Orijinalini görmek için tıklayınız : Anadolu'da Beşiktaş'lı olmak...
Demir Han
05-04-2010, 09:49
Merhaba
Doğup büyüdüğünüz şehrinizin takımı Bursa,Sivas,Altay vs vs ve siz Beşiktaş'lısınız Trabzon sonrası bir ilke imza atılacak.İstanbul hegamonyasını kırma fırsatınız var.Bir yandan sizin de iddaaniz var ne hissedersiniz ?
Cem Ozel
05-04-2010, 09:56
Kadıköy doğumluyum. Doğduğum yerin takımı fenerbahçe. İsterse küme düşsün.
Beşiktaş'lıyım diyen birinin önceliği her zaman Beşiktaş'tır, Beşiktaş olmalıdır. 2 nci bir yolu yoktur bunun bence.
Mert Kavak
05-04-2010, 09:59
ankaralıyım yakalım bu kenti
Hakan Kirezci
05-04-2010, 10:09
Doğma büyüme Karşıyakalıyım ama Altay'ı tutarım İzmir'de. K.yaka minik takımından gence geçerken de tercihim Altay olmuştu. Halen devam eder bende Altaylılık. Eğer futbol taraftarı olsaydım dediğin pozisyonda elbette Altay'ı desteklerdim ama taraftar değil Beşiktaşlıyım. İşte senin mevzuu tam burada kopuyor ve benim mevzuu başlıyor Demir Han.
Demir Han
05-04-2010, 10:16
Doğrudur.Gönlüm Beşiktaş'tan yana ama Bursa'yı da destekliyorum(her ne kadar taraftarını tasvip etmesem de).İstanbul'un dışına taşmalı bu olay.Eğer Bursa şampiyon olursa en az bir kere şampiyonluk görümüş takımların aralarında paylaştığı kalıcı bir yüzdeye kıyak emeklilik gibi talip olacak Bursa.4 büyükler bu sebepten Bursa'yı şampiyon yapmayacaklar gibime geliyor ama olursa da sevinmem diyemem.
Umarım Beşiktaş olur şampiyon ama olmazsa gönlüm Bursa'da.
Hasan Can
05-04-2010, 10:57
Ben Elazığ'lıyım ama G.Antep doğumluyum, çocukluğum Van'da gençlik yıllarım Balıkesir'de geçti şimdi de Kocaeli'nde yaşıyorum ve büyük ihtimallede burda kalacam.100.yılda Elazığspor deplasmanda 0-1 yenmiştik golüde Zago atmıştı o anki sevinci hala hatırlarım.Yıldırım Demirören'in G.Antepe bir an önce başkan olmasını dilerim.Rasim Kara zamanında Van maçında Sergen'in frikikine smaç basan futbolcuya ve görmeyen görüpte penaltıyı vermeyen Metin Tokata hala küfür ederim.Geçen seneki Kocaelispor maçında Beşiktaş'lıların arasında yerimi alırım.Maçtan sonrada Kocaeli'nin küme düşmesi büyük ihtimalle garantilemesine rağmen gönül rahatlığıyla evime giderim.
Kısacası; -üç hece sekiz harf sadece Beşiktaş..
Beşiktaş'tan başkasının şampiyon olmasını bırak istemeyi düşünmedim bile ama genel anlamda şampiyonluk için Beşiktaş'ta dahil olmak üzere her zaman(sadece geçen sene hariç) şunu söyledim ''kim hakediyorsa o olsun'' yine aynı düşüncedeyim..
