PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TSL 30. Hafta Fenerbahçe - BEŞİKTAŞ

Sayfa : 1 [2]

Hakan Kirezci
19-04-2010, 22:47
Hakeme şikayet edip atışı geciktirse sarıyı yerdi o yüzden normalini yaptı da asıl benim merak ettiğim şey şu;
Bobo bu görmezlikten gelinen eşinme olayını kördüğüm atıp hediye paketini federasyonun kucağına bırakabilirdi.
Çukura yerleştir topu, şikayet etme. Sonra gel ve vuruş anında ayağının burnunu sok çukura, top bir metre yuvarlansın dursun ve sen de ayağın burkulmuş gibi yat yerde ve oyundan çık.
Sonra da Federasyon işin içinden çıksın.
Bu dediğim rol gereği değil de gerçekten olsa ve Bobo'nun bileği burkulsa ne olurdu gerçekten merak ediyorum.

Ismail Hakki Demirel
19-04-2010, 22:50
abi cevabını sen bilmiyormusun ki :)
Bobo'nun adı kazmaya çıkardı !!!

Muhammet Emin Özek
19-04-2010, 22:53
Hakeme şikayet edip atışı geciktirse sarıyı yerdi o yüzden normalini yaptı da asıl benim merak ettiğim şey şu;
Bobo bu görmezlikten gelinen eşinme olayını kördüğüm atıp hediye paketini federasyonun kucağına bırakabilirdi.
Çukura yerleştir topu, şikayet etme. Sonra gel ve vuruş anında ayağının burnunu sok çukura, top bir metre yuvarlansın dursun ve sen de ayağın burkulmuş gibi yat yerde ve oyundan çık.
Sonra da Federasyon işin içinden çıksın.
Bu dediğim rol gereği değil de gerçekten olsa ve Bobo'nun bileği burkulsa ne olurdu gerçekten merak ediyorum.

abi senden korkulur :)

Akin Akoglan
19-04-2010, 23:14
Hakem İspanyolları da çıldırttı!
Türk hakemleri sonunda İspanyolları da çıldırttı. Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini canlı olarak yayınlayan İspanyol Sportmania Televizyonu spikeri ve yorumcusu, maçı bırakıp hakemi tartıştı.

Hüseyin Göçek’in derbiye damgasını vurduğunu savunan yorumcu Carlos Castillano, “Türkiye’de futboldan çok neden hakemlerin konuşulduğunu anlamak için örnek bir maçtı” dedi.

İspanyol yorumcu, Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’e, hakemler aleyhinde konuştuğu için ceza aldığını hatırlatarak, “Başkanı çok iyi anlıyoruz. Böylesine bariz hatalar yapan, önündeki pozisyonu görmeyen veya görmek istemeyen hakeme isyan etmeyecek başkan yoktur” ifadesini kullandılar.

Ernst’in atılmasına sebep olan Emre’yi, “Hakemleri aldatmaya yönelik bu tür hareketleri İtalya’da öğrendi” diyen Castillano, “Orada faul vardı ancak kesinlikle kırmızı kartı gerektirecek bir pozisyon yoktu. Çizme’de bir dönem oynayan Emre, tam bir İtalyanvari hareketle rakibine kırmızı kart göstertti” yorumunda bulundu.

Süper Lig’de Fenerbahçe’nin, karşılaşmalarda sürekli hakemi baştan baskı altına almak gibi bir anlayışla çıktığını da vurgulayan İspanyol spiker, bu yüzden sarı-lacivertli ekibin maçlarında hakem hatalarının çokça olduğunu kaydetti. Ayrıca yorumcular, “Bilica’nın penaltı atışı öncesinde yaptığı harekete federasyonun ceza verip vermeyeceğini takip edeceğiz” dediler.

Karşılaşmanın teknik yorumuna çok az yer veren İspanyollar, Beşiktaş’ın bu futbolla belki üç puanı hak etmediğini, buna karşın Fenerbahçe’nin de galip gelmesini gerektirecek bir futbol ortaya koyamadığını söylediler.

Bayraktar Umutcan
19-04-2010, 23:33
İtalya'da doğsaydın Türk olmadığın için utanç mı duyacaktın????

