Orijinalini görmek için tıklayınız : Beşiktaşımızın Son Kongresinde Tarafımız Bellidir!
http://img64.imageshack.us/img64/3063/bjklogo4201.jpg
Endüstriyel futbol taraftarın düşmanıdır.
Futbola dair dayatılan tüm talepler endüstriyel futbola göre biçimlendirilmiştir.
Oysa ki;
Futbol kulüplerinin varlık nedeni taraftarıdır
Futbol kulüplerinin öz mülkiyeti de taraftara aittir
Beşiktaş'ın 31 Ocak 2010 tarihli kongresinde
Beşiktaş'ın gerçek sahibi olan bizlerin taraftar olarak talebimiz tektir;
SÖZ YETKİ KARAR VE İKTİDAR TARAFTARA!
HALKIN TAKIMI
Onur Kurt
28-01-2010, 22:47
kongre kulüp binasındamı olucak ?
Kutay Tarakçı
28-01-2010, 22:58
kongre kulüp binasındamı olucak ?akatlar'da olucak diye duydum ama..
Eren Ozcan
28-01-2010, 23:00
Mali Genel Kurul Lütfü Kırdar,
Secimli Genel Kurul Akatlar'da
Onur Kurt
28-01-2010, 23:00
Orda Olucaz Yeetteeerrr Yıldırım Demirören Yyeeetteeerr Murat Aksu Ondan Daha Beter Ama Degişim şart . Offf Offff
Murat Aru
28-01-2010, 23:07
Bu talebimizin dışında ki bütün seçeneklerde Taraftar kaybeder.
İster Ahmet ister mehmet gelsin.
Futbol bizimdir, Beşiktaş bizimdir.
Samet Şaher
28-01-2010, 23:07
Gidelim bizde..
Samet Şaher
28-01-2010, 23:08
Yetki bizde olsaydı ikisini de istemezdim ama kötünün iyisi Murat Aksu'dur sanırım.
Kutay Tarakçı
28-01-2010, 23:17
Yetki bizde olsaydı ikisini de istemezdim ama kötünün iyisi Murat Aksu'dur sanırım.aynen.kötünün iyisi murat aksu.
Onur Cihan
28-01-2010, 23:23
İkiside aynı kenefin boku, hiç biri birbirinde iyi değil!
SÖZ YETKİ KARAR VE İKTİDAR TARAFTARA!!!
Hakan Kirezci
28-01-2010, 23:28
Sermayenin kitlelere ait her alanı birer ticarethane gibi görme süreci futbolun da endüstrileşme sürecidir. İşte bu nedenle
Endüstriyel futbol taraftarın düşmanıdır.
ve
Futbola dair dayatılan tüm talepler endüstriyel futbola göre biçimlendirilmiştir.
Biz başlarda sadece masum bir ilgiyle başlayıp inançlarımızın simgesi haline getirdiğimiz Beşiktaş’ımızın bu dönüştürülme, ticarethane haline getirilme sürecine karşı çıkıyoruz.
Çünkü;
Futbol kulüplerinin varlık nedeni taraftarıdır
Futbol kulüplerinin öz mülkiyeti de taraftara aittir
Nitelik olarak belirli bir duruşa, görüşe, ahlaka sahip olan insanlar olarak bu duruşumuzu, görüşümüzü, ahlakımızı somutlaştırdığımız Beşiktaş’ımızı, arkasında “Biz” olduğumuz için, bu endüstriyel saldırılara karşı duran en son barikat olarak görmekteyiz.
ve bu nedenle de
Beşiktaş'ın gerçek sahibi olan bizlerin taraftar olarak talebimiz tektir;
Erhan Zade
28-01-2010, 23:31
isyAnA davetttt. Akın vAr güneşe Akın,güneşi zapt edeceğiz güneşin zaptı yakın
Can Yılgür
29-01-2010, 02:33
Pazar günü tarihi bir kongre.. Ortada iki aday.. Taraftar isyanda..
Hedef; söz, yetki, karar taraftara!!!
--Yıldırım Demirören--
--Murat Aksu--
Hangisi hedefe daha yakınsa destek ona..
ya da........
Mevcut düzenin kurallarıyla oynamayıp, bize sunulanı değil doğru olanı başa getirmek..
Duygularım bu taraftar devrim yapmalı, haramilerin saltanatını yıkmalı derken...
Mantığım artık kaybedilecek vakit olmadığını söylüyor. İlerde devrim yapılabilecek bir Beşiktaş bile kalmayabilir..
Duygularım mantığımla örtüşmüyor.. kafam karışık.. neyi niçin isteğimi bile doğru düzgün değerlendiremiyorum.. birinin defolup gitmesi için tribünde gırtlak patlatırken, diğerinin endüstriyelleşmiş futbol hayranı yapısı karşısında, öbürkünü istemezken istediğin bu mu peki can diye kendi kendime sormadan edemiyorum..
Ama sanırım ortada bir gerçek var..
Bir tarafta halktan kopuk, taraftara sırtını dönmüş, beşiktaşı 22.000 kişilik bir kitleye indirgeyebilecek kadar kör bir adam..
Diğer tarafta endüstriyelleşmiş futbolla ilgili takındığı teslimiyetçi tavra rağmen, beşiktaşın halktan kopuk son kongresi olabilmesi için iyi kötü bir yol göstermiş, diğerine nazaran daha makul bir adam..
Bence gün olmayan bir tarafta durma günü değildir.. Öncelikli hedef Beşiktaşı uçurumun kenarından çekip almak, daha sonra savunduğumuz değerleri sahiplenmiş koca yürekli bir adamın peşinden gitmek olmalıdır.
Lafı dolandırıp kaçak dövüşmenin de gereği yok,
önce Murat Aksu bizi uçurumun kenarından alacak, ondan sonra da İbrahim Altınsay inandığımız değerlerle donatılmış bir Beşiktaş yaratmak için iş başı yapacaktır..
Çelişkilerle dolu, midemi bulandıran bu kongre öncesi bana en yakın gelen kurtuluş senaryosu budur.
Ismail Hakki Demirel
29-01-2010, 07:06
Benim Beşiktaş'ımı yaşayabilceğim imkanı sağlayacağı,
Endüstriyel olan herşeyi reddedeceği,
Seyirci yaratmayıp, Taraftar'ına sahip çıkacağı için...
Ufuk Biyik
29-01-2010, 08:18
Hepimiz Muhtarız o yüzdendir ki
Umit Bayezit
29-01-2010, 08:32
başkanlar, genel ve yönetim kurulları geçicidir.
taraftarın olmadığı yerde sermayede, endüstriyelleşme ve endüstriyelleştirme çabalarıda biçaredir.
bizi bizden alamayacak, bizde temayüllerle ötekileşme yaratamayacaksınız.
onurlu, gururlu, Asiyiz.
tüm öz değerlerimizin sahibiyiz, savunucularıyız
biz BEŞİKTAŞ'lıyız...
SÖZ YETKİ KARAR VE İKTİDAR TARAFTARA
Mert Kavak
29-01-2010, 09:34
faşo agalar oldukça beşiktaş bizim olmaz!
SÖZ YETKİ KARAR VE İKTİDAR TARAFTARA
Demir Han
29-01-2010, 09:55
Arkadaşlar üye olup kulübü sahiplenmek gerekir.
Böyle uzaktan onların bizie birşeyler vermesini beklemek hayalcilik oluyor biraz.
Bence yemeyeceğiz içmeyeceğiz ama bir taraftar platformu olup belli bir oy kapasitesine sahip olana kadar üye olacağız kulübümüze sahip çıkacağız.Ben elim bir genişlesin 2000 TL yi denkleştirip üye olacağım
Mert Kavak
29-01-2010, 10:06
Beşiktaş'ta Fenerbahçe modeli
Beşiktaş"ın başkan adayı Murat Aksu, basketbolda Sarı-Lacivertliler"in Ülker"le birleşmesini örnek alarak Efes Pilsen"e teklif sundu.
