Orijinalini görmek için tıklayınız : Nihat Kahveci'ye Küfür
Murat Ödemiş
08-02-2010, 13:08
"Kimse aileme küfür edemez"Nihat Kahveci, kendisine gösterilen tepkileri HABERTÜRK'e anlattı.08/02/10 12:03GAZETE HABERTURK / TELE RÖPORTAJ / Kartal YİĞİT
“Sahaya çıktık, ısınıyoruz. Nereden geldiğini bilmediğim bir grup taraftar bana, aileme, anama, babama ağza
alınmayacak küfürler etti. Isınmayı bırakıp ‘Utanmıyor musunuz’ demek istedim. Ama bu kez ortam gerilecek. Sustum. Ben ailemi sokakta bulmadım, onlara küfür ettirmem”
Tartışmasız Türk futbolunun Avrupa’da gurur duyduğu isimlerin başında gelen, her zaman Beşiktaş’ın çocuğu
olarak görülen, hem Milli Takım hem de İspanya’da yaptıkları unutulmayan Nihat Kahveci, yıllar sonra döndüğü yuvasında taraftarın kendisine yeteri kadar anlayış göstermemesinden dertli... Yaşadığı ağır sakatlığa rağmen sahalara dönen ve fizik olarak da yavaş yavaş kendine gelen milli oyuncu, Gençlerbirliği karşılaşmasında kenara alınırken kendisine gösterilen tepkileri HABERTÜRK’e anlattı. Telefonla sohbet ettiğimiz Nihat, aslında oyundan çıkarken değil, maç öncesinde kendisini çok yaralayan olaylarla karşılaştığını açıkladı.
‘Başlamadan koptum’
Dayanamayıp Nihat’ı iyice sıkıştırıyoruz ve o da içini dökmeye devam ediyor: Sahaya çıktık, ısınıyoruz. Daha yeni başlamışız. Nereden geldiğini bilmediğim bir grup taraftar bana, aileme, anama, babama ağza alınmayacak küfürler ediyor. Öyle küfürler ki bir ara ısınmayı bırakıp onlara dönüp “Utanmıyor musunuz” demek istedim. Baktım bu kez ortam gerilecek. Unutmaya çalıştım. Ama kafamın bir yerine o an yerleşti. Yani maçın başında koptum. Yazıktır, günahtır. Hepimizin çoluğu çocuğu var. Bana o küfür edenlerin de ailesi var. Kim kime küfür edebilir? Yapmasınlar artık. Beni sahadaki oyunumdan ötürü eleştirebilirler. Zaten yapıyorlar da. Bunlara alıştım. İnanın onlara lafım yok. Ama işin içine küfür girince durum değişiyor. Ben ailemi sokağın ortasında bulmadım. Onlara küfür ettirmem.
‘Sanki golü ben attım’
Nihat, kendisi gibi geldiği günden bu yana eleştirilen Rodrigo Tabata’nın durumunu da anlattı: Oyundan çıkarken maç berabereydi. Ancak Tabata iyi oynuyordu. İnanın o güzel golü atınca üzerimdeki stres gitti. Bana yapılanları unuttum. Tabata’ya sevindim. Sanki kendim gol atmış gibi oldum. Tabata büyük oyuncu. Ancak o da ilk çıktığı maçta sanki 8 milyon Euro’yu (bonservis ücreti) kendisi almış gibi tepki gördü. Ne yapsın? Bonservisi o kadar diye gelmesin mi? Sonuçta kulüpler arasında bir anlaşma oldu. Onu ilgilendirmez ki. İşte
bizim aceleci davranmamızın neticeleri bu tepkileri getiriyor.
‘Eleştirenler bir gün alkışlayacak’
Boş vaktini ailesiyle geçiren Nihat’ı üzgün, kırgın ancak buna rağmen sevdiği takım adına bir şeyler yapmaya çalışan bir ruh haliyle bulduk. Bin ah işittiğimiz Siyah-Beyazlı oyuncu, her zamanki gibi samimi konuşarak o anı unutamadığını söyledi. Merak edip kendisine “Nihat neydi o an?” dediğimizde ise kelimeler sanki boğazında düğümlendi, yaşananları kabul edemiyordu: Ağabey, ben Beşiktaş’ı o kadar içten seviyorum ki bunu anlatmaya kelimeler yetmez. Taraftar, takımı ve oyuncuyu protesto edebilir. Bu her yerde var. Ben de “Harika
oynuyorum” demiyorum ki zaten. Hâlaâ eksiklerim olduğunu kabul ediyorum. Yeni sakatlıktan çıktım. Elimden gelenin en iyisini ortaya koymaya çalışıyorum. Bir gün gelecek, bana tepki gösterenler alkışlayacaktır da. Ancak bu son maç öncesi bir şey oldu ki inanın ben o an bittim. Kanım dondu.
‘Bize inansınlar’
Telefonla yaptığımız röportajda takımın şu anki konumunu sorduğumuz Nihat, oldukça umutlu konuşarak taraftara mesaj yolladı: Sezona başladığımızda 6 maçta 6 puanımız vardı. Şimdi 2 karşılaşmada 6 puan topladık. Bu takıma köstek değil destek olunursa bu yıl da şampiyonluğun en güçlü adayı biziz. Artık kongre
bitti. Rüştü Ağabey de demiş. Başkan seçildi. Neden hâlâ çatlak sesler çıkıyor. Zorlu bir maçı aldık. Şimdi
daha da zorlu bir takımla, Gaziantep ile oynayacağız. Sonra Galatasaray ve Kayserispor. Bu mücadeleleri kazandığımız takdirde Beşiktaş bu ligde iş yapar. Yeter ki bize inansınlar. Bu nedenle artık kenetlenme zamanı.