Ne Mutlu İnsanım ve Beşiktaşlıyım Diyebilene

böyle saçma bir mantıkla yaklaşımı bir Beşiktaşlı'dan beklemezdim..Eğer Türk olmasaydım Beşiktaşlı olamazdım..Eğer Türk olmasaydım, Atatürkçü de olamazdım..

Ben Beşiktaş'a hayatımı verdim, gerekirse canımı da veririm..Benim Beşiktaşlılığımı ne sen ne de bir başkası sorgulayabilir...

Yaşına hürmet ederek saygı duyuyorum...

Onur Cihan
20-04-2010, 00:25
Bayraktar Umutcan
Senin için üzülerek söylüyorum ki bu forumdakilerin %95'i Tuncer Döğer'in düşündüğü gibi düşünüyor dostum. bu_! Apploud

Hakan Kirezci
20-04-2010, 00:32
Anket mi yaptın Onur?
Ben mesela ne mutlu insanım demeyenlerdenim. Aksine utanç duyduğum bir durumdur.
Beşiktaşlılık konusunda ise yüzde yüzdür herhalde yoksa salak mı adam burada takılsın.

Onur Cihan
20-04-2010, 00:39
%5'lik dilimindesin demekki.
Ben insanlığımdan utanç duymuyorum ve ne mutlu insanım diyorum.

Bayraktar Umutcan
20-04-2010, 08:53
Anket mi yaptın Onur?
Ben mesela ne mutlu insanım demeyenlerdenim. Aksine utanç duyduğum bir durumdur.
Beşiktaşlılık konusunda ise yüzde yüzdür herhalde yoksa salak mı adam burada takılsın.

Hakan abi, %5 ya da %95 olmak önemli değil..Beşiktaşlı olmak zaten insan olmak demektir..Ahlaklı, şerefli ve haysiyetli olmak demektir..

%95 lik dilim, siz beni ne kefeye koyarsanız koyun canınız sağolsun, ona da saygı duyarım, sonuçta hepimiz tek bir dava için mücadele ediyoruz o da Beşiktaşlılık...

Bayraktar Umutcan
20-04-2010, 09:06
Beşiktaşlıyız..Neden mi ? Çünkü; doğduğumuz andan itibaren aldığımız aile terbiyesi, yetiştirilme tarzı sayesinde (A)hlaklıyız; anamıza, bacımıza, soyumuza, sopumuza laf söyletmeyecek kadar (Ş)erefliyiz; siyah beyaz renklere aşık oluşumuzdan, mezara gireceğimiz zamana kadar, bir tek haram lokma boğazımızdan asla geçmeyeceği için (H)aysiyetliyiz..Allah'a binlerce kez şükürler olsun ki ölümüne Beşiktaşlıyız !!!

Bunu da içimden geldiği için yazmak istedim, alıntı kesinlikle değildir, bizzat kendi duygularımdır...

Tuncer Döğer
20-04-2010, 10:11
Anket mi yaptın Onur?

Hakan Abi, Ne mutlu türküm diyeneyi savundugunu mu çıkarmalıyım bu yazdıklarından?

Tuncer Döğer
20-04-2010, 10:13
böyle saçma bir mantıkla yaklaşımı bir Beşiktaşlı'dan beklemezdim..Eğer Türk olmasaydım Beşiktaşlı olamazdım..Eğer Türk olmasaydım, Atatürkçü de olamazdım..

Ben Beşiktaş'a hayatımı verdim, gerekirse canımı da veririm..Benim Beşiktaşlılığımı ne sen ne de bir başkası sorgulayabilir...

Yaşına hürmet ederek saygı duyuyorum...

senin beşiktaşlılığını sorgulayan yok, demogoji yapma.. soruma cevap ver, ne mutlu türkümü savunuyorsan, iranda, afganistanda fransada vs... doğsaydın.. türk olmasaydın utanç mı duyacaktın... bırakın bu kafatasçılığı artık...

Cem Ozel
20-04-2010, 10:49
Bu başlık altında tartışılması gereken bir konu değil bu bence.

Mert Kavak
20-04-2010, 11:20
senin beşiktaşlılığını sorgulayan yok, demogoji yapma.. soruma cevap ver, ne mutlu türkümü savunuyorsan, iranda, afganistanda fransada vs... doğsaydın.. türk olmasaydın utanç mı duyacaktın... bırakın bu kafatasçılığı artık...

türkiye doğdum türküm sorun ne burda türk olan insan olmuyomu ?

yanlış yerden giriyon konuya müdür

ya sev ya terk et !!!! !_music_! !_nanik_! !_nanik_! !_nanik_!