Beşiktaş başkan adayı Murat Aksu, Radyospor’a yaptığı açıklamada, 2004- 07 yılları arasındaki 2. başkanlığı döneminde, icraatlar da yapılan hatalardan dolayı özür dilemesi gereken kişinin Başkan Yıldırım Demirören olduğunu söyledi.
Futbolun başına profesyonelleri getireceğini söyleyen Aksu, “Profesyonel anlamda gelecek kişinin yapacağı tespitlerle planlamamızı yapacağız. Biz Beşiktaş’a başkan olarak seçilmek istiyoruz, teknik direktör olarak değil. Takımla ilgili konuşmak istemiyorum. Önemli olan, bizim sistemde yapacağımız değişiklikler dir” dedi.
Ayrıca basketbol takımını Efes Pilsen’le birleştirmeyi planladığını, bu konuda temaslar da bulunduğu ifade eden Aksu, “Basketbol takımının Efes Pilsen’le birleşmesi yönünde taraftarın isteği vardı. Resmi anlamdaki temasları elbette ki yönetime seçildikten sonra konuşmayı ve bu konu üzerinde çalışmayı düşünüyorum” diye konuştu.
al birini vur ötekine...
Ismail Hakki Demirel
29-01-2010, 10:07
Beşiktaş Beşiktaş'ındır !!!
...
Demir Han
29-01-2010, 10:09
İsmail sakin ol yahu sokmak falan sana yakışıyor mu.... ? :)
Tek diyeceğim...üye olalım yineledim ama gerisi hikaye onlar çalar biz dinleriz.Olalım bakalım şöyle %10 luk kesim bakın neler oluyor
Ismail Hakki Demirel
29-01-2010, 10:11
Yahu kan beynime çıkıyor Beşiktaş'ın önünde arkasında başka isim görünce yada duyunca,
olaya bak BEŞİKTAŞ EFES , EFES BEŞİKTAŞ...
Umit Bayezit
29-01-2010, 10:14
fb'lileşme temayülü...
baronların planları oturuyor yavaş yavaş
Mert Kavak
29-01-2010, 10:33
Sokayım Efes'e...
bide bu habere alkış tutan gerzekler var boşa demiyoruz....
BEŞİKTAŞ'lı olunmaz BEŞİKTAŞ'lı doğulur ... !!!
SADECE BEŞİKTAŞ!
Ismail Hakki Demirel
29-01-2010, 10:42
Zaten Beşiktaş'lı olduğunu Söyleyenlerden Korkacaksın,
Bunlar Seçim dönemlerinde yavşarlar bi kanala,
Sonrasında Takke Düştü Kel Göründü !!!
Ufuk Biyik
29-01-2010, 11:10
Sokayım Efes'e...
Bende.
Mustafa Şengezer
29-01-2010, 13:40
sadece bu değil voleybol şubeleri ziraat bankası olacakmış...
istermisiniz briç takımı 'beşiktaş A30' olsun.....'o yüzden şöyle diyelim beeeteeerrrrrr ikisi birbirinden beeeteeerrrrrrrrrrrrrr'
Murat Yıldırım
29-01-2010, 17:12
Bu başlıkta bişeyler var içime tam sinmeyen. Maç öncesi öyle uzun uzun yazamayacağım ama sizlere fikir versin diye, biraz da gırgırla karışık işte tereddütlerime ilişkin bir kaç not...
Maddi imkanları bir kenara bırakalım iktidar olmak insene etkili bir statü sunar. Güç sunar, şöhret sunar, etrafına bir dolu adam sunar. Olduğunun bin katı olduğunu zannetme yanılgısını sunar, dostlarınla arana mesafe sunar, onlardan çekinme, onları düşman sanma duygusunu sunar, giderek bölünme sunar iktidar haliyle muhalefet sunar...
Sunar haaa sunar sunar.
Onun için sen iyisi
Taraftarsın taraftar kal.
Cem Ozel
30-01-2010, 00:29
Beşiktaş'ı Beşiktaş olarak yüceltin. Tarafımız bellidir, Tarafımız Siyah-Beyaz aşkıdır.
Umit Ozdemir
30-01-2010, 08:54
*bu gun malı kongre var
kulubun ısmını satılıga cıkaran bır ynetım hıc bır sorunu cozemez sorun ustune sorun yaratır basarıyorsan kendı ısmınle basaracaksın baskasının golgesı altına grmeye gerek yok .. Ya adam gbı yada hıcbırı
Cagdas Murat Aktas
30-01-2010, 10:58
murat aksu nun bu planlari klubun maddi yukunu azaltmak icin saniyorum ama bende boyle bir seyi besiktasa yakistiramam BesiktasEfes diye eger maddi olarak bunu basaramiyorsan birak gitsin kardesim bu milleti de ac birakma yani....
Kutay Tarakçı
30-01-2010, 11:34
mali kongre var şu an yıldırım demirören'i rezil ediyorlar..
"beşiktaş patron takımı değil,bir emeklinin 16 yıl boyunca altın çağ yaşattığı bir takımdır."
Umit Ozdemir
30-01-2010, 11:57
o emeklılerın degerını bılmedgmız ıcın sımdı bu durumu tartısıyoruz
Baran Konak
30-01-2010, 14:16
formalar,şortlar,
stadlar,kupalar,
kulüpte iktidar,
herşey taraftarın olacak!
Emrah Sanli
31-01-2010, 11:09
kongre üyelerinin salona giriş yapacağı kapıya yakın bir yere asılan
çok anlamlı bir poster
http://img189.imageshack.us/img189/8724/seba24234r2.jpg
-HABER1903-
Mustafa Şengezer
31-01-2010, 12:16
seba için istifa yürüyüşünü dün gibi hatırlıyorum...
Uğurcan Erdem
31-01-2010, 12:29
İkisi de Beşiktaş'ın başkanlığına zerre yakışmayacak adamlar. Zaten büyük ihtimalle yd tekrar seçilecek.
Akin Akoglan
31-01-2010, 12:29
Derneklerin katılımı %90 civarındaymış ve İstanbuldan çok Anadoludan gelen kongre üyeleri oy kullanacaklarmış Levent Erdoğana göre.Sanırım bu seçimin sonucu hakkında bi fikir veriyordur
Murat Aru
31-01-2010, 12:30
kongre üyelerinin salona giriş yapacağı kapıya yakın bir yere asılan
çok anlamlı bir poster
http://img189.imageshack.us/img189/8724/seba24234r2.jpg
-HABER1903-
Bunlar değilmiydi (büyük beşiktaş taraftarı imzası ile) Denizli maçında 2 kupayı unutma vefasızlık yapma diye kapalıya pankart açıp taraftara saldıran?
ben mi yanlış hatırlıyorum?
Kongre oyunları!!!!
Hafızalarınıza iyi bakın.
Uğurcan Erdem
31-01-2010, 12:47
Bunlar değilmiydi (büyük beşiktaş taraftarı imzası ile) Denizli maçında 2 kupayı unutma vefasızlık yapma diye kapalıya pankart açıp taraftara saldıran?
Kongre oyunları!!!!
Abi onlar maçlara kendi siyah-kırmızı formaları, atkılarıyla maça gelen karagümlüklüler değil miydi?
Hasan Can
31-01-2010, 13:17
Beşiktaş'ın başkanı gs nin şampiyon olmasını istiyorum diyecek.Beşiktaş'tan biride çıkıp sen böyle bişeyi nasıl söylersin, bırak söylemeyi bunu aklının ucundan bile geçiremezsin diyemecek.Gereken imzalar toplanıp Olanüstü genel kurula gidilemecek gs şampiyon olacak başkan sırıtıp ve göreve devam edecek. Millette sonra bu şakşakçı üyelerin içinde bulunduğu kongreden meded umuluyor..Bizim genel kurulun acilen lav edilmesi lazım..
