PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sadece Hayır Deme Proje Sun! Nasıl Bir Beşiktaş- Nasıl Bir Yönetim? Önerin Nedir?

Murat Aru
01-10-2009, 20:43
Evet ayakta durmanın ilk şartı itiraz!

Ama yıllardır itirazdan öte gidemeyen bir taraftar topluluğu.

Kongre zamanı geldi, birilerinin kuyrukculuğunu yapıp bu forumda ad telaffuz etmek doğru değil. Doğrusu projeler sunmak, "Nasıl Bir Yönetim ve Başkan?" Sorusuna cevap aramak.

Bir öneri benden.
Şimdi burada önerilerimizi sunalım, olmasını istediğimiz projeleri yazalım.
Vakti geldiginde ortaklaştığımız bütün önerileri dosya haline getirip kongre öncesi adaylara sunalım. Bakın biz ne istiyoruz diyelim. Bu itiraz halini örgütleyelim. Farkımızı koyalım!

Önerime destek mahiyetinde bir öneri:
1-Hermaç 50 adet yoksul semplerden geleceklere (Canı gibi sevdiği Beşiktaşı Bilet fiyatlarından dolayı statda canlı izleyemeyenler için), çocuk esirgeme yurtlarından geleceklere, v.s gibi bilet ayrılması ve onların ulaşım ücretlerinin kulüp tarafından ödenmesi.
2- Ayda bir Bütün futbolcuların ve teknik heyetin taraftarla bulaşa bileceği organizasyonlar yapılması. Parkta verilecek bir yemek yemek olmadı hep beraber sohbet edilecek bir ortam yaratılması.

v.s gibi....

Ismail Hakki Demirel
01-10-2009, 20:56
3- Mağdem en büyük güç taraftar,Antrenmanların büyük çoğunluğu taraftar'a açılıp, taraftarla futbolcular arasındaki etkileşim antrenman'ada yansımalı. Hem futbolcuların motive olması hemde taraftarın biz burdayız demesini sağlamak adına.

4- Pahalı transfer politası derhal terkedilip, gelecek adına yatırımların tercih edildiği transferler yapılmalı.

gibi

M.Ilke Bortacina
01-10-2009, 21:10
5- Alt yapı şart ! Kaç senedir beşiktaş' ın alt yapısından A takıma doğru dürüst futbolcu çıkarılamadı..

yumurtakafa yılmaz
01-10-2009, 21:22
2008-2009 sezonu bitti, BEŞİKTAŞ’ımız 2 Kupayı birden sırtladı götürdü.
Ne yani sevinmesemiydik?
Daha büyük sevinçleri bize yaşatmasını beklemesemiydik?

Sorun var, takım içinde ve etrafında ismi zikredilmeyen büyük bir sorun var. Oyuncular tedirgin ve isteksiz, teknik heyet müdahalede başarısız, yönetim bizim gibi izlemekle yetiniyor.

Şampiyonluk sonrası 10 maçlık maratonda sadece 1 galibiyet, dalgamı geçiyorlar ne…
Beklide sabrımız sınanıyor.

Camiamız büyük ve sınanacak kadar basit değil-ki daha evvel bu tür yaklaşımlar gereken cevabı bir çok defa aldı...

Gerek tribünde gerekse televizyonda izlediğim maçlarda en çok dikkatimi çeken unsur; futbolcuların kişisel yeteneklerini ortaya koymayışı, oyunu koparmak yerine bitsede gitsek tavırlarıydı.
Paraya mı doydular? Kupaya mı? Halbuki yeni alınan futbolcularda aynı şeyleri sergiliyor.

Pranga nedir? Bir çok arkadaşımız bilir. Eskiden mahkumların kaçmasını engellemek amacıyla ayaklarına takılan zincir, (abd halen uygular) bizdeki oyuncuların hepsinin ayağı prangalı gibi koşmaktan men edilmiş, takım uyumu terk edilmiş, bütün olay 1-2 futbolcunun üzerine ihale edilmiş adeta.

"Hep destek-Tam destek” demek; “efendim, takım yensede yenilsede destek sürecektir” anlamına gelmemeli, bizler takımın iyi oynamasını teşvik amacıyla tribünde sesimizi yitiriyoruz, 132 desibel denilen rakamı her maçta sahaya yansıtma telaşımız ondan.
İçimizdeki o coşkuyu sahadaki oyuncuda da görmek istiyoruz şayet bu istek sahada sergilenemiyorsa, burada destekten söz edilmesi yerine mevcut kötü gidişata müdahale gelecektir.

Her şeye rağmen paranın ve şöhretin peşinde koşan oyuncuların önü açılmalı-ki kalanları bir görelim.

Çünkü; bizde, taraftarda sorun yok.

Gelelim müdahale kısmına; nasıl olmalı?

Bir kere bu süreç, medya açısından epey malzeme konusu edilecektir. Ancak; söz konusu büyük BEŞİKTAŞ camiası olacağından en az kayıpla ve hızlı adımlarla atlatmak gerekmektedir.

Oyuncuya, teknik heyete ve yöneticilere tabii ki başarısızlık da tepki gösterilir. Bunu kaba bir şekilde sergileyip camiamıza zarar vermek yerine daha akılcı fikirler ve yöntemler geliştirerek bize yakışanı yapsak daha doğru olmaz-mı?

Prangalar böyle kırılmaz.

Birlik ve beraberlik mesajı vermek yerine kötü gidişat için “somut durumun somut tahlilini yapmak” gerekiyor. Tepeden tırnağa bütün camia, hepimiz atılacak her adımdan sorumluyuz ve bize düşende bize yakışan yöntemleri bulmak ve geliştirmektir.

Bütün mesele bu.

Buna örnek fikirleri bazı arkadaşlar sunmuş, sıra bizde.

1- Her maç 50 adet yoksul semtlerden geleceklere (Canı gibi sevdiği BEŞİKTAŞ’ı Bilet fiyatlarından dolayı stat da canlı izleyemeyenler için), çocuk esirgeme yurtlarından geleceklere, v.s gibi bilet ayrılması ve onların ulaşım ücretlerinin kulüp tarafından ödenmesi.
2- Ayda bir Bütün futbolcuların ve teknik heyetin taraftarla buluşabileceği organizasyonlar yapılması. Parkta verilecek bir yemek yemek olmadı hep beraber sohbet edilecek bir ortam yaratılması
3- Pahalı transfer politikası derhal terk edilip, gelecek adına yatırımların tercih edildiği transferler yapılmalı.

“Aslolan hayattır, hayat da BEŞİKTAŞ”

Hakan Kirezci
01-10-2009, 21:40
Futbolcular ve hocalarla taraftar arasındaki direk mesaj trafiğini iletmek üzere liyakatli bir taraftar temsilcisinin kılıfına uydurularak, menajer yardımcısı, masör yamağı, Süreyya'nın kankası vs kadrosundan sürekli antrenmanlarda ve maçlarda da kulübede yer almasını sağlamak. Taraftar-futbolcu iletişiminde medyayı by-pass etmek.

Ufuk Biyik
01-10-2009, 22:33
Kesinlikle maliyeden anlayan gelir gider ayarlamasını yapan (hüsnü güreli gibi) bir yöneticinin olması şart.

Transfer izleme komitesi kurulmalı ve genç yetenekler keşfedilmeli madem alt yapıdan oyuncu çıkaramıyoruz.

Demir Han
01-10-2009, 22:59
1.Az transfer öz transfer
2.Dünya standartlarını takip eden
3.Alt yapıya önem veren
4.Tek teknik direktör tam teknik direktör (A.Ferguson gibi)
5.Bütçe ayarlaması yapabilen ve her seneyi karla kapatabilen
6.Taraftarı ile bütün, onlara da kulak veren (Ör:Seçilmiş bir taraftar konseyi veya konseyleri ile)

7

Murat Aru
01-10-2009, 23:15
*Taraftarın yönetimde temsili sağlanmalı.

*Derneklerin - adam kovalayan- kongrelerde maşalık yapan yapıdan uzaklaşmasını sağlayacak daha geniş kitlelerin örgütlenmesinin önü açılmalı.

*Amatör dallara ağırlık verilmeli.

* Beşiktaşı, Endüstriyel Fotbol ve onun isteklerinden uzaklaştırmanın, Beşiktaşlı taraftarı bu kirlenmişlikten uzaklaştırmanın adımları atılmalı ve tercihleri yapılmalı. (Maliyeti yüksek reklam yıldızı oyuncular ve Antrenörlerden uzak durulmalı)

*Beşiktaşı bir meta halinden çıkartıp anıları olan, sahiplenilen Ruhuna döndürmek için Beşiktaşlılık kavramının erozyonuna son verilmeli.

* Yönetimin mali yapısı şeffaflaştırılmalı, Beşiktaş taraftarıyla düzenli bir şekilde paylaşılmalı. (Bu durum taraftarı kulübü ile ilişki kurmasını artıracaktır)

* Tribünde Pankart yasagına son verilmeli!!!

* Tek adam mantığı en kısa sürede terk edilmeli.

* Yeni sıtat projesi bitirilmeli. Bu projede taraftarın istekleri ön planda olmalı.

* Bilet fiyatları düşürülmeli.

* Taraftarı yolunacak kaz görmekten vaz geçilmeli.

* Kartal yuvalarındaki yüksek kar marjı kaldırılmalı ürünler acilen ucuzlatılmalı.

