PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çocuklar İnanın

Özer Özçetin
10-04-2007, 11:09
Sadece bestelerimizden bahsetmek istiyorum,biraz nostaljiyle karışık,şu futbocu bu futbolcu takılmadan,sadece hedefe kilitlenmek adına rastgelsin,

Çocuklar inanın ,inanın çocuklar
güzel günler göreceğiz güneşli günler
İnönüde feneri devireceğiz
Şampiyonluk türküleri söyleyeceğiz...

2-
Kapalının içinde çılgınca bir aşk doğdu
güzeller güzeli fener Kartala aşık oldu
aradan aylar geçti,tribüne haber geldi
Kapalıyı sevince boğdu,Kartal baba olmuştu.

3-
Bir atarsa Bobo atar,Nobre atar
peşi sıra,gollerimiz öyle güzel
can katıyor Beşiktaşa
yağmurlarda çamurlarda
İstanbulda deplasmanda
Beşiktaşım sen çok yaşa
canım feda olsun sana
Beşiktaşım Beşiktaşım Beşiktaşım
canım benim.
4-
Şampiyon olacak kadar
kupayı alacak kadar
feneri YENECEK [........doğrusu burada gizli] kadar
Bastır Beşiktaş

5-
Sen şampiyon olacaksın
kupayı da alacaksın
feneri de yeneceksin[......doğrusu yine gizli]
seviyoruz işte varmı diyeceğin.

6-
Ey Şanlı Beşiktaşım
atacaksın [.....]fenere
Bobosuyla Nobresiyle Ricosuyla
parçala...

Ferhat Talan
10-04-2007, 11:14
http://img355.imageshack.us/img355/7921/11828711xk5.jpg

Serdo Yeşil
10-04-2007, 12:05
Özer hocam döktürmüş tarihin gerçeklerini
şimdi nisan ayında yaşayalım o tarihi
nobreyle boboyla

Rasim Bektaş
10-04-2007, 12:18
Optik Başkan kulaklar çınlasın, Özer baba feneri tıklasın

Ömür Hıncal
10-04-2007, 12:34
http://img185.imageshack.us/img185/2470/dscn2348aakv6.jpg

Bahadır Ahıska
10-04-2007, 12:41
CHE YA DA FEYYAZ

(Zeki Demirkubuz)

Yıllar önceydi.bir akşam uzun zamandır görmediğim annemleri ziyarete gittim.gece,o zamanlar 12 yaşlarında filan olan kardeşimin odasını paylaştık.yerimi yadırgadığım için sabah ezanında uyanmışım.evdekileri uyandırmamak için kalkamadım tabii ve yatağımda,sessizlik içinde beklemeye başladım…
Sıkıntıdan yıllar önce benim , Artık kardeşimin olan odamızı incelemeye, burada geçmiş yıllarımı ,gençliğimi,anılarımı düşünmeye başladım. Benden sonra pek bir şey değişmemişti.köşede eski bir büfe,üstünde yattığımız karşılıklı iki çekyat,yerde çocukluğumdan beri kullandığımız isparta halısı ve boyaları dökülmüş duvarda bir benim,bir de che’nin gençlik fotoğrafları…
Tek değişiklik ikisinin ortasına özenle asılmış büyükçe bir posterden yarısı ayakta,yarısı oturarak bana bakan, üstlerind siyah beyaz çubuklu formalarıyla beşiktaş’lı futbolculardı…
Ben de beşiktaşlı sayılırdım ama o zamanlar futbolla da, futbolcularla da pek aram yoktu.içlerinden bir tek arada bir üniversitede gördüğüm Metin Tekin’i tanıdım. Tam posteri incelemeye başlamış,futbolculara, formalarına filan dalmıştım ki ,bir anda içim ürpererek tam karşımda yatan kardeşimi farkettim. Bana doğru yan yatmış ve gözleri açıktı. Ne bir kıpırtı,ne de bir hayat belirtisi olmadan öylece bana,aslında beni de aşıp ötelere bakıyordu.nasıl korktuğumu anlatamam…
Uzun süre hareket edemeden, bir tek kelşme söyleyemeden,aklıma gelen binbir kötü düşünceyl bekledim.ve sonunda kendimi toparlayıp usulca “cemil” diyebildim. Cemil bir ölünün canlanışı gibi yavaşça kıpırdadı v daldığı yerden sıyrılıp sessizlikte fısıldadı.
“Efendim abi ” “Rahatladım.” “Napıyorsun sen,uyumuyor musun?…”
” Yok abi…”