Ismail Hakki Demirel
31-01-2010, 13:53
Forza'da üyenin tekinin İzlenimleri.
Kongre izlenimlerim...
Arkadaşlar oy verme sırasında size canlı canlı bilgiler paylaşmıştım. Öncelikle şunu tekrarlamak istiyorum genci yaşlısı inanılmaz bir katılım var kongreye. Herkes sevgi ve saygı çerçevesinde oylarını veriyor.
İçeri girdiğimizde önce demirören ve bütün ailesi cocukları babası dahil tokalaşarak girdik selam verdiler her gelene. Daha sonra Murat Aksu ve yönetimiyle tokalaştık. Bu arada Murat Aksunun yanında Ali Gültiken de vard haliyle onunlada tokalaştık. Daha sonra rahatlıkla oyumuuzu kullandık ve çıktık.
Dışarı çıkınca pederi biraz beklemek zorunda kaldım. Etrafımda yıllardır kapalıya takılan gruplar insanlar vardı ama inanırmısınız hepsi demirören diyolardı. Dedim nasıl olur o kadar bize saldırırken yeter diye bağırırken bu ne dönüştür dedim. Aldığım cevaplar içler acısıydı.. Biz akp ye kürt e oy vermeyiz cevapları aldım şok oldum. Ayrıca bir çok yaşlı grubun yanında durdum çaktırmadan kulak misafiri oldum söylenen tek şey fethullahı bu klübe sokmayız laflarıydı... Umarım bunlar azınlıktır ama pekte öyle durmuyolardı... Üzülerek oradan ayrıldım umarım sonuç böyle olmaz...
Fatih Alper Ozen
31-01-2010, 14:16
Forza'da üyenin tekinin İzlenimleri.
Ya sanki Demirören neci?Kulüp onun zamanında Cola Turka Beşiktaş oldu.inönü nün reklam panolarının %60'ı Zaman gazetesi oldu.Demirören'de AKP lidir.Bunu anlamak için alim olmaya gerek yok.Herşey ortada.Ayrıca hadi onu da geçtim de "Biz Kürt'e oy vermeyiz" diyen birisinin Beşiktaşlı olduğuna inanmıyorum.Irkçılığa karşı mücadele eden tepki veren,Diyarbakırsporu tribüne çağırıp alkışlayan bir taraftardan bahsediyoruz.Ya bu yazıyı yazan sallamış yada konuştukları Beşiktaşlı değil
Kutay Tarakçı
31-01-2010, 14:37
5'te oylar sayılmaya başlanacakmış..9 gibi sonuçlar açıklanır..
Metin Yalçınkaya
31-01-2010, 14:45
Sabırsızkla sonuçları bekliyorum ama içimdeki o kötü his genel kongre ortamına bakarak yıldırım demirören'in yeniden seçilebileceği yönünde.Umarım yanılırım... Ne kötü bir gün....
Emrah Sanli
31-01-2010, 15:21
Kongre oyunları!!!!
Abi onlar maçlara kendi siyah-kırmızı formaları, atkılarıyla maça gelen karagümlüklüler değil miydi?
bende karagümrüklüler diye hatırlıyorum murat abi..
Ismail Hakki Demirel
31-01-2010, 15:40
Ayhan Abinin yanındaki gözlüklü Şahıs, şu pankart olayında tvlere gazetelere çıkan kişi değilmi ???
Liverpool Deplasmanı İYiMİ ?
http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs190.snc1/6375_210475525253_192068290253_7824295_7128220_n.j pg
Cagdas Murat Aktas
31-01-2010, 15:43
SALONDA BOMBA ARAMASI YAPILDI
Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı öncesi BJK Akatlar Cola Turka Arena'da bomba araması yapıldı.
Güvenlik güçleri, salonu baştan aşağı ararken herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı.
20 SANDIKTA OY VERİLECEK
Aidatlarını yatıran 12 bin 800 üyenin oy kullanma hakkı olduğu seçimde, üyeler 20 sandıkta oy kullanacak.
Salona giren üyeler sahadaki oy verme bölümlerinin önünde kuyruklar oluşturdu.
SALON DIŞINDA KULİS ÇALIŞMALARI
Başkan adayları ve yönetim kurulu üyeleri salon dışında gelen üyelerle yakından ilgilenip destek istedi.
Yıldırım Demirören ve Murat Aksu, yönetim kurulu adayları ile birlikte üyeleri kapıda karşılarken, diğer kurulların seçimine katılan üyeler de salon dışında kulis yaparak oy istediler.
GENEL KURUL GECİKMELİ BAŞLADI
Beşiktaş Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı gecikmeli başladı.
BJK Cola Turka Arena'da yapılan genel kurul 1 saat gecikmeyle başlarken, oy verme işlemine de geçildi. Gündemde olmasına rağmen başkan adayları oy verme işlemi öncesi konuşma yapmazken, kongre divan başkanlığına da Uluç Gürkan seçildi. Başkan adayları Yıldırım Demirören ve Murat Aksu'nun oy verme işleminin bir an önce başlaması için konuşmalarını yapmadıkları bildirildi.
"HİÇ ŞÜPHEM YOK"
Toplantıda açılış konuşmasını yapan Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, 33. başkanı seçmek için biraraya geldiklerini belirterek, ''Kongremizin Beşiktaş'ın büyüklüğüne yakışır tarzda geçeceğinden hiç şüphem yoktur. Bu duygular içerisinde yeni seçilecek başkanımızın kulübümüze, spor camiasına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum'' diye konuştu.
OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI
Kongre Divan Başkanı Uluç Gürkan'ın gündemi okuması ve oy verme işleminde uyulması gereken kuralları hatırlatmasının ardından saat 11.20'de oy verme işlemi başladı.
Bu arada siyah-beyazlı kulübün Onursal Başkanı Süleyman Seba'nın, kongreye gönderdiği telgrafın okunmasının ardından salondaki üyeler uzun süre alkış tuttu.
Diğer yandan saat 11.00 itibariyle 1833 üyenin kaydını yaptırıp salona girdiği açıklandı.
REKOR KATILIM VAR
Saat 12:00 itibariyle 3400 üye oy kullanmak için kayıt yaptırdı. Siyah-Beyazlı kulüp üyeleri kayıt işlemi sırasında spor salonu dışında uzun kuyruklar oluşturdu. Bu nedenle Akatlar trafiği de kilitlendi.
Divan kurulundan yapılan açıklamaya göre kongreye katılan üye sayısı 5004 olarak açıklandı.
''BEN SİYAH-BEYAZ RENKLERE OY VERDİM''
Beşiktaş Kulübü'nün Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı sürerken kongre üyesi olan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da oyunu kullandı.
BJK Cola Turka Arena'daki genel kurula gelen Bülent Arınç, oyunu 17 numaralı sandıkta kullandı.
Oy kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Arınç, seçim sonuçlarının Beşiktaş'a hayırlı olmasını diledi.
Kongreye çok muhteşem bir katılım olduğunu kaydeden Bülent Arınç, ''Bu rekabetçi ve yarışmacı bir kongre olduğunu gösteriyor. Bu da çok güzel. İyi yönetimleri ve başkanları ancak böyle yarışlar sonucunda bulabiliriz'' diye konuştu.
