Orijinalini görmek için tıklayınız : TEKEL İşcisi Yalnız Değildir!.. 17 Ocak Ankara - Oradaydık!!!
Murat Aru
17-01-2010, 17:42
Ankara'daki İşçi Eylemi...
Halkın Takımı Olarak Ordaydık !
Tekel İşçisi Direnişin Simgesi...
http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs142.snc3/16935_434684240054_87200595054_10656446_2969790_n. jpg
http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs142.snc3/16935_434643545054_87200595054_10656141_5449286_n. jpg
http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs142.snc3/16935_434648395054_87200595054_10656156_2978348_n. jpg
http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs122.snc3/16935_434653125054_87200595054_10656209_685873_n.j pg
Fotoğrafların Devamı İçin Tıkla ! (http://www.facebook.com/photo.php?pid=10656446&id=87200595054#/album.php?aid=374191&id=87200595054)
...
Mert Kavak
17-01-2010, 17:55
yorulduk ama değdi
yumurtakafa yılmaz
17-01-2010, 17:57
biz hiç susmadık, sessiz kalan çoğunluğa inat hep alanlarda, eylemlerde ve direnişlerdeyiz.
patronlara han hamam, emekçiye din iman.
sermayeye cümbüş saz, emekçiye jopla gaz.
Helal olsun Ankara... HALKINTAKIMI
(bütün dostları kutluyorum)
Onur Cihan
17-01-2010, 17:58
Harikasınız beyler.
Bakalım 19'un da Agos gazetesi önünde biz kaç kişi olucaz.
Ufuk Biyik
17-01-2010, 18:01
yorulduk ama değdi
Ben sana demiştim herşey çok güzel olacak diye :)
Ismail Hakki Demirel
17-01-2010, 18:05
Yağmur'a yağışa rağmen,
Önce pankartın yazılmasında çektiğimiz çileler,
Böylesine güzel bir günün ardından çok tatlı bir yorgunluk gibi geldi.
Ayağınıza sağlık dostlar...
Mert Kavak
17-01-2010, 18:10
Ben sana demiştim herşey çok güzel olacak diye :)
1 mayıs'a kadar uyurum ben
Onur Kurt
17-01-2010, 18:18
iyiki beşiktaşlıyım .. bravo arkadaşlar
Deniz Akkuş
17-01-2010, 20:03
emeğinize sağlık...
Baki Yalçın
17-01-2010, 20:34
1 mayıs'a kadar uyurum ben
iyi fikir valla
Ali Savasan
17-01-2010, 22:09
emeğinize sağlık arkadaşlar!
sizi gidi anarşikler :D:D
Umit Bayezit
18-01-2010, 12:41
HALKIN TAKIMI her zaman güç aldığı HALKIN yanında
varolun dostlar...
Ismail Hakki Demirel
18-01-2010, 16:31
Sabah Gar'ın oraya giderken,
İşçilerin arasında geçiyoruz daha pankarı filan açmamışız.
İşçinin biri bağırıyor "Tekbir Allahu Ekber....." diye,
Diğeri diyor "Napıyorsun ?"
O da diyor;
"Ahaa orda Tikkocular Bağırıyor." :)
Ne güldük ya
Ufuk Biyik
18-01-2010, 18:43
Sabah Gar'ın oraya giderken,
İşçilerin arasında geçiyoruz daha pankarı filan açmamışız.
İşçinin biri bağırıyor "Tekbir Allahu Ekber....." diye,
Diğeri diyor "Napıyorsun ?"
O da diyor;
"Ahaa orda Tikkocular Bağırıyor." :)
Ne güldük ya
Tikkocularda Tkpliler işci amca iyi güldürdü bizi sağolsun :)
Hakan Kirezci
18-01-2010, 18:58
Örnek komik ama başında da trajik olmalıydı.
Solun, en güçlü döneminde kendini, Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u kuşatmış surları dev toplarıyla döverken içerdeki Bizanslı papazların günlerce bir toplu iğnenin ucunda kaç adet melek dansedebiliri tartışarak ayrışmalarına benzer bir biçimde kategorize edip yoketmesinin trajedisi.
Sovyet, Çin, AEP,Küba,Anarşizm,Trokçizm,etnik sol ve Avrupa solu arasında çenesuyu çorba muhabbetleriyle birşeyi unuttu sol, proleteryayı. Sonrası ise tam da planlandığı üzere neredeyse üç kişinin millet sekiz kişinin devlet olması gibi bir globalleşme! ile sonuçlandı. Ne o? Sınırlar eriyor, insanlık birleşiyor ve dünya tek devlet oluyor.