“Oğlum n’oldu,korkutma beni,sabahın bu vaktinde ne düşünüyorsun?” Cemil biraz bekledi ve seslendi “Abi, Feyyaz na’pıyordur şimdi…?”

Che kıskanırdıCemil’in ne kadar kendine dönük , ne kadar saf bir çocuk olduğunu biliyordum,ama duyduğuma yine de inanamadım.uzun süre cevap veremeden öylece yüzüne baktım.sonra başımı kaldırıp duvardaki postere…Önce bu Feyyaz’ın , bu siyah beyaz çubuklu formalının içlerinde hangisi olduğunu bulmaya,sonra da bir futbolcu parçasının beni,belki Che’yi bile kıskandıracak bir biçimde bir çocuğun kalbine,düşlerine, hayallerine böylesine nasıl girebildiğini anlamaya çalıştım… Ama bunu anlamak zordu.hele benim gibi kendini beğenmiş bir solcunun anlaması daha da zordu.Çünkü bunu anlamak için maç sabahları erkenden ve kalbin ağrıyarak uyanmak gerekiyordu.sıkıntı içinde , sinirle maç saatini beklemek,çubuklu olmasa bile siyah ya da beyaz bir forma giyip kar demeden, çamur demeden yollara düşmek gerekiyordu.Bunu anlamak için Dolmabahçe’ye yakınlaşıp tezahüratları duyduğunda panik olmak,geç kaldım endişesi ile adımları sıklaştırmak gerekiyordu. Bunu anlamak için yağmurda bilet kuyruğu beklemek,en acısı yemeden içmeden bütün hafta biriktirdiğin harçlıklarınla açlıktan da olsa bir bilet alıp İnönü’de mümkünse Kadıköy’de ya da başka bir yer, mesela İzmir’de, bir Fb maçında Beşiktaş’lı bir taraftar olmak gerekiyordu…
Neyse. Cemil şimdi 30′un üstünde.işsiz. onun bu Feyyaz sevgisi yetmezmiş gibi üstüne bir de Sergen Yalçın,Tümer Metin, İlhan Mansız ve Pascal Nouma sevgisi de eklenince kaldıramadı çocuk. Kendisi de çok çekti, bize de çok çektirdi. Beşiktaş’ta oynayabilmek için çok ter döktü,çok çalıştı,stad kapılarında ömrünü yedi.ama bu a…na koyduğumun hayatı fenere’e bir gol atma fırsatı vermedi çocuğa. olsun hiç önemli değil.iyi, dürüst ve namuslu bir adam oldu Cemil. Hiç yoldan çıkmadı. Bendeniz abisi, arkadaşları ve ailesi onu seviyor.ama bu aralar sabahları pek erken kalkmıyormuş.duyduğuma göre 4 mayıs sabahını bekliyormuş…

Madem bu hikayeyi anlattım şunu da eklemeden geçemeyeceğim. Biz , Cemil büyüdükten sonra birbirimize ilk kez inönü’de, kapalıda, bir fb maçında carew gol attığında uzun uzun sarıldık. Ve ikimizde neredeyse ağlayacaktık.

Büyük beşiktaşımızın sevgili futbolcularına…

--------------------------------------------------------------------------

Geçen sene kupa finali öncesi yazılan bu güzel yazıyı fener maçı öncesi yazmak istedim!

