Orijinalini görmek için tıklayınız : Ve Alen Konuştu
Emrah Sanli
14-11-2009, 17:28
Beşiktaş`ın İnönü Stadı`nda oynadığı Denizlispor ve Wolfsburg maçlarında çıkan olayları ve çirkin tezahüratları inceleme altına alan İstanbul Emniyeti, bu maçlarda yaşananları araştırmak için geçtiğimiz hafta yaklaşık 30 siyah-beyazlı taraftarları gözaltına almıştı. Emniyet Müdürlüğü daha sonra bu isimleri İl Spor Güvenlik Kurulu`na sevketmişti. Kurulun dün akşam konu ile ilgili aldığı kararla aralarında Beşiktaş`ın etkin taraftar grubu “Çarşı”nın lideri Alen Markaryan`ın da dahil olduğu toplam 36 kişinin 1 yıl boyunca statlara girişleri yasaklanmıştı. Ayrıca yine aynı isimlere 2 bin TL para cezası kesilmişti.
Yaşanan bu gelişme sonrası konuşan Alen Markaryan,kendisinin ve arkadaşlarının son dönemde yaşanan olaylarda suçlu olmadığını söylerken, aldıkları cezaya anlam veremediğini belirtti. Markaryan, “Bu cezalara anlam veremiyorum. Özellikle ben tribünlerde küfür veya kötü tezahüratın olmaması için elimden geleni yaparım. Son dönemde yaşanan olaylarda bizim suçumuz veya kusurumuz yoktur. Suçu, günahı olmayan insanlar cezalandırılmıştır. Biz bu konu ile ilgili yapılacak net açıklamaları bekliyoruz. Pazartesi günü yapacağımız basın toplantısı ile kamuoyunu aydınlatmaya çalışacağız” dedi.
DHA
Murat Aru
14-11-2009, 17:32
Alen haklı valla, hem Alen "Yeter Demirören Yeter" derken bile müdehale ediyordu yapmayın etmeyin diye! Hem Alen Sinan Engine Baklava ve Çİcekte vermişti! Bu kadar suya sabuna dokunmayan Bir Amigo nasıl olurda ceza alır aklım almış değil!
Bu işte bir iş var ama!?
Deniz Akkuş
15-11-2009, 02:34
Alen haklı valla, hem Alen "Yeter Demirören Yeter" derken bile müdehale ediyordu yapmayın etmeyin diye! Hem Alen Sinan Engine Baklava ve Çİcekte vermişti! Bu kadar suya sabuna dokunmayan Bir Amigo nasıl olurda ceza alır aklım almış değil!
Bu işte bir iş var ama!?
Apploud Apploud Apploud
Onur Kurt
15-11-2009, 10:05
Abi şimdi Rahat Rahat Dersiniz Yeter Demirören Die önünüzde Hiçbir Engel Kalmadı Gidip Kapalıya Bagırabilirsiniz Kimse Susturmaz Sizi .
Berk Gökmen
15-11-2009, 10:33
mabedin en orta yerinde
büyük bir yüzsüz var
şeref tirbününde
temizliğin bize sökmez ulan
dönmeyiz bu aşktan
gidecek bu başkan
:)
Mustafa Şengezer
15-11-2009, 13:35
mabedin en orta yerinde
büyük bir yüzsüz var
şeref tirbününde
temizliğin bize sökmez ulan
dönmeyiz bu aşktan
gidecek bu başkan
:)
ya elbette gidecek.ama ne zaman...
Hasan Can
15-11-2009, 14:23
Bu işte bir iş var ama!?
Abi dediğin gibi Alen müdehale ederken sadece ''yapmayın etmeyin ''derdi kalkıp bağıranlara tekme tokat saldırmazdı.Hatta Denizli maçında şu paralı askerlere karşı dayak yiyen taraftarlarla beraber mücadele etti.Denizli maçında ki paralı askerler Fener maçında yerlerini alacaktır.Alen'in ve diğer abilerin olmayışı onların işlerini kolaylaştıracaktır, böylelikle olacak bir tepkiyi önleyecek veya daha çabuk bastıracaklardır.