Emek en yüce değerdir diye öğrendik. Bunun yerine başka birçok tali değeri yücelte yücelte Türkiye işçi sınıfının çıktığı nokta TKP-Tikko-Tekbir arasında çaresiz bir emekçinin şaşkınlığı.
Durumu en iyi anlatan ideolojik bir tahlil olmuş işçi kardeşimizin sözleri.
Samet Şaher
18-01-2010, 21:05
İşte bunu seviyorum.. :)
Baran Konak
18-01-2010, 21:07
Örnek komik ama başında da trajik olmalıydı.
Solun, en güçlü döneminde kendini, Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u kuşatmış surları dev toplarıyla döverken içerdeki Bizanslı papazların günlerce bir toplu iğnenin ucunda kaç adet melek dansedebiliri tartışarak ayrışmalarına benzer bir biçimde kategorize edip yoketmesinin trajedisi.
Sovyet, Çin, AEP,Küba,Anarşizm,Trokçizm,etnik sol ve Avrupa solu arasında çenesuyu çorba muhabbetleriyle birşeyi unuttu sol, proleteryayı. Sonrası ise tam da planlandığı üzere neredeyse üç kişinin millet sekiz kişinin devlet olması gibi bir globalleşme! ile sonuçlandı. Ne o? Sınırlar eriyor, insanlık birleşiyor ve dünya tek devlet oluyor.
Emek en yüce değerdir diye öğrendik. Bunun yerine başka birçok tali değeri yücelte yücelte Türkiye işçi sınıfının çıktığı nokta TKP-Tikko-Tekbir arasında çaresiz bir emekçinin şaşkınlığı.
Durumu en iyi anlatan ideolojik bir tahlil olmuş işçi kardeşimizin sözleri.
ben yine anlamadım olayı ya :)
TKP TİKKO yanyana onu tam anlayamadım bir kere,allahuekber ile birlikte.
Ufuk Biyik
18-01-2010, 22:55
ben yine anlamadım olayı ya :)
TKP TİKKO yanyana onu tam anlayamadım bir kere,allahuekber ile birlikte.
Baran ben sana anlatayım biz arkadaşlarla eylemdeki yerimizde buluşmak için yürürsen işçi sendikalarının yanından geçerken. Bir tane işçi abimiz Ya Allah Bismillah Allahu Ekber diye bağırdı herkes işçi abime gülerken oda ne gülüyorsunuz yol iki şeritli olduğu için yandada Tkpliler vardı onları göstererk Tikkocular bağırıyor bizde bağıralım dedi. Olay bundan ibarettir.
Hande Eroğlu
18-01-2010, 23:08
emeğinize sağlık arkadaşlar...
Hakan Kirezci
19-01-2010, 00:12
Ufuk Söylemez'in açıklayıcı bir yazısı.
Şark tütünü üretmeyin, kalitesiz tütünü ithal edin!
18 Ocak 2010 Pazartesi
Kaliteli şark tipi tütün üretimi Türkiye"nin ekolojik ve üretici yapısına uygun önemli bir üretim alanıydı.
Özellikle Ege bölgesinde yapılan bu kaliteli üretimin, kalitesiz tütün ithalatına karşı korunması için 1986 yılından bu yana fon uygulaması yapılıyordu.
AKP iktidarı döneminde yılbaşı itibarıyla ithal tütünden kilogram başına alınan 3 dolarlık fon 22 çeşit tütün ürününden kaldırıldı.
AB Türkiye'ye karşı hiçbir temel taahhüdünü yerine getirmemiş iken, Türkiye"den tarımı ve istihdamı olumsuz etkileyecek bu tür talepleri ısrarla istiyor.
Tütünde fonun kaldırılması yaklaşık 250-300 milyon dolarlık bir kaynağın kesilmesine neden olacaktır.
Öte yandan Tekel işçilerinin demokratik direnişlerinin, polis devleti zihniyetiyle gaddarca, biber gazı ve cop kullanılarak bastırılmaya çalışılması, Tekel'le beraber buralarda yapılan özelleştirmelerin de gündeme yeniden gelmesine vesile oldu.
Geçtiğimiz günlerde Türkiye"nin iktidar yandaşı olmayan, ülkenin ekonomik çıkarlarından yana, demokrat ve gerçek aydınlarından bir bölümü, gazetelerde ortak imzayla kamuya açık bir çağrı yayınladılar.
