PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Medya nedir, nasıl çalışır?

Hakan Kirezci
24-09-2011, 14:40
Kendine 4. kuvvet ismini takan (İlk üçü yasama, yürütme,yargı) medya devlet gücünden böyle büyük bir parçayı kendine nasıl vehmediyor? Yalanla...
Yalanın birkaç türü vardır. Bunların en yaygın kullandığı yöntem gerçeği çarpıtmaktan geçer.

Meşhur bir örnek;

Papa ülkeye ziyarete gelir. Daha uçağın merdivenlerine adımını attığında muhabirin biri soruyu patlatır "Genelevi ziyaret edecek misiniz?".
Soruya şaşıran ve gezeceği yerler önceden belli olan Papa yanındaki protokol memuruna dönüp sorar "Programda genelev ziyareti mi var?"

Ertesi gün manşeti patlatır gazete; PAPA'NIN İLK SORUSU BURADA GENELEV VAR MI OLDU"

Az önce gördüğüm örnek de şöyle;

Rakı reklamı için bir video var, görmüşsünüzdür. Güzel bir sofrada içen kadınlı erkekli insanlar ve müzik de Saadettin kaynak'tan;

'Muhabbet bağına girdim bu gece,

Açılmış gülleri derdim bu gece,

Vuslatın çağına erdim bu gece,

Muhabbet doyulmaz bir pınarmış.

Ararım, ararım, ararım seni her yerde,

Sorarım ıssız gecelerde, sevgilim nerde?

Şimdi bu videodan nasıl bir haber çıkar? Şöyle çıkar. Aynen kopyalıyorum.

bu şarkı bestecisi Usta Müzik adamı Sadettin Kaynak tarafından Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (S.A.V) yazıldı. Bu şarkının besteleniş hikayesi de bir hayli ilginç...

Bir gece rüyasında Peygamber Efendimiz'i gören Kaynak sabah kalkar kalkmaz bugün hala dillerden düşmeyen mecazi aşıkların birbirine söylediği o unutulmaz besteye imza attı.

O yüzden 'Muhabbet Bağına Girdim Bu Gece' adlı, merhum Sadettin Kaynak'ın eseri Peygamber Efendimiz'e (sas) ithaf olunan bir şarkıdır.

Alkolü içeceklerin reklamının yasak olduğu bir dönemde böyle bir hatanın yapılması kafalarda soru işaretlerine sebep oldu.

Haberin başlığı nasıl olur dersiniz? O da şöyle olur.

Peygamberimize hakaret eden reklam

Murat Ödemiş
26-09-2011, 11:32
nihal bengisu karaca habertürk kanalında iki kişi ile program yapıyor ...işte her şeyi konuşuyorlar ...ama her şeyi ..programın reklamında ise bu her şey dahil programın içinde HAYAT 'da var diyor ...

çok ama çok özür dilerim peki bu mına koduğumun hayatı nihal bengisu karacanın hangi pratiğinde hangi eğitiminde hangi birikiminde bir felsefi ve sanatsal analize dönüşebilir ....

işte medya budur ..nedir ?marksist bi yazardan okumuştum ..burjuvazi politika yapmaz onun adına politika yapacak şahıslar ve partiler yaratır ....hocaefendi siyaset yapmaz yaptırır hoca efendi toplumu eşşekleştirmez eşşekleştirir..nihal ablaya felsefe nagehan ablaya ortadoğuyu analiz ettirir ..sonra biz sol olarak grup grup kalırız en çok dergi satan en büyük grubumuz olur ...valla yalçın amcayıda polis arabaya sokarken ..yalçın amca savaş başladı diyordu ( prof demedim ..amca dedim savaş başlamaz gibime geliyorda ondan ) medya ile alakalı bilgim yok..ama chomsky ın konu ile alakalı bi kitabı var onu biraz okudum ..isteyen okusun iyidir bence

Cem Ozel
26-09-2011, 13:46
Vay anasını arkadaş.

Safak Batman
26-09-2011, 14:00
Fatih Altaylı bir sabah kalkar ve bir köşe yazısı kaleme alır, pet şişelerin ne kadar zararlı olduğu hakkında. Bir prof. arkadaşının uyarısı üzerine pet şişenin ne kadar zararlı olduğunu anlar ve sorumlu bir gazeteci olarak halkını uyarmaya karar verir. Altaylı'nın yazısı, yöneticisi olduğu internet sitesinde manşet olur. İkinci gün aynı internet sitesi konu hakkında derinlemesine bir araştırma yapar ve damacanaların nükleer bomba gibi tehlikeli olduğu gerçeğini gözler önüne sürer. Halkımızı pet şişede ve damacanada su almama konusunda bilinçlendirir ve pet şişelerin yerine camın kullanılması gerektiğinin vurgusu yapılır. Bu İnternet medyası üzerinde biranda gündem olur. Cam şişe ve damacana kullanımı konusunda kampanya başlatmaya kadar gelir konu. Tam çevre bilinci ve insan sağlığı konusunda Fatih abimiz önderliğinde Ciner Medya’nın bu duyarlılığı gözlerimizi yaşartmak üzereyken bir de öğreniriz ki Turgay Ciner amca dünyanın en büyük kapasiteli cam ambalaj fırınının bulunduğu bir cam ambalaj fabrikası kurmuş...

“Ciner Holding, madencilik, enerji ve medyadaki yatırımlarından sonra cam ambalaj üretmek için kolları sıvadı. Ciner Holding iştiraklerinden Park Cam Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Bilecik/ Bozüyük Organize Sanayi Bölgesi’nde satın alınan yaklaşık 224 dönüm araziye kurulacak olan tesiste çevre dostu sağlıklı cam ambalaj üretilecek.”
“Tesiste yer alacak her bir fırın yıllık 150 bin ton net üretim yapacak. İlk aşamada kurulacak 500 ton/gün kapasiteli fırın arkadan ateşlemeli olarak kendi teknolojisi içinde ton başına enerji harcaması en düşük, dünyanın en büyük kapasiteli cam ambalaj fırını olacak.”