PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lig TV'nin Fenerbahçe Yanlısı Tutumu ve Fenerbahçe Medyası

Bayraktar Umutcan
04-04-2010, 15:27
Lig TV'nin medyasal olarak Fenerbahçe yanlı tutumuna ve yaptığı haberlerde Beşiktaşımızı kasıtlı olarak hiçe saymasına artık seyirci kalmayarak savaş açıyoruz..Bugün birçok iletişim platformunda protestolar başlatıldı..Ben kendim bizzat Yıldırım Demirören'e yazı yazdım..Önümüzdeki hafta Beşiktaş TV'de, spor medyasının ...Fenerbahçe'yi desteklemesini protesto etmek amacıyla bir program yapacağız..Artık yapılanlar karşısında kesinlikle suskun kalmayacağız..Gerekirse bütün Beşiktaşlılar Digiturk üyeliklerini iptal edecekler..Bu protestomuzda bize yalandan destek veren değil, gerçekten arkamızda olacak olan "doğuştan" Beşiktaşlılar gerekiyor..Beşiktaş için canını verebilecek bir Çarşılı olarak şuna gerçekten ve yürekten inanıyorumki; bu hareketin sonucunda Lig TV de, Fenerbahçe'yi destekleyen medya organları da çöplüklerine geri dönecekler ve bir daha "gıklarını" bile çıkaramayacaklar..Hiçbir kurum, topluluk, takım ya da birey Beşiktaşımız'ın haklarını çiğneyemez, çiğnettirmeyiz..Kimse Beşiktaş'tan büyük değildir .!

Bu konuyla ilgili Yıldırım Demirören'e bizzat yazı yazdım;

Sayın Yıldırım Demirören,

Bu maili size göndermek için aslında çok geç kaldım. Ama artık yapılan haksızlıklar iyice bardağı taşırdı ve kesinlikle göndermem gerektiğine karar verdim. Ben doğuştan Beşiktaşlı ve Beşiktaş’a canını verebilecek kadar karşılıksız seven bir Beşiktaş aşığıyım. Aynı zamanda sizin aslında hiçbir zaman haz etmediğiniz ve tribünden temizlemeye çalıştığınız “Çarşı” grubunun üyelerinden biriyim. Sizin de bildiğiniz gibi ülkemizde futbol denince , daha doğrusu “şike” denince akla ilk gelen tek bir kelime var o da “Fenerbahçe”. Bu konuda, kurulduğu tarihten itibaren en çok yara alan başta biz Beşiktaş kulübüyüz. Özellikle sizin başkan olduğunuz dönemden bu yana kendi sahibi oldukları medya sayesinde, tam tabiriyle söylemek gerekirse, “kendi çöplüklerinde, kendi horozlarını öttürüyorlar”. Ben dobra bir insanım ve her zaman da kim olursa olsun, lafımı hiç sakınmadan söylerim. Sizin başkan olduğunuz dönemden bu yana, hiçbir şekilde bu konu hakkında bir serzenişinizi görmedim ve duymadım. Amacım kesinlikle sizi zan altında bırakmak değil. Sonuçta siz bizim başkanımızsınız, siz bizi sevmeseniz de, biz sizi sevmesekte, böyle konularda , ki aslında şu an tam şampiyonluk arifesindeyken, her konuda tek yürek, tek bilek olmamız gerekiyor. Aşağıda sizinle paylaşmak istediğim yazı, Turkcell Super Ligi maçlarının yayıncı kuruluşu olan “LigTV” nin, kulübümüzü nasıl hiçe saydığını çok açık bir şekilde göstermektedir. Ben bu yazıyı yazmadan önce ilk olarak “Digiturk Müşteri Hizmetleri”ni aradım. Tam bir Beşiktaş taraftarına yakışır şekilde şikayetimi belirttim. Içimde ne kadar fırtınalar kopsada, ben yine de efendiliğimi bozmadım, sağolsun sorumlu arkadaş da sonuna kadar beni dinledi ve yetkili birime şikayetimi aktardı. Belki okuduğunuzda önemsemeyeceksiniz, belki gülüp geçeceksiniz ama, ben yine de göndermek istiyorum. Ve şunu da kesinlikle bilmenizi isterimki, bu konuda hakkımı sonuna kadar, gerekirse hukuksal yollarla da arayacağım.

