PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hentbol maçının ardından !

Murat Baylan
27-02-2011, 13:43
TBV Lemgo maçında bağıran adamlarla- seyreden adamların sınırında oturdum, tribün maç boyu susmadı ama bu tezahüratın çoğu rutine binmiş laylaylom tezahüratı olduğundan sahadaki rakip takım için pek baskı oluşturmadı. Adamlar maça konsantre olduklarından belki de kendi takımlarının seyircisi bağırıyormuş gibi farz ederek rahat oynadılar. Ne zamanki maçın ikinci yarısında taraftar maçın pozisyonlarına tepki vererek (yani aynı zamanda seyrederek) bağırmaya başladı, bizim oyuncular hırslandı ve rakip paniğe sürüklendi. Bu atmosfer tribündeki susan taraftarı da gaza getirdi ve baskı daha da arttı. Son 10 dakikada 7 sayı fark kapandı ama tabi yeterli olmadı. 28-28. 5 dakika daha olsaydı inanın tur gelmişti. Bazı oyuncuları göbekli bile denebilecek hentbolcularımız, 1.90'dan kısa oyuncusu olmayan çok atletik ve son EHF kupası şampiyonunu elemiş olacaktı.

Bunları neden anlattım. Beşiktaş taraftarı dünyanın en coşkulu taraftarlarından. Yaratıcı ve enerjisi bol. Ama gelgelelim maçı pek fazla yaşamıyor, daha doğrusu çok konsantre değil maça. Bunu futbol maçlarında da daha önce gözlemlemiştim Ne zaman ki taraftar maça konsantre oluyor , o zaman suskun taraftarı bile yanına çekiyor. Suskun taraftarın içindeki kartalı çıkarmak aslında çok zor da değil..

Not: Söylemeden geçemeyeceğim; Bu platformda çekirdek yiyen taraftara hep dokunduruyoruz. Maç öncesi ben de çekirdek yerim arkadaş ama maç esnasında taraftarlığın hakkını verdikten sonra yediğim çekirdeğin kime ne zararı var..?

Ali Savasan
27-02-2011, 14:13
Murat abi bu tespitini kesinlikle çok yerinde buluyorum. Özellikle yabancı takımlarla oynarken mesela bir gücüne güç katmaya geldik adamlara ninni gibi geliyordur eminim. Ben sporcu olsam yabancı bir deplasmanda bilmediğim dilden marşlar söyleseler hiç etkilenmem. Beni neden baskı altına alsın ki marş söylüyorlar işte. Hele futbolda marşlarımızı sahadaki futbolcuların anlamıyor olması beni çok üzüyor aslında biz aşkımızı haykırırken onlar ne demek istediğimizi anlamıyorlar. Gerektiği yerde saha içine müdahale edecek tepkiler vermek kesinlikle bir maçın havasını çok değiştirir. Amma velakin bu marş kültürü bitsin karşı tarafa gelince ıslıklayalım gibi basit bir anlamda da algılanmasın lütfen.

Murat Baylan
27-02-2011, 14:23
Ali kesinlikle haklısın. Ben zaten ıslıktan hiç bahsetmedim. Ama takımımız atağa geçerken yükselen uğultu bile hem seyriciyi hem de oyuncularımızı gaza getiriyor. Aslında "gücüne güç katmaya geldik" bizim için Liverpool'un "You will never walk alone" gibi geleneksel bir marş olmasını da çok isterim ama söylenmesi gereken zaman maçtan önce vaya takım 3-0 falan yapmışken olmalı. Dün 7 sayı geriden gelmişiz, seyirci geç uynadı ama inan bana eğer 5 dakika daha olsa hentbolun avrupadaki Barselonası kıvamındaki takım veda etmişti.

Serkan Aymak
27-02-2011, 15:51
Genel olarak salon taraftarlıgı diye bir şey var evet.Zaten deplasmana gidilen amatör salon sporlarında bunun sıkıntısı yaşanır.Zor etkileme yaptıgın gibi basiit ama salon sporlarında yapılması gereken hece tezahuratlarla ses duyurmakda sıkıntı yaşanıyor.Nba de mesela ataktayken 'defence,defence,defence' diye bagırıyorlar.karşı takımı sindirmek ve Konsantrasyonunu bozmak icin bunun gibi şeyler bulunmalı.