Orijinalini görmek için tıklayınız : 132 desibel.. 140.000. kişi
Gürhan Oğuz
20-03-2007, 10:20
hala kırılamadı bu rekor
nedeni kapasite meselesi.....
...............
Rekor İnönü’de!
Bild gazetesi Schalke-Stuttgart maçında 129 desibel yüksekliğindeki tezahüratı rekor olarak duyurdu. Ancak unutulan, İnönü'deki Fenerbahçe derbisiydi.
20.03.2007
Avrupa konuşmuştu
Almanya’nın Bild gazetesi, önceki gün oynanan Schalke-Stuttgart karşılaşmasında, ev sahibi ekip taraftarlarının büyük bir rekora imza attığını iddia etti. Haberde, Lacivert-Beyazlılar’a taraftarlarının 129 desibellik destek verdiği ve bu alanda rekor kırıldığı ifade edildi. 60 bin kişinin desteğini arkasına alan Schalke’ye büyük bir destek verildiği doğru. Ancak rekor Gelsenkirchen Auf Arena’da değil, İstanbul Beşiktaş İnönü Stadı’nda...
Ancak 140 bin kişi!
2005-2006 sezonunda Beşiktaş, Fenerbahçe’ye İnönü Stadı’nda 2-1 yenilmesine karşın Siyah-Beyazlı taraftarlar takımlarına müthiş bir destek vermiş ve karşılaşmada 132 desibel yüksekliğinde tezahürat yapmayı başarmışlardı. Avrupa’nın spor kanalı Eurosport da derbideki tribün şölenini haber olarak duyurmuştu. 32 bin Beşiktaş taraftarlarının yarattığı 132 desibellik sesi, ancak 140 bin kişinin çıkarabileceği öngörülüyor.
FARKLAR
150 Jet uçağının kalkışı
132 BJK taraftar sesi
120 Gök gürültüsü
110 Klakson sesi (1 metreden)
100 Metro istasyonu
90 Mutfak blenderi
80 Saç kurutma makinesi
70 Otobandaki trafik
60 Normal konuşma
40 Oturma odası
30 Kütüphane, hafif fısıltı
10 Yaprak hışırtısı
0 İşitmenin alt sınırı
Sefa Gülhani Çavuş
20-03-2007, 10:25
rakamların arasında kayboldum aklımda kalan 32=132 oldu..
alayına desibelimiz var bizim!!!
Kemal Agül
20-03-2007, 10:30
rekorun kırıldığı maçta bütün stad alt üst kapalıyla beraber kartal gol gol yapıyordu bu rekoru ancak 140 bin kişilik staddaki taraftar kırar :D
Berkant Tutaklı
20-03-2007, 11:09
öyle bir stad olmadığına göre kırılamaz :D :D :D
Birde stadımızın kapasitesi 140 bin olamıyacağına göre imkansız :D :D :D
Fikret Arul
20-03-2007, 11:32
Gök Gürlemişti O gün..
Belki İzin verilse, Futbolcular da Maçı Bırakıp izlerlerdi o tribünleri..
Boğazlar Patlayana kadar.. Yüklenn
Kartal GolGolGol..
Birkan Bürüngüz
20-03-2007, 11:34
haberi doğal karşılamak lazım esasında. bir alman gazetesi çıkıpta kendi takımı yerine bizi övücek değil ya ama bizi avrupa biliyor onlar sadece alman sınırları içinde eğlene dursun :)
A.Tugan Çetin
20-03-2007, 13:01
http://img85.imageshack.us/img85/2116/kartalgolgolgolbb8.jpg (http://imageshack.us)
Vedat Benakay
20-03-2007, 13:23
Insallah Bir Gun Jet Ucagida Yetisemiyecek Bize.bizde Bu Sevda Oldukca
Özenç Kurt
20-03-2007, 13:43
Büyük çılgınlık ve ürkütücü bir rekor
32=132
İskender Kalafat
20-03-2007, 13:57
zaten ancak beşiktaşıma yakışırdı bu rekoru liverpoolun elinden almak.
inadına yüklen! KARTAL GOL GOL GOL!!!
Anıl Tanrıyar
20-03-2007, 18:04
alman gazetesine bi fax çekmek lazım bu rekor bizim...:)
Ulaş Pekgüzel
20-03-2007, 22:19
ne faxı anılcımm bağırsak duyarlar ;)
Ümit Kurt
21-03-2007, 07:52
birazcık daha kasmaları lazım...