Murat Aru
01-10-2009, 23:24
*Medya dan şikayetci isek. Bu çarpık ilişkiden kurtulmak ise derdimiz.
Gerçek anlamda bir medya ayağı yaratılmalı.
Beşiktaş TV ye yatırım yapılmalı. Günlük yada haftalık gazete çıkarılmalı.
Bunları yaparken aha yaptım oldu değil. Gerçek anlamda iddialı bir medya oluşturmalı.

* Beşiktaş kendi öz sermayesi ile yola devam etmeli. Asla ve asla kulüp kişilere borçlanmamalı. Örn: Demirörene olan borç gibi...

Murat Aru
01-10-2009, 23:32
* Beşiktaş, kendi saha maçını ayda bir anadoluda yapmalı.

* Ankara İzmir gibi şehirlerdeki deplasman maçlarında Beşiktaş taraftarına ayrılan biletler İstanbulda dağıtılmamalı!
Örnek:Ankara da, Ankara takımları ile yapılan maçlarda Beşiktaşın bilet hakkı 1000 ise bunun 900'ü nün istanbulda dağıtılması gibi. İzin verin şehirler kendi sevgisine ulaşsınlar!!! Ankaradaki maçta en az 900 biletin Ankara taraftarına ayrılması gibi. (Rakamlar örnektir)

* Yönetimi parası olanlar değil Beşiktaş sevgisi olanlar seçmeli ve adaylıkları desteklenmeli!!!

* Sırf parası var diye yönetime girenlerin şaklabanlıklarına hergün şait olmaktan sıkılanlar için pozitif ayrımcılık yapılmalı !!!

Gursel Metin
02-10-2009, 02:20
1-Yeni gelecek yönetimin ilk yapması gereken şey fulyada Beşiktaşın cebinden uçtuğu söylenen ve nereye gittiği belli olmayan yüz,yüzelli,ikiyüz milyon avronun(ya da kaç paraysa işte) hesabının sorulması.

2-Son beş yılda yapılan transferlerdeki hesapların Beşiktaş,ilgili takım,ilgili federasyonlar,borsa,maliye kayıtlarıyla tekrar incelenmesi.

3-Son beş yılda yapılan transferlerde aracılık edenlerin,komisyoncuların,menajerlerin ve yöneticilerin bu transferlerden sağladığı haksız kazançların ortaya çıkarılması için bağımsız bir komisyon kurulması.

Daha çok yazabilirim ama boş iş bunlar zamanımı harcamayayım,siz bari az yiyin ulen diyeyim çekileyim.

Ha aynı başkan yeni yönetim gelecekse, bu camia bu kadar bittiyse zatenbitmiştir,debelenmeye gerek yok.

Gursel Metin
02-10-2009, 02:43
Ya Murat kusura bakma ama gözden kaçan birşey var.Taraftar temsilcisi çocuklar falan filan ama parasal yönü hep dışarda kalıyor biraz.

Ya düşünsen ortada her yıl harcayabileceğin:D 70-80 milyon avro var:D bu para senin değil ve düşün :) harcayabiliyorsun:D Bu makam öyle bir makam işte,bu saydıkların çok naif çok romantik değil mi.

Diğer etkenlerle birlikte yüzmilyonlarca avro ortada dolanıyor ve bu para birilerinin ellerinden geçiyor.Bu kadar paranın olduğu yerde senin benim sevgim çok masum.Sen hala çocuklar,taraftar temsilcisi,futbolcu taraftar ilişkisi diyorsun bunlar maaalesef artık yok.Kabul edelim hakim taraftar gücünde de yok bu.

Kim gelirse gelsin bizim sevgimiz yine masum kalacak biz yine kendimizi kandıracak sebepler bulacağız elbette.Yapılacak tek şey bu kadar açgözlünün tekrar gelmemesi olmalıdır.Bu kadar utanma duygusu ortadan kalkmış olanını ve bu kadar hakimiyet kuranını hiç görmemiştim.Tek derdim onların gitmesi başka hiçbirşey düşünemiyorum.
Zaten yerlerine gelecekler üzerinde çok seçme şansımız olduğunu da sanmıyorum.:)

Gursel Metin
02-10-2009, 03:21
Yahu birde aklıma geldi müstakbel yöneticimiz Sinan Vardar Bey vakıası var.Bu adamdan ne tür projeler beklenir ki acaba.Hani yeni yönetim güçlü olacaktı.

Ertan Türker
02-10-2009, 08:53
Beşiktaşın sorunlarını masaya yatıracak olursak...
1-Başkan tutumu
2-Mustafa Denizli ısrarı
3-Nihat Kahveci transferi
4-İbrahim Kaş transferi
5-Tabata transferi
6-Cisse-Fink değişikliği
7-Bobo'nun hala takımda kalması
8-Taraftarın anlamsız ve alakasız protestoları
9-Taraftar tepkisinin azlığı
10-Sadece BEŞİKTAŞK deyip her yenilgiden sonra birilerini eleştirmesi. Madem sadece renkleri seviyorsun TABELACI olma....
11-Futbol Şube sorumlusunun olmaması
12-Menejer'in futbolcu psikolojisini bilmemesi
13-Günümüz futbolunun gerekliliklerinin yapılmaması
14-Taraftarın doğru noktalara el atmaması anlamsız yok Lig Tv yok erman yok şansal yok bilmem neyle uğraşması. ( Bir ara devlet insanlar haklı olaylarına isyan etmesinler diye her köye bir futbol ve voleybol sahası yaptırmıştı insanlar bununla uğraşarak devletin haksızlıklarına baş kaldırmadı. İşte bu da aynı mantık birileri yönü DEĞİŞTİRİYOR....ANLAYANA.......
15-Daha çok varda kimsenin içini karartmayayım....

Cem Ozel
02-10-2009, 10:46
- Asi Ruh'ta Sarı Fırtınanın, Feyyaz'ın anılarını dinlerken taraftar ve futbolcunun iç içe olduğunu görüyoruz. Taraftar ve futbolcu buluşması özellikle Fulya'dan çıkıldığından beri sağlanamıyor. en azından ayda bir düzenlenecek bir sohbet ortamında taraftar - futbolcu bir araya getirilmesi o kolej takımı havasının tekrar yakalanması açısından güzel olacaktır.

- Gelecek yönetimin ve başkanında vereceği demeçlerde ağzıdan çıkanı kulağının duyması gerekir.

- Altyapıda ise yetişen futbolcuya sadece topa vurmak değil, en iyi eğitimin sağlanması içinde seferber olunmalı, ayrıca müzeler, sinema, tiyatro gezileri gibi aktivitelere en azından ayda bir kere götürülmeli. Gerçek anlamda çocukların psikolojisinden anlayan birsininde altyapıda görevlendirilmesi gerekmekte bence. Maçtan maça yada sadece antremanlarda değil çocuğun hayatı belli düzene sokulmalı. antreman veya maç sonrası işim bitti diye başıboş bırakılmamalı. 50lira cep harçlığı oynattığın çocuğa bir anda milyonlar sayınca nasıl sapıttığı ortada.

Cem Ozel
02-10-2009, 10:48
Birde sponsor sorunu var tabi, sponsoru red etmek şu an için günüzmüz gerçeği ile bağdaşmıyor ama olması gereken Beşiktaş değerlerine bağdaşır düzgün bir sponsor desteği. Beşiktaş ile özdeşmeli. Beko örneğinde olduğu gibi.

Deniz Akkuş
02-10-2009, 16:53
öncelikle taraftaı dinleyecek düşüncelerine bir nebzede olsa kaileye alacak başkan olmalı... kuracağı ekip kesinikle alt yapı ve diğer branşlara da ağırlık vermeli... en azıdan eski açıkta durumu iyi olmayıp tek aşkı beşiktaş olan taraftarı ağırlaması,stadı yıkmaktan ise güzel bir restore edip özellikle wc'ler elden geçirilmeli.. yani yeni kadro ve başkan taraftar-futbolcular ve klübü bir arada içiçe getirmeli.. bir birinden bağımzıs değil aksine birbirine sıkı sıkıya kenetlenmiş hale getimelii.. benimkisi acemice oldu ama ölee

Hasan Can
03-10-2009, 02:20
Yeni gelecek başkandan tek bir isteğim var sadece ve sadece dürüst olsun yeter.Yerine getiremeyeceği vaadlerde bulunmasın.
Öğle iki senede Beşiktaş'ı dünya klübü yapacam tarzı boş vaadlerle kimseyi kandırmasın.(zaten bizim dünyamız Beşiktaş)
Kafasında ki projeleri iyisiyle kötüsüyle herşeyiyle baştan söylesin.İlk sene için düşüncelerim bunlardır sonraki üç yıl için bunları sonraki beş yıl için ise şunaları yapacaz diye açıklasın ve aşşağı yukarı o zaman dilimlerinde ki maddi kazancı ve sportif başarıları açıklasın.Kısacası kimseye boş vere umut vermesin.

Misal: -Ben alt yapıya önem verecem, yabancı oyuncudan ziyade genç yerli oyuncular transfer edip Beşiktaşlılık ruhunu yeniden kazandıracam ama bunun için kimse benden üç sene şampiyonluk beklemesin...

Bunu söylesin eyvallah der üç sene boyunca sadece destekeler ve tek kelime etmem.

Demirören'e borcu ise hiç kafasına takmasın Demirören o borcu beş senede yaptı.Yeni gelecek kişide beş sene içerisinde yavaş yavaş öder.

İkinci bi istek gibi olacak ama şunuda söylemek isterim amatör branşlara üvey evlat muamelesi yapılmasın.

