Orijinalini görmek için tıklayınız : Seyirci Taraftar
Özer Özçetin
29-03-2007, 17:15
Hep taraftar olduğumuzu söyleriz,aksinin konuşanın karşısına dikilir,muhalifi oluruz,hemen başlar sözlerimiz.Biz 90 dakika susmuyoruz,desibel rekorları falan hak getire bize dayanmıyor,haftada birgün şu anki adı BJK İnönü olan stadımıza gider,yönetim büyük lütfetmesiyle takımın idmanını izleriz,deplasmanlara gideriz,o zaman biz taraftarız,seyirci değil.
Ama yaşanan gerçekler asla öyle olmadığını söylüyor,bakın bir cola firması esip gürlüyor camianın üzerinde,önce bir branşa adını koyduruyor,yetmiyor bir tuğla bile koymadığı salonuna kendi adıyla arenayı ekliyor elde var bir.Ben şimdi o cola firmasının taraftarı falan değilim,ben Beşiktaş taraftarıydım o branşta,şimdi ise seyircisiyim sadece.
Formalar var atkılar eşorfmanlar,giysiler,yine cola firmasının ve üreten firmanın kocaman amblemleri,şeref madalyası gibi göğüste ve kıdem gibi apolet gibi omuzda veya bir telefon firmasının adı.Ben orada da yokum,asla kuruş verip o ürünleri almam,bana ne buzdolabı firmasından,bana ne coladan,alodan,ben seyretmek için zaten soğuk havada mont palto pardesü giyiyorum,ha atkı derseniz sağolsun eşim siyah ve beyaz çilelerden ,siyah beyaz emekler verip ördü,gururla taşıyorum.İşte o nokta da taraftarım.En azından bir zamanlar sadece Beşiktaş olan bir aşkım vardı,silemedi kimse gönlümden diye sararım boynuma.Üretici firmaya niye para aktarayım,takımımın yüzde bilmem kaç alması için.Elde var iki.
Stadım yıkılıp yenisi yapılacakmış,biz Şerefbey olabilirmi diye beklerken,açılışında ilk resmi golü atan Şeref Başkanı Efsane Seba dan adını alması gerekirken,mütevazice kabul etmeyen bir şahsiyet hem de hayattayken,o isim onun hakkıyken,başka bir ekleme yapacaklar ve ben orada taraftar olacağım,kanıma dokunur,elde var üç,yine seyirciyim.
Hisseler satılıyor takır takır,yakında bilmem yüzde kaç daha gidecek,ben o hisseleri satın alan borsa sihirbazlarının asla taraftarı olamam,olsam olsam seyir zevki için seyircisi olurum.Bana ne .........BJK stadından.Ha Süleyman Seba stadı veya Şerefbey olacaksa seve seve,madem tarihe saygılıyız tarihle övünüyoruz,tar,ihte söz verilen o stadda ilk resmi golü atanın adıdır hak veya futbol şubesini kuranın.Elde var kaç unuttum.
Ben halkın olmadığı kongreye üye olmam,yoksa Beşiktaş için sigarayı şimdi bırakırım,ayda çok rahat 200 ü sigaradan çıkarır,10 taksitle üye olurum,hayatımın sağlığımın idamesi için değil,Beşiktaş taraftarı olduğum için bırakırım,ama seyircisi olacağım yere bir şey aktaramam.Elde altı mı oldu.
Birileri Beşiktaşı reklam için,menfaatleri için kullanıyorsa eğer onların yancısı da olamam,bı oyunlara ancak seyirci olurum.Birileri nemalansın ranta kavuşsun diye kimse taraftar olmaz,bakar seyreder se,ki seyrediyorum o zaman seyirciyim işte varan yedi galiba.
Adımı taşıyan kanal ayıp,yoz,utanç verici kampanyalar yaparsa o kanal benim değildir,seyrederim belik ama o proğramlar dışında,çünkü orası benim ahlakıma Beşiktaş duruşuma aykırıdır diye.
Beşiktaş haksızlıklara uğrarken bile kılımı kıpırdatmaz demokratik hakkımı protestoda kullanmazsam,o zaman külliyen seyirciyim demektir,ki bu bile yeter,taraftar olmadığımın ispatına.