Umut Şen
21-03-2007, 08:06
yüklennnnnnn duysunlar bağır duysunlar 2000>50000 diyorsak haliyle 25000>140000
Orkun Bademli
21-03-2007, 12:33
bu seneki fener maçinda jet uçağinida geçeriz
ölümüne kartal gol
Gürhan Oğuz
21-03-2007, 12:37
bu şu demek o gün stad'da buluna
insanların her biri tam olarak
4.037 kişilik ses çıkarmış
varmı dünyada benzeri bir şey
Anıl Tanrıyar
21-03-2007, 15:21
ulaş abi bağırdım duymuyolar ankaraya gelırsen gencler macında yardım edersın artık:)
Namik Kartaloglu
21-03-2007, 18:06
bu şu demek o gün stad'da buluna
insanların her biri tam olarak
4.037 kişilik ses çıkarmış
varmı dünyada benzeri bir şey
Ya adamin Böyle bir Öretmeni oldumu sirti hayatta yere gelmez! Hocam hemen kalem kagida sarilmis.:D
Ben o maci INternet uzerinden tv de izledim simdi yazarken bile tuylerim kaktus oldu. Neler yapmistiniz neler. Besiktasim seni sevmek esittir 4037 kisilik ses!
Safa Şenyıldız
21-03-2007, 20:32
Namık Abi 4037 değil 4,037. ;)
Volkan Karabacak
21-03-2007, 21:20
bu sene bence kendi rekorumuzu kendimiz agale ederiz sonrada guiness kitabında demirbaş olarak kalırız :D
Gürhan Oğuz
22-03-2007, 10:29
namık hopcam eskiden şöyler derdik hatırlasın
inamışsan aşamıyacağın hiç bir engel yoktur.bu tarfaftar
inanmış bir kere
Mert Atasayar
11-10-2007, 22:05
Korkunç ellerinle bastırıp yaranı
dudaklarını kanatarak
dayanılmakta ağrıya.
Şimdi çıplak ve merhametsiz
bir çığlık oldu ümid...
Ve zafer
artık hiçbir şeyi affetmeyecek kadar
tırnakla sökülüp koparılacaktır...
Günler ağır.
Günler ölüm haberleriyle geliyor.
Düşman haşin
zalim
ve kurnaz.
Ölüyor çarpışarak insanlarımız
- halbuki nasıl hakketmişlerdi yaşamayı -
ölüyor insanlarımız
- ne kadar çok -
sanki şarkılar ve bayraklarla
bir bayram günü nümayişe çıktılar
öyle genç
ve fütursuz...
Günler ağır.
Günler ölüm haberleriyle geliyor.
En güzel dünyaları
yaktık ellerimizle
ve gözümüzde kaybettik ağlamayı :
bizi bir parça hazin ve dimdik bırakıp
gözyaşlarımız gittiler
ve bundan dolayı
biz unuttuk bağışlamayı...
BİR UMUDUM SENDE ANLIYOR MUSUN ?
Mert Atasayar
11-10-2007, 22:47
Zirvelerde kartallar da bulunur, yılanlarda.
Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir.
Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir. Bu barikat yıllarca sınanarak ve her bir bireyin inanarak yıkılmayan son kaleye koymuş olduğu taşlarla buğünlere gelmiştir ve biz BARİKATIMIZIN yıkılmayacağını her daim severek inanarak göstermketeyiz gönül gözüyle baktığınız zaman bu barikatın nekadar güçlü olduğunu görebilir anlayabilirsiniz ve ;
BEŞİKTAŞLI OLDUĞUNUZ İÇİN ŞÜKREDERSİNİZ
Rıza Şahin
12-10-2007, 00:09
bunun ölçüsünü kim ne zaman alıyor bilmem ama bizim beşiktaşım benim bide musalla taşında ölçü alsalar, öyle ahım şahım olmasına gerek yok. jet met yalan olur. hatırlıyorum beşiktaşım benim diye bağırılan zamanda hep arkama dönüp bakardım ki bağrıyor diye. şimdi bi düşünün kapalının kafayı yemiş anları oluyor. sizce 150 db üstüne çıkamazmı?????
