PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TSL 12. Hafta | Ts 0-2 Beşiktaş| 07.11.2009 Cmt. Saat-20:00

Ertan Türker
05-11-2009, 09:51
http://img195.imageshack.us/img195/6470/minitrabzonspor.jpg http://img294.imageshack.us/img294/8559/aaabjkamblem1.gif

Beşiktaşımıza başarılar...

Tarih: 07 Kasım 2009
Saat: 20:00
Yer: H. Avni Aker Stadyumu

Ufuk Biyik
05-11-2009, 10:09
abi yine mi sen ya gitti bu maçta :D

Ertan Türker
05-11-2009, 10:30
abi yine mi sen ya gitti bu maçta :D

Hangisi geldi ki;

Bu arada ir arkadaş Wolfsburg maçı için yorum yazmış ve şu cümlesi inanılmaz hoşuma gitti sizinle paylaşmak istedim.

"Serdar, İbrahim Kaş gibi iki koyunu versen güdemeyecek oyunculara güvenip Beşiktaş'ın hayallerini yıkmak ancak Denizli'nin yapabileceği bir şeydi... Yaptı..." Apploud

Valla ağzına sağlık _)

Ufuk Biyik
05-11-2009, 10:32
Hangisi geldi ki;

Bu arada ir arkadaş Wolfsburg maçı için yorum yazmış ve şu cümlesi inanılmaz hoşuma gitti sizinle paylaşmak istedim.

"Serdar, İbrahim Kaş gibi iki koyunu versen güdemeyecek oyunculara güvenip Beşiktaş'ın hayallerini yıkmak ancak Denizli'nin yapabileceği bir şeydi... Yaptı..." Apploud

Valla ağzına sağlık _)

Düşe kalka gidiyoduk dört haftadır bakalım tsde neyapacaz

ama nihat kesin atar

Ertan Türker
05-11-2009, 11:03
Düşe kalka gidiyoduk dört haftadır bakalım tsde neyapacaz

ama nihat kesin atar

Hay Nihat'ınız bata.... :D

Ufuk Biyik
05-11-2009, 11:06
Hay Nihat'ınız bata.... :D

daha ne kadar batabilirki abi nihat :D

Ertan Türker
05-11-2009, 11:21
daha ne kadar batabilirki abi nihat :D

Sen de haklısın anam babam :D

Canberk Dönmez
05-11-2009, 13:37
nihat atsada forum rahatlasa :D

Mustafa Şengezer
05-11-2009, 13:50
beşiktaşın altyapısından yetişip türkiyenin avrupadaki gelmiş geçmiş ve gelecek en başarılı oyuncusunu hele de bizim değerimiz olan biroyuncuyu,takımdan ayrılırken ağlayan ısrarlara dayanamayıp geri gelen işte böyle bir beşiktaş sevdalısı olan nihata yaptıklarınız gerçekten ayıp...gökhan gönül örneğine bakın biraz ders alın adam ilk yılında bir kaç iyi maç çıkardı son iki yıldır tel tel dökülüyor ama adamlara sorun bakıyım en tuttukları oyuncu kim diye gökhan gönül çıkıyor.onlar kadar olamadık yazık...

Mert Kavak
05-11-2009, 20:37
5 yeriz demiyecem başlığı ertan abi açmız kesin yeriz bu sefer:) nihat falanda hikaye olur

Baran Konak
05-11-2009, 21:04
nihat bu sefer atmazsa ben hiçbirşey bilmiyorum.

Sabri Aydoğdu
05-11-2009, 21:28
gerçekten formayı hak edenlerin giymesi dileğiyle...

Demir Han
05-11-2009, 21:58
Yönetim istifa oyuncular da istifa....
Gençleri istiyorum 4 3 3 değil futbolun özü 4 4 2 istiyorum Nobre'yi istemiyorum
Forvette Batuhan-Bobo olsun.Defans İsmail,Ferro,Sivo,Erhan(Kötünün iyisi)
Orta Saha Soldan Tello,Ernst,Fink,Nihat olsun ama olsun

Mustafa Naroglu
05-11-2009, 22:20
ts maçını alacagız gibi geliyor.fb yi katlarsak camia biraz rahatlar..
metin ali feyyaz dan biri atar.
olmadı recep çetin

Can Topal
06-11-2009, 00:40
5 yeriz demiyecem başlığı ertan abi açmız kesin yeriz bu sefer:) nihat falanda hikaye olur

Seninki de ne totemmiş be abi iki kupalı takımı ligden düşürücen .. !_bye_!

