Orijinalini görmek için tıklayınız : Tanı ve Tedavi
Ertan Eylem
24-03-2007, 17:54
Hepimiz bilirizki bir hastalığın tedavisinin ön koşulu tanı (tabiki doğru olanı) konulmasıdır.Bunun için çeşitli tetkikler(tahlil) yapılır.Sonra konulan tanıya göre bir tedavi süreci program dahilinde başlar.Bu tedavi medikal(ilaç) tedavisi olacağı gibi kesin ameliyatıda gerektirebilir.
Malesef bazen bu tedavide alınması gereken uzuvlar(organ) alınmak zorunda kalınır yoksa hasta mefta olur.Bu başlığı açmamdaki temel amaç forumda bulunan değerli dostların BEŞİKTAŞIMIZ ın rahatsızlığına ilişkin tanıları ve tedaviye ilişkin görüşlerini forumla paylaşmalarını sağlamaktır.Yani zaman zaman (çoğu zaman) dile geirilen rahatsızlıkları ve tedavi yöntemlerini bir başlık altında toplamak...
Örneklendirecek olursak :
Beşiktaş taihsel geleneklerinden kopmuş(zorla) geçmişine geleneğine ve geleceğine sahip çıkamaz hale gelmiştir(getirilmiş).Peki tedavisi nedir?!:Taraftar grupları birleşip asgari ortak noktaları tespit edip birlikte hareket etmeli,gerek deklerasyonlarla ve gerekse boykotlarla yönetim ciddi anlamda uyarılmalıdır.
Kulübümüze sızan mafya uzantıları her ortamda teşhir (showroom da değil)edilip güç oluşturmaları engellenmelidir.
Bunlar naçizane benim önerilerim siz değerli dostların teşhis ve tedavi yöntem ve önerilerinizi bekliyor ve saygılar sunuyorum.
Muhittin Saban
24-03-2007, 19:53
Ertan,
Her ne kadar modern tıp anlayışı ile bir sonuca varılması gerekiyorsa da ben ağırlığı alternatif tıp üzerinde yoğunlaşmasından yanayım.
Daha önce de söylemiştim, Beşiktaş kulübünün Seba'dan sonra Endüstriyel futbol köleliğine asimile edilmesi aşamasında baş rol oynayan uluslararası "çapkın" başkanımız Serdar Bilgili'den başlayarak bir "Tıp" merakıdır gidiyor..
Önce kendisi eline bir neşter alarak bas bas bağırmıştı "Neşter operasyonu" diye. Ondan sonra gelen Demirören ise neşter kullanmayı reddederek ağrısız ve kansız olan tedavi şeklini seçti, yani "Tıp Oyunu"!
"Bir, İki, Üççç,, Tıp" dedi(ler) ve Beşiktaş aleyhine gelişen hiç bir olayda seslerini çıkarmadılar. Yani oynadıkları "Tıp" oyununun tüm gereklerini yerine getirerek ses çıkarmadan susmayı tercih ettiler. Onların bu suskunluğunu bozmak için dış mihraklar(taraftarlar) adabınca öylesine bir baskı yaptılar ki tık yok! Nuh diyorlar Peygamber demiyorlar..
Levent Kızıl; "Beşiktaş'ı bitireceğim" dedi, tık yok, Adam Başkanın aleyhine harıl harıl imza topladı ama bizim başkan akrabası Ulusoy için kulis bile yapamadı(Allahtan), cezalar ard arda verilmeye başlandı tık yok, maç pazartesine alındı, tık yok, Şerefbeyimizin mezar ayıbı gündeme geldi, tık yok, bonservis skandalı patladı, tık yok.... Yani kısaca daha o kadar "Tık"lanmayan gelişme oldu ki hala sessizliklerini bozmadılar.
Şimdi Tanı(dığı)ma geleyim; Metastaz (CA) Kısaca yönetimsel Kanser.