Murat Ödemiş
08-02-2010, 13:17
yuhalarsın anlaşılır ...yuhhh diye yırtınarak vermek istediğin mesajı verebilirsin
küfür ederek deşarj olmaya çalışıyorsan ve bunu grup olarak yapıyorsan def ol git ..taraftarım yaparım diyorsan suç sende değil seni o trübünlerde barındıranda olur ...
yukarda ne diyor nihat ..yeterki bize inansınlar ...ticaretmi yapıyoruz hemen anında bişiye inanalım anlaşalım...
nihayetinde bir performans sorunu var ve nihat iyi topçu olduğunu dünya aleme ispatlamış..şimdi biz nihat'a sabır gösteremeyecekmiyiz ..hemen anında ne bekliyoruz .çokmu zaman geçti...hayır bence nihata sabır ve saygıyı göstermeliyiz
bütün topçularımıza bunu yapmalıyız ama ben beşiktaşlı topçularımız gol attığında çok daha mutlu oluyorum yani beşiktaşlıya daha çok sabır daha çok saygıı..
Murat Aru
08-02-2010, 13:26
Isınıca bir gurup taraftar Nihata Ana Avrat küfür etmiş olamaz!
Sanırım Nihat duygu sömürüsü bantınıgenişletmiş.
Vurgu doğru yere! Anlaşılır olmuş.
Taraftar ısınan birisine bu şekilde küfür etmemiştir ama maç esnasında kendisine hatrı sayılır tepkiler(!) göstermiştir.
Futbolcuya küfür etmek bana herzaman saçma gelmiştir ve tepkide göstermişimdir. Ama onu bu takıma layık görenede 2 lafım vardır elbet.
Ufuk Biyik
08-02-2010, 13:59
Isınıca bir gurup taraftar Nihata Ana Avrat küfür etmiş olamaz!
Sanırım Nihat duygu sömürüsü bantınıgenişletmiş.
Vurgu doğru yere! Anlaşılır olmuş.
Taraftar ısınan birisine bu şekilde küfür etmemiştir ama maç esnasında kendisine hatrı sayılır tepkiler(!) göstermiştir.
Futbolcuya küfür etmek bana herzaman saçma gelmiştir ve tepkide göstermişimdir. Ama onu bu takıma layık görenede 2 lafım vardır elbet.
Ben malesef çok şahit oldum ısınırken bir oyuncuya ana avrat sövüldüğüne nihatın doğru yada yalan söylediğini bilemiycem ama alkolü haddinden fazla alıp maça giren şahıslar bu olayı sıkça yapıyorlar.
Demir Han
08-02-2010, 14:19
Ne olursa olsun düzeyli protestoya evet ama terbiyesizlik ve küfüre hayır.
Etme ettirme.
Fırat Gürgan
08-02-2010, 15:23
Özellikle kapalı altın en ön tarafı ne yazık ki futbolculara sürekli küfür ediyor. Buna birçok kez şahit olmuşumdur. Hem de ne küfür ( karısı,kızı,doğmamış çocuğu dahil).Isınma sırasında da yapıldığına eminim. İşin daha kötü tarafı bu tip insanlar tribünümüzde çoğalmaya başladı. İşin daha da iğrenç tarafı var ki bu tip insanlar sövdükleri futbolcu gol attıktan sonra ''koçum benim'' nidalarıyla salya sümük yırtınıyor.
Murat Ödemiş
08-02-2010, 16:00
valla bu son maçı fırat gürgan la birlikte kapalı altta izledik ..özellikle tam arkamızda biri vardı tek başına bi grup sesi çıkarabiliyordu yanına bazen biri daha eklendimi bi topluluk sesi çıkarabiliyorlardı ..hatta maçtan sonra önümüzden geçerken ben adama abi sen çok yoruldun dedim ..oda ama hakkettik dedi..yani ben çok bağırrdım ve hakkettik gibi bişi çıktı ortaya ...hayır bende küfür ediyordum ama bunu sadece fırat duyuyordu :)
neyse küfür iyidir ama solo halinde oldumu ..bide neye nasıl küfür ediyorsun oda önemli ..futbolcumuza küfür etmeyelim..çok sıkıştınmı yuhhhh iyi bir uyarıcıdır bence
Ali Savasan
08-02-2010, 16:26
ben 1-2 kere tribüne erken girdiğimde ısınmadaki futbolcularla alkol sınırını aşmış bir çok taraftar arasındaki muhabbete şahit oldum. işin açıkcası küfür eden yoktu herkesin derdi eşofman istemekti...
ben nihat'a böyle bir davranış yapıldığına inanmıyorum bence haber yalan!
Fırat Gürgan
08-02-2010, 19:10
valla bu son maçı fırat gürgan la birlikte kapalı altta izledik ..özellikle tam arkamızda biri vardı tek başına bi grup sesi çıkarabiliyordu yanına bazen biri daha eklendimi bi topluluk sesi çıkarabiliyorlardı ..hatta maçtan sonra önümüzden geçerken ben adama abi sen çok yoruldun dedim ..oda ama hakkettik dedi..yani ben çok bağırrdım ve hakkettik gibi bişi çıktı ortaya ...hayır bende küfür ediyordum ama bunu sadece fırat duyuyordu :)
neyse küfür iyidir ama solo halinde oldumu ..bide neye nasıl küfür ediyorsun oda önemli ..futbolcumuza küfür etmeyelim..çok sıkıştınmı yuhhhh iyi bir uyarıcıdır bence
Abi sen bizim söylediklerimize küfür mü diyorsun? Arkamızdakilerin söylediklerinin yanında bizimkiler serzeniş kalır.:D Hayatımda bu kadar küfür dağarcığı zengin ve bağıran insanlar görmedim. Hele bir de önde iki amca vardı ki aman aman bir ara dedim sanırım başkanın akrabaları falan:) Golden sonra protesto yapılıyor diye 20 dakika söylendiler.!_yok_!
Baran Konak
08-02-2010, 23:36
Küfür kötü birşeydir tabiki de, Nihat'ın samimiyetine inanmıyorum ben nedense. Haberle ilgili değil, oynarken çok itici geliyor bana.
