|
|
28-03-2007, 13:23
|
|
|
Hissemi satılıyor yoksa Gelecekmi
Beşiktaş Kulübü İMKB'ye yaptığı açıklamada 2 milyon lot hisse satışı gerçekleştirdi
BJKAS Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş. ile ilgili olarak Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.'nin 27.03.2007 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır.
"Konu: Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri:VIII,No: 39 sayılı Tebliği uyarınca yapılan açıklamadır.
26.03.2007 tarihinde BJKAS hisse senetleri ile ilgili olarak Borsa İkincil Piyasada "özel emir" şeklinde gerçekleşen Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş. hisse senetleri ile ilgili olarak 2,03 YTL fiyattan 2.000.000 adet satış işlemi müşterimiz Beşiktaş Jimnastik Klübü Derneği tarafından gerçekleştirilmiştir.
Yine okuduk bu acı haberi her yönetici aşamayacagımız sorun yok diyor ama neye dayanarak söyleneniyor.
Büyük Taraftar projesi önlerine sunuluyor halkın takımı olma şiarıyla a tipi b tipi üyelik deniyor
Ben Cunhuriyet tarihinde böyle özelleştirme yapan hükümet görmedim
104 Yıllık Beşiktaş tarihinde böyle hisse satan ( Peynir,ekmek gibi ) bir tek bunları gördüm
|
|
|
|
|
28-03-2007, 13:45
|
|
|
Beşiktaş
|
Cevap: Hissemi satılıyor yoksa Gelecekmi
parsel parsel eylemişler dünyayı
niye parsellemişler satılsın diye
acz içindesiniz be daha ne diyelim size
|
|
28-03-2007, 19:54
|
|
|
Beşiktaş
|
Gerçi bu mesajımı Özer abinin açtığı "Sorumluluk" başlıklı konuya yazmıştım dün gece. Ama Serdo arkadaşımız ayrı bir başlık ile konuyu tartışmaya açtığı için buraya taşıdım. Bahsettiğim mesajımda Özer abiye sormuştum, şimdi burada soracağım. Ama önce bu satışların geniş analizini tekrardan bir inceleyelim derim.
Şİmdi aşağıya bir bilanço aktaracağım;
Haber başlığı;
Piyasa dalgalandı Beşiktaş hisseleri yüzde 32 ucuza sattı.
"Beşiktaş Kulübü, Beşiktaş Futbol Yatırımları'ndaki yüzde 15'lik hisse satışını 26 Mart'ta tamamladı. Daha önce gerçekleşen üç satışta 3 YTL olan hisse fiyatı, 26 Mart'ta 2.02 YTL'ye düştü.
13 Temmuz 2006'da Yatırım Finansman Menkul Değerler'e, Beşiktaş Futbol Yatırımları'nın yüzde 15 hissesinin satışı için yetki veren Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği, satış operasyonunu 26 Mart 2007'de tamamladı. Yatırım Finansman tarafından dün yapılan açıklamada, Derneğin 26 Mart'ta, özel emirle, 2.03 YTL fiyattan 2 milyon adet hisse sattığını bildirdi. Halka açık şirketin sermayesinin yüzde 5'ine karşılık gelen bu satıştan Dernek 2.9 milyon dolar gelir sağladı.
Hisse satışının tamamlanması ile birlikte Beşiktaş Futbol Yatırımları'nın halka açıklık oranı yüzde 30'a çıkarken, derneğin şirketteki payı yüzde 70'e düştü. Dernek 20 Temmuz 2006'dan bu yana gerçekleştirdiği yüzde 15'lik hissenin satışından toplam 11 milyon dolar gelir sağladı. Beşiktaş'ta Serdar Bilgili döneminde gerçekleştirilen ilk halka arzda, şirketin yüzde 15 hissesinin satışından 14 milyon dolar gelir elde edilmişti. Böylece Beşiktaş'ın borsadan sağladığı kaynak 25 milyon dolara ulaştı.
Dalga fiyatı düşürdü
Beşiktaş'ta daha önce gerçekleşen 3 hisse satışında da fiyat 3 YTL olarak gerçekleşmişti. Fakat, piyasalarda son dönemde yaşanan dalgalanmanın etkisiyle 26 Mart'taki satış 2.03 YTL'den yapıldı. Kulüp, hisse satışını 3 YTL'den yapabilseydi elde edilecek gelir 6 milyon YTL olacaktı. 2.03 YTL'den yapılan satışta Kulübün kasasına giren miktar 4 milyon 60 bin YTL'de kaldı. Dalganın etkisiyle Kulübün kasasına giren gelir yüzde 32 azalmış oldu. Beşiktaş'ın sermayesinin yüzde 15'ini oluşturan 326 bin 500 YTL nominal değerli hisse senetlerinin, Şubat 2002'de 57.5 YTL'den gerçekleşen halka arzından 14 milyon dolar gelir sağlanmıştı. Gelirin yüzde 36'sı yurtdışından sağlandı. Beşiktaş daha sonra sermayesini 2 milyon 176 bin YTL'den 40 milyon YTL'ye çıkardı.
