkmıyor diyenlerin kapalıya gelip istifa demeye cesareti varmıydı düne kadar.
Birol Erkul
02-10-2009, 09:52
Tanıyoruz da ordan getirdik Halil peki sen liderlik vasıfları olduğuna nereden kanaat getirdin?
O saydıkların bende de var ve muhtemelen sende de vardır yeterli mi sence? Başkan olabilir miyiz?
Hakan abi madem tanıyorsun anlat bize özelliklerini bizde tanımış olalım....bizim bilgimiz sadece medyadan...
Hakan Kirezci
03-10-2009, 11:20
Şimdi Altınsay şöyledir böyledir tartışmalarıyla akıntıya kürek çekmeyi bırakalım ayakları yere basan konulara dikkatimizi çevirelim. Kendisi hakkında düşüncelerimi açıklamıştım. Beşiktaş Başkanlığı kişisel meziyetlerin yanısıra birçok farklı manevra yetenek ve olanaklarına sahip olmayı da gerektirir. Bu olanakları da eğitim, karakter ve dünya görüşü kodlarını kullanarak değil farklı birtakım ilişkilerin yarattığı konjonktürle elde edebilirsiniz. Layık görürsünüz görmezsiniz ama dilek ve temennilerin ötesinde pratik değeri olan isimler ortada. Murat Aksu, Tuncay Özilhan, Celal Kolot gibi isimler bu yönleriyle ortalıkta dolanabiliyor.
Son durumda Hikmet Çetin ismi ağırlık kazanıyor gibi. Murat Aksu'nun adaylığını netleştirememesinin sebeplerinden biri de bu. Rahmi Koç ve Süleyman Seba'nın desteği ile yönelimleri Hikmet Çetin Üzerinde yoğunlaşıyor.
Sanırım eldeki bildik malzemeden çıkabilecek en aklıbaşında tercih bu olacaktır ama Demirören'in gücünü de yabana atmamak gerekiyor. Parasız başkan modeli bildik ve başarılı bir model. Arkasına alacağı mali desteğin oyuncağı olmayacak güçlü bir ismin yönetimi en oturaklı çözüm gibi görünmekte.
Dediğim gibi dilek ve temennileri bir yana bırakıp hayatın gerçeklerine göre bir tercih kullanırsak benim kişisel görüşüm de Hikmet Çetin'den yana. Diğer türlü hayal kuracaksak Altınsay'a gelene kadar en az onun niteliklerine haiz bizim siteden de birkaç başkan adayı gösterebilirim. Şimdilik isimleri bende kalsın.
Hakan Ozel
05-10-2009, 01:42
koskoca besiktas ta muhalefet kala kala aksu denen akp nin adamınamı kaldı yazık ya asagı tuursen sakal yukarı tukursen bıyık
Hakan Kirezci
06-10-2009, 21:31
Beşiktaşlılığı ile bilinen eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin, 2010 yılının ocak ayında yapılacak Beşiktaş Kulübü Genel Kurulu'nda başkanlığa aday olması yönünde istekler bulunduğunu ve eski başkanlardan Süleyman Seba'nın da kendisini desteklediğini söyledi.
Hikmet Çetin, Radyospor'da katıldığı programda soruları yanıtlayıp, görüşlerini açıkladı. Beşiktaş'ın zor bir dönemden geçtiğini ve her Beşiktaşlı'nın, bu hassas dönemi çok iyi düşünüp, zorlukların aşılması için katkı yapması gerektiğini belirten Çetin, ''Ben de o katkıyı yapacağım ama ne şekilde olur, nasıl olur, o konuda henüz bir kararım yok'' dedi.
Beşiktaş'ın ileri gelenleriyle konuşmadan başkan adaylığı konusunda karar vermesinin doğru olmayacağını vurgulayan Çetin, şunları kaydetti:
''Süleyman Seba benim çok değerli dostum. Başından beri beni destekliyor. Beşiktaş'a saygınlık kazandırma konusunda çok duyarlıdır. Benim bu konuda katkı yapacağımı düşünüyor. Her zaman bana desteği vardır. Başkan adayı olmamı çok istiyor. Murat Aksu da benimle konuştu, başkan adayı olmamı istedi. Benim etrafımda bir oluşumun olacağından bahsetti. Ben, bu aşamada henüz bir kararımın olmadığını söyledim. 2 gün sonra İstanbul'a geleceğim. Yapacağım görüşmelerden sonra kamuoyuna kararımı açıklayacağım.''