Çoğunluğu, dönek Marksist ve eski sosyalistlerden oluşan AKP yandaşı "sözde" aydınlar ise bu milli çıkarlarımızı ilgilendiren meseleye yine her zamanki gibi "Fransız" kalmayı tercih ettiler.
Onlar için aydın olmak, ülkenin ve milletin aleyhine olan her meselede iktidar yandaşlığı yapmak anlamına geldiğinden, buna çok da şaşırmamak lazım.
- Fabrikada tütün saranlar -
Şimdi gelelim 4/C kapsamında kıdemlerine, yaşlarına, kazanılmış haklarına ve sosyal güvenliklerine bakılmaksızın mağdur edilen Tekel işçilerinin bu sona nasıl getirildiklerinin kısa tarihçesine;
Yıl 2004, AKP iktidarı yerli bir konsorsiyuma 292 milyon dolar bedelle Tekel"in içki bölümünü sattı.
Aradan 2 yıl geçtikten sonra "Tekel içkiyi" alan grup, %92 hissesini American Teksas Pasific Group isimli yabancı bir şirkete, bu kez 810 milyon dolara devretti.
Yani 1 koyup, 3 aldılar. Ne güzel değil mi? Hani Tekel işçilerine "tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmem" diyerek kükreyen Sn. Erdoğan var ya, o zaman sus-pus oldu.
810 milyon doların Türk Hazinesine değil de, bir şirkete gitmesinin vicdani! ahlaki ve ekonomik sorumluluğuna hiç değinmedi, teğet geçti.
Şimdi buna özelleştirme, denebilir mi?
Özelleştirme karlı tekel konumundaki işletmelerin haraç-mezat, ucuza satılıp, tüyü bitmemiş yetimin hakkının, yabancılara devredilmesi anlamına mı geliyor?
Tabii ki hayır. Sen 810 milyon dolarlık işletmeyi üçte biri fiyata satacaksın, sonra Tekel işçilerine, sizin maaşlarınızı düşürüp, sosyal güvencenizi yok edip, geçici akıbeti belli olmayan bir statüye alacağım diyeceksin.
Onlar da biat edip, susacaklar öyle mi?
Öyle olmadığını gördük, şimdi Türk-İş devreye giriyor, Ankara"da demokratik itirazlarını bu kez daha güçlü bir mitingle hafta sonunda duyuracaklar.
Bakalım bu kez on binlerce işçiye ve vatandaşa sıkılacak biber gazı bulabilecekler mi?
İzleyip göreceğiz...
Tekel"in tütün işletmelerinin satılması ve 60 adet yaprak tütün işleme tesisinin kapatılması işin emekçi ve çalışanlara ait boyutu.
Tütün üretiminde gelinen nokta daha da dramatik.
ABD"den ithal edilen tütünlerle öldürülen kaliteli şark tütünü üretimi, tarımımıza büyük zararlar verdi.
Çok değil AKP iktidara gelmeden önce, 2001 yılında 477 bin tütün üreticimiz varken, bu rakam bugün 190 bine inmiş vaziyette.
200-250 bin tonluk tütün üretimi ise bugün 90 bin tona düşmüş durumda maalesef.
Tarımdaki işsizlik ve fakirliğe sebep ve gerekçe aramaya gerek var mı? Fabrikada tütün saranları hayalsiz, işsiz ve muhtaç bırakanlar utansın...
Mert Kavak
19-01-2010, 10:27
Her şey senin güzel -Yeni Rakı, Buzbağ, Samsun ,Birinci- TEKEL
Ertan Türker
19-01-2010, 12:59
Her zaman söylemişimdir, Uğur Yılgın ve Deniz Akkuş bilir. Yağmurda miting olmaz abi. :))
Ugur Yılgın
19-01-2010, 13:24
kapitaliz seni:)
Ugur Yılgın
19-01-2010, 13:25
ankara halkın takımı helal olsun size.
Tumay Dogan
19-01-2010, 18:00
Her şey senin güzel -Yeni Rakı, Buzbağ, Samsun ,Birinci- TEKEL
Apploud
Ata Önder Atabay
21-01-2010, 00:41
http://www.tekeldirenisinedestekver.com/
Hakan Kirezci
22-01-2010, 00:21
Ankara'nın soğuğunda eylem yapan TEKEL işçilerinin eylemi 38'inci gününde. İşçi ve memur sendikaları konfederasyonları bugün Türk-İş'te toplanarak açlık grevinin 3'üncü günündeki TEKEL işçilerinin durumunu görüştü. Sendikalar, 26 Ocak tarihine kadar çözüm olmadığı takdirde grev kararını belirleyecekler.
