PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hesap Kimden Sorulmalı?

Muhittin Saban
18-03-2007, 15:29
Aşağıda ki olayı kısa süre önce sanırım hepimiz medyadan takip ettik. Bu olayın olup olmadığı hususunda herhangi bir yalanlama bildiğim kadarı ile gelmedi.

Şimdi haberler;

Seba, Demirören'e hesap sordu

"Beşiktaş'ın Onursal Başkanı Süleyman Seba, Başkan Yıldırım Demirören'in babası Erdoğan Demirören'den adeta hesap sordu.

Bugün Ceylan Otel'de yapılan Divan Kurulu Başkanlığı seçimine gelen Seba ile baba Demirören kapıda karşı karşıya geldi. Süleyman Seba, baba Erdoğan'a "Ne oluyor bu Beşiktaş'ın hali" diye sorunca baba Demirören'de "Ne var bu Beşiktaş'ın halinde" diye cevap verdi. Onursal Başkan Seba, bu cevap üzerine "Daha ne olsun ki" diye cevap verdiği basın mensupları tarafından duyuldu."

Yukarıda ki habere bir yalanlama gelmediğine göre doğru olduğunu farzederek biraz açmak istiyorum. Sanırım Halkın Takımında da pek işlenmedi bu konu, yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Şimdi bu konu için şunları söylemek istiyorum; Süleyman Seba bizzat başkan Yıldırım Demirören'den hesap sormadığına göre bir bildiğimi mi var acaba? yani neden gidip de başkanın babasından hesap soruyor? Beşiktaş kulübünü perde arkasından yöneten ve alınacak önemli kararlar öncesinde icazet alınan gerçek "karar verici" kişi başkanın babası Erdoğan Demirören'mi?

Öyle ya yapılan bir yanlış varsa sorumlusu Erdoğan değil Yıldırım Demirören olmalı, yoksa ben mi yanılıyorum?

Ya sizce?

.

Rıza Aslan
18-03-2007, 15:49
İçi su dolu testiyi kim taşıyorsa,
testinin başına gelecek şeylerdende
taşıyan sorumludur..

Emre Yildirim
19-03-2007, 00:36
ilginç bir diyalog geçmiş...

Ertan Eylem
25-03-2007, 18:17
Demekki failler bir değil iki imiş ,küçük fail(evlat) azmettirici büyük fail(baba)
"failatün failatün mefaili FAİL ün"

Muhittin Saban
16-05-2007, 19:43
Aşağıdaki konuşmalar bugün Vatan gazetesinde Kartal Yiğit(Çok güvenirim asparagas yazmaz) imzalı bir haberin içinden küçük bir kesit oluşturuyor.

Kısaca haberde; 24 Nisan günü Tigana Demirörenlerin evinde hesap veriyor adeta! Baba Demirören Başkan, oğul Demirören'de As Başkan demek ki kulüpte. İcazet almadan iş yapmıyor ve kararları baba Demirören alıyor. zaten öyle olduğu biliniyordu ama şimdi alenen ortaya çıktı. Baksanıza şu saate kadar daha BJK resmi sitesinden bu haber için herhangi bir açıklama gelmedi.Ben eminim bu haberin doğru olduğuna.Zaten Beşiktaş sitesi resmi Gazete gibi çalışıyor bizim site(Tekzip sitesi)

Bu arada İbrahim Toraman'ın yaptığı açıklama hiç de onun ağzından çıkılmış gibi yazılmamış. Doğru ya o yalanlamaları bir başkası yapıyordu kulüpte. şaka mama kulüpte yeni bir iş kolu doğdu; "Resmi site yalanlayıcısı!"

Buyrun haberden bir kesit;

YILDIRIM DEMİRÖREN: “Hocam, biz senin gitmeni kesinlikle istemiyoruz. İstersen sinirle aldığın bu kararını bir kez daha düşün, gözden geçir.”