Süreç hızla bu yönde ilerliyor. Sanırım Hikmet Çetin aday olacak.
Şu aşamadan sonra en elle tutulur, en aklı başında tercih Hikmet Çetin'in başkanlığı olacaktır.
Kupasının, şampiyonluğunun canı cehenneme. Yitirilen saygınlığımızı geri alabilmemizin tek yolu böyle bir çözümden geçiyor artık.
Demirören sağlam direnecektir. Bakalım el mi yaman bey mi yaman göreceğiz. Eğer ki bu kongreyi olası bir Hikmet Çetin muhalefetine rağmen Demirören kazanırsa hepimizin şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekecek.
Ben umutluyum.
Deniz İpek
06-10-2009, 22:06
Beşiktaşlılığı ile bilinen eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin, 2010 yılının ocak ayında yapılacak Beşiktaş Kulübü Genel Kurulu'nda başkanlığa aday olması yönünde istekler bulunduğunu ve eski başkanlardan Süleyman Seba'nın da kendisini desteklediğini söyledi.
Hikmet Çetin, Radyospor'da katıldığı programda soruları yanıtlayıp, görüşlerini açıkladı. Beşiktaş'ın zor bir dönemden geçtiğini ve her Beşiktaşlı'nın, bu hassas dönemi çok iyi düşünüp, zorlukların aşılması için katkı yapması gerektiğini belirten Çetin, ''Ben de o katkıyı yapacağım ama ne şekilde olur, nasıl olur, o konuda henüz bir kararım yok'' dedi.
Beşiktaş'ın ileri gelenleriyle konuşmadan başkan adaylığı konusunda karar vermesinin doğru olmayacağını vurgulayan Çetin, şunları kaydetti:
''Süleyman Seba benim çok değerli dostum. Başından beri beni destekliyor. Beşiktaş'a saygınlık kazandırma konusunda çok duyarlıdır. Benim bu konuda katkı yapacağımı düşünüyor. Her zaman bana desteği vardır. Başkan adayı olmamı çok istiyor. Murat Aksu da benimle konuştu, başkan adayı olmamı istedi. Benim etrafımda bir oluşumun olacağından bahsetti. Ben, bu aşamada henüz bir kararımın olmadığını söyledim. 2 gün sonra İstanbul'a geleceğim. Yapacağım görüşmelerden sonra kamuoyuna kararımı açıklayacağım.''
Süreç hızla bu yönde ilerliyor. Sanırım Hikmet Çetin aday olacak.
Şu aşamadan sonra en elle tutulur, en aklı başında tercih Hikmet Çetin'in başkanlığı olacaktır.
Kupasının, şampiyonluğunun canı cehenneme. Yitirilen saygınlığımızı geri alabilmemizin tek yolu böyle bir çözümden geçiyor artık.
Demirören sağlam direnecektir. Bakalım el mi yaman bey mi yaman göreceğiz. Eğer ki bu kongreyi olası bir Hikmet Çetin muhalefetine rağmen Demirören kazanırsa hepimizin şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekecek.
Ben umutluyum.
Kendisini pek duymadım.Tanımam da fakat Süleyman Seba gibi biri destekliyorsa elbet bir bildiği vardır.Umarım adaylığını koyar bizi bu dertten kurtarır.Senin de dediğin gibi abi kupasının, şampiyonluğunun canı cehenneme. Yitirilen saygınlığımızı geri alabilmemizin tek yolu böyle bir çözümden geçiyor artık.