Murat Aru
20-04-2010, 11:31
Valla konuyu buraya taşımayın arkadaşlar.
Banane senin milletinden ırkından.
Beşiktaşlımısın değilmisin?
Beşiktaşlıysan diğer sözlerinin hükmü yok.
O halde rengininde milletininde inancınında hükmü yok.
Kafa tascı olmadığınıda düşünerek bunu söylüyorum.
Yoksa Fenerli olanda Türk Bursalı Olanda Türk.
Ne mutlu insanım derimde insanolmaktansa bir Çınar ağacı olmayı çok isterdim.
Bol bol karbonmonoksit çekip Oksijen yayardım bir insandan daha çok işe yarardım.

Tolga Karpuz
20-04-2010, 11:43
Beşiktaşlıyız..Neden mi ? Çünkü; doğduğumuz andan itibaren aldığımız aile terbiyesi, yetiştirilme tarzı sayesinde (A)hlaklıyız; anamıza, bacımıza, soyumuza, sopumuza laf söyletmeyecek kadar (Ş)erefliyiz; siyah beyaz renklere aşık oluşumuzdan, mezara gireceğimiz zamana kadar, bir tek haram lokma boğazımızdan asla geçmeyeceği için (H)aysiyetliyiz..Allah'a binlerce kez şükürler olsun ki ölümüne Beşiktaşlıyız !!!

Bunu da içimden geldiği için yazmak istedim, alıntı kesinlikle değildir, bizzat kendi duygularımdır...

Kardeşim öncelikle saygılar.Nacizane birşey söylemek isterim senin bu saf ve temiz duygularınla da alakalı olarak.Bahsettiğin ahlaki ilkeler ,insan onuru ve haysiyeti ile ilgili olan özellikler için insanın Beşiktaşlı olmasına gerek yok kesinlikle.Aslında ne zamandır yazmak istiyorum senin yazına binaen yazmış olayım affına sığınarak.Aslında genel söyleyeceklerim.

Tamamen kendi fikrimdir öncelikle herkese saygım sonsuz.Bence takım taraftarı olmak,hayatın içerisinde alması gereken rolu biraz aştı son zamanlarda.Bunda en büyük etken idealist hareketlerin artık yavaş yavaş toplum hayatından çekilmesi buna mukabil kendini idealist olarak nitelendiren insanların nispeten daha az sonuçlarına katlanacakları futbol arenasında kendini ifade etmek istemeleri.Bunu daha önce sanırım Özgür kardeş de ifade etmişti.Hayat Beşiktaş deildir.Bir parçasıdır ama asla kendisi deildir.Buradaki çoğu insanın siyasi bir ideali ,öngörüsü var.Bunun gerçekleşmesi için yapmaları gereken fedakarlıklar ve çalışmalar var muhakkak.Bunların, gitgide pragmatistleşen toplumda yapılmasının zorlaşması bu taleplerin ve ideallerin burada yer bulmasına neden oluyor bu bir yere kadar tutarlı olsa da işin tamamı açısından gerçek deil kesinlikle.Elbette paylaşmak,beraber sevinip beraber üzülmek,kendini bir topluluk içerisinde ifade edebilmek çok güzel ve ve çok özel ama ölçüsünü bilmek de çok güzel.