Ömür Hıncal
10-04-2007, 13:15
fonda eski şarkılar hala çalmakta bir elim rakı bardağında bir kulağım radyoda.meyhanenin yorgun insanları o gün daha bir rakıya susamış gibilerdi ki meyhanenin köhne kapısının gıcırtısı kulakları tırmalayan cinstendi.her kapı açılışında yeni bir selam yeni bir masa yeni bir ufak koyuluyordu masaya.yalnızlıgımı alıp oturmuşum masaya.spikerin her ataktan sonra soluklanmasında ince bir yudum rakıdan yavaş yavaş gidiyordu.neye içiyordum hiç bilmiyordum fakat bir pazartesi akşamında rakının böyle tatlı olma ihtimali sanırım akıcı futboldan dolayıydı.hatay meyhanesinde kulakta kulaklık Ankaradan gelen guney amerıka ruzgarları Cemal Sureyya nın aynı masalarda oturmus olma bılıncıyle çocuklar gibi şendim o gün.Hiçbirşey değil ama spıkerın anlatmakla bıtıremedıgı o 3 5 pas içime umut tohumları serpmişti o gün.orta sahada o kadar pas yapmanın futbol terımlerı sözlugunde anlamı teknık yetenek olabılır ama bende açıklaması "bizler inandık" kelımesının pratiğe dökülmesiydi.tat alaraktan dınlerken bir anda daha 2. dubleyı doldururken spıkerın gol nıdalarından etkılenıp bardak şişe ne varsa yerlerde dk 20 ben gol sevıncındeydım.Meyhanenın sahıbı gelip hasta oldugumu dusunerek çıkarmak isteyince sadece bir gole sevındıgımı anlatmak için ne dıller döktüm bilmiyorum ama çocukmusun evladım kelımelerını cok iyi hatırlıyorum.Evet çocugum her gole sevınecek kadar guney amerıka ruzgarında serınleyecek şişelerı devırecek kadar.

hayat denen sonsuzlugun karşısında 24unde olsun 70ınde olsun Beşiktaş ile çocuk kalabılen biz için,imanımızdan sağlam olan sana inancımız için, hepimiz için inanın çocuklar,biz hasret kalmayı çok iyi biliriz ama sevınclerımızın arasına yıllar girmesin.bizler doğdugumuz gün inanmışız sizlere her ne kadar abartı gelsede ağlamayı seven çocuklar olarak dogduk dunyaya,her doğan ve ağlayan cocuk gıbı Beşiktaşlıydık,hala ağlıyoruz senin için ve Beşiktaşlıyız,diğer bebekler takım değiştirmiş olabilir,biz senin inancında,ibadetindeyiz.

Bebekler inanın inanın bebekler!

Mustafa Ozyurt
10-04-2007, 13:45
İnanç korkutur düşmanları.

Kapalıdan başlayan tüm Dolmabahçe'ye yayılan ardından yurdun dört bir yanındaki Beşiktaşlıları kalbinden yakalayan inanç; korkutur düşmanları.

Filistin'de tanklara toplara karşı eli taş tutan çocukların gözündeki inanç,

Sierra Maestra Dağları'nda yurdunu, halkını savunmak için çarpışan CHE'nin ve arkadaşlarının gözündeki inanç,

Kurtuluş Savaşı'nda her yanı işgal altına uğramış, ordusu dağıtılmış Anadolu'da emperyalizme karşı kurtuluş yürüyüşünü başlatan Atatürk'ün gözündeki inanç...

İnanç yenecek düşmanları.

Runje'ye inanın,
Baki'ye inanın,
Delgado'ya inanın,
Serdar'a inanın,
Tigana'ya inanın,
Şampiyonluğa inanın.

Hiçbirine inanmıyorsanız Beşiktaş'a inanın.