Hakan Kirezci
09-02-2010, 00:13
Dışarıya giden oyuncularla, bizde oynayıp sonra giden yabancıların ortak söylemlerinden biri maçları aşırı stres altında oynamak zorunda olduklarıdır. Mesela Tugay Kerimoğlu, aldı karısını kızını gitti Britanya'ya, huzur içinde topunu oynadı, parasını kazandı, azgörülür bir vedayla da bırakıp şimdi yine oralarda antrenörlüğünü yaparak yaşamını sürdürüyor. Gidebilecek oyuncuların gitmemeleri ve yabancıların gelmelerinin tek nedeni değerlerinin üzerinde kendilerine ödenmek zorunda kalınan paralardır, burası ayan beyan ortada.
Ha, bunun istisnaları yok mu? Sergen mesela. Neredeyse istediği takıma gidebilecek durumdayken dışarı çıkmayıp yurtta kalmasının tek sebebi kendi tercihidir. Çünkü taraftar, yönetici baskısını iplemeyen, fazla kontraya düşmeyen bir zekası ve becerisi vardı Sergen'in. İstediği gibi yaşadı ve de sürdürüyor; helal olsun valla. Dışarıda böyle yaşatmazlar adamı.
Nihat Sergen'den çok farklı bir karakter yapısında, ortanın biraz üstünde yetenekleri olan, güçlü, hırslı ama çok çabuk etkilenebilen bir oyuncu tipi. Toschak gibi çok güvendiği bir hamisi olmasaydı çok zor ikna olurdu gitmeye ki ona rağmen zaten zor ikna edildi. Beşiktaş'ta mutluydu. Seviliyordu. Türkiye'de dahi başka bir takıma gitmenin bedelini ödeyecek psikolojik yapıya sahip değildi. Zorla gönderildi ve hırs yaptı. Çalışkanlık sorunu olmadığından ve hırsı sayesinde çabucak İspanyolcayı da öğrenip bulduğu huzurlu ortamda futbolunu da geliştirerek önemli bir oyuncu oldu. Belki Fenerbahçe'ye gelseydi çok da başarılı olabilirdi bilinmez ama o içindeki kırgınlıkla Beşiktaş'a dönmeyi tercih etti. Bunu yaparken de sezdiğim motivasyonu, hani şu meşhur "Bir zamanlar kapınızdan kovduğunuz fakir ama gururlu bir genç vardı" esprisine çok örtüşür biçimde birşeydi sanıyorum.
Genelde bu tür geriye dönüşler başarısız olur; oldu da ama yine de ben onun bu psikolojik kaosu artık atlattığına ve gerçekten iyiniyetiyle,artık kendisini gönderenlere bir ders vermek duygusundan sıyrılıp, hem kariyeri hem de takımı için ciddi birşeyler yapma çabası içerisine girdiğini düşünüyorum. Bunu becerir beceremez onu bilemem ama altyapıdan beri izlediğim Nihat Kahveci yine iz bırakan bir oyuncu olacaktır umudunu taşımaktayım.
Futbolcuya küfreden taraftar tipini ise tartışmıyorum bile. Bu insanların ne sahada oynayan futbolcuyla, ne seyrettiği/tuttuğu takımın başarısıyla falan fazlaca ilgili olduklarına inanmıyorum. Onların bu ortamda kendilerini tamamen bizlerden farklı amaçlarla ifade edebilmek için varolduklarını ve de bizimle ilgisi olmadıklarını düşünmekteyim. Taraftar falan değiller diyorum ama bunu derken kızgınlıkla falan değil gerçekten taraftar olmak gibi bir kaygı taşımadıklarına inandığım için söylüyorum. Eleştiri değil sadece bir tesbit yani.
Oyuncu makinenin bir parçasıdır. Uyar iyi çalışır makine, uymaz değişir başkası takılır. Bazen pahalı bir parça kombinasyona uymaz da alakasız bir çıkma çok daha verimli olur. Doğru dürüst çalışmayan bir makinenin parçalarına küfür etmeyiz, ne yaparız? onu yapana, monte edene ve oldu diye bize satana küfür ederiz ki doğrusu da budur.
Hakan Gültekin
09-02-2010, 20:01
Hoş Ve şık Olmayan Bi Davranış.nihat Cok Kötü Oynasa Bile Bu Takımın Oyuncusudur Ve Beşiktaşlıdır.
Murat Yıldırım
10-02-2010, 12:49
Hatırlarsanız Nihat'ın trensferi iki aşamada gerçekleşmişti. İlkinde Nihat'la anlaşıldığı yazılıp çizildikten hemen sonra oyuncunun eşi istemediği için vazgeçtiği ve gelmeyeceği haberi çıktı. Sonra YD nin ısrarı üzerine ikinci safhada transfer gerçekleşti. Herkes de pek tabi bu ikinci aşamanın çok yüksek bir ücret teklifi sebebiyle gerçekleşteğini anladı.
Şimdi, bu süreçde bir anormallik yok. Adam neticede bir profesyonel ama Beşitaş çocuğuyum mavalı okunmaya kalkışınca, Beşiktaş taraftarı bu gelişmeleri hatırlıyor ve terso yapıyor. Sebep sanırım biraz da bu.
Ancaaak, sebep ne olursa olsun, Beşiktaş taraftarının hiç bir futbolcusuna herhangi bir zamanda küfür etmesini mazur görmek söz konusu olamaz.Aslında bu gibi adamları tecrit etmek lazım. Taraftar orgütlenmesi böyle mekanizmalar nasıl yaratılır asıl onun üzerinde durmalı.