Denebilirki ölçü kaçınca nolur.Hayatın reddi inkarı demektir bu .Herkes yakından takip ediyor ve görüyor örneğini vermiş olayım optik abi rahmetli olduğunda neler yazıldı,çizildi.neler söylendi bir hatırlayın.Öğretmenliği feda edecek kadar beşiktaş aşığıydı.Beşiktaş herşeyin üstündeydi onun için vs.Kimse de demedi ki beşiktaş için öğretmenliği bırakmaya değmezdi,o ortamdan öğretmen çıkmak kolaymıydı?Anne babasının beklentisi neydi?onlar bu durumdan memnun oldularmı ?demedi bunları kimse.Halbuki sorulması gereken bunlardı.Rahmetlik cezaevine girmeden önce gözümle şahit oldum en fazla 20 li yaşlarında çocuklar makara yapıyolardı.Kafası bi milyondu ayakta zor duruyodu zaten.Aslan gibi idealist,iyi kalpli,cesaretli bi insan o hallere düşmüş bu tribün ortamında daha neyin davası olacak beşiktaş.Sebebini bilen bilir ben anlatmıcam ama Ferdi vuruldu öldü.Değermiydi peki?Sıkanlara sormak lazım.Bi çoğunu çarşı belgesellerinde görüyoruz gerçi şimdi.Nedense kapatın konuyu diye sertçe uyarılarda olmuştu her ne hikmetse o dönem vurulduktan sonra.Tekrarlıyorum şahsi fikrimdir;alırsın biletini elinden geliyosa gidersin maçına desteklersin ,maç biter hayatına geri dönersin.Yenersin makaranı yaparsın,yenilir azcık kızdırıkırsın ama Fenerliler,bursalılar vs hiçbirine düşmanlık falan demesin kimse.Canlarımız ,ciğerlerimiz var kardeşlerimiz var onların arasında beşiktaşlıların arasında da nice şerefsiz ,haysiyetsiz adam var her maç bi kaçıyla papaz oluyoruz biliyosunuz.İnsanlık,şeref,onur kavramları bir takımla birebir ifade edilecek kadar kolay deil kardeşlerim o kadar düşmedi daha.Fedakarlık gerektirir,bedel ödemek gerektirir bunlar da takım taraftarlığına birkaç numara bol gelir.
Herkese saygılarımla.Haddimi aştıysam herkesten özür dilerim tekrardan

Tuncer Döğer
20-04-2010, 11:54
Valla konuyu buraya taşımayın arkadaşlar.
Banane senin milletinden ırkından.
Beşiktaşlımısın değilmisin?
Beşiktaşlıysan diğer sözlerinin hükmü yok.
O halde rengininde milletininde inancınında hükmü yok.
Kafa tascı olmadığınıda düşünerek bunu söylüyorum.
Yoksa Fenerli olanda Türk Bursalı Olanda Türk.
Ne mutlu insanım derimde insanolmaktansa bir Çınar ağacı olmayı çok isterdim.
Bol bol karbonmonoksit çekip Oksijen yayardım bir insandan daha çok işe yarardım.

Kimse kimsenin Beşiktaşlılığını sorgulamıyor.. hergün bitaraflarımız yırtarken Tribünde Irkçılığa Karşıyız diye.. Birileri hala türklüğüyle mutlu olabiliyor..

kim ne derse desin ne mutlu türküm diyene ırkçı bir slogandır.. forumda ki herkes aksini idda etsede...

Onur Cihan
20-04-2010, 12:08
Forumda ırkçı var derken, zamanında bayağı ağır eleştiriler yemiştim.
Kafatasçılar yüzünden bir adım ileri gidemiyoruz.

Ne mutlu türküm diyene, Halkın Takımı altında bu sözü bile savunanlar var, vay anasını.

Ertan Türker
20-04-2010, 12:53
Şimdi bende meseleye girerdim ama boşverdim çünkü ben girersem Uğur da girecek Deniz'de girecek uzayacak o y,üzden en sağlamı ben girmiyim. :)

Ismail Hakki Demirel
20-04-2010, 13:02
:):):)

Muhsin Ogretme
20-04-2010, 15:11
"Ne mutlu Turkum diyene" sozunden ne kastedildigini ogrenmeden kimseye milliyetci veya irkci diyemem. Brezilya'li futbolculari begenmeyen arkadaslarin da ne demek istediklerini aciklamalari gerekli.

Eger ki, milliyetinizden dolayi baskalarina karsi ustunluk sahibi oldugunuzu dusunuyorsaniz dikkatli olun derim. Pek tekin bir yol degildir izlediginiz. Benzer sekilde; milliyetten dolayi bir kisinin zayiflik sahibi oldugunu dusunuyorsaniz o da hic akli basinda bir yol tutus degildir. Bir miiletin icinde yasadigin icin aldigin terbiye ve kultur geregi bazi olumlu ya da olumsuz ozelliklerin varsa, sorumlu millet degil milletin yarattigi kulturdur. O yaratilis surecinde yapilan hatalardir.

Mac sonrasi ben de bir cogumuz gibi uzgun ve sinirliydim. Bugune kadar bekledim biraz sakinleseyim diye. Yoksa ona kahretmek, buna sovmek, tum Fenerbahcelileri itham edici sifatlar kullanmak vb. pek bir kolay.

