Orijinalini görmek için tıklayınız : İnsaf Cumhuriyet Gazetesi
Özer Özçetin
15-04-2007, 13:00
1972 den beri okuduğum son 5 yıldır ise zaman zaman izlediğim bir gazete Cumhuriyet.Spor sayfası genelde gs ve fb ağırlıklı yürür.Beşiktaşı yeren haberler ağırlıktadır,1997 yılında Forza Beşiktaş Dergimizde bana ayrılan sayfada gereken cevapları içeren bir yazı kaleme almıştım.
Bugün spor sayfası maç yorumunda Tuğba isimli bir kadın sakarya taraftarı Runjeyi çok sevdi diye yazısını bağlamış,bu ne kadar ayıp ve alaycı bir yaklaşımdır,yazıklar olsun,kalemini böyle düşmanca kullananlara ve onlara köşe açanlara.
Uğur Mumcu boş yere emek vermişsin,bizlerde boş yere yıllarca para verip bu gazeteyi almışız..
Gürhan Oğuz
15-04-2007, 13:09
özer hocam cumhuriyet geçirdiği eknomik sıkıntıdan sonra reklam şekillerinde başlayan bir dejenerasyona uğradı buda onun bir yansıması çok şaşırma
abdülkadir yücelman' dan (cumhuriyet spor eki iyi bilirsin haftalık çıkardı) sonra spor sayfası bayağı yanlı oldu biliyorsun
Nazim Gultekin
15-04-2007, 13:40
ya bence o kadar abartmamak gerekiyor... gazete yillardir statukocu bir cizgi izliyordu ara ara biraz daha esitlikciymis gibi davransa da her zaman icin iktidar ve asker yanlisi politika izledi... futbolda da feb e ve gese nin gucune kapilmis haberlerin sorgulanmadigi belirli bir suzgecten gecirilmedigi "siradan" bir gazete konumunda... isin aslina baktiginizda butun gazeteler oyle de...
ama gürhanin dedigine katiliyorum spor eki gercekten de guzeldi yaa :(
Murat Aru
15-04-2007, 14:14
Nazım Hoş geldin.
Forumda Futbol takımlarının adlarında ve kısaltmalarında degişiklik yapmıyoruz.
Fenerbahce - FB , Galatasaray - GS şeklinde yazılıyor. Bunu degiştirmeninde anlamı yok!
Tekrardan aramıza hoş geldin...
Şenel Kızıldaş
15-04-2007, 21:56
Özer ağabeyim haddim olmayarak yazdıklarına karşı bir iki kelam etmek için izin isterim eminimki vereceksin...
Şimdi şu şekilde düşünelim Biz ismi lazım değil rakiplerimizi yendiğimizde gırgır diye tabir edilen başlıkları okuyuınca keytiflenip ne güzekl yazmış diyoruz. Şimdi durumun tam tersi mevcut yani olaya tek taraflı bakmayalım tamam yaptıkları doğru bir davranış olmayabilir ama o tuğba hanım Runje yi yada beşiktaşlılığ ne kadar biliyordur?
Muhittin Saban
17-04-2007, 12:48
Sıraya koyarsak aslında o kadar çok tuhaf karşılanılacak ve şaşırılacak gelişmeler oluyor ki. Ummadığımız 'taş'lar da baş yarıyor.
Düşünüyorum da emeğin ve üreten işcinin hep yanında olan yılların Cumhuriyet gazetesi hep aşırı tüketimin ve tüketiciliğin karşısında yerini alarak rengini belli ederdi. Yazık Gürhan'ın da dedği gibi ekonomik kriz ve tekelleşme sürecinde yansıtılan yıldırma politikaları maalesef ki Cumhuriyet gazetesinin duruşunu da etkilemiş.
Sporun ve bilhassa Futbolun sanayileştirilme aşamasında ne de olsa bir kale olması gereken gazete ne ilginçtir ki Spor ekine de sponsorluğa olan "teslimiyetini" bir arma olarak yapıştırmıştır. Hem de öyle bir yapıştırılmış ki sanki en sonunda Cumhuriyet sporda onların kucağına oturmuş gibi. Oturdukları kucak ta kimin kucağı derseniz aşağıda ki resme bir bakın derim!
http://img407.imageshack.us/img407/3879/colaxo1.jpg
Siyasi arenada hep karşısında saf tuttukları iradenin yandaş ve parasal destekçileri!
[/URL]
Bu arada bugünkü Milliyet'in spor sayfasında Ercan Güven'in Asbaşkan Levent Erdoğan'ın teşvik primi ile ilgili sözlerine karşılık ilginç bir yorumunu aşağıda ki linkten okuyabilirsiniz.