Beşiktaş camiasının çok değerli bir camia olduğunu kaydeden Bakan Arınç, şöyle konuştu:
''Tarihi itibariyle diğer kulüplerden biraz daha köklü olduğunu düşünüyorum. Her zaman bu camia ayakta kalmış, her zaman takımına sahip çıkmış ve her zaman futbolda başarılardan yana olmuş bir camia. Seçim bugün iki değerli arkadaş arasında. Yıldırım Demirören ile Murat Aksu arasında. Demirören kulübe çok değerli hizmetlerde bulunmuş, kupalar kazandırmış bir başkan. Diğeri genç, değişimden ve dönüşümden yana başarılı bir hukukçu ve Beşiktaş camiasının çok sevdiği bir insan. Centilmence bir yarış oluyor. Camiamız, üyelerimiz büyük bir centilmenlik içinde oylarını veriyor.''
Bülent Arınç, ''Başkan adaylarının oy pusulasının renkleri sarı ve mavi. Siz kime oy verdiniz?'' sorusunu ise 'Ben siyah-beyaz renklere oy verdim'' dedi.
Bu arada Hikmet Çetin, Rahmi Koç gibi Beşiktaş Kulübü'nün önde gelen isimleri de salona gelerek oylarını kullandı.
Öte yandan, salon içindeki sıcak hava üyeleri çok etkiledi. Rahatsızlanan üyelerin olduğu görülürken, sandık başlarında da zaman zaman tartışmalar yaşandı.
KATILIM ARTIYOR
Beşiktaş Kulübü'nün Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'na saat 14.00 itibariyle katılımın 6240 olduğu açıklandı.
6849 OLDU
Saat 15.00 itibariyle katılım 6849 oldu.
AKSU'NUN İTİRAZI VAR
Saat 10.00'da başlaması gereken oy verme işleminin 11.15'te başlamasına Murat Aksu'dan itiraz geldi. Gecikmeli sürenin oy verme bitim saatinin sonuna eklenmesini talep eden Aksu, bu yönde divan başkanlığına bir önerge verdi.
DEMİRÖREN KABUL ETMEDİ
Divan Başkanı Uluç Gürkan, Murat Aksu'nun bu talebini diğer başkan adayı Demirören'e sordu. Yıldırım Demirören bu önergeyi kabul etmedi. Bu nedenle seçim saat 17.00'de sona erecek.
7249 OLDU
Saat 16:00 itibariyle kongreye katılım 7249 olarak açıklandı.
BABALARDAN DESTEK
Beşiktaş Kulübü'nde olağan seçimli genel kurul toplantısında oy verme işlemi sürerken, birbirlerine rakip olan Murat Aksu ile Yıldırım Demirören'e babaları da destek verdi.
BJK Cola Turka Arena'da gerçekleştirilen kongrede, Murat Aksu'nun babası Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu ile Yıldırım Demirören'in babası Erdoğan Demirören de salona gelerek oylarını kullandılar. Abdülkadir Aksu, oyunu 5 numaralı sandıkta kullanırken, Erdoğan Demirören ise 1 numaralı sandıkta oyunu verdi.
Oy verme işlemi öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Abdülkadir Aksu, ''Beşiktaş camiamıza bu seçim hayırlı uğurlu olsun'' dedi.
Havayı iyi gördüğünü kaydeden Aksu, oğlu Murat Aksu ile görüşme şansı bulup bulmadığı sorusuna, ''Sadece girerken elini sıktım. O elimi öptü. Ben de onu yanaklarından öptüm. Allah herkesin evladını bağışlasın. Benim oğlum da kendi mesleği bakımından iyi yetişmiş biri. Hem de kulüp yöneticiliği konusunda geçmişte bu işlerle ilgilenmiş bir genç'' diye yanıtladı.
Beşiktaş Kulübü'nün en çok üyesi olan kulüplerden biri olduğunu kaydeden Abdülkadir Aksu, başkan adayları konusunda ise ''Biri evladım, biri yeğenim. Yıldırım Demirören yıllardır bana 'Amca' der'' dedi.
Aksu, seçime siyaset karıştığı yönündeki eleştiriler üzerine ise ''Hiç ilgisi yok. Siyaset ayrı bir kulvar, spor ayrı bir kulvar. Biz hiçbir zaman sporla siyasetin bulaşmasından yana değiliz'' diye konuştu.
DEMİRÖREN: ''İKİ EVLADIM YARIŞIYOR''
Murat Aksu'nun rakibi Yıldırım Demirören'in babası Erdoğan Demirören ise iki evladının yarıştığını söyledi.
Demirören, Beşiktaş'ın birlik ve beraberlikle ayakta durmaya ihtiyacı olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:
''İnşallah bundan sonra olur. Kim kazanırsa hayırlı olsun. Beşiktaş camiasına düşen görev bundan sonra kim kazanırsa kazansın onun arkasında birlik ve beraberlikle durmasıdır. Beşiktaş'ın büyük idealleri var. Stat gibi, Avrupa gibi idealleri var. Bunu gerçekleştirmek için devamlı bir yönetime ve profesyonelleşmeye ihtiyaç vardır. Ki o da olacak. Aile olarak bize düşen her zaman Beşiktaş'ın yanında olmaktır.''
Bu arada, saat 16.00 itibariyle oy kullanmak için kaydını yaptıran üye sayısının 7 bin 249 olduğu açıklandı.
Öte yandan kulübün eski başkanlarından Serdar Bilgili de oyunu 4 numaralı sandıkta kullandı.
Kaynak: htspor
Baki Yalçın
31-01-2010, 15:44
aynen öyle ismail
Ismail Hakki Demirel
31-01-2010, 15:47
Oylama 1 saat geç başlamış ve Murat Aksu 1 saat geç bitmesini önermiş, Divan Kurulu Demirören'e sormuş o da olmaz demiş Olmamış...
Koyayım böyle demokrasiye.O kadar masraf yapıp ne diye zarara sokarsınız klübü, Sonucu belli olan bir seçim için
Eray Hökelek
31-01-2010, 15:53
Kongre oyunları!!!!
Onlar değildi. Bu pankartı yaptıranlar o gün saldıranlar değil saldırılanlardır. Pankart da kongre öncesi değil aylar önceden hazırlanmıştır. Hafızanıza iyi bakın derken kimsenin günahını almazsanız sevinirim. Bizi bilen bilir.
Cagdas Murat Aktas
31-01-2010, 16:01
aynen oyle ne demokrasiden nede besiktasliliktan eser var bu aralar...
Murat Aru
31-01-2010, 16:13
Onlar değildi. Bu pankartı yaptıranlar o gün saldıranlar değil saldırılanlardır. Pankart da kongre öncesi değil aylar önceden hazırlanmıştır. Hafızanıza iyi bakın derken kimsenin günahını almazsanız sevinirim. Bizi bilen bilir.
Eray ben hafızamın sahibiyim,
O gün oraya o pankart asıldı çünkü cümle alem biliyorduki ogün protesto yapılacaktı.
Ve protestoda yapıldı!
O pankart kapalıda duruyordu. Sonrası malumunuz. Olaylar yaşandı.
Şİmdi eşitleyelim konuyu.
Pankart tribüne asılır, vefasızlık yapmayın denir! Sonra "Vefasızlık Yapılır" o vefazsılığı bastırmak içinde önceden bilet dağıtılarak tribüne sokulan "paramiliter" gurup taraftara saldırır.
Şimdi kimin kim olduğunu iyi hatırladım mı?
Şimdi kimin kimle bağı olduğu anlaşılıyor mu?
Eray Hökelek
31-01-2010, 17:02
Eray ben hafızamın sahibiyim,
O gün oraya o pankart asıldı çünkü cümle alem biliyorduki ogün protesto yapılacaktı.
Ve protestoda yapıldı!
O pankart kapalıda duruyordu. Sonrası malumunuz. Olaylar yaşandı.
Şİmdi eşitleyelim konuyu.
Pankart tribüne asılır, vefasızlık yapmayın denir! Sonra "Vefasızlık Yapılır" o vefazsılığı bastırmak içinde önceden bilet dağıtılarak tribüne sokulan "paramiliter" gurup taraftara saldırır.