Deniz Özdemir
03-10-2009, 23:38
daha önce yazılan önerilere bende katılıyorum.onlara ek olarak söylemek istediğim spor hukukundan anlayan bir yöneticinin her dönemde yönetimde bulunması.Spor kulüplerinin,yöneticilerinin pek ciddiye almadığı bir konu bu ama bence en çok dikkat edilmesi gereken konu budur..bu zamana kadar bu konuda yeterli birinin kulüp bünyesinde bulunmamasından dolayı kulübün parasını sağa sola dağıttılar.Del bosque verilen para gibi..

Huseyın Yanardoner
03-10-2009, 23:43

Kongre zamanı geldi, birilerinin kuyrukculuğunu yapıp bu forumda ad telaffuz etmek doğru değil. Doğrusu projeler sunmak, "Nasıl Bir Yönetim ve Başkan?" Sorusuna cevap aramak.

Bir öneri benden.
Vakti geldiginde ortaklaştığımız bütün önerileri dosya haline getirip kongre öncesi adaylara sunalım. Bakın biz ne istiyoruz diyelim. Bu itiraz halini örgütleyelim. Farkımızı koyalım!

1-Hermaç 50 adet yoksul semplerden geleceklere (Canı gibi sevdiği Beşiktaşı Bilet fiyatlarından dolayı statda canlı izleyemeyenler için), çocuk esirgeme yurtlarından geleceklere, v.s gibi bilet ayrılması ve onların ulaşım ücretlerinin kulüp tarafından ödenmesi.
2- Ayda bir Bütün futbolcuların ve teknik heyetin taraftarla bulaşa bileceği organizasyonlar yapılması. Parkta verilecek bir yemek yemek olmadı hep beraber sohbet edilecek bir ortam yaratılması.

v.s gibi....

çok güzel ve tam yerinde bir başlık açmışssın şimdiden teşekkürler.önerine ek olarak birazcık ama birazcık şeref beyin ve beşiktaş şehitlerinin ruhunu taşıyan beşiktaşlı bir yöneticinin kendi aramızda istenmesi ve istenmesininde ötesine gidilmesi ısrarcı olunması ilk ve tek önerim olcaktır..

Deniz İpek
03-10-2009, 23:50
*Bu dediğim ne kadar yönetimi ne kadar taraftarı kapsar bilemiyorum ama farklı illerden kaldırılacak otobüsler ile 18 yaşını tamamlamamış 14-15 yaşlarındaki taraftarlarımız da deplasmanlara gidebilsin.St.Pauliydi yanlış hatırlamıyorsam böyle bir çaba içindeydi

*ForzaBeşiktaş ve bura olsun birçok Beşiktaş sitesinde stad projesi,formalar,takım gibi birçok konu hakkında birçok görüş var.Bu görüşleri okuyup yönetime sunabilecek bir komite kurulsa gerçekten katkı sağlar.Yani klübü şekillendirirken taraftarın biraz daha etkin rol oynaması gerekir diye düşünüyorum.

*Son olarak İnönü'de bir zamanlar vardı galiba şuan var mı emin değilim bir çocuk tribünü olması gerekir diye düşünüyorum.Yavru Kartal dergisinin katkılarıyla her hafta bir kaç çocuk yapılacak 10-15 kişilik çocuk tribününde yerini alsa genç nesile Beşiktaş aşkını aşılama yolunda büyük adımlar atılabilir.

Hakan Kirezci
04-10-2009, 00:13
Deniz bir de yenidoğan ünitesi eklesek stada tam olacak. Küvözler falan tam tekmil. Kartal yuvalarında biberon satışları da patlar maç günleri. Yalnız çocuk bezlerini BJK logolu çıkartmak olmaz onu nasıl yapalım?

Deniz İpek
04-10-2009, 00:28
Deniz bir de yenidoğan ünitesi eklesek stada tam olacak. Küvözler falan tam tekmil. Kartal yuvalarında biberon satışları da patlar maç günleri. Yalnız çocuk bezlerini BJK logolu çıkartmak olmaz onu nasıl yapalım?

Valla bilmiyorum Hakan abi zaten ben sadece kendi saçma sapan ve değersiz fikirlerimi,isteklerimi söyledim.İşin o boyutunu hiç düşünmedim doğrusu.

Hakan Kirezci
04-10-2009, 00:34
Valla bilmiyorum Hakan abi zaten ben sadece kendi saçma sapan ve değersiz fikirlerimi,isteklerimi söyledim.İşin o boyutunu hiç düşünmedim doğrusu.
Alınma evlat ille de ifade suratı mı koyalım alınmamanız için.
Son iki teklifini ben de destekliyorum da ilk talebin hem yasal hem de sosyal açıdan sakıncalı, mümkünatı yoktur yani.
Bu arada hoşuma gitti taleplerin ben de kapsamını genişlettim ne kızıyorsun.
Daha zorlarsan imalat aşamasına kadar münasip tesis isteyeceğim o olacak.
Al bu da ifade suratı:)
Hatta :D

Deniz İpek
04-10-2009, 00:40
Alınma evlat ille de ifade suratı mı koyalım alınmamanız için.
Son iki teklifini ben de destekliyorum da ilk talebin hem yasal hem de sosyal açıdan sakıncalı, mümkünatı yoktur yani.
Bu arada hoşuma gitti taleplerin ben de kapsamını genişlettim ne kızıyorsun.
Daha zorlarsan imalat aşamasına kadar münasip tesis isteyeceğim o olacak.
Al bu da ifade suratı:)
Hatta :D

Yok abi alınma veya kızma gibi bi durum yok ya olmaz da zaten. :) Hemen bir girişte aklıma gelenleri kafamda tartmadan yazdım sonuçta da Polyannacılık oynadığımın farkına vardım yazdıktan sonra ama düzenle butonunun olmamasının kurbanı oldum işte.Kusura bakma ama eğer öyle bir hava verdiysem.

Sahir Erdogan
05-10-2009, 18:24
ibrahim altınsay,cem dizdar,hüsnü güreli gibi insanlar girmeli yonetime ilk önce...daha sonra ali gultıken-metin tekin vs...eski futbolcular aktif görevlere getirilmeli...tribundeki bedava bilet-kombine bitmeli...şerefsizler temizlenmeli kapalı'dan...basketbol ve diğer branslarla da ilgilenilmeli...vs...

Erol Gölçek
05-10-2009, 21:18
Öncelikle temiz,ağırlığı olan, pislik yuvası medyanın ittirip kaktıramayacağı yeni bir yönetim.....
ve elbette ki aynı özellikleri taşıyan,Adnan polat,Aziz Yıldırım gibi olmaya çalışmayan,beşiktaşı rant alanı olarak görmeyen,tarumar edilen değerleri yeniden tesis etmeyi birincilleştirmeyi hedefleyen ve zırt pırt medyada gözükmeyen,çok konuşmayan yeni bir başkan....
ardından kısa-orta-uzun vadeli kalkınma planlarının yapılması (Bu planlamaların ana başlıkları:Altyapı,futbolcu izleme grupları ve transfer(yurt içi ve yurt dışı),finansal yönetim,alternatif medya yapılanması....v.s.
Bu başlıkların her biri elbette uzunca fikir fırtınası alanları,zaten kısmen forumda tartışılıyor. Aslında hiç zor değil kurtuluş. ama öncelikli olan "adam gibi bir yönetim". paralı olmaları kesinlikle şart değil,zira paralıların klüp üzerinde bilgisayar oyunu gibi oynamalarını herkes gördü. ama mutlaka işinin ehli olmalılar. örneğin ingiltereden uzman bir futbol hukukçu ile çalışılabilir(klübün hukuk bürosunun uluslararsı boyutuyla ilgili olarak). klübün ekonomisini aile ekonomosi duyarlılığı ile yönetecek "beşiktaşlı uzmanlar,hocalar" dan mutlaka yararlanılmalı.
medya ile başkan hiç muhattap olmamalı,her branşın şube sorumluları muhattap olmalı(futbol için ideal isim, elbette ki İbrahim altınsay;kabul ederse tabii). Alt yapıya transferden daha fazla kaynak aktarılmalı. şu artık ortaya çıkmıştır;altyapıdan futbolcu aktarımı olmazsa büyük paralara küçük transferler,yanlış transferler yapmaya mahkum olursunuz.Altyapıda zengin çocuklarına, yönetimin yakınlarına yapılan torpillere son verilip sadece yetenekli çocuklara yer verilmeli.bunu için kusursuz bir izleme grubu oluşturulmalı (semtlerdeki gönüllü beşiktaşlışar bile bu içi yapabilir .. yine yurtdışında, özellikle Brezilya,Fransa,İngiltere,Hırvatistan,Sırbistan... . gibi ülkelerde futboldan anlayan ve eski değerli futbolcularımızdan oluşan bir izleme,tarama grubu oluşturulup ucuz-kaliteli transfer politikasına yönelilmeli.
Futbol, toplumsal bir etkinliktir,taraftarsız futbol ancak bir ticari faaliyet olabilir. dolayısıyla taraftara sadece para kazandıran ve sessizce maçını izleyip giden;sormayan,sorgulamayan bir güruh olarak bakmamalı, zira bu futbolun paraya tahvil edilişinin meali olan "endüstriyel futbol" un dikensiz gül bahçesi yaratma çabasına hizmet eder.sadece klüp çıkarı için yapılanan taraftar örgütleri olmalı ve bunlarla görüş alış verişi yapılmalı.
.................................................
ama önce doğru bir yönetim ve doğru bir başkan.

yumurtakafa yılmaz
06-10-2009, 23:27
öncelikle:

BÜYÜK TARAFTAR PROJESİ

uygulanabilirliği zor olsada.

unutturulmaya, uyutulmaya çalışılan senin sevdandır, UNUTMA !!!

