Orijinalini görmek için tıklayınız : Nilay YILMAZ'a baş sağlığı
Murat Ödemiş
10-04-2007, 12:33
www.milliyet.com bugünkü yazısı babasını kaybetmiş...acısını paylaşıyoruz
Özer Özçetin
10-04-2007, 12:36
Nilay Kardeşimizin başı sağolsun,acısı acımızdır.
Cem Çınar
10-04-2007, 12:41
başınız sağolsun Nilay Yılmaz...
Bahadır Ahıska
10-04-2007, 12:41
o güzel yazılarıyla ancak bir Beşiktaşlı bunu yazabilir dedirten, yüz akımız Nilay Yılmaz'ın başı sağ olsun!
Cihan Güngör
10-04-2007, 12:42
Bugün ne federasyonun fikstür düzenlemesi ne de yöneticilerin zıvanadan çıkaran demeçleri umurumda. Bugün toparladığım, futbol dünyasının gülümseten gafları değil; bugün sadece babama ait anılarımı, ondan kalanları topladım ve sadece göz yaşlarımı biriktirdim. Oysa daha geçen hafta yanı başımdaydı. Kızını özlemiş, görmeye gelmiş.
Bugün kapalıyız, yaslıyız. Bugün anneciğimin biricik sevdiğini, babamızı kaybettik. Hayat akıyor. Bu sayfa gene akacak. Bir yerlerde genç kadınların ve oğulların babaları yıldız gibi kayıp giderken artık ben de anlayacağım acılarının dilinden. Fakat bugün. Sadece kendi acım.
Sizin hiç babanız öldü mü? Benim bir kere öldü, kör oldum. Yıkadılar, aldılar, götürdüler. Babamdan ummazdım bunu kör oldum.
(Cemal Süreyya)
yakantop@gmail.com
Nilay Yılmaz
Murat Ödemiş
10-04-2007, 12:49
www.halkintakimi.com mail atıp telini isteyip sesini duyup acısını paylaştığımızı iletebilir....sadece bir öneri
Umut Tutun
10-04-2007, 13:14
başın sağolsun Nilay Yılmaz; acını hissediyor ve paylaşıyoruz.
Ferhat Talan
10-04-2007, 13:18
başınız sagolsun nılay hanım ...
Uğraş Polat Şahin
10-04-2007, 13:34
Başınız sağolsun Nilay Yılmaz..Sabırlar dilerim...:(
Emirhan Oğuz
10-04-2007, 16:40
Benim babam öldü, biliyorum; acını paylaşıyoruz, ama hep olduğu gibi, acı senin acın asıl, başın sağ olsun...
Eda Neriman Yılmaz
10-04-2007, 19:54
Başınız sağ olsun Nilay Hanım acınızı paylaşıyoruz...
Gürhan Oğuz
10-04-2007, 19:58
acı yaşanmak içindir derler, ama yaşamak kadar zoru yoktur hayatta,
işte bu yüzden hep yanında dostlar olur paylaşmak için acıyı
yanındayız
Buket Yıldız
10-04-2007, 21:26
Başınız sagolsun...:(
Devrim Mandacı
10-04-2007, 21:49
Başınız sağolsun nilay hanım
Fikret Arul
10-04-2007, 22:08
Başın Sağolsun Nilay Yılmaz..
Safak Batman
10-04-2007, 22:26
ölüm üzerine yazmak çok zor.
siyahı anlatmak çok zor.
başın sağolsun demekten başka bir söyleyemiyor insan.
başın sağolsun nilay yılmaz
Hüseyin Özcan
10-04-2007, 22:43
başınsağolsun nilay yılmaz.......
Erkan Özberk
10-04-2007, 23:36
Başın sağolsun Nilay Yılmaz...
Emre Yildirim
11-04-2007, 00:02
Başı Sağolsun,,,
Serenat Tutaklı
11-04-2007, 00:56
"Bugün kapalıyız, yaslıyız."Başınız sağolsun...
Cem Ozel
11-04-2007, 01:43
başın sağolsun Nilay YILMAZ
Mahir Duman
11-04-2007, 01:52
başın sagolsun Nilay.
Berk Sezenler
11-04-2007, 03:29
Başımız sağolsun.
Murat Aru
11-04-2007, 12:49
Nilay,
gazeteyi elime aldıgıma ilk senin yazını okumak için sayfayı açtım.
görünce çok üzüldüm.
A.Tugan Çetin
11-04-2007, 13:23
Başınız sağolsun Nilay Yılmaz..