Karanlık Aydınlıktan Yalan Doğrudan Kaçar
Güneş Yalnız da Olsa Etrafa Işık Saçar
Üzülme Doğruların Kaderidir Yalnızlık
Kargalar Sürüyle Kartallar Yalnız Uçar.

Burak Güven
10-04-2007, 14:08
Doktor aramıza hoşgeldin bu arada...

O güzel nağmelerini buırda da duymak ayrı bir zevk katacak bize...

Siyahımız zindan olsun Beyazımız aydınlık

Herkese nasip olmaz BEŞİKTAŞLILIK...

Özlem Erdoğdu
10-04-2007, 14:27
Bebeklerle aram iyidir kartalın bebeklerine dadılık yaparım :D

Gürhan Oğuz
10-04-2007, 15:21
sorgusuz, karanlık gecelerinde ülkemin
terketmedi sevdan beni
hiç yitirmeden umudumu
hep aynı şarkıyı söyledim günlerce aylarca
çocuklar inanın,
inanmak başarmanın ta kendisidir diye,,
işte şimdi o günleri yaşıyoruz,
siyahın en karanlık gecelerde nasıl beyaza dönüştüğünü ellerimizde dost düşman görüyor
inadına beyazın aydınlık gelecek olduğuna inanıyoruz,,
bir kez daha diyoruz

çocuklar inanın inanın çocuklar
motorları maviliklere süreceğiz
güneşli

Mehmet Kucuksarac
10-04-2007, 15:31
sevmeye engel deil mesafeler...

Özer Özçetin
12-04-2007, 20:49
Sadece bestelerimizden bahsetmek istiyorum,biraz nostaljiyle karışık,şu futbocu bu futbolcu takılmadan,sadece hedefe kilitlenmek adına rastgelsin,

Çocuklar inanın ,inanın çocuklar
İnönüde feneri devireceğiz
Şampiyonluk türküleri söyleyeceğiz...

2-
Kapalının içinde çılgınca bir aşk doğdu
güzeller güzeli fener Kartala aşık oldu
aradan aylar geçti,tribüne haber geldi
Kapalıyı sevince boğdu,Kartal baba olmuştu.

3-
Bir atarsa Bobo atar,Nobre atar
peşi sıra,gollerimiz öyle güzel
can katıyor Beşiktaşa
yağmurlarda çamurlarda
İstanbulda deplasmanda
Beşiktaşım sen çok yaşa
canım feda olsun sana
Beşiktaşım Beşiktaşım Beşiktaşım
canım benim.
4-
Şampiyon olacak kadar
kupayı alacak kadar
feneri YENECEK [........doğrusu burada gizli] kadar
Bastır Beşiktaş

5-
Sen şampiyon olacaksın
kupayı da alacaksın
feneri de yeneceksin[......doğrusu yine gizli]
seviyoruz işte varmı diyeceğin.

6-
Ey Şanlı Beşiktaşım
atacaksın [.....]fenere
Bobosuyla Nobresiyle Ricosuyla
parçala...

Ben inanmıştım milyonlarca çarpan kalp gibi,saha inanmıştı ,kulübe inanmıştı ve kulüp inanmıştı,nostalji bestelerinde hangileri ne şekil yol almış bir bakalım..
1-Güzel ve güneşli bir sabaha uyandık çünkü İnöünde feneri devirmiştik,kupa şampiyonluğu türkülerini söylemeye daha da inançlı başlamıştık.
2-Kapalının içindeki aşk meyvesini vermişti,Kartal baba olmuştu.
3-Bobo atmış gerisini Nobre kadıköyde atacağı sözünü vermişti.
4-Kupayı alacak kadar bastırmıştı Beşiktaş,şimdi şampiyon olacak kadar da bastıracağını sözünü veriyordu.
5-Taraftar sen şampiyon olacaksın kupayı alacaksın fenere atacaksın derken ,gördüğü rüyayı değil gerçek inançları sergiliyordu.
6-Evet Ey Şanlı Beşiktaş atmıştı fenere Bobosuyla parçalamıştı,Nobre ve Ricoyla diğer iki amaç randevu vermişti.