Alaattin Çam
29-03-2007, 20:38
Varlığımız bir dert bir de yokluğumuz dert. Arafta kalmaktan iyidir bir tarafta olmak. Bertaraf olmaktan iyidir bir tarafta olmak. Aşk acısı öldürür insanı. terk edersin incinen kişiye münhasırdır kişi bilir ve şiirlerde buluşur biz şairlerde buluşuyoruz. Nerden nereye. Mesafe tanımaz sevgilerimiz. Neleri ihmal ettik de Beşiktaş aşkını ihmal etmedik. Hesabı da olmaz sevmelerin. Sevdiğimizin yanında olamadık. En büyük sorun bu. Futbolcuları kaçırdılar bizden fellik fellik ya bir mağza açılışı, ya şirket kokteylinde varım diyorsan o kadar yakınsın Siyah/Beyaz fFormanı giyen futbolcuya. 3. sezon bitiyor futbolcularla aranda mesafe dağ olmuş, yedi tepeli şehrin en yakınında en uzak olmuşsun. Kulübün seni iplemiyor. Yöneticin dinlemiyor. Herkes medyaya tav güya ama onların baktığı ve dağıttığı at gözlükleriyle dolaşıyor, yöneticinin bir geliyor diğeri gidiyor sen hala ses etmiyorsan kabahatin çoğu senin canım kardeşim. Sana türkülerini söyletmiyorlarsa dilim var ama dilsizim, kulağım var ama ahrazım benden sana bir bulaşıcı hastalıktır suskunluğum!
Özer Özçetin
29-03-2007, 23:22
Yedi tepeli şehrimde bıratım gonca gülümü
ne ölümden korkmak ayıp ne de düşünmek ölümü
Taraftar baştacı yaptığı öderleri iyi düşünsün ya da iyi secde etsin,işte yol ayrımı burası,ama bu sözüm herkese,sorumluluk aldıkları yerlerde baştacı yaptıkları insanların ihaneti onlarıda çamura bulayacak ve o iz hiç silinmeyecek,gün kim Şerefbeyin kim cilaların BEŞİKTAŞLI sı olduğunu ortaya çıkracak.
Cilalılara biat eden onlara reklam yapanlar da utanacak.
Özer Özçetin
29-03-2007, 23:25
seyirci olmanın mutluluğunu yaşıyorum,hiç olmazsa taraftar sanılanlardan değilim artık,sormayı bıraktım 25 sene sonra susmaya başldım,ama hizmetkarlar ihanetin hesabını bu tarihe birlikte verecekler,113 gün kaldı,yalakalık ta kurtaramayacak birilerini....
Mustafa Ozyurt
29-03-2007, 23:33
Herkes sezon sonu hesap sorulacak diyor.
Ben sezon sonunda nasıl hesap sorulacağını anlamadım.
Sezon bitince maçlar da bitmiş olacak. Araya yaz girecek. Sonra da zaten yeni sezonun heyecanı. Kamp dönemi, transferler...
Hatta yeni stat projesine bile başlanmış olur o zaman.
Bence kongreyle gelen kongreyle gider. Bunun süresi de 3 sene.
Umarım bu 3 senede şu anki durumdan geri gitmeyiz.
Umarım bu 3 seneler ortaya azizyıldırımvari bir diktatör çıkarmaz.
Özer Özçetin
29-03-2007, 23:35
Yakışır her şeyi alkışlayanlara,kulübü satıp batırana sayın başkan diyenlere ve onlara biat edenlere.....
Mustafa Ozyurt
30-03-2007, 00:02
Bu yazıyı Ocak Kongresinden önce forzada yazmıştım.
Konu ile alakalı diye buraya da yazmak istedim.
Geçen arkadaşın evinde LİG TV'de KaraKartal programını izliyorum.
Leverkusen maçı öncesi Beşiktaş kafilesinin olduğu uçağı gösteriyorlar.
Uçakta kimler yok ki; teknik heyet, topçular, yöneticiler ve kim olduğunu bilmediğim bir dolu insan.