[url]http://www.milliyet.com.tr/2007/04/17/spor/yguven.html (http://img407.imageshack.us/img407/3879/colaxo1.jpg)
Umut Tutun
21-04-2007, 13:13
cinersel durumlar abi bunlar...Runje, Sakarya vb. işin detayı.
Taylan Mete Yusuf
21-04-2007, 14:41
her alanda ilkeli ve tutarlı olmak gerekir. Bende Cumhuriyet alıyorum. ama ne futbolda ne de siyasette tutarlı değiller. Cumhuriyet fb eğilimli bu açıkca anlaşılıyor. ne diyelim hem ikinci cumhuriyetçilere karşı mücadele vereceksin ama fb cumhuriyetini destekleyeceksin. tek bir cumhuriyet var Türkiye Cumhuriyeti.
Taylan Mete Yusuf
22-04-2007, 19:06
Bugün Beşiktaş'a neredeyse tam sayfa ayrılmış; ama tenkitlerden gözlerden kaçmıyor. Hilmi Türkay yazısında sürekli Beşiktaşımızı iğnelemiş. Lafı Runje'ye verilen cezadan Edu'ya, Klebersondan Del Bosque'ye dolamış da dolamış. Nobre ye yapılan hareketi görüntü penaltı ama hakem farklı yorumluyor diyerek önemsizleştiriyor devamında ise Antalyaspor'un penaltısı verilmedi diye hayıflanıyor. Maçtan notlarda ise Burak'ın ıslıklara hayli üzüldüğü belirtilerek neden üzdünüz bu çocuğu gibi bir mesaj verilmek isteniyor. Antalyalılara tepkilerimiz ise Çirkin Tepki şeklinde ara başlık yapılmış.Cumhuriyet Gazetesi Beşiktaşla derdin ne?
Süleyman Aktaş
23-04-2007, 22:38
Bu gazete artık bir gücün sesidir. Futbolda da güç olarak gördüğü takımların sesi olmaya çalışıyor. Halka sırtını çevirenlerin halkın takımına da sırtını çevirmelerini doğal buluyorum. Ben artık okumuyorum bu gazeteyi.
Hakan Kirezci
28-05-2007, 21:29
Cumhuriyet diye bir gazete mi var?
Anıl Tanrıyar
28-05-2007, 22:53
bu kadar yaralıyıcı olmayalım ya bence çünkü isim cumhuriyet olunca biraz duygusal oluyorum:(
Cihan Güngör
28-05-2007, 23:05
Spor servisinin günahlarına rağmen iyi bir gazete. Vakti zamanında, şimdi de görev verildiğinde, oligarşinin en büyük destekçisi kimliğine bürünebiliyor. Tüm bu yapısına rağmen, haber zenginliği ve bağlantıları ile bazı kaliteli yazarları için takip edilmesi gereken bir gazete olduğunu düşünüyorum.
Safa Şenyıldız
29-05-2007, 02:47
Cihan sana sadece yazarları konusunda katılıyorum. O kadar çok yalan haber çıkıyor ki Cumhuriyet'te, haber bağlantılarını çok merak ediyorum.
Piraye Oğuz
29-05-2007, 09:41
Yazılı ve görsel basın Beşiktaşımızla yakından ilgileniyor.Bunun bir nedeni olmalı!!
Gürhan Oğuz
29-05-2007, 10:12
cumhuriyet
Uğur Mumcu ve Mustafa Ekmekçiden sonra maalesefki
düzenin çarkları arasında ezilerek düzene ayak uydurmaya başlamıştır..
Sermet Halil
29-05-2007, 13:28
Ne yazık ki sermaye düzeninde değişmek zorunda kaldılar. Yazarları arasında Mustafa Balbay en çok beğendiğim yazarı. Herşeye rağmen yine zevkle okuyorum...
Güneş Çetiner
04-06-2007, 21:21
Herşeye rağmen bu kadar sert eleştirileri hakettiğine inanmıyorum...
Onur Sarısoy
05-06-2007, 17:13
Bencede Cumhuriyet gazetesi eski saygınlığını,yayın çizgisini kaybetmiştir.Evet içinde çok değerli yazarlar var ama artık nedense okurken sıkılıyorum,o yuzden de almıyorum.Spor sayfasına gelince tarafsız olamıyor.FB ve GS haberleri ağırlıkta.Beşiktaş ile ilgili pek olumlu habere rastlamıyorum.Bu denli köklü bir gazeteye yakışmıyor.Giderek daha da düzen gazetesi oluyor.