Bulent Golbas
15-11-2009, 16:25
neden onca olaya ragmen tek bir kisi bile yargiya basvurmadi arkadaslar,simdi bu arkadaslara yasak konulmus, gitse mahkemeye bavursalar, yildirim demirorenin kufur ederken goruntuleri var, bu delil olmaz mi. yada bu arkadaslar kufur etmedikleri halde ceza aldiklarina gore mahkeme yoluyla yeniden haklarini kazanabilirler mi. bunlarinda dusunulmesi lazim, protestolardan daha etkili olur. ben hukuki surec nasil isler ,mahkemeye basvurmanin sartlari olusmus mu bilmiyorum, sadece bir fikir olarak soyluyorum.
Hasan Can
15-11-2009, 20:57
http://haber1903.com/Haber-6631-aziz-yildirim-bizi-bitirmeye-calisti
Spor İl Güvenlik Kurulu tarafından 1 yıl spor müsabakalarından men ve 2 bin lira para cezasına çarptırılan Beşiktaş tribün liderlerinin, bu olayın tekrarı durumunda hapis cezasıyla karşı karşıya kaldığı ifade edildi.
Milliyet`in haberine göre, tribün lideri Alen Markaryan şu açıklamaları yaptı “Şu an şoktayız. Başkanımız Yıldırım Demirören’in bile bu olaya çok şaşırdığını duyduk. Belli başlı klişelerin netleşmesini bekliyoruz. Hakkımızı arayacağız. Denizlispor maçında tribünlerde çıkan olayları biz çıkarmadık. Tam aksine kavgaları ayırmak için ben ve arkadaşlarım ellerinden geleni yaptılar. Fakat kamera görüntülerinde de kavgayı ayırırken görüntülerimiz var ama demek ki görüntülerde olmak böylesine bir ceza için yeterliymiş. Duyumlarımıza göre küfürlerden dolayı ikinci bir grubun daha da cezalandıracağını öğrendik. Zaten bir süredir Çarşı’yı bitirme operasyonu vardı. Başta Aziz Yıldırım olmak üzere birçok insan, Başkan Demirören’e. ‘Stadın en güzel yerinde Çarşı var. Oraya loca yapsana’ diye konuşarak bizi bitirmeye çalışıyorlardı” diye konuştu.
Murat Ozoglu
16-11-2009, 08:42
“Şu an şoktayız. Başkanımız Yıldırım Demirören’in bile bu olaya çok şaşırdığını duyduk.
sanırım hapse atılmadıkları için şaşırmıştır. Alende inanmış gözüküyor ya hadi neyse...
Ufuk Biyik
16-11-2009, 18:05
http://www.1903tube.com/video/1283/Alen_Markaryan_CNNTurke_Konustu_.htmalen markanyanın cnntürkteki konuşması.
Ufuk Biyik
16-11-2009, 18:06
http://www.1903tube.com/video/1283/Alen_Markaryan_CNNTurke_Konustu_.html
Taylan Ağsakal
17-11-2009, 19:48
yönetimin alenle işi bitmiş , idam ediyo:)
Safak Batman
19-11-2009, 23:10
alen şuanda tv8 de canlı yayında
Ufuk Biyik
20-11-2009, 08:35
alen şuanda tv8 de canlı yayında
neler anlattı izleyen arkadaşlar paylaşırsa iyi olur
Garo Deliboz
20-11-2009, 09:14
hicbirsey anlatmadi suya sabuna dokanmadan herzamanki gibi üc maymunlar misali..
su anda alen icin önemli olan kongrede gurup kurma calismalari diye biliyorum..