Hande Eroğlu
13-10-2007, 00:26
çok ıyı hazırlanmak lazım kaş yapalım derken göz çıkarmayalım alt üst kapalı numaralı eski yenı açıktan oluşan tüm türübunlerın beraberliğinde yaşanmalı coşku bu yuzden tercıh edılecek marşlar çok dıkkatlı seçilmeli diye düşünüyorum müdürüm izin vermedı ama ben yınede akşam iş çıkışı yetışıp gece yollara düşüp geri doneceğim umarım azda olsa faydam olur
Ulas Bozkurt
13-10-2007, 01:04
Riza Sahin
Arkadaşim Şehrin belirli noktalarinda ses kirliliğini ölcmek icin zamazingolar var ayrica atmosferde ses hiç bir zaman kaybolmadiği icin Honk Kongdan alo desen istanbuldan hangi şiddetle söylediğini ölcebiliyorlar:)
Ozan Doğan
13-10-2007, 01:14
32000 kişiden değil yaklaşık olarak 7000 kişiden. yani bütün stad yapmamıştı o tezahüratı sadece kapalıdan çıktı o ses. yani
140000 / 7000 = 20
yani bir kişi 20 kişilik bağırmış sevgili öğretmenim ;)
bizden önce rekor liverpoolunmuş onlarda 130 desibeli 60000 kişiyle yapmış...
Rıza Şahin
13-10-2007, 04:38
bakın bundan tam 7 yıl önca hatırlayan varmı bilmiyorum. bir denizli maçıydı. o gün kapalıdaydım. şifo penaltıdan gol atmıştıda maç 2-2 bitmişti gibi bişey.
yani skoru tam hatırlamıyorum. o gün beşiktaşım benim çekmiştik alt üst. şaka gibi gelebilir ama tam 25 dakika sürmüştü. bilenler onaylasın lütfen.
ogün ölçselerdi herhalde barometre, termometre, kalorimetre herneyse 132 142 yalan olurdu. hatırlayan varsa o maçı anlatsın bir iki cümle.
bide pascala bağırdığımız bir maç vardı. açılış maçıydı. pascal süpriz yapıp gelmişti. havai fişek sesleri kulakları sağır ediyordu tam 100. yılda. o sırada bıçak gibi bir ses yardı ortalığı. pascal noumaaaa....
açıkta bulunan bir arkadaşım anlattı. olamaz abi kesin mikrofon falan vardı diye...
Mustafa Kemal Varol
13-10-2007, 12:08
denizli maçını ben de hatırlıyorum..hatta siz siyah beyaz çekerken, nihat ceza sahasının dışından hafif sağ çaprazdan bi füze göndermişti de top üst direkten dönünce tezahüratın şiddeti daha da artmıştı... o anı yaşadım tekrar tüylerim diken diken oldu...beşiktaşım benim biricik sevgilim....
Mert Atasayar
13-10-2007, 14:28
.. Seninle ağlarım seninle gülerim....
Onur Bayrak
13-10-2007, 18:53
Asıl rekor bu liverpool maçında kırılacak gibime geliyor :D
Mert Atasayar
13-10-2007, 23:14
Diğer oynadığımız maçların hiçbirinde desibel ölçer yok belkide 132 desibeli geçtik
Liverpool maçında bir desibel ölçer olmalı?bu maçta 132 desibeli geçebiliriz
ve de öğrendiğim kadarıyla şöyleymiş : Bu cihazi ister Sahanin ortasina ister Kadiköy iskelesine dikin ayni şiddeti ölcer atmosferde kaybolmayan ve azalmayan teş şey sestir..Yani Sen honk kong dan alo de buradan ilk çıkış anindaki seviyesi ile ölcülür
Gokhan Akyol
13-10-2007, 23:35
organize olunabilirse rekor kırılır tabi cihaz olsa iyi olur...:)
Gursel Metin
14-10-2007, 00:11
Rekor gelirse yine kimsenin beklemediği bir anda gelir.Herkezin hazırlandığı maçlarda genellikle fiyasko olur.Liverpool maçına kadar gazımız kaçacak gibi geliyor bana helede maç 21.45 te olacak.Saatler öncesinden bağırmaya başlanacak, ayık olmak zor olacak falan filan... çok heveslenmeyin.
Birde geçen sene basket sezonu ilk maçında akatlarda 20 dakika civarı(son periyot boyunca molalar, faul atışları dahil maç bitene kadar)100. yıl marşını söylemiştik 250-300 kişi.Sıradan bir oyak reno maçı kim planlayabilirki bunu.Beşiktaşlının ne zaman delireceği belli olmaz.
Mustafa Beler
15-10-2007, 10:54
bu sezon kendi rekorumuzu egale edicez millet övünemeyecek artık kendi taraftarıyla bizim taraftarı gördükçe
kartal gol gol gol ...