Ertan Türker
06-11-2009, 04:45

:D

Taylan Kurt
06-11-2009, 20:52
Beşiktaş şov yapıcak sut manyağı yapıcak hatta ts yi :)

Hakan Gültekin
07-11-2009, 19:48
link gönderen yok mu ey ahali

Hakan Kirezci
07-11-2009, 20:00
http://www.sport46.tk/
takılıyor yalnız, araştırmalarınız sürüyor.

Hakan Kirezci
07-11-2009, 20:03
http://www.online-mekan.blogspot.com/

reklama tıklayın açılıyor daha iyi

Hakan Gültekin
07-11-2009, 20:05
bekliyoruz abi

Hakan Kirezci
07-11-2009, 20:12
Hakan reklama tıkla sonra tekrar videoya tıkla açmak için. Ben öyle izliyorum.

Hakan Kirezci
07-11-2009, 20:23
http://www.justin.tv/turkiistanbul
şifre 6666
en iyi burası

Melisa Cebe
07-11-2009, 20:27
trabzon kimki bee biz şampiyonuz şampiyonun karşısında suyun ateşi söndürdügü gibi söner

Mustafa Naroglu
07-11-2009, 20:40
ilk yarı bitti. pozisyonumuz bile yok.begenilmeyen hakan üç gol kurtardı..

Hakan Kirezci
07-11-2009, 20:40
Maçı alacağız gibi.
2. yarı enteresan olmaya aday görünüyor.

Mustafa Naroglu
07-11-2009, 20:45
inanarak mı yazdın abi..yoksa gonlumuz mu boyle istiyor..

Ozan Ozdemir
07-11-2009, 20:46
Bobo ikinci yarı oyuna girmezse bu maç böyle biter.

Hakan Kirezci
07-11-2009, 20:47
Trabzonun nefes gider 70 lerde Bobo işi bitirir. Serdar Özkanla beraber girerlerse daha çabuk bitirir.
İnanarak söylüyorum yani. 1-0 ya da 2-0 bekliyorum.

Mustafa Naroglu
07-11-2009, 20:50
abi bildigim kadarıyla s.özkanı kadrodan çıkardı..
maçı alırsak bana göre süpriz olur.
ama 0-1 de bana uyar bu kötü oyunla

Mert Kavak
07-11-2009, 20:55
ankara ht inandık alkol orucunu bozduk koy kartalım uy uy uy

Fatih Alper Ozen
07-11-2009, 20:57
Serdar Özkan kadroda yok abi.Uğur ile Tabata çıktı.Yusuf ile İbrahim Kaş girdi.Ne yapmak istediğin anlamadım yine hocanın ama umudum yok beraberlik çıkartırsak iyidir.

Hakan Kirezci
07-11-2009, 20:58
Doğru serdar yoktu kadroda.
yayın izleyenler F5 yapın bu arada

Ozan Ozdemir
07-11-2009, 21:01
adamın hasısın ERNST!

Mustafa Naroglu
07-11-2009, 21:02
dk 48 fabi fabi fabi..
seviyorum bu Adamı doğuranın ellerini öperim...

Hakan Kirezci
07-11-2009, 21:08
Yusuf'la orta sahayı aldık Trabzon sersemledi. Skoru korursak 2-0 kaçınılmaz sonlara doğru

Hakan Kirezci
07-11-2009, 21:26
Wolfsburg maçından sonraki yorumlarım için Hakan'dan özür diliyorum.

Hakan Kirezci
07-11-2009, 21:37
Denizli'nin taktiğini çözdüm.
Haydahoy hehey de höyt taktiği...

Taylan Kurt
07-11-2009, 21:39
Denizli'nin taktiğini çözdüm.
Haydahoy hehey de höyt taktiği...

:D :D _) _) hocam süpersiniz ya :D :D

Hakan Kirezci
07-11-2009, 21:50
Geçmiş olsun arkadaşlar. Bursa'yı altımıza aldık sonunda.

Ozan Ozdemir
07-11-2009, 21:51
2-0 kazandık maç bitti. Yine kötü oynayıp kazandık. Galibiyeti başta Hakan olmak üzere defansımız ve Trabzon'un kazma forvetlerine bağlıyorum.