Ufuk Biyik
20-11-2009, 09:17
hicbirsey anlatmadi suya sabuna dokanmadan herzamanki gibi üc maymunlar misali..
su anda alen icin önemli olan kongrede gurup kurma calismalari diye biliyorum..
Bende zaten farklısını beklemiyodumda bir umut belki beni şaşırtır demiştim ama yine şaşırtmadı beni
Özgür Öge
20-11-2009, 10:15
Bence doğru olanı yapıyor,tribün grubunun kongre grubu gibi hareket etmesi doğru değildir.Ahmet gidecek mehmet gelecek tribünü ne ilgilendirir.Şöyle olsa anlarım BBTP yüzbinler tarafından sahiplenilir,başkan koltuğum gitmesin diye kongre gruplarını satın alarak süreci tıkar, o zaman her maç 90 dakika protesto edersin.
Bence tribün yönetiminin başlıca yanlışı protestoları engelleyememek oldu o noktadan itibarende kaos başladı.Bence tribüne referandum mantığı girdiği anda ortam biter.Optik başkan veya Sarı abi protesto yasak dediği anda o tribünden çıt çıkabilirmiydi?Bana göre şu an tribünde yaşanan sıkıntı önemli ölçüde baştaki insanların iyiniyetinden kaynaklanıyor.
Ufuk Biyik
20-11-2009, 11:13
http://www.1903tube.com/video/1288/Alen_Markaryan_Tv8_Yayini.html
Tolga Karpuz
20-11-2009, 13:02
Bence doğru olanı yapıyor,tribün grubunun kongre grubu gibi hareket etmesi doğru değildir.Ahmet gidecek mehmet gelecek tribünü ne ilgilendirir.Şöyle olsa anlarım BBTP yüzbinler tarafından sahiplenilir,başkan koltuğum gitmesin diye kongre gruplarını satın alarak süreci tıkar, o zaman her maç 90 dakika protesto edersin.
Bence tribün yönetiminin başlıca yanlışı protestoları engelleyememek oldu o noktadan itibarende kaos başladı.Bence tribüne referandum mantığı girdiği anda ortam biter.Optik başkan veya Sarı abi protesto yasak dediği anda o tribünden çıt çıkabilirmiydi?Bana göre şu an tribünde yaşanan sıkıntı önemli ölçüde baştaki insanların iyiniyetinden kaynaklanıyor.
Özgür; tribün grubunun kongre grubu gibi hareket etmemesi konusunda bence de haklısın abi.Her ne kadar şu andaki tepkimizin hiçbir grupla ve kongreyle alakası olmasada maalesef ve maalesef tribünde söz sahibi olan bir kısım insanlar bu ara Murat Aksu ile irtibata geçmiş durumda.İsim de vermek istemem sonuçta ,insanların arkasından konuşmuş olmak da yakışmaz bize ama gerçek bu.Baktığın zaman bu tribünün %95 ini kapsamıyor tabiki bu insanlar.burada yazan ,tribünde yeter diyen ,tepki gösteren tüm insanlar hepimiz bireysel tepkimizi gösterdik göstereceğiz ama dışardan bakan adam bunu anlamayacak maalesef.Zaten YD in basındaki adamları bunu speküle edecektir ,tepkileri menfaat gereği gibi kongrede bir tarafın tepkisi gibi göstermeye çalışacaktır.Oysaki bu tribün 2006 dan beri ara ara tepki gösterdi ve gönül rahatlığıyla söyleyebilirizki bu tepki saha sonuçlarıyla ilgili deil."Kim gelirse gelsin adam gibi gelsin" tezahüratı da çok güzeldi mesela ama bu son olaylar gölge düşürdü bu bakış açısına.