Onur Cihan
05-04-2010, 10:58
Demir Han seni Onur Kurt'a havale ediyorum :D
Mert Kavak
05-04-2010, 11:21
şehrin takımıni tutmak ayrı bi mevzuda şehrin hangi takımını tutacaz peki kafaya oynayanımı? ankarada bi çok takım var şuan 2 si süper ligde o ikisi arasından bi tercih mi yapmak lazım yoksa hangi ligde oynadığını bilmediğim ama bana daha sempatik gelen ankara demir sporumu destekleyecem ? şehrin takımını desteklemek başarıya endeskli bişeymi mesela bursa kafaya oynamasa sen desteklemiyosan ayrı bi başlık çıkar ortaya ya biz ne yapalım bisene gençler oynarsa kafaya ankaragücümü diyecez beşiktaşa rağmen ? şehrin takımını tutma yada destekleme saçmalığı bi kaç şehir takının tribün yapma hevesine uydurduğu ayakları havada bi teori
sen beşiktaş formanı giyip bursa meydanına çık bi dolaş kimi desteklediğini gör bu anti bizans istabul egemliği lafları mantıksızlığı anti bizansçıalrın beşiktaş düşmanlığından kaynaklı diğer renkli "bizanslılarla" bi sorunları yok bu mevzu derin bırakın şehir takımını aşk mesafe tanımaz aşk şehirlere sığmaz
anadoluda BEŞİKTAŞ'lı olmak ankarada bursa vs yerde üstünde formanla gezerken yeyiyeceğin dayagı göze alabilmektir
Özgür Öge
05-04-2010, 11:28
İstanbul hegemonyası diye bir şey yoktur.Türk futbolunda yıllardır fb-gs karteli vardır.Beşinci bir takım şampiyon olursa bu fb ve gs nin pastadan aldığı payı etkilemez kabak BJK ve Trabzon'un başına patlar.Türkiye de nasıl ulusal basın-mahalli basın varsa futbol takımları açısındanda durum böyledir.Yarışmacı takımlar ve diğerleri vardır.O anadolu takımı dediğiniz takımlarının yönetimlerinin bile çoğu üç büyük kulübün sempatizanı veya kongre üyesidir.Yönetimlerde durum böyledirde taraftarda farklımıdır?Birçok anadolu kulübü melez taraftarlar ve futbol seyircileri olmadan stadlarının onda birini dahi dolduramaz.
Anadolu takım taraftarlarınının son yıllarda palazlanmasının tek nedeni 1997 sonrası uygulanan adaletsiz havuz sistemidir.Her kulüp ayrı ayrı pazarlık yapsa 200 bin dolar civarı pay alacakları naklen yayın havuzundan onmilyonlarca dolar haksız paralar alıyorlar.Anadolu kulüpleri 1992-2002 arası-dünyada benzeri olmayan-bonservis bedeli adı altında üç büyük takım taraftarlarının cebinden çaldıkları paraya ek olarak 1997 senesinden sonra devreye naklen yayın havuz vurgunuda girince tribün gelirinden tümüyle vazgeçmiş 5tl ye kapalı bileti 50 liraya kombine,üstüne binlerce bedava bilet ve deplasmanlara kalkan ücretsiz otobüsler ile şehirlerinde kitleselleşmiştir.Adana'da stadın yarısı İzmir ve Ankara gibi illerde tamamına yakını İstanbul takımlarına verilirken şimdi yüzde 5 kontenjan uygulamaları başlamıştır.
Durum bu kadar netken niye Bursaspor şampiyon olsun deniyor anlayabilmiş değilim.Zaten şu anda Anadolu takımların pozitif ayrımcılık yapılıyor.Bir sonraki adım büyük ihtimal stad gelirlerimizin havuzda toplanıp anadolu takımlarına pay verilmesi veya şampiyonlar ligine 18 takımın dönüşümlü gitmesi olabilir.
Baki Yalçın
05-04-2010, 11:30
şehrin takımıni tutmak ayrı bi mevzuda şehrin hangi takımını tutacaz peki kafaya oynayanımı? ankarada bi çok takım var şuan 2 si süper ligde o ikisi arasından bi tercih mi yapmak lazım yoksa hangi ligde oynadığını bilmediğim ama bana daha sempatik gelen ankara demir sporumu destekleyecem ? şehrin takımını desteklemek başarıya endeskli bişeymi mesela bursa kafaya oynamasa sen desteklemiyosan ayrı bi başlık çıkar ortaya ya biz ne yapalım bisene gençler oynarsa kafaya ankaragücümü diyecez beşiktaşa rağmen ? şehrin takımını tutma yada destekleme saçmalığı bi kaç şehir takının tribün yapma hevesine uydurduğu ayakları havada bi teori
sen beşiktaş formanı giyip bursa meydanına çık bi dolaş kimi desteklediğini gör bu anti bizans istabul egemliği lafları mantıksızlığı anti bizansçıalrın beşiktaş düşmanlığından kaynaklı diğer renkli "bizanslılarla" bi sorunları yok bu mevzu derin bırakın şehir takımını aşk mesafe tanımaz aşk şehirlere sığmaz
anadoluda BEŞİKTAŞ'lı olmak ankarada bursa vs yerde üstünde formanla gezerken yeyiyeceğin dayagı göze alabilmektir
Aynen öyle. Sırf Beşiktaş forması giyiyosun diye balicilerin tinercilerin saldırısına ugrayabildiğin bir ortamda Beşiktaş'a daha da sahip çıkmak gerekir.Bursa'da zaten giyilmiyor atkı forma,Ankara'da da bu gidişle giyilmeyecek herhalde.