Olcay Er
07-10-2009, 10:12

Bir öneri benden.

v.s gibi....

Açtığım başlığın kapatılıp, böylesine alakasız ve şık olmayan bir yorumla başlayan başka bir yere yönlendirilmesi hiç hoş olmamış, Sayın Şafak BATMAN. Siz kendinize tanımadığınız birisi hakkında böyle bir uslubü yakıştırıyorsunuz bellki ama, bu kuyrukçuluk lafı beni fena halde sinirlendirdi.

İşlerimin yoğunluğunluğundan detaya giremedim ve iyi yönetilen bir kulüpçülük örneği verdim. Neye itiraz etmişim onu da anlamadım, direkt çözüm önerisi yapmaya çalıştım, hatta şu an işleyen bir sistemi işaret ederek. Yazımı okuduysanız! ismin değil sistemin/yapının önemli olduğuna işaret ettim...

Aşk olsun sana Şafak BATMAN, aşk olsun...

Demir Han
07-10-2009, 10:36
Radyospor'da H.Çetin'in dinledim.Çok net konuşmadı sanırım hala kesin değil.
Ardından Kemal Ulusu bağlandı ve Çetin'in kulüp için ilaç olamayacağını çünkü kendisinin Türk Futbol camiasından gelmemesinin sıkıntı yaratacağını Aksu'nun bu konuda daha uygun olduğunu söyledi.

Arkadaşlar Seba'nın gidişi ile başlayan ahlaki erozyon Aksu ile devam eder kanısındayım.Evet H.Çetin konusunda benimde bazı çekincelerim var açıkçası T.Özilhan veya İ.Altınsay çok daha iyi olur kanısındayım ama Aksu ve YD ye karşı tek aday H.Çetin ise tabiki onu desteklerim.

Umarım hayırlısı olur.

Ercan Kartal
08-10-2009, 02:35
1 baskanlik konseyi kurulmali , muhalefetin de listesinden adamlari yonetime sokabilecegi bir yonetim tarzi belirlenmeli
2 Gelir - gider(vergiler dahil) dengesizligi gelirin dogrultusunda surdurulmeli
3 futbolcu -taraftar - yonetim ucgeninde bir iletisim koordinasyonu kurulmali
4 Klubun gelirler tv-sponsor-yoneticiler yerine direkt olarak taraftardan guc alabilcegi bir maliye sistemi kurulmali orneklemek gerkirse bir sms sirketi ile anlasilip her gol'e galibiyete icin sms gonder kampanyasi yapilmali bir gol icin 1 MILYON KISI SMS gonderse takim gol rekorlari kirar

Özgür Öge
11-10-2009, 23:16
B.B.T.P hayata geçirilsin,tek kurtuluşumuz budur.

Hüseyin Gazi Karakoç
15-10-2009, 11:32
Beşiktaşın geleneklerine göre hareket edilmelidir.
Özkaynak oyuncuları bu takımın iskeletini oluşturmalı yurt içi transefer yapılmamalıdır..Özkaynak üzerine kaliteli yabancılar takviye yapılmalıdır.

Futbol takımı futbol adamlarına teslim edilmelidir.

Amatör şubelerde alt yapı kuvvetlendirilmelidir.
Baskette Murat can güler dışında alt yapı oyuncusu hatırlamıyorum.

Safak Batman
15-10-2009, 22:27
Avukat,
İşadamı,
Yönetici
Ve şimdi de başkan adayımız Murat Aksu.
Siyasi tarihimiz akrabalarla dolu,Özal’ın prensleri,Demirel’in aile fotosundakiler,Çiller’in “şeref”li arkadaşları, yakın geçmişten hatırladıklarımız.
Murat Aksu’da onlardan biri.Eski içişleri bakını Abdülkadir Aksu'nun oğlu.
Adı nedense bunca başarılarına rağmen kirli işlerle anılmakta.
İşin mafyatik boyutu bir yana siyasal iktidarın Hasan Doğan’ın TFF başkanı seçtirmesiyle hız olan futbol endüstrisine müdahalenin bir parçasımı acaba Murat Aksu’nun adaylığı ??? Asıl tartışılması gereken nokta bu gibi.
Demirören’i başkan seçtirmek için elinden geleni yapmıştı,sonra istifa edip gitti.Aziz Yıldırım,Ergün Gürsoy tarzında bir yönetim anlayışı var.
Denize düştük ama yılana sarılmalımıyız bilmiyorum.Yönetime alacağı kişilere bakmak lazım birde.

Hakan Kirezci
15-10-2009, 22:31
Murat Aksu mevcut konjonktürde tabela başkanlığına soyunuyor gibi. Asıl başkan yönetime girmez. Yine de yönetim kadrosu durumu daha bir netleştirecektir.
Beklemek lazım.

Umit Bayezit
15-10-2009, 22:34
bekleyeceğiz...

bu sıralar bu kelimeyi çok mu kullanıyoruz

Serkan Balcı
15-10-2009, 22:47
Şunu belirtmek isterim; Murat AKSU nun şahsiyeti ve hangi ilişkiler içinde olduğunu görüyorum.

Bügün yaptığı açıklamayı dinledim.Çok güzel konuştu.ve gerçekten hoşuma gitti.En azından birisi çıkıp (çıkarılıp) eleştirilerini sundu.Bu Demirören in yaptığı bu kadar saçmalığa iyi bir cevap oldu.

Y.Demirören tamamen kirli ilişkilerin içinde batmış durumda.Nasıl temizlenir bilmiyorum ama Demirören le gitmeyeceği kesin gibi gözüküyor.

Birol Erkul
16-10-2009, 00:01
ben murat aksuya güveniyor ve inanıyorum...buna 1-2 örnek vermek istiyorum...birincisi asker kaçağı şerefsizi kovarken yaptığı gider ve verdiği ayar ikincisi tigana döneminde yapılan gençleştirme çalışmlarının başında durması ki o gençleşen kadronun bozulması da tekrar sayın aksunun görevden ayrılmasına denk gelir...zaten tigana da murat aksu döneminde çok rahat çalışabiliyorduk ve çok güzel bir ortamımız var demiştir...sayın aksu'nun arkasında bildiğim kadarıyla büyük başkan Seba ve Rahmi Koç,Hikmet Çetin gibi isimlerde var..zaten kendisi adaylık koymadan önce sayın Çetin'e öneride bulunup altında görev almak istemişti....Allahın izniyle ve şerefli üyelerin oylarıyla !! inşallah başımızdaki musibetten kurtuluruz...

Bulent Golbas
16-10-2009, 01:08
kuracagi kadroyu gormek lazim,ama ben yildirim demirorenin gideceginden umutlu degilim, parali askerlerine oyda kullandirir,muhalefete oy verecekleri kongrede dovdurtur, hatta salona sokturmaz.. zaten kulubun uye yapisi cok bozuk, bir cogunun aidati secimden once birileri tarafindan yatiriliyo ve boylece oy kullaniliyor, o oylarda sahibinin sesi oluyor.klup uyesi fenerbahceli ve galatasaraylilar zaten demirorene oy verecek ki sayilari hic az degildir..yani cok zor. umutsuzum ben.

Özgür Öge
16-10-2009, 10:54
Bu adama hiç güvenmiyorum.Öncelikle beş liralık basket maçı bileti için tribünün tüm ileri gelenlerini emniyete çektiren adamın tribüne yaklaşımı üç aşağı beş yukarı bellidir.Stadın en güzel yerinde serseriler maç izliyor yaklaşımında olan kongre üyelerinin ideal başkan adayı olması muhtemeldir.

Seçim bildirgesindeki vaatlerine inanarak destekleyecekler acaba 2000 yılında Serdar Bilgili nin bildirgesini okudularmı avrupanın 5.büyük takımı oluyorduk.2002kongresinden hemen sonrada 42 bin kişilik stadımızın inşaatına başlanıyordu.

Ayrıca Aksu'nun zamanlamasıda enteresan 2 içsaha maçı daha geçirsek Y.D aday dahi olamayacak konuma gelebilirdi.Neticede Seba 98 de değil 2000 de, Bilgili 2004 kongresinde değil 2004 yazında başkanlığa veda ettiler.Bu adaylık açıklaması Demirören için emniyet sübabı oldu.Tribündeki protestolar ilk paragrafta anlattığım sebepten dolayı azalarak bitme noktasına gelecektir diye düşünüyorum.

Safak Batman
17-10-2009, 10:20
Murat Aksu Siyasilerle Sıcak Temasta!
16.10.2009 16:35:00
Geçtiğimiz günlerde Beşiktaş başkanlığına talip olduğunu resmen açıklayan Murat Aksu, devletin zirvesi ve siyasetin ileri gelenleri ile bire bir iletişime geçti…
Bugüne kadar hakkında politik yakıştırmalarda bulunulan Murat Aksu, hem devletin hem de siyasetin zirvesi ile görüşmeye başladı...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile görüşen Murat Aksu'nun, bu isimlerle Beşiktaş'a başkan adayı olması ile ilgili bilgilendirmelerde bulunduğu öğrenildi.

Önümüzdeki hafta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile de bir araya gelecek olan Aksu'nun siyasilerden destek alma arayışından ziyade, fikir alışverişi içerisinde olduğu ve bu görüşmelerin farklı boyutlarda algılanmamasını beklediği gelen haberler arasında.

Medyaspor

Mehmet Kan
17-10-2009, 13:06
Gelen gideni aratır derler ama Demirören'den daha kötü yönetecek birisini hayal edemiyorum.
Murat Aksu kötü bir yönetim gösterse bile Demirören gibi koltuğa yapışıp kalacağını zannetmiyorum.