Özgür Öge
20-11-2009, 16:43
@Tolga;Ben kongre süreci dışındada yönetimi bazı temel konular hariç protesto etmeyi doğru bulmuyorum.Şöyleki bu kulübün nereden bakarsan bak birkaç bin kongre üyesi her hafta tribünde maç izliyor.Aynı kişilerin önüne her senede yılda 1 kez mali genel kurul olsun,seçimli genel kurul olsun sandık geliyor.Bu kişilerin yüzde 99.9 u mali genel kurullarda yönetimi ibra ediyor,etmeyenlerinde tamamına yakını mahkemeye giderek kararlarının arkasında durmuyor.Tüm camia ihaleyi tribün grubunun üzerine yıkmış yönetimin gönderilmesini tribünden talep ediyor.Herkes takdir ederki yönetimle sürekli çatışan bir tribün grubunun mevcut sosyo-ekonomik şartlarda günden güne erimesinden daha doğal birşey olamaz.
Benim düşünceme göre tribün isimlere değil somut olaylara tepki koymalıdır.Sözgelimi kulübün ismi Beşiktaş JK iken 12 milyon dolar için Beşiktaş A.Ş oldu.Önce yüzde 15 ile başladı taksit taksit satılma süreci devam ediyor.Bir defa A.Ş oldunmu bundan geriye dönüş yok,tüzük kongresinde konu tartışıldı.Bilgili avrupanın ilk 5 kulübü arasına gireceğiz dedi binlerce üye oybirliğine yakın bir yüzde ile satışa onay verdi.O dönem konjonktürün bilgili lehine olmasına temel sebep(2001-2002 bu yüzyıldaki en başarısız sezonumuzdur) içerde gs şampiyonlar ligindede Barca galibiyetlerinin o döneme tesadüf etmesiydi.Kimse sormadıki bilgiliye-sen üç ay önce Fazlı-İbrahim-Khlestov'u 12 milyon dolara malettin ne yüzle yetki istiyorsun diye.Şimdi bu kadar günübirlik düşünen insanlar Y.D aleyhine tribünü beş yıldır provoke ediyorlar.
Bana göre Beşiktaş başkanları seçimle gelip seçimle gitmelidir.Aday olmak göreve devam etmek kendi bilecekleri iştir.Sürekli yönetimi istifaya davet etmenin kimseye bir getirisi yoktur.Protestoyu seçim dönemi dışında veya içinde sürekli hale getirmek arasındada bana göre bir mental fark yoktur.İkiside yanlıştır.
Protesto yapılacaksa gs ile ortak stad yapımı,şirketleşme,altyapıdan gelen yıldız oyuncuların satılması(Nihat=4 milyon dolar)sponsorların takıma isim vermesi,kapalıya loca yapılması benzeri konularda sesimiz yükseltilmelidir diye düşünüyorum.
Tolga Karpuz
20-11-2009, 16:57
@Tolga;Ben kongre süreci dışındada yönetimi bazı temel konular hariç protesto etmeyi doğru bulmuyorum.Şöyleki bu kulübün nereden bakarsan bak birkaç bin kongre üyesi her hafta tribünde maç izliyor.Aynı kişilerin önüne her senede yılda 1 kez mali genel kurul olsun,seçimli genel kurul olsun sandık geliyor.Bu kişilerin yüzde 99.9 u mali genel kurullarda yönetimi ibra ediyor,etmeyenlerinde tamamına yakını mahkemeye giderek kararlarının arkasında durmuyor.Tüm camia ihaleyi tribün grubunun üzerine yıkmış yönetimin gönderilmesini tribünden talep ediyor.Herkes takdir ederki yönetimle sürekli çatışan bir tribün grubunun mevcut sosyo-ekonomik şartlarda günden güne erimesinden daha doğal birşey olamaz.