Ümit Kurt
12-04-2007, 17:53
başınız sağolsun,
Arda Can
12-04-2007, 22:33
başın sağolsun nilay yılmaz..acını paylaşıyoruz..
Alaattin Çam
13-04-2007, 00:18
Pusuda bekleyen kara tetiktir ölüm. Yitirilen saatine bakamıyor artık. Ve yitirenin aklına gelmiyor “şeytan aldı götürdü, satamadan getirdi” bir kısa sessizlik sonrası canından can koparan bir “feryat” nasılda sinsi beslenir büyür bedende ve nasılda bilir bağıracağı anı. Seyhan ve Ceyhan’ın 36,5 ısıda bekleyen ve gözkapaklarının açılmasıyla değil kara tetiğin çekilmesiyle başlayan ve gören gözler görmemeyi isterken boşalan sağanaklarına hürmetim var Sevgili Yılmaz.
Göğe bakmalı, ağaca, hikayenin sonu yok Sevgili Yılmaz. Bu saklambaçta hiç bulunmayanımız oldu, kim ebelikten sıkılırsa bir diğerimiz geçecek. Beton duvarlara yummayın gözünüzü ne olur, kollarınızı dayayacak hep bir ağacınız olsun ve ebe orda saymaya başlasın. Saklananların yakalanıncaya kadarıdır hayat gökyüzüne bakmayı unutma sevgili Yılmaz.
Her ağaç yeşermek için can atar, toprağına su ister. En kutsalına tutunmak için su ister. Güçlü olmak bu paralelde ayağa kalkmanın en kolay yolu ağaca su vermektir. “Yalanda olsa hoşuma gidiyor” Sevgiler varsa zaman geçmesinimizde var, Sevgili Yılmaz.
Babamızı yolcu ettik. Pencerenin önündeki çiçeğe can suyu dedi sana. Bir sevgi saklayacaksın içinde açabilene aşk olsun! Vira diyecek bir tılsımın emanetidir sana kalan! Ve Sevgili Nilay Yılmazımız hiçbir yere götürülemeyecek bu sevgi emanetini “sevda kapısında”n geçerken de koruyabilmektir asal olan.
Nice doğumlara, nice emanet üretimlerine!
Deniz Can
13-04-2007, 00:19
Basiniz sagolsun Nilay Yilmaz.
Mustafa Ozyurt
13-04-2007, 00:38
Başın sağolsun Nilay Yılmaz.
Hande Eroğlu
13-04-2007, 00:56
başınız sağolsun
Adnan Gur
13-04-2007, 01:55
Bu siteyi biliyormu,yada sesimizi duyuyormu bilmiyorum ama en içten duygularla acısın hissediyoruz.
Murat Aru
13-04-2007, 11:28
Bugün de milliyet aldım Nilay'dan Bir ses soluk almak için, ama Nilay yoktu...
Ertan Eylem
13-04-2007, 22:03
Başınız sağolsun sabır dilerim.
Namik Kartaloglu
21-04-2007, 00:59
Basiniz sagolsun Nilay YILMAZ Kartal,sabirlar dilerim
İrem Oğuz
24-04-2007, 14:00
Başın Sağolsun Nilay Yılmaz...
Serenat Tutaklı
25-04-2007, 00:27
Teşekkür ve özür
"Hayatın kısa rüyasına karşılık, sınırsız zamanın gecesi ne kadar uzun..."
Schopenhauer
Babamın vefatını sizinle paylaşmak gibi bir niyetim yoktu aslında. Cenazeye gelenler, babamın benimle ne kadar gurur duyduğunu anlatınca babam için birkaç satır yazmak istedim... Bu defa O, okuyamasa da...
Hayat böyle hüzünlüdür. Sarmaş dolaş olmayı esirger senden... Gelenekleriyle görenekleriyle bir babanın sevgisini doyasıya göstermesine karışır. Günlük hayatın hay huyunda kavgalar ettirir. Ve her karşılaşmada "merhaba" dedirtir. Oysa belki de vardığında "hoşçakal" demek daha iyidir. Belki de öyle dersen, ayrılırken acı çekmezsin. Hayat böyle hüzünlüdür işte... Eğlenecek binlerce şey bulmuşken, yarım bırakır heveslerini... Planlarını erteler, planlara inancını yok eder... Ne yapalım... Hayat bu!..