Hakan Kirezci
06-10-2009, 22:24
Deniz gibi birçok genç kardeşimizin haklı olarak tanımadığı Hikmet Çetin'i biraz tanıtmakta yarar var sanırım.
http://img71.imageshack.us/img71/1276/ints.jpg
(doğumu; 1937 Lice, Diyarbakır) Hikmet Çetin, İlk Öğrenimini Lice'de, Orta Öğrenimini Ankara'da tamamladı. 1960'da Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümünden mezun olduktan sonra DPT' de Uzman yardımcısı olarak göreve başladı.DPT'de çalıştığı sıralarda incelemeler yapmak üzere ABD dahil birçok ülkeye gönderildi. ABD' de Kalkınma Ekonomisi üzerine master yaptı.
1968 Yılında da California Stanford Üniversitesi'nde Planlama Modelleri üzerine araştırma çalışması yaptı.Askerlik görevini 1970 Yılında tamamladıktan sonra 1977 Yılına kadar DPT'de İktisadi Planlama Dairesi Başkanlığı görevinde bulundu. Bir süre ODTÜ' Yarı-zamanlı hocalık yaptı. 1977 genel seçimlerinde CHP'den parlementoya İstanbul Milletvekili olarak girdi ve 1978 - 1979 Yılları arasında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptı.
29 Kasım 1987'de yapılan genel seçimlerde SHP'den yeniden Parlementoya seçildi ve Meclis gurup başkan vekilliği ve genel sekreterlik dahil olmak üzere Partide birçok üst düzey görevde bulundu. 20 Ekim 1990 Tarihinde yapılan genel seçimlerde 3. kez Milletvekili seçildi ve Parlementoya Gaziantep Milletvekili olarak girdi.
20 Kasım 1991 de Süleyman Demirel'in başkanlığında kurulan koalisyon hükümetinde Dışişleri Bakanı olarak atandı.Tansu Çiller tarafından 1993 Haziran ayında kurulan 2.ci DYP-SHP kolisyon hükümetinde bu görevini muhafaza etti.
27 Temmuz 1994 Tarihinde Dışişleri görevinden istifa etti.
2004 Ocak ayında NATO'nun Afganistan'daki Kıdemli Sivil Temsilcisi görevini üstlendi. Bu görevini 2006 Ağustos ayında tamamlamıştır.
2007 yılında Cumhurbaşkanlığı için adı geçmiş olan Hikmet Çetin'in Beşiktaş Jimnastik Kulübünün 2010 Ocak ayında yapılacak olan seçimlerinde başkanlık için adaylığı konuşulmaktadır. Camia içinde de Hikmet Çetin'in başkanlığı için yoğun talep vardır. Bir kısım taraftar Yıldırım Demirören'den kurtuluşu Hikmet Çetin'de görmektedir.
Cem Ozel
06-10-2009, 23:34
Hikmet Çetin Beşiktaş'a yakışır dediği gibi erezyona uğrayan değerlerimizi tekrar kuşanırız. Öyle umuyorum.
Hikmet Çetin'e karşı Demirören zaferi şu anda düşünmek bile istemiyorum.
Tuncer Doger
06-10-2009, 23:42
kötü günlerde gelen en güzel haber..
yakışırsınız beşiktaşıma sayın hikmet çetin..
Tuncer Doger
06-10-2009, 23:46
ama beraber çalışcak insanların doğruluğu çok önemli olmalısır!!
Hakan Kirezci
07-10-2009, 00:11
Facebookta falan bazı tanıdık yorumları görünce çok şaşırdım. Erman'ı konuşturmayacak yani kodu mu oturtacak birini isteyen mesajlar okuyorum. Yani H.Çetin'i sessiz buluyorlar. Dahası Erman Toroğlu gibi birini istiyorlar Ermanları susturmak için.
Ulan solun da formatı da sulu sol olmuş.
Keskinliğe gelince alayı permatik üç bıçaklı.
Sahiden sanallık harbi bir bela olmuş insanlığın başına.
Develer tellal, pireler berber olmuş,
Vah benim garip memleketim.
Ört ki ölem gardaşım.
Yuh.
Garo Deliboz
07-10-2009, 00:15
siyaset alaninda oldugu gibi tüm spor camiasininda saygi duyacagi biri sn.Hikmet Cetin.. sevindim dilerim adayligini koyar.
Safak Batman
07-10-2009, 00:23
burdan devam...
http://www.halkintakimi.com/forum/showthread.php?t=6226
vBulletin v3.6.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.