Benim düşünceme göre tribün isimlere değil somut olaylara tepki koymalıdır.Sözgelimi kulübün ismi Beşiktaş JK iken 12 milyon dolar için Beşiktaş A.Ş oldu.Önce yüzde 15 ile başladı taksit taksit satılma süreci devam ediyor.Bir defa A.Ş oldunmu bundan geriye dönüş yok,tüzük kongresinde konu tartışıldı.Bilgili avrupanın ilk 5 kulübü arasına gireceğiz dedi binlerce üye oybirliğine yakın bir yüzde ile satışa onay verdi.O dönem konjonktürün bilgili lehine olmasına temel sebep(2001-2002 bu yüzyıldaki en başarısız sezonumuzdur) içerde gs şampiyonlar ligindede Barca galibiyetlerinin o döneme tesadüf etmesiydi.Kimse sormadıki bilgiliye-sen üç ay önce Fazlı-İbrahim-Khlestov'u 12 milyon dolara malettin ne yüzle yetki istiyorsun diye.Şimdi bu kadar günübirlik düşünen insanlar Y.D aleyhine tribünü beş yıldır provoke ediyorlar.
Bana göre Beşiktaş başkanları seçimle gelip seçimle gitmelidir.Aday olmak göreve devam etmek kendi bilecekleri iştir.Sürekli yönetimi istifaya davet etmenin kimseye bir getirisi yoktur.Protestoyu seçim dönemi dışında veya içinde sürekli hale getirmek arasındada bana göre bir mental fark yoktur.İkiside yanlıştır.
Protesto yapılacaksa gs ile ortak stad yapımı,şirketleşme,altyapıdan gelen yıldız oyuncuların satılması(Nihat=4 milyon dolar)sponsorların takıma isim vermesi,kapalıya loca yapılması benzeri konularda sesimiz yükseltilmelidir diye düşünüyorum.
Abicim kesinlikle haklısın.Senin dediğin ideali zaten ama dünyada baktığın zaman Barcelona da bile beyaz mendilleri sallıyolar başarısızlık halinde.Doğal süreç bu şekilde ilerliyor.
Ancak şu var Denizli maçında eğer başkan içeri beleş adam sokmasaydı olaylar bu hale gelmicekti şahsi görüşüm.Kapalıda ,numaralıda suçsuz günahsız insanlara saldırdı bu adamlar.Şimdi sence şöyle bi mantık yokmu burada ;1150 kombineye veriyosun.Kıt kanaat.Bi basket kombinesi 200.resmi ürünler de alsan 200 liralık etti 1500 lira.Senin paranı alsın bu adam eski ülkü ocağı başkanı vasıtasıyla Tophane de malum şahıslara versin onlar da gelsin saldırsın.Üstüne ben bu tribünü temizlicem desin.Yani herşey üst üste geldi insanlar patlama noktasına geldi.Wolfsburg maçında görmüşsündür 81 dakka gırtlaklar patlayana kadar bağırdı millet goller gelince, üstten tamamen lokal bi tepki koptu tüm tribün de başladı destek verdi YD aleyhine tezahürata.Hatta görmüşündür çok ağır küfürler de kopuyodu da susturdular.
Sen tabiki kültür düzeyinin yüksek olmasıyla bazı şeyleri çok güzel değerlendiriyosun ilkelendirmek istiyorsun çok da haklısın ama hepimiz biliyoruz tribünü yönlendirenler kafa adamların büyük bir kısmı için istisnalar dışında böyle bir yaklaşım hiç olmadı olmayacak .İnşallah senin dediğin ilkelere uyan bi taraftar olur ileride.
Saygılar
Fırat Gürgan
20-11-2009, 19:23
Tribünü susturmak, yasak demek falan bunlar Beşiktaş tribününde yeri olmaması gereken şeyler, olamaz da. Beşiktaş taraftarının kimyası buna müsade etmez. Bu yazılanlar reislik sisteminde vardır. Onunda Beşiktaş tribününde yeri yoktur.