Ben koyu bir Beşiktaş taraftarı ve yıllarını tribüne vermiş, takımı için canını verebilecek bir Çarşılıyım..Biraz önce Digiturk Müşteri Hizmetleri’ni arayarak şikayetimi belirttim..Sizin Lig TV olarak, başta genel yayın yönetmeniniz Musa Çözen, spor müdürünüz Şansal Büyüka ve birçok yöneticinizin Fenerbahçe Spor Kulübü yanlısı olması, bu doğrultuda neredeyse 3 büyükler hakkında yaptığınız bütün haberlerde Beşiktaş'tan bahsetmemeniz, benim artık iyice sabrımı taşırmıştır..Rahmetli Galatasaray Spor Kulübü eski Başkanı Sayın Özhan Canaydın'ın Bursa'daki cenaze töreni için oluşturduğunuz "Foto Galeri"de bile, eski futbolculardan diğer bütün takım yöneticilerine kadar insanları kare kare fotoğraflamanıza rağmen, Beşiktaş Spor Kulübü'nün cenazeye gelen üç yöneticisi; Metin Keçeli, Erdoğan Toprak ve Fahrettin Curoğlu’nu hiçbir kareye almamanızı ve bunu bile bile, kasıtlı olarak yapmanızı kesinlikle kaldıramam..Biraz önce gördüğüm "Sanal Alemin Lideri" başlıklı haberde, sanki dalga geçermiş gibi hem Beşiktaş Spor Kulübü'nün logosunu koyup, hem de aşağısında yazılı olarak hayran sayısını paylaşmamanızı da gördükten sonra artık resmen tam tabiriyle kan beynime sıçradı..Hiç kimse, ne bir insan, ne bir grup, ne bir topluluk Beşiktaş'ın haklarını çiğneyemez, kulübü de zan altında bırakamaz..Siz bunu kasıtlı olarak yapıyorsunuz, buna da adım, hatta canım kadar eminim..Benim ev adresim de, telefonum da, çalıştığım yer de bellidir..Hakkımı bütün ortamlarda sonuna kadar aramak konusunda asla pes etmeyeceğim..Beşiktaş'ı devre dışı bırakmaya ne Fenerbahçe'nin, ne sizin ne de bir başkasının gücü yetebilir..Gerekirse hakkımı hukuki yollarla da arayacağım..Eğer sizde biraz profesyonellik varsa bu dediklerimi dikkate alırsınız, ona göre de gereğini yaparsınız..İyi çalışmalar...

Umuyorumki bu isyanım başta sizi harekete geçirir ve artık “horozlar kendi çöplüklerine dönerler, ve bir daha oradan çıkamazlar”. Size ve yönetim kurulunuza başkanlığınızın yeni döneminde başarılar diliyorum.

Artık bu yapılanlar karşısında suskun kalamayız..Bu "Beşiktaş Taraftarı"nın mücadelesi..Ne kadar çok destek olunursa, o kadar çok yayılacak ve büyüyecektir...

Mustafa Şengezer
04-04-2010, 20:27
bunda beşiktaşın hiç mi suçu yok...tartışılır...

Bayraktar Umutcan
04-04-2010, 22:11
mail da aynen yazdığım gibi Yıldırım Demirören'in ve yönetimin hiçbir şekilde bir savunması olmadı, olay yine biz taraftara kaldı her zamanki gibi...

yumurtakafa yılmaz
04-04-2010, 22:34
medyanın tutumu...

yeni bir şey değil.

bu onların yapması gereken.

peki ya biz...

biz hazırız.

peki ya siz...

Onur Kurt
04-04-2010, 22:46
ne yapılması gerekiyosa yaaprız.

Bayraktar Umutcan
04-04-2010, 23:48
Erdem Ulus'la yapacağımız program için görüşme halindeyiz..Beşiktaş TV de olacak gibi gözüküyor, ama biz bütün Türkiye'ye hitap etmek istiyoruz..Bunun için de ulusal bir kanalda programı yapmak çok daha önemli..Herkes Fenerbahçe medyasının yanlı tutumunu görsün, ona göre de gereken yapılsın..Bu hareketimiz artık büyük ses getirecek..Ben buna yürekten inanıyorum...

Ali Salman
05-04-2010, 00:59
medya boşuna gs-fb yanlısı davramıyor.

demirören takımı 3. büyük yaptı.

bu her alanda ortaya çıkıyor.

en basitinden sponsorluk anlaşmalarına bakın.

ayrıca demirörene mail falan atmak boşa çaba.

adam olsa zaten Beşiktaş bu duruma düşmez.