Borç yüzde 117 büyüdü
Yıldırım Demirören'in ilk başkanlık seçimini kazandığı 31 Mayıs 2004 tarihinden bu yana, 30 Kasım 2006 tarihi itibari ile toplam borcu yüzde 117, finansal borcu ise yüzde 76,6 oranında yükselen Beşiktaş'ta, ilk hisse satışı 20 Temmuz 2006'da gerçekleşti. Bu tarihte Toptan Satışlar Pazarı'nda şirketin sermayesinin yüzde 2,5'ini oluşturan 1 milyon YTL nominal değeri hisseler 3 YTL birim fiyattan satıldı. Dernek, bu satıştan 3 milyon YTL gelir sağlarken, şirketteki payı yüzde 82,5'a indi. Dernek, şirketteki ikinci hisse satışını 17 Ağustos 2006'da yaptı.Bu tarihte de şirket sermayesinin yüzde 2,5'ini oluşturan 1 milyon YTL nominal değerli hisse 3 milyon YTL'ye borsada satıldı.
Beşiktaş'ın hisselerinin yüzde 10 değer kazandığı 10-12 Ekim 2006 arasında ise Dernek üçüncü hisse satışını gerçekleştirdi. 12 Ekim'de şirketin sermayesinin yüzde 5'ini oluşturan 2 milyon YTL nominal değerli hisse yine 3 YTL birim fiyatla borsada satıldı. Beşiktaş'ın Yıldırım Demirören'in başkan olduğu 31 Mayıs 2004'te 70.3 milyon YTL olan toplam borcu, 30 Kasım 2006 itibari ile 153.1 milyon YTL'ye ulaştı. Başkanlık dönemi boyunca futbol takımı için toplam 32 oyuncu transfer eden Demirören, 34 futbolcuyla da yollarını ayırdı. Demirören, futbol takımında 3 teknik adama görev verdi."
Oktay Özdabakoğlu-Referans haber
Şimdi arkamıza yaslanarak düşünürsek, demek oluyor ki 26'sında ki satış ile beraber Halka arz işleminde ki son durum; Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneğinin 570'i elde kalan %30'u satılan. Yani açık olarak söylemek gerekirse Beşiktaş isminin söz hakkının %30'u elden çıkartılmış!
Ben öyle teknik ve parasal presödürleri bilmem eğer aramızda bu işlerden anlayan arkadaşlar varsa bilgi verirse sevinirim. Ama benim bu aklımla anladığımı şu; beşiktaş'ın öz varlığından ve malınmdan %30 eksilmiş durumda. Yarın öbür gün bu oran %51'lere çekilebilir mi? Bu %51'lere kadar olan bölüm yasal olarak satılabilir mi? Yani Beşiktaş -Kulüp ve Dernek statüsü ile söylüyorum. Olaki diyelim satışa uygundur, o zaman biri çıkıpta "kardeşim ben geri kalan %51'i istiyorum ,alın size değeri kadar da para" dese o zaman ne olacak?Gelir getirecek para kazanılacak iddiasıyla Beşiktaş'ın tamamı satılacak mı? Bu işin son çizgisi nerededir.
Fulya'yı vermeyi düşünen zihniyet %51 hisseyi ne malum dolaylı kişiler vasıtası ile Rakip takımın paralı adamlarına vermeyeceği?
Hakikaten midem bulanıyor artık. Çok merak ediyorum önüne getirilen, geleceğe yönelik çok katılımlı ve maddi destek sağlayacak yönetim sistemi olan Üyelik Projesini ,Tv de çoğu soruyu geçiştiren ve Aziz vari "Diktatörel" bir hale bürünmüş hali ile Demirören, moda tabirle " benden başka reis yok" deyip te projeyi geri çevirirse hiç şaşmam. Çünkü bunun sinyalini dün gece kendi beyanı ile belli etti;
Nasıl mı?
" Benim onayım alınmadan hiç bir yönetici uzatılan mikrofonlara ve röportajlara konuşamaz. " diyerek.
Anladık biz anladık!
.
|
|
|
|
28-03-2007, 20:55
|
|
|
Beşiktaş
|
Bu tehlike 2 yıldır dört bir yandan bzi sardı ,
Evet BEŞİKTAŞ İŞGALE UĞRUYOR.