Baran Konak
07-11-2009, 22:03
5-3-1-1 dizilişinden dolayı mustafa denizliyi tebrik ediyor,fabian ernst'in,tomas sivok'un ve matteo ferrari'nin güzide yerlerinden öpüyorum.ismail köybaşına da helal lan diyorum.

Murat Aru
07-11-2009, 22:04
Hakan Arıkan, Ferrari, Ernst bu 3 lü nün maçı oldu.

Metin Yalçınkaya
07-11-2009, 22:21
Savunma olarak ligin en iyi savunma hattına sahibiz.Bunu oynadığımız maçlarda hep gösterdik ve bu son ts maçıda resmen kanıtı oldu artık.Diri bir takıma karşı oynadığımızı unutmayalım lütfen.Salıdan sonra böyle bir deplasmana gelip dinlenmiş bir takıma karşı mücadele ettik ki eksiklerimizin çokluğunu söylemeye gerek bile yok.İyi mücadele ettik,savaştık ve kazandık.Şimdi yanlı basın ve belli köşe yazarları yine atıp tutacaklar ballarına kazandılar, şanslılar vs. ıvır zıvır yorumlar ama bence en önemlisi stresli bir h.içinden sonra böyle bir deplasmanda şartların zorluğuna rağmen kazanmak ve bazılarına artık iyiden iyiye korku vermek yeterde artar bile.Hakan içinde hiç sevmedim ısınamadım kalemizi koruduğu için ama bugün için teşekkür ediyorum çok başarılı idi.

Deniz Akkuş
07-11-2009, 22:36
5-3-1-1 dizilişinden dolayı mustafa denizliyi tebrik ediyor,fabian ernst'in,tomas sivok'un ve matteo ferrari'nin güzide yerlerinden öpüyorum.ismail köybaşına da helal lan diyorum.

Apploud Apploud Apploud

Sabri Aydoğdu
07-11-2009, 23:04
bunca olumsuzluklara rahmen iyi mücadele ederek macı kazanmayı başardık. ne diyelim tebrikler...

Hakan Kirezci
07-11-2009, 23:20
Yıllar önce yine bir trabzon deplasmanında yüzde 70 e karşı yüzde 30 la oynayıp 2-0 almıştık maçı. Bu nedenle mahkum oynamış görünen takımı fazla eleştirmenin manası yok. Metin'in (Yalçınkaya) yorumundaki gerçeği de gözardı etmeyelim. 3 gün önce oynanan ve hem skor hem de psikolojik olarak ağır darbeler alarak çıktığımız maçın ardından 15 gündür sadece bu maça hazırlanan bir Trabzon'la kendi evinde oynuyoruz. Becerebiliyorsa diğerleri de gelip yapsınlar aynı şeyi.

Ekrem ve İsmail'e güvenerek üçlü savunmayla çıkan Denizli bir kumar oynayıp kumarı kazanmıştır. Kaybedebilirdik de ama kaybetmedik. Yakaladığımız serinin devamı ve çukurdan çıkabilmek için var olan tek bir sıçrama hakkımızı böyle kullandık ve çıktık.Fenerbahçe maçı artık bambaşka bir maç olacak bu galibiyetle emin olabilirsiniz.

Şampiyonluk mücadelesinin üç takımı vardır ve biri de biziz artık.
Herşeye ve herkese rağmen hem de, ilginç olan da bu zaten.

Cem Ozel
08-11-2009, 00:13
Galibiyet iyi herşeye rağmen. Hakan'ın hakkını vermek lazım. Genede toparlanmak lazım biraz becerikli bir forvetleri olsa zannetmiyorum böyle olsun skor.

Baran Konak
08-11-2009, 00:17
Yıllar önce yine bir trabzon deplasmanında yüzde 70 e karşı yüzde 30 la oynayıp 2-0 almıştık maçı. Bu nedenle mahkum oynamış görünen takımı fazla eleştirmenin manası yok. Metin'in (Yalçınkaya) yorumundaki gerçeği de gözardı etmeyelim. 3 gün önce oynanan ve hem skor hem de psikolojik olarak ağır darbeler alarak çıktığımız maçın ardından 15 gündür sadece bu maça hazırlanan bir Trabzon'la kendi evinde oynuyoruz. Becerebiliyorsa diğerleri de gelip yapsınlar aynı şeyi.