Parası olanların değil,futboldan anlayanların yönetimde olduğu bir Beşiktaş hayal ediyorum.

Ismail Hakki Demirel
17-10-2009, 13:53
Tribünlerde siyaset olmaz diyorlar, ulan sen En baba Siyaset'i ŞEREF TRİBÜNÜ'nde yapıyorsun !

Demir Han
19-10-2009, 12:09
Aksu bence kesinlikle doğru bir aday değildir. Bu olaylar kendisinin zamanında yaşansa idi çok daha değişik reaksiyonlar verebileceğinden korktuğum biri. Büyüklerine saygılı ama bence bizim başkanımız olmamalı.

Can Yılgür
20-10-2009, 18:17
Vallahi bir başkan takımının haklarını, onurunu, şerefini nasıl savunur diye sorsalar Tuncay Özilhan'nın basın toplantısından sonra kesinlikle işaret edeceğim isim olur kendisi. Böyle bir başkan istiyorum Beşiktaşımın başına kuru sıkı atmayan işini bilen gerektiğinde herkese haddini bildiren.

Onur Cihan
20-10-2009, 23:41
Transferlere milyonlarca dolar harcamayacak,
Alt yapıyı çok sağlam tutacak,
Taraftarına saygı duyacak,
Tarihe karışmakta olan Beşiktaş'lılık duruşunu canlandıracak,
Endüstriyel futbolu karşısına alacak,
Başkan'ın dahi bir emekçi olduğu hatırlatılacak,
Sözünde duracak,
Gerekirse 1 futbolcu eksik alınacak, her yıl en az 100 yoksul öğrenciye burs verilecek,
Beşiktaş kelimesini ağzına alınca gözlerinin içi parlayacak!
...ve gündoğduğu baştan sona kadar ezberleyecek...

çok şey istedim ama hayalimdeki yönetim...

Hakan Kirezci
21-10-2009, 00:07
... Bir sevgi istiyorum.
diye bitecek sandım Onur.

Onur Cihan
21-10-2009, 10:03
Biraz saygıları olsun yeter. Bize saygı duyan yönetim; bizi karşısına almadığı sürece, Yönetim-Taraftar ilişkisinde kopmaz bir bağ ve sevgiyle bağlanır zaten.

Övünmek gibi olmasınn, biz dünyanın en fedakar taraftarıyız.

Ertan Türker
26-10-2009, 08:42
... Bir sevgi istiyorum.
diye bitecek sandım Onur.

Tuttum abi bende şarkıya bir klip yapayım hemen....

Demir Han
04-11-2009, 09:36
Kasım başladı yakında sezon biter çile de biter muhalefet adı altında çıkanlar ise bizi hiçbireyere götürmez...

Fatih Alper Ozen
04-11-2009, 11:45
Çok kolay:Yıldırım Demirören Yönetiminin yaptığı herşeyin tam tersini yapması yeterli.:)

Orhan Anar
05-11-2009, 00:41
Changes and improvements should be made at any transfer of power in Besiktas JK.

BJK TV
- To re-establish life in the club's own television channel and use it as a means, both in terms of news about the club and what it relates to economic, with the means the promotion of the highest degree.

News and programs:
1a The news related to Besiktas JK is primarily transmitted by BJK TV.
2a The program broadcast on the channel must be of the highest degree.
3a The staff shall be authorized to work with BJK TV must be qualified.
Economy:
1b To allow businessmen who are supporters of the club to use this TV channel for their marketing.
2b To increase the number of PITCH in this way increase the profits of BJK TV. (Barcelona profit of approximately $ 40 million / year.)
Inonu
- To expand the stadium without moving to another area. (This can be done by digging down, like Barcelona did in the Nou Camp.)

Besiktas JK - Systems
- To create a good youth activities must have a target where they produce at least two (2) players to the first team. (If they fail to start investigation into why they failed, that way you can see where this is wrong somewhere.)
- Setting realistic goals for this year's season, and not give false hope for your support (to prevent collision between You and the fans).
Senior Team
- The first team must contain at least X number of players who have Besiktas JK as the parent club.
- That the foreign players bought in to be of quality (the number of matches with the national team) is an indication of his quality.
Coach
- It will value the player from the youth team or the youth who are in the club.
- To aim to at least half the team's domestic players will consist of talent and up to the age that most 25-26 year olds.
- To restrain President from the MEDIA is the trainer role.

Scout
- Introducing the Scout systems sites, where the people working as a scout sent around both the country and the world to find talent and future stars. (Only qualified people with professional experience).
Trail in the team
- To call a person with self-sighted to act a link between player and coach to and from the management. (To avoid any misunderstanding among the players, coaches and management.)
Club Finance
- To virtually cut debt to $ 0.
- To show positive figures in the accounts without twisting and turning the truth.
- Investing money for future achievements of the club (It was what Mr. Suleyman Seba did ex. Fulya)
The President
- Being able to understand the meaning of what it says. (Keep your words)
- Being able to handle the media properly and not embarrass himself and his club's supporters.
- To at least once per month using BJK TV and inform fans and the public what it looks like the club, both financially and activities.
- Being able to proudly show off what it means to be a fan of Besiktas JK. (The values, morals and ethics that were displayed by icons of the club).

Ismail Hakki Demirel
05-11-2009, 07:58
@Orhan Anar

Bu yazdıklarını sen ve forumda bir kaç kişiden başkası anlamıyor !

Mağlum herkes sular seller gibi bilmiyor.

Dolayısıyla bu yazdıklarını o sınırlı sayıdaki kişilerle aranda geçiyor yada diğer kitleye ulaşmadığı için havada kalıyor...

Ertan Türker
05-11-2009, 09:35
Onur ANAR yapabileceği en mantıklı tepkiyi yapıyor ve İng kendini ifade ediyor. İsmail diyor ya forumda 2-3 kişi anlıyor e azından adamı 2-3 kişi anlıyor ve cevap veriyr. Adam Türkçe yazınca kimse anlamıyor maalesef ya da işine gelmiyor ya da tükürdüğünü yalamak istemiyor ya da kendini gerçek Beşiktaşlı ilan ediyor ya da v.s v.s v.s

Ufuk Biyik
05-11-2009, 10:25
Muhsin abi burayada bir el atsan türkçe cevirisi olsa iyi olacak belki işimize gelir cevap veririz orhan kardeşimize

Onur Cihan
05-11-2009, 10:27
moralim bozuldu ya, iki kur ingilizce kursuna gittik bu yazının %70'ini anlamadım :(

Berk Gökmen
05-11-2009, 14:56
BJK TV
kulüp yeniden kendi televizyonunu kurmalı onu bir araç olarak kullanmalı ,kulüp hakkındaki haberler açısından kaynak olmalıdır. bu ekonomik açıdan da en yükse teşvik anlamına gelir.
HABERLER VE PROGRAMLAR
1a beşiktaş haberleri BJK tv tarafından iletilmeli.
2a program yayınları yüksek kalitede olmalıdır.
3a çalışan personel kalifiye elemanlardan oluşmalıdır.
EKONOMİ
1b kulübun destekçisi olan iş adamlarının pazarlamalrı için bu kanalı kullanmasına izin verilmeli.

2b bu şekilde BJK tv nin kar artışı olacaktır.(barcelona yıllık 40 milyon dolar kar ediyor.)
İNÖNÜ
İnönü parça parça büyütülmelidir başka stada taşınmadan.( Nou camp da olduğu gibi.)
BEŞİKTAŞ-sistemler
-iyi bir altyapı kurulmalı, en az iki oyuncu A tkıma çıkarılmalıdır.( eğer neden başarısız olunutor konusunda nerde yanlış yapıldığını görebiliriz.)
-gerçekçi hedefler konulmalı bu sezon için ve umut verilmemeli taraftara.

Berk Gökmen
05-11-2009, 15:17
ANA TAKIM
-
- yabancı oyuncuların kalitesi milli takımdaki maç sayılarınının gçstergesidir oyuncular buna göre alınmalı.

KOÇ
- genç oyuncular için kulüp bulunulmalı ve deneyim kazandırılmalıdırlar.
-takımın en az yarısı yerli oyunculardan oluşacaktır ancak bunlar kaliteli ve en fazla 25-26 yaşlarında olmalıdırlar.

İZLEME
- gözlemciler değişik yerlere gönderilmeli vegeleceğin yıldızlarını bulmalıdırlar.( sadece kaliteli ve deneyimi olan kişiler.)

TAKIMDAKİ İZLEME
- oyuncular ve teknik direktör ile yönetim arasında bağı kurmak için birisi olmalı.

KULÜP FİNANSI

- borç nerdeyse 0 a indirlmeli.
- hesapların büküm ve gerçeği açmadan olumlu sonuçlar verilmeli.
- ilerisi için yatırım yapılmalıdır. ( Süleyman Seba nın Fulyda yaptığı gibi.)

BAŞKAN
- dedikleri net ve anlaşılır olmalı.
-
- ayda en az bir kere BJK tv de kulübün gidişatı hakkında her konuda bilgilendirme yapmalı.
- Beşiktaş taraftarı olmanın nasıl olduğunu göstermek için güçlü olmalı.( ahlaki ,etik değerleri gösterilmeli.)

Berk Gökmen
05-11-2009, 15:18
bazı yerleri anlamadım o yüzden boş :D
anca bu kadar oluyor:D

Orhan Anar
05-11-2009, 15:36
Türkce

BJK TV
Tekrardan hayata gecirilmesi ve amacli bir sekilde senin medyada tek Gücün olarak kullanilmasi. BJK TVden elde edilecek ekonomik arti ile Besiktas JK nin butcesinde gösterilmesi.