Bir de baktık ki; Celalettin Cerrah'ın doğumgünü kutlamaları falan. Kongre üyeleri eğleniyorlar uçakta.
Sonra aklıma ne geldi biliyor musunuz?
Ulusoy, hani başkanın akrabası olan federasyon başkanı var ya.
Onun her milli maç zamanı yol masraflarını ödediği, konaklama masraflarını karşıladığı, tatillere gönderdiği '' federasyonun kongre üyeleri ''.
Yine geçen demirörenin röportajını okurken şansalla yaptığı, '' nasıl şampiyon olunacağını biz de öğrendik '' lafını gördüğümde aklıma kim geldi biliyor musunuz?
O hep sövdüğümüz, ahlaksızlıkla suçladığımız aziz yıldırım.
Hani geçen seneki basın toplantısında belirtmişti; '' nasıl şampiyon olunacağını öğrendik '' diye.
Yaklaşık 3 senede bu yönetim bizden çok şey alıp götürdü, en çok da değerlerimizden.
Şimdi başımızda en çok iğrendiğimiz adamlardan, en ahlaksız yönetim şekillerinden feyz alan, aziz yıldırımı kendisine rol model seçmiş bir başkan var.
Beşiktaş sevgimizi, kongrecilik yapmayışımızı sömürmeye çalışan, parayla kongre üyesi oyu aldığı iddaa edilen, Beşiktaş'ı tarihinin belki en başarısız değil ama en ilkesiz durumuna sokan bir başkan ve onun yönetimi altında birleşmiş, mali kongrelerde gözünün içine baka baka insanlara yalan söyleyen, boltona otobüs kaldıran, çok uzak değil geçen sene taraftarı '' sokak '' diye nitelendiren yöneticiler var.
Beşiktaş Türkiye'deki tüm kurumlardan farklıydı 100 yılı aşmış tarihi boyunca.
Bir tartışma olurdu derdik ki; hem [B][COLOR="Red"]![/COLOR][/B][B][COLOR="Red"]![/COLOR][/B][B][COLOR="Red"]![/COLOR][/B][B][COLOR="Red"]![/COLOR][/B] hem !!!! aynı pislikten çıkmasınız, sizin seviyesiz ortamınızda, başarıya endekslenmiş dünyanızda; biz Beşiktaşlıyız, sizlerle beraber değiliz, kısacası biz '' başka boyutların tanrısıyız ''.
Biz federasyon destekli şampiyonluklarla değil, akraba-dost ilişkileri ile değil Şerefimizle Oynayıp Hakkımızla Kazanırdık kupaları ve o kazandığımız kupaları emek harcamış topçularımızdan başka kimse kaldıramazdı. Ne başkanımız kupayı aile büyüklerine götürür, ne de çocukları kupa töreninde yer almazdı.
Beşiktaş için başarı her zaman şampiyonluktu eskiden, fener maçı kazanıp şampiyon olmuş gibi sevinmek yoktu bizim kitabımızda.
Diğer ezeli rakiple yemek yiyip, şampiyonluk dilekleri sunmak da olmadığı gibi.
Sizleri; Beşiktaş'ı bu durumlara getiren siz yönetim kurulunu, Allah affetse de ben affetsem de Beşiktaş tarihi hiçbir zaman affetmeyecek.
Bir 10 yıl sonra herkes sizleri hatırlayıp, nasıl Beşiktaş'ı aile şirketi haline çevirdiğinizi hatırlayıp sizlere beddua edecek.
Bizlere tekrar Beşiktaş farkını yaşatacak yönetimler dileğiyle...
Muhittin Saban
30-03-2007, 08:14
Mesajımı kaybettim hükümsüzdür
Dün akşam saat saatlerinde bu konuya yazdığım mesajım kaybolmuştur, bilen, gören varsa bilgi verirse sevinirim.
Gürhan Oğuz
30-03-2007, 08:18
aynı saatlerde benimde yazdığım mesaj kaybolmuştur
hemen Özer hocamın yazısının altına ilk cevaptı ?????????? !!!!!!