Hem de öyle bir metastaz yapmış ki kulübün tüm organlarına yayılmış ve bünyeyi yiyip bitiriyor. Hastalık göz göre göre geldiği ve müdahale edilmediği için maalesef sonucu kötü olacak. Taraftarın daha hastalığın ilk aşamasında "Erken teşhis tanı" koymasına rağmen hastanın kendisi tıbbi müdahaleyi kabul etmeyerek bir yerde Ötenazi(z) hakkını kullanmış oluyor.
Tedavi yok değil, var. Sadece bir yöntem ve sadece alternatif 'tıp'ta var .
Mesela yönetime acil "Adam otu" lazım. O otun özünü alabilmesi için çok iyi bir şekilde 'adam'lığı bünyesinde sindirmesi gerekiyor.
Sanırım bu yeterli olacaktır. Eğer bu tedaviyi de kabul etmezse;
Kömün, gitsin....!
.
Ertan Eylem
24-03-2007, 20:18
Sevgili Muhittin kronik ironini konuşturmuşsun yine."Adam Otu" fikrine bayıldım da bu ot nerede ve nasıl yetişir böyle bir ot olsa hakikaten insanlık adınabüyük bir buluş olur netekim.Sen in dediğin gibi bu hasta tedaviyi kabul etmiyor ve etmezde (öte NAZİ YE DE YANAŞMAZ) AMA BİRŞEY YAPMALI.
Muhittin Saban
25-03-2007, 00:40
Sevgili Muhittin kronik ironini konuşturmuşsun yine."Adam Otu" fikrine bayıldım da bu ot nerede ve nasıl yetişir böyle bir ot olsa hakikaten insanlık adınabüyük bir buluş olur netekim.Sen in dediğin gibi bu hasta tedaviyi kabul etmiyor ve etmezde (öte NAZİ YE DE YANAŞMAZ) AMA BİRŞEY YAPMALI.
Ertan(Karagözüm),:)
'Adam'otu:
Tarihçe: Adamotu zehirli, hayallere sebep olan bu yüzden Mısır uygarlığından beri çeşitli mistik olaylarda kullanılan bir bitkidir. Meyveleri ünlü genç firavun Tutankamonun mezarında bulunmuştur.
İngiltere'de 8. Henri zamanında insana benzeyen kökleri yüzünden, başarı getirdiğine inanılırdı. Ortaçağ'da Avrupa'da büyücülerin en çok başvurduğu bitkilerden biri haline gelmiştir..
En önemli özelliği de panzehirlerin temel maddesini oluşturur. Yani Tam da bizim yönetime göre bir tedavi şekli..!
Şaka değil he ciddi bir ilaç maddesi ayrıca bizim yönetime ruhsal olarak da yarayacak bir ot!
Ertan bırak Adam'ın kendisini bize 'ot'u da olsa yeter...!
.
Adnan Gur
28-03-2007, 00:04
eline sağlık ne guzel yakıştırmışsın 'Öten(azi)z' i , 'Adam otunu' valla gıpta ettim aklın zekan dert görmesin arkadaş
Özer Özçetin
28-03-2007, 01:09
Muhuttin hoca,senin yazılarına cevabı hep birgün sonra vereceğim,dün akşam İ.Akın konusunda yazdım,herhalde fazla şimşek çakıyor,yazılar biryerlerde çakışıyor,forum kopuyor,evet tanı doğru tedavi belli.
gs nin egemenliği bitti zira kupaya şampiyonluğa UEFA ya doydular,sazı aziz aldı,şimdi boru öttürme seansı onlarda,biz eh işte iç güveysinden hallice.Tanı bu.
Tedavi belli kökten telef....
Isık Gucu
30-03-2007, 21:16
Son yıllarda süre gelen yanlışların temeli,Beşiktaşımızın halihazırdaki başakanıdır.Sportif başarı ,ekonomi vs. bir yana ,kendisinin duruşu yoktur.Henüz şahsına ait bir duruşu olmayan kişinin ,Beşiktaşlılık Duruşuna sahip olması da imkansızdır.
Her yanımızı sinekler sardı.O halde kkesin çözüm :bataklığı kurutmak.Bataklığın adresi belli...
vBulletin v3.6.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.