Haber ve program:
1a Besiktas JK'nin haberleri sadece veya ilk önce BJK TV'den duyulmasi.
2a Programlar ve calisanlar sadece ve sadece ust duzey olmasi (kalite anlamindan).
3a Calisanlar / Personel'lerin elinde bir veya bir kac tane Diplomasi ve Belgesi olmasi gerekiyor - Ki, kanalin bir profisionell anlamda kalkinmasi.

Ekonomi
1b Besiktas'li Is adamlarin'la bir sekilde Konsey olusturulmasi ve BJK TV'yi Reklam alaninda kullanmasi'ni talep isteyeceksin - Fiyat konusunda anlasman gerekir.
2b Reklam'larin artmasi dolayisiyla gelirlerin artmasi BJK TV'nin dogru yolunda oldugunu gösterir - Ki bunu yapmak sorundasin. Örnek (Barcelona TVnin yaklasik yillik 40$ gelir elde etmektedir) - Belki BJK TV 40$ gelir getiremez, fakat en az 10$ gelir getirmen gerekir, ki sene bu guc var.

Inönu
Taraftar sayisini artman icin, baska bölgelerde stat insaati yapman gerekmiyor, zemini kaldirirsin ve calismalari asagi dogru yaparsin. (Tipki Camp Nou gibi)

Besiktas JK - Sistem
3a Altyapidan en az iki (2) oyuncu her sene A-takima dail etmek bir mecburiyet haline gelmesi gerekiyor. (Sistem'in icinde bir yanlislik olursa, Besiktas JK'nin icinde bir rapor olusturup ve Neden sorusuna cevap araman gerekiyor - Ki hatayi dogruya cevirmen icin.)
3b Sezon baslangiclarda UC (3) kupaya talipiz demek yanlis, her sene mantikli bir sekilde hedefin olmasi gerekiyor - Ki böylece taraftarl'larla yuz yuze gelmeni engellersin.

Besiktas JK A-takimi
4a A-takiminda en az X sayida Besiktas JKnin altyapisinda yetismis olmasi mecburiyet. (Kadroda yer almasi deyil, en az 2 veya 3 oyuncun ilk 11de olmasi gerekiyor.)
4b Alinan yabanci oyuncular kaliteli olmasi gerekiyor. (Ulke takiminda en az bir kac mac oynamis olmasi gerekiyor) Ki bir göstergidir kalitesi acisindan. (Tabata'ymis, Delgado'ymus, Bobo'ymus, Nobre'ymis kalite oyuncular deyil - Bunlarla neden Takimin yabanci sayisini dolduruyorsunuz?)

Coach / Teknik direktör
5a Takimda bulunan altyapi oyunculari ve diyer genclere önem vermesi.
5b Takimda bulunan oyuncularin yasi en fazla 25-26 olmasi gerekir.
5b Baskan ve yöneticiler ile Media ic ice olmamasi icin senin bir takim calismalarin olmasi gerekiyor. (Önde gelen iyi sonuc)

Scout / Izleyici konseyi
Bir Izleyici Konseyi olusturmak ve ulkenin ve diyer dunyaya gitmesi gerekir. Oyuncu'yu ciplak gözler'le izlemek farkli olur, ki bu sekilde alinan oyuncu hakkinda bir rapor olusturular ve FIYASKO cikar ise kimin önerdigi ortaya cikar.
(Adam basi 100.000 $ / Yillik versen ve 10 kisiye toplam 1.000 000$ dolar eder - Cok para deyil - Tabata ve Delgado'nun fiyatlarina bakarsak)

Iki noktanin arasi
Baskan ve Yöneticiler <(XXBB)> Teknik heyet ve oyuncular, bu iki noktanin ortasinda gercek anlamda iyi bir "Manager" koyulmasi gerekiyor. Kendinden ödun vermeyen bir kisi, ve Baskan + Yöneticiler ve T.D + Oyuncular'nin saygi gördugu bir kisi olmasi gerekiyor. (Bu sekilde yönetim ile teknik heyet arasinda bir yanlis anlama olmaz)

Finans
6a Takimin borcunu hemen hemen en az'a getirmek icin cok buyuk calismalar yapilmasi gerekiyor. (Husnu Gureli örneyi)
6b Sezon sonunda daima arti gelir olmasi gerekiyor, ve bir takim "yardim" olmadan. Bu Rapor daha sonra herkesin elde edebilcek bir sekilde sunulmasi. (Besiktas JK bizlerin klubudur, benim takim hakkinda ne dogru ve ne yanlis gidiyorsa benimde haberin olmasi gerekiyor) - ( Demokrasi )
6c Besiktas JK sadece bugun icin deyil, yarin var olmak icin caba gösterecektir. Bunun en saglikli zemin - Yatirim'dir, bir sekilde her sene veya iki seneye bir takim yatirimlar yapilmasi gerekiyor. (Tipki sy. Suleyman Seba örnegi, Fulya)

Baskan
7a Ilk basta, agzindan ne ciktiginin bilmesini ve duymasini gerekir ve vermis oldugu sözlerini yerine getirmesi gerekir (sözunu tutmasi)
7b Media karsisinda "utangac" duruma dusmesi buyuk bir yanlistir, Media ile nasil konusuldugunu ögrenmesi gerekir, Media'yi tanimasi gerekir. Besiktas taraftlarinin yuzu kizarik dolastirmasina hakki yok.
7c Ve en azidan ayda bir defa "Taraftara seslenis" seklinde BJK TV'de bir program yapmasi arz edilir. (icerik örnegi.. Ekonomik durum, Gelecek icin alinan önlemler, yapilmis yatirimlar, alt yapi hakkinda yatirimlar vs vs..)
7d Serefli ve gururlu bir sekilde Besiktas taraftari oldugunu göstermek. (Besiktas tahriyinde ikon haline gelmis bazi durusular vardir, Besiktas Durusu)

Orhan Anar
05-11-2009, 15:39
Yaklasik 1 saat oldu benim bunu turkce yazmam icin, buyurun ve anlamaya calisin. Ne de olsa bir Emek var burda, haha.

Berk Gökmen
05-11-2009, 15:49
Yaklasik 1 saat oldu benim bunu turkce yazmam icin, buyurun ve anlamaya calisin. Ne de olsa bir Emek var burda, haha.

çevirebildiğim kısmını çevirdim ama biraz farklı olmuş türkçe yazdkılarınla :D

Orhan Anar
05-11-2009, 15:51
çevirebildiğim kısmını çevirdim ama biraz farklı olmuş türkçe yazdkılarınla :D

:) Cevirdigin icin tskr ederim, fakat cok'da farkli olmamis herhalde?

Berk Gökmen
05-11-2009, 15:56
:) Cevirdigin icin tskr ederim, fakat cok'da farkli olmamis herhalde?

ismail abi okuduktan sonra karar versin:D

Orhan Anar
05-11-2009, 16:06
ismail abi okuduktan sonra karar versin:D

:)

Hakan Ozel
06-11-2009, 01:51
1- Baskan olacak kişi masaya yumrugu vurabilecek lider yetenege sahip , hakımızı sonuna kadar savunacak bir karakterde olmalı
2- Yonetim kuruldakiler hadleriini bilerek besiktasa uygun hareket etmeli gunluk basarılar degil kalıcı bir buyuk besiktas ıcın calısılmalı...
3- taraftara dusman degil onunla dost ve arkadas gibi hareket edebilen , teknik ve taktik olarak takıma mudahele etmeyen yonetim...
4-

Muhsin Ogretme
06-11-2009, 02:01
Muhsin abi burayada bir el atsan türkçe cevirisi olsa iyi olacak belki işimize gelir cevap veririz orhan kardeşimize

:) Cevirilerin saati 50 lira Ufuk! Bir de motor su kaynatiyorsa yokusa vurunca iki kati dolar ustunden ;)

Dilim, guzel dilim; ulkemin kokusu, yurttasimin sevinci, varligimin belirteci, yoldasimin kavgasi, kimligim... Guzel Turkce'm.

Demir Han
12-11-2009, 11:17
Bu seçimin enteresan güçlerin çatışması olarak göreceğiz.
Rantlar nelere kadir....Açıkçası iyi bir yönetim kadrosu ile yola devam edilmesi daha mantıklı gibi...YD yi yönlendirecek iyi ve kaliteli Beşiktaşlıların duruma el atması lazım.İllaki başkan olmak şart değil

Baki Yalçın
15-11-2009, 17:29
İbrahim Altınsay BirGün'deki söyleşide başkan olursa sorumluluk alacağından falan bahsetmiş.http://www.birgun.net/sport_index.php?news_code=1258166009&day=14&month=11&year=2009

Arkadaşlar çoğu can alıcı noktaya değinmişler.Taraftar temsili,alt yapı,geçmişimizi ve değerlerimizi çiğnemeyecek yöneticilerin desteklenip cesaretlendirilmesi.Ama pratikte çoğu sey havada kalıyor.Bence pratikte neler yapabiliriz? Bunları konusalım değerli arkadaşlar.Gerekirse eylem rotası hazırlayalım bugünden Ocak'a kadar.

Ali Savasan
26-11-2009, 12:45
İbrahim Altınsay BirGün'deki söyleşide başkan olursa sorumluluk alacağından falan bahsetmiş.http://www.birgun.net/sport_index.php?news_code=1258166009&day=14&month=11&year=2009

Arkadaşlar çoğu can alıcı noktaya değinmişler.Taraftar temsili,alt yapı,geçmişimizi ve değerlerimizi çiğnemeyecek yöneticilerin desteklenip cesaretlendirilmesi.Ama pratikte çoğu sey havada kalıyor.Bence pratikte neler yapabiliriz? Bunları konusalım değerli arkadaşlar.Gerekirse eylem rotası hazırlayalım bugünden Ocak'a kadar.

baki kardeşim öncelikle adın gibi baki ol...