Gokhan Yerlikaya
15-10-2007, 15:58
LiverpooL macında KOPaLım KOPartaLım..
İngilizler taraftarLA seyirci arasındaki farkı görsün :)
Demir Han
15-10-2007, 21:23
Merhaba
Aslında bu rekor müthiş birşey katılan herkese çok teşekkür ediyorum böyle bir onuru bize bahşettikleri için fakat....
Bence Türk seyircisi pek de takımını oyunda itici gücü verecek şekilde desteklemiyor.Mesela takımımıza bir bakalım takımın nerede ise yarısı hatta bazen fazlası sahada yabancı yani bizim söylediklerimizi anlamıyorlar ve marş ce şarkılarımızdan da feyz almıyorlar.Alamazlar almalarını da beklemek pek doğru olmaz.Biz maç başlar başlamaz şarkılarımıza başlıyoruz hatta bunalıyor 132 db adamlara yardım edelim diye adamlar çırpınıyor ve yırtınıyoruz.Ben bazılarının bundan olumsuz bile etkilenebileceklerini düşünüyorum.
Böyle olunca biz kendi şarkılarımızı döktürüyoruz hepbir ağızdan oohhh golde olursa değme keyfimize gitsin.....
Bence önemli bir maça çıkıyorsan seyirici olarak yapabileceklerin var.Karşı takımın kilit adamını bulursun o adama top geldimi basarsın 132 db bak ne oluyor.
Bir de yurtdışına bakın top rakipte oldu mu adamlar ıslığa yuha boğuyorlar rakibi.Kendileri tehlikeli bir atağa kalktılar mı başlıyor bir gol geliyor uğultusu ve gol olursa da patlıyor o uğultu..raki zaten o anda başlıyor afallamaya
Bizde is rutin şarkılar nağmeler devam...sanırım biraz benciliz..global bir takım olmuş durumdayız binbir memleketten adamlar var bırakalım artık bu demode tezahüratları (132 db den bahsetmiyorum o klasik şarkıları diyorum).Haaa atarsın 2 tane öne geçersin o zaman söyle eğlen ama gol bulana kadar mantıklı tezahürat yapmalı...evrensel dil ile oyuna müdahele etmeli
Saygılar
Demir
Demir Han
15-10-2007, 21:24
Merhaba
Aslında bu rekor müthiş birşey katılan herkese çok teşekkür ediyorum böyle bir onuru bize bahşettikleri için fakat....
Bence Türk seyircisi pek de takımını oyunda itici gücü verecek şekilde desteklemiyor.Mesela takımımıza bir bakalım takımın nerede ise yarısı hatta bazen fazlası sahada yabancı yani bizim söylediklerimizi anlamıyorlar ve marş ce şarkılarımızdan da feyz almıyorlar.Alamazlar almalarını da beklemek pek doğru olmaz.Biz maç başlar başlamaz şarkılarımıza başlıyoruz hatta bunalıyor 132 db adamlara yardım edelim diye adamlar çırpınıyor ve yırtınıyoruz.Ben bazılarının bundan olumsuz bile etkilenebileceklerini düşünüyorum.
Böyle olunca biz kendi şarkılarımızı döktürüyoruz hepbir ağızdan oohhh golde olursa değme keyfimize gitsin.....
Bence önemli bir maça çıkıyorsan seyirici olarak yapabileceklerin var.Karşı takımın kilit adamını bulursun o adama top geldimi basarsın 132 db bak ne oluyor.
Bir de yurtdışına bakın top rakipte oldu mu adamlar ıslığa yuha boğuyorlar rakibi.Kendileri tehlikeli bir atağa kalktılar mı başlıyor bir gol geliyor uğultusu ve gol olursa da patlıyor o uğultu..raki zaten o anda başlıyor afallamaya
Bizde is rutin şarkılar nağmeler devam...sanırım biraz benciliz..global bir takım olmuş durumdayız binbir memleketten adamlar var bırakalım artık bu demode tezahüratları (132 db den bahsetmiyorum o klasik şarkıları diyorum).Haaa atarsın 2 tane öne geçersin o zaman söyle eğlen ama gol bulana kadar mantıklı tezahürat yapmalı...evrensel dil ile oyuna müdahele etmeli
Saygılar
Demir
Rıza Şahin
16-10-2007, 01:34
demir han...