Ali Savasan
10-02-2010, 15:05
Murat abi maçtan önceki küfüre inanmadığımı söyledim ama maç içinde bizi çıldırttığı her harekette bol bol kulakları çınlıyordur Nihat'ın
Sebep dediğin gibi açık 3,5milyon euro dan bahsediyoruz acaba Beşiktaş'ın başka hangi evladı bu paraya oynadı ? Nihat İspanya'da ne kazanıyordu ? Nihat bu kadar berbat futbol oynarken acaba İspanya'da orta halli bir klüpte bu kadar maça çıkabilirmiydi? Nihat'ın top koşturduğu süre içinde Nobre oynasa kafasına top çarpıp gol olma ihtimali daha yüksek değil mi?
Şimdi Nihat yakınıyor vay efendim şöyle böyle iyide bizde kanser olduk Nihat düzelcek diye herkes Nihat'a top çıkarıyor. Geldiğinden bu yana ilk defa kendini yere atmadı o da bir nevi gol pası oldu. Yırtıcı bir Nihat beklerken sadece yere atlayan bir Nihat görmek çok üzücü. Gittiği zamanları hatırlıyorum e İspanya'da nasıl oynadığını da gördük , zor bir sakatlıkta yaşamış olabilir, e tamam bu adam bu kadar kötüyse 1 - transfer yapılmaz . 2 - transferi yaptın madem adamın hazır olmasını beklersin. 3- bu kadar para da vermezsin.
Gelip gördüğümüz şu noktada Nihat takıma şimdiye kadar hiç bir şey sağlamadı Nihat çıktıktan sonra takımın daha derli toplu oynadığıda gözler önünde. Ha denirse ki Holosko Nobre daha mı iyi? Holosko'nUn son vuruşları hala bu takıma yakışmıyor, Nobre'deki düşüşede lafım yok , ama Nihat için Holosko'nun yada Nobre'NİN kenarda oturtulması yanlış diye düşünüyorum...
Nihat ya kendine çeki düzen versin yada gerçekten Beşiktaş'ın çocuğuysa ben bu parayı hak etmiyorum desin!
Fatih Alper Ozen
10-02-2010, 16:46
Murat abi maçtan önceki küfüre inanmadığımı söyledim ama maç içinde bizi çıldırttığı her harekette bol bol kulakları çınlıyordur Nihat'ın
Sebep dediğin gibi açık 3,5milyon euro dan bahsediyoruz acaba Beşiktaş'ın başka hangi evladı bu paraya oynadı ? Nihat İspanya'da ne kazanıyordu ? Nihat bu kadar berbat futbol oynarken acaba İspanya'da orta halli bir klüpte bu kadar maça çıkabilirmiydi? Nihat'ın top koşturduğu süre içinde Nobre oynasa kafasına top çarpıp gol olma ihtimali daha yüksek değil mi?
Şimdi Nihat yakınıyor vay efendim şöyle böyle iyide bizde kanser olduk Nihat düzelcek diye herkes Nihat'a top çıkarıyor. Geldiğinden bu yana ilk defa kendini yere atmadı o da bir nevi gol pası oldu. Yırtıcı bir Nihat beklerken sadece yere atlayan bir Nihat görmek çok üzücü. Gittiği zamanları hatırlıyorum e İspanya'da nasıl oynadığını da gördük , zor bir sakatlıkta yaşamış olabilir, e tamam bu adam bu kadar kötüyse 1 - transfer yapılmaz . 2 - transferi yaptın madem adamın hazır olmasını beklersin. 3- bu kadar para da vermezsin.
Gelip gördüğümüz şu noktada Nihat takıma şimdiye kadar hiç bir şey sağlamadı Nihat çıktıktan sonra takımın daha derli toplu oynadığıda gözler önünde. Ha denirse ki Holosko Nobre daha mı iyi? Holosko'nUn son vuruşları hala bu takıma yakışmıyor, Nobre'deki düşüşede lafım yok , ama Nihat için Holosko'nun yada Nobre'NİN kenarda oturtulması yanlış diye düşünüyorum...
Nihat ya kendine çeki düzen versin yada gerçekten Beşiktaş'ın çocuğuysa ben bu parayı hak etmiyorum desin!
Katılıyorum yazdıklarına.Bu forumda her zaman yazdım ve söyledim.Takımda açıkca görülen bir adaletsizlik var özellikle forma dağıtımı konusunda.Bu kadar formsuz oyuncular neden kadro dışı bırakılmaz anlamak mümkün değil.5 maç değil 10 maç değil bu kadar formsuz olmaya hakları ve lüksleri yok.1-2 maç kadroya alınmasa belki aklı başına gelcek.Neden bu method denenmiyor onun yerine düzelcek ümidiyle her maç 11 çıkıyor ve tüm toplar bu formsuz adamlara atılıyor?Tello-Nihat-Nobre en az 2 maç kadro dışı bırakılmalı.
Mustafa Şengezer
10-02-2010, 16:56
edilmiştir doğrudur...yapılmamıştır diyerek komik duruma düşmeyiniz lütfen...bu takımdan ne futbolcular aynı sebepten dolayı gitmiştir.....bari nihata yapmasaydılar be...
Mustafa Şengezer
10-02-2010, 16:57
nobre..
Ali Savasan
10-02-2010, 17:04
Mustafa bu haber neden sadece yönetim destekli haberturk'te çıktı?
Mustafa Şengezer
10-02-2010, 17:08
Mustafa bu haber neden sadece yönetim destekli haberturk'te çıktı?
valla ben habertürk kime yakın falan bakmıyorumda...aklıma birden; adem dursun-çağdaş atan-suleymanou youla-baki mercimek.....vs(şimdi herkes çok seviyorduk diyecek biliyorum) gibi oyuncular geldi...
Ali Savasan
10-02-2010, 17:12
maç içindeki olay başka maçtan önce ısınmadaki olay başka bakiye ısınırken küfür duymadım okumadım ilk kez okuyorum senden çağdaş'a küfür edildi tamam adem ve youla'dada herhangi bir olay bilmiyorum okumadım görmedim duymadım.
Ayrıca inancım ısınırken kimse Nihat'a sövmez dememin sebebi yani herkes acaba Nihat bu maç oynar mı diye maç başında Nihat'a aşırı destek veriliyor...