Türk-İş, işçi ve memur sendikaları konfederasyonlarını toplantıya çağırdı.
Toplantıda başta TEKEL işçilerinin durumu olmak üzere çalışma hayatının sorunlarına ilişkin çözüm önerileri konuşuldu.
Türk-İş Genel Merkezi'nde saat 15'te yapılan toplantıya Türk-İş, Hak-İş, DİSK, KESK, Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen genel başkanları katıldı. Toplantıdan 26 Ocak'a kadar çözüm çıkmadığı takdirde grev kararının belirlenmesi şartı çıktı.
Türkiye işçi sınıfına selâm!
Selâm yaratana!
Tohumların tohumuna, serpilip gelişene selâm!
Bütün yemişler dallarınızdadır.
Beklenen günler, güzel günlerimiz ellerinizdedir,
haklı günler, büyük günler,
gündüzlerinde sömürülmeyen,
gecelerinde aç yatılmayan,
ekmek, gül ve hürriyet günleri.
Meydanlarda hasretimizi haykıranlara,
toprağa, kitaba, işe hasretimize,
hasretimize, ayyıldızı esir bayrağımıza.
Düşmanı yenecek işçi sınıfımıza selâm!
Paranın padişahlığını,
karanlığını yobazın
ve yabancının roketini yenecek işçi sınıfına selâm!
Selâm yaratana!
12 Ağustos 1962
Nazım Hikmet
Mert Kavak
22-01-2010, 12:30
grev kararı çıkmış işçiler açlık grevine ara verdi 26 ocağa kadar süre verilmiş taleplerin kabul edilmesi için
Ismail Hakki Demirel
22-01-2010, 16:24
http://i.radikal.com.tr/RY12li510x340/2010/01/22/fft28_mf341490.Jpeg
Erdoğan: TEKEL işçileri açız diye ajitasyon yapıyorlar
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan TEKEL işçilerine beklediği haberi vermedi: Çok açık net söylüyorum. 'Açız', şu anda aç sefil olarak böyle bir ajitasyon yapıyorlar
TEKEL işçilerinin durumuna da değinen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: "Şimdi ortada böyle bir manzara varken, TEKEL işçilerinin yaptığı iş neydi biliyor musunuz? Değerli vatandaşlarım, ekranları başında bizi izleyenlere sesleniyorum. Ankara’nın meydanında belli bir grup ki bunların hepsi TEKEL işçisi değildir. Onu da söyleyeyim. Bunların içinde TEKEL işçisi olmayanlar var. Çok açık net söylüyorum. ’Açız’, şu anda aç sefil olarak böyle bir ajitasyon yapıyorlar. Gerçeği de söylemek durumundayım. Bir defa iki yıldır bunları çalışmadan maaşlarını ödeyerek o görevlerinde tuttuk."
Başbakan Erdoğan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı ve diğer sendika yöneticileriyle daha önceden bu konuyla ilgili görüşmelerde bulunduklarını belirterek, şunları kaydetti: "TEKEL işçileri, gruplar halinde İzmir’de, değişik yerlerde... TEKEL işçileri, özellikle hanım kardeşlerim huzurumuza geldiler. Milletvekili arkadaşlarım da bunun yakın şahididirler. Hep bizi çiçeklerle ağırladılar. Dün Kızılay meydanında olanlar var ya, dün bizi çiçeklerle ağırlayanlardı. Niye? Birden bu depoları kapatmadık diye. Üretim müretim yok, sadece depo var. Çalışma diye bir şey yok. Şu anda üç beş tanesinde tütün işleme devam ediyor. Bunun dışındakilerde hiçbirinde çalışma yok. Ve bunlara bu haliyle maaşlarını ödemeye devam ettik. Bu parayı kim verdi? Benim milletim verdi. Milletimin bize emanet ettiği bu paradan maaşları ödedik. İki yıl... Şimdi kalktılar bu senaryoyu uygulamaya koydular. Biz bu işçilerin, 10 bin kadardır, ihbar tazminatlarını veriyoruz. Kıdem tazminatlarını veriyoruz. Ve bir de bizim dönemimizde işsiz kalmasınlar diye uygulamaya koyduğumuz 4C uygulaması var ve bu 4C uygulamasında da asgari ücret söz konusuydu, tabandı... Bunda da TÜRK-İŞ’in başkanı ’Şunda bir iyileştirme yapalım’ diye bana geldiler bir istirhamda bulundular. Ben bakanıma talimatımı verdim. Çalışmayı yapıyorlar. İlk öğretim, orta ve üniversite mezunlarına farklı bir uygulama için hazırlık yapacaklar. Bu hazırlık yapıldı. Onu da açıkladık. 750, 850, 950 gibi..."