ERDOĞAN DEMİRÖREN: “Siz son zamanlarda bir hayli gerilmişsiniz. Bu işin bir ortasını bulamaz mıyız? İsterseniz alacağınız primleri artıralım.” (Ba__ba__ba)

JEAN TİGANA: “Benim para ya da pulla kesinlikle hiçbir işim olmaz. Kimse de beni parayla satın alamaz. Sanırım siz beni yanlış anlamışsınız.”

.

Ertan Eylem
16-05-2007, 20:42
Parayla pulla işi olmayan Tigana nın bizim baba - oğulla doğal olarak işi olmaz.

Serenat Tutaklı
16-05-2007, 22:08
Demirören ailesine birkaç gömlek fazla gelir Tigana.Ders gibi yanıt vermiş size ama "işte anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az" diye boşa dememişler.

Özer Özçetin
16-05-2007, 22:22
Sadece suçlu olan ben değilim biz değiliz onu bilirim desem olur mu.Elbette suçlu biziz.Biz değilmiyiz camianın gerçek sahibi taraftardır diyen ,sahip çıkmadık çıkamadık.İş bu günlere dayandı.
Evet suçlu biziz arkadaşlar,.....

Serdo Yeşil
17-05-2007, 08:03
Sadece suçlu olan ben değilim biz değiliz onu bilirim desem olur mu.Elbette suçlu biziz.Biz değilmiyiz camianın gerçek sahibi taraftardır diyen ,sahip çıkmadık çıkamadık.İş bu günlere dayandı.
Evet suçlu biziz arkadaşlar,.....

Özer ağbi çuvaldızı önce kendine yani bizlere batırmış işki zaten bunu söylemek bunu söyledikten sonra devamı gelir diye düşünüyorum
beşiktaşın kurtuluşu olacak milyonlara varan üye sayısı olacak projeyi yaptırtamadık ( yapmıyorlarmı ) sorgulamadık

Emirhan Oğuz
17-05-2007, 12:08
"Mühür kimdeyse Süleyman odur!" denmiştir.

O haberde benim anımsadığım çok ilginç bir ayrıntı vardı:

Baba Erdoğan "Ne var bu Beşiktaş'ın halinde" şeklinde değil, "Ne varmış ki Beşiktaş'ın halinde" şeklinde cevap vermişti.

Süleyman benim, demiştir bu söylemle.

Hisse toplama (ki yalanlamışlardı) söylentileriyle birlikte ele alındığında, bu ailenin kulübümüz üzerindeki tasallut hayali epey bir görünür hale gelmiştir.

Lakin burada mevzu salt bu aileyle ilintili değil.

Geçen yıl sonu, Ankara'da Latif Ayaz'ın oğlunun düğününde hepsi biraraya gelmişler ve neredeyse gündemli bir toplantı yapmışlardı. Bu da basına yansımıştı o dönem. En ilginç madde, "tribün gruplarının etkisinin nasıl kırılacağı" idi ve Süleyman Bey de oradaydı.

Şarkıda söylendiği gibi, "Bu iş zor Yonca!"

Şöyle ya da böyle siyasal-mali oligarşinin bir kesimiyle aşık atacağız demektir...

"Hasmın karınca olsa merdane takın!" derler.....

Çok yol var katedilecek, çok!...

Burhan Gümüş
17-05-2007, 13:06
Hesap sorma işine SEBA başlamış anladığım kadarıyla,HALKIN TAKIMI da bu hesap sorup sallama işine bir yerden başlamalı artık.
Hazırsak başlayalım!...

Mine Soyer
17-05-2007, 13:22
Muhittin bey, öncelikle ne alaka demeyin :) Bazı şeyleri halen içime sindiremediğim için yazma gereği duyduğum bir düşüncem bu. Asıl konuyla ilgili değil fakat içerik olarak yazdıklarınıza paralel bir konu. Perde arkasından yönetilme şekli. Aslında Türk futboluna hiç de yabancı olmayan bir sistem bu. Özellikle bu sene. Şampiyon olan kulübün, adını telaffuz etmek istemediğim başkanı, ne zaman zorda kalıp başı sıkıştıysa hep birisine! koştu. Federasyon niçin bu kadar ılımlı oldu, yapılanları görmezden geldi, verdiği kararlardan döndü ya da o kulübün cezasını hafifletmeden ziyade ödüllendirdi sizce? O birisinin! perde arkasında ki duruşu, tavrı ve katkılarından dolayı elbette. Ama bu bilindiği halde basın ve medya tarafından yazılıp, çizilmedi. Ya da engellendi.