Şimdi kimin kim olduğunu iyi hatırladım mı?
Şimdi kimin kimle bağı olduğu anlaşılıyor mu?
Murat Bey sanırım ortada bir yanlış anlaşılma var. Size daha açıklayıcı bir mesaj attım.
Murat Aru
31-01-2010, 17:17
Eray, sanırım şunu demek istiyor.
"Evet o günkü pankart şahsımıza aittir. o gün protesto yapılacaktı bizde o protestoya karşı kapalının göbegine 'vefasızlık yapmayın' diyerek pankart açıp protestoya katılmadığımızı Yıldırım Demiröreni desteklediğimizi açıkladık." Sonuçta arkadaşların böyle bir haklarıda var tabiki ben bunda bir sorun görmüyorum.
Ama birileri bu pankart kadar masum değildi tiribünde protestolara katılanlara saldırdılar. Erayda bizim onlarla bir alakamız yok diyor.
Bende tamam saldıranlarla bir alakanız yoktu ama her ikiside aynı amaca hizmet ediyor olarak dışarıdan algılandı diyorum.
Vefasızlık yapılan Beşiktaştır, önemli olanda Beşiktaştır.
Yıldırım Demirörenler Murat Aksular bugün varlar yarın olmayacaklar, ama onlar yarın olmadıklarında Beşiktaşımız aynı Beşiktaş olarak kalabilecek mi? Kupalar mı bizim derdimız?
Sonuçta uzatmayalım. Kongrede asılan pankart anlamlı pankarttır.
Ben panakartın altında ki imzaya takıldım ve Denizli maçını hatırladım. Vefasızlık yapmayın dendi ama bugünde "Anlı öpülecek futbolcu, eli öpülecek başkan istiyoruz" denmiş. Ben sadece Beşiktaşı geri istiyorum. Bunun yoluda eli öpüleceklerden geçmediğini Taraftarın öz be öz kendi iktidarının yolları açıldığında hayat bulacağına inanıyorum.
Umarım kendimi ifade edebilmişimdir?
Murat Aru
31-01-2010, 17:28
Yanlış anlaşılma olmasın diye yazıyorum, Vefasızlık yapma iki kupayı unutma pankartı "büyük beşiktaş taraftarı" na mı ait, değilse boşuna evham yapmış olurum.
Murat Aru
31-01-2010, 17:35
Ulan heyacan yarattık iki dakikada.
bu iki pankartı yapanların arasında bir bağ yok muş.
Oyüzden yukarıda yazılanlar kendi içinde paranoyaklığı yitirmiştir :)
Rahatsızlıktan dolayı özür dilerim.
http://1.bp.blogspot.com/_w927ROGQAtE/Sse_r3Ksj3I/AAAAAAAAAYw/Dwuddgm2j9s/s400/0000030993.jpg
Ismail Hakki Demirel
31-01-2010, 17:38
Murat Abi ,
Kendin Yazıp Kendin Cevapladın, Kendin Sonuçlandırdın :)
İyimisin ?
Eray Hökelek
31-01-2010, 17:39
Murat Bey size de açıklamaya çalıştığım gibi bu pankartı hazırlayanlarla denizli maçındaki pankartı hazırlayanlar arasında hiçbir ilişki yoktur.
Dahası bu pankart aslında denizli maçından bile önce hazırlanmış ancak ne inönü'ye ne de deplasman tribününe hiçbir şekilde sokulamamıştır. İki pankartın da altında "büyük beşiktaş taraftarı" yazması bizim açımızdan şanssız bir tesadüften ibarettir. Ben mesela imza olarak "münferit beşiktaşlılar" yazalım istemiştim ama çoğunluğun kararıyla bu şekilde yazdık. ve tekrar söylüyorum, iki pankartın da imzanının aynı olması sadece bir tesadüftür.
Murat Kogu
31-01-2010, 17:57
Som Dakika :
ŞU AN İTİBARİ İLE 622 579 Y.DEMİRÖREN ÖNDE GÖTÜRÜYOR
Baki Yalçın
31-01-2010, 17:59
Som Dakika :
ŞU AN İTİBARİ İLE 622 579 Y.DEMİRÖREN ÖNDE GÖTÜRÜYOR
nerden takip ediyosun?
Murat Kogu
31-01-2010, 18:01
Facebookta bir grup yayınlıyor linki vermem doğru olur mu bilmem onlar yazdıkça bende yazarım :)
Murat Kogu
31-01-2010, 18:03
679 A 623 Le Demıroren Onde
Ufuk Biyik
31-01-2010, 18:08
679 A 623 Le Demıroren Onde
Yd götürür bu işi murat
Murat Kogu
31-01-2010, 18:09
napolyon ne demiş abi:Para Para Para.....
Hakan Kirezci
31-01-2010, 18:11
Kaybedeni biliyor musunuz?
Ufuk Biyik
31-01-2010, 18:14
O çoktan belli hakan abi.
Ismail Hakki Demirel
31-01-2010, 18:16
Kaybedeni biliyor musunuz?
Ne Yazık ki Beşiktaş'ım...
Murat Kogu
31-01-2010, 18:17
780 615 Y.DEMİRÖREN ÖNDE GÖTÜRÜYOR Aksu atağı bitti demirören farkı açıyor
Murat Kogu
31-01-2010, 18:41
SON DURUM... Beşiktaş Kongresi'nde ilk 2 sandık sonucu - Demirören: 481 Aksu: 282
Yeni Kaynak:http://www.ntvmsnbc.com/
Mert Çakır
31-01-2010, 18:44
480 e 260 demirören 2 sandık sayıldı.
Vedat Benakay
31-01-2010, 18:45
kotunun ıyısı Murat Aksu!!!!!bu denklemı cozemedım. atılan bır cok ımzada alınan bır cok kararda yanı basındaydı Yıldırım baskanın...o zaman bu denkleme gore eger bırı baskan olacaksa o zaman denklem dıyor demıroren..
Ismail Hakki Demirel
31-01-2010, 19:49
Optik Başkan'ın Bir sözü vardı !!!
Bugün Beşiktaş'tan Menfaat Bekleyen Yarın Anasından .. Beklesin
Fırat Gürgan
31-01-2010, 19:55
Yazacak çok şeyde var da kongre sonucu bir belli olsun.
Onur Kurt
31-01-2010, 20:05
ikiside aynı .
Hakan Kirezci
31-01-2010, 20:05
Yav birşeyi gerçekten merak ettiğim için soracağım.
Diyelim ki Murat Aksu Başkan oldu; Bu durumda, Yıldırım Demirören'den kurtulmaya sevinmenin ötesinde ne tür beklentiler ve umutlar taşıyorsunuz kendisinin yönetiminden?
Hani benim gözümden kaçan, bilmediğim birşey mi oldu diye kendimi harabettim kaç gündür.
Hasan Can
31-01-2010, 20:13
Hakan abi Murat Aksu'nun seçilmesi büyük bir risk ama Demiröremde büyük bir tehlike değilmi? önce bu tehlikeden kurtulmak gerekmezmi.
Hakan Kirezci
31-01-2010, 20:16
Yav bildiğin tehlike bilmediğinden daha güvenlidir.
Ayrıca Murat Aksu'nun ne denli büyük bir tehlike olduğu hususunda Yıldırım Demirören'e tur bindireceğinden eminim kendi adıma.
Hasan Can
31-01-2010, 20:27
Benim kendisi hakkında bi bilgim yok babası dışında, doğrudur.Aldığı davalar konusunda bişeyler yazılıyordu ama sanal ortam insan güvenemiyor.Özer Özçetin abinin M.Aksu'yla görüştük taraftar projemize sıcak baktı seçilmesi halinde proje hayata geçirilecek demişti, sırf bu projenin hatrına bile oy verilebilirdi.