Bayraktar Umutcan
05-04-2010, 08:56
ben hiçbir şekilde pes etmeyeceğim..Biz bu haksızlıkları yaşamak için sevmedik bu renkleri..Gerekirse bütün Beşiktaşlılar ortak bi karara varıp Digiturk üyeliklerini iptal ederler, görelim bakalım o zaman bu şerefsizler yine aynı tutumlarına devam edebiliyorlar mı.!

Cem Ozel
05-04-2010, 09:53
Medyanın fb yanlısı tutumu dün çıkmış birşey değil. Beşiktaş'ta buna karşı kendi medyasını oluşturmalı diyoruz. ama Hali hazırda Beşiktaş tv düzgün yöetilmiyor,kapatılıyor. Kendi sesini kendi kesiyor.

Bayraktar Umutcan
05-04-2010, 11:31
Evet, bu doğru..Ama zaten biz aynı zamanda kendi yayın organlarımızı da hareketlendirmek için bu savaşı başlattık..Yönetim bizim tutumumuzu görmeli ki kendileri de destek versinler..Bu zamana kadar kıllarını bile kıpırdatmadılar..Ama bu bizim hiçbirşey yapmayıp, bu heriflerin kendi horozlarını kendi çöplüklerinde öttürmelerine izin vermemiz anlamına kesinlikle gelmemelidir...

Onur Cihan
05-04-2010, 16:24
Ya hepsi bir tarafa gollerin tekrarını seyredemiyorum arkadaş. 5 dk sonra veriyor tekrarı.

Hakan Kirezci
05-04-2010, 19:15
Ulen kendi medyamız kendi medyamız deyip duruyorsunuz benim de tepemin tasını attırıyorsunuz.

2 yıldır aralıksız kendi dergimizi çıkarıyoruz sponsorsuz, sermayesiz.
İlk kez tarihinde kitap fuarı bize ücretsiz stand veriyor gelin derginizi satın yayın diye.
Gazetelerde konu ediliyoruz adamlar kendi yayın organlarını çıkarıyorlar diye.
Rusya'dan elin Rusu mailler atıyor gönderin 10 tane sitemde tanıtacağım diye.
Biz ne yapıyoruz?
Bakın 2. sayımızın arkakapağında ne demişiz; son cümleye dikkat edin.

http://img682.imageshack.us/img682/9720/arkakapakson2copy.jpg

Daha nasıl kendi medyamız olacak? Şu kendi öz malımızı bile 300-500 vereceğiz diye bitarafımızın kapağı patlıyor. İlle de Aydın Doğan mı çıkaracak Beşiktaş gazetesi ya da açacak BJK Televizyonu; o zaman mı okuyup seyredeceğiz. Bizim kendi öz malımız zararlı yayın mıdır?

Site üye sayısı 3000.
2000 kişiyi öylesine üye olup sonra unutmuş diyelim ya kalan 1000 kişi?
ki verdiğimiz birkaç yüz derginin dörtte üçü forum üyesi olmayanlara veriliyor. Düşünün artık kendi medyamız olursa ne yapacağımızı.
Bu forumdan bizim dergimizi alan 50 kişi var mı?
Varsa özür dilerim herkesten...
Biz yolumuza devam ediyoruz siz de şikayete devam...

Özgür Dünya
05-04-2010, 19:54
ne desen haklısın hakan abi 3liralık dergiyi bile almıyoruz ama yakınmaya gelince yakınıyoruz.
aynı zamanda halkın takımı dergisi sadece bir dergi değil tribün kültürü futbol kültürü, değerlerimiz vs herşey var ama işte naparsın bizim milletin bazen eylemleri ile söylemleri bir olmuyor..

beşiktaşımızın hakkını kulüp değil bizlerin savunması lazım diye düşünüyorum.
tribünlerde yapacağımız pankartlar, söylemler vs ile dile getirilmesi lazım yapılan haksızlıkların diye düşünüyorum.

Bayraktar Umutcan
05-04-2010, 21:01
Beşiktaş taraftarı olarak kendi dergimizi almamamız konusunda sonuna kadar hak veriyorum sana Hakan abi..benim burda serzenişim yönetimi şikayet etmek de değil kesinlikle..medya bizim olsun, sadece bize çalışsın da demiyorum..eşitlik için savaş açtık, eşitlik için mücadele vermemiz gerekiyor demek istiyorum..bunu istemek de en doğal hakkımız diye düşünüyorum...