Ersan Üngüder
30-03-2007, 08:49
Dün akşamdan beri bir tuhaflık var forumda. Sadece bu başlığa yazılan mesajlarmı kayboldu anlamış değilim.
http://www.halkintakimi.com/forum/showthread.php?p=14177#post14177
Muhittin Saban
30-03-2007, 18:18
Dün teknik bir sorun nedeniye kaybolan mesajım, "World"den..
Özer Abi,
Bu forumda sizlerin arasına karışalı daha 2 ay olmuş. Doğru yerde olduğuma eminim artık.Düşünüyorum da, taaa.. 1980'li yılların hemen başlarında yani kapalının daha yeni yeni kimlik arayışları sürecinin başında oradaydım. O nefis sucuk ekmek kokularının burnumuza değerek nefsimize tecavüz ettiği zamanlar. Sizler benden yaşca büyüktünüz. Ben ise siz büyüklere özenen ve sizler gibi olmak sizler gibi düşünmek, hareket etmek ve sizler gibi Beşiktaş'lı olma hayalleri ile nefes aldım. Daha sonra hayati bazı nedenlerden dolayı uzak kalmak zorunda kaldım o tribün aidiyetinden. Ama bu uzaklık beni hiçbir zaman ayıramadı o maneviyatta, aidiyetten. Anlayacağın Özer abi, sizler ile birlikte yaşken eğildim ve öyle de kaldım. O ilk dersler o ilk Beşiktaş anlayışı hiç ama hiçbir an uzaklaşmadı benim kalbimden.
Senin bu sayfada açtığın konuya yazdığın ifadeler içinde en çok beni duygulandıran ne oldu biliyor musun Özer abi? hani yazmışsın ya;” ha atkı derseniz sağolsun eşim siyah ve beyaz çilelerden ,siyah beyaz emekler verip ördü,gururla taşıyorum.” İşte bu ifaden sözün bittiği yerdir abi? Evet benim de annemin ördüğü Siyah-Beyaz şapkam ve atkım vardı. Hem de tıpkı senin ve bizim gibilerin hissettiği gibi o el örgüsü Siyah-Beyaz atkı ve şapkaların sıcaklığı şimdi ki sponsor rezaleti ile üretilen suni, sentetik, sağlıksız ve satılık ürünlerden daha çok sıcak hissetmemizi sağlıyordu içimizi! Hem de sımsıcacık....
Fazla uzatıp teferruata girmek istemiyorum.
Bunları neden söylüyorum; Uzun bir zamandır insanların kendini ifade ederken aslında özlerini de en iyi şekilde ifade ettikleri net ortamında ve dolayısı ile forumlarda Beşiktaş adına paylaşılan düşünceleri ve ifadeleri gördükçe utanmaya başladım. Nasıl bir anlayış nasıl bir aidiyettir içime sindiremedim. Forumlarda Beşiktaş için açılan konular ile öylesine açılan konularda ki paylaşım oranları yüzümü kızarttı. Hani “Aslolan hayat tı,, Hayat ta Beşiktaş?” şaşırdım kaldım. Sarf edilen sözler o kadar basit o kadar yetersiz ve tek düzeydi ki kızarıklığım daha da yoğunlaşmaya başladı. Hele bir mesajda yazan “imkb işlem goren başkanı açıklamalarında dıkkatlı olmak zorunda halka arz olmuş bır takımız ve hısselerımız hergun imkb de alınıp satılıyor” ifadesi ile resmen konkardato ilan ettim. Hangi tarafında tutayım bu mesajın? Ne Türkçe düzgün ne ifade anlaşılır ne imla tanır. En önemlisi de hisse satışlarında ki önemin sadece “halka arz” adı altında kar-zarar hesaplarının önemsenmesinin her şeyden önce geldiğinin açıkca kabulenişi. Halka Arz biz satış olarak algılamayız, Halka ‘Arz’ı biz Halk ile birleşmek beraber karar vermek ve beraber hissetmek olarak algılarız. Beşiktaş’ı Beşiktaş’lılara vermektir, Halka açılmak.