Ayrıca şu da bir gerçek ki tsunaminin önünde duramazsın. En fazla kapalı kutuyu kontrol altına alabilirsin ama stadın hepsini değil. Birgün o tribünler patlar. Tribün büyükleride benim şahsi düşüncem burada yanlış yapmıştır. Uzun süre protestoları bastırmaya kalkmışlardır ama sonradan görülmüştir ki bu imkansız. Sorun protestolara zamanında başlamamak ve başlayanları engellemektir.
Baki Yalçın
20-11-2009, 21:32
Özgür abi senin işaret ettiğin aksaklıkların yanlışların sorumlusu yönetim değil midir?Taraftarın hiç söz hakkı yok mudur?Taraftar bu sorunların muhattabına tepkisini göstermemeli midir?Sadece günübirlik başarısızlıklardan dolayı değil bu tepki bence.Denizli maçındaki olaylar tribünü duygusallaştırmıştır ve bu çok doğaldır.Wolfsburg yenilgisi bu gergin ortamda fitili ateşlemiştir bana göre.Çokta anormal değil olanlar küfürler haricinde.
Özgür Öge
20-11-2009, 22:41
@Fırat
O dediklerimin reislik sistemiyle alakası yoktur,yıllardır süregelen yönetim şeklimizdir.Tribünümüz yıllardır demokratik-merkeziyetçiliğe benzer bir yapılanmaya sahiptir.Tribüne emek veren onlarca kişinin katıldığı periyodik toplantılar yapılır,her isteyen konuşur alınan kararlar tavizsiz uygulanır.(En azından 2008 sonbahar aylarına kadar işleyiş bu şekilde süregeldi)
En fazla kapalı kutu kontrol edilebilir tezinede katılmıyorum.Yıllardır bu tribünlerdeyim,yeni açıkta Şifo'ya,kapalı altta asya ve gümrük önderlerine,eski açıkta asya veya özgür kartallar liderlerine,kapalı üstte kutunun solunda veya sağında Optik başkan,Sarı Murat,Ferdi Aslan ağırlığında isimlerin uyarısına rağmen aksini yapan insan görmedim,duymadım.Tribün grubu isterse stadın tamamını rahatça kontrol edebilecek güce sahiptir.
@Baki;Ben bu toplara girmemeliyiz diyorum.Başkan kongrede seçileceğine göre kongre üyeleri mevcut yanlışların mali ve seçimli kongrelerde takipçisi olmalıdır.Tribünün başkana odaklanması kaos ortamı hariç hiçbirşeye katkı yapmaz.Sözgelimi ben M.Denizli'yi teknik direktörümüz olarak içime sindirebilmiş değilim ama Ankara'ya gelişlerinde havaalanı-otel-antrenman taraftar karşılama organizasyonlarının en kusursuz şekilde yapılmasını sağlamaya çalışırım.8-0'lık maç dönüşü takımı yine aynı şekilde karşıladık.Aksi tutumun fayda sağlayacağına inanmıyorum.Geçmişte takım kapalıya çağrılıp bir tezahurat yapılmıştı şu anda arkasında duracak aklıbaşında adam yoktur.Bunun gibi pekçok örnek var yönetici dövüldü,Seba'ya küfredildi,hatta şampiyonluk kutlaması sönük geçiyor diye kulüp genel sekreteri tekmelendi.Bu örneklerin hepsi dönemin şartlarında normal gibi gözüksede geniş bir perspektiften bakıldığında ne kadar anlamsız ve marjinal davranışlar olduğu aşikardır.Bundan birkaç yıl sonra tribünün başkanı getirip-götürmesi de aynı ağırlıkta bir davranış olarak zihinlerde yer alacaktır.
Sen tribün olarak söz hakkımız yok mu diyorsun,ben söz hakkımız var ama başkanı değiştirmek için kullanmamalıyız diyorum.Doğrudur veya yanlıştır benim düşüncelerim bu yönde.
Hakan Ozel
22-11-2009, 04:49
ceza aldıgı olaylarla alakasının olmadıgından bahsediyor :)
vBulletin v3.6.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.