Bayraktar Umutcan
20-04-2010, 17:09
Albert Einstein'in bir lafı vardır.. "Önyargıyı kırmak, atomu parçalamaktan daha zordur" demiştir..

"Ne Mutlu Türküm Diyene" lafından neler çıkartıyorsunuz..Bu söz Atatürk'ün sözü..benim ırkçılıkla alakam yok, ki öyle insanların alayından tiksinirim..ben hayatımı devrimciliğe adamışım..Deniz Gezmiş'in, Yılmaz Güney'in, Che'nin kitaplarını okuyarak bu yaşlara gelmişim..16 yaşından beri CHP gençlik kollarındayım..Ailece, özellikle babam ve ben Atatürk'ü yaşatmak için, onun ilkelerini, devrimlerini nesilden nesile taşımak için mücadele ediyoruz..boşuna mı söylüyoruz Atatürk en büyük Beşiktaşlıdır diye ? 10. yıl Nutku'nda yüreğinden koparak söylediği sözden bunlar mı çıkartılır ?

biz önce kendi içimizdeki hesaplaşmaları çözmeden, dış güçlerle asla mücadele edemeyiz..isterseniz oylama yapın attırın beni forumdan..beni tanımıyorsunuz bile ama direk önyargıyla idam sehpasına oturtuyorsunuz..hakkaten yazık...

Baran Konak
20-04-2010, 17:34
Kardeşim öncelikle saygılar.Nacizane birşey söylemek isterim senin bu saf ve temiz duygularınla da alakalı olarak.Bahsettiğin ahlaki ilkeler ,insan onuru ve haysiyeti ile ilgili olan özellikler için insanın Beşiktaşlı olmasına gerek yok kesinlikle.Aslında ne zamandır yazmak istiyorum senin yazına binaen yazmış olayım affına sığınarak.Aslında genel söyleyeceklerim.

Tamamen kendi fikrimdir öncelikle herkese saygım sonsuz.Bence takım taraftarı olmak,hayatın içerisinde alması gereken rolu biraz aştı son zamanlarda.Bunda en büyük etken idealist hareketlerin artık yavaş yavaş toplum hayatından çekilmesi buna mukabil kendini idealist olarak nitelendiren insanların nispeten daha az sonuçlarına katlanacakları futbol arenasında kendini ifade etmek istemeleri.Bunu daha önce sanırım Özgür kardeş de ifade etmişti.Hayat Beşiktaş deildir.Bir parçasıdır ama asla kendisi deildir.Buradaki çoğu insanın siyasi bir ideali ,öngörüsü var.Bunun gerçekleşmesi için yapmaları gereken fedakarlıklar ve çalışmalar var muhakkak.Bunların, gitgide pragmatistleşen toplumda yapılmasının zorlaşması bu taleplerin ve ideallerin burada yer bulmasına neden oluyor bu bir yere kadar tutarlı olsa da işin tamamı açısından gerçek deil kesinlikle.

Katılıyorum bu noktaya. Benim de söylemek istediğim şeylerdi aslında. Sorun da halk gençliğinin kendini başka oluşumlarda görememesidir, kendini yansıtamamasıdır. Bu da genel olarak örgütlenememe sorunuyla alakalıdır.

Cem Ozel
20-04-2010, 17:39
Fener maçı başlığını bundan sonra amacı için kullansak diyorum.

Demir Han
20-04-2010, 17:43
Muhsin Bey
Ben Brezilyalı oyuncuların değil latin kökenli oyuncuların çoğunlukta olmasına karşıyım.Gerek disiplinsizlikleri gerek oyun içindeki kopuklukları ve birden fazla olunca kommün yaşamaları ve gruplaşmaları gibi ardarda gidecek b.rçok dezavantajları var.

Arsenal TD Wenger bence çok güzel söylemiş.1 Brezilyalı yarar 2 Brezilyalı Karar 3 ve sonrası zarar.

Hakan Kirezci
20-04-2010, 19:25
Kavramlar üzerine kişisel ya da zümresel yorumlarınızı genel doğrularmış gibi dayatmaya kalkarsanız kimseler sizin birilerine ırkçı demenizi de, faşist demenizi de hatta Allah bir demenizi de sallamaz.