Sinan Arin
08-06-2007, 19:43
cumhuriyet gazetesi askeriyenin her dediğine evet demekten başka ne yapmıştır bilen varmı acaba? tek derdi laiklik olan ama demokrasi deyince sadece kendi yandaşlarına demokrat olan yıllardan beri statükoyu korumak için elinden geleni yapan bir gazetedir. o yüzden cumhuriyet deyince bu kadar duygusallaşmaya hiç gerek yok. unutmayalımki iran'da bir cumhuriyet. demokratik olmayan bir cumhuriyetin içi boştur önemli olan tam demokratik cumhuriyettir
Gönülden Müjde Başar
12-06-2007, 09:35
aydın doğan bütün medyayı hemen hemen ele geçirmişken ortada hükümet yanlısı hükümette kim varsa onu destekleyen dümen suyuna giden şahsi çıkarları uğruna yalan yanlış haberler yapıp arka sayfa güzelleri magazin haberleri ile suni gündem pompalaması yaparken en azından belli bir duruş sergileyen ülkenin karanlığa gömülmemesi için emek harcayan bir gazetenin cumhuriyet gazetesinin sırf spor sayfalarındaki bazı eksiklikler yüzünden bu kadar ağır eleştirilmesini doğru bulmuyorum.örneğin hürriyet hergün cem uzanın reklamını basıp gazeteyi 350 binden satabiliyor.gazetenin her yeri reklam içinde okunacak haber bulabilene aşkolsun.ama cumhuriyet reklam konusundaki hassasiyetinden dolayı gazeteyi 750 binden satıyor.
bence sadece beşiktaş açısından değil daha geniş bir persfektiften bakarsak cumhuriyet gazetesi türkiye'de en az kirlenmiş gazetedeir diye düşünüyorum.
saygılarımla
Isık Gucu
12-06-2007, 12:39
Süreç içerisinde, çeşitli nedenlerle Cumhuriyet gazetesinin bir takım sapmalar yaşadığı ve düşüncelerini daralttığı fikirlerine katılıyorum.Fakat halen pek çok "soytarı" ya nazaran çizgisini koruyan ve sorunlara çözüm üreten yazarlarının var olduğu da bir gerçektir.Dolayısıyla eleştiriyi hakeden fakat yerden yere vurulmayı haketmeyen bir gazete..
Sinan Arin
14-06-2007, 20:10
750 ytl'ye satılan bir gazete daha var adı birgün halkın takımı gibi o da halkın gazetesi diye, patronsuz gazete diye ortaya çıktı.çarpık medya düzenine karşı dürüst ve ilkeli haber yapmaya çalışan, halktan yana soldan yana bir duruş sergilemeye çalışan bir gazete. ben buradan herkese sesleniyorum bu gazeteyi alıp okuyalım en azından ayakta durmasını sağlayalım
Ali Mandacı
14-06-2007, 23:10
reklam almıyor bu site ...:mndc:
Ozgur Ogutcu
15-06-2007, 21:25
ya bence o kadar abartmamak gerekiyor... gazete yillardir statukocu bir cizgi izliyordu ara ara biraz daha esitlikciymis gibi davransa da her zaman icin iktidar ve asker yanlisi politika izledi... futbolda da feb e ve gese nin gucune kapilmis haberlerin sorgulanmadigi belirli bir suzgecten gecirilmedigi "siradan" bir gazete konumunda... isin aslina baktiginizda butun gazeteler oyle de...
ama gürhanin dedigine katiliyorum spor eki gercekten de guzeldi yaa :(
kardeşime aynen katılıyorum
Burcin Gulcelebi
15-06-2007, 22:06
cumhuriyet gazetesi askeriyenin her dediğine evet demekten başka ne yapmıştır bilen varmı acaba? tek derdi laiklik olan ama demokrasi deyince sadece kendi yandaşlarına demokrat olan yıllardan beri statükoyu korumak için elinden geleni yapan bir gazetedir. o yüzden cumhuriyet deyince bu kadar duygusallaşmaya hiç gerek yok. unutmayalımki iran'da bir cumhuriyet. demokratik olmayan bir cumhuriyetin içi boştur önemli olan tam demokratik cumhuriyettir
evet arkadaşım çok doğru bir tahlil
Safa Şenyıldız
16-06-2007, 23:26
Cumhuriyet sadece spor haberlerinde değil, genel olarak haberlerde güvenilirliğini yitirmiştir. Bana göre yorumcuları olmasa hiçbir güzel tarafı da yoktur ve artık almıyorum da bu yüzden. Belli bir duruş sergileyecekse bunu doğru haberlerle yapsın-ki bunun örnekleri zaten var-.