Hakan Kirezci
05-04-2010, 21:54
Medya dediğiniz ticaret erbabından ibaret bir sektör. Bunlar izleyici ve okuyucu artırarak para kazanabiliyorlar. Bu durum da reklamvereni (bu da kötü çağrışımlar yapan bir kelime ya neyse...) çok seyirci/okuyucusu, yani müşterisi olana yönlendiriyor. Benim güzel yurdum "Messi Fenerbahçe'de" manşetine saldırıp o manşeti atanın tirajını beşe katlayanlarla doluysa senin benim adalet arayışımız bir ütopyadır.

Bunlar bağımlı medya unsurlarıdır. Müşterinin satın alanına bağımlıdır; reklamı verene bağımlıdır; siyasi ilişkilere bağımlıdır. Bunun dışında hiçbir yaraya haybeye tükürmezler bile. Benim demek istediğim ise şudur;

Biz bu dergiyi çıkarmaya niyetlendiğimizde tüm arkadaşlar en baştan şu tavrı benimsedik; Haktan, adaletten yana olmak önkoşuluyla hayatın her alanı ilgi alanımızdadır. Fenerbahçelisi, Galatasaray'lısı, Bursa'lısı dahil herkes bu önkoşulun şemsiyesi altında sesini dergimizden duyurabilir. Mevlana değiliz ama belli bir felsefenin yansıması olarak varolmayı tercih ediyoruz. Bu felsefe de "Beşiktaşlılık duruşu" dediğimiz felsefedir.

Hamaset yapabilir, "yaşa varol kartalım", "gözbebeğini yirim senin", "vapurda şöyle bayrak açtık", "otobüste böyle taşlandık", "Kahraman federasyon, aslanım hakemler..." makamında haber ve yazılarla yürür gider ve hiçbirşeye şikayet etmeye hakkımız olmadan kendi aramızda paslaşır dururduk. Şimdi ise kime, gel bizde yaz desek en azından nezaketen hayır diyemiyor. Ben bu tür taraftar dergilerine yazmıyorum deme silahını kimseye vermedik.

Sıkıntımız az satmak değil. Çok satınca ne olacak? Birilerimiz para mı kazanacak? Dergileri satamayınca gizlice cepten parasını gönderen arkadaşlarımız var bizim. Birine verip de parasını istemeye utanan ve cebinden yerine koyan arkadaşlarımız var. Peki ne olacak çok satınca?

Olacak olan şu. Dergimizi dağıtım ağına sokabilecek, sayfa sayısını artırıp kalitesini yükseltecek ve fiyatını düşürecek olanağı elde edeceğiz. Bu da daha fazla insana (Beşiktaşlıya demiyorum dikkat!) ulaşmamızı ve örnek teşki,l etmemizi sağlayacak. Bu kanal sesimizi özgürce duyurabileceğimiz bir kanaldır. Neden? Çünkü biz bağımsızız. 2000 basın sponsor olalım diyenler olmadı mı bize sanıyorsunuz?. Ya da bu haliyle bile 300-500 lira destekle bir sayfamızı satın almak isteyenler olmadı mı? Reddettik; neden biliyor musunuz? Bizim arkamızda milyonlarca Beşiktaş taraftarı var dedik. Onların 1 kuruşu toplanınca sizi binlere katlar dedik. Biz de onların sesi olmayı rahatlıkla sürdürürüz dedik. Biz güçlü olunca isyanımızın sesi öbür uçtan çıkar dedik. Beşiktaş taraftarının bir kampanyasına Halkın Takımı olarak katılabiliriz dedik. Mehmet Uzun'u mabede kulüp değil taraftar olarak biz getirebiliriz dedik. İsyanımız haber olur tüm o medya organlarınca görmezlikten gelinemez dedik. O arka kapak yazısında dediğimiz gibi "Bizden duyulacak olan ses sadece bizim sesimizdir artık" dedik ve ekledik:
Böylece biline...

Bayraktar Umutcan
05-04-2010, 23:08
Haklısın abi..biz kendi içimizde tam olarak bir bütün olamıyoruz ki, Fenerbahçe'ye kafa tutalım..yine de bu savaş başladı artık, hayırlısı...