Bu mesaj gibi binlercesi sanal alemde kol geziyor. Ruhlarına nüfuz etmiş maalesef. Bu yozlaşma bu sevda çürümüşlüğü tıpkı şeker hastalığı gibi insanın kanını paslandırıyor.Tatlı tatlı çürütüyor! En üzücü yanı da bu paslanma maalesef Beşiktaşlılığı ve Beşiktaş’ı yaşatacak genç jenerasyonun benliklerinde oluşmakta. Ama Halkın Takımı oluşumu ve çok az sayıda bizlerden olan gibi özünü inkar etmeyen şiarını kaybetmemiş ve herkesten bir adım önde düşünenlerin varlığı da yüreğime su serpiyor bu su da taaa o zamanlarda ki “Ağaç yaşken eğilir” felsefesi ile eğilen benim Beşiktaşlılık pınarımı besliyor.
Bir de aynen senin dediğin gibi asıl konuşması gerekenler susuyorlar. Neden susarlar, menfaat kaybı kaygısı mı taşıyorlar? Ben cevap vereyim; "sanırım evet!" Nemaları kesilenler...!. İşte asıl benim içimi acıtan da bu gelişme(me). Ne oluyoruz böyle ya biz bu muyduk Özer abi?
Hakikaten ne yapmalıyız nasıl hareket etmeliyiz.Şu bir gerçek ki; yeni jenerasyonun Endüstriyel Futbol köleliğine asimile edilmiş kalabalığı ile hiçbir şey yapamayız.
“300 Spartalı” mı olmak lazım yani..!
.
Gürhan Oğuz
30-03-2007, 18:24
yada spartaküs oluruz,
Mert Iyigun
01-04-2007, 11:07
yada spartaküs oluruz,
Ne olmak lazım bilmiyorum ama bildiğim bir şey var: çok sessiz kaldık. unutmamalıyız ki Beşiktaşımız hepimizindir, ona gönül veren milyonlarca taraftarınındır. Biz böyle sessiz kalmaya devam edersek gelenek zaten elden gitti hisseler de satılır gelecekte...
Özer Özçetin
15-09-2007, 12:52
Taraftar olmayı becerirsek seyirci konumundan az da olsa çıkarsak çok şey değişir kökünden.
Eren Cemaloğlu
15-09-2007, 14:03
ama nasıl olabiliriz abi ? ilk yazdığın mesajdaki bizi seyirci yapan nedenlerin hepsi hala geçerliliğini koruyor.ne yapabiliriz? çaresiz değiliz ama sanki bu sıralar biraz "etkisiz"iz...
Özer Özçetin
15-09-2007, 14:59
Zamanında fazla beklemede kalmanın sancılarıydı bugünkü sıkıntılar,gelişecek süreçte sözümüzle yaptıklarımızla bir şekilde yer almalı Halkın Takımı sevdalıları,gerçek Beşiktaşlı olan yürekler
Sercan Hosafci
17-09-2007, 14:39
Bence yine iş bizde bitiyor bizler bu klübün sahibiysek,taraftarsak seyirci değilsekki öyleyiz bazı şeylerde bunları yapanlara artık bir dur denmeli. Ya adam gibi yöneteceksiniz yada gideceksiniz,başarı olur olmaz önemli değil bizim için önemli olan Beşiktaş'tır. Beşiktaş'ı sahiplene bilmektir,Beşiktaş'ın değerlerini korumaktır.
Bunun yanında böyle bir düzenin neden başladığınıda belirtmek istiyorum. Bu düzenin karşısında dura bilen ise bir takım göremiyorum. Şeref Bey'in ismi Şeref Bey olmasada İnönü olarak kalmasından yanayım. Akatların ve takımın isminin içine kesinlike başka bir ismin girmesine karşıyım. Ben Beşiktaş bilmem ne takımını değil ben her branşta Beşiktaş takımını desteklerim. Ben çünkü taraftarım. Ancak bu demek değildirki endüstiyelfutbolun getirdiklerine ayak uymayalım. Tesis yaparak örneğin fulya,çok çalışıp her taraftan gelir sağlayarak,örnek : Fb yönetimi, gibi ayak uydurulur.