"SEMTİNE UĞRAMADIKLARI BAŞ ÖRTÜLÜLERİ BULUYORLAR"
Başbakan Erdoğan, bu rakamları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer’e de sorarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "770 lira ilköğretim, orta öğretim 850, üniversite mezunlarına da 938 gibi bir rakamla bunu neticelendirdik. Yani 4c’de bu şekilde yeni iş yerinde çalışmaya başlayacaklar. Neyin üzerine ihbar ve kıdem tazminatlarını aldıktan sonra bunu da alarak çalışmalarına başlayacaklar. Şimdi kopardıkları kıyamet ne? ’Tekel işçisi 4c istemiyor’. Ya 4c mensupları bu ülkenin evladı değil mi? Toplam da şu anda 19 bin 4c kapsamında olan işçimiz var. E, siz? Bu farklılık nereden geliyor. Biz iyiniyet gösterdik ve gösteriler ’sona ersin’ dedik. Onlara doğru olumlu bir yaklaşım sergiledik. Ama bu kardeşlerimiz muhalefet partilerinin, marjinal örgütlerin, hükümet karşıtı güçlerin istismarına maalesef alet oluyorlar. Ve uzlaşmadan kaçıyorlar. Yazılı ve görsel medya yanlarına gidiyor mikrofonlarını tutuyor. ’Sen de AK Partiliydin değil mi?’ ’Evet. Ben de AK Partiliydim. Ama bundan sonra AK Parti’ye oy vermeyeceğim’ Bakıyorsunuz, hiçbir zaman semtine uğramadıkları baş örtülüleri buluyorlar. Onların da yanlarına gidiyorlar. ’Siz de AK Parti’ye oyunuzu vermiştiniz değil mi?’ ’Evet vermiştim ama bundan sonra vermeyeceğim.’ Senaryo o. Secaat arz ederken sirkatim söylüyorlar. Eğer AK Parti hükümeti AK Partili olduğu halde böyle bir karar alıyorsa, demek ki adaletin gereğini yerine getiriyor. Çünkü partili de olsa, partisiz de olsa olması gereken neyse biz onu yapıyoruz."
Ismail Hakki Demirel
22-01-2010, 16:25
Acaba 200 küsür milyon dolar'a sattıkları Tekel'i satın alan kurum'un 800 küsür milyon dolar'a satıp aradaki 600 milyon dolar'ı soruyormu hiç !!!
Hakan Kirezci
22-01-2010, 16:46
Panik var hükümette. Başörtü maşörtü işi yine sığ sulara çekip karaya oturtmaya çalışıyor ama yağma yok; Tekel işçisi burada sadece bir sembol. Sarı sendika istirham eder, sen ona bakma işçi ne diyor meselen bu.
Demokratikleşme adı altında sürdürdükleri strateji hikaye olmak üzere. Artık laf e.b.e likleriyle sürdüremeyecekleri, karşı koymaya beyinlerinin yetmeyeceği o eski kavga yeniden alevleniyor; korkuları bundandır.
Onur Cihan
22-01-2010, 22:45
Yapılacak daha çok şey varken açlık grevine bu kadar erken gitmek hata görüyorum ben. Bu saatten sonra bu işi anca Süresiz Genel Grev çözer. KESK, DİSK her türlü desteğini verir. Fakat önce önayak oluşturulmalı, halk bu konuda bilgilendirilmeli ve kendi yanına çekmeli. Aksi halde halkı karşımıza alırız, bu da hükümetin ekmeğine yağ sürmekten başka bişey olmaz.
Cem Ozel
26-01-2010, 19:43
"Benim milletim" diyor hala. Sen kimsin Tayyip, Padişahmı sanıyorsun kendini.
Ismail Hakki Demirel
26-01-2010, 19:55
Zamanında Başbakanın biri ne demişti "Benim Memurum İşini Bilir"
Devrin Hala öyle olduğunu sanıyor. R.T.Erdoğan.
Deniz İpek
13-02-2010, 22:20
http://img684.imageshack.us/img684/5015/riquelme.jpg (http://img684.imageshack.us/my.php?image=riquelme.jpg)
http://img28.imageshack.us/img28/3227/13022010116s.jpg
Ismail Hakki Demirel
13-02-2010, 22:50
Çok güzel be...
Yılmaz Demirel
22-11-2010, 16:32
eylem eylem eylem diren!!!
vBulletin v3.6.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.