Ekrem ve İsmail'e güvenerek üçlü savunmayla çıkan Denizli bir kumar oynayıp kumarı kazanmıştır. Kaybedebilirdik de ama kaybetmedik. Yakaladığımız serinin devamı ve çukurdan çıkabilmek için var olan tek bir sıçrama hakkımızı böyle kullandık ve çıktık.Fenerbahçe maçı artık bambaşka bir maç olacak bu galibiyetle emin olabilirsiniz.

Şampiyonluk mücadelesinin üç takımı vardır ve biri de biziz artık.
Herşeye ve herkese rağmen hem de, ilginç olan da bu zaten.

hakan abi verilen mücadele 4-4-2 düzeninde falan olsa evet verilen mücadele iyi bir mücadele deriz.bugün de verilen mücadele iyiydi,ama böyle bir diziliş ben görmedim.yani 90 dakika oyunu kendi sahanda kabul et mantığı gibi bir strateji olabilir mi?bu stratejiyse eğer,futbolcular çok iyiydiler.strateji kusursuz işledi.ama trabzonlular da maçtan sonra "şu beşiktaş'ı bile yenemediniz ya..." şeklinde başlayan cümlelerle konuştular.artık atak yapan beşiktaş istiyorum ben.bir takımın atak yapmasını istemek ne acı birşeydir?atak yapsınlar başka birşey istemiyorum.

Demir Han
08-11-2009, 00:24
Rezaletti bence sokor hariç herşey...Adamlar beceriksiz Hakan da şanslı idi toplar kurtarabileceği yerlere geldi o da elinden geleni yaptı.

Hala ısrar ediyorum Nobre bu takıma zarar veriyor ve onu oynatan Mustafa Denizli de... Adam çakılı iki adamla defansta oynuyorlar ve sırtı kaleye dönük sadece kafası ile topu arkalarındaki hayalet forvetlerimize aktarmaya çalışarak adeta defans stoperi gibi oynadı Nobre. Bobo konusunda ne olur ısrar etme hocam.Nobre ancak ön libero oynar iyi hava topu kesicisi olur ama golcü olmaz ve ona da o parayı kimse vermez.İlkel futbol anlayışı golcüsü Nobre'den her anlamda kurtulmamız lazım.

Ve bir diğeri de İnceman hocam..ona alternatif başka genç adamlar bul bu adama güvenerek takımda yer verme

Tabata mı ?...hepiniz anladınız zaten

Hakan Kirezci
08-11-2009, 00:47
Yahu az önce Forza'da yaklaşık 50 sayfa okudum ve tanık olduğum durum şudur;
Memlekette artık çok az Beşiktaşlı kalmış. Taraftar çok. boka üşüşen sinek gibi galibiyetlerde, kupalarda milyonlarcası toplanıyorlar ama Beşiktaş'lı kalmamış neredeyse valla iyi mi.

Baran'ın tesbitlerine gelince. Benim dediğim şu. Bu Trabzon denilen takımın da sorunu bizimle aynı, hatta daha derin. Onların da forvet diye oynattıkları iki adet kazma sapı var ki toprak eşme ne kelime en fazla halı döverler orda da kırılıp 10 dakkada elde kalırlar.

Bunu bilen herhangi bir hoca rahat rahat kamikaze yapardı ki üçlü savunmayla 5 orta saha 1-1 de ilerde Denizli bunu denedi ve kıvırdı işi. Başkasına yapılır mı? Siirt köy hizmetlerine dahi yapılmaz ama Trabzon'a yapılır. Daha önce söylediğim maçı aradım buldum. Sene 95. Yer A.Aker. Oynama oranları %27 biz %73 Trabzon. Kalede Zafer bugünkü Hakan gibi, goller de Sertan'dan ve 2-0 alıp geldik. O yıl da şampiyon olduk.

Elinde İsmail gibi bir yiğit var. Sol kanadı tek başına tarla gibi sürdü. Karşısındaki Trabzon sağbeki de aynı tipte olunca iş kalite farkına kaldı ki İsmail 5 yıldızlı onun yanında.