Ben "ne mutlu 'herhangi bir milli kimlik' diyene" muhabbeti ile ilgilenmem, muhabbetini yapanları da caart diye ağzıma gelen ilk önyargı ürünü lafla itham etmem. Neden? Çünkü ayıptır da ondan. Kavramların özü, söyleyenlerin niyet ve niteliği biçimlerden de sözlerden de önce gelir.

Ne mutlu Türküm diyene lafına ırkçı diyen arkadaşlar mesela ne mutlu insanım diyene lafını ikame olarak kullanmışlar. Şimdi benim onları ırkçlıkla itham etmem nasıl olur?
Teknik açıdan doğru, etik açıdan artniyetli olur.
İnsan ırkını yeryüzünde varolan hayat formları arasında seçilmiş, üstün, kutsal, eniyi olarak tarif edip; kendinin de insan olmasından dolayı bu nedenlerle mutlu olan bir insan teknik olarak etnosantriktir. Yani kendi etnolojisini diğerlerinden üstün ve merkeze oturtandır; Kelimenin en dar anlamıyla ırkçıdır...
Uydu mu bu laf ey insanlar?
Sizi bilmem ama bana uymaz çünkü sizlerin asla ırkçı olmadığınızı ama ezberlerinizin içinden geçmek yerine bozulmasın diye kenarından dolanarak işin kolayına kaçtığınızı biliyorum.

Eleştireceğiniz, içini dolduracağınız ya da otopsisini yapacağınız kavramları masaya yatırmak yerine cadı görmüş ortaçağ papazı gibi odunları yığmaya başlamanızı eleştiriyorum.

Murat' da yazmış (Aru) insan olmaktansa çınar olmayı tercih ederdim diye. Bütün bu içine düştüğümüz bokun hangi canlı türünün zihinsel ürünü olduğunu düşünüyorsunuz?

Kendi mensubu olduğu türü diğer bütün canlı türlerinin tepesine çıkarıp mutlu olmayı kendine hak ve de ulvi bir davranış gibi görüp mensubu olduğu herhangi bir ulustan dolayı mutlu olan bir başka türdeşini ırkçı diye aşağılamanın neresini, neyin nesi diye piyasaya sürüyorsunuz onu anlamadım gitti.

Beşiktaşlıyız, mutluyuz.
Mutluyuz çünkü Beşiktaşlı olmakla bir ırk, ulus ya da yaşam formunun değil bir ahlakın/felsefenin mensubu olduğumuzu ifade ediyoruz.

Ha, bunun yanısıra mutluluğunu artırmak isteyenler, isterse Türk olur, isterse insan, isterse çınar. Kimsenin kimseye de bu nedenle bir laf etmeye hakkı yoktur çünkü Beşiktaşlı olmakla hepimizin arasında doğal ve çok güçlü bir hukuk vardır. Lütfen bunu gözardı etmeyelim.

Murat Aru
20-04-2010, 20:11
Sanırım durumda bundan ibaret.

Safak Batman
20-04-2010, 20:59
mükemmel bir açıklama olmuş.

Tuncer Döğer
20-04-2010, 21:01
ne mutlu bize

Bayraktar Umutcan
20-04-2010, 22:25
Ağzına sağlık Hakan abi, nokta konulmuştur...

Bayraktar Umutcan
20-04-2010, 22:33
Fener maçı başlığını bundan sonra amacı için kullansak diyorum.

Cem, senden ve forumdaki diğer bütün Beşiktaş sevdalısı arkadaşlardan da, başlığın amacından sapmasıyla ilgili olarak, bu kadar alakasız ve saçma bi yere ne kadar asla aklıma dahi getirmesem de ve istemesem de sebep olduğum için özür dilerim...

Ekin Zaza Karatas
20-04-2010, 22:33
Beşiktaşlı olmakla hepimizin arasında doğal ve çok güçlü bir hukuk vardır. Lütfen bunu gözardı etmeyelim.

Apploud

Fatih Alper Ozen
21-04-2010, 09:25
Fenerbahçe Kulübü açıklama yapmış.Bilica'nın hareketine kulüp olarak ceza vermeyeceklermiş.Ayrıca yaptığında çok da bişey yokmuş.Hakem sarı kart ile cezalandırmış(bunlar maçı nereleriyle izliyolar acaba,hakem hangi harekete kart verdi?) miş,mış,muş..
Artık yapacak çok da bişey yok.Söylenecek son söz.