şimdi her başkan adayı çıkıp bişeyler vaadediyor... işin açıkcası şuanki tabloda demirören ve aksu yarışı izlemek bana acı veriyor bu iki isiminde hiç bir şekilde başkan olmaması lazım... ibrahim altınsay'a gelince... tamam o koltuğa oturursa sorumluluk alırım demiş ki o koltuğa sorumluluk almak için oturulur dünya üzerindeki unutulmaz liderler ellerini taşın altına sokmuş emir verip çay içerim diyen insanlar değildir.

ancak şahsi kanaatim ibrahim altınsay bu görevi ne kadar yapabilir? şuan camiada birşleştirici olması gereken bir güç lazım... senelerdir görüyoruzki o isim demirören değil murat aksu hiç değil... ha eldeki adaylar bunlarken ne yaparsın kardeşim diye soruyorsan inan bende muallaktayım...

Beşiktaş sitemizinde adını aldığı gibi kuruluşundan bu yana halkın takımı olmuştur. dünya üzerinde eşine az rastlanır örneklerden liverpool ve liverno tribünleri gibi bir mozaikte değil bir çorba içinde bir miktar tuzuz hepimiz. Ancak gelinen son nokta çorba mozaik işini geçmiş , şiş kebap mevzusuna dönmüşüz. Geleceğimizi baltalayan bir yönetim, tribünü karıştırmak isteyen mafya vari insan kırmaları, para uğruna şerefini satan insanlar görüyoruz ve kendi hayatımız için bile ibret alınası olaylarla karşı karışıya kalıyoruz...

madem taş üstüne taş koymak gerekiyor yeni adayları bence tribün olarak bizim cesaretlendirmemiz lazım gerekli görüşmelere ve konuşmalar yapılmalı desteğimizi belli etmeliyiz. Sözde birçok spor yazarı 'tribün yönetime ne karışıyor onlar ne anlar' derken bizim onlardan çok daha fazla futbol kültürene sahip olduğumuzu unutuyorlar.

Belki çok iddalı bir laf olacak ama insanlar mutsuzsa ve emeklerinin karşılıklarını alamıyorlarsa canlarına ve mallarına kasıt varsa orada 'devrim' söz konusu olmuştur . asırlardan bu yana böyle geldi böyle gidecek. şimdi insanların adını ağızlarına almaktan korktukları devrim her görüşten insanın kesinlikle içinde bir yerlerde vardır. çünkü insan doğası ÖZGÜRLÜK ister.

Bizde Beşiktaş'lılar olarak bu klübün geleceğinin özgürlüğünü istiyoruz eğer istenilen şeyler güzellikle kazanılamıyorsa bence yapılacaklar yollar üstünde fazla tartışmanın lüzumu yoktur kimse kimseye zorla baskıyla zulümle bişey kabul ettiremez ettirse bile nereye kadar sürer...

lafı çok uzattığım için özür dilerim. ancak varmak istediğim noktayı özetlemek gerekirse biz tribün olarak kendimizi yiyip bitiriyoruz gelen son cezalar bir bütünün parçasını ne kadar bozdu tartışmaya açık ama şu tribünden demirörene destek çıkması ben çok üzüyor ve endişelendiriyor. biz önce 1+1=1 olmalıyız.

saygılar...

Ufuk Biyik
09-12-2009, 12:32
Bu arada mete düren demirörenin listesinde

Can Yılgür
10-12-2009, 17:01
Ve sonunda ilk defa resmi bir ağızdan BÜYÜK BEŞİKTAŞ TARAFTAR PROJEMİZ dillendirildi. Murat Aksu nun listesindeki Murat Akdoğan taraftar projesinden söz etti ve detayları yakında başkanın belirteceğini açıkladı.

Tüm Beşiktaş camiasına hayırlı olsun tünelin ucundaki ışık göründü.

Hakan Kirezci
10-12-2009, 17:34
Ve sonunda ilk defa resmi bir ağızdan BÜYÜK BEŞİKTAŞ TARAFTAR PROJEMİZ dillendirildi. Murat Aksu nun listesindeki Murat Akdoğan taraftar projesinden söz etti ve detayları yakında başkanın belirteceğini açıkladı.

Tüm Beşiktaş camiasına hayırlı olsun tünelin ucundaki ışık göründü.

Murphy der ki;
Tünelin ucunda gördüğünüz ışık üzerinize gelen trenin farları olabilir.

Ismail Hakki Demirel
10-12-2009, 17:50
Murphy der ki;
:)

Murat Aru
10-12-2009, 19:38
Murphy der ki;

bu_!

Hakan Ozel
11-12-2009, 03:40
Taraftarında besiktas yonetim kurulunda bir temsilcisinin bulunmasını isterdim.Tribunun isteklerini ve taleplerini besikktasa gonul veren gercek insanalrın da beklentilerinin ne oldugunun yonetim tarafından anlasılmasını saglardı halkla butun bir besiktas iterdim

Can Yılgür
11-12-2009, 18:49
Murphy der ki;

Belki haddim olmayarak ama içimdeki büyük merakla, dayanamayarak soruyorum hakan abi; taraftar projesini desteklemiş olması bir adayın, sevindirici ve destek görmesi gereken bir davranış değil mi?

Ali Savasan
11-12-2009, 19:07
Belki haddim olmayarak ama içimdeki büyük merakla, dayanamayarak soruyorum hakan abi; taraftar projesini desteklemiş olması bir adayın, sevindirici ve destek görmesi gereken bir davranış değil mi?

hakan abiyle hemen hemen aynı görüşleri savunduğumu onun yazılarından az buçuk biliyorum...

haddim olmadan yazmak istiyorum...

biz tünelin neresinde olduğumuzu bilmiyoruz o yüzden her sakallıya dede diyemeyiz...

Hakan Kirezci
11-12-2009, 19:17
Haddin olmaz olur mu Can elbette sonuna kadar haddin ve de hakkın, soracaksın tabii.

Büyük taraftar projesinin gerçek amacı yani projenin oluşturulmasının ardındaki temel amaç ile bir başkan adayı tarafından sahip çıkılmasının ardındaki gerçek amaç örtüşüyor mu ondan bir emin olmak lazım.

Sonra daha geriye dönüp şunu tartışmak lazım ki proje ilk kez gündeme geldiğinde büyük heyecan ve destek yarattı (ilk destekleyenlerdenim) ama heyecanların yatışıp da projenin tartışılması sürecindeki çekincelerin sesleri henüz duyulmadan proje gündemden kalktı. Keşke tartışılmaya devam edilebilseydi de neyin ne olduğunu bir iyice anlayabilseydik. Kendi adıma bazı çekincelerim oluşmuş ve bunu da zamanında uzun uzun ifade etmeye çalışmıştım ama dedim ya o harran gürran arasında pek duyulamadı bunlar ve benzerleri.

Şimdi bir aday adı taraftar projesi olan birşeyi destekliyor; iyi desteklesin de neyi destekliyor tam anlayabildik mi?

Proje dediğin heryere uyar her kapıyı açar bir joker kartı değil ki önce bunların netleşmesi lazım.

Sahipleri tekrar açarsa tartışmaya o zaman çenemi yorarım yoksa şimdilik birkaç kelimelik bir slogandan öte birşey değildir benim için.

O yüzden dedim o ışık trenin ışığı olabilir illae de kurtuluş anlamına gelmeyebilir, yani dikkatli olmakta yarar var diye.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

Can Yılgür
12-12-2009, 11:59
İyisiyle kötüsüyle, doğrusuyla yanlışıyla temelinde 'halk' olan bir proje, her ne kadar suistimale açıkta olsa, eksikleri mide de bulandırsa şu an ki mevcut sistemden kat be kat daha iyidir diye düşünüyorum Hakan Abi.. Ama tabiki sonuna kadar katıldığım bir nokta var, eskisinden iyi de olsa, geliştirilebilir ve tartışmaya açık olmalı proje.. anlatılmalı, fikirler alınmalı, asla dayatma tarzında 'biz yaptık en iyisi bu' mantığı ile dikta edilmemeli..

Demir Han
13-12-2009, 03:09
Havanda su dövmek....
M.A. da Y.D. gibi babasında destek alarak Muhalefet oldu ama kazanacağına hiç ihtimal vermiyorum.Y.D. ile yola devam edeceğiz mesele onun yanında adam gibi birkaç adam olsa da dediklerimizi biraz olsun yapabilise.Dostlar Y.D. ile yola devam edilecek öneri ve planlarınızı bence bunu katarak yapın.

Son olarak ta Y.D. nin artık bizleri dinlemek bir yana görmek bile istemediğini de unutmayalım....

Can Yılgür
13-12-2009, 18:19
Yahu Y.D ile nasıl devam edicez diyebiliyoruz anlamıyorum. O kadar forum var, stada gelen onca insan var hiç birinin mevcut başkanı desteklediğini görmedim. Bu kongre üyelerinin hepsi mi satılmış?!!

Berk Gökmen
28-12-2009, 17:41
30 aralık ta Metin Keçeli basın toplantısı düzenleyecekmiş aday olucak mı acaba başkanlığa..

Berk Gökmen
30-12-2009, 20:28
Murat Aksu Kızılay reklamını kaldırıp yerine "paralı " reklam alacağını söylemiş .

