|
|
09-03-2007, 01:42
|
|
|
Beşiktaş
|
13. Şampiyonluğa Doğru
1957-Beşiktaş
1958-Beşiktaş
1960-Beşiktaş
1966-Beşiktaş
1967-Beşiktaş
1982-Beşiktaş
1986-Beşiktaş
1990-Beşiktaş
1991-Beşiktaş
1992-Beşiktaş
1995-Beşiktaş
2003-Beşiktaş
2007-
2007 Turkcell Süper Ligi, Lig tarihinin en ilginç ve kısır ligi.
23 haftanın geride kaldığı ligde max. puan 45, buda lig şampiyonun 60 puan civarında olacağını gösteriyor.
Geride kalan 11 haftada Beşiktaş ve fenerbahçe şampiyonluğun en büyük 2 adayı.
fenerbahçenin 100.yıl sebebiyle onlar için ayrı bi önemi olan bu sezonun onlar için allahtan tek dileğimiz beter olmalarıdır.
ligi 6 puan Beşiktaşın önünde götürmelerine rağmen gerek futbollarıyla gerekse fikstür dezavantajlarıyla şimdiden gacur gucur seslere şahit olmamızı sağlıyorlar.
Beşiktaş-galatasaray-bursaspor-kayserispor-gaziantepspor gibi zor deplasman maçları olan, Trabzonspor-Konyaspor gibide zor iç saha maçları olan fenerbahçeyi fikstürde puan kaybetmesini beklemek kadar saçma bişey olamaz.
Bu kadar zor maçı olan bir takımın bu futbolla 6 değil 16 puan önde olması bile avantaj değildir.
Gelelim yaşam kaynağımız olan Siyah-Beyaz Beşiktaşımıza.
kalan 11 haftada zor diyebileceğimiz fenerbahçe ve bursaspor maçlarımız var diğer maçlar ise 2.yarıdan itibaren koyduğumuz futbolu yansıttığımız taktirde rahat alabileceğimiz (almamız gereken) maçlar.
Kendimizi kemik taraftar yerine koymakla ukalalık etmiş olmas isem " bizlerin şampiyonluk gibi beklentimiz olmadığı halde Beşiktaşımızı hep tepede görmektende kıvanç duyacağımız alenidir."
ligin en genç takımına sahibiz, "Gelenekten Geleceğe" demek bu olsa gerek, ligin başından beri Tigana ve ekibine güvenip, istikrardan yana olduk, bu istikrarı önümüzdeki yıllara yaydığımız taktirde 90 yılların Beşiktaşını yaratmak hiçte zor değil. Bu yıl olmasa bile önümüzdeki yıllarda hem ligde hemde avrupada, futboluyla bizi mest edecek bir Beşiktaşı görmek hiçte hayal değil.
Madem bu lig bu kadar anormalleşti, madem geleceğin Beşiktaşını görür gibi olduk, madem fikstürüyle futboluyla avantajı elimize geçirdik, bizede tek bi laf düşer;
Haydi Bastır Şanlı Kara Kartalım
Sonunda şampiyonluk olsa veya olmasada bu ligin bu heyecanını sonuna kadar yaşamayı bile özlemişiz, şampiyonluk hesapları yapmayı özlemişiz, sonunda ne olursa olsun Seni Seviyoruz Beşiktaş'ım
Varmısın Kartalım hep beraber elele
Varmısın uçalım göklere
Bizleri üzsende yenilsende yensende
Bu TARAFTARIN hep seninle...
2007-BEŞİKTAŞ
|
|
|
|
09-03-2007, 01:55
|
|
|
Beşiktaş
|
Cevap: 13. Şampiyonluğa Doğru
Ne yalan söyleyeyim trabzon maçından itibaren ''şampiyonluk kupasını bizimkilerin eline verseler,bizimkiler de başkasına ikram eder'' diye düşünüyorum.
Ama madem biz beceriksiz,onlar bizden de beceriksiz gibi bir durum var.Neden olmasın diyorum.