AZİZ'İN PARALARI İŞTE YÜZ KARALARI !

Fatih Alper Ozen
21-04-2010, 09:34
Ayrıca bu maçtan sonra İbrahim Toraman'a olan sevgim ve saygım daha da arttı.Sahada tam bir Kartal'dı.Helal sana Toraman.Hep böyle devam et.Apploud

Tuncer Döğer
21-04-2010, 16:31
Beşiktaşlı futbolcu çukur kazmaz, kazamaz! MUSTAFA DENİZLİ

Ufuk Biyik
21-04-2010, 19:22
http://img686.imageshack.us/img686/4425/77254bel02zo36lub36rek1.jpg (http://img686.imageshack.us/i/77254bel02zo36lub36rek1.jpg/)

Onur Cihan
22-04-2010, 00:54
Bazen eleştirirken yorumlarımızı boşa çıkarmayı denemeniz aramızdaki Beşiktaş'lılık hukukunu da aşıyor.

Hakan Kirezci
22-04-2010, 09:04
Bazen eleştirirken yorumlarımızı boşa çıkarmayı denemeniz aramızdaki Beşiktaş'lılık hukukunu da aşıyor.

Onur, koyu renk işaretlediğim kelimelerdeki gizli özneleri, yan 'biz'i ve 'siz'i ne şekilde kullandığını açıklarsan sana kişisel bir açıklama yapabilirim.
Cevabımı 'Biz' ve 'siz' üzerinden nasıl kurgulayacağımı bilemedim.

Tolga Karpuz
22-04-2010, 10:42
gülmekten öldüm ya :) Alıntıdır

"o zamanlar anne-baba çalıştığı için babaanne büyütüyor ağabeyimle beni... ama baba tarafı da aile hani. chelsea'deki zencilerden daha fazla hala var. ve içlerinde sadece birisi galatasaraylı, birisi de beşiktaşlı. geride kalan tek amca ve diğer bütün halalar fenerbahçeli. baba zaten fenerbahçeli kere fenerbahçeli. dede desen ayetullah bey sanki

ağabey metin-ali-feyyaz kontenjanından beşiktaşlı. belgarath'tan psikopat olmasın ama harbi psikopat. metin-ali-feyyaz'ı geçtim; zeyer hakkındaki her şeyi bile biliyor. aileye bir tokat da benden geliyor. gündüz maçları, ali sami yen ve tanju çolak derken galatasaraylı oluyoruz.

uzatmayalım... hayatta hep bir doz problemim vardır ve bu durumun, fd'ye gönderme yapıp “tüm alışkanlıklar çocukluktandır” diyerek o zamanlardan başladığını belirteyim... neyse...

o dönem gözüm sam whitmore ve galatasaray'dan başka bir şey görmüyor.

işte o günlerden birinde, gündüz vakti annem-babam işteyken türkiye kupası eşleşmelerini bekliyoruz radyo başında. amcam “şimdi galatasaray ile eşleşeceğiz” deyip duruyor. “bizim için en kolay maç” diyerek de üsteliyor. ve dediği çıkıyor. galatasaray'ın rakibi fenerbahçe oluyor. evde başta amcam olmak üzere tüm fenerbahçelilerin sevinmesiyle birlikte ben hüngür hüngür ağlamaya başlıyorum. onlar da amcamın beni daha fazla sinir etmesini istedikleri için alkışlıyorlar.. ben nasıl ağlıyorum ama... öyle böyle değil...

bundan sonra sadece tülin, caner'e vermeyince bu kadar üzülmüştüm.

ağlamamın nedeni, daha maçlar oynanmadan korkuyor olmam değil. yoksa “ne var lan. eşleştik işte asıl biz size koyarız” diyebilirim gayet net bir şekilde. (çünkü o dönem şükrü saracoğlu denen terör mabedi yok. o terör mabedinde dayak yiyen taraftarları siklemeyen; o sahaya inamoto'yu yıldız diye sahaya sürdüren 'ösanabi' yok. derbilerdeki hakem hatalarının yüzde 80'i fenerbahçe lehine de değil o zamanlar. sahi galatasaray-fenerbahçe maçlarında kuşların aleyhindeki son büyük hata ne zamandı? hatırlayan var mı? cüneyt çakır değil mi? tabii canım tabii benim güzel kanaryam. fenerbahçe lehine hataların listesini verdirmeyin bana!)