Bu maç kazanılmalıydı ki Fenerbahçe maçı % 75 bize dönsün. Bunun için dalış yaptık ve çıktık. Şimdi Fenerbahçe maçı bizde artık. 15 gün yatan Fener İnönü'den çıkamaz. Manisa maçına kadar alırız demiştim 6 hafta önce ki o zaman Manisa bir havalardaydı. Şimdi o da kalmadı. Ligde önümüz açık. ŞL stresi bitti. Haftada 2 maçla takım hasarlı ama yürüyen aksamı çalışır durumda çıktı.

Diyorlar ya geçen sene Fenerbahçe ve Galatasaray yoktu diye, sanki bu sene varlar mı? Göreceğiz bakalım ne kadar varlar. Herkesin kör topal gittiği bu ligde Beşiktaşın ölüsü bile yere düşmez.

Demir Han
08-11-2009, 01:10
Hakan Hocam
Görüşlerinize ve umudunuza saygım büyük inanmak da istiyorum ama dediklerinizin olması demek bu takım ile şampiyon olsak bile seneye yine avrupa da bunlarla devam edip rezil ederler bizi

Hakan Kirezci
08-11-2009, 01:17
Benimki umuttan çok durum tesbiti Demir Han.
Bu takım ya da bir başkası zaten Avrupa'da hiçbir zaman birşey yapamazlar. Oraya endekslenirsek hep hicran hep hüsran.
Şimdi Bu iki renkli gariban Romenleri dürtüklediler diye final rüyaları görüyorlar ya seyreyle gruplardan çıktıktan sonra hallerini bakalım.
Bizim köyde işler böyle yürüyor. Barcelona'ya külliyen giydir renkli forma, sal süper lige, en fazla üç hafta bilemedin dört hafta sonra bildiğimiz yerli malı renkli olurlar.
Oyuncu değil bizim sorunumuz zihniyet. Taraftarından basınına, yöneticisinden, doktoruna kadar sahip olunan zihniyet. Sorunumuz futbola dair teknik sorunlar değil. Öyle olsa çözmek kolay bunca paraya, hani?

Demir Han
08-11-2009, 02:01
Türkiye'de her konuda olduğu gibi çözüm en son istenen şey.
Benim derdim şu.Bu kadroda Beşiktaş formasını haketmeyecek performansta adamlar var ve bunlara tonlarca para ödeniyor ve durum ortada.Onların yerine ver gençlere fırsatı o formaları ile uyuyan tutku dolu gençlere.Holosko gibi bir evladımız yok mu....Üreten olalım milletin çıkmalarını almayalım alacaksak da iyisini kendisini ispatlamışını alalım.Ya Hakan Bey Nobre'yi seyredince inanın deliriyorum önceden pres yapardı artık onu da yapmıyor...Bu adam oynayamayarak hem bize zarar veriyor hem de onun yerine oynamak isteyenlerin önünü kesiyor.

Sözün özü ben takımdan keyif almıyorum...Bobo yoksa gol de yok ne yazık ki...O da keyfine oynamak isterse

Hakan Kirezci
08-11-2009, 02:27
Bazı oyuncular yerine gençlerimizin gelmesi hakkındaki görüşüne katılıyorum.
Metin, Ali, Feyyaz, Rıza, Sergen, MetinIII, ve diğerleri gibi bir kadro yapısını her zaman özledik.Nobre konusunda da sana katılıyorum. Artık zarar vermeye başladı.

Bu işlerin yoluna girmesi için üzerinde şampiyonluk baskısının olmadığı bir takım ve hoca gerekiyor. Zamane taraftar yapısıyla da bu iş mümkün görünmüyor. Taraftarımızın bünyesine kanser gibi hızla yayılan bir güce tapınma, kazanmaya zorlama virüsü takım değiştirme rezilliğine kadar varacak yakında. Kulübü de milyarder oligarklara pazarlamanın kapısını açacak. Biri son zamanlarda pek sık görünmeye ve konuşmaya başladı bile.

Cihan Boztepe
08-11-2009, 11:40
sevinilecek bir galibiyet degildi bukadar baskı yiyerek 11 futbolcumuzun kendi yarı alanımızdan çıkmadığı başka bir maç daha görmedim hiç sevinemedim yazıklar olsun büyük takıma yakışırmı böyle oynamak... eyer böyle oynayacaksak kazanmanın bir anlamı yok... güzel oynayıp kaybetsseydik üzülmezdim ama böyle oynayıp kazanmakta sevindirici degil....

