Orijinalini görmek için tıklayınız : 1 Mayıs mı, Beşiktaş mı?
Onur Umut Uner
03-05-2010, 21:58
1 Mayıs'tan beri herkesin keyfi yerinde. Gerek alanda ki görüntümüz, gerekse yansıttığımız birlik hepimizi oldukça mutlu etti. Çevrede herkesin dilinde çarşı lafı dolanır oldu. Bunların hepsi güzel, bizi oldukça mutlu eden durumlar dediğim gibi.
Fakat hepsi bu kadar mı gerçekten? Baştan belirteyim ki kimsenin Beşiktaşlılığını sorgulamak veya, kimseyi yargılamak niyetinde değilim(haddimde değil zaten). O alanda yaptıklarımız ile bitiyor mu herşey? Maalesef madalyonun başka bir yüzü de var.
Alanda o kadar Beşiktaşlı beraberken bir çok kez dile getirmeye çalışmama, kalabalık dağılırken sesim yettiğimce bağırarak herkesidavet etmeme rağmen saat 3,30 da semtteki Engelli basketbolcularımızın maçında 15 kişiydik.
Nerdeyse 2000 kişilik bir gruptan, sadece 30 dakika ötede ki mücadeleye 15 kişi gidebildik. Herkesin gün sonunda gurur duyduğu beşiktaşlı olmak sadece meydanlarda kaldı. Neden olduğunu merak etmekteyim açıkçası.
Aklıma gelen bir çok sebep var ama, bana göre en büyük sebeplerden biri o salonda kameraların olmamasıydı. Daha açık konuşmak gerekirse o gün salondada o kadar tv kamerası olsaydı, salonda dolar mıydı?
Kafam biraz karıştı açıkçası. Tek anlayabildiğim ise işçi haklarından bahseden bizlerin emeğin en büyüğünü harcayarak arma peşinde koşanlara olan ilgisizliğmiz oldu. Bir yerlerde kalabalık olamamız için illa kamera ve basın mı lazım?
Ali Savasan
03-05-2010, 22:04
O gün grubun yanına hiç gelemedim ben. O yüzden olaydan haberim yok.Zaten 3,30a kadar oradaydım sonra toplanmak falan filan derken hiç birşeye fırsatım olmadı. Ancak haklı bir isyan olduğu kanaatinde olsamda işi BEŞİKTAŞlılık noktasına getirmek gereksiz tatsız tartışmalara yol açmaz umarım.
Akin Akoglan
03-05-2010, 22:16
O kitlenin maça gelmesi için onlarca neden vardı,gelememeleride içinde onlarca neden vardı.Gelememe nedenlerinden birinin asla kameralarla ilgili olduğunu düşünmüyorum
yumurtakafa yılmaz
03-05-2010, 22:33
Onur, gerçekten haklısın, kimse bende dahil mazeretlerin arkasına saklanmamalıyız.
sadece şunu diyebilirim; hepimiz etkinliğe endekslendiğimizden, maç güme gitti.
kesinlikle medyatik tavrımız olamaz.
çağrınıda şu an gibi hatırlıyorum, semte indiğimde de aklımdan uçtu gitti.
hepimiz; engelli sporculara ve sana özür borçluyuz.
İrem Avşar
03-05-2010, 22:35
kameralar mı,yorgunluk mu.. bilmiyorum ama ; Beşiktaş futbol klübüne yangın çoğumuz...
Armanın olduğu heryere aynı özeni göstersek keşke..
Orda hakketen sırf Arma için ciddi ter döken; kaba tabirle karın tokluğuna Kartalımızı temsil eden Kartallarımız bunu fazlasıyla hakediyor..
Onur Umut Uner
03-05-2010, 22:36
abi baştada dedim, kimseyi yargılamak değil amacım. böyle bir şey haddimde değil asla. zaten bı konuyu bu foruma açma sebebimde bu forumda biraz olsun yankı uyandıracak olmasıdır. forzada kaynar giderdi. yoksa medyatik tavır olamsının mümkün olmadığına inancım sonsız bu forum adına. derdim popülerleşen her şeyin, yozlaşma tehlikesi göstermesidir. burdan kimseye en ufak bir eleştirim söz konusu dahi olamz yoksa.
Hakan Kirezci
03-05-2010, 22:43
Bu son mesajın daha uygun olmuş Umut...:)
Ufuk Biyik
03-05-2010, 23:10
abi baştada dedim, kimseyi yargılamak değil amacım. böyle bir şey haddimde değil asla. zaten bı konuyu bu foruma açma sebebimde bu forumda biraz olsun yankı uyandıracak olmasıdır. forzada kaynar giderdi. yoksa medyatik tavır olamsının mümkün olmadığına inancım sonsız bu forum adına. derdim popülerleşen her şeyin, yozlaşma tehlikesi göstermesidir. burdan kimseye en ufak bir eleştirim söz konusu dahi olamz yoksa.