Mustafa Şengezer
10-02-2010, 17:15
ha birde yasin sülünü unutmadık...istanbulspor maçında adam ağlamamak için kendini zor tuttu be.....adem ve youlayı sor bilenler bilir...
Ali Savasan
10-02-2010, 19:24
Ha bide Mustafa saydığın adamlarla Nihat'ın yeri sence bir mi ? Bunu da bir değerlendir derim... Kimsenin avukatlığını yapacak değilim ama Nihat'a küfür edildiğine İ-NAN-MI-YO-RUM ha inanmadığım için komik mi düşüyorum komik görenler gülebilir bence sıkıntı yok!
Fırat Gürgan
10-02-2010, 23:36
Ali kardeşim; Ben aşağı yukarı her maç tribünde olan biri olarak sana şunu söyleyim; Her futbolcuya küfür oluyor ne yazık ki. Özellikle ısınma esnasında 4-5 kişinin aynı anda bağırarak küfür ettiğine denk gelmişliğimde vardır. Hele maç içerisinde sahaya yakın olan kapalı tribününün en önündekiler çok laf atıyor. Daha önce Deli İbo bu yüzden çok tartışmıştır tribünle.
Ne olursa olsun hiçbir futbolcunun küfürü hakettiğini düşünmüyorum. Hele ki Nihatın. Nihat hepimizi hayalkırıklığına uğratmış olabilir. Fakat Nihat karakter olarak herzaman efendi biridir. Saha içinde, saha dışında bugüne kadar ne Sergen gibi taraftara küfür edip, hareket çekmiş ne de Serdar Özkan gibi vurdumduymazlık yapmıştır. Şu an ki halinede en çok kendi üzülmektedir.
Murat Yıldırım
11-02-2010, 12:35
Tribünde kendini bilmez, Beşiktaşlılığı zaten hiç bilmez bir ton adam var arkadaşlar. Hele de bunların bir kaçı yanyana geldiyse ve maçtan önce de ikişer bira içtilerse kendilerini zeybek sanıp koyuveriyorlar.Nihat'ın dediği doğrudur ama doğrusunu isterseniz Nihat tecrübesinde bir topçu da bu densizliğin Beşiktaş tirübünün tavrı olamayacağını ayırt etmelidir. Yine de bu çapulcuların küfürlerinden şikayet edebilir, buna hakkı vardır ama buradan genel bir mağduriyet yaratıp bu mağduriyet siperinin arkasına saklanmaya kalkışması ya uyanıklığındandır ya da bir türlü düzelememesinin çaresizliğinden...
Mustafa Şengezer
11-02-2010, 15:19
Ha bide Mustafa saydığın adamlarla Nihat'ın yeri sence bir mi ? Bunu da bir değerlendir derim... Kimsenin avukatlığını yapacak değilim ama Nihat'a küfür edildiğine İ-NAN-MI-YO-RUM ha inanmadığım için komik mi düşüyorum komik görenler gülebilir bence sıkıntı yok!
allahtan yerleri aynı değil yani yerleri aynı olsa adamı inip bıçaklarlar dimi...
Erdoğan Sinci
14-02-2010, 14:12
Ben küfür edildiğine pek inanmıyorum,şayet bjk-gençlerbirliği maçında kapalı altta ısınan oyuncuları izlerken bir taraftar sadece '' nihat bu futbol sana yakışmıyor''dedi ama nihat tribüne dönüp el kol hareketleri ile birlikte bir şeyler söyledi(duyamadık ama küfür bile olabilir)
Berk Gökmen
14-02-2010, 16:23
Futbolcuya küfür etmeye ailesine bende karşıyım. Ancak Nihat bunu deyince artık çok da inanmıyorum buna. Kendisi Antalyada Hamburg maçından sonra yanına gittiğimizde sadece Nihat bize küfür etmekten beter etti. Bir arkadaşım da sahada yanına gittiğinde yürü git başımdan dedi. Bende soruyorum Beşiktaş futbolcusu buysa , İbrahim Üzülmez neci ?
Ali Savasan
14-02-2010, 16:37
yanlış düşünmediğimi görmek sevindirici.
Gökçe Kaan Demirkıran
14-02-2010, 23:00
Sanırım biz Nihat'ın kötü oynamasına değil çok fazla paraya gelmesine ve ilk önce gelmeyi kabul etmeyip sonra çok büyük bir para karşılığında gelmesine kızıyoruz. zaten Nihat yıllarca oynadığı yerden bambaşka bir yerde oynuyor, takım zaten kötü, sistemsizlik gırla... Nihat'ın bir samimiyetsizliği var sanırım bizleri rahatsız eden... Küfür elbette edilmemeli...
Orhan Anar
15-02-2010, 02:52
Nihat taraftarın üzerine yürüdü!
Süper Lig'de dün akşam deplasmanda Gaziantepspor'a 2 - 0 mağlup olan Beşiktaş, İstanbul'a döndü.THY'ye ait uçakla gece Atatürk Havalimanı'na gelen Siyah-beyazlı teknik heyet ve futbolcuların moralsiz olduğu görüldü.Bu arada havalimanı çıkışında bekleyen bir taraftarın, "Yaramazsınız" şeklindeki sözlerine futbolcu Nihat Kahveci, "Kim yaramaz ulan?" diyerek, sert bir şekilde tepki gösterdi.
http://video.milliyet.com.tr/Nihat-taraftarin-uzerine-yurudu_1_36010.htm?auto=1
Muhsin Ogretme
15-02-2010, 12:58
Nihat'a bu eziyeti Besiktas'lilarin yaptigina inanamiyorum. Elestiri yapmayi bilmiyoruz. Yipratmayi cok iyi biliyoruz.