Şimdi de asıl suale naçizane düşüncemi belirteyim. Temsil ettiği makam itibarıyla hesap önce Yıldırım Demirören sorulmalı. Ben biraz da gelişmelerin basın tarafından kasıtlı olarak bu şekilde lanse edilmeye çalışıldığını düşünüyorum.

Ancak içinde bulunduğumuz durum nedeniyle, hesap sorulması gereken kişi sadece kulüp başkanı olmamalı. Sırasıyla herkesin ifadesi alınmalı :) Her ne kadar balık baştan koksa da, adı yönetici olan ama vasfı yönetmek olmayan, iş yapmaktan, hesap sormaktan, elini cebine atmaktan aciz kişilerin oluşturduğu bir yönetim kurulu üyeleri var etrafın da.

Kulübün maddi durumunu bahane ederek onların karşısına rakip olarak çıkmayan, meydanı tamamen boş bırakanlar, sorumluluktan kaçanlar var. Bir yanda sürekli eleştirirken, diğer yanda başka alternatifi olmadığını beyan ederek oy kullanıp, onları yeniden seçenler var.

Forma aşkından, duygusallıktan uzak, futbolu profesyonel olarak düşünen, maddi imkanlara öncelik tanıyan çağdaş futbol anlayışımız ama onların alacaklarını inim inim inleterek ödeyen yönetim sistemimiz var.

Türkiye’ye geldiği günden beri (ağzındaki kürdana) kadar eleştirilen bir teknik direktörümüz var-dı.

Yediği gollerden sonra kendi taraftarınca Runje runje diye tempo tutularak, ilk zamanlarında motivasyonu yerle bir edilen, sonra da acımasızca eleştirilen, rakiplerimizin ağzına da bu şekil de sakız yaptığımız bir kalecimiz var.

Bütün bir sene köşelerinden ahkam kesen muhalefet yazarlarına, düşünceleriyle ve kalemleriyle rakip olmaktan ziyade, yorumlarında daha fazla Beşiktaş’ı eleştiren yazarlarımız, spor adamlarımız var.

Gün geçtikçe eski değerlerini kaybeden, kabuk değiştiren, parçalanan, birbirine dahi saygısı kalmayan taraftarlarımız var. Sanal ortamın yarattığı ve yaygınlaştırdığı her şeyi ben bilirim, benim dediğim en doğru, en hakiki, en çok, en fazla Beşiktaşlı benim, anlayışından kaynaklanan taraftarlar arası rekabet yarışı var.

Biz en iyisi her zaman olduğu gibi suçu sadece gidenin üzerine atıp kurtulalım. Nasılsa yeni bir sezon, yeni bir teknik direktör, yeni transferler gelince her şey unutuluyor. Top yekun aklanıyoruz. Sevgi ve saygıyla, esen kalın.

NOT: Bu arada Burhan beyin dolduruşuna gelmedim, ben uzun uzun anlatana kadar o asmış mesajını:)

Mustafa Ozyurt
17-05-2007, 14:16
Ne olur biri bana anlatsın:

3 senedir Beşiktaş değerlerini birer birer yozlaştıran bu başkana tahammülün sebebi nedir?

Tüm sezonun emeklerini görmezden gelip bursa deplasmanında başında başkansız tribünde taraftarsız sahaya çıkan 11 futbolcuyu hedef göstermek neden?

Tüm sezon arkasında durulmayan, her şekilde işine karışılan, erman toroğlu denen adama karşı bile savunulmayan Tigana'nın kurban seçilmesi ne kadar doğru?

Neden bu kadar başarısız bir başkanın karşısına rakip çıkmamıştır kongrede, neden sürekli eleştiren muhalifler bir aday dahi çıkaramamıştır?