Maç yayınları için diğeri fazla veriyormuş hemen geçerim. Göğüs reklamına diğeri fazla veriyormuş hemen geçerim. Sponsorlar klüplerin dönmesinde,klüplerin maddi açıdan finansal olarak sağlıklı bir yapıya bürünmesinde birinci etken olabilir. Ama ben bunu akatların ismini,stadın ismini,takımın ismini değiştirerek kullanmam. Biz buna karşıyız,elbetteki reklam olacaktır,reklam olmazsa endüstiriyel düzene uymazsak niye bizim borcumuz var niye bizim gelirlerimiz az,niye biz diğer takımlardan başarı anlamında gerilerde kalmaya başladık diyipte bu konulara konuşamayız.
Muhittin Saban
17-09-2007, 19:48
. Ama ben bunu akatların ismini,stadın ismini,takımın ismini değiştirerek kullanmam. Biz buna karşıyız,elbetteki reklam olacaktır,reklam olmazsa endüstiriyel düzene uymazsak niye bizim borcumuz var niye bizim gelirlerimiz az,niye biz diğer takımlardan başarı anlamında gerilerde kalmaya başladık diyipte bu konulara konuşamayız.
Sevgili Serkan,
Sponsor parayı basacak, "değiştir tesisin ismini "diyecek, hadi sen de borç batağının içinde olan bir Başkan ve yönetim kurulu olarak değiştirme bakalım!..(Akatlar ve olası İnönü stadı isminin satılması)
Eğer camia ve kulüp olarak mevzunun başından kararlılığını göstermişsen, tavrını belirlemişsen işte o zaman kimse sana dokunamaz. Ama eteği kaptırdıktan sonra adamın iliğini söker bunlar.
Sen hem "Endüstriyel düzene uyalım" diyorsun hem de "isim değiştirme işine karşıyım" diyorsun. Bunun arası yok güzel kardeşim benim.
Kaynak= Özkaynak..
.
Özer Özçetin
17-09-2007, 20:44
Teşekkürler Hocam,eline sağlık,ya tarafsın ya bertaraf bunun ilerisi gerisi yok,ortası hiç yok.
Ya teslim ya direnme....
Sen gücünün farkına varmadıkça daha çok sponsor duasına çıkarsın,çıkartılar adamı düz yolda yolun şaşar.......
Bak ne güzel tezgah var ortada,son 4 yılın 3 yılı fener,bu arada borsa stad opersyonu tamam,sırada yeni vizyon gs,onlarında stad projesi varya,endüstriyel gagalar öyle emrediyor,onların kölesi satılmışlar da eyvallah çekerek Beşiktaş haydi nöbete diyor.Yine sen sıranı bekle Ey Beşiktaş...
Biz Beşiktaşlılar çoğalmadıkça,Beşiktaşçılar meydanda fink attıkça,sponsorda konar tepene,hisselerin de gider yüzde 5 er 15 er,bir gün bir bakmışsın,adı bile sadece Beşiktaş değil sevdanın,sen karşılıksız sevdanla kalısın hayali başbaşa....
Derya Banu Akgul
17-09-2007, 23:26
Bence biz taraftar olmayı unuttuk.Sadece tribünde bağırıp eğlenmeyi,birde ...neyse oralara girmiyim yine susuyorum.İğneden ipliğe,baştan ayağa ne yapıyoruz,ne yapmalıyızı düşünmek ŞART !!!Değindiğiniz her konuda haklısınız.Bizler duruşuyla (nedemekse o duruş)hani gösteriyoruz ya kendimizi o duruşun ne olduğunu iyice bir öğrenmek ve öğretmek gerekiyor diye düşünüyorum.Bu görevde hani abilerimiz varya işte onlara düşüyor.Tribünde ablalar yokki işe el atsın şöle bi çeki düzen versin (işin şakası bu tabi :D )Dünyaya kanıtladık büyüklüğümüz,taraftarlığmızı ama bir kendimize gösteremedik galiba ....
Muhittin Saban
18-09-2007, 07:37
Tribünde ablalar yokki işe el atsın şöle bi çeki düzen versin (işin şakası bu tabi :D )Dünyaya kanıtladık büyüklüğümüz,taraftarlığmızı ama bir kendimize gösteremedik galiba ....