Eski forumdaki yazılarımı okuyan arkadaşlar bilir,bu başlıkta bir yazı asmıştım,fersah fersah gidiyoruz,Muhuttin Hocanın dediği gibi,sadece Beşiktaş yazan bir tabela da bulmayacağız,ilçe nin dışında
|
|
|
|
28-03-2007, 21:29
|
|
|
Beşiktaş
|
Pazarlamacı mantığı... Yazık.
|
|
|
|
29-03-2007, 09:33
|
|
|
Beşiktaş
|
ilgili arkadaşlar hesaplayabilir mi:
kaç fran+ailton+del bosque zararı ediyor bu kazanılanlar?
|
|
|
|
29-03-2007, 11:36
|
|
|
Beşiktaş
|
Ne borsadan, ne lottan ne de kaliteli kottan anlarım ama sevgimin enginliğine meylim hep olmuştur! Denize varmaktır hedefim, bırakıvermek kendimi engin denizimize. Varlığa uzanma gücünü aldığım yer Şeref’li tarihimizin onurlu kahramanlarının kararlılığıdır. Temiz tutmak derdim ne kadar temiz kalabilirsem o kadar alnım dik varmak denize, hesapsız-kitapsız.
Ne denir bilmiyorum, nasıl anlatılır matematiksel ve ekonomik yetkinliğim de yok! Ama Şeref Bey Şablonundan bakınca içim burkuluyor bunu der, bunu söylerim.
Onur, hatalı bütün sayısal değerleri alt-üst etmeye yetiyor!
Saygılarımla Arz ederim!
|
|
|
|
29-03-2007, 11:54
|
|
|
Beşiktaş
|
ama Usta artık bize ne buyruluyor hatırlayalım:
- başarı istiyordunuz, parasız başarı mı olur?
- şampiyonluk istiyorsunuz, parasız iyi takım mı kurulur?
- iyi tesis, iyi imkanlar istiyorsunuz, parasız nasıl olacak?
sonra da soruyorlar, e parasız olmuyorsa, nasıl kaynak yaratılacak?
tabela hazır; direkt buraları gösteriyorlar sonra...
akıllarınca köşeye sıkıştırıyor bizi endüstriyel alem...ve maalesef kimi arkadaşları yaralı bırakıyoruz bu sinsi yollarda...hafiften kafa karışıklığı ile kaplı dumanlı ortamlarda rastlıyoruz bazı arkadaşlara.
son dönemde birçok konunun kesiştiği ve sıkıştığı nokta buradadır ve gelecekte de daha büyük bir şiddet ile burası olacaktır. daha da keskin olacaktır bu ayrımlar.
her açıdan hazır olunmalı. artık daha ciddi düşünmeli. daha ciddi düşünsel donanım olmalı . ideolojik özlü bu yaklaşıma, hem aynı öz hem de gerekirse kendi anladıkları dil ile cepheden vurmalı...kafasına kafasına hem de.
Konu Umut Tutun tarafından (29-03-2007 Saat 11:57 ) değiştirilmiştir..
|
|
|
|
29-03-2007, 12:47
|
|
|
Beşiktaş
|
Tamam insanlar en iyisine, en güzeline layık mıdır evet layıktır.
Kim istemez evinin en güzel, en harika şeylerle döşenmesini. Kim istemez en güzel semtte oturmasını elbette en iyisi için emek harcıyoruz. Ama haddini ve yerini de bileceksin. Evine herkesi her şeyi sokmayacaksın.İnsana gülerler gülmekle kalmazlar dalga geçerler, aşağılarlar.
Evimizse satılmazıda vardır. Miras yedi olmayalım. Evin bize aktarılış biçiminin hiç mi önemi yok? Hiç mi değeri yok? O gayrimenkulün oluş serüveninin ve verilen emek verilen şehitlerin hiç mi hatırı yok? Miras yedi miyiz biz. Elbette bazı şeyleri alabilmek için bazı şeylerden feragat edeceğiz. 2 . plazma tv için yiyeceklerden, giyimden, eğitimden ödün vermemiz gerekiyor peki değer mi?
Lüks mü, değil mi?
Önceliklerimiz nedir?
Atalarımız o dönemde bunları kazandırdı, biz bu dönemde kazanılan taşınmazları azaltarak hem de bizim evden olmayanları ortak seçerek araziye ortak koşarsak hem emanete ihanet etmiş hem de, gelecek nesillerin hakkına tecavüz etmiş olmaz mıyız?
Bu nasıl sorumluluk duygusudur? Bu nasıl beceriksizliktir?
|
|
|
|
29-03-2007, 13:36
|
|
|
Beşiktaş
|
Öyle bir güvensizlik duygusu var ki bende bu başkana karşı, ne yapsa ne etse olmaz. İş işten geçmiş artık. 4 senede veremedi bu güveni. O yüzden her yaptığı icraatı sorgulamak eleştirmek geliyor içimden. İnsaflı da olamıyorum.
demirören bey;
kurşun ata ata biter
hisse sata sata biter
sizin iktidarınız da birgün biter.