Tigana neden son basın toplantısında başkanın babasına da söyledim gibi bir laf etmiştir, bilmediğimiz kapalı kapılar ardında gölge başkan mı var Beşiktaş'ta?

Bu bilinmezliğin sonuçları ne olacak?
İnsanlar artık sorgulamaya başladı.
Cevaplar alınmadığı sürece de komplo teorileri üretmeye başlayacak.
Bu konu nereden mi aklıma geldi derseniz?
Forzada 2 gündür sabit şekilde duran Alen Markaryan - Fark Etmez yazısına yapılan bazı yorumlar ve diğer yönetim konularında yapılan yorumlardan.
Sanal olsun olmasın, insanlar bu belirsizlikte ve bilinmezlikte cevaplar alamadığı sürece komplo teorileri üreteceklerdir.

Düşünüyorum da son 3 senedir yaşanan olaylardan ve Beşiktaş'ın geldiği bu noktadan sonra şampiyonluğu tartışmak, oyun sistemlerini futbolcuları tartışmak ne kadar abesle iştigaldir.

Beşiktaş'ın Beşiktaş gibi yönetildiği günleri görmek dileğiyle.

Mustafa Ozyurt
17-05-2007, 16:11
Hesabın kimden sorulacağı sorusunun cevabı belli oldu galiba artık.

SİNAN ENGİN _ CELAL KOLOT

BUNLARI BEŞİKTAŞ'TA BARINDIRAN DEMİRÖREN DEFOL GİT.

İSMAİL ER; SEN DE BABANI AL GİT ULAN.

101. YIL TRAVMASINI TEKRAR YAŞATTINIZ YETER ARTIK.

Ugur Metin
17-05-2007, 18:02
http://img396.imageshack.us/img396/7561/celalettinkolotfl6.jpg
futbol subesi yoneticimiz !?

http://img396.imageshack.us/img396/7202/bulentderisqy6.jpg
voleybol subesi yoneticimiz !?

http://img393.imageshack.us/img393/1103/leventerdoganvt7.jpg
hukuk isleri sorumlusu yoneticimiz !?

http://img233.imageshack.us/img233/7168/ertuncsoganciogluik7.jpg
mali isler sorumlusu yoneticimiz !?

http://img95.imageshack.us/img95/8428/sinanenginga4.jpg
!?

Afferin size!

bence hesabin sorulmasi gereken "arkadaslar" bunlar.. ismail er'in resmini bulamadiysam da o da karsilasmak istedigim "insan"lardan !

Özer Özçetin
17-05-2007, 20:20
Ne olur biri bana anlatsın:

3 senedir Beşiktaş değerlerini birer birer yozlaştıran bu başkana tahammülün sebebi nedir?

Tüm sezonun emeklerini görmezden gelip bursa deplasmanında başında başkansız tribünde taraftarsız sahaya çıkan 11 futbolcuyu hedef göstermek neden?

Tüm sezon arkasında durulmayan, her şekilde işine karışılan, erman toroğlu denen adama karşı bile savunulmayan Tigana'nın kurban seçilmesi ne kadar doğru?

Neden bu kadar başarısız bir başkanın karşısına rakip çıkmamıştır kongrede, neden sürekli eleştiren muhalifler bir aday dahi çıkaramamıştır?

Tigana neden son basın toplantısında başkanın babasına da söyledim gibi bir laf etmiştir, bilmediğimiz kapalı kapılar ardında gölge başkan mı var Beşiktaş'ta?

Bu bilinmezliğin sonuçları ne olacak?
İnsanlar artık sorgulamaya başladı.
Cevaplar alınmadığı sürece de komplo teorileri üretmeye başlayacak.
Bu konu nereden mi aklıma geldi derseniz?
Forzada 2 gündür sabit şekilde duran Alen Markaryan - Fark Etmez yazısına yapılan bazı yorumlar ve diğer yönetim konularında yapılan yorumlardan.
Sanal olsun olmasın, insanlar bu belirsizlikte ve bilinmezlikte cevaplar alamadığı sürece komplo teorileri üreteceklerdir.