Sene başında bu takıma şampiyon olmak gibi bir zorunluluk yüklememiştik hiçbirimiz.Ama zaman geçtikçe sene başında neler söylediğimizi unuttuk.
Şampiyonluğa oynarken ardarda 3 maç kaybetmiş olan takımın aşığıım.Kızgın veya üzgün,öyle veya böyle...Mutluyum ben
Gülümseyen yüzüme birde kahkaha katmak kartalımın elinde.Gökyüzünde süzülmeni sağlayacak 6 haftalık sağlam bir kanat çırpar mısın kartalım??
Bu sene bir şekilde biter ama oraya benden bir 2008-Beşiktaş yazın.
|
|
09-03-2007, 10:13
|
|
|
Beşiktaş
|
şampiyonluk lafını hiç bizaman agzımdan cıkarmamaya dikkat ediyorum ama içten içe bi şampiyonluk heyecanı sarıyo beni. bir defter yaptım kendime gs macından once oynayacagımız 12 takımı yazdım ayrı ayrı sayfalara yendıgımıze bi çarpı atıcam ilk çarpıyı attım gs ye geriye kaldı 11 çarpı.11 sayfa 11 çarpı bekliyo.inşallah hepsine çarpı atıcam
Beşiktaş saldır.......
|
|
|
|
09-03-2007, 10:28
|
|
|
Beşiktaş
|
Önemli bir şey dikkatinizi çekiyormu,ilk on sene beş şampiyonluk,daha kirli eller,tezgahlar işin içine girmemiş,herşey temiz tertemiz,2 yılda bir ipi göğüslemişiz.
Birileri rahtsız olup devreye girmiş,hep mi Beşiktaş demişler,duraklama devrine girmişiz,ardından olayı çözüp,Özkaynek devrimini yaratmışız,82-92 yine 5 şampiyonluk,yani iki senede bir,gs tezgahları başlamış,ardından fener sazı eline almış,biz de çağa uymuşuz Özkaynağı kurutmuşuz,15 senede 2 şampiyonluğa eyvallah demişiz.
İsyanımız bu noktadadır,haksızlıklar büyütmüştür Beşiktaş taraftarını,kötü oyunlar yaratmıştır Forza Beşiktaş Dergisini.Gün tekrar öze dönme günüdür,gün Beşiktaşı Beşiktaşlılarla kurtarma günüdür.Özkaynağa dört elle sarılma,Kartal sevdalılarını sürece katma.Başka çıkış yolumuz varmı.
|
|
|
|
09-03-2007, 10:34
|
|
|
Beşiktaş
|
Ayrıca şunu ekleyeyim,işte tam burada ortaya çıkan Sevinmek için Sevmedik,tir.
Birileri bunu iyi anlamlıdır,Beşiktaş Şerefli mazisiyle,Özkaynağı ile Hakkını almıştır,göz boyayan,milenyum sevdasına kapılan,endüstriyel safsatasına boyun eğen bir yapı bize uymuyor işte,gün gibi ortada herşey...
|
|
|
|
09-03-2007, 10:42
|
|
|
Beşiktaş
|
Açıkçası geçmiş 3 yıl içindeki en renkli takıma sahibiz ne yapacağı pek belli olmayan bazen harika üstüste pas yaparak kalete inen hatta gol atan bazen ruh gibi dolaşıp anında 3 gol yiyiveren bir takım.Her maçı ilk saniyesinden sonuna kadar her an herşey olabilir hissiyatı ile seyrediyorum...kalpten gideceğim nerede ise...
Bu arda bir not...Atv de bir spor programı var AZ Alkmaar'a kaybetmiş deli gibi para yatırımı yapmış ruhu kaybolmuş bir takımın başkanı çıkmış konuşuyor futbol didik didik ediliyor neyse kanalı değiştiriyorum Şampiyonlar ligi maçı geri dönmüyorum...ne kadar gerideyiz diye iç geçiriyor o resitali izliyorum..
Açıkçası üzülüyorum...futbol olarak o kadar gönül veren bizler var iken sonuçlara bak tüm takımlar için de durum aynı.