Isparta'da bile döner bıçağı ile saldırılıyorsa bize, şehir takımcılığı bir Beşiktaş'lı için ihanet gibi birşeydir.
Özgür Öge
05-04-2010, 11:32
Ek olarak şehrinin takımını tutmak bizde yanlış anlaşılmaktadır. İngiltere'de birinci ligde 10 küsur Londra takımı var.Bunların içinde en başarılı olan veya en çok taraftarı olanı tutmak şehrinin takımını tutmak değildir.Ne zamanki herkes ilçesinin(kent merkezinde yaşıyorsa metropol ilçesinin)takımını tutar o zaman inandırıcı olurlar.
Ismail Hakki Demirel
05-04-2010, 11:59
giresunluyum beter olsunlar :)
Özgür abi dün konuştuğumuz konu :):):)
Umit Bayezit
05-04-2010, 12:34
istanbul dışında BEŞİKTAŞ'lı olmak zor zenaat en zoruda her maç deplasman istanbul dahil
kent takımımı?
boşver...
Tolga Özbek
05-04-2010, 12:41
Tek yol Beşiktaş!..
Berk Gökmen
05-04-2010, 14:29
Tek aşk dedik en başta .
Şehir takımı mı salla gitsin bu kalpte boş yer yok...
Ali Savasan
05-04-2010, 14:52
Karaman'lıyım. Hoş takımımız bile belediye başkanının yediği paralarla kapandı ancak olası bir hayalini hep düşünmüşümdür ve tek birşey kalmıştır aklımda. Şampiyonluk maçındayız Beşiktaş ve Karamanspor oynuyor kazanan şampiyon olacak gibi bir durum hayal edelim. Kesintisiz Beşiktaş'ı desteklerim.Ancak şahsen Anadolu'da da futbol hareketinin gerçekçi ölçülerde gelişmesini isterim. Gelecek sezon giden takımların yerine İzmir,Adana,Konya,Bolu vs takımları görmek isterim. Mümkünse gs ve fb düşsün Beşiktaş,Kasımpaşa hadi birde Vefa gelsin :)
Mustafa Şengezer
05-04-2010, 15:34
hayatta BEŞİKTAŞ ulan...
Deniz Akkuş
05-04-2010, 21:15
3 hece 8 harf tek aşk BEŞİKTAŞ...!
Akin Akoglan
05-04-2010, 21:20
Ya Beşiktaş ya hiç
Muhsin Ogretme
05-04-2010, 23:43
Ingiltere'de genel durum soyle: Yerel takimlari destekleyenler icin futbol, hafta sonlari veya bazen hafta icinde eglence ve heyecan amacli takip edilen bir spor musabakasidir. Yerel halk ile, o futbol kulubunun de genelde iyi bir iliskisi vardir. Cocuklari top oynar mesela o kulupte. Elbette bu soyledigim buyuk bir genelleme. Ote yandan bu durumu Turliye'de beklemek mumkun degil henuz. Benim babam bakkaldi. Belediyeden zabitalar gelir Nazillispor'a yardim diye para alirlardi. Babamin Nazillispor ile hicbir alakasi yoktu, sempatisi de. Mecburdu ama gonulsuz verirdi parayi. Sonra icme suyunu bedellendirirken bir miktarini kulube aktarirlar. Kac kisi buna razi? Buyuk ihtimal aynidir durum hala. Sporun halk gozundeki degeri yeterli yukseklikte degil Turkiye'de. O nedenle yerel spor kuluplerinin durumu ve destekci sayisi dusuk seviyelerde.
Osman Üner
06-04-2010, 00:31
Doğup büyüdüğümüz yer Artvin.Çocukluk yıllarımda ortalokul dönemlerinde A.Hopaspor oldukça başarlıydı.2. ligdeydi ama fena da gitmiyordu.Az maçına gitmedik.Ama ben kendimim bildim bileli Beşiktaş aşığıyım.Ailem de öyle.Sülale bile Beşiktaş'tan başka takım tuttan yok desem yalan olmaz.
A.Hopaspor'un başarısını hep istedik halen de istiyoruz ama takım küme bile düştü.Sağolsun yönetim.