Melih Dermanlı
15-02-2010, 15:49
şimdi bi internet sitesinde nihatın havaalanındaki taraftarla ve kameranla olan diyalogunu izledim de ne kadar beşiktaşlılıktan uzak duruşlar bunlar "seyirci"nin yaptığı bi ayıp nihatın yaptığı bin ayıp.
YA'lı konuşmalar uzatarak dayıca konuşmalar artistlik yapmalar. hiç yakışmıyo beşiktaşlı futbolculara hiç
Mustafa Şengezer
16-02-2010, 16:05
http://video.milliyet.com.tr/Nihat-taraftarin-uzerine-yurudu_1_36010.htm?auto=1
belki de siz olsaydınız taraftarın üzerine sadece yürümezdiniz dimi...
Orhan Anar
16-02-2010, 23:08
belki de siz olsaydınız taraftarın üzerine sadece yürümezdiniz dimi...
Yok, silah alip üstüne dogru dogrultmus olurdum..
Yola devam diyerek, basim eyik bir sekilde kafile ile beraber yürümekte olurdum. Ki, taraftar bu konuda orda hakli ve sadece Nihat'a yönelik bir tepki dile getirmiyor ve küfür'de edilmemis.. "Yaramasziniz" demis taraftar.. Ne zaman? Varlik koymadigin deplasmandan 0-2 yenilmisin..
Hakkin var mi?
Hakan Kirezci
16-02-2010, 23:14
Hakkı yok tabii yenilmeye, ne hakkı var. Her önüne geleni ezmen gerekiyor. Bu taraftar o yüzden seni tutuyor. Eğer beceremeyecekseniz söyleyin gidip daha güçlüsünü tutsunlar.
Ne demekmiş, koskoca vefakar! Beşiktaş taraftarının Beşiktaş'ı gidecek, ona buna yenilip gelecek. Biz seni bu yüzden mi tutuyoruz? Bu yüzden mi maçlarına gelip seni destekliyoruz? Becerecekseniz becerin, beceremeyecekseniz bizden bu kadar, gider becereni tutarız. Yeter be.
Diye bir güzel kızdım.
Özkan Yeşil
17-02-2010, 17:32
Taraftar profili olarak nereye gidiyoruz onu sorgulamamız lazım..
Orhan Anar
17-02-2010, 22:07
Hakkı yok tabii yenilmeye, ne hakkı var. Her önüne geleni ezmen gerekiyor. Bu taraftar o yüzden seni tutuyor. Eğer beceremeyecekseniz söyleyin gidip daha güçlüsünü tutsunlar.
Ne demekmiş, koskoca vefakar! Beşiktaş taraftarının Beşiktaş'ı gidecek, ona buna yenilip gelecek. Biz seni bu yüzden mi tutuyoruz? Bu yüzden mi maçlarına gelip seni destekliyoruz? Becerecekseniz becerin, beceremeyecekseniz bizden bu kadar, gider becereni tutarız. Yeter be.
Diye bir güzel kızdım.
Taraftar'in "Yaramasziniz" deme hakkina sahip olmali.
http://www.youtube.com/watch?v=dxT8_uml1FU
Fakat OLSUN, taraftarimiz daha halen Mustafa Denizli dedigi sürecte, takima ve oyunculara tepki göster'mek yanlis. Veya, gösterdiginde hakli olmana ragmen haksiz olursun.
Ve, elestirmek en dogal hakkimiz iken, neden elestiriyorsun, böyle bir hakkin yok demek'de dogal.
Olsun gözüm olsun, buda olsun be! Yemisim kötü mac sonuclari, baskanimiz Y.D ve Tekn.Dire. M.D, bundan daha iyi'si var mi?
Olsun be, harbi'den olsun!
Orhan Anar
17-02-2010, 22:10
Sifo Mehmete ve Oktaya bakin, bir de Nihata. Benim tutmus oldugum takimin oyunculari böyle olmali, ki saaten bir cogu da böyle (umarim).
Murat yenilmez
22-02-2010, 14:34
dün gece ali sami yen gibi bir değere edilen küfürlerden tiksinti duydum
ardanın sevgilisi sinem kobala edilen küfürlerden tiksinti duydum
en son gençler maçında,forumdan tesadüf eseri özgür dünya arkadaşımız ile tanıştım,yanımızda bir tip , nihatın anasına avradına ettiği küfür yetmemiş gibi doğmamış çocuğuna dahi küfredecek kadar sapkınlaştı,bir kaç kişi linç edecekti..
bu yaşıma dek yüzlerce maça deplasmana gittim
tribünümüzdeki bu insan kirlenmesi,bozulması inanılacak gibi değil
utanç duyuyorum,bizim bir farkımız vardı , bu derece lümpenleşmenin,hayasızlığın geleceği noktayı düşünemiyorum
ulan küme düşme tehlikesi yaşanan günleri , parasızlığın doruk noktasına ulaştığı günleri,masabaşında kaybedilen bir sürü şampiyonluğu hatırlıyorum bu denli ahlaken dibe vuran insanlar olmamıştı tribünlerde
çarşı açıklama yapmış ana sayfasında
bunu yazıyorsan , arkasında duracaksın,bu alkolik takımı tribünde ya kontrol edeceksin ya atacaksın
hayatımda futbolcunun anasına,eşine,sevgilisine çocuğuna küfretmedim,açıkça yazıyorum,yöneticisinin şahsına küfrettim,oda çok kızdığımda, oda futbola sokmaya çalıştıkları ilkellikler,bu tarz adamları kendi çıkarları için pohpohlamalarına tepki olarak , ama asla toplu küfüre katılmadım..
bu işin gideceği rezilliğide durdurmalarını istiyorum, imkan olsada benim kuşağı toplayıp o kapalıya soksak ..
televizyonlarda kadın eti pazarlanır,ahlaksızlığın en üst noktaları marifetmiş gibi insanların kafasına pompalanır,en dinci geçinen para için her haltı yapar,alkoliklik sınır tanımaz noktalara gelir,zevk için yaşayan hedonist bir topluma dönüştük..
birileri kendini feda edecek,fedakar olacak , yoksa hepimiz kaybedeceğiz..