Ömer İlimsever
22-08-2008, 00:29
merhaba arkadaslar aranıza yeni katıldım uzun zamandır sızlerı takıp edıyorum cok guzel bır olusum yarattınız
ÖZER abı yazılarınızı uzun zamandır takıp edıyorum,,ama haddım olmadan son yazınıza kesınlıkle katılmıyorum
ÇUNKU cumhurıyet gazetesını spor sayfasında kucuk bır bolum ayrılan bır arkadasın yerıne bu gazetenın ıcerısınde yıllardır var olan cüneyt arcayurek veya hıkmet cetınkaya yazarsa bu sekılde yargıla cunku CUMHURIYETI gercekten temsıl edenler onlar,,uzulerek okudum neredeyse yazılar oyle bır noktaya geldıkı CUMHURIYET yenı şafak muamelesı gormeye basladı bazı arkadaslar tarafından bu tavrın kesınlıkle kabul edılebılır bır yanı yok...BU donemde ıktıdara muhalıf yazılar yazmak ınanılmaz zorken basının neredeyse %80 nı akp nin borozanlıgını yaparken cumhurıyeti elestırmek bence gercekten cok yanlıstır...
Özer Özçetin
22-08-2008, 08:43
Cumhuriyet gazetesi sadece bugün değil son 10-12 yıldır Beşiktaşı görmezden gelerek yayın yapıyor.Zaten yazının başında belirtmiştim,1997 de de aynı şekilde Forza Dergide eleştirmiştim.
Şimdide bakıyorum değişen bir şey,ara sıra Kaan ve Tuğrulun yazılarına yer veriyorlar onun dışında sanki Beşiktaş diye bir camia yok onlara göre.
M.Ilke Bortacina
22-08-2008, 09:03
Özer abi
Artık basın ne yazarsa yazsın inan benim gram kadar umrumda değil.. kötüde yazsa iyide yazsa bunun nedenleri açık ve seçik ortada
Dünyanın En iyi Taraftarına sahibiz..
Türkiyenin En Şerefli Kulübüyüz..
Türkiyede Hakkı yenen nacizade kulübüyüz..
Kusura bakmasınlar ben şerefsizlerle, şerefsiz olamam.. bu yüzden gram kadar etkilenmiyorum.. Çünkü Ne yazarlarsa yazsınlar içimdeki sevda çok büyük.. bu büyük sevdayı sadece körüklemekle kalıyorlar..
Akin Akoglan
22-08-2008, 18:53
cumhuriyet kötünün iyisi bi gazete bugun bizden buyuklerin anlattığı cumhuriyet değil velhasıl medya konusuna gelince bi kaç tane gerçekten beşiktaşa gönül vermiş adı sanı duyulmamış gazeteci televizyoncuda olmasa beşiktaş camiası hakkında olumlu haberleri dile getirecek hiç kimse yok hepsi aynı b.kun farklı renkleri kimisi laciverti kimisi sarısı kimisi kırmızısı
Ömer İlimsever
22-08-2008, 21:28
Özer abi
Artık basın ne yazarsa yazsın inan benim gram kadar umrumda değil.. kötüde yazsa iyide yazsa bunun nedenleri açık ve seçik ortada
Dünyanın En iyi Taraftarına sahibiz..
Türkiyenin En Şerefli Kulübüyüz..
Türkiyede Hakkı yenen nacizade kulübüyüz..
Kusura bakmasınlar ben şerefsizlerle, şerefsiz olamam.. bu yüzden gram kadar etkilenmiyorum.. Çünkü Ne yazarlarsa yazsınlar içimdeki sevda çok büyük.. bu büyük sevdayı sadece körüklemekle kalıyorlar..
TEBRİK edıyorum İLKE seni sozün ozü gercekten bu hani derlerya feriştahı gelse degısmez ve eksılmez icımızdekı BESİKTAS sevgisi;;;;sadece şunu söyeleyebılırım CUMHURİYET gazetesı kım ne derse desın bu ulkenın degerlerıne (BEŞİKTAŞ hariç) bu kadar sansure ragmen sahıp cıkıyor
Sinan Kara
22-08-2008, 21:38
eskiye nazaran biraz değiştiği fikrine katılıyorum ama beşiktaş ı az yazmış diğerlerini çok yazmış diye düşünüyorsanız gazete falan okumayın derim..bjk adına dürüst ve tarafsız yayın yapan tek bir ulusal yayın kuruluşu bulamazsınız.başka cumhuriyet yok ben vazgeçmem.
vBulletin v3.6.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.