Söylediklerinde belki haklısın ama kendi adıma açıklayayım biraz. Ankaradan gelen 3 kişi bizim beklentimiz 50-60 kişi olursak iyi diyorduk. Hem tarihe tanıklık etmek hemde dostlarla vakit geçirmekti niyetimiz. Ama alanda ve yürüyüş sırasında oluşan çoşku seline kapılıp gittik. Ve önemlisi orada gördüğümüz gerçek Beşiktaştı ve biz onu çok özlemiştik. Belkide bu yüzden basketbolcularımızı unuttuk ama bunun telafisinide yapacaklar bizleriz.
Umutcan Bayraktar
04-05-2010, 01:14
O kitlenin maça gelmesi için onlarca neden vardı,gelememeleride içinde onlarca neden vardı.Gelememe nedenlerinden birinin asla kameralarla ilgili olduğunu düşünmüyorum
gelememe nedenimizin kameralar olmadığı konusunda sana kesinlikle katılıyorum Akın..biz beraber çay bahçesinde oturduk..Onur sen çağrında sonuna kadar haklısın, birçok defa bağırdın engelliler maçına gidilmesi konusunda..hiçbir bahanenin arkasına sığınamayız..tamamen 1 Mayıs'ın coşkusunun verdiği yorgunluk nedeniyle ayakta bile duramayacak haldeydik..futbola verdiğimiz değeri arma değeri olarak bütün branşlara da vermemiz gerekiyor..bunu ileride mutlaka telafi edeceğiz...
Cem Ozel
04-05-2010, 08:14
Diğer branşlara karşı ilgisiz olduğum kesin. Bunun sebebi hentbol ya da voleyboldan keyif almamam dolayısı ile haftasonu bu branşların maçına gelmek yerine İzmit'te kalmayı tercih etmeme sebep oluyor.
1 Mayısta ise bu sebepler değil tamamen yorgunluğumdu.
Onur Cihan
04-05-2010, 11:00
Futbol ve az biraz basketbol dışında voleybol, hentbol, engelli basketbol gibi branşlara hiç ilgim olmadı. İstedim ama olmadı.
Ama eleştirin için teşekkür ederim addaş.
Vedat Benakay
04-05-2010, 11:34
kameralar sozun bıraz kotu olmus can.ınan o gun yasadıgım butun guzellıgı bırden aldı goturdu benden..
Umit Bayezit
04-05-2010, 21:10
dürüst olalım
çok yorgunduk.
Vedat Benakay
04-05-2010, 21:49
umıt kardes evet durust olalım yıllarca beklemısım cocuklugumdan berı ozlemımdı ınan Besıktasımın Futbol takımının macı olsa gıtmezdım.cunku onun telafısı var .ya HALKIN TAKIMI ıle CARSI ıle 1 MAYISTA 1 MAYIS alanına gırmenın.hıc bır zaman ne bır burukluk ne bır uzuntu duydum.cunku cok mutluyum onurluyum gururluyum.gecen yıl bakudeyken gordugum rsımlerden kıskanclıktan kac kılo verdıgımı bır ben bılırım.ben ! MAYISA katılmanın onurunu gururunu yasadım ve 1 resmım bıle yok onemlı olan o anı yasamaktı yasadım.bana yeter.
Umutcan Bayraktar
04-05-2010, 23:41
umıt kardes evet durust olalım yıllarca beklemısım cocuklugumdan berı ozlemımdı ınan Besıktasımın Futbol takımının macı olsa gıtmezdım.cunku onun telafısı var .ya HALKIN TAKIMI ıle CARSI ıle 1 MAYISTA 1 MAYIS alanına gırmenın.hıc bır zaman ne bır burukluk ne bır uzuntu duydum.cunku cok mutluyum onurluyum gururluyum.gecen yıl bakudeyken gordugum rsımlerden kıskanclıktan kac kılo verdıgımı bır ben bılırım.ben ! MAYISA katılmanın onurunu gururunu yasadım ve 1 resmım bıle yok onemlı olan o anı yasamaktı yasadım.bana yeter.
sözün bittiği yerdir...
Onur Kurt
08-05-2010, 22:43
bende yorgundum bende çıktım 1 mayısa ama benim içim el vermedi ordaki emekçileri yalnız bırakmak
vBulletin v3.6.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.