Benim maç yorumum bu,tribün saha ortak oluşan bir yorum.Umarım diğer iki maçta da yüzümüz güler.

Murat Aru
13-04-2007, 10:33
Abimsin...

Beşiktaşımla her zaman güzel...

Ali Adnan Bozkurt
13-04-2007, 12:21
Bizler inandık herkes inandı takım inandı artık !!!!lerde inandı şampiyonluğumuza.

Özer Özçetin
15-04-2007, 20:27
Şampiyonluk bizim kupa bizim... mi desek

Hande Eroğlu
15-04-2007, 20:39
şampıyonluklar kupaları getırır kupa başarıyı gösterır ama benım için asıl olan kalbımdekı şampıyon beşiktaş

Muhittin Saban
15-04-2007, 20:45
Şam-piyon-luk..!

Aklıma kötü kötü şeyler geliyor, geliyor işte ne yapayım!

Ge-li-yo-ruz diyeceğim ama hep bir komplo teorisi hissine kapılarak olanlara o bakış açısı ile bakıyorum nedense. Az önce 13. Şampiyonluğa Doğru başlıklı konuda da yazdım bu mücadeleye zorlanılmışlık tuhaf geliyor bana! Dediğim gibi yayıncı kuruluş sanki gizli bir müdahale ile yarışın bitmesini istemiyor ve atbaşı gitmesi için devreye girmiş!(Bu benim komplo-teorim)

Onun için düşünüyorum da bu iki başlı Şampiyonluk mücadelesinin sonunda Şampiyon kim Şam-Piyon-luk yacak olan kim olacak acaba?

Şu da var,

Şampiyonluk yolunda mücadele ettiğimiz söylenemez. Resmen bu mücadeleye zorlanıyoruz. Bu takım sene başında kesinlikle şampiyonluk için hazırlanmadı. BU duygu onlara işlenmedi.4-5 haftadır başlarına gelen şeyin ne olduğunu hala anlayamamış bir ruh hali içindeler. İçlerinde kaç futbolcu şampiyonluk mücadelesi verip şampiyonluk yaşadı ki? zaten şampiyonluğu yaşayacak olsalar da bu mücadele onlara tecrübe kazandırmayacaktır.

Hepimiz biliyoruz ki şampiyonluk mücadelesi böyle gel-git duygularla yaşanmaz. Bu mücadeleyi yapan takımlar ve dolayısı ile camialar mücadelenin kızıştığı andan itibaren son ana kadar varını yoğunu yani ellerinden ne geliyorsa onu yaparlar. Ama şampiyon olunur ama olunmaz.

Eğer Fener'de böylesi bir şampiyonluk kaçırma alışkanlığı geçen seneki gibi devam edecekse o zaman bunu da elimizin tersi ile geri itmek ayıp olur. Tabi bizim futbolcularımızında hala bu ikramı geri itmeyeceklerinin garantisini vermiş bulunmuyorlar biz taraftarlara.

Artık düşünsünler ve karar versinler; "yemeyenin malını da yesinler!"

.

Ozgur Ozdemi
15-04-2007, 20:45
Pek yakındır bu sözleri terennüm edeceğimiz gün, günler...
Ne Allahın sopası var nede baharın şakası.
Yüzüncü yıllarında "yüz"lerine vuracağız, "yüz"lerini ekşiteceğiz, "yüz"lerine güleceğiz...

Buket Yıldız
15-04-2007, 20:50
güzel günler hep bizim bizim kalıcak!