Sevgili Derya,
"Tribünde ablalar yok ki işe el atsın şöle çeki düzen versin" derken aslında çok da önemli bir konuya değinmişsin. Toplum içinde "kadının yerinin", "kadın duruşunun" saygınlığını düşünürsek hiç de haksız sayılmazsın.
Dünya üzerinde insanın yerleşik düzene geçmesinde ki en büyük pay yine kadınlarındı. Barışı, adaleti, eşitliği,üretmeyi sağlayan kadınlar sayesinde belli bir düzen içinde yaşamayı öğrendi toplumlar.
Evet sana katılıyorum, her ne kadar "Tribün erkek işi" olsa da mutlaka kadınların, bilhassa toplum içinde yer etmiş saygın isimlerin o ortamda ufak ta olsa bir otoritesinin olması gerekliliğine inanıyorum.
Tribünlere kadının eli değmeli bence.
Evde kadın neyi ifade ediyor bir hatırlayalım. Analarımız, eşlerimiz, ablalarımız az buz otoriteyi sağlamıyorlar hani:-)
Son cümlene de şapka çıkartıyorum;
"Dünyaya kanıtladık büyüklüğümüzü, taraftarılığımızı ama bir kendimize gösteremedik galiba!.."
Kadın üretiyor........
Burak Güven
18-09-2007, 08:38
Aman ne işi var kadın'ın kapalıda dendiği bir kültürdeyiz şu anda tribünde. Korsancılık yasasındaki gibi, bir gemide kadın varsa o uğursuzluk getirir, gemiyi batırır derler, ama bakıldığında da nedense hep en önemli yerlerde onların fikirleri kurtarır.
Abi'ler mutlaka olmalı, onlar olmalı ki yeni gelen nesil kafasına göre iş yapmasın, harala gürele dağıtmasın. Ama bu kişiler öylede bir örnek olmalı ki, saygıyı bekledikleri zaman, sen ne kadar sevgi verdin ki bekliyorsun, cümleleri de kullanılmasın.
Beşiktaş'ı bu olaylar olduğundan beri sadece Kapalı Tribün üzerinden tartışıyoruz, merak ediyorum diğer tribün ve içindeki müdavimler için ne düşünülüyor? Çünkü oralarda hiç "abi" yok bildiğimiz kadarıyla.
Acaba bazı sesler Kapalı'dan olmuyorsa da birlik olup diğer tribünlerden daha gür çıkarılamaz mı?
Bir fikir sadece.
BEŞİKTAŞIM BENİM.
Derya Banu Akgul
20-09-2007, 11:07
Özer Beyin açtığı konuyu saptırmış gibi oldum sanki tirübünde kadın mevzusuna döndü ama buda bir gerçek.Ben kendi adıma sölüyorum tirübünde olmaktan,takımımı desteklemekten sizlerle birlikte son ses haykırmkatan,hiç kaçmadım kaçmayacağım.Bu konuyla ilgili bir başlık açsam iyi olacak galiba :D
Emre Tetik
21-09-2007, 01:25
Bizi bilen bilir. Kimseye ıspatlayacak biseyimiz yok
Özer Özçetin
22-09-2007, 08:04
Beşiktaş tribünleri bugün ciddi bir sınav verecek,ya son yıllarda dayatılan müşteri ol seyirci kal,ya da Şerefbeylerin Baba Hakkıların Hüsnü Beylerin Beşiktaşlısı olarak taraftarlığa devam et.
Petek Kursunlu
23-09-2007, 22:06
Bir kere yürekler ve beyinler birleşince dağların eridiğini, delindiğini çok iyi biliyoruz.
Çünkü bunun tarihte birçok örneklerini yine hep birlikte gerçekleştirdik.
Kaygılarımızdan kurtulmanın, elde ettiğimiz değerlerimizi yitirmeden yeni ve güzel değerler yaratmanın BEŞİKTAŞ sevdalısı olarak taraftarlığa devam edebilmek ZAMANI dedik
Enerjisi bitmeyenler, coşkusu tükenmeyenler, umutları kırılmayanlar !
BEŞİKTAŞ TARAFTARI olabilmenin onuru HARİKA
vBulletin v3.6.5, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.