ama beni sinirlendiren amcamın tavırları...

gereksiz kendine özgüveni, sik kadar çocukla uğraşması; bunu uzatarak ve uzadıkça daha da fazla zevk alarak yapması, kahkahasının bilal inci'ye, bakışlarının erol taş'e benzemesi... ne bileyim kısacası 'dalyarak' olması işte.
ben yıllarca, tüm bu özelliklerin amcama özgü olduğunu sanmıştım. ama seneler geçtikçe ve başka insanlar tanıdıkça, hiç de öyle olmadığını fark ettim. ben 10 yıldır amcamdan başka bir şehirde yaşıyorum. bu süre zarfında kendisini çok az görmüşümdür. ama aslında ben amcamı her fenerbahçe maçında görüyorum.

amcam; 7'sinden 70'ine tüm fenerbahçeliler'in aynı adam olduğunun ispatı çünkü.

amcam; daha önceki gün içki içtiğim barın arkasındaki masada oturan, beşiktaş'a yaşam hakkı tanınmayan maçtan sonra bile hakeme sallayabilecek kadar geveze ve pişkin fenerbahçeli çocuk aslında.

amcam; şu derbideki hakem faciaları fenerbahçe'nin başına gelse ortalığı yıkacak olan ama şimdi protestoları sadece tırnak içinde sayfalarına yansıtan fenerbahçeli spor müdürleri aslında.

amcam; “tarafsız” ömer üründül ve mehmet demirkol aslında.

amcam; şu ortalığın yıkıldığı maçtan sonra “ibrahim toraman ne terbiyesiz adammış” diyerek beni benden alan, şaşırma sınırlarımı zorlayan iş arkadaşım aslında.

amcam; nedense hep rakip takımın ev sahipliğini yapacağı derbilerden hemen önce “fair-play meleği” kesilen adamlar aslında.

amcam; yaptığınız en ufak bir eleştiriye bile “biz de sizi 6-0 yendik” diye eliyle 6 yapan adam aslında.

amcam; 27 yıldır türkiye kupası alamadığı, müzesinde iki tane avrupa kupası olan ezeli rakibiyle şampiyonluk sayısı aynı olduğu halde “biz türkiye'nin en büyüğüyüz” diyebilen şizofren aslında.

bir üstteki maddeyi okuduktan sonra, onun bir üstündeki maddeyi hayata geçiren adam aslında.

ha bir de “fenerbahçe büyüklüğü ne kupa büyüklüğüdür...” diye başlayan sarhoş vecizesine inanan adam aslında.

amcam dediğim gibi bir fenerbahçe taraftarı aslında"

Ertan Türker
22-04-2010, 11:13
Şu anda bir yazı yazılmış ve olağanca filozof vari olmaya çalışılmış. Bazı arkadaşlar da sığ düşüncelerle desteklemiş. Size şunu hatırlatayım. Bizler sadece beşiktaşlı olmakla burada değiliz. Bizi ve felsefemizi seven gs li (örnek hikmet abi, muratın esk iş arkadaşı gibi İsmini inanın unuttum, murat hatırlar bu7 yazının altına yazar zaten :) ) O yüzden bazı kavramları kullanırken daha dikkatli olmalıyız. Anlayanlar anladı bu cevabımı daha da bu başlığa yorum yazmam.

Onur Cihan
22-04-2010, 11:57
Hakan abi sen herşeyi üzerine alınmayı öyle bir tutku haline getirmişsinki, bence bundan biran önce kurtulman lazım.
Sadece benim ve benim gibi düşünenlerin düşüncesi, burda eleştirilmenin çok sonrasına bir mahkemeymiş gibi boşa çıkarıldığını belirttim. Çok kez karşılaştığım gibi beni çok zayıf yerimden Beşiktaş'lılığımla vurmaya çalışmanız, bu hukuku boşa çıkardığını söylüyorum.

Hakan Kirezci
22-04-2010, 18:00
Eyvallah abicim. önerine uyup kafama göre takılırım bundan sonra. Filozofi, diplomasi zordu zaten, lümpenlik kolay ne olcak.