Hakan Kirezci
22-02-2010, 18:30
Eyvallah Murat kardeşim, birebir her kelimene katılıyorum.
Muhsin Ogretme
22-02-2010, 19:48
Murat Yenilmez'in sozlerine yurekten katilip biraz acacagim konuyu.
Isin ilginc bir yanindan girelim. "Kufur etmenin kisinin aciya dayanabilirligini arttirir" (link (http://www.time.com/time/health/article/0,8599,1910691,00.html)) sonucuna varan bir arastirma yapilmis. Benim nacizane ilave etmek istedigim nokta ise su. Genelde kufurlu konusmalarimizin cogunda cinsel eylemler vardir. Cinsel eylemler de zevk duygusu ile estir beyinde. Sanirim, o rahatsizlik ve/veya sorun aninda o zevke duyulan bir istek cinsel icerikli kufure neden oluyor. Isn bir yanida kufurun beynimizin ilkel bolgeleriyle ilgili oldugu. Benzer zorluklarda, sorunlarda veya istenmeyen kosullarda yuksek tonda ses cikaran, bagiran hayvanlarin beyinlerinin korteks altinin aktif oldugu bulunmus. Insanlarda da ayni durum var. Ilkel bolum, medeni bolume baskinlik kuruyor.
Cinsel hayati "**kmek" uzerine kurulu kisiler icin, o eylemler baskindir, cezalandiricidir. Porno filmlerle cinsel egitimini tamamlayan kisilerin cikmaz sokaklarindan sadece biridir bu. Ote yandan, cinsel hayati "sevismek" kelimesiyle yasayan biri icin birlikte yapilan ve birlikte zevk alinan eylem on plandadir.
Ozellikle populer amerikan ve avrupa kulturunden cikan filmler, yazilar kufuru gunluk hayatin cok normal bir parcasi olarak yansitirlar. Oyledir de. En azindan yasadigim toplumdan (Londra) cok iyi biliyorum. Sokaktaki insan icin kufur cok siradan. Nasil bu noktaya geldi, eskiden (ve ne kadar eskiden) boyle miydi hic bilmiyorum. Cok da merak ediyorum aslinda. Ama ben Turkiye toplumunda durumun boyle olmadigindan biraz olsun eminim. 37 yasimdayim. Uc asagi bes yukari 20-30 yil oncesine donebilirim net bir sekilde. Kufurun bu kadar yaygin olmadigindan eminim.
Sarhos kisinin yaptiklarinin olcusu olmaz. Hepimiz biliyoruz. Ne kadar sarhossa olcu o kadar kacar. O olcu denilen sey de zaten adap bilmektir, arli olmaktir, oturusa, kalisa dikkat etmektir vesaire. Sarhosu, sarhosken yaptigindan dolayi pek yargilamam da o noktaya gelmemek icin caba goster(e)memesini sorgularim hafiften.
Kufur etmek tembelliktir. Ifadelerin icin soz bulamadigin icin kolay yolu secmektir. En guzel tembellik topluca yapilandir, pek dokunmaz insana. O nedenle tribunde kufur etmek arti bir rahatlama verir insana. Eglenceli bir yani da vardir. Mizah denilen, mizah anlayisi denilen cok karmasik beyinsel faaliyetlerin malzemesidir. Ama ilkel beynimize bu kadar izin vermeyelim be. Hele ki Besiktas'imizi izlerken.
Ali Erken
05-03-2010, 10:03
Konu başlığı Nihat'a küfü ama Nihat hakkında başka başlık bulamadığım için buraya yazıyorum,
Nihat'ı şahsen çok sevsem de Beşiktaş'a döndüğünden beri Beşiktaşlılık adına hiçbirşey yaptığına şahit olmadım,
Altyapı'dan gelen gerçek Beşiktaş'lı dediğimiz Nihat Beşiktaş'ı temsil eden ne yaptı? Hatırlayan varsa hatırlatabilir mi.
Takım zor dönemden geçerken demeç mi verdi? Önemli maçlar öncesi taraftara mesajı oldu mu? A2, basketbol voleybol hentbol maçlarında gören oldu mu?
Belki görünüyordur ben dikkat etmemişimdir.
Tek gördüğüm kendi hakkında yaptığı açıklamalar 'daha iyi olacağım', taraftarla girdiği polemikler, vs vs. Hele bir de Demıroren icin 'niye protesto ediyorlar' yorumu vardı ki eger dogruysa Ingiltere'deki adamın yapmayacağı yorum. Burada-Ingiltere'de Besiktas'ı takip eden bir İngiliz arkadaşım bile Demıroren'den şikayetçi!
Diger taraftan 22 yaşındaki Arda'ya bakıyorum. Kaptan yaptılar. Alakalı alakasız her platformda görünmeye çalışıyor. Çocuk kendine dert edinmiş.
Kısacası Nihat'ın liderlik ve Beşiktaşlılığından şikayetçiyim. Sorumluluk almıyor. Kendi işine bakıyor, bencilleşmiş gibi. Beşiktaş değerleri hakkında tek yorum yapmışlığını görmedim. Her futbolcu formsuz olur ama böyle duyarsız kalmaya devam ederse taraftarın gözündeki değerini iyice kaybeder. En azından duyarlı taraftarın
Mustafa Şengezer
05-03-2010, 16:35
mesela rüştü 13-14 yıl fb'de oynadı.bize geldikten 2 gün sonra beşiktaşlılık duruşundan bahsetmeye başladı.maaşallah 2 günde öğrendi beşiktaşlılık duruşunu...
Ali Savasan
05-03-2010, 18:05
mesela rüştü 13-14 yıl fb'de oynadı.bize geldikten 2 gün sonra beşiktaşlılık duruşundan bahsetmeye başladı.maaşallah 2 günde öğrendi beşiktaşlılık duruşunu...
