PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hınç-Al

Rasim Bektaş
28-03-2007, 12:21
MİMARİ BİR ESER

_Beşiktaş, stadını parça parça yıkıp yenisini yapmayı planlıyor. Seyrantepe'ye yapılacak stadı da düşünürsek İstanbul'a bu kadar stat çok değil mi?
Beşiktaş'ın stadını yıkmalarına izin verileceğini sanmıyorum. Beşiktaş'ın stadı tarihe ait.

_Bölgede verilen izinleri örnek göstererek, stadı büyütmek istiyorlar.
Ben olsam izin vermem. O stadın Beşiktaş'a verilmesi bile yanlış. Gerekiyorsa devlet, Galatasaray'a, Fenerbahçe'ye yardım ettiği gibi Beşiktaş'a da yardım eder. İstanbul'un kent yoğunluğunun dışında bir yerde modern, 50-60 bin kişilik bir stat yapılır. Dolmabahçe Stadı da bütün Türkiye'nin stadı olur, eskisi gibi. Kimsenin aklına Parc de Prince'ı yıkmak gelmedi. Stade de France'ı ayrı yere yaptılar. Dünya Şampiyonası yaptığı halde Fransa. Dolmabahçe'nin üzerine yapılan o ekleri bile ben hazmedemedim. Dolmabahçe bir mimari eser. Bir mimari eserde bir değişiklik yapıyorsan, onun mimarından izin alman gerekiyor. Rahmetli Muzaffer Bil'e kimse sormadı 'şu değişikliği yapalım mı' diye. Yani sanıyorum mimarlar odası da karşı çıkacaktır. Neticede yargıya gidecektir, yargı izin vermeyecektir. Şehrin göbeğine bir büyük stat, 50-60 bin kişilik bir stat yapmak intihardır. Beşiktaş'ın hakkıdır; Beşiktaş'a yer verilir, Beşiktaş da stadını yapar. Galatasaray'a, Seyrantepe nasıl veriliyorsa, TOKİ, Galatasaray'a nasıl destek oluyorsa, Ali Sami Yen karşılığı o işi nasıl yapıyorsa, Dolmabahçe'nin karşılığı olarak da Beşiktaş'a bir stat yapılır.

BİRLİKTE OYNASINLAR

_Bu kadar stada ihtiyaç var mı?
Yok. Bana sorarsan, Beşiktaş ve Galatasaray'ın güçleri birleştirilir ve Seyrantepe'ye çok daha mükemmel, ikisine birden hizmet edecek bir stat yapılabilir. Yani İnter ve Milan gibi dünyanın en rakip iki kulübü San Siro'da aynı statta oynuyorsa, 'Milano'nun göbeğine yeni bir stat yapmaya gerek yok' diye. Seyrantepe de Beşiktaş ve Galatasaray'ın ortak kullanımına verilebilir. Ama bunların yapılması için ülkenin bir spor politikasının olması lazım. Böyle bir şey yok Türkiye'de. Kulüp başkanları yönetiyor ülkenin sporunu. İşte neticede işini bilen Fenerbahçe Başkanı, otobanların göbeğinde, Kadıköy'ün girişinde bir kaçak stat inşa etmeyi başarıyor. Ondan cesaret alan Yıldırım Demirören de 'Ben niye yapmayım' diyerek o da Dolmabahçe'yi benzetmeye uğraşıyor.

http://www.fotomac.com.tr/uluc.html

Özgür Ergün
28-03-2007, 12:29
Ben bu kardeşlerin babasının neden bu kadar öfke ve nefret dolu olduğunu merak ediyorum...

İsimlere bakın;

Hınç - Al

Öc - Al

Nedir derdi acaba?

Ersan Üngüder
28-03-2007, 13:30
Kendisi de artık 'tarihi bir eser' olduğu için konuyu bu yöne çekmeye çalışmış aklı sıra.

Umut Tutun
28-03-2007, 18:12
Dolmabahçe bizimdir, plazalar sizindir...

verirsen bunların eline böyle gündemleri oynarlar tabi.
bizim stad yeter kardeşim, çeki düzen verin yeter. ne yıkması, ve vitrini..

Gürhan Oğuz
28-03-2007, 18:19
uluç bu, sağına bakar kör, soluna bakar kör,
kör körü ağırlar
yahı bizene elin galatasarayından - fenerinden
şerefbey bize yeter
karnınız niye bu kadar niye hazmedemiyorsunuz
soda için efendiler soda için hazma iyi gelir
gaz yapmaz...

Cihan Güngör
28-03-2007, 22:20
Demode oldun Hıncal, desibelini daha yükselt, sesin az çıkıyor böyle...

Özer Özçetin
28-03-2007, 23:19
Normaldir eline fırsat geçti bir kere,Umut un dediği gibi yol açarsan yol alırlar

Mustafa Ozyurt
30-03-2007, 13:08
demode oldu artık fikirleri.
Eğer bu stat bize verilmesin diyorsa, gese üniversitesi ve gese lisesi de kamulaştırılsın. vakıftan çıksın. gidip başka yerde yapsınlar okullarını.