Metin Yalçınkaya
31-01-2010, 20:31
Bildiğimiz tehlike bilemdiğimizden nasıl güvenilir olabilir ki Hakan abi.Sonuçta ne ile karşılaşacağımızı hepimiz çok çok iyi biliyoruz.Ve bunu bile bile nasıl müsade edebiliyoruz bunu anlayamıyorum.Bazen çok mu ön yargılı yaklaşıyoruz yoksa?
Hakan Kirezci
31-01-2010, 20:35
Şu anda oy ver diye sokuyorlar seni sandık kulübesine. İki seçenek var; AKP ve MHP... Ver bakalım oyunu.
Bu dediğimin bizim başkanlık seçimiyle ilgisi yok elbette sadece içine düştüğümüz tereddütü açıklamak bazında bir örnek.
Hakan Kirezci
31-01-2010, 20:38
Soruna cevap vermeyi atlamışım. Yeni birinin marjı vardır. Beklersin bir süre ki sonucu göresin. Eğer bir beklenti varsa bu makul ama yoksa o zaman zaten diri durumda olan muhalefeti söndürmenin de bir anlamı yok. Şi,mdi Demirören seçildi madem o zaman biliyor kendini nelerin beklediğini, taraftar da biliyor. Bu mücadeleye iki taraf da hazır. Kim kulübün gerçek sahibi gösterme fırsatı Beşiktaş taraftarının elinde ve bilincinde duruyor. Bu silahları toprağa gömmenin gereği yok onu diyorum.
Özgür Dünya
31-01-2010, 21:36
İKİ ADAY VARDI
aşağı tükürsen sakal
yukarı tükürsen bıyık
aslında yok birbirlerinden farkı
dayattılar iki kişiyi bize seç birini dediler fazla soru sorma dediler.
bizde forumlarda ikisi etrafında döndük durduk.kimse bizi hesaba katmadı.
sermaye resmen egemen oldu.
Ali Savasan
31-01-2010, 22:59
senelerce bir delikanlı çıkmadı
şu koskoca camiada....
bu marşı söylemeye başladığımızda (geçen sezon antep belediye maçı ilk tepki) muhalefet deyince belki bişey çıkar sanmıştım ama çıkmadı... Bu iki aday içinden demirören'in seçilmesini istemesemde murat aksunun seçilmemesi daha iyi oldu diyeceğim kendi adıma. görüşüme katılınır katılınmaz bilmem ama(ki katılmayan sayısı çok yüksek olacak) şuan tek kötü oldu diyebileceğim şey keşke demirören listesinde hüsnü güreli olsaydı da iyi oldu diyebilseydim...
Fırat Gürgan
31-01-2010, 23:06
Bu seçimden böyle bir sonuç çıkacağı az çok biliniyordu Çarpık ve yanlış bir sistemin doğru sonuçlar doğurmayacağı aşikardır. Zaten şu an ki tabloda da görüldüğü üzere ikinci aday sırf başka bir aday girmesin diye çıkartılmış. Benim söyleyeceklerim daha farklı. Yaşça benden büyük olan ağabeylerime zaten bir şey diyemem ama en azından benden küçük olan kardeşlerime görev bilerek bir tavsiyede bulunuyorum;
Mümkünse bundan sonra futbol maçlarından uzak durun. Giderseniz de açık tribüne gidin izleyin. Çünkü bu tribünde son barikat diye adlandırdığımız olay yerle bir olmuştur uzun zaman önce. Bu tribüne birileri kendi çıkarlarını alet etmiştir. Bu tribünde birileri profesyonel provakatörlük yapıp insanların tepkisini yönlendirmeyi meslek edinmiştir. Bu tribünde birileri şiddet ortamını körüklemiştir. Daha yazacak çok şey var da bunları bilmeniz yeterli. Beşiktaşlılık duygularınızı birilerinin kullanmasına izin vermeyin. Mümkün olduğu kadar Beşiktaşın öz değerlerini taşıyan amatör branşlara ağırlık verin. Beşiktaşımızın kurtuluşu ancak kendi değerleri ve gerçek taraftarı üzerinden olacaktır. İleride bu gerçek taraftar Son Barikatı yıkılmamak üzerek tekrar kuracaktır.
Endüstriyel futbol sistemi şu an Beşiktaşımızı esir almış durumda ama bunu ilerleyen zamanda söküp atacak tek güç yine biziz. Mücadeleye devam . Onun için Halkın Takımı dergisinin kapağında dediği gibi; SÖZ, YETKİ, KARAR TARAFTARA.
Can Yılgür
01-02-2010, 00:08
SÖZ YETKİ KARAR TARAFTARA!!!
belki rüyalarda..
hadi şerefe...
Oral Buğra Karapınar
01-02-2010, 00:29
Siyaset karıştırıldı diye demeç verdi fakat asıl karıştıran kendisiydi...bunu çok iyi kullandı.
Para karşılığı oy verildi, kişisel irade satıldı.
Bende iktidar partisini en sert şekilde eleştiren insanlardanım; fakat mâlum sitelerdeki mesajları okuyorumda, bu iş genel seçime dönmüş durumda. Varsayımlarla bu kulübün geleceğini sattılar, mahvettiler... Yazıklar olsun!
Bu kadar ikiyüzlülük, satılmışlık, basiretsizlik ve beceriksizlikleri o şanlı formaya bir gres yağı gibi bulaştırdılar, bütün sevgimizi körleştirdiler, hayallerimizden urgan yaptılar bizlere, taraftarın görüşünün bu kadar değersiz olduğu bir kulübe 1 lira paramı, 1 damla gözyaşımı, 1 dakika zamanımı harcamam, gözümü kapayıp kendimi kullandıramam artık benim kişiliğime ters düşer. Onlar varsa ben yokum... Ne zaman ki çocukluğumda gördüğüm o gururlu forma tekrar parlar gözüme tüm benliğimle destek vermeye devam ederim. Bu sonuçtan itibaren ben Beşiktaşın destekcisi değil isyancısıyım, anarşistiyim...
Bunların ne savunulacak ne de tartışılacak tarafı kalmamıştır artık!
Seneler sonra görüşmek ümidi ile, Elveda Sevgilim. Senin yüzüne jilet attılar güzelim, senin o güzel siyah-beyaz elbisenin beyazını kirlettiler senin, sana vakit ve duygularımı ayıramayacağım bir süre , kusura bakma... Elveda.
Dipnot: Forza yangın yeri, gönüllerimiz zincirlendi topik kilitleriyle. Burda takılmak daha özgürce duygu vericek galiba bana.
Murat yenilmez
01-02-2010, 01:02
siyaset kelimesi ile istediğini elde etti demirören..
murat aksu , istese yani iddia ettikleri gibi siyasi gücü kullansa , cebine stat onayının gaarantisini alarak ,üyeleri evlerinden arabalarla aldırarak,hediyeye boğarak,akp nin tüm desteği ile finansal açıdan diyelim aynı fenere peşkeş çekilen Ataşehir arazisi gibi arazi projeleri yaparak seçmenin karşısına çıkamazmıydı ??
çıkabilirdi..
zannettiki,beşiktaş kongresi,tribünlerin yansıması
değil...
zaten bir sürü fenerli gsaraylı üye var,sheratonda koktyelde mayışanlar var,sırf aksu akp li babası var diye oy vermeyenler var ve bunun ötesinde 20 gün önce söylediklerini inkar edip demirörene destek veren abilerimiz var..
yazıklar olsun
bir kuruş bundan sonra bu klübe para vermem.maçlarada bilet alırım...başkan olarak tanımıyorum kardeşim ben bu adamı..gidene dek , elimden gelen her protestoyu yapacağım,ama 3 sene kalamaz,bu kafa ile bu klübü dahada kaosa sokacaktır,hele yanına aldıkları her telden adamlar,3 gün sonra çoğu ile kavgalı olacak ve istifalar geleceektir.çiftlik gibi ne kadar bu klübü yönetir veya klüp ne kadar klüp olarak kalır onu beşiktaşın büyük taraftarı belirleyecek.
tribünler ve ülkedeki gerçek beşiktaşlının tavrı belirleyecek..