Doup büyüdüğün şehrin takımını desteklemek çok farklı gönülden başğı olduğun takımı destelemek çok farklı.Zorla da olmaz bu.
Can Topal
06-04-2010, 01:30
Ben içimde ki Çorumsporlu cocuğu öldürmedim.. Hiç görmediğim memleketimin kokusu ahhha ahh :D
Ismail Hakki Demirel
06-04-2010, 08:00
Can insan bi çıkar gider :)
Benimde Bulancakspor'um Amatör'e düştü :(
Hakan Gültekin
06-04-2010, 08:02
ben BEŞİKTAŞLIYIM.GERİSİ TIRI VIRI.GELDE ANKARAGÜCÜNÜ TUT.ÖLÜRÜMDE TUTMAM.TEK GERCEK BEŞİKTAŞ.....
Onur Cihan
06-04-2010, 10:11
Dersimspor yeni kuruldu, Süper Lig'e çıkana kadar Beşiktaş'lıyım.
Yaklaşık bi 100 senem daha var.
Berk Gökmen
06-04-2010, 11:41
Tekirdağspor gümbür gümbür geliyo diyim ben 5 sene sonra süper ligde :D
Baki Yalçın
06-04-2010, 11:44
Forza Tokatspor :D
Özgür Ergün
06-04-2010, 13:04
Taraftar olmanın irrasyonelitesi bir başka yere gönül kaydırmaya izin vermiyor!
Mert Kavak
06-04-2010, 13:30
benim gönlüm ankara gücüne "kayıyor"!
Ercan Caner
07-04-2010, 17:09
Ben Mardinsporun Maçlarında Bile Beşiktaş Besteleri Söyledim :)
17 Yaşında Beşiktaş -Trabzon şampiyonluk Maçına, Saatimi Satarak Inönünün Yollarını Tuttum (1500 km otobüs yolculuğu !!!)
Tarifi Varmı Bu Aşkın ?
Bayraktar Umutcan
09-04-2010, 09:58
Doğma büyüme Karşıyakalıyım ama Altay'ı tutarım İzmir'de. K.yaka minik takımından gence geçerken de tercihim Altay olmuştu. Halen devam eder bende Altaylılık. Eğer futbol taraftarı olsaydım dediğin pozisyonda elbette Altay'ı desteklerdim ama taraftar değil Beşiktaşlıyım. İşte senin mevzuu tam burada kopuyor ve benim mevzuu başlıyor Demir Han.
Hakan abi aynen ben de doğma büyüme Karşıyakalıyım..ama her zaman ilk önce Beşiktaş gelir..doğduğun şehrin takımını tutmak diye bir olay yoktur zaten..mesela Karşıyaka'nın da çarşısı var ki orada da yıllarım geçti..Ama Beşiktaş için canımı veririm, Karşıyaka'yla karşılaştırmam bile..bazen düşünüyorum da Beşiktaş olmasaydı..hakkaten hayat olmazdı..o yüzden Allah'a her gün şükrediyorum ki Beşiktaşlıyım...
Demir Han
19-04-2010, 13:56
Artık son Fener maçından sonra Bursa'nın şampiyon yapılmayacağını açıkça gördüm.Ama olması isteği ve arzusu artık bende çok net.Hem oynadıkları oyun hem de çabaları ile hakediyorlar umarım olurlar.Son maçta da inşallah bu düşmanlık sona erer
Fatih Yaman
21-04-2010, 00:26
Ankara'da Beşiktaş'lı olmak, hele birde -18'ken Beşiktaş'lı olmak gerçekten zor. Tunalıdan, Kızılaydan ankaragüçlüler tek başına Beşiktaş forması giyen adama 10 15 kişi üstüne yürüyorlar. Otobüse yetişirsen iyi, otobüste de o elemanlardan olabiliyor. Oturduğun yerin takımını tutmak af buyurun biraz saçma geliyor. Tek Aşk BeşiktAŞK
Ismail Hakki Demirel
21-04-2010, 08:12
"Oturduğun yerin takımını tutmak"
Diyenleri gördük 2 hafta önce.
Gençler - Bursa maçında bursa tribünündeydiler !
Demir Han
21-04-2010, 09:28
Arkadaşlar....ben tutulmalı demek istemedim.Ama Bursa değil Sivas yada başkası bu durumda olsa sempati ile bakardım.Bu şehrimin takımı olunca biraz daha ağır oluyor bunu paylaşmak istedim tabiki gönlüm Beşiktaş'ın.