Tribünlerin isimlerinin şirketlere satılacağını söylemiş.

Biz endüstriyelleşmeyelim dedikçe adam takımı endüstriyelliğin kucağına atıyor.
Bundan sonraki hedefim takımı satmak derse hiç şaşırmam.

Bİde Barcelona yapıcam demişti takımı Barcelona hangi konuda değerlerinden vazgeçip herşeyini satma peşine girdi?

Aksu seçilecekse bana armamı versin o endüstriyelleşsin .

Sercan Çıracıoğlu
30-12-2009, 22:01
Beşiktaşın kazanmasını isterim ama endüstiriyel olarak değil,halkın takımı olarak kazansın.Başkan kim olursa olsun,değerleri bilsin yeter...Beşiktaşı,beşiktaş yapan taraftarıdır...

Umutefe Tan
05-01-2010, 13:52
Bütün transfer politikası (eğer sayın başkanımızın var ise) hemen çöpe atılıp,kulubun gelir ve giderleri eşit hale gelinceye (tüm borçlar bitinceye) kadar transfer yapılmaması.Gerekir ise PAF TAKIMLA çıkılması;ki bu sebeble alt yapıya mecburen önem verilip ilgisizliğide son verilmiş olur.Özkaynaklarımıza dönersek tabata ayarında onlarca futbolcu zaten hali hazırda mevcut.

Hakan Ozel
14-01-2010, 04:49
baskan kim olur bilemem ama bir porto yada lyon benzeri bir yapılanma olmalı kendi yıldımızı yaratmalıyız kendi içimizden cıakrtmalıyız ozkaynaklarımıza donmeliyiz. necipler rıdvalar onurlar ve digerlerini gorecek ve onlara fırsat sunacak yonetim ve teknik kadro gelsin mumkunse

Hıdır Gül
15-01-2010, 23:01
klüpte hiyerarşi olmamalı yönetimde taraftar temsilcisi olmalı kaç şampiyonlupu bizim sayemizde aldık liverpool maçını biz aldık bide alt yapı senelerdir unutludu adeta necipin uğurdan ne eksiği var stoper ibrahimleri bekte oynatacağına rıdvanı oynat bu zihniyetteki hocalara ihtiyacımız var aslında çok şeye ihtiyacımız var....

Demir Han
17-01-2010, 03:27
İşler kötü...kollayacak ta yok bizde kotu.
Kulüp bitme noktasına doğru hızla gidiyor arkadaşlar....çok zor çok zor günler bunlar....kafasız ama paralı adamlar aldı götürdüler kulübü ama nereye...oraya anladınız siz onu

Ufuk Biyik
19-01-2010, 11:38
Beşiktaş'ta Başkan Yıldırım Demirören'in "Kongreye siyaset karıştırılıyor" şeklindeki açıklamasının yankıları sürerken, suçlanan başkan adayı Murat Aksu da yazılı bir açıklama yaptı.
Aksu, kendisini kongreye siyaset bulaştırmakla suçlayan Demirören'e, "Sayın Demirören, mevcut ikinci başkanının bir siyasi partinin üst düzey yönetiminde bulunduğunu ve aktif siyaset yaptığını ne çabuk unuttu" diye yanıt verdi.

Yazılı bir açıklama yapan Aksu, Yıldırım Demirören'in açıklamalarını, seçim sürecinin kendisi üzerinde yarattığı karamsarlık ve düş kırıklığının yansıması olarak gördüğünü belirtti. Tekliflere rağmen hayatında hiçbir siyasi partinin üyesi olmadığını ifade eden Aksu, tam tersine, Yıldırım Demirören'in Beşiktaş ve siyaseti sırf seçim malzemesi yapmak için yanyana getirdiğini iddia etti. İşte, Aksu'nun yazılı açıklamasının detayları;

''17 Ocak 2010 Pazar gecesi Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Sayın Yıldırım Demirören'in katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamaları, seçim sürecinin kendisi üzerinde yarattığı karamsarlık ve düş kırıklığının yansıması olarak gördüğümü öncelikle bir Beşiktaş taraftarı ve Başkan Adayı olarak üzüntüyle belirtmek isterim.

Beşiktaş JK Başkan Adayı Murat Aksu olarak şunun altını çizmeliyim ki şahsıma gelen tekliflere rağmen hayatımda hiçbir siyasi partinin üyesi olmadım ve şimdi de değilim.

Sayın Yıldırım Demirören seçim malzemesi olarak nedense Beşiktaş ve siyaseti yan yana getirmeye özel bir çaba göstermektedir. Sayın Demirören, mevcut ikinci başkanının bir siyasi partinin üst düzey yönetiminde bulunduğunu ve aktif siyaset yaptığını ne çabuk unuttu! Aynı partinin gençlik kollarından ve üyelerinden kendi dönemi içinde çok sayıda kişiyi Beşiktaş Jimnastik Kulübüne üye yaptırdığı belgelerle sabittir. Sayın Demirören öncelikle Beşiktaş Genel Kurul'u üzerine koymaya çalıştığı bu siyasi vesayeti açıklamalıdır. Beşiktaş'tan başka kaygısı olmayan üyelerimizin bu Genel Kurul'a gelerek oylarını kullanmaları ve buna benzer vesayetleri kırmaları bir kez daha önem kazanmıştır.

Bu "Beşiktaşlı" üyeler ve etraflarında ki suç çetelerinin Beşiktaş-Denizlispor maçında, demokratik haklarını kullanarak kendisini "küfürsüz" şekilde protesto eden taraftarlara karşı organize bir şekilde neden şiddet uyguladıklarının açıklamasını da yine Yıldırım Demirören'den bekliyorum.
Ayrıca Sayın Yıldırım Demirören'le 2004-2007 yılları arasında Beşiktaş Jimnastik Kulübü yönetiminde çalıştık. O dönemde siyaset ile ilgili yapılmayan dedikodu ve manüpilasyonların, bugün özellikle gündeme getirilmesi, Sayın Demirören'in kamuoyuna empoze etmeye çalıştığı "mağduriyet" propagandasının ürünüdür.

Sayın Yıldırım Demirören Beşiktaş'ta seçim sürecine siyaset karıştırdığını iddia ettiği Bakan, Vali ve Emniyet Müdürlerinden söz ediyor. Ancak isim ve yer belirtemiyor. İddiasını ispatlayacak hiçbir kanıt öne süremiyor. Bütün bunlar "çamur at izi kalsın" mantığından başka bir anlam taşımaz ve her şeyden önce Beşiktaş Başkanlığı makamında duran birine yakışmaz.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü, bünyesinde her siyasi görüşten, her etnik kökenden, her dini inanıştan ve toplumun her kesiminden insanı kucaklayan bir üst kimliktir.

Doğal olarak Beşiktaş siyaset üstü bir kurumdur. Benim tek rengim siyah - beyaz, tek partim Beşiktaş'tır.

Üzerinde sıkça spekülasyon yapılan Del Bosque konusunda Sayın Yıldırım Demirören'in söylemlerine istinaden bir kez daha açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

Öncelikle şunu açıkça belirtmek isterim. Del Bosque davasına bakan Avukatlardan Ayhan Çopuroğlu Sayın Serdar Bilgili döneminden beri Beşiktaş JK'nın avukatıdır ve Beşiktaş'a büyük katkıları olmuştur. Ayrıca Ortega davasındaki başarısından dolayı Sayın Aziz Yıldırım'ın Sayın Demirören'e tavsiye ettiği İtalyan Avukat Ettore dava sürecini Ayhan Çopuroğlu ile birlikte götürmüşlerdir.

Sayın Yıldırım Demirören yönetim kurulu üyelerinin verdiği yetki dahilinde Vincente Del Bosque ile, hukuki anlamda görüşümü almadan, İspanya'da kontrat imzalamıştır. Kontrata bakıldığında Beşiktaş aleyhine ağır hükümlerin olduğu açıkça görülür. Herhalde Sayın Demirören o anki panikle doğru dürüst okumadan bu kontratı imzalamıştır. İmza attığı bir kontratı bile okumayan biri, Beşiktaş gibi bir kulübün başında daha bir 3 yıl kalabilir mi?

Del Bosque'nin kontratının feshi öncesi Sayın Demirören'i, olası bir feshin sonuçları konusunda defalarca uyardım. Buna rağmen benim yurtdışında olduğum bir dönemde İspanyol teknik adamın kontratı tek taraflı olarak fesih edildi. Sonuçlarını düşünmeden kontrat fesheden, sonra da telaşla sorumlu arayan biri daha bir 3 yıl Beşiktaş'ın başında kalabilir mi?

Tüm Beşiktaş camiasının speküle edilen her konu ile ilgili doğru bilgilendirilme hakkı var. "Birlik ve beraberlik" spekülasyonlarıyla gerçekler örtülemez. Beşiktaş'tan başka kaygısı olmayanlar bu gerçeklerle yüzleşmekten korkmaz. Beşiktaşlıların Genel Kurul'da gerekeni yapacağına ve sorunların çözümü için yeni bir dönemi başlatacaklarına inancım sonsuz.

Beşiktaşlılara doğruları söylemenin Beşiktaş'a hiçbir zararı yoktur hatta büyük faydası vardır. Önümüzde ki günlerde Beşiktaş kamuoyunu meşgul eden ve tartışılan diğer konularda Beşiktaş camiası ile paylaşmaya devam edeceğim.''

Demir Han
19-01-2010, 16:57
Üye olun oy kullanın diyeceğim budur

Kerem Bostancı
23-01-2010, 17:40
kim gelirse gelsin adam gbi gelsin,şerfiyle gelsinnn