Konu Mustafa Ozyurt tarafından (29-03-2007 Saat 20:10 ) değiştirilmiştir..
|
|
|
|
29-03-2007, 14:55
|
|
|
Beşiktaş
|
Bu cevabı başka bir başlığa yazmıştım ama sanırım uygun yeri burası.
İlk hisse satışında çok belliydi o satışların son olmayacağı. İlk %15'lik satışta herkesin haberi olmuştu ilk oluyor, BEŞİKTAŞ'ın hisseleri satılıyor, diye. Sonraları herkesi alıştırdılar buna. Artık hiç öyle ilgi çekmiyor BEŞİKTAŞ'ın 2. kez hisselerinin satılması. Alıştık artık. Önemli olan para gelsin de nerden gelirse gelsin. Yakında elimizde %51'den daha düşük hisse kalırsa hiç şaşmam. Ondan sonra çok tartışırız, BEŞİKTAŞ birine satılsın mı satılmasın mı, diye. Tabi o zaman BEŞİKTAŞ mı olur yoksa önünde-arkasında başka şeyler de yazıyor olur mu, bilemiyorum.
Neyse yine moral bozucu, saçma sapan şeyler söyledim. Eminim ki-emin olup olmadığımı da bilmiyorum ya neyse- hiçbir BEŞİKTAŞ taraftarı bunları düşünmeden reddeder -Buna ben bile inanmadım-. Gece vakti uyku sersemliğiyle yazdım bunları. Okuyun, geçin. Hatta okumakla vakit bile kaybetmeyin. Umarım bu yazdıklarım, düşündüklerim gerçekten saçmalıktır. Buna inanmayı o kadar çok istiyorum ki!!!
|
|
29-03-2007, 20:29
|
|
|
Beşiktaş
|
Aslında mide bulandıracak o kadar çok şey varki.Hele şu 101.yıl la ilgili gerçekler bir ortaya çıkabilse.
Aziz-yıldırım DEMİRÖREN başkanıma su gibi aziz ol demek isrerim ama içimden de gelmiyorki...
Konu Ertan Eylem tarafından (29-03-2007 Saat 20:38 ) değiştirilmiştir..
|
|
|
|
30-03-2007, 09:49
|
|
|
Beşiktaş
|
kendine inanmayan bir yönetim
kalkıpta inanın çocuklar diyorsa 10 kere düşünmek lazım,
inanç bu kadar ucuz değil, daha bunlar kendilerini ikna edememişler,
yalanla düzen kurulmaz,
teryağıyla ev sıvanmaz
|
|
30-03-2007, 11:37
|
|
|
Beşiktaş
|
Yalan söyleme Demirören!
Soruları sorduran da O... Cevapları veren de O... Yorumcuları istemeyen de O... Anketin sonuçlarını istediği gibi açıklatan da O... Köpeksiz köy bulmuş, değneksiz gezen de O...
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Telegol Özel'de gözümüzün içine bakarak şunları söyledi:
A-" Para sıkıntımız yok. Sadece 45 gün gerideyiz" dedi. (Oysa yabancı oyuncular "Çeker gideriz" diye tehdit ettiler. Yabancılara para bulundu, yerlilere para yok. Bir yıldır amatörlere para ödenmiyor. Basketbol antrenörü Murat Didin için Alman kulübüne ödenmesi gereken 50 bin euro bile ödenemedi; ödenemeyeceği söylendi. Bu yüzden Murat Didin serbest bırakıldı)
B-" Beşiktaş'taki alacağımı söylemem ayıp olur" dedi. Sonra da ekledi: "3 yıl sonra yine ben başkan olursam o zaman bakarız. Ama başkan olmazsam o zaman alırız." (Lütfen söyleyin, "Başkan olamazsam verdiğim 32 milyon dolar paramı geri alırım" demek Beşiktaş'a şantaj yapmak değil midir?)
Şimdi ben sana iki soru sorsam ne dersin Sayın Demirören?
1-Beşiktaş hisselerinin yüzde 5'ini daha neden gizlice sattın?
2-"Beşiktaş hisselerini, Denizbank aracılığı ile toplayan kişi babanız Erdoğan Demirören" desem... (Yoksa 104 yıllık ve 20 milyon taraftarı olan Beşiktaş, Demirören şirketlerinden biri mi oluyor?)
Kazım Kanat 30.03.2007
Bunlara inanmak istemiyorum.
Nasıl öğrenebiliriz bunun gerçek olup olmadığını
|
|
|
|
30-03-2007, 19:56
|
|
|
Beşiktaş
|
Peki bu hisseler bir para babası tarafından alınırsa nicolur durumumuz.
|
|
|
|