Bu arada Tigana ne kadar daha bizde kalacak bilemiyorum ama oyle bir antrenör olmalı ki en az 5 yıl kalmalı bu Tigana ise de oyle.Başarılar 5 yılda ancak gelir.Kaybedelim mühim değil ama 2-3 sen sonra herkes ortamına alışır hoca alışı o na göre adam alır vs vs.
Kalıcı başarı için iki önemli unsur var
1.Sabır ve düzeyli tepki
2.Futbolcu mantaltesi
Bu ikinci konu Tigana'nın hep altını çizdiği bir konu.Bizim futbolcumuz ne yazık ki profesyonel olamıyor.Kendine bakmıyor ve çok hissi davranıyor.İlki belki kolay da bu ikinci unsur için çok yolumuz var daha umudum ise bunu sindiren Serdar gibi oyuncular.Umudumu kıranlar ise İ.akın Güleç ve Burak gibiler
İyi kalın
Konu Demir Han tarafından (09-03-2007 Saat 15:10 ) değiştirilmiştir..
|
|
|
|
09-03-2007, 11:02
|
|
|
Beşiktaş
|
biz kartalız...bizim sevdamız anlık değil...sonsuza kadar.
|
|
09-03-2007, 11:16
|
|
|
Beşiktaş
|
sadece Beşiktaşk...
|
|
|
|
09-03-2007, 12:35
|
|
|
Beşiktaş
|
Dogduktan sonra animsanmayan iki sampiyonluk ve ardindan 82 yilina kadar onbes yil boyunca sessizce cocukluktan ergenlige siyah-beyaz gecisimiz. Ilk gencligimiz.
Besiktas’in adinin verdigi gurur ve vakurluk icinde Besiktasli olmak. Istanbul bir yere kadar da ya Anadolu’da Besiktasli olmak ve Besiktasli kalmak !
Niyesine akil sir erdirebilmenin kolay olmadigi zamanlarda size soruldugunda kalabaliklar icinde bir sessiz kartal cigligi olabilmeyi aciklamak derin bir mevzuudur aslinda.
Evde babadan, sokakta abilerden, okulda ogretmenden alinan siyah-beyaz mayalanmis bir yasam kesitinde sampiyonsuz Besiktasliligin sevdasi; gelenek!
Ve ardindan onbes yil sonra gonullerin sampiyonu Besiktas’in ellerinde sampiyonluk kupasini gormek. Ilk baharim.
Sampiyon olacagimiza inaniyorum. Bunye sportif basaridan cok sevdaya meyl eylemis olsada cocuklar gibi sen olmanin, kirletilen sokaklari siyah-beyaza boyamanin vaktidir artik.
Remzin kartallar gibi manileri yen aş
Layıktır bu vasıflar sana ey sanlı Beşiktaş!
|
|
|
|
09-03-2007, 13:26
|
|
|
Beşiktaş
|
"Dün gece seni gördüm rüyamda
Şampiyonluk yaşanıyor çArşı'da
Herkesin elinde rakı,bira
Gerçek olsun bu rüya"
|
|
|
|
09-03-2007, 16:43
|
|
|
Beşiktaş
|
Kızım yazmış bizim sevdamız anlık değil diye...
beşiktaşımın kötü günlerini siyahın içinde sakladım...
beyazın duruluğuna,umut oluşuna hasretle geçti yaşamımın onlarca kusur senelik kısmı ama hiç sevdamdan vazgeçmedim siyahın karanlığında hep beyazın aydınlığını hissettim...
SONSUZA KADAR BEŞİKTAŞŞŞŞŞ.....
|
|
10-03-2007, 15:23
|
|
|
dünyayı istiyoruz
kırıntı değil ....
|
|
|
|
|
10-03-2007, 16:47
|
|
|
Beşiktaş
|
Bence zor maçlar arasına Sivas deplasmanını da ekleyebiliriz.
Ama son maçlardaki futbolumuzu oynarsak ligi fenerin önünde bitiririz
|
|
|
|
10-03-2007, 21:20
|
|
|
Beşiktaş
|