Ismail Hakki Demirel
01-02-2010, 07:05
!!!!!!! (http://www.haber1903.com/Haber-9485-akatlarda-demiroren-yetmez-seslerivideo)
Ufuk Biyik
01-02-2010, 08:42
Benim tek üzüntüm böyle kirli satılık bir kongrenin Beşiktaş tarihinde yer almasıdır.
Demirören gidecek elbette şimdi koyunların rengini daha iyi secme zamanı akı karayı anlama zamanı. Cuma günü neyin ne olduğunu anlarız.
Kutay Tarakçı
01-02-2010, 12:24
Benim tek üzüntüm böyle kirli satılık bir kongrenin Beşiktaş tarihinde yer almasıdır.
demirören ve ekibindeki herkes Beşiktaş'a yakışır bir kongre oldu diyor..
http://img199.imageshack.us/img199/5773/mrslll.gif
Ufuk Biyik
01-02-2010, 12:26
demirören ve ekibindeki herkes Beşiktaş'a yakışır bir kongre oldu diyor..
http://img199.imageshack.us/img199/5773/mrslll.gif
Onlar için öyle olmuştur elbette.
Demir Han
01-02-2010, 12:55
Gerçekten taraftarın birşeyler yapabileceğine inancınız var mı ?
Hakan Bey özellikle size soruyorum.Söylemlerinize can-ı gönülden katılıyorum ama sizce ışık var mı ? Oyunun kuralı bu ise bir adam 4500 oy ile başkan oluyor ise bunun şimdiki bedeli 2000 TL* 4500 = 9 000 000 TL. Demek ki taraftar olarak bu kadar para ile kurula seçmen olursak kendi adayımızı bile getiririz.Bununla yola çıksak en azından rasyonel ulaşılması gereken bir hedef belirlenir ama sizin yazdıklarının her ne kadar güzel de olsa yazılarda kalplerde kalıyor :(
Murat Yıldırım
02-02-2010, 02:02
Taraftarın iktidarı olmaz. İktidara talip olan, taraftar olmaz…Beşiktaş taraftarının iktidar ile işi olmaz. Bizi taraftar olarak var eden olgu muhalif kimliğimizdir. İktidar ile muhalefet bir arada olmaz.
Halkın takımı karar vermeli…
Biz:
Taraftarmıyız.
İktidar talibimiyiz
Baran Konak
02-02-2010, 03:04
Taraftarın iktidarı olmaz. İktidara talip olan, taraftar olmaz…Beşiktaş taraftarının iktidar ile işi olmaz. Bizi taraftar olarak var eden olgu muhalif kimliğimizdir. İktidar ile muhalefet bir arada olmaz.
Halkın takımı karar vermeli…
Biz:
Taraftarmıyız.
İktidar talibimiyiz
Biz taraftarız,muhalifiz ve iktidar taraftarındır.
Demir Han
02-02-2010, 11:07
Baran ne dedin üstadım sen anlamadım. :)
Mustafa Şengezer
02-02-2010, 13:12
dün bir baktım maaşallah bütün akp akatlardaydı...
Hakan Kirezci
02-02-2010, 13:55
Şimdi taraftar ile seyirci kavramını ayrı kablara koymak gerekiyor önce.
Hatta taraftar derken de taraftarın "yandaş" demek olan anlamı yerine "malik" gibi bir anlamı da taşımasına dikkat etmek daha doğru olacak. Çünkü kişisel olarak Beşiktaş taraftarı ile Beşiktaşlı olmayı birbirinden ayırmaya eğilimliyim.
Seyirci olanın ve bir üstü olan, standart anlamıyla taraftarın iktidar kaygısı taşımasının bir anlamı yok ama kulüplerin varlık demesek bile varlığını sürdürebilme sebeplerinin olmazsa olmaz koşulu onu içselleştirmiş bir taraftar kitlesinin olması gerekiyor.
Eğer ki sahibi olduğunuzu düşündüğünüz olgunun üzerinde söz hakkınız pratik olarak yoksa, bu da yetmezmiş gibi bu hakkınızın hiçbir zaman olmadığı yüzünüze karşı küstahça söylenmeye başlamışsa ya duruma seyirci olur kabullenir ya da sahip çıkarsınız.
Pratikte olmasa dahi hiç değilse nezaketen oligarşik diktanın bu ülke için temel söylemi "egemenlik kayıtsız şartsız miletindir" sloganıdır. Sınıfsal çelişkinin muhalif kanadının tarihi mücadelesi, muhalefet etmek değil iktidar mücadelesidir. O halde, kendi özelimizde Beşiktaşın sahibi halktır diyorsak iktidarın da halkta olmasından daha doğal bir düşüncemiz olmamalı; St Pauli örneğinde görüleceği gibi. Endüstriyel anlamda pek büyük bir ekonomik değer taşımaması (enazından Beşiktaşımız kadar) bu yolda onlara belli bir avantaj sağlamış olabilir elbette. Bu da bizim zorluğumuz ama Beşiktaş büyük taştır demişti Vedat Kaptan. Onu kaldırmak da bir o kadar güç olacaktır.
Peki bu nasıl olacak, Beşiktaş taraftarı kulübünün üzerinde nasıl sözsahibi olacak. Durum ümitsiz diye Beşiktaş taraftarı bu sevdadan vaz mı geçmeli.
Eğer halkların kendi iktidar mücadelelerinden vazgeçmelerinin haklı gerekçelerini bulup sunabiliyorsanız mesele yok, Beşiktaş taraftarının da kulübü üzerindeki hak iddialarınından vazgeçmesine gerekçe olarak kullanabileceğiniz gerekçeleriniz var demektir. Bu yüzden bu işin nasıl olması gerektiği sorununa kafa yormaktan önce bunun olması gerekip gerekmediği tartışmasının gelişip sonra da kapanması lazım; lazım ki saflar netleşsin, seyirci-taraftar netleşsin ve barikatın arkasında kimse var mı yok mu bilinsin.
Bunun dışındaki tartışmalar inanmayan unsurları içinde barındıran kitlenin mutlak zaafiyetiyle başarısız çene suyu çorba kaynatmaktan öteye geçmez.
Önce bilelim ortada Beşiktaşın sahibi olduğunu içselleştirmiş bir taraftar kitlesi var mı yok mu. Varsa, zaten mücadele biçimleri için felsefi bir rehber mevcut,
Yoksa eğer, biz kendi Beşiktaş'ımızın peşinden gider aramızda topumuzu çevirmeye devam ederiz.
Murat Yıldırım
02-02-2010, 20:05
Önce şuna bir açıklık getirelim… Kim daha iyi Beşiktaşlı kim gerçek taraftar terazisine ağırlık koymak kimsenin haddi değildir. İktidar mücadelesini “hayırlı” bulmayanlar, gerekçelerini aktarırken ve/veya iktidar hedefi dışında Beşiktaş’ı yaşarken çene suyu çorba kaynatan zararlı unsurlar değildirler. Onların, taraftarın iktidar talebini doğru bulmuyor olmaları da, kerametinin kaynağı meçhul referanslarla taraftar olmaktan çıkıp seyirci olmalarına yol açmaz.
Unutmayalım, bu sohbetler Beşiktaşlı dostlar sofrasında yapılıyor…
Beşiktaş taraftarının temel kimlik tanımı “muhalif” karakteri üzerinden yapılmaktadır. Halkın takımı olmasının siyasi karşılığı hiçbir zaman iktidarda olmamış olmasıdır. Bu sebepledir ki aynı konumdaki benzerlerinden farklı bir yere sahiptir ve son 25-30 senedeki gelişme süreci de bu konumundan bağımsız olmamıştır. Yani söylemek istediğim karakter özellikleri tesadüflerin eseri değildir, hiç iktidar olmamış ama bugünlere gelebilmiştir.
Beşiktaş taraftarı, gerek kendi takımı/yönetimi ve gerekse futbol camiası üzerinde etkilidir. Söz hakkı vardır ve bunu doğru kullandığı zaman da son derece etkili olmuştur. Söz hakkını kullanacağı pek çok platform vardır. En etkilisi elbette tribündür. Söz hakkı için iktidarı ele geçirmek gerekmez. İktidar tehlikelidir. İktidar ittifakları gerektirir, ittifaklar ilkelerin virüsleridir, zayıf düşürür çökertir. İktidar güç verir, güveni alır. Dostu düşman düşmanı dost yapar. İktidarın delikanlıyı bozma potansiyeli çok yüksektir.
İktidar mücadelesinin iki temel aracı vardır. Birincisi örgüt ikincisi program. Beşiktaş taraftarını bir örgüt altında ve bir program doğrultusunda örgütlemeye kalkmanın ne kadar doğru olduğunu da ayrıca düşünmek gerekir.
Beşiktaş’ın yönetiminde söz sahibi olmak hedefi başkadır Beşiktaş’ı yönetmek için yola çıkmak başka. Birincisinde özgürsündür kimseye eyvallahın olmaz. Doğru bulduğunu destekler yanlış bulduğuna karşı çıkarsın. Bugüne kadar Beşiktaş taraftarının yaptığı da bu olmuştur. Daha iyi örgütlenerek, daha akıllı olarak gücünü geliştirmesinin önünde hiçbir engel yoktur. Tribünden birisinin ya da birilerinin yönetimde yer almasına da bir itirazım olmaz o da farklı bir şeydir. Ama ikincisini sakıncalı görürüm onun için de itiraz ederim.
Hakan Kirezci
02-02-2010, 20:23
Söz hakkı için iktidarı ele geçirmek gerekmez. İktidar tehlikelidir. İktidar ittifakları gerektirir, ittifaklar ilkelerin virüsleridir, zayıf düşürür çökertir. İktidar güç verir, güveni alır. Dostu düşman düşmanı dost yapar. İktidarın delikanlıyı bozma potansiyeli çok yüksektir.
Benim cevabım Demir Han'ın sorusu üzerineydi Murat'cım, seninle bir polemik yaratmak amacım yok. Ama şu senin iktidar muhabbetinin ardındaki ima ve amacı bilmesem görünen şekliyle cevap vereceğim ama bu şekilde hem ayıp etmeyi sürdürüyor hem de kırıcılık dozunu gitgide artırıyorsun. Bu nedenle iktidar üzerine genel manada verilecek hiçbir cevabı vermeye gerek duyamıyorum doğrusu.
Bir ikincisi;
"İktidar mücadelesinin iki temel aracı vardır. Birincisi örgüt ikincisi program. Beşiktaş taraftarını bir örgüt altında ve bir program doğrultusunda örgütlemeye kalkmanın ne kadar doğru olduğunu da ayrıca düşünmek gerekir."
deyişin ile aynı mesjında;
"Daha iyi örgütlenerek, daha akıllı olarak gücünü geliştirmesinin önünde hiçbir engel yoktur."
deyişinin arasında bir çelişki mi var yoksa zekamın yetersizliği gibi bir durumla mı karşı karşıyayım.
Bu konudaki son sözüm;
Davulu ben taşıyorsam eğer tokmağı da ben isterim.
Özgür Dünya
03-02-2010, 19:02
Beşiktaş’ın yönetiminde söz sahibi olmak hedefi başkadır Beşiktaş’ı yönetmek için yola çıkmak başka. Birincisinde özgürsündür kimseye eyvallahın olmaz. Doğru bulduğunu destekler yanlış bulduğuna karşı çıkarsın. Bugüne kadar Beşiktaş taraftarının yaptığı da bu olmuştur. Daha iyi örgütlenerek, daha akıllı olarak gücünü geliştirmesinin önünde hiçbir engel yoktur.
aslında iyi örgütlenerek muhalif bir güç olarak herzaman iktidarların karşısında dursa
belki iktidarlar kendi aralarında sağlam örgütlü bir muhalefet karşısında herzaman en iyi ve doğruyu yapmak için birbirleriyle mücadele ederler.
Murat Yıldırım
03-02-2010, 21:59
Yahu Hakan, yaşlandıkça alınganlaşıp huysuzlaşıyormuyuz ne…
Doğrusunu istersen bana da senin yazın alaycı, küçümseyici kısaca kırıcı gelmişti. Yazımın 1. paragrafında buna dikkat çekmeye çalışmıştım. Şimdi yazından alıntılar yaparak bu algımın doğruluğunu kanıtlamaya kalkışmayacağım, çünkü sen öyle olmadığını söylüyorsun ve benim için de bu beyan yeterlidir. ( Bunu ilk fırsatta özel bir gündem ile tekrar masaya yatırırız)
Şimdi gelelim senin genel anlamda polemiğe girmeyeceğini belirttiğin iktidar meselesine.
İktidar meselesini hakkında bir kaç gün önce de kısa bir mesaj yazmıştım siteye belki okumuşsundur. Bu başlık da kongre üzerine olduğu ve yine aynı mesele gündeme geldiği için çok kısa görüşlerimi aktardım. Şimdi bu yazının iki altına uzunca bir açıklama yazısı yazmışsın. Bana göre içinde epeyi bir sataşma var ve bayağı da polemikçi bir üslup ile kaleme alınmış. Şimdi, sen benim bu konudaki görüşlerimi detaylıca bilen biri olarak iki tane birer satırlık mesajdan sonra uzun bir yazı yazmışsan benim bunu üzerime alınmam doğaldır. Bu şartlar altında nerden bileyim Demir kardeşimizin mesajına cevap vermiş olduğunu…İktidar tutkunluğu da, iktidar tutkunları da hoşuma gitmez bilirsin. Bu hırsı sevmem. Böyle hırs sahibi adamlar da bende bir tedirginlik, bir dikkat yaratır. İktidar olup kulübü yönetmek adına siyaset organizasyonlarına girmek yerine tribünden bağırıp çağırmak, isyan edip küfretmek veya kendinden geçene kadar coşup uçmak bana daha iyi bir taraftar profili olarak gelir.
Sevgili Hakan, zekan konusundaki ironini tuttum. Ne kadar zeki olduğunu (benim zaten malumumdur ) gösteriyor. Bu zeka, alıntıladığın iki tespitin, yazının ana fikri ekseninde yorumlanırsa birbiriyle çelişmediğini rahatlıkla kavrayabilir derim. Ama inceden polemik olayına girince bunu anlamazdan gelmek gerekmiş anlaşılan.
Bu konudaki son sözüm şu ; hiçbir sivil toplum kuruluşunun, hiçbir demokratik kitle örgütünün siyasi iktidar gibi bir hedefi yoktur ama örgütlülükleri ve doğru sesleriyle ile siyasi iktidarlara yön verirler. Benim için de taraftar yönetmez yön verir…
Not : Kırmak, ayıp etmek gibi bir kastımız yoktur, her türlü yanlış anlaşılmaya karşı peşinen: sürçilisan ettik ise affola .…
Murat Yıldırım
03-02-2010, 22:22
Bu yazıyı yazdıktan sonra "Bu kırgın bu zından" başlıklı bölümü okudum. Orada yazılanlar, İktidar arayışına niye muhalif olunması gerektiğini çok iyi ortaya koymuş.
vBulletin v3.6.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.