Aksine bir hareketini gördün mü ? Gördüysen Nedir ?
Bence yıldırım demirören Rüştü kadar Beşiktaşlı Duruşu gösterse yeter .
Mustafa Şengezer
05-03-2010, 18:58
Aksine bir hareketini gördün mü ? Gördüysen Nedir ?
Bence yıldırım demirören Rüştü kadar Beşiktaşlı Duruşu gösterse yeter .
her önemli maç öncesinde sakatlanması yeterli değilmidir...valla bu rüştü sevdanızı anlayamıyorum...
Hakan Kirezci
05-03-2010, 19:07
Beşiktaşlı duruşu gösterebilmek için Beşiktaşlı olmak gerekmez. Başka bir takımın oyuncu ya da taraftarında da aynı duruşu görebilir, bekleyebiliriz. Örneğin Ali'nin Konya maçımız ile anlattığı anektod önemli bir örnek. Orada Nalçacıların yaptığı hareket Beşiktaşlı duruşu dediğimiz kavrama güzel bir örnek.
Aykut Kocaman, Ergün Penbe gibi adamlar oynarken bu duruşa sahip adamlardı ve hiçbir zaman bizim formamızı giymediler ama Ayhan Akman, Youla gibi adamlar bizim oyuncularımız olarak geçti tarihe. Duruşlarını bir kıyaslayın bakalım ne dediğim daha iyi anlaşılır.
Rüştü kimine göre kötü kaleci olabilir (ki benim için faal kaleciler içerisinde dünyada ilk beşe girer) ama beyefendi, centilmen ve gerekli duruşa sahip bir insandır. Ben böyle düşünüyorum yani.
Mustafa Şengezer
05-03-2010, 20:00
abi rüştü faal futbolcular içinde en iyi beşte ise bir futbol sever olarak bi daha maç izlemem,izlersem futbola ayıp etmiş olurum...
van der sar-casıllas-buffon-cech-julıo sezar-valdes-reyna-frey-dida-abodansieri... bunlar arasından rüştü ilk beşe girer diyorsanız futbol bitmiş demektir....
bu arada en önemli maçlar öncesi sakatlanan(bana göre numara yapan)bir kaleciye duruşu var demek ne kadar doğru bilmiyorum..gerçi duruşu var yok değil.onu kalede görünce beni ve bir çok beşiktaşlıyı beşiktaşlılıktan soğutan bir duruşu var...
Ali Savasan
06-03-2010, 22:02
Mustafa gerçekten ben anlayamıyorum seni.
Yani şu konuda anlaşamıyoruz seninle belli düşüncelerin çercevesine çıkmak istemiyorsun. Nihat konusunda tartışırken Nobre diyorsun. Rüştü diyoruz ki ben o duruş konusunda katılmadığımı söyledim ama dünyanın diğer kalecilerini sayıyorsun. Bilmiyorum gerçekten böyle yapmasan daha iyi olur diye düşünüyorum tabi bu benim düşüncem. Senden alıntı yaparken yine tatsızlık olacak diye 2 kere düşünüyorum ha diyebilirsin alıntı yapma o zaman derdin olmasın diye saygı duyarım böyle birşey istersende...
Mustafa Şengezer
06-03-2010, 22:15
ali şöyle bir şey var nihatın çektiği sıkıntıları sanırım görüyoruz dimi...öyle yorumlar yapılıyorki nihat için yani 'ayıp' dedirtecek şeyler söyleniyor.sanki adam bilerek oynamıyormuş gibi..ama fenerden gelen beşiktaşlılık duruşunun 'b' sini bilmeyen oyuncuları sahipleniyorsunuz ya ben buna anlam veremiyorum.kalecileri saydım hakan abi en iyi 5 arasında gördüğü için birkaç örnek vermek istedim.....alıntı yapabilirsin ben sana yap veya yapma demem...bana dediğin şeyi sende yapıyorsun ben nobreye takmışım sen nihata.bu kadar basit...benim demek istediğim şey nihatın üstüne bu kadar gidilirken neden nobre için bir şey söylenmiyor.(beşiktaşa yarardan çok zarar veren biri) bu dokunulmazlığı kim veriyor nobre için yoksa birinden mi korkuyorsunuz:)
Ali Savasan
06-03-2010, 23:56
Korkmak derken Mustafa anlayamadım? Kimden ne için korkmam gerekiyor ki. Ama haklısın ben Yıldırım Demirören'in paralı askerlerindenim lejyonum ben lejyon :D
Mustafa Şengezer
07-03-2010, 00:04
Korkmak derken Mustafa anlayamadım? Kimden ne için korkmam gerekiyor ki. Ama haklısın ben Yıldırım Demirören'in paralı askerlerindenim lejyonum ben lejyon :D
nobre sevdalılarından_)
Ali Savasan
07-03-2010, 00:12
İyide Nobre'i bende seviyorum kimseden korkmamada gerek yok. Bu seneki grafiği kötü diye Nobre'i sevmemem gerekmez yada Nihat 3,5 milyon alıyor diye ondanda nefret etmem gerekmez. İnsan sonuçta insan faktörünü atlıyorsun. Ama inanki kendi düşüncelerimi savunurken kimseden korkmama gerek yok. Doğru bildiğimi yazar söylerim yeni bilgiye de açık olurum eksiğim varsa tamamlamaya çalışıyorum. Ben senden isterdim ki eksiğim varsa bunu ciddi bir şekilde ispatlamak. Ama sen sürekli Nobre Nihat... Valla Mustafa bu şekilde bir yere varamayız bence...
Ali Erken
07-03-2010, 22:15
Ben Nihat'in tasin altina eline sokmadigini soyledim kotu oynuyor demedim.
Insan kotu oynayinca da takimina liderlik yapabilir. Hele altyapidan geliyorsan ve herkes sana bu payeyi veriyorsa,
Daha ne bekliyor Nihat?
vBulletin v3.6.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.