Serenat Tutaklı
15-04-2007, 21:19
Dediğim gibi yayıncı kuruluş sanki gizli bir müdahale ile yarışın bitmesini istemiyor ve atbaşı gitmesi için devreye girmiş!(Bu benim komplo-teorim)

Bu komplo teorisi değil gerçeğin ta kendisi.100.yıldan sonra ki sene oynadığımız iyi ve de güzel futbol ile ligin ilk yarısını puan farkı ile lider kapıyorduk.Ve Erman Toroğlu denilen şahıs bas bas bağırıyordu."Bu ligin artık tadı kalmadı,Beşiktaş yine şampiyon olacak.Heyecan da kalmadı" Bunları söylerken ki tavrı da mühim tabi.Şikayet ederek söylüyordu.Beşiktaş'ın iyi futbolu,başarısı onu rahatsız ediyor,heyecanın kalmadığından dem vuruyordu.Zaten çok geçmedi Samsun maçı ile operasyon başladı.Belleklerde kalan ne yazık ki sadece Samsun maçı.Samsun maçını sunarsanız sadece insanlardan şu yanıtı duymanız mümkün:"Eee kartların hepsi doğruydu ama!"O maçı kaybeden Beşiktaş futbol takımı neler ile karşı karşıya kaldığını anladı.Ve peşpeşe gelen puan kayıpları.Lige heyecan gelmişti,bu vesile ile decoder satışları da artmıştı!

Şimdilerde hepimiz en kötü sezona şahit oluyoruz.Öyle böyle değil.Futbol oynamaya başlamış yeni çocuklara ders niteliğinde gösterilmeli bizim lig.Bir ülkenin birinci ligi böyle olmamalı diye not düşürülerek.

Gerçeğin ta kendisi bu liglerde yayıncı kuruluş,Avrupa ve Dünya şampiyonalarında sponsorlar;)

Özer Özçetin
29-04-2007, 16:54
İnancım dün gibi,inanmalarım sevmelerim dün gibi,güneşle sevincim ,güneşe akınım ta yüreğimde.
Hep güvendim Kartal Yüreklerine,bu korku yetmezmi karşındaki kirli emellilere,ne güzel kurgulamışlardı,tek başlarına yürüyeceklerdi,ama Karakartalın gölgesi uykularını kaçırdı hep,korkudan Beşiktaşı bile telaffuz edemediler,3 hece 8 harfi,sadece Beşiktaşı.Besmeleyle açtılar ağızlarını Beşiktaş derken,ama korku ne zaman ecele çare olmuş ki.
100.yıllarında kestirmeden önce kupa dediler,lig nasıl olsa 10 hafta kala biter dediler.Tiganayı yıpratıp kaçırıp,Beşiktaşı karıştırmak için dost bilinene de,düşman olana da yazdırdılar söylettiler.Ama Siyah Beayzın aşıkları bir kere İnadına Tigana demişti işte.Hesaplar tutmadı,kesenin ağzını ve ağızlarını açtılar,her harfte 32 dişi göstererek,ama biz tınmadık ve Nazım Ustadan söylemeye devam ettik,
Çocuklar İnanın,inanın çocuklar.....

Ulaş Pekgüzel
29-04-2007, 19:53
dayanamıyorumm yaa :............offffffff

2-2

Şenel Kızıldaş
29-04-2007, 20:01
geliyoruuuuuuuuuuuuuuuuuuuz ulaaaaaaaaaaaaan!!!!!!!!!!

Umut Şen
29-04-2007, 20:20
geldik şenolum alıp geri dönüyoruz haftaya

Yusuf Helvaci
08-05-2007, 16:42
Aşkımıza hiç ihanet etmedik...
Romantik buluşmalara hasret anlarımız da oldu ama,
İnancımız özgür kartal uçuşlarınaydı hep...

Asalım pankartımızı ,

ELBET BİRGÜN

...
Açılır kara kaplı kitap: Zindan
Kayış kapar kolumuzu
Kırılan kemik, kan
Hani şimdi bizim soframıza
Haftada bir et gelir
Ve, çocuklarımız işten eve
Sapsarı iskelet gelir
Hani şimdi biz
İnanın, güzel günler göreceğiz çocuklar