Düşünüyorum da son 3 senedir yaşanan olaylardan ve Beşiktaş'ın geldiği bu noktadan sonra şampiyonluğu tartışmak, oyun sistemlerini futbolcuları tartışmak ne kadar abesle iştigaldir.

Beşiktaş'ın Beşiktaş gibi yönetildiği günleri görmek dileğiyle.
Mustafa öncelikle yorumlarına çok teşekkür ediyorum,yıllardır bu konuları işlerim son 3 yıldır da hep bunlara değinirim.
Bakın ne güzel yakalmış Mustafa,kimse bu takımı kuranlara beceriksiz idarecilere bir şey demiyecek,tek suçlı sahadaki 11,ya kardeşim o takım zaten ite kaka buraya çıkmadı mı veya fb gs çok rezil top oynadığından buraları görmedimi,Beşiktaşın bulunduğu nokta kadro kalitesine rağmen başarı değilmi.Fakat ilginçtir,Beşiktaşı küçük hedeflere kitleyen Başkan ve ekibi seçenlerce suçsuz,taraftarca suçsuz,sadece sahadakiler suçlu öylemi,yemezler,ama onlar yersen diyor ve ne yazık ki hem çok çok ne yazık ki,bir kısım tarftar da yaşa varol vari bu fikirleri destekliyor.
Aşıkİhsani ahhh.
Yeter bunca uyumamız,kalkalım bir bakalım bir deha deha.
Mıstım deha,kekkum deha...

Mustafa Ozyurt
17-05-2007, 21:29
Özer Abi, bu yazıyı yazdım kısa bir süre sonra Tigana'nın basın toplantısını izlemeye başladım.
sinan engin - celal kolot - demirören derken resmen 101. yıl travmasını tekrardan yaşadım.
Moralim sıfır.
Ama inan son 2 haftada kaybettiğimiz şampiyonluktan değil, sırf bu yönetimin basiretsizlikleri ve Tigana'ya yapılanlardan dolayı.
Ne olacak böyle?
Nereye kadar gidecek bu sessizlik?
Başkan sinan engini getirmiş göreve herkesden habersiz.
Bu nasıl başkanlık?
Bu celal kolotla sinan engin, aziz yıldırım ve levent kızılın kankaları değil mi?
Ne işi var bu adamaların Beşiktaş'ta?

Tüm bu gerçekler ortadayken hala Tigana'nın oyun taktiği demek, futbolcuları eleştirmek abesle iştigal değil mi?

Peki ne yapacağız biz?
Mahkum muyuz biz bu adamlara?
Yavaş yavaş Beşiktaş'ın erimesini mi izleyeceğiz?
Ya da yavaş yavaş diğerleri gibi olmasını mı?
Baksanıza demirören ismail er'i almış '' emir eri '' yapmış kendine aynı ''kahramanı'' aziz yıldırım gibi gazeteci satın alır olmuş.

Nereye kadar gidecek bu durum böyle?
Var mıdır bir bilen?

Ugur Metin
17-05-2007, 21:46
Mustafa,

Ben ismail adisinin baskanin emir eri oldugunu dusunmuyorum, en azindan bizim baskanin degil.

Yarin ki basin toplantisinda da baskan son cabalamalarini yapacaktir, kendinden beklenmeyen bir sekilde sert cikacaktir. "Tigana'yla yolumuz ayrilsa bile onu seviyoruz, herkes haddini bilsin" tarzinda bir cikis yapacaktir. Bu forumlari yonetim bizden fazla okuyor eminim. "Ruhunuz burada", "Kartal yuvasi" stratejilerinden bunu anladik. Baskan son kozunu oynamaya calisacak ve yanimizda oldugunu gosterecektir. Bunu kullanacaktir biraz mantikli dusunebiliyorsa.

Ama ne olursa olsun yumusamamiz gerekiyor. Ankara macindan sonra kopmali firtina. Yani bu maci kazanmamiz cok daha onem kazaniyor.

Saygilar sevgiler..