bana bu biraz zor gibi geldi. şimdi bi şöyle düşün. takımda 6 yabancı oynuyor 6 farklı ülkeden:) bu zor olur öyle deilmi:)
türbünler arasında maça müdahale konusunda başarılı olduğumuzu düşünüyorum. başarısızlığın şuçu bizler olamayız. ne yazıkki bir yazarın, kartal gol tazauratından yola çıkarak yazdığı, konusu baskıyla ilgili olan yazıyı herkese yedirdi. yok efendim futbolcular oynayamıyormuş! ayakları titremesi gerekenler nasıl olurda defalarca maç yaptığı takdirde bizimkiler olur. ki mağlubiyetleri sonrası takımını türbüne çağıran bir taraftardan bahsediyordu. bunu herkes yedi!!!!
gerçekten bu taraftarla yabancı ülkede sürekli şampiyon olursun; yüksek fiyatlarla oynanan takımda. yani başarı için para, çok azıcıkta kısmet olacak...
beni kombinem yok ama o gün orada olacağım. maç öncesi herkesin haberi olursa çok rahat kırılır. fiyaskoyla sonuçlanan az maç vardır. tek korkum büyük maçlarda herkes maçı izliyor.
sırtımızı dönüp,
alen abinin hep yapmak istediği gibi
tüm türbünün gözlerini bağlatıp
maç boyunca ölümüne destek....
Rıza Şahin
16-10-2007, 01:38
sırtımızı dönüp,
alen abinin hep yapmak istediği gibi
tüm türbünün gözlerini bağlatıp
maç boyunca ölümüne destek....
her ne olursa olsun takımımızın arkasındayız der gibi...
Erdi Batmaz
16-10-2007, 22:13
Bence o rekor kırılır
Gerçekçi ol İmkansızı İste
Gokhan Yerlikaya
16-10-2007, 23:54
''impossibLe is nothing''
imkansızı iste...asLında bizim için imkansız diye Birsey yoktur.Bizde imkansız sadece Biraz Zaman aLır.
Mert Atasayar
17-10-2007, 10:48
Tek Rakİbİmİz TÜrk Hava Yollari ( ÇarŞi )
:d
Metin Yalçınkaya
17-10-2007, 11:21
Bizde bu sevda bu hasret bu aşk olduğu müddetçE daha ne rekorlar kıracağız.. Çıldırt Bizi Delirt Bizi Kartalım.....:)
Gokhan Yerlikaya
17-10-2007, 11:51
sen iste Stadıda İstanbuLu da başLarına YıkaLım...
Demir Han
18-10-2007, 11:11
Anlatmak istediğimi iyi aktaramadım sanırım....
Maç 2-0 hatta 3-0 olur sen seyirci olarak kafana göre takılır istediğin marşları söylersin....ama seyirci etkisi gelişi güzel bağırmak değil etkili olarak zamanında yeteri kadar ses çıkarabilmek....
Futbolun evrensel diline uygun tepkiler gibi daha önceki yazımda belirttiğim gibi.Koro halinde söylenen marşlar bence 20.dk dan sonra rakibe de dinlenmekten zevk duyduğu parçalar gibi geliyordur.
Güzel melodilerde futbol...adam tezahüratın kendisine tepki olduğunu bile bilmiyor dinliyor bizim şarkıları hhaaa bizim oyuncular gaza gelecek ama yarısı da anlamıyor zaten.. o zaman neden bağırıyorsunuz..kendimizi tatmin etmek için :)
Bu 132 db iyi kullanmak lazım arkadaşlar..aman ha...Mesela liverpool maçında inönü'de ....gerard a top mu geldi basın 132 dbi , hakem hatalı karar mı verdi ..basın 132 dbi ...rakibin en iyi adamına top mu geldi basın 132 dbi....adamlar topu kaptı atak mı yapıyor basın 132 db i....bizimkiler atağa mı kalktı ceza sahasına kadar uğuldayıp ceza sahası içinde patlatın 132 db yi
Maç 0 - 0 top bir onlarda bir bizde ...seyirci ise maça bile bakmıyor....kartal gol gol kartal gol gol....yahu kardeşim maçı seyret ve maçı oyuncun ile hisset ona da istediğini hissettir ama böyle şarkılar türküler ile kendinden geçerek değil.
ilk 10 dk şarkını söyle ondan sonra sende maça konsantre ol ve koy ağırlığını
dediğim gibi fark olsun ondan sonra hep birlikte söyleriz onları :)
Kalın sağlıcakla
vBulletin v3.6.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.