Bu köşede kendi halimde takıldığımı zannederken meğer ne kadar çok seven biriktirmişim kendime... Anladım... Gelen mailler bunun göstergesi... Dünyanın dört bir köşesinden gelen, acımı içtenlikle paylaşan binlerce mail... Yıllardır görmediğim arkadaşlar... Bir yerlerden telefon numaramı bulup bana güç vermeye çalışan takımdaşlar... Beni bir nebze olsun gülümsetebilsin diye İnönü'deki Kupa maçını Beşiktaş'ın kazanmasına sevinen, tek dertleri kazanmak olmayan Fenerbahçeliler... Hepinize binlerce teşekkür, desteğiniz için.
Profesyonel olmayı hiçbir zaman beceremedim... Becerebilseydim şayet, size karşı sorumluluğumu bilir, bu köşeyi iki hafta boş bırakmazdım. Ama... Ama ne kalem tutacak elim, ne de yazı yazacak aklım vardı...
"Ölüm adın kalleş olsun" deriz, "Her ölüm erken ölümdür" deriz; ama gelin görün ki, ölümlere hazırlıksız yakalanınca çok daha kötü canı yanıyor insanın... 8 Nisan'dan, o Kara Pazar'dan sadece 5 gün önce, sımsıkı sarılıp öperek Bursa'ya uğurlarken annemle babamı arkalarından bakıp "Bu Edi'yle Büdü'ye bir şey olursa ben ne yaparım" demiş, sonra da 100'üne merdiven dayamış dedemi aklıma getirip, tansiyon düşüklüğünden başka dertleri olmayan 57'sindeki babama ve 51 yaşındaki anneme daha uzun süre bir şey olmayacağını düşünüp kendimi teselli etmiştim...
Cemal Süreya'nın dediği gibi "Babamdan ummazdım bunu kör oldum", Attila Abi'nin (Gökçe) dediği gibi, "Kaç yaşında olursan ol, babasızlık acı bir yalnızlık"mış... Öğrendim...
Hâlâ canım çok acıyor... Hâlâ kolum kanadım kırık... Hâlâ canım hiçbir şey yapmak istemiyor... Hâlâ kötü bir şakaymış gibi geliyor... Hâlâ 'bu bir kâbus' diyorum, 'birazdan uyanıcam' diyorum... Ama günler geçiyor, kâbus bitmiyor...
Dedim ya profesyonel olmayı hiçbir zaman beceremedim. İki hafta yazmadığım yetmezmiş gibi, bir de hâlâ kendi derdimi yazıyorum burada... Ruh halim bu, iyi değilim!.. Affedin!..
Cuma'ya 8 Nisan'dan önce kaldığımız yerden devam ederiz...
Nilay Yılmaz
Alaattin Çam
25-04-2007, 01:46
Taşrada Hüznün Gölgesi Uzar
Süslenip bir yangına gideriz seninle
rüyanın gümüş kapısına...
Akşamın kadehi kırılır dizlerimizde
evler, ağzında bir parça tabutla gelir
ve başlar sıkıntı mermerde.
dağlardan çalı çırpı toplayan sesimiz
bayırların ve kanaviçelerin üstüne
yemin eder.
Duvarda eski tüfekler,
yanlış uzatılmış bir cumartesi gibi
parklarda salkım saçak aşklar
ve kadınlar ses altında,
yüklü gözlerle bakar dallara
kar yağar iğnelerin ucuna
kapıların ve gözlerimizin arkasını eskiten
kar yağar, ırmaklar lekelenir.
Yokuşun dibinde kılıçlar ıslanır,
testiler kırık
terk edilmiş köyler gibi üstümüz
ve akşamın kanatlarında hıçkırık.
dalgın bir sahur vakti kalır bizden
kalbimizi yoklayan bu zâlim merhamet
bu çiçekleri kurumayan perdeler
nicedir camlar açıklansın diye bekler
buğudan bir göl kıyısı kalır bizden
yine de ip atlar çocuklar
dünyanın üstünde
göğümüzdeki haritalar düşsün diye
kül oluyor gittikçe trenler...
(Magmada Kış Mevsimi’nden)
Şeref Bilsel
Özlem Erdoğdu
25-04-2007, 17:41
Dışarıdan bakan biri olarak her ölüm yeni bir yaşamın başlangıcıdır diyorum. Ne kadar üzülsek de gideni geri getiremeyiz. Bu yüzden yeni yaşamları kucaklamak, hayata onlar için daha bir gayretli sarılmak gerek. Bu çöküntüyü atlatmanız dileğiyle. Başınız sağolsun.
vBulletin v3.6.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.