Ahmet Ozan Tüzlen
22-04-2010, 00:01
Doğrudur.Gönlüm Beşiktaş'tan yana ama Bursa'yı da destekliyorum(her ne kadar taraftarını tasvip etmesem de).İstanbul'un dışına taşmalı bu olay.Eğer Bursa şampiyon olursa en az bir kere şampiyonluk görümüş takımların aralarında paylaştığı kalıcı bir yüzdeye kıyak emeklilik gibi talip olacak Bursa.4 büyükler bu sebepten Bursa'yı şampiyon yapmayacaklar gibime geliyor ama olursa da sevinmem diyemem.
Umarım Beşiktaş olur şampiyon ama olmazsa gönlüm Bursa'da.
Bende doğma büyüme Bursalıyım.Ancak yerin dibine batsın takımıda, taraftarıda, yöneticiside...Bursa'yı şehir olarak çok seviyorum, hem deniz, hem dağ, hem yeşil, hem şehir ama takımına geldin mi içimde nefret uyanıyor birden.Bir Beşiktaşlı'nın, biz olmazsan Bursa olsun demesi, heleki Bursa'da yaşıyorsa, o ortamı biliyorsa ama yinede bunu söylüyorsa çok garip gelir bana.
Anadolu muhabbeti güzeldir, hoştur, Anadolu Kartalları toplanır, tanışır, organizasyon yapar ama ben bu şehircilik muhabbetine yani kendi şehrimin takımını da desteklerim muhabbetine karşıyım hele ki o takım Beşiktaş'a kin besleyen, nefret kusan bir takımsa.
Yani sadece Beşiktaş, gerisi tıraş...Bursa şampiyonlar ligi şampiyonu olsun, Beşiktaş küme düşsün ben yine de Beşiktaşlıyım.
Barış Dadaş
02-05-2010, 16:40
Dünyalıyım, Beşiktaşlıyım 2. takım beşiktaş 3 beşiktaş 4 .............
Birol Arslan
04-05-2010, 11:18
Çanakkale'liyim ama sadece BEŞİKTAŞ...
Milli takım ile Beşiktaş maç yapsa gene BEŞİKTAŞ'LIYIM...
Ahmet Ozan Tüzlen
05-05-2010, 23:48
Başlığın silinmesini talep ediyorum. Aynı başlık Forza'da da açılmış, forumda Bursa'nın, Ankara'nın, Antep'in konuşulmasından rahatsızlık duydum ve Forza'dan ciddi manada biraz daha soğudum. En azından burası sadece Beşiktaş'ın forumu olarak kalsın.
Hakan Kirezci
06-05-2010, 00:18
Sen de kocaman kocaman cevap yazmışsın alıntılı malıntılı sonra başlığı fuzuli bulmuşsun yav Ozan. Burası zaten sadece Beşiktaşın forumu ama Beytüşşebap'ta kesilen ağacın bile hesabını soran bir ortamda elbette bunlar da konuşulacak.
Ahmet Ozan Tüzlen
07-05-2010, 00:30
Haklısın Hakan abi. Bizler çevremizde gelişen olaylara az çok tepki gösteren, müdahele eden hiç olmazsa yorum yapan insanlarız. Ancak böyle bir başlık açıldığında işin içine Bursa, Ankara gibi takımlarda giriyor malesefe. O zaman tadı kaçıyor ortamın. Sanki Beşiktaşlılar'ın değilde Beşiktaş'a sempati duyanların forumu gibi oluyor.
Alıntıyla cevap verirkende Bursa'da yaşamanın Bursaspor'u destekleyebileceğimiz anlamına gelmediğin, Beşiktaşlı'nın sadece Beşiktaş'ı desteklemesi gerektiğini söylemek istemiştim abi :)
Metin Kart
08-05-2010, 13:15
Zonguldaklıyım,Ama her türlü kimliğimden önce beşiktaşlılığım gelir,Doğup büyüdüğüm şehirde beşiktaşlı olmak bi ayrıcalıktı arkadaşlar,zonguldakspor 1.ligdeykende böyleydi,şimdide böyle.Özellikle mahallemde bizim ve bizim bir üst jenerasyonumuz silme beşiktaşlıydı,çok sık aralıklarla olmasada şehrime ara sıra giderim.Son şampiyonluğumuzun coşkulu bir şekilde kutlanıldığı,3 km konvoy olduğu ve hala zonguldağın beşiktaşımın kalesi olduğu sözlerini duydukça gururlanıyorum..
vBulletin v3.6.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.