Sabri Aydoğdu
08-11-2009, 11:53
baskı ve saldırmak için karakartal olmak gerek oysa sahada bembeyaz bir takım vardı ondanda olabilir belki...bizim takımın neden siyah forması olmaz çünkü biz kartalız...ne zaman beyaz bir sayfa açmak istediksek hep hüsran olmuştur. oysa asi ruhumuzu siyah yansıtıyor. ferdinand, madida, amokachi, nouma,caraw...

Mert Kavak
08-11-2009, 12:40
benin totem tutuyodu az kalsın 5 yiyorduk

Mustafa Şengezer
08-11-2009, 15:19
tebrikler hakan...savunmamız iyi ama dünkü maçta değildi.iyi savunma 7 tane yüzde yüzlük pozisyon vermez...ernst-ismail-toraman emekleriniz için sağolun...denizli uyumaya devam et bakalım...

Tumay Dogan
08-11-2009, 15:56
bu kadar kızıyoruz haklı olarak
bu takım çok kötü oynuyor diyoruz haklı olarak
yönetim istifa diyoruz haklı olarak...
tribünler karışmış...futbolcular stresten bitik...küfürler havada uçuşuyo..
taraftarlar karakollarda....yöneticiler seçim derdinde..

renkli 2 takımda herşeyler mükemmel..zannederdin barca ile real........

tabelaya bakalım..liderle arada 7 puan var...2 nci ile 4 puan
ve 3 ncüyüz...bu kadar kötüyüz ve bu durumdayız...
hele bi de kötü oynayıp feneri yenersek.....?????????
hele bi de kötü oynayıp cska yı yenersek....????????

Baran Konak
08-11-2009, 16:11
puan sıralamasında nerde olduğumuz umrumda değil benim.5 haftadır nasıl galip geldiğimiz ortada.dünkü trabzon maçı da ipin koptuğu an oldu benim için.90 dakka oyunu kendi sahanda kabul etmek tarzında bir strateji olabilir mi?beşiktaşsın sen.ernst atmayaydı ben görürdüm o zaman denizliyi.

Hakan Kirezci
08-11-2009, 16:16
Maçı alacağız gibi.
2. yarı enteresan olmaya aday görünüyor.

Trabzonun nefes gider 70 lerde Bobo işi bitirir. Serdar Özkanla beraber girerlerse daha çabuk bitirir.
İnanarak söylüyorum yani. 1-0 ya da 2-0 bekliyorum.

İlkyarı sonucu bunları demişim. Bunu "nasıl bildim" diye övünmek için yapmıyorum. Aşağı yukarı sahada olan bitenin ardındakileri okumaya çalıştığınızda ortaya çıkan en olası ihtimalleri söylemişim. Ha derseniz ki Hakan kurtarmasaydı ne olacaktı ona birşey diyemem. Sadece enteresan olacak derken Hakan'ın kurtarışlarının, Fink'in vuruşunun bu enteresanlık kapsamında değerlendirilebileceğini söylerim.
Alınması gereken bir maçtı ve nasıl alınması gerekiyorsa o şekilde alındı.
Şimdi Fenerbahçe maçına daha farklı bakıyorsak ve takım sahaya daha farklı çıkacaksa bu sayededir ve kötü oldu diyen var mı (en azından burada)

Mustafa Şengezer
08-11-2009, 16:34
bence fener maçına şimdiden girmeyelim.hatta hiç girmeyelim çünkü ben değilim ama diğer arkadaşların umutlanıp hüsrana uğramasını istemem.umarım yanılırım...

Hasan Can
08-11-2009, 21:28
Bu karşılamada neyin nesi daha 3 gün önce aman neyse...
http://www.1903tube.com/video/1258/Trabzon_Maci_Sonrasi_Coskulu_Karsilama.html

Onur Cihan
09-11-2009, 10:09
Zor da olsa yenmeyi biliyoruz.
Hani hep diyoruz ya, Avrupa takımı kapanır kapanır, bir kere gelir tek gol atar maç 1-0 biter.
Trabzon'uda, onlardan büyük takım olduğumuz için yendik.

Fener maçı ise: Selçuk gene Ernst'e kuyruk sallamazsa, Feneri yeneriz.