Orijinalini görmek için tıklayınız : Umut / Yılmaz Güney (1970)
Baran Konak
02-02-2010, 17:20
http://farm4.static.flickr.com/3360/3440335267_e5a66923f9.jpg
Umut, (1970, Güney Film), senaristliğini, yönetmenliğini, yapımcılığını ve başrol oyunculuğunu Yılmaz Güney'in yaptığı filmdir. Filmin diğer oyuncuları arasında Tunçel Kurtiz, Osman Alyanak ve Enver Dönmez sayılabilir.
Yılmaz Güney'in Umut adlı filmi, Türk sinemasında bir dönüm noktası olarak kabul edilir. Sonraki yıllarda, özellikle Yılmaz Güney tarafından peşpeşe çevrilecek siyasal filmlerin öncüsüdür. Kullanılan sinema tekniğiyle ve diliyle de hem Yılmaz Güney'in önceki filmlerinden ayrılır, hem de sonrasında başka yönetmenleri etkiler.
Hakan Gültekin
02-02-2010, 23:10
sinemanın cirkin kralı sen hiç bir zaman unutulmayacaksın
Mustafa Şengezer
05-02-2010, 16:27
kötü filmi yok ki kralın...
Hakan Kirezci
05-02-2010, 19:08
Sana öyle geliyor Mustafa.
Sol içerikli filmler çekene kadar öyle kötü, komik ötesi filmleri var ki Yılmaz Güney'in.
Mustafa Şengezer
06-02-2010, 12:40
Sana öyle geliyor Mustafa.
Sol içerikli filmler çekene kadar öyle kötü, komik ötesi filmleri var ki Yılmaz Güney'in.
onları biliyorum abi..şu gangester filmelerden bahsediyorsun sanırım...ama bizim forumda en fazla okunup yorum yapılan topiklerden biri olan recep ivedik saçmalığından çok daha güzel olduklarını söyleyebilirim...
Muhsin Ogretme
07-02-2010, 13:14
Ekonomi ogretmeni olan, ayni okulda calistigim arkadasim bir Ingiliz var. Sanirim 60'larinda. Bize konukluga geldiklerinde, Yilmaz Guney'in Yol filminin DVDsini gordu kitaplikta. Cok unlu bir film degil mi dedi. Ozellikle kendini emekci cephenin yaninda ve icinde hissedenler icin vazgecilmezdir ama herkes sevmez dedim. Filmin ununu duymus ama hic seyretmemis. Odunc aldi DVDyi. Izlemis sonrasinda. Ne kadar yalin ve etkileyici bir gercekciligi oldugundan bahsetti. Insanin hosuna gidiyor boyle seyler.
Mustafa'cim benim actigim Ivedik konusu en fazla okunan da degil, nereden cikardin o sonucu? Sosyolojik acidan yaklasmayi bilirsen o film ve izlenme oranlari cok seyler anlatir aslinda. Yoksa Ingilizce'nin iki kelimesinin yardimiyla: "film" degil "movie"dir aslinda. Yani eglenceliktir. Espri anlayisina uyarsa gulersin, eglenirsin. Ben cok egleniyorum mesela.
Mustafa Şengezer
10-02-2010, 16:46
film sanatıyla ilgilenen,film izlemeye bayılan ve elimden geldiğince izlemeye de devam edecek biri olarak...bir filmin sadece güldürmesi ya da ağlatması önemli değil benim için..o yüzden böyle küfürle espiri yapılmaya çalışılan bir filmden haz almamı beklemeyiniz lütfen.ha siz beyenirsiniz ayrı konu,saygı duyarım...mesela bilmem kaç milyon kişi izlemiş ivediki, gel gelelim 'sonbahar' ya da 'nokta' adlı müthiş filmleri bırakın izleyenleri bilenlerin sayısı ancak 100-150 bindir.sosyolojik olarak bir sonuç çıkıyor aslında ortaya hepimiz recep